Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gerçekçi hayatta kalma oyunu Dead Matter yakında geliyor: İşte tüm detaylar

 
 
QI Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, aksiyon, macera oyunu Dead Matter, Haziran ayı içerisinde geliyor. Hayatta kalma oyunlarına bir yenisi daha eklenecek olan bu yapım içerisinde açık bir dünya bizleri bekliyor ve gerçekçi bir savaş sistemi ile beraber üst düzey bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Oyun içerisinde bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise çeşitli tehlikelerle beraber uğraşmaya başlıyoruz. Oyunda kendimize ait bir takım kurabiliyor ve bu takımla beraber bu dünyada hayatta kalmaya çalışıyor ve diğer oyuncularla beraber de çok oyunculu mod içerisinde kapışabiliyoruz.
 
Hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir deneyim 

Hayatta kalma mücadelesi vereceğimiz oyun içerisinde hem de tek oyunculu hem de çok oyunculu modlar bulunuyor ve bu kapsamda PvP unsurları ile beraber diğer oyuncularla kapışabiliyoruz. Oyunda ister tek olarak ilerleyebiliyor istersek de kendimize ait bir ekip kurabiliyor ve bu ekip içerisine kendi arkadaşlarımızı davet edebiliyor ve bu kapsamda diğer oyuncularla beraber kapışabiliyoruz. Oyun içerisinde etrafta sürekli olarak çeşitli kaynaklar aramaya koyuluyor ve bu açık dünya içerisinde çevreyi keşfetmeye çalışıyoruz. Elbette hayatta kalma oyunları içerisinde etrafı keşfetmek, etrafı yağmalamak ve çeşitli yiyecekler bulmak oldukça önem arz ediyor.
 
 

Farklı farklı bölgelere adım atabileceğimiz ve açık dünyayı dilediğimiz gibi keşfedebileceğimiz yapım içerisinde sürekli olarak kendimizi koşarken ve etraftaki binaların içerisine girip yağmalarken bulabileceğiz. Oyun içerisinde karakterimizin gerçek hayatta olduğu gibi birçok mekanik bulunacak ve bu mekaniklerden bahsedecek olursam; Oyunda bu karakterimizin susuzluğu, açlığı, hastalığı, yaralanması ve daha fazla mekaniği bulunacak. Dolayısıyla oyunda bu tür detaylara çok dikkat etmemiz gerekecek ve bu kapsamda biz de hayatta kalmanın yollarını arayacağız. Oyun içerisine girdiğimiz bu mücadelelerde yaralanabileceğiz. Eğer yaralanırsak yaralarımızı saracak ve iyileşmeye başlayacağız. Oyunda her bir detay gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkacak ve bu kapsamda çeşitli detaylar arasında hayatta kalmanın yolunu arayacağız.
 
Yağma savaşları yer alacak 

Kıyamet sonrası bir dünyanın yer aldığı ve virüslerin hakim olduğu bu dünya içerisinde elbette bir yandan virüsleri ortadan kaldırmanın tedavisi aranacak diğer yandan ise hayatta kalmak için elimizden geleni yapabileceğiz. Oyun içerisinde sadece biz olmayacak ve diğer hayatta kalanlar da çeşitli kaynaklar arayacak ve bu kapsamda farklı farklı bölgelerde yağmalamalar başlayacak. Dolayısıyla oyun içerisinde bu yapı ile beraber yağma savaşları da ortaya çıkacak ve ne kadar çok kaynak toplarsak o kadar çok hayatta kalma şansımız artış gösterecek.
 
Çıkış sonrası güncellemeler gelmeye devam edecek: Harita genişletilecek 
 
 

Oyun içerisinde Kanada'nın farklı farklı bölgelerini gezebilecek ve bu açık dünya içerisinde istediğimiz yere doğru yol alabileceğiz. Ayrıntılı bir açık dünyaya sahip olacak bu yapımda harita sürekli olarak yeni güncellemelerle beraber genişletilecek ve yeni içerikler de bu oyuna dahil olacak. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun çıkış sonrasında da desteklenecek ve bir süre boyunca bu güncellemeler oyunculara sunulacak. Bu güncellemelerle beraber oyunun kapsamı daha da genişletilecek ve oyunculardan alınan geri bildirimler sayesinde daha eksiksiz bir deneyim sunulması için adım atılacak. Bunun dışında oyunda harita sürekli olarak genişleyecek ve bu kapsamda farklı farklı bölgeler oyuna dahil edilecek. Bu sayede oyun içerisinde daha fazla vakit geçirmeye çalışacağız.
 
Envanter sistemi ile kaynaklarımızı düzenleyebileceğiz 

Gerçekçi bir dünya içeriğinin bizlere sunulmasının hedeflendiği Dead Matter içerisinde hayatta kalma mekanikleri oyunun temelinde olacak. Zaten bizim de amacımız bu oyunda hayatta kalmak olacak. Açık dünya içerisinde hayatta kalmak için sürekli olarak bir yerleri keşfetmek, etrafta bulunan binalar içerisine girmemiz ve buralarda bulunan yiyecek ve içecekleri yağmalamamız gerekecek. Oyunda yine karakterimizin envanter sistemi bulunacak ve envanter sistemi ile beraber bulduğumuz kaynakları buraya aktarabileceğiz ve çantamıza bu kaynakları koyabileceğiz. Çantamıza koyduğumuz kaynakları ve eşyaları doğru zamanda ve doğru yerde kullanmaya başlayacak ve acıktığımız zaman yiyeceğimizi bu çantamızdan alacak ve kendi karnımızı doyuracağız. Eğer yaralanırsak da elimizde bulunan sargı bezlerini karakterimize uygulayacak ve bu kapsamda hayatta kalma şansımızı daha da arttırabileceğiz.
 
Geniş silah kütüphanesi yer alacak 
 
 

Klasik bir hayatta kalma deneyiminin bizlere aktaracak olan bu oyunu yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de çok oyunculu olarak ve oynayabilecek ve kendi ekibimizi bu kapsamda kurabileceğiz. Elbette bu tarz oyunlarda eğer çok oyunculu mod varsa arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi bizlere sunabilecek. Tek oyunculu olarak ilerlemek veya arkadaşınızla beraber oynamak tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişkenlik gösterecek ve istediğiniz mod içerisinde hayatta kalmaya çalışacaksınız. Oyun içerisinde bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise elinize kendinizi korumanız için çeşitli silahlar alabilecek ve farklı farklı silahlar kullanabileceksiniz. Oyunda tabancalardan sopalara baltalara ve oradan bıçaklara kadar birçok silah bulunacak ve bu silahları istediğin zaman kullanabilecek ve kendinizi koruyabileceksiniz.
 
Oyunda diğer taraftan oyuncularla uğraşırken bir yandan ise mutasyonlu sürülerle beraber uğraşacak ve bunları alt etmek için de elinizdeki silahlara ve kendinize güvenmek durumunda kalacağız. Her bölgenin kendine ait çeşitli atmosferi ve zorlukları bulunacak. Dolayısıyla oyunda bunlarla beraber uğraşmak biraz zorlu bir deneyimin kapısını aralayacak. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli silahlar bulunacak ve yakın menzilli silahlardan menzilli silahlara kadar çok çeşitli silah kütüphanesi yer alacak.
 
Zanaatkarlık sistemi ve açın dünyada araç kullanımı bulunacak 
 
 

Dead Matter içerisinde bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise zanaatkarlık sistemiyle beraber topladığımız eşyaları birleştirecek ve birleştirme esnasında da yeni eşyaların kilidini açabileceğiz. Zanaat mekaniği ile beraber birçok kaynağı birleştirecek, yeni üretimler yapabilecek ve bunları kendi faydamıza kullanabileceğiz. Oyunda diğer taraftan bir yerden bir yere gitmek için sadece yürüyüp koşmayacak bunun yanı sıra araçları da kullanabileceğiz. Böylece gideceğimiz yere doğru hızlıca bir seyahat gerçekleştirebileceğiz. Elbette araçlarla beraber oyunda ilerlemek ve açık dünyayı keşfetmek daha kolay olacak ve bu sayede hızlı bir şekilde farklı yerlere giderek buraları yağmalayabileceğiz.
 
Mevsim geçişleri yer alacak 

Açık dünya içerisinde gezerken elbette havanın karardığını veya gündüz vaktini geldiğini görebilecek ve oyunda bu sayede gece ve gündüz döngüsünün yer aldığını hissedebileceğiz. Bunun yanı sıra mevsim geçişleri de bulunacak ve bu dinamik mevsim geçişleri sayesinde bir yandan hava durumu değişkenlik gösterecek ve aniden yağmurlar bastırabilecek veya güneş açabilecek. Bu tarz mekanikler de onun içerisinde yer alacak ve bu da oyuna gerçekçi bir hava katmaya çalışacak.
 
 

Gerçekçi bir hayatta kalma deneyimini bizlere aktarmaya çalışan Dead Matter Haziran ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Oyunu hangi gün çıkış yapacağı belli değil ancak Haziran ayı içerisinde oyunculara sunulması bekleniyor. Bu tarz hayatta kalma oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.
 
Geliştirici günlüğü
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Dead Matter
VCT EMEA 2023 Ligi'nde FUT Esports Rüzgarı! Alone in the Dark için çıkış tarihi açıklandı: Ücretsiz demosu mevcut

BSC Misafiri

28.5.2023 17:05:19

0
Tek kişilik oynama varsa çok iyi dedim amaa erken erişim olduğunu öğrendiğimden hiç bir beklentim kalmadı.. Umarım haksız çıkarım.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız