Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ghost of Tsushima PC Oyuncularını Memnun Etmek İstiyor

 
 
Dikkat çekici ortamları ve atmosferi ile beraber daha önce konsollarda karşımıza çıkan ve oyuncular tarafından bir hayli sevilen bu yapım, şimdi ise daha önce bahsettiğimiz gibi PC platformuna gelmeye hazırlanıyor. Oyun PC platformunda üst düzey yeniliklerle ve özelliklerle beraber çıkış yapmaya hazırlanıyor ve hem geniş monitör desteğiyle hem de yeni teknoloji destekleri ile beraber stabil ve akıcı bir deneyim sunmak istiyor.
 
 
Yönetmenin kurgusuyla beraber daha fazla ek içeriğin bulunduğu ve aynı zamanda ana hikayenin genişlediği bu yapımda Moğol taarruzu ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan bir hikayeyle beraber oyundaki yerimizi almaya koyulacak hem de elimizdeki Samuray güçlerini ve özelliklerini daha da fazla yükseltebileceğiz. Tecrübe edebileceğimiz güzel bir deneyim olabilecek bu yapım içerisinde PC platformuna uzun süredir ilk kez bu tarz büyük çaplı bir samuray oyunu geliyor ve yüksek bütçeli yapısı ile beraber de oyunculara en iyi deneyimi sunmak istiyor.
 
13. yüzyılın sonlarında yer aldığımız bu yapım içerisinde Moğol İmparatorluğu'nun elbette yükseldiği ve aynı zamanda Doğu Fethi boyunca ulusların altını üstüne getirdiği bu yapım boyunca biz de bu istiladan etkileniyor ve aynı zamanda bazı kayıplar yaşıyoruz. Bu kayıplar ile beraber kendi adımızı kaybedebiliyor, adamızın bulunduğu yönetim ne yazık ki düşme tehlikesi yaşıyor ve biz de burada hayatta kalma mücadelesine adım atmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım elbette PC platformunda en yeni özelliklerle beraber bizlere sunulmak isteniyor. Tsuşima Adası içerisinde yer aldığımız bu yapımda dev Moğol ordusunun ani saldırısı ile beraber büyük mücadelelere adım atmaya hazırlanıyor ve bu mücadeleden galip ayrılmak için elbette bazı fedakarlıklar yapmak durumuna geliyoruz. Burada yapacağımız oldukça fazla hamle bulunuyor ve aslında akıp giden ve ön plana çıkan bir hikaye içeriğiyle beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda açık bir dünya kullanılıyor. Açık dünya içerisinde dilediğimiz şekilde gezip tozabiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Buralarda her bölge içerisinde gerçekten de ön plana çıkan ve ağzımızı açık bırakan atmosferler ve manzaralar bizleri bekliyor. Buralarda yer aldığımız süre boyunca dilediğimiz şekilde sağı solu keşfedebiliyor, bu keşiflerle ilgi çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Gizemli ortamların ve takip edebileceğimiz bazı canlıların olduğundan bahsedebilir ve bu canlıların bizleri farklı donanımlara ve kalıntılara doğru götürdüğünü söyleyebiliriz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yapı ile beraber bir yandan savaşın mahvettiği bir ortamda bulunuyor ve harap olan bir dünya içerisinde kendimizi hayata tutmaya çalışıyoruz. Yapacağımız hamlelerle beraber oldukça değişkenlik gösteren aksiyon sistemi ile beraber elimizdeki kılıcı savurabiliyor, düşmanlara karşı farklı kombolar gerçekleştirebiliyor hem iri ufaklı Moğol düşmanlarının haricinde hem de patron savaşları ile beraber karşılaşabiliyoruz. Burada patron savaşları elbette zorlu bir mücadelenin başlangıcını temsil ediyor.
 
 
 
Bu başlangıçla beraber dilediğimiz şekilde kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor ve karakterimizin temel hareketlerinden ve özelliklerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız sürece bu temel hareketler arasında sağa sola doğru kaçınma, yuvarlanma, zıplama, kılıcımızla beraber savunma yapma ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber hem kendi savunmamızı ve saldırı stilimizi belirleyebiliyor hem de kendi kombolarımızı yapmak için fırsat kollayabiliyoruz.
 
Oyunda saldırı ve savunma mekanikleri oldukça ön plana çıkıyor ve tam bir Samuray tarzı kılıç dövüşleri ile beraber oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Bu dövüşleri üzerinde usta olmak için elbette doğru zamanda doğru tuşlamaya da yapmak gerekiyor. Bu şekilde hem düşmanın saldırısını boşa çıkarabilir hem de aynı zamanda doğrudan karşı saldırıya geçebiliyoruz ve böylece kolayca düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
Kendimizi bulabildiğimiz ve Samuray konusunda usta olabildiğimiz bu yapımda, kılıcımızı savururken elbette oldukça dikkat etmek gerekiyor. Her bir savurma ile beraber de kendimizi açığa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda doğru şekilde doğru zamanda hamle yapmamız gerekiyor ve düşmanların saldırılarını boşa çıkararak da oyunda ilerlemeye başlayabiliyoruz.
 
Zorlu komutanlarla ve düşmanlarla karşılaşabileceğimiz ve patron savaşları ile beraber zorlu bir durumun ortasında yer alabileceğimiz bu yapımda, patronları ortadan kaldırmak için çok farklı hamleler yapmaya hazırlanıyoruz. Kombolarla beraber de oyunda dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Bu komboları yapmak için elbette öncelikle oyunda biraz usta olmak gerekiyor. Bu ustalıkla beraber kendi kılıcımızı bileyebiliyor ve daha fazla donanımla beraber oyunda ilerlemeye çalışıyoruz.
 
 

Oyunda farklı farklı donanımlar bulunuyor ve bu donanımları ve üstümüzü istediğimiz şekilde giyebilir ve aynı zamanda daha da güçlü konuma gelebiliyoruz. Yaptığımız ana görevlerle veya yan görevlerle beraber yine donanımların ve güçlü kılıçların sahibi olabiliyor, bunlarla beraber de istediğimiz gibi düşmanların üstesinden gelebiliyoruz. Bu üstesinden gelme olayından sonra hem farklı görevlere doğru adım atabiliyor hem de Moğol taarruzunun ilk dalgası ile beraber burada ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.

Oyun içerisinde hikayeden yukarıda kısa bir şekilde bahsettik. Moğol istilasının kendi ad amızı yakıp yıktığı ve aynı zamanda yönetimi ele geçirdiği bir dünya içerisinde bulunuyoruz. Biz de Jin Sakai adındaki bir klan içerisinde bulunuyor ve klanın son hayatta kalan üyesi olarak kendi halkımızı korumaya çalışıyor ve yurdumuzu, vatanımızı geri almak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Savaşta bu karakteri yol göstermiş olan birçok karakter yer alıyor. Bu karakterlerle etkileşime girebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, onlardan görevleri alabiliyor ve halkımızı korumak için burada daha farklı işleri yelken açabiliyoruz. Kendimize bir yol çizebileceğimiz ve kendi planlarımızı oyuna dahil edebileceğimiz bu yapımda, kendi özgürlüğümüzü burada kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve üst düzey teknoloji destekleriyle beraber de oyunda daha güzel ve akıcı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz.

PC özelliklerine kısa bir bakış atacak olursak, burada öncelikle geniş kapsamlı ve geniş monitör desteğinin olduğundan bahsedebiliriz. Hem Ultra geniş hem de süper Ultra geniş monitör desteği ile beraber oyunda dilediğimiz şekilde yer alabilir ve hatta üçlü monitör desteği ile beraber de aksiyona bambaşka bir bakış açısı getirebiliyoruz. Bu desteklerle beraber hem oyun deneyimimiz üst düzeye ulaşabiliyor hem de daha önce deneyimlememiş bir oyuncu olarak gerçekten de aksiyona kendimizi bırakabiliyoruz.

Bunun dışında oyunda istediğiniz şekilde PC platformunda kare hızınızı ayarlayabilir ve kendi sisteminize göre ayarlayabileceğiniz grafik ön ayarları yer alıyor. Bu ayarlamalarla beraber dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda daha stabil bir şekilde deneyim almak için bu ayarları elbette kendinize özgü değiştirebiliyorsunuz. Değiştirme ile beraber hem yeni desteklerden yararlanabilir hem de daha akıcı bir oyun deneyimi ile oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Çeşitli grafik seçenekleri ile beraber oyun tecrübe edebileceğiniz ve farklı oyun cihazlarına doğru yelken açabileceğiniz bu yapımda diğer taraftan NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 3 ve Intel XeSS Teknoloji destekleri yer alıyor.
 
 
 
Bu desteklerle beraber hem ekran kartınızı daha fazla yük bildirmeden yapay zeka parçacıkları ile beraber görüntü kaybı yaşamıyor hem de kendi ekran kartınızı koruma altına alabiliyorsunuz ve böylece daha akıcı bir oyun deneyimiyle karşılaşabiliyorsunuz. Bunun dışında performansını arttırabileceğiniz bu desteklerle beraber aynı zamanda Reflex teknolojisi devreye giriyor. Bu destek aslında oyundaki gecikmeyi azaltan ve yaptığımız hamleleri de oradan oyun içerisinde görebileceğimiz bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve bu da NVIDIA tarafından oyunculara sunulan teknolojik destekler arasında bulunuyor.
 
Bunun dışında görüntü kalitesini bir hayli artıran ve aynı zamanda üst düzey bir görüntü kalitesi ile beraber yer alabileceğimiz ve FPS konusunda elbette daha az akıcı bir deneyim sunabilecek DLAA teknoloji desteği bulunuyor. Bu teknoloji desteğiyle beraber hem görüntü kalitenizi iyileştirebiliyor hem de daha güzel ve net görüntüler elde edebilirsiniz. Ancak bunu aktif hale getirirseniz elbette FPS konusunda düşüşler yaşayabilir ve güçlü bir bilgisayarınız yoksa bu özelliği açmamanızı tavsiye ediyoruz.

Diğer taraftan oyunda tek oyunculuğu ve hikaye odaklı bir yapının olduğundan bahsedebilir ve bu hikaye ile beraber hem sinematik bir deneyim hem de güzel bir gerçek zamanlı içeriklerin bizlere aktarıldığını deneyimleyebiliyoruz. Sinematiklerin PC'lerimiz içerisinde gerçek zamanlı olarak oluşturulmasına mümkün kılan yeni teknoloji desteklerinin olduğundan da bahsedebiliyor ve aynı zamanda bununla beraber hem gerçekçi bir deneyim elde etmeye çalışıyor hem de gerçekten bir sinema izliyormuş gibi burada yerimizi alabiliyoruz. Adeta bir oyundan ziyade sinematik bir deneyimi bizlere sunmayı hedefleyen oyunda kendimizi aslında bir film seyrediyormuş gibi ara sahnelerde görebiliyor. Bu yapım güzel bir deneyimle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

Yönetmen kurgusu ile beraber hem yeni içeriklerin sahibi olabilir hem de yeni hikayelere doğru konu olmaya hazırlanıyoruz. Gerçekçi bir deneyim elde edebileceğimiz ve Japonca dudak uyumu ve dublajın bir araya geldiği bu yapımda hem dudak uyumu şeklinde sinematikler bizlere sunuluyor hem de gerçekçi bir tecrübe bizleri bekliyor diyebiliriz.

Aksiyonun tamamen bizim elimizde olduğu hem klavye ve fareyle hem de kontrolcü desteği ile beraber bu oyunu oynayabildiğimiz yapımda elbette kontrolcü desteğinin ön plana çıktığından bahsedebiliriz. Çünkü DualSense kontrolcü ile beraber burada dokunsal geri bildirimleri açabiliyor ve uyarlanabilir tetiklerle beraber de daha stabil bir deneyim elde edebiliyoruz. İşte bu noktada kontrolcünün nasıl bir deneyim sunduğu bizlere sunuluyor ve bu tarz oyunlarda daha çok kontrollü desteği ile beraber oynanması ve daha güzel bir deneyim elde edilmesi planlanabiliyor.
 
Uyarlanabilir tetikler burada direnç ile beraber karşımıza çıkıyor. Örneğin okçuluk becerilerimizi daha isabetli bir hale getirmek için bu uyarlanabilir tetiklerden yararlanabiliyor ve aynı zamanda tuşların sertleştiğini burada hissedebiliyoruz. Hem deneyimimizi özelleştiren hem de oyundaki gerçekçilik algısını üst düzeye çıkaran bu yapım bu tarz desteklerle beraber bizlere sunulmak isteniyor.
 
 

Oyunun yukarıda da bahsettiğimiz gibi ön siparişleri şu anda açık durumda ve hem Steam sayfası üzerinden hem de Epic Games Platformu üzerinden şimdiden ön sipariş verebilir ve Türkçe dil desteği ile beraber bu geniş kapsamda maceraya adım atabilirsiniz. Aynı zamanda bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun gerçekten de uzun sürecek bir deneyimi bizlere sunuyor ve dokunaklı bir hikaye içeriğiyle beraber bizlere aktarılmak isteniyor. Samuray temasıyla beraber büyük bütçeli bir yapıyı bünyesine barındıran bu yapım daha önce konsollara çıkışını gerçekleştirmişti, şimdi ise PC platformuna gelmeye hazırlanıyor ve gerçekten de üst düzey bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Ghost of Tsushima
PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te Final Zamanı! 2si1: Xbox El Konsolu Geliyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.4.2024 19:25:59

0
sony yine hata yapıp beklenen bir oyunla aynı anda çıkarırsa yine satamaz .

Babblebabble

1.4.2024 14:50:08

0
Mena bölgesine $20 yaparak başlayabilirler

BSC Misafiri

1.4.2024 11:43:24

0
İnşallah çok yüksek grafikli yapmazlar GTX 1650 felan olursa güzel olur

BSC Misafiri

1.4.2024 11:43:22

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Sonunda hepsi Pc'ye çıkacak oyunlara konsolda para vermek enayilik değil de ne? Hem de böyle Assassin's Creed klonlarına.
yoruma bak çay demle aw... ben pc de oynamayı sevmiyorum birader mesela işim gereği full pc deyim bide eve gittiğimde pc başındamı olacam...

BSC Misafiri

1.4.2024 02:25:08

0
Sonunda hepsi Pc'ye çıkacak oyunlara konsolda para vermek enayilik değil de ne? Hem de böyle Assassin's Creed klonlarına.

Sarohan

31.3.2024 20:35:43

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Kombosu souls severleri hayal kırıklığına uğratacak. Çok basit ve tekdüze aksiyon sistemi var.
Boşu kes, oyunun souls dediğin şey ile uzaktan yakından alakası yok bu bir, ikincisi tek düze olduğunu ağır salladın öyle olmadığını oynayan herkes biliyor tek düze misafir.

alex59

31.3.2024 17:16:48

+1
Ön siparişi steam'den değil oyunları halen TL. üzerinden satan Epic'ten yaptım Steam Türk lirasına geçmedikçe önceliğim her zaman Epic olacaktır.

BSC Misafiri

31.3.2024 16:13:26

0
Kombosu souls severleri hayal kırıklığına uğratacak. Çok basit ve tekdüze aksiyon sistemi var.

BSC Misafiri

31.3.2024 16:13:25

0
Ön-siparişi bastım gitti vallahi :)

Ömer Hayyam12

31.3.2024 12:48:41

0
fsr 3 ile geliyor daha ne olsun.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız