Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Garry's Mod ve Rust Yapımcısı Paralı Modları Destekliyor


    Garry's Mod gibi bir Source moduyla yola çıkan ve daha sonrasında kendi firmasını kurup Rust ve diğer oyunlar üzerinde çalışmaya başlayan Garry Newman, Valve'ın başlattığı paralı mod sistemiyle ilgili bir yazı paylaştı. Garry Newman, Valve'ın yeni çalışmasına destek verdi.
 
    "Yıllar önce ben de kendi modumu parayla satmaya karar vermiştim ve herkes buna sinirlenmişti. Fakat ellerindeki şeyi gördüklerinde, bunun ücretsiz modlardan daha kaliteli olduğunu anladılar." sözlerini söyleyen Garry Newman, hali hazırda Garry's Mod'da da bazı mod yapımcılarının ücretli olarak mod satışı yaptığını, ileride bu sistemi Steam'e geçirebileceklerini belirtti.
 
    Kendisinin tamamen Valve'ın yanında olmadığını söyleyen Newman, Valve ve yayıncıların mod yapımcılarından daha yüksek pay almasının hata olduğunu belirtti ve durumu eleştirdi. Garry Newman, "Bu konuda en büyük pasta payını mod yapımcıları almalı. Tabii ki Valve da durumdan pay çıkarmak zorunda ancak asıl pay emeği verene düşmeli. %75'lik pay almak kimin fikriydi bilmiyorum ama oldukça aç gözlü birinden çıkma olduğu ortada. Umarım zamanla doğru kararlar alınır." açıklamalarını yaptı. 
 
    Para konusunu dert eden ve saçma modlara yüksek ücretler istenmesine kızan oyunculara ise Garry Newman, "Her zaman alternatif bir yol vardır. Gidin korsanını indirin. Paramız olmadığında ve daha çocukken hepimiz bu yolu seçtik. Valve'ın buradaki en büyük görevi, korsan indirmeyi istemeyeceğiniz bir mod kataloğu oluşturmak olmalı." sözlerini söyledi.
 
Şahsen özellikle Valve hakkında söylenen son cümleye bire bir katılıyorum. 

Bu haberin bağlantısı
URL
rust garry newman garrys mod facepunch studios dayz pc fps sandbox survival
Peter Molyneux: "Fikirlerimi Çok Önceden Paylaşmam Bir Hataydı" P.T - Silent Hills, PSN'den Kaldırılıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

KortX

28.4.2015 14:17:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197 Arkadaşım sen olaya yanlış noktadan bakıyorsun. Ben modlar ücretsiz olmasın demedimki. Skywindin ücretsiz olacak olması benide sevindirdi. Bana anti tez kanıtı olarak bunu sunman başlı başına saçma. Ben kendi başına oyun olmuş modlardan bahsediyorum. Ücretli modlara karşı çıkacağınıza DLC lere çıkın. Yabancıların karşı çıkması seni ve durumu haklı kılmaz. Çoğunluğun ne düşündüğününde önemi yok. Ücretli modların olmasının hiç bir zararı yok o kılıcın ücretli satılmasının sana ne zararı var ? Bu ücretli olayı çıkmasaydı belkide o hiç var olmayacaktı birde bu noktadan düşün. Benin sömürülmeyi sevdiğimi nereden çıkardın. Hakedene hakkettiği parayı vermek nezamandan beri yolunmak oldu ? Her nekadar çok sevdiğim bir seri olsada Bf 3 den beri artık battlefield satın almayacak kadar DLC lerden bıkmış birisiyim ben. Benim demek istediğim kısaca valve bu olanağı sunuyorsa isteyen geliştirici satsın istediği gibi. Ha suistimalmi ediyor almazsın olur biter kendiside kazanamaz ettiği suistimal ile kalır öylece. Kaldıki memnun kalmadığın taktirde hiç bir neden belirtmeden 24 saat içersinde paranı geri iade alabiliyorsun.
DLC'lere de karşıyım. Ben zaten DLC'lere karşı olmadığımı söylemedim. Ama DLC sistemi artık insanlara normal geliyor. Bırakın da modlar ücretsiz olsun en azından. Ha Steam bağış tuşu falan ekler ona karşı değilim. Ama tamamıyla ücretli satılan modlara karşıyım. Ayrıca bu olaylar sizin söylediğiniz gibi gerçekleşmiyor malesef. Nasıl DLC'lerde kıl tüy DLC'leri (CoD Ghost'ta çıkan DLC) satılıyorsa, emin olun onları da alan olacaktır. Bu kafayla modlar yapıldığı zaman kalite de düşecektir. Karşı olmamın sebebi de budur. Hem eskiden çıkan DLC'lerle şimdikiler farklı. Eskiden çıkanlar oyuna büyük detaylar eklerdi. Şimdi de bunu yürüten firmalar var (Bethesda'nın Skyrim'e çıkardığı DLC'ler gibi) ama sayıları azaldı. Şimdi daha çok Ubisoft, EA, Activision gibi firmalar saçma sapan skinler, silah paketleri gibi duruma dönüştürdüler bunu.

RISC64

28.4.2015 14:05:04

0
Arkadaşım sen olaya yanlış noktadan bakıyorsun. Ben modlar ücretsiz olmasın demedimki. Skywindin ücretsiz olacak olması benide sevindirdi. Bana anti tez kanıtı olarak bunu sunman başlı başına saçma. Ben kendi başına oyun olmuş modlardan bahsediyorum. Ücretli modlara karşı çıkacağınıza DLC lere çıkın. Yabancıların karşı çıkması seni ve durumu haklı kılmaz. Çoğunluğun ne düşündüğününde önemi yok. Ücretli modların olmasının hiç bir zararı yok o kılıcın ücretli satılmasının sana ne zararı var ? Bu ücretli olayı çıkmasaydı belkide o hiç var olmayacaktı birde bu noktadan düşün. Benin sömürülmeyi sevdiğimi nereden çıkardın. Hakedene hakkettiği parayı vermek nezamandan beri yolunmak oldu ? Her nekadar çok sevdiğim bir seri olsada Bf 3 den beri artık battlefield satın almayacak kadar DLC lerden bıkmış birisiyim ben. Benim demek istediğim kısaca valve bu olanağı sunuyorsa isteyen geliştirici satsın istediği gibi. Ha suistimalmi ediyor almazsın olur biter kendiside kazanamaz ettiği suistimal ile kalır öylece. Kaldıki memnun kalmadığın taktirde hiç bir neden belirtmeden 24 saat içersinde paranı geri iade alabiliyorsun.

KortX

28.4.2015 13:36:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197 Dostum yazdığım örnekleri boş geçtin neden ?
Yazdığınız örnekler mi? "DayZ, Dota 2, CS, Gmod gibi oyunlar varsa hepsini para kazanmak isteyen modculara borçlusunuz" bu mu yazdığınız örnek? Ben de Skywind örneğini attım dediklerinize karşılık. Hem hepsinin para kazanma isteği olduğunu nereden çıkardınız? Bu işi çoğu modçu hobi olarak yapıyor ve öyle kalmasını isteyen fazla sayıda bir kitle de var. Hem siz çok zenginsiniz sanırım nasıl bir düşünce sisteminiz varsa artık. Yabancılarda o kadar insan buna karşı çıkıyor. Hatta bazı mod yapımcıları dahil. Ama sizler sömürülmeyi seviyorsunuz. Neyse durum düzeldiğine göre sizinle daha fazla tartışmayacağım. Gereksiz bir tartışma olacak çünkü. Ayrıca önceki mesajımda eklemeyi unuttum. Nasıl bir kafa "oyunda alma o zaman" diyebilir. Ne saçma bir düşünce. Altı üstü yapılmış saçma sapan bir kılıçla koca bir oyunu nasıl kıyaslayabiliyorsunuz anlamadım?

RISC64

28.4.2015 12:24:13

-2
Dostum yazdığım örnekleri boş geçtin neden ?

KortX

28.4.2015 10:30:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197 Adamın simit parasına koyduğu o güzel kılıçmı zoruna gitti ?. Sen steamden oyunda satın alma ozaman. Paralı modların olması neden zoruna gidiyor alma bilader bukadar basit komiksiniz ha. Bugün DayZ, Dota 2, CS, Gmod gibi oyunlar varsa hepsini para kazanmak isteyen modculara borçlusunuz
O adamların niyeti para kazanmak olsaydı Skywind yapımcısı niye ücretsiz yapsın modunu? Azıcık mantıklı düşünürsen o kılıcı koyan kişinin parayla koymasının tek amacının para kazanmak olduğunu anlardın. http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Morrowind_Dunyasini_Skyrime_Uyarlayan_Mod_Skywind_Tamamen_Ucretsiz_Olacak-78163.htm Valve'dan da geri adım; http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Valvedan_Geri_Adim_Steamin_Parali_Mod_Sistemi_Skyrimden_Kaldiriliyor-78171.htm

RISC64

27.4.2015 23:00:14

-1
Adamın simit parasına koyduğu o güzel kılıçmı zoruna gitti ?. Sen steamden oyunda satın alma ozaman. Paralı modların olması neden zoruna gidiyor alma bilader bukadar basit komiksiniz ha. Bugün DayZ, Dota 2, CS, Gmod gibi oyunlar varsa hepsini para kazanmak isteyen modculara borçlusunuz

KortX

27.4.2015 13:45:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

Modu alıyorsun bakıyorsun beğenmedin nedensiz iade edebiliyorsun. Paralı modların olması modcuların bu işe daha fazla vaklit ayırmasına neden olacaktır daha fazla vakit daha kaliteli içerik demek. Bi işi zevkine yapmak ondan para kazanmayacaksın anlamına gelmez.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=429076429&searchtext= Tabii ki ne demezsin. Daha fazla vakit ayırdığı için kılıç modları var. Bu sadece bir tanesi. Aç Skyrim atölyesini gez. Bunun gibi bir sürü bulursun. Yabancılar bile tepki gösteriyor açın forumlarında gezin ama cidden bizim insanımızda akıl yok. Ha Steam'e bağış tuşu eklenir anlarım ama bu saçmalık.

RISC64

27.4.2015 10:31:02

-1
quote:

Orijinalden alıntı: KortX
alıntı:

Orijinalden alıntı: Adoring

Tabiki kaliteli mod'a emeğini alsınlar ama 7.5 tl olan bir skyrime 5-6 lira mod baya bi tuhaf kaçıyor.

Wet & Cold 12.50 TL. 2 duman efektine devasa Skyrim'den daha fazla para isteniyor olacak iş değil .

alıntı:

Orijinalden alıntı: obantr

İnsanlar mod yapmak için 10-15 saat uğraşıyor adam emeğinin karşılığını almasın mı ?
10-15 saat ücretsiz çalışacak insan bulun getirin bana benim yerime işimi yapsın :D


O adam onu zevkine yapıyor. Zorla kimse yaptırmıyor. Ama paralı olunca işler değişecek. Mod çöplüğüne şimdiden hoşgeldiniz.
Modu alıyorsun bakıyorsun beğenmedin nedensiz iade edebiliyorsun. Paralı modların olması modcuların bu işe daha fazla vaklit ayırmasına neden olacaktır daha fazla vakit daha kaliteli içerik demek. Bi işi zevkine yapmak ondan para kazanmayacaksın anlamına gelmez.

KortX

27.4.2015 01:57:32

+1
[quote]Orijinalden alıntı: Adoring Tabiki kaliteli mod'a emeğini alsınlar ama 7.5 tl olan bir skyrime 5-6 lira mod baya bi tuhaf kaçıyor. [/quote] Wet & Cold 12.50 TL. 2 duman efektine devasa Skyrim'den daha fazla para isteniyor olacak iş değil . [quote]Orijinalden alıntı: obantr İnsanlar mod yapmak için 10-15 saat uğraşıyor adam emeğinin karşılığını almasın mı ? 10-15 saat ücretsiz çalışacak insan bulun getirin bana benim yerime işimi yapsın :D [/quote] O adam onu zevkine yapıyor. Zorla kimse yaptırmıyor. Ama paralı olunca işler değişecek. Mod çöplüğüne şimdiden hoşgeldiniz.

BSC Misafiri

27.4.2015 00:56:10

0
adamın dediği bildiğin: abd nin dünyadaki açlığın SADECE afrikada olduğunu söylemesi gibi bir saçmalık yaw bu kadar köşeden bakmak...garip pçlik birde afedersiniz çünki adamın yorumu basit zaten birde ÜNLÜ yağ koy zaten nayse

Yusac

26.4.2015 14:13:22

0
Yahu emeğinin karşlığını alsın iyi hoşta adam zaten kazandığının %75 ini valve veriyor ne kazanıcakki mod yapımcısı sattığından. Paralı diye modlara olan ilgide azalır zaten öyle fazlada satamazlar.

WiiSmash

26.4.2015 14:05:31

-1
tamamda garry's mod bildiğin başka bir oyuna dönüştü resmen, hakediyor yani. şimdi sırf rengi parıltısı için kılıca para vermemizi mi bekliyecekler

RedTurkei

26.4.2015 13:37:13

+2
Hobi amaçlı kalması en iyisi. İşin içine ticari kaygı girerse Mod yapımcısı haksız kazanç elde eder. Başkasının yaptığı bir ürün üzerinden para kazanmak haksız kazançtır. Tam bir saçmalık bu iş mahkemede biter.

EnergyHill

26.4.2015 13:20:00

0
Tabiki kaliteli mod'a emeğini alsınlar ama 7.5 tl olan bir skyrime 5-6 lira mod baya bi tuhaf kaçıyor.

obantr

26.4.2015 12:39:49

-2
İnsanlar mod yapmak için 10-15 saat uğraşıyor adam emeğinin karşılığını almasın mı ? 10-15 saat ücretsiz çalışacak insan bulun getirin bana benim yerime işimi yapsın :D

bozcan

26.4.2015 11:46:35

+2
Mod yapımına para kazanma hırsı girerse o modlardaki kalite tamamen kaybolur.

Vyn

26.4.2015 11:25:29

+1
Bit pazarına dönücek işte bende 3 lira bu mod ben 2 liraya bırakırım :Pp

Turist55

26.4.2015 07:30:28

+2
oyuna para ver. dlc ye para ver. şimdide moda para ver

Guest-BB2CECC18

26.4.2015 03:58:49

-2
Modlar paralı olsun sıkıntı yok ama verdiğimiz para niye Valve'a gidiyor?

B3lmondo

26.4.2015 03:00:28

+1
Zaten mod yapanlar para kazansın tabii ama gerçekten emek verenler. Burada olay Valve ve Bethesda'nın aç gözlülüğü, mod yapımcılarını neredeyse hiçe sayacaklar cukkayı biraz daha doldurayim diye, sen böyle bir şey yapıp da mod yapımcılarını düşünüyorum diyemezsin. Aynı bizde 900TL maaş veriyorum ben insanımı düşünüyorum der gibi olur bu... Bi kalite kontrol şart çünkü kimi mod oyunu bir sürümünde çalışırken yeni sürüm çıkınca onda çalışmayabiliyor, bunun çalışacak garantisi verilmesi lazım... Daha bir sürü şey, he dedim mi yapılmaz bu fikir, üstünde epey düşünülmesi lazım. Zaten şimdiden mod yapımcılarının bazıları mod yapmacağını duyurmuştur, zevk alarak yaptıkları hobilerinden soğmuştur para gözler yüzünden.

Bromdr

26.4.2015 01:53:42

+1
İstediğiniz kadar modları paralı yapın nexus gibi siteler ve mod yapımcıları olduğu sürece oyuncuların sırtı size karşı yere gelmez.

Wabbajack

26.4.2015 01:41:00

0
Birebir teknoloji dünyası gibi olucak bu iş neden son teknolojiyi satsınlarki para kazanmaları lazım!

Y. K. G.

26.4.2015 01:29:27

+2
quote:

Orijinalden alıntı: KortX
alıntı:

Orijinalden alıntı: Aksel123

Mod yapmak eylence işidir ha eğer onu parayla satmak istiyen varsa o ayrı ama bunu sanki bi dlc gibi gösterip 6 tl bir kılıç satmak gibi saçma sapan şeyler konucaksa kalsın bedava olan şeylere niye para verelim ki oyun yapsın alalım daha iyi.


Olacak olan o zaten. Ne bekliyorsunuz ki bu durumdan. Şimdi çoğu kişi "Oooo bu işte para var." kafasıyla yapacak ondan sonra abuk subuk modlar daha çok artacak. İnsanlar özenerek veya eğlencesine değil daha çok parasına geliştirmeye başlayacak.
Katılıyorum modların para ile satılması modları geliştirmeyecek tam aksine modların kalitesini düşürecek bir ara herkes youtube da para var diye hücüm etti farklı bir şey buldular bu durumu ona benzettim. Bir uyduruk kılıç yapıp 5 tl ye satılmaya başlanacak.

KortX

26.4.2015 01:12:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aksel123 Mod yapmak eylence işidir ha eğer onu parayla satmak istiyen varsa o ayrı ama bunu sanki bi dlc gibi gösterip 6 tl bir kılıç satmak gibi saçma sapan şeyler konucaksa kalsın bedava olan şeylere niye para verelim ki oyun yapsın alalım daha iyi.
Olacak olan o zaten. Ne bekliyorsunuz ki bu durumdan. Şimdi çoğu kişi "Oooo bu işte para var." kafasıyla yapacak ondan sonra abuk subuk modlar daha çok artacak. İnsanlar özenerek veya eğlencesine değil daha çok parasına geliştirmeye başlayacak.

RealArek

26.4.2015 00:53:13

+1
Mod yapmak eylence işidir ha eğer onu parayla satmak istiyen varsa o ayrı ama bunu sanki bi dlc gibi gösterip 6 tl bir kılıç satmak gibi saçma sapan şeyler konucaksa kalsın bedava olan şeylere niye para verelim ki oyun yapsın alalım daha iyi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Rust
+ TAKİBE
AL
12 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız