Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Game of Life Yaratıcısı John H. Conway Corona Virüsünden Hayatını Kaybetti

 
Matematikçi ve ilk bilgisayar oyunlarından birinin yaratıcısı olan John Horton Conway 82 yaşında yaşamını yitirdi.

Çalıştığı okul Princeton Üniversitesi, Conway'in 11 Nisan'da New Jersey'de New Brunswick corona virüsü sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Günümüzün en önemli matematikçilerinden Conway grup teorisi, sayı teorisi, cebir, geometrik topoloji, teorik fizik, kombinatoryal oyun teorisi ve geometri alanlarına önemli katkılarda bulundu ve matematiğin en kapsamlı ve teknik çalışmalarından biri sayılan ATLAS of Finite Groups dahil olmak üzere çok sayıda kitap yazdı.
 
1970 yılında ilk bilgisayar oyunlarından biri olan hücresel otomat Game of Life'ı yarattı. Kullanıcı karelerden oluşan bir alana istediği sayıda ve düzende hücre yerleştirir ve bu hücreler dört kurala göre birbirleriyle etkileşime geçer. Simülasyon devam ettikçe hücrelerin etkileşimleri karmaşık bir hale gelir ve basit talimatlardan karmaşıklığın ortaya çıkabileceğini gösterir. Game of Life kendine has kuralları olan fiziksel bir evrenin simülasyonu olarak görülebilir. Başlangıç durumundaki parçacıklar yerlerine konulduktan ve simülasyon başlatıldıktan sonra evren olacak her şeyi kendi kuralları ile işler. Oyunun bir versiyonu tarayıcı üzerinden oynanabiliyor.
 
Princeton Üniversitesi, Conway'i tanıyanların onunla ilgili anılarını ve düşüncelerini paylaşabileceği bir blog oluşturdu.

Bu haberin bağlantısı
URL
Manual Samuel Humble Store'da Ücretsiz Steam'de Devolver Digital Oyunlarına İndirim

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız