Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GamersFirst ve Oyuncu.com İşbirliği

     ABD merkezli GamersFirst ile işbirliği gerçekleştiren ve adını Oyuncu.com olarak yenileyen Oyun Ekolay, dünyanın en çok tercih edilen çok kullanıcılı online oyunlarını sunmaya başladı. İşbirliği kapsamında ilk etapta “Runes of Magic” adlı oyun tamamen Türkçe içerik ve Türk kültürüne göre özelleştirilmiş kıyafet, silah ve karakterlerle sunuluyor. Runes of Magic’in Türkçe’ye uyarlanması için 1 milyondan fazla kelimenin tercümesi yapılmış. Runes of Magic, Level Dergisi tarafından Şubat 2010’da “2009’un en iyi çıkış yapan MMO’su” seçilmişti.
 
     Türkiye’nin en büyük portalları arasında yer alan Ekolay oyun kanalının adını değiştirerek Oyuncu.com olarak yeniledi. Bu esnada Free2Play MMOG (ücretsiz oynanan devasa çok oyunculu online oyun- Massively Multiplayer Online Game) alanında dünyanın öncü firması GamersFirst ile işbirliği gerçekleştirdi. İşbirliği kapsamında, GamersFirst’ün küresel çapta milyonlarca oyuncu tarafından tercih edilen oyunları Oyuncu.com üzerinden sunulmaya başlandı. ilk olarak lanse edilen ve halen beta sürümünde olmasına rağmen Türkiye’de 100 bini aşkın kullanıcı tarafından oynanmaya başlayan Runes of Magic adlı oyun tamamen Türkçe olarak ve Türk kültürüne göre özelleştirilmiş bir içerikle sunuluyor.
 

     Doğan Online (DOL) CEO’su Babür Çelebi, GamersFirst ile gerçekleştirilen işbirliğinin Türk internet dünyası için büyük bir adım olduğuna dikkat çekiyor: “Türkiye’de oyun pazarı 50-60 milyon dolar büyüklüğe sahip. Geçtiğimiz iki yıl içinde hızla büyüyen pazarın, 2015 yılına dek iki kat genişleyerek 100 milyon doları aşacağını öngörüyoruz. Pazarın büyümesine katkı sağlamak ve Türk ev kullanıcısına hitap eden çok kullanıcılı oyunları yaygınlaştırmak yönünde hedeflerimiz var. GamersFirst ile hayata geçirdiğimiz işbirliği de bu hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik önemli bir adım. Tüm dünyada milyonların tercihi olan GamersFirst oyunlarının Oyuncu.com üzerinden Türkçe olarak sunulması, Oyuncu.com ve Doğan Online’ın geleceğe yönelik vizyonunun bir ifadesi. Bünyemizdeki portal ve siteler aracılığıyla en kaliteli içeriği sunarak, ülkemizin internet kullanımında Avrupa’nın bir numarası olmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

     GamersFirst’ün CEO’su Joshua Hong ise şunları söyledi: “GamersFirst olarak, çok büyük bir potansiyel taşıyan Türkiye oyun pazarına daha fazla odaklanmayı uzun süredir istiyorduk. Vizyoner ve deneyimli bir iş ortağı ile bu hedefimizi gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Oyuncu.com ile birlikte Türkiye oyun pazarına çok önemli yenilikler getireceğimize inanıyorum.

     2003 yılında ABD’de Free2Play’in ticari marka tescilini almıştık, dünya çapında geniş kitleler tarafından büyük ilgi gören tümüyle ücretsiz oynanabilen ve üstün kaliteli bir kullanıcı deneyimi sunan çok kullanıcılı online oyunlarımızı, Türk oyuncularıyla buluşturmak heyecan verici. Oyunlarımızı tamamen Türkçe olarak ve Türk kültürüne göre özelleştirilmiş bir şekilde sunmaya da dikkat ediyoruz. Bunun ilk örneği, Level Dergisi tarafından Şubat 2010’da ‘’Avrupa ve ABD’nin 2009’da En İyi Çıkış Yapan MMO’su’’ seçilmiş bulunan Runes of Magic, ancak sırada diğer oyunlarımız da var. Türkiye’deki tüm oyun severlere şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.”

     Oyuncu.com ve GamersFirst işbirliğinde sunulan oyunların tümü ücretsiz olarak indirilip oynanabiliyor. Tüm dünyada bir efsane haline gelen Knight Online, heyecanlı ve yepyeni Lords Online, War Rock, otomobil yarışı heyecanını online oyun keyfiyle buluşturan Victory ve oyuncuları uzayda benzersiz bir maceraya sürükleyen Taikodom bu oyunlardan yalnızca birkaçı. Oyuncu.com ya da Gamersfirst.ekolay.net adresinden ulaşılabilen oyunlar arasında en dikkat çekenlerden biri ise bütünüyle Türkçe içeriğe sahip bulunan Runes of Magic.
 
 
     Runes of Magic’te macera sizi bekliyor! Hem de tamamen Türkçe…

     Tamamen Türkçe ve Türk kültürüne göre özelleştirilmiş olan “Runes of Magic”, Oyuncu.com ve GamersFirst işbirliği kapsamında sunulan ilk oyun oldu.

     Ücretsiz olarak oynanabilen tamamı Türkçe Runes Of Magic, aynı zamanda Türk tarihinden esinlenmiş karakterler ve eşyalarla donatıldı. Sultanların giysileri 17. Yüzyılda Selimiye kumaşlarından yapılan kaftanlardan, kadınların giysileri o dönemin cariye ve sultan kıyafetlerinden esinlenerek tasarlandı. Silahlar da o dönemde yeniçerilerin ve sultanların kullandığı silahlardan esinlendi. Özellikle hançer, 1. Mahmut’un İran Şahı için 1741'de saray atölyesinde yaptırdığı, fakat Şah'ın öldürüldüğü haberi ulaşınca saraya geri getirilmiş olan dört zümrütlü hançerden etkilenmiştir. Açık beta sürümü yayında olan oyunun şimdiden 100 bin Türk oyuncusu var. Oyunun hikayesinde ve kurgusunda geçen 1 milyonu aşan kelime Türkçeye aylar süren çalışmaya çevrildi.

     Oyunu diğer oyunlardan ayıran en önemli farklar arasında, kapsamlı çifte-sınıf sistemi (örneğin, hem şövalye hem savaşçı olabiliyorsunuz) ve zengin PvP dünyasındaki görevler var. Oyuncular, karakterlerini geliştirmek için sürekli aynı sıkıcı yaratıklarla savaşmak yerine son derece büyük olan oyun haritasında birbirinden farklı görevleri seçip gerçek bir macera da yaşayabiliyorlar. Hikaye, oyun içindeki bu görevlerle uyum içinde devam ediyor ve oyun fantastik bir roman okur gibi heyecanla akıyor.

     Büyülü Taborea’da geçen oyun, bu gizemli ülkedeki harabelerin sırrını açığa çıkarmak üzere gizemli yaratıklar, güçlü büyüler ve efsanevi savaşçılarla dolu bir dünyanın kapılarını aralıyor. Gizemli bir dünyanın kapılarını aralamak ve sırları çözmek istiyorsanız, Runes of Magic oyununu, Gamersfirst.ekolay.net ya da Oyuncu.com adresinden indirebilirsiniz.
 
                                                                                                        06.04.2010
                                                                                                       Basın Bülteni
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Runes of Magic Oyuncu.com GamersFirst
Xbox Live'de Bu Hafta (12 Nisan - 20 Nisan) 29 Mart - 4 Nisan Japonya Haftalık Oyun Satışları

BSC Misafiri

23.1.2011 08:18:30

0
bide şimdiki halini görün :) yönetim yok haberleride yok oyun açık mı kapalı mı!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız