Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GeoHot, PSN'i Hackleyenlere Kızdı

GeoHot, yaptığı devrimsel hack işlemleriyle korsan oyuncular arasında çok seviliyor.
 
    George 'Geohot' Hotz'dan PSN'i hackleyen haylaz hacker'a gönderme. Kendisinin de başı PS3'ü hacklemekten belaya giren Geohot, PSN kullanıcılarının kişisel bilgilerini ele geçiren hackerları kınarken Sony'ye de göndermelerde bulunuyor.
 
    PS3 hacker'ı uzun zamandır Sony ile mahkeme duvarlarında kozlarını paylaşıyor. PSN'in hacklenmesiyle ilgili üzüntü duyduğunu belirten ünlü hacker şu açıklamaları yapmış:
 
   "..  Bir zamanlar kimlik çalınma kurbanı olduğum için, kişisel bilgileri çalınan herkesi anlayabiliyorum. Ve bununla ilgili olduğumu düşünen herkese şunu söyleyebilirim, Ben çılgın değilim, ve FBI'ın kapımda olmasını tercih etmem.

    "Cihazlarınızda homebrew çalıştırmak ve güvenlik duvarını aşmak 'cool' (havalı), fakat başka birinin sunucusunu hacklemek ve veri tabanından kullanıcı bilgilerini ele geçirmek 'cool' (havalı) değil. Hedef Sony'deki denyolar bile olsa, hacker topluluğunun kötü görünmesine sebebiyet veriyorsunuz."
 
   Bence buradaki suçlu hackerlara savaş açan Sony yetkilileri. Daha fazla güvenlik uzmanı kiralamaları gerekirken hackerlara bulaşarak daha fazla avukat kiralayarak büyük bir hata yaptılar. Hacker topluluğuyla uğraşmak iyi bir fikir değil." 
 
   Yorum sizlerde

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Geohotgotsued playstation 3 PS3 ps3 slim Sony psn geohot hackleme
Sony London, PS3'e Bir Oyun Geliştiriyor Xbox 360'a Hulu Plus Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

RedDeadHarlow

30.4.2011 11:23:46

0
3-sonynin çok fırın ekmek yiyip diğer firmalarla telif çatışmasına gireceğine artık zeytin dalı uzatıp barış ilan etmesi elindeki teknolojileri paylaşması ve diğer firmaların teknolojilerini kullanmaya başlaması lazımmış.zira şu an ps3 ü özel yapan blu-ray haric hiç bir teknoloji yok.

RedDeadHarlow

30.4.2011 11:20:38

0
microsoftun psn i hacklemek için adam tutması falan çocukca düşünceler,iyi veya kötü dünyanın en büyük yazılım firması zaten önde olduğu bir yarışta rakibini baltalamak istemesi anlamsız,kaldıki bunu yapacak olsa ps3 ün bu sene çıkaracağı büyük exclusivelerin dönemine getirir.Ayrıca hacker bu işi amatör olarak yapan insanlara rahatsızlık veren topluluğa verilen isimdir,bir yazılımı kırıp custom hale getirenlere "reverse engineer" da denir,bu kişilerin maksadı para kazanmak kar elde etmek değil,kendini dünyaya ispatlamak ismini duyurmaktır,halk kahramanı olmaktır (bkz.geohot) uzun zamandır playstation kullanacısıyım (97 den beri) sony nin bu kadar agresif bir politika uygulayıp başarısız olduğunu görmedim,oysa diğer jenerasyonlarda rakiplerini ezip geçmiş,korsan oyuna rağmen gücüne güç katmıştı.demekki neymiş? 1-objektif olup fanboyluğu bir kenara bırakacakmışız 2-sony idda ettikleri gibi "invincible" (yenilmez) değilmiş 3-sonynin çok fırın ekmek yiyip diğer firmalarla telif çatı

BSC Misafiri

30.4.2011 10:43:41

0
Hack, kelime anlamı olarak kandırmak demektir.Kandıran kimse (insan) iyi olmaz.Bir takım işlerin hacker (kandırıcı) kimseler tarafından yapıldığını düşünüp - iyi hacker - kötü hacker demek ne kadar doğru bilemiyorum.XBOX vs PS3 nasıl rekabet ederse etsin insanlar gönül verdiklerini destekler - (nintendo wii). Bazen grafiklerin iyi olması yetmez - konunun derinliği ilginç değildir - iki zıplayan bıyıklı adam 20 milyon satar :) Microsoft o kadar büyük olsaydı önce nintendo'yu piyasadan silmek isterdi heralde (wii = 80.000.000) Şu anda PC + PS3 kullanıyorum ama öncesinde Wii ve XBOX 360'ıda alıp uzun süre denedim, hee ps3'ünde yüzüne bakmıyorum bu ara.. bence bu nesil ömrünü doldurdu, artık XBOX 3 ve PS4 çıkmalı - NINTENDO'nun da yeni bir donanım üretip israf etmesi engellenmeli. :)

BlackBeasT

29.4.2011 12:10:14

0
Sony kendi etti kendi buldu ,oyun şirketlerini ve kasasını düşünmeden önce ,ps3 alan oyuncularını düşünsün artık sony Coderlara Hackerlara savaş açıyorsun madem online güvenliğini üst düzeye çıkarmalıydı

BSC Misafiri

29.4.2011 11:57:26

0
Birileri bu elemanın ps3 ü kırdığı yöntemlerden birini kullanarak bilgileri çalmış olabilir. Yoksa günler sonra durduk yere neden çıkıp birden böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydu ki.

XGNUX

29.4.2011 09:24:52

0
breh breh breh microsoft hacker tutmuş uwww saatini ne kadara kiralamış olabilirki :) gülüyorum yaw ne yorumlar ne yorumlar, bilgisayarınıza virus yerleşse microsoft hacker tuttu benim bilgisayarıma virus yollattırdı dersiniz yakında,

BSC Misafiri

29.4.2011 00:08:04

0
bu cıkan olayların ıcınde mıcrosoft %100 var emınım.mıcrosoft bır a.b.d. sırketı sony japon sırketı konsol olarakta xboxun buyuk rakıbı tabıkıde playstatıon (sony). rakıbını ekarte etmek ıcın hackerlere para doken mıcrosoft basarıya ulastı.artık acımasız bır rekabet apple baska sırketlere mahkeme acıyor ,MS hacker tutuyor.tıcarette pardon VAMPİRLİKTE şirketler artık acımasız tuketıcılerın kanını emmek ıcın bır bırılerını yıyıp dursunlar bakalım.durustluk yok bu devırde hıc bır habere ınanasım yok MICROSOFT YAPTIGI ACIKLAMADA SONY E OLANLARDAN DOLAYI UZULMUSTE hadı ordannn 3 kagıtcılar. Şahsen bende az da olsa ps fanboyu olmama rağmen senin kadarını görmedim sakin ol şampiyon.

Source

28.4.2011 23:57:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

xbox o hackerlarla çalışmış olabilir bence örnekleri çoğunlukta microsoftun
Bükemediğin eli öpücen yazılım işinde %100 güvenlik yoktur

unixslax

28.4.2011 23:38:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Source Altyapıyı güçlendireceğine onlarla uğraşma yolunu seçti hatta o hackerlarla birlikte çalışmalıydı bana göre..
xbox o hackerlarla çalışmış olabilir bence örnekleri çoğunlukta microsoftun

BSC Misafiri

28.4.2011 22:37:27

-5
katılıyom arkadaşa microsoft hackerlere para verdi sony önünü kesmek için

BSC Misafiri

28.4.2011 22:36:58

0
Bunu haber yapıyorsunuz ya helal olsun size! sizde biliyorsunuzki bu adam hacker felan değil lamer'in ta kendisi, birde yorumları okuyorum millet sistem mühendisi gibi yazıp çiziyor, microsoft hacker felan tutmaz arakdaşlar microsoft'un bünyesindeki çalışanlar savunmayıda saldırıyıda bilirler, Sony yanlış politika yürüttü şimdi blöf yapıyor, yok hackerler custom frimware yaptılar, yok biz jailbreaklar için savaş veriyoruz, yok şöyle yok böyle, kusura bakma Sony zamanında sürecektin cfw leri jailbrek leri piyasaya tadından yenmez olurdu geç çıkardın, ama kolay değil senin işinde oyun firmalarına karmaşık sistemli ps3 konsoluna oyun yaptırrmak kolay değildi mecburen orjinal sattırdılar sana, Microsoft yeterince fark attı yoluna bak şimdi

Source

28.4.2011 21:52:57

-2
Altyapıyı güçlendireceğine onlarla uğraşma yolunu seçti hatta o hackerlarla birlikte çalışmalıydı bana göre..

XGNUX

28.4.2011 21:50:46

+1
@tek_tower bak bence temiz bir format at bilgisayarına linux kur ubuntu yahut linux türevleri artık hangisini istersen, microsoft kullanmak sana hiç yakışmıyor...

PowerID Alp

28.4.2011 21:49:17

-2
Hackerları severim ama Hackerlar içinde ikiye ayrılır -İyi -Kötü Yukarıdaki arkadaşda -İyi bölümündeki

marvinous

28.4.2011 21:49:03

-1
Bence burada asıl mevzu, "hacker" kavramından ne anlaşıldığıdır. Hacker denince herkes sadece bilişim korsanlarını aklına getiriyor. Halbuki gerçek "hacker", korsanlık yapan değil, yazılımları modlayan, değiştiren, farklı özellikler kazandırandır. Özgür yazılım dünyasını bilenler ne dediğimi daha iyi anlayacaktır.

TangoEchoKilo

28.4.2011 21:47:52

-4
hahaha :D ben ps3 te kullanmıyorum xboxta hıcbırınıde savunmam kendı dusuncelerımı yazdım.ben pc oyuncusuyum bu fırmalarla ve hack olayları ıle ılgılı cıkan gelısmelerı ve haberlerı takıp edıyorum ona gorede yorumlarımı aktardım.ozetle demek ıstedıgım Mıcrosoft 3 kagıtcı bır fırma oldugu.tabı sen bu foruma sadece konsol fanboyu arayıp onunla tartısmak ıcın gırıyorsan ayrı bıraz arastır.yazımda anlatmak ıstedıgım baska seylerde var.sırketlerın para kazanmak ıcın ne kadar acımazsız oldugu.gozu kor bır tuketıcı olmada fanboy olmada bıraz gozunu aç.

DoubloN

28.4.2011 21:42:29

+4
@tek_tower sakin ol fanboy tamam biliyoruz ps3'ün var bu kadar belli etmene gerek yok

Guest-F97E00D06

28.4.2011 21:40:58

-2
quote:

Tek_tower
Ne komplocu ne herşeyin altında plan arayan birisin sen, herşey amerikanın suçu değil mi?

TangoEchoKilo

28.4.2011 21:28:11

-10
bu cıkan olayların ıcınde mıcrosoft %100 var emınım.mıcrosoft bır a.b.d. sırketı sony japon sırketı konsol olarakta xboxun buyuk rakıbı tabıkıde playstatıon (sony). rakıbını ekarte etmek ıcın hackerlere para doken mıcrosoft basarıya ulastı.artık acımasız bır rekabet apple baska sırketlere mahkeme acıyor ,MS hacker tutuyor.tıcarette pardon VAMPİRLİKTE şirketler artık acımasız tuketıcılerın kanını emmek ıcın bır bırılerını yıyıp dursunlar bakalım.durustluk yok bu devırde hıc bır habere ınanasım yok MICROSOFT YAPTIGI ACIKLAMADA SONY E OLANLARDAN DOLAYI UZULMUSTE hadı ordannn 3 kagıtcılar.

erkefur

28.4.2011 21:11:35

+5
quote:

...Bence buradaki suçlu hackerlara savaş açan Sony yetkilileri. Daha fazla güvenlik uzmanı kiralamaları gerekirken hackerlara bulaşarak daha fazla avukat kiralayarak büyük bir hata yaptılar. Hacker topluluğuyla uğraşmak iyi bir fikir değil."
Burası kadar doğru bir şey duymadım ben bu adamın ağzından. Sony'nin yapması gereken altyapıyı güçlendirmek olmalıydı.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız