Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Game Boy Advance 10 Yaşında !

SNES'in donanımıyla eş değer bir güce sahip olan GBA, özellikle RPG oyunlarının egemen olduğu pek çok türden oyunu bünyesinde barındırıyordu.
    
     21 Mart 2001'de Japonya'da satışa sunulan ve bugüne değin 90 milyona yakın satan Game Boy Advance, 10. yaş gününü dün kutladı. Popülerliği ve ismiyle sadece Nintendo'nun el konsolu olarak değil, oyuncular için tüm el konsollarının "Game Boy" olarak isimlendirilmesine sebep olan taşınabilir eğlence cihazının her yönüyle ne kadar başarılı olduğu bu yönüyle de anlaşılıyor.
 
     Game Boy (21 Nisan 1989) ve Game Boy Color'ın (19 Kasım 1998) ardından çıkışını gerçekleştiren Advance, dayanıklı şarj süresi ( 15 saate yakın) ve renkli lcd ekranıyla video oyun dünyasına unutulmaz oyunlar bahşetmişti. Bugün Nintendo DS'e şeklini veren ve ışıklandırılmış ekranıyla 2003 yılında piyasaya çıkan GBA SP, toplam satış rakamlarının yarısını oluşturdu. GBA ailesinin SP versiyonundan sonra katılan Game Boy Micro, abileri gibi Game Boy ve Game Boy Color oyunlarını desteklemiyordu ancak ufak boyutu ve güçlendirilmiş ışıklandırmasıyla dikkat çekmişti. Nintendo DS'in hakimiyeti altına giren 2005 yılında çıkış yapan konsol marketler de çok büyük etkiye sebep olmadı ve 2,5 milyon satmıştı.

Bu haberin bağlantısı
URL
game boy game boy color game boy advance advance sp game boy micro nintendo ds nintendo dsi el konsolları taşınabilir konsol
Ridge Racer 3D'nin Çıkış Videosu Yayınlandı "Oyun Hikayeleri Uzay Askerleri Hakkında Olmamalı"

atahan12

7.4.2011 16:48:16

0
Ahh ahh :D DS tekinden daha güzeldi pokemon oyunları GBA da bence.Şimdi pokemonla ilgilenmiyoruz tabi :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız