Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

God of War 3'de DLC, SIXAXIS ve Daha Fazlası

Kratos, 2010'da Sony'nin kendisinden pek çok şey beklediği bir karakter.
    2010 ilkbaharında PS3 konsollarını vuracak olan Kratos’un dördüncü hikayesinde beklentiler yüksek. Yılın hemen başında Playstation 3 konsolunu fişekleyecek yapımlardan birisi olan God of War 3 yönetmen koltuğundaki isim Stig Asmussen GamePro'ya verdiği röportajda; indirilebilir içerik desteğinden, sixaxis kullanımına kadar pek çok konuda sorulan sorulara yanıt verdi.

    Oyunun renklendirmeleri hakkında bilgi vererek röportaja başlayan yönetmen, bu konuda en üst seviyeye ulaştıklarını vurgularken aynı zamanda yapılacak daha pek çok işleri olduğuna da değindi. God of War ve God of War 2’de herkesinde fark edebileceği gibi bu konuda ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını, GoW 3 ‘de de aynısını tekrar edeceklerini bildirdi.

    Röportajda God of War 3’ün en etkileyici özelliği olarak, pek çok farklı mekanizmanın oyunun içine başarılı bir şekilde aktarılması olarak gözüküyor. Yapmak istediklerini oyuna başarı ile aktaran ekibin en büyük sıkıntısı ise günümüz teknolojinin getirmiş olduğu karmaşıklık. Ne zaman oyuna yeni bir şey eklemek isteseler, bunun kendilerini 3-4 ay uğraştırdığından yakınan ekip yinede düşüncelerini oyuna aktarmayı başarmış.

    Kratos’un hızlı öldürme şekline sahip olan bir oyun karakteri olduğu ve buna uygun olarak bazı eklemelerin yapıldığını; PS3 konsolundan bu konuda çok fayda gördüklerini anlatan yapımcılar, yeni öldürme şekillerine kendilerinin katıla katıla güldüklerini ve buna bağlı olarak şiddeti bir hayli ileri taşıdıklarını anladıklarını söylüyor.

   Resident Evil serisi gibi tamamen hikaye moduna tutunan bir yapımın bile son oyununda çoklu oyuncu (Multiplayer) modu desteklendiği, God of War 3’de çoklu oyuncu veya co-op desteği olup olmayacağı sorularına yanıt veren Stig; Resident Evil 5’de bulunan bu özelliklerin, oyunun orjinalliğinin yitip gitmesine sebep olduğunu; God of War 3’de oyuncuya yaşatmak istedikleri deneyimde co-op ve çoklu oyuncu desteğine yer olmadığını açıklıyor.

    Stig Asmussen’in olumlu olarak baktığı konu ise indirilebilir içerik (DLC) desteği . Oyunun pek çok meydan okuma bölümü ile birlikte piyasaya sürülebileceğini ve ilerleyen zamanlarda DLC desteği sağlayarak oyunun ömrüne ömür katmanın iyi bir fikir olduğu kanaatinde olan Asmussen; oyunda mevcut olan pek çok düşman karakteri ve bu düşmanlarında yapacağı pek çok şey olduğuna değiniyor ve bu sayede DLC için yeni oyunun mekaniğine uygun meydan okuma- karşılaşma modlarının eklenebileceğini söylüyor.

    Merak edilen diğer bir konu ise şüphesiz hikayenin ne kadar süreceği. Asmussen, bunun oyuncunun becerisine bağlı olması koşulu ile 10 – 20 saatlik oyun deneyiminin bizleri beklediğinden de haberdar ediyor.
 
    Yapımcı ekip şu an için Sixaxis kontrollerini kullanmamış. Ancak Asmussen bu konuda da açık kapı bırakıyor; “Bu demek değildir ki, kesin olarak Sixasix’i kullanmayacağız. Oyunun gönderimine daha çok var ve bu kontrollerinin kullanımı için pek çok alan görüyorum.”

    God of War 3, Mart 2010’da piyasaya sürülecek. Kratos’un intikam macerası Playstation 3’leri bir hayli şenlendirecek gibi gözüküyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak god of war 3 röportaj detaylar sixaxis dlc desteği kratos
Ps3'e Özel Sci-Fi RPG Oyunu ExOdyssey Açığa Çıktı Crack in Time Demosu Yarın Yayınlanacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
God of War 3
+ TAKİBE
AL
41 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız