Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Game of Thrones: The Game'in İlk İnceleme Puanları


    Macera oyunlarıyla ünlenen Telltale Games'in Game of Thrones için hazırladığı oyun bugün piyasaya çıktı. Oyun otoriteleri animasyonların yeterince iyi olmadığını, buna karşın oyunun iyi bir senaryo ve sunuma sahip olduğunu belirtiyorlar. 
 
    Game of Thrones: The Game'de diziden de tanıdığımız pek çok karakter bulunuyor. O nedenle bu oyunun serinin kitabının yanında dizisini sevenlere de hitap edecek bir yapım olduğunu düşünüyoruz.
 
Gamespot – 8
IGN – 8
Game Informer – 8.5
Polygon – 6.5
The Escapist – 4/5
Destructoid – 7
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 telltale game of thrones telltale games macera
Sony'den Yeni Bir Oyun için İpucu: EMAGON Resident Evil: Revelations 2'nin Çıkış Tarihi ve Önemli Detaylar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.12.2014 21:58:16

0
arkadasım bi turlu anlamıyorum millette ne cok grafik sevdası varmıs.Bi oyunda eglence on planda olmalıdır.Ben crash ve quake oynarkenki aldıgım hazzı hic unutmam grafik mi onemliydi o zamanlar? hayır.İnsanların egelncesi onemliydi

BSC Misafiri

2.12.2014 19:46:10

0
@Prequel "Bethesda'nın fanları bile Bethesda'nın hikayeye önem vermediğini kabul eder" Bu nasıl bir tabidir yahu? Hadi bethesda nın fanlarını da geçeyim(ki nasıl fanmış hikayeye önem vermediğini söyleyen) Sen bethesda nın çoğu oyunlarında (ki %100 bütün tes oyunlarından eminim ki,ta ki arena bile dahildir buna) başlı başına kitap yazılmıştır ki 1000 küsür sayfalık sadece oyunun içindeki kitaplardan çıkıyor(kitapların %70-80 kadarı ise farklı farklı hikayelerdir."ki okuyabilmiş olsaydın bir kaçını anlayabilirdin")

S.P.E.C.I.A.L.

2.12.2014 17:46:20

-1
CDPR ve BioWare'in kendi GoT'ları var zaten. Adlarına Witcher ve Dragon Age deniyor. Yorum yapmadan önce biraz düşünsek nasıl olur? Telltale muhabbetine gelince, şablon denmiş. Başka nasıl olacaktı? Oyunun menülerine mi takılıyorsunuz? İşlevi mi önemli görüntüsü mü? Telltale'in senaryoları kusursuz falan değil, seçim özelliği de biraz sıkıntılı. Ama piyasadaki oyunların çoğuna göre daha iyi senaryolar yazan bir stüdyolar. The Walking Dead'in diziden çok daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek. Last of Us'tan da çok daha iyi ve senaryoya benzeyen bir senaryosu var. Eleştirilebilecek yerleri var elbette ancak sanki herkesten kötü oyun yapıyorlarmış gibi saçma sapan konuşmaya gerek yok. Bethesda denmiş birde. Bethesda demek olayın vehametini gösteriyor. Bethesda'nın hangi oyununda senaryo var da Bethesda diyorsunuz? Adamlar dümdüz, çeşitliliği olmayan bir akışa sahip bir konuyu gerçek anlamda karakterlerin veya sahne düzeninin olmadığı bir şekilde kocaman bir dünyaya koyup oyun diye satıyorlar. Bethesda'nın fanları bile Bethesda'nın hikayeye önem vermediğini kabul eder. "Dizinin senaryosu" denmiş bir de. Bu oyun dizideki olayları ama farklı bir şekilde işleyecek. Eğer bu oyunun senaryosunun diziden veya kitaptan kopyalanacağını sanıyorsanız senaryo nasıl yazılır hiçbir fikriniz yok demektir. En düz uyarlama bile sıfırdan senaryo yazmak gibi bir şeydir ki burada en azından diziyi izleyenlerin görmediği şeyleri ve bir ihtimal de kitabı okuyanların okumadığı şeyleri anlatacaklar. En basiti dizide olmayan karakterler var bu oyunda. Böyle bir işte ciddi bir senaryo yazımı olur emin olun. Yani hiçbir şey öyle sandığınız kadar basit değil. Bu tür bir oyuınu yüzüne gözüne bulaştıracak çok firma vardır. Fantastik türünde çok iyi olan bir Dragon Age Origins var, başka da bir şey yok. (Inquistion'ı daha oynamadım) Bu oyun ne kadar fantastik olacak meçhul (GoT'u biliyoruz) ama bir şeyler görürsek DAO'nun arkasına yerleşecektir. Onun dışında ben de geleneksel grafiklere geçmelerini isterim ama bu şekilde bana iyi bir oyun sunabiliyorlarsa o da yeter. Sonuçta bu adamlar alışılmıştan çok daha fazla hikaye odaklı oyunlar yapıyorlar.

BSC Misafiri

2.12.2014 17:01:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind
alıntı:

Orijinalden alıntı: paratuzağı

papağan gibi birçok kişi teltel gems senaryosu iyidir diyor ama zaten dizinin senaryosu iyi değil mi yoksa kafalarına göre senaryoyu değiştirmişler mi? onun dışında grafik olarak bir şey beklemiyorum ama çoğu krakteri benzetmekte zorluk çekiyorum bari ona özen gösterselermiş oyun değilde etkileşimli dizi olacak gibi


Aynen öyle ... Adamlar hikayesi , scripti en güçlü isimlere yapışıp klasik şablonlaşmış menülerinin üstüne giydiriyorlar. Görsellik desen zaten yok.

Sonra da vıyyy Telltale çoh iyi. Şu isimden kazanmaya çalışan telefon oyunu yapan firmalardan bir tık yukarı. Monkey Island yegane oyunlarıdır. Keşke o çizgide gitselerdi.

Şu isim için CD Projekt , Bethesda , Bioware oyun yapsa da millet oyun görse ...

Bu arada puanlarda öyle iyi falan değil. TWD'nin yanından geçmiyor.
Grafiklere laf atılmış? sizin beklediğiniz böyle grafiklere yüklenilmiş hikayesi olmayan iğrenç oyunlar mı alın sizin olsun.Telltale her oyununda bana yaptığı her seriyi daha çok sevdirdi(Ne TWD ne de GoT izledim ya da okudum) senaryolarıyla neredeyse ilgisi yok ki bu da Telltale ellerinde bulunmayan yepyeni bir senaryoyla çok iyi işler başarabileceğini gösterir.

klongs

2.12.2014 14:19:02

+1
hangi film dizi uyarlamasının oyunu güzeldi(telltale hariç) yapmayın.Çizgiselliği beğenmezsin falan anlarımda uyarlamaya laf yok.

MantarTheGreat

2.12.2014 13:20:06

0
Saçmalamayı bırakalım arkadaşlar. Hikayeler çizgi roman/roman veya diziler ile birebir olmuyor. Ne karakterler benzerdir, ne hikaye... Oyunları oynamadan atıp, tutmanın anlamı yok. Kaldı ki, Hadi TWD sizin dediğiniz gibi isim yapmış bir çizgi romanın başarısından kaynaklı olsun, lakin Wolf Among Us'a ne demeyi düşünüyorsunuz? O da mı başarılı bir dizi veya romandan alıntı. Bu zamana kadar kim Fables'ı biliyordu? Adamlar oldukça güzel bir deneyim sunuyorlar, tek eksikleri bölümler arası çok uzun sürüyor. Bu yüzden çıkar çıkmaz almak yerine tüm bölümler çıktıktan sonra almak çok daha mantıklı. Sonra 1 ay boyunca, acaba diğer bölümde nolacak diye dövünüp duruyorsun. Görsel olarak kötü diyen arkadaşlara da selamlarımı iletirim.

Aaron Paul

2.12.2014 13:07:41

+1
Şu reklamcılığın zirve döneminde... Oyun firmalarının hep sponsor aradığı bir dönemde... Ben puanlara bakmayın diyorum... teltale, sakin bir firma inanın bu oyunu EA yapsaydı... 9'dan aşağı inmezdi puanları bence oyun güzel olacak...

angaraeski

2.12.2014 13:05:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: paratuzağı papağan gibi birçok kişi teltel gems senaryosu iyidir diyor ama zaten dizinin senaryosu iyi değil mi yoksa kafalarına göre senaryoyu değiştirmişler mi? onun dışında grafik olarak bir şey beklemiyorum ama çoğu krakteri benzetmekte zorluk çekiyorum bari ona özen gösterselermiş oyun değilde etkileşimli dizi olacak gibi
Bence bu firmanın çıkardığı Walking Dead senaryosu dizisine göre daha iyi işlenmiş ve duyguları daha iyi verebilmişlerdi. Yani filmlerin popüleritesine arkalarını yaslayıp bomboş içeriklerle bizlere oyun sunan diğer firmaların aksine el emeği göz nuru oyunlarla çıktılar hep karşımıza. TellTale Games'e güvenim tam.Gene başarılı bir yapımla karşımıza çıktıkları aldıkları puanlardan belli.

Vyn

2.12.2014 12:58:52

+1
senaryo uyarlama ve oynanışlarından dolayı seviyorum bu firmayı herzaman üstüne birşey eklemesini biliyorlar.

ultralisan

2.12.2014 12:50:13

+1
Senaryosu Martin'in yazdığı kitap sayesinde iyi olabilirmi? hani banada bir ofis verin çalışacakda 50 adam o zaman bende senaryoyu iyi yaparım.

DirtyMoneySyndicate

2.12.2014 12:31:40

0
Oyun sektöründe nice iyi senaryosu olan film, dizi vs. bu tarz projeler çoğu firma tarafından rezil edildi.Telltale rezil etmekten öte bu tarz projelere ekstradan katma değer katan nadir firmalardan biridir.Ayrıca adamlar tutupta diziyi ya da filmin senaryosunu alıp olduğu gibi oyuna aktarmıyorlar.Daha çok yan karakterlere ya da alternatif senaryolardan ilerliyorlar.Her sene marvel,dc vs. bu tarz firmaların filmleri dizileri çıkıyor ardından leş bir oynanabilirlik ve rezalet senaryolu oyunları çıkıyor genelde kaç tanesi akılda kalıyor ya da ne kadar satıyor.Fakat Telltale işini hakkıyla yapan firmalardan biri daha oynamadan bok atmaya hiç gerek yok bence.Şahsen Game of Thrones gibi diyalogların ve kurgunun ön planda olduğu bir kitabın(dizinin) oyununun hakkını verebilecek yegane firmadır TT.

freshmind

2.12.2014 12:17:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: paratuzağı papağan gibi birçok kişi teltel gems senaryosu iyidir diyor ama zaten dizinin senaryosu iyi değil mi yoksa kafalarına göre senaryoyu değiştirmişler mi? onun dışında grafik olarak bir şey beklemiyorum ama çoğu krakteri benzetmekte zorluk çekiyorum bari ona özen gösterselermiş oyun değilde etkileşimli dizi olacak gibi
Aynen öyle ... Adamlar hikayesi , scripti en güçlü isimlere yapışıp klasik şablonlaşmış menülerinin üstüne giydiriyorlar. Görsellik desen zaten yok. Sonra da vıyyy Telltale çoh iyi. Şu isimden kazanmaya çalışan telefon oyunu yapan firmalardan bir tık yukarı. Monkey Island yegane oyunlarıdır. Keşke o çizgide gitselerdi. Şu isim için CD Projekt , Bethesda , Bioware oyun yapsa da millet oyun görse ... Bu arada puanlarda öyle iyi falan değil. TWD'nin yanından geçmiyor.

paratuzağı

2.12.2014 12:05:30

0
papağan gibi birçok kişi teltel gems senaryosu iyidir diyor ama zaten dizinin senaryosu iyi değil mi yoksa kafalarına göre senaryoyu değiştirmişler mi? onun dışında grafik olarak bir şey beklemiyorum ama çoğu krakteri benzetmekte zorluk çekiyorum bari ona özen gösterselermiş oyun değilde etkileşimli dizi olacak gibi
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Game of Thrones: The Game ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
18 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız