Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gabe Newell: "Korsan Bizim İçin Önemli Değil!"


     Özellikle şu son dönemde Ubisoft cephesinden korsan sebebiyle epey haberler görüyoruz. Ghost Recon: Future Soldier'ı ve I Am Alive'ı PC'de iptal eden Ubisoft'un haricinde diğer firmalar da, korsandan epey şikayetçi.
 
     Ancak bu kez Cambridge Student Online'a konuşan Gabe Newell, endüstrideki rakiplerine gönderme yaparmışcasına konuştu. Gabe Newell, "Korsan bizim için önemli değil." dedi. Newell, "Genel olarak hakim olan yaklaşımlarda bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Korsan öğesi oyunların fiyatıyla ilişkili değil, verilen servis kalitesiyle ilgili." şeklinde açıklama yaptı.
 
     Konuşmanın devamında Newell, "Örneğin korsan gruplar size 7/24 indirme imkanı sunuyor, istediğiniz her zaman, her yerde. Böyle bir durumdayken yasal dağıtıcı gelip size oyunu hiç sunmuyor veya başka bölgelerde çıktıktan 3 ay sonra ülkenize getiriyorsa, o oyunda korsan oranının yüksek olması en doğal şey."
 
     "Bizim hedefimiz, kullanıcılara korsan gruplardan daha kaliteli hizmet sağlamak. Şimdiye kadar bunu, alınan sonuçlarla birlikte yaptığımızı düşünüyorum. Mesela geçen aylarda Steam ile birlikte Rusya'daki piyasaya adım attık. Herkes Rusya'da en büyük korsan faliyetlerinin yürüdüğünü, vakit ve para kaybı yaşayacağımızı düşündü. Ancak gün itibariyle Rusya, Steam'in en çok gelir sağladığı Avrupa ülkesi." şeklinde durumu açıkladı.
 
     Bu arada konu ile pek ilgili değil ama Valve ile röportaj yapılır da Half Life 3 sorulmaz mı? Röportajda Gabe Newell'a "Half Life 3 ne zaman çıkacak?" diye sorulunca Newell, "Bilmem." diyerek soruyu cevaplamış.. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
valve korsan half life gabe newell portal team fortress counter strike
Sony, Playstation 4'de Geç Kalmak İstemiyor ! "Gençlerin Geleceği İçin Skyrim Kopyalarını Yakın"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alito

27.11.2011 12:44:04

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri "Gabe Newell fast food yemekten oyun yapamıyorki, şiştikçe şişti. biri Gabe'in elinden şu hamburgeri alsın! yoksa biz daha HL göremeyiz. " Alın size kilolu diye dalga geçen bir zeki daha...
saçma sapan konuşma ben kilolu diye dalga geçmiyorum aksine adamın iyliği için bunları söylüyorum sanırım sende kilolusun ve söylediklerim sana ve sana + verenlere dokunuyor. ama işin aslı bu değil kendinize gelin. ek: hergün düzenli egzersiz yapın haftada 2-3 gün kardiyo yapmanızı da tavsiye ederim. [:'(]

alito

27.11.2011 12:39:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: senseman62

takmışsınız HL ye...tamam bende çıksın istiyorum ama steam gibi bir platformu dev bir şirkete dönüştüren adamla biraz daha saygılı konuşun.Sizene kardeşim adamın ne yiyip içtiğinden ( ayıp denen bir şey var bilirmisiniz ? ) adamın cebine sen mi parayı koyuyorsun.BU sene portal 2 yi yapmadılarmı ? geçen ay DLC si çıkmadımı bedava hemde ? DOTA2 yi yapmıyolar mı ? steam'i her gün kontrol ediyorum..nerdeyse haftada bir sürekli oyunları güncelleniyor. http://store.steampowered.com/news/6852/ buyur ! TF2 ve css'ye 2 gün önce update gelmiş,kaç senelik oyunlar bu,kim çıkardığı oyuna bunca zaman destek sağladı,hatta şu an bedava bu oyun indir oyna.Daha sayamıcağım bi sürü detay var bu kadar yeterli galiba.HL çıksada şu dert bi bitse
birader bırak şimdi dotayı motayı steam'i steam yapan HL dir. HL yi HL yapanda steam dir. evet Gabe çok şişmanladı kabul edin elinden pizza, hamburger düşmüyor. bu adam yakında kalp çeperi yağlanmasından hastaneyi boylar sonrada biz artık HL göremeyiz, görsek bile gabe işin içinde olmadığı için eski ruhunu kaybetmiş bir HL çıkar karşımıza.

senseman62

26.11.2011 18:59:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: ortamkaos korsan konusunda biraz haklı biraz değil, ben ve çoğu arkadaşım oyunu internetten önce inidirip denemek istiyoruz yani beğenmediğim bi oyuna para saymak istemem açıkçası.battlefield 3 olsun modernwarfare 3 skyrim onları önce deneyip sonra satın aldım.pişmanda değilim . ve satışları fazlada etkilemez oyunu alamayacak insan korsan indiriyor ama alabilecekse alıyor (çoğu zaman).pc ye yapılan bu tutumun artık sıkmaya başladığını söyleyebilirim.ben gidipte sırf oyun yapımcılarırının nazını çekmemek için ps3 veya xbox360 almak istemiyorum.lütfen böyle yapmayın artık arkham city yi bile deneme mümkünatım olmadan siparişi verdim.l.a noiri bi deniyim dedim battlefield 3 ultrada oynuyorum ati panel ve oyun ayarları en düşükte l.a norire 20 yi zor aşıyor daha ilk bölümde sildim böyle oyun çıkarıcaksanız çıkarmayın 6 aydır bekliyorsum oyunu yazıklar olsun.LÜTFEN ARTIK PC Yİ RAHAT BIRAKIN!

Chidori

26.11.2011 18:10:57

0
O değilde rusyadaki oyun fiyatları neden o kadar düşük ?

RedTurkei

26.11.2011 14:59:06

0
Keyleri satıyor ruslar,, bunlarda ruslardan para kazandık sanıyor sen bizim ülkeye 70$ oraya 25$ ondan sonra rusya çok kazandırıyor ey millet etrafındaki balkan asya doğu avrupa araplara oyunları temin eden steamden ruslar :D bizde öyle ucuza ver oyunları bakıyım hangi ülke sana daha çok kazandıracak bence gereksiz konuşmuş çünkü rusyanınki çoğunlukla oyuncu profil değil satıcı profil

ultra_storm

26.11.2011 12:21:15

0
stun Hayır pc'de 1 milyon sattı bf 3.

ortamkaos

26.11.2011 11:52:24

+2
korsan konusunda biraz haklı biraz değil, ben ve çoğu arkadaşım oyunu internetten önce inidirip denemek istiyoruz yani beğenmediğim bi oyuna para saymak istemem açıkçası.battlefield 3 olsun modernwarfare 3 skyrim onları önce deneyip sonra satın aldım.pişmanda değilim . ve satışları fazlada etkilemez oyunu alamayacak insan korsan indiriyor ama alabilecekse alıyor (çoğu zaman).pc ye yapılan bu tutumun artık sıkmaya başladığını söyleyebilirim.ben gidipte sırf oyun yapımcılarırının nazını çekmemek için ps3 veya xbox360 almak istemiyorum.lütfen böyle yapmayın artık arkham city yi bile deneme mümkünatım olmadan siparişi verdim.l.a noiri bi deniyim dedim battlefield 3 ultrada oynuyorum ati panel ve oyun ayarları en düşükte l.a norire 20 yi zor aşıyor daha ilk bölümde sildim böyle oyun çıkarıcaksanız çıkarmayın 6 aydır bekliyorsum oyunu yazıklar olsun.LÜTFEN ARTIK PC Yİ RAHAT BIRAKIN!

stun

26.11.2011 11:27:33

0
CoolMnaiaC 26.11.2011 05:24:58 Konsolda sen gümrüksüz oyunları alıp oynayınca korsan olmuyormu sanıyorsun bide o oyunu takasa götürüyorsun ön yargıyı yapıştırmışsın ... :? bu her yerde mi böyle :? onu geçtim.. onlıne oynamak için keyleri girdiğimizde de mı korsan oluyor bıraksana.... pc de korsan konsoldan kat kat daha yaygın hala anlamadınız .... korsancı değilsiniz :? hepisiniz orjinal alıyorsunuz ve oyunlar satmıyor niye:? black ops u sadece 2-3 mılyona yakın kışımı oynadı zannedıyorsun pc de:? yok gumrusksuz.. yok şuysuz... nerden bılıyorsunu gumruksuz... hem gumruklu olmayınca firma dan birşey çıkmıyor, eksılmıyor.... VERGI devlete ulaşmıyor DEVLETIN ALDIGI VERGI ,,TURKIYEDE BIZDE BUNDANDA YAKINMIYORMUYUZ :? KEYI NASIL GIRIYORUM KORSANSA ... SADECE VERGISIZ ALMIŞ OLUYORUZ... EĞER GUMRUKSUZSE... KI NEREDEN BILIYORSUN GUMRUKLU OLUP OLMADIGINI HEPSI JELATINLI MİS AYNI :? bu kadarda saçmalık olmaz ... korsan konsolda daha çok var ama konsoldada oyunlar kat ve kat daha fazla satıyor ( bu çelişkiyi ima etmeye çalışıyorsun )... bf3 pc odaklı oyun bu sitede ilk hafta satışları açıklandıgında... ps3 1.5 milyon xbox 2.2 milyon... pc de ise toplam ... 500.000 sattı toplam diyorum digital satışlar dahil..

senseman62

26.11.2011 11:26:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: alito Gabe Newell fast food yemekten oyun yapamıyorki, şiştikçe şişti. biri Gabe'in elinden şu hamburgeri alsın! yoksa biz daha HL göremeyiz.
takmışsınız HL ye...tamam bende çıksın istiyorum ama steam gibi bir platformu dev bir şirkete dönüştüren adamla biraz daha saygılı konuşun.Sizene kardeşim adamın ne yiyip içtiğinden ( ayıp denen bir şey var bilirmisiniz ? ) adamın cebine sen mi parayı koyuyorsun.BU sene portal 2 yi yapmadılarmı ? geçen ay DLC si çıkmadımı bedava hemde ? DOTA2 yi yapmıyolar mı ? steam'i her gün kontrol ediyorum..nerdeyse haftada bir sürekli oyunları güncelleniyor. http://store.steampowered.com/news/6852/ buyur ! TF2 ve css'ye 2 gün önce update gelmiş,kaç senelik oyunlar bu,kim çıkardığı oyuna bunca zaman destek sağladı,hatta şu an bedava bu oyun indir oyna.Daha sayamıcağım bi sürü detay var bu kadar yeterli galiba.HL çıksada şu dert bi bitse

BSC Misafiri

26.11.2011 11:19:12

+7
"Gabe Newell fast food yemekten oyun yapamıyorki, şiştikçe şişti. biri Gabe'in elinden şu hamburgeri alsın! yoksa biz daha HL göremeyiz. " Alın size kilolu diye dalga geçen bir zeki daha...

Frostmourne Hungers

26.11.2011 11:07:30

0
'' Rusya, Steam'in en çok gelir sağladığı Avrupa ülkesi." şeklinde durumu açıkladı.'' biz teşekkür ederiz gabe

alito

26.11.2011 09:17:03

-3
Gabe Newell fast food yemekten oyun yapamıyorki, şiştikçe şişti. biri Gabe'in elinden şu hamburgeri alsın! yoksa biz daha HL göremeyiz.

Crynet

26.11.2011 08:06:21

0
Amerika Russia Norveç Bunları Geçelim Norveçte Aylık Maaş:2000$ Amerikada Aylık Maaş:1700$ Russia Aylık maaş:1500$ Türkiyede Aylık Maaş:700-800TL Şimdi Türkiyede neyi alacaksın :)

BlackBeasT

26.11.2011 05:24:58

+3
Adamın düşüncesi "Bizim hedefimiz, kullanıcılara korsan gruplardan daha kaliteli hizmet sağlamak." yane malum grublar ile savaşmak için 1.Bu grupları küçümsemiyeceksin eğer ööle 1 hataya düşersen oyunun çıkmasa 1 hafta kala daha resmi olarak satışa çıkmadan işi gücü bırakıp küreği kafana indirler sonrada korsanlar diye ağlatırlar. (örnek:UBISOFT) 2.Gabe dediği gibi korsan grublarıda 1 nevi hizmet yapıyor.TR'de ekonomik dağılımı eşit değil kimi asgari ücret ile evini geçindirip karnını doyurken kimiside asgari ücreti 1 saat'de harcıyor.Durum böyle iken aylık kazanç 700tl olan kişinin D&R'dan kutulu oyun almasını beklemeyin işte Steam burda devreye giriyor.İndirimler ile istediği oyunu geçde olsa alıp oynayabiliyor...yada korsan forever diyip yine istediği oyunu oynuyor. 3.PC kullanıcısına korsancı diyen halt etmiş ,sen adamı ne tanıyorsun evinde aynı yatakda yatıpmı kalkıyorsun korsanda oynar isterse orjinalinide alır sana düşeni biliyorsun zati,Konsolda sen gümrüksüz oyunları alıp oynayınca korsan olmuyormu sanıyorsun bide o oyunu takasa götürüyorsun ,CFW ile indirip oynayandan ne farkın var.Kutulu olunca kendini psikolojik olarak iyi hisediyorsun heralde sonra BSC gelip (PCiler korsancı) alasıyız çocuk...

OguzhanKeskinbalta

26.11.2011 02:23:42

0
bu adama hastayım

clubberkay

26.11.2011 01:52:43

+1
bu ülkede oyunlar 15 tl olcak anca alırlar.

Audreys

26.11.2011 01:29:06

0
Hizmette istediğiniz sınırsız olun Türkiyede korsan bitmez. :) Diğer ülkeler için yorum yapamıcam, ama Türkiye oyun fiyatları 100 TL veya daha aşağı bi fiyatta satılmazsa korsan sonsuza dek sürer gider.

2K

26.11.2011 01:11:38

0
Gabe iyi konuşmuşun mantıklı konuşmuşunda Half Life 3 sorusuna o cevap olmadı bastım eksini.

senseman62

26.11.2011 00:49:04

+4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Diyeceğim o ki; bu adam oyun piyasasının en önemli kişisidir. Göbeğiyle dalga geçenlere koyayım, bu adama bir şey olmasın.
+1 ...bizide ekle güzel kardeşim,bende koyayım insanları görünüşüne göre yargılayan dengesizlere gelsin bu mesaj,bu forumda bir çok kişi bu adamla dalga geçti.Gidin bi aynaya bakın,sonra başkalarında kusur arayın

senseman62

26.11.2011 00:39:15

+1
Yürü be Gabe Newell kim tutar seni

ultra_storm

26.11.2011 00:13:02

0
Adam haklı.

CodeMachine

26.11.2011 00:11:49

0
Adamımsın Gebe :)

Guest-56D7221EF

26.11.2011 00:10:40

+2
adam dedikleri doğru olabilir ama türkiyede korsan kullanımının nedeni paradır.

TrFatal1ty

25.11.2011 23:57:52

-2
Korsan konusunda haklı adam Half life 3 konusunda ise Biri bu adamı beyzbol sopasıyla öldürene kadar dövsün diyorum.

waltran

25.11.2011 23:56:02

0
pcye destekten çok adam doğru söylemiş. ubisoft oyunu orjinal alanlara bile sırf inadına 2 ay geç çıkarırsa çıkardıktan sonra her saniye internete bağlı kalmalarını isterse en küçük kopuklukta oyundan atıp orjinal alana işkence ederse tabi korsan çok olur onun yerine adam gibi yap herkes orjinal alsın orjinal alanda pişman olmasın

BSC Misafiri

25.11.2011 23:46:24

0
Ayda video oyunlarına 250 tl harcadığım halde , bir ayda bir-iki tane yeni kaliteli çıkan oyun ya da çıkalı bir-iki ay olduğu için ucuzlayan oyun alabiliyorum. Şu an piyasada birkaç oyun istenen parayı hak ediyor.

Fatal1ty.

25.11.2011 23:44:46

0
o değilde Rusya ne ara Avrupa ülkesi oldu?

Usbehci

25.11.2011 23:36:23

0
Bu haberde bence en çok dikkati çeken şey, en kısa cevabı almasına rağmen Half Life 3 olmuştur. Bırakın uğraşsınlar, Gabe bizi yarı yolda bırakmaz inancım tam Valve firmasına :) Korsan konusuna gelirsek, aslında bir açıdan doğru söylüyor. Steam çok büyük bir avantaj ve adamlar bu avantajı kullanmasını biliyorlar. Korsan içinde yüzmeme rağmen ben bile Steam'den alışveriş yapmak için kredi kartı aldım :D

BSC Misafiri

25.11.2011 23:35:52

+22
"Örneğin korsan gruplar size 7/24 indirme imkanı sunuyor, istediğiniz her zaman, her yerde. Böyle bir durumdayken yasal dağıtıcı gelip size oyunu hiç sunmuyor veya başka bölgelerde çıktıktan 3 ay sonra ülkenize getiriyorsa, o oyunda korsan oranının yüksek olması en doğal şey." Piyasada yapımcı yada dağıtımcı diye gezen avanak şirketler (evet EA, Activision, Ubisoft gibileri) bu adamın sahip olduğu vizyonun yarısına sahip olsa bu dünyada korsan diye bir şey olmaz. Ülkemiz için düşünelim, bir oyun çıkıyor. Battlefield, Modern Warfare gibi dünyaca ünlü serilerde dahil. Sözüm ona tüm dünya çapında verdiği tarihte çıkacağını söylüyorlar. Tüm Amerika, Avrupa'nın büyük ülkelerinde cd'ler çıkış tarihinden önce gönderiliyor, çıkış tarihinde marketlerde yerini alıyor. Türkiye'de durum nasıl? Oyunların pek çoğunu, 1 hafta içinde cd olarak bulabilirseniz şanslısınız. Ayrıca neden Rusya? Bu firmalar (Valve değil, oyun dağıtımcı firmaları) gelip de, mesela Avrupa'da 70$'a sattığı MW3'ü Rusya'da 25-30$'dan satışa çıkarırsa elbette en çok Rusya'dan gelir elde eder. Adamlar bizim zar zor bulabildiğimiz paraya 2 tane oyun alabiliyor. Satış işini geçtim, peki ya satış sonrası? Ubisoft oyunlarına aptal aptal drm'ler koymakla uğraşıyor. DRM için harcadığı zamanı ücretsiz içerik, vs ile harcasa olmaz mı? Ama yok... Activision, EA DLC'lerden bile para almanın derdinde. Ama Gabe Newell'ın şirketi, çıkardığı onlarca ücretsiz içeriği hem parasız yayımlıyor; hem de her oyunu için mod araçları yayımlıyorlar yahut oyunlarını, oyuncuların isteklerine göre modifiye ediyorlar. Ayrıca Valve'in mükemmel bir müşteri hizmetleri var (daha önceden muhattap olanlar bilirler). Diyeceğim o ki; bu adam oyun piyasasının en önemli kişisidir. Göbeğiyle dalga geçenlere koyayım, bu adama bir şey olmasın.

BSC Misafiri

25.11.2011 23:35:42

0
Konuş Gabe Newell ağzından bal damlıyor. PC birtek sen destek veriyorsun.

xLordRealx

25.11.2011 23:15:47

0
"Bilmem." Yahu bu nedir adam geçiştirmenin en kısa yolunu bulmuş vallahi bravo. Konu hakkındaysa, siz Half Life 3'ü çıkarın bir, zaten milyonlarca kişi orijinal alacaktır şüpheniz olmasın :)

cato16

25.11.2011 23:15:27

0
Adam haklı beyler.. :) Yalnız hâlâ Half Life 3 için kaçamak cevap vermesi... Saçma.

Guest-49878F607

25.11.2011 23:15:04

+1
Ne bilsin :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Portal 2
+ TAKİBE
AL
63 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız