Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GTA'nın Eski Baş Tasarımcısından Take-Two'ya 150 Milyon $'lık Dava

 
     Rockstar'ın Ocak ayında görevinden ayrılan eski Grand Theft Auto baş yapımcısı Leslie Benzies, Take-Two Interactive'e, ödenmemiş 150 milyon $'lık telif hakkı nedeniyle dava açtı.
 
Firmanın geliştirdiği önemli sandbox tarzı oyunlarda söz sahini olan Benzies, 2014 Eylül ayında dini bayramları sebebiyle uzun bir tatile çıkmıştı. Zaten bu uzun tatile kendisini ikna eden de Take-Two olmuş. Ancak bu tatil döneminde Take-Two, Rockstar, Sam ve Dan Houser'ların çeşitli aldatmacalarını keşfetmiş. Şirketin "Ödenek Komitesi" tarafından oluşturulan ve gelirlere göre ortaklara dağıtılan paydan men edilmeye çalışılan Benzies, Nisan 2015'de çalışmaya geri dönmek istediğinde binaya sokulmamış.
 
Bundan sonraki süreçte ise Benzies, Take-Two'ya dava açarak hakkını aramaya başlamış. Tabii ki bu sadece Benzies'in avukatlarınca basına yansıyan kısmı. Diğer taraftan Rockstar tarafından gelen açıklamada, Leslie Benzies'in kendileri için çok kıymetli bir çalışan olduğunu ve yaşadığı büyük performans sıkıntılarının kendisini şirketten ayrılmaya ittiğini dile getiriyor. Rockstar kanadından Benzies'in ayrılmaması için yapılmış bütün girişimlerin yetersiz kaldığını ve Benzies'in kendi yoluna gitmek istediği söyleniyor ve suçlamalar tabii ki reddediliyor.
 
Bakalım dava süreci nasıl işleyecek?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PCGamer Grand Theft Auto V Action Rockstar PS3 Xbox 360 PC GTA 5 ps4 xbox one
Dark Souls III'ün Çıkış Videosu Ruhunuzu Parçalamaya Geldi Playstation 4'ün 3.50 Güncellemesi Bazı Kullanıcılarda Sorun Yaratıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mementopolis

13.4.2016 13:01:51

0
Kimin umrunda. Son kullanıcıyı alakadar eden bir yanı yok.

BSC Misafiri

13.4.2016 13:00:37

0
Piyango çıkan akraba hesabı. Söğüşle söğüşleyebildiğin kadar :D

Biohesner

13.4.2016 11:29:26

0
GTA serisi adamlarda olmasa cidden kimsenin dava açacak hali yok bunlara
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Grand Theft Auto V ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
714 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız