Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Global Game Jam Ege 24-26 Ocak'ta Düzenlenecek


Oyunun Kuralları Yeniden Belirleniyor!
 
     Tüm dünyada ve Türkiye’de hızla gelişmekte olan oyun sektörünün, ülke çapındaki en önemli ve tek organizasyonu olan Global Game Jam (GGJ) 2014’ün Ege ayağı, İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek.
 
      24-26 Ocak tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan etkinlikte oyun geliştiricileri ve adayları, akademisyenler, oyun firmaları 48 saat uykusuz, eğlenceli ve öğretici etkinlik için İzmir’de buluşacak. “Oyunun Kuralları Yeniden Belirleniyor!” sloganıyla gerçekleştirilen GGJ Ege, oyun geliştirme meraklılarının birbirleriyle tanışmaları ve bir ekip kurarak 48 saat içerisinde oyun geliştirmeleri olanağını sunuyor.
 
     48 saatlik maraton öncesinde yapılacak olan eğitim ve sunumun ardından başlayacak olan etkinlik sadece oyun geliştiricilerine değil, İzmir’de sektöre ilgi duyan tüm katılımcılara açık olacak. Farklı sektörden profesyonel kişiler, 48 saatlik yorucu etkinlik sırasında katılımcılara oyun geliştirmeleri konusunda mentörlük yapacaklar. 2013 yılında 75 katılımcı ile gerçekleşen etkinliğin bu yıl 100 katılımcıya yükselmesi beklenirken, 10 kişilik jüri ekibi de oyunları değerlendirecek.
Bu yıl LeaderGamer’ın basın sponsorluğunu yaptığı, tüm bilişim ve oyun sektörünün heyecanla beklediği GGJ Ege ile ilgili detaylı bilgiye http://ggjege.org/ adresinden ulaşılabilir.
 
Global Game Jam nedir?
     Global Game Jam, IGDA (Uluslararası Oyun Geliştiricileri Derneği) Eğitim Odak Grubunun yönlendirmesiyle ortaya çıkan, tüm dünyada eş zamanlı gerçekleştirilen bir oyun geliştirme etkinliğidir. GGJ dünyada oyun geliştirilmesi amacıyla birçok öğrenciyi, profesyoneli ve akademisyeni bir araya getiren dünya genelindeki en büyük oyun geliştirme organizasyonudur. GGJ 2013 etkinliğinde, dünya genelinde 47 ülkede 242 etkinlik alanında 10,687 katılımcı ile 2,210 oynanabilir oyun yalnızca 48 saat içerisinde geliştirilmiştir. GGJ etkinliğine ev sahipliği yapan etkinlik merkezleri yerel oyun sektörünün gelişmesine katkı sağlarken, katılımcılara çeşitli açılardan faydalar sağlamaktadır.
 
Basın Bülteni
 

Bu haberin bağlantısı
URL
GGJ Global Gaming Jam Ege 2013
Stacking ve Costume Quest IP'leri Double Fine'da! iBuyPower'ın SteamOs Cihazının Donanımı Açıklandı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.11.2013 09:22:57

0
ağabeyim gidebilir :)

AutumnRain

26.11.2013 21:48:26

0
Hep de Ekonomi Üniversitesinde he

Charlie Chaplin

26.11.2013 21:34:53

0
etkinlik iyi güzel de önce oraya oyun geliştirmeye adam lazım. oraya gidenler de kendi çabalarıyla dil öğrenip gidenler olacaktır. crytek türkiye bu konuda seminer falan verecekti hani nerede? ben hiç görmedim duymadım

_bluescream_

26.11.2013 21:20:48

0
26 saatlık lan partisinin üzerine buda fena gitmezdi aslında :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız