Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

FRONT MISSION 2 Resmi Remake Sürümüne Kavuşuyor

 
 
Orijinal oyunun yayıncılığını üstlenen Forever Entertainment, FRONT MISSION 2: Remake sürümünün yakında oyunculara sunacağını aktardı. Açıklanan detaylara göre 30 Nisan tarihinde yeniden yapım sürümü PC platformunda yer bulacak.
 
Remake sürüm iyileştirilmiş yükleme hızıyla geliyor
 
 
 
FRONT MISSION 2: Remake sürümü için şu anda bulabileceğiniz ücretsiz bir demo sürümü bulunuyor. Bu sürüme Steam platformu üzerinden ulaşabilirsiniz ve böylece yeniden yapım detaylarına doğrudan bir göz atabilirsiniz. Aşina olmayanlar için FRONT MISSION 2, stratejik sıra tabanlı sistemi ve ilgi çekici özelleştirme seçenekleri ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda taktiksel ve rol yapma unsurlarını da içeriyor.
 
Yeniden yapım sürümü içerisinde iyileştirilmiş yükleme hızı, yeni serbest kamera seçeneği, yeni renklendirme ve kamuflaj seçenekleri ve birçok yeni dil desteği yer almayı bekliyor. Ayrıca modern oyun içi efektlere ve yenilenmiş bir müzik deneyimine de bir bakış atabiliyorsunuz.
 
 
 

 
Oyunda neler var?
 
Daha önce çıkış yapmış olan orijinal sürümün üzerine yeniden yapım sürümü yolda diyebiliriz. Strateji ve sıra tabanlı taktik unsurları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan bu yapımda robotların istila ettiği bir dünyada yer alıyor ve biz de burada bir robotu kontrol ediyoruz. Elbette burada bir robottan kastımız bir ekip tabanlı bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve istediğiniz şekilde ana hikaye boyunca aksiyon dolu bir taktik yapısı içerisinde ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
Yoğun strateji ve derin ve kapsamlı simülasyon unsurları ile beraber yer aldığınız bu yapımda aynı zamanda rol yapma unsurlar da bir hayli ön plana çıkıyor ve robotlarla beraber burada büyük bir mücadele içerisine giriş yapabiliyorsunuz. Burada robotları istediğiniz şekilde kontrol edebiliyor, bu robotlarla beraber dilediğinizi gerçekleştirebilir ve elinizdeki robotların kıymetini burada bilmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Çünkü oyunda sıra tabanlı taktik savaşları olduğundan dolayı istediğiniz gibi burada öncelikle karşı rakip, daha sonrasında ise siz hamle yapıyor ve sıra sıra burada hamlenizi gerçekleştirmek durumunda kalıyorsunuz. Aynı zamanda çevre unsurlarını kendi lehinize kullanabildiğiniz ve diğer taraftan da taktik savaşları içerisinde en iyi hamleyi yapmaya çalıştığınızda yapacaklarınız oldukça önem arz eder ve sıra tabana taktik savaşları içerisinde de en iyi aksiyonu ve en iyi hamleyi bulmak durumunda kalıyorsunuz. Çünkü bir hakkınız olduğundan dolayı burada en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca elbette çatışmaların bir hale ön planda olduğu ve arka planda ise bir hikayenin anlatıldığı aktarılıyor. Hikayeden kısaca bahsedecek olursak, ikinci Huffman muharebesinin üzerinden yaklaşık olarak 12 yıl geçmiş durumda ve burada yoksul bir halk bulunuyor. Savaşın sona ermesinden bu yana ciddi bir ekonomik gerileme yaşayan bu bölge içerisinde elbette biz de kendi hamlelerimizi yapmak durumunda kalıyor ve burada bulunan halkı ön plana çıkarmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Burada bulunan sefil ve yoksul halk elbette yaşamanın yollarını aramaya çalışırken, diğer yandan ise teknolojilere yöneliyor ve kendileri robotlar yaparken bulabiliyor. 2102 yılını konu alan bu yapımda çeşitli orduların ve ayaklanmaların olduğunu görebiliyor ve bu ayaklanmaları bastırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Diğer taraftan çeşitli önderlerin izinde ilerlemeye çalışır ve burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber hikayenin gidişatına bir bakış atmaya hazırlanıyoruz.
 
Klasik taktiksel yapıların bir hali ön planda olduğu bu yapımda ana hikaye elbette 2 kısmıyla beraber yer alıyor ve ilk oyunun aksine burada daha fazla mekanik, daha fazla içeriğin ve farklı robot türlerinin yer aldığını aktarabiliyoruz. Orijinal hikayenin üzerine yenilenmiş bir yapı ile beraber karşılaşabildiğimiz yapımında sıra tabanında strateji unsurları ile beraber burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyiminizi kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Ek olarak oyunda ilk kez Japonya dışında oynanacak bir sürümün burada olduğunu aktarabiliyoruz.

Bildiğiniz üzere oyun ilk etapta Japonya içerisinde çıkışını gerçekleştirmiştir ve dünya çapındaki oyuncular ne yazık ki oyunda mahrum kalmıştı. Şimdi ise dünya çapında piyasaya sürülmesi planlanan bu yeniden yapım sürümü ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve uzak doğu tarzını aslında burada tekrardan betimlemeyi bekliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette ikinci kısımla beraber hikayenin gidişatına yön verebiliyoruz. Bu gidişatın nasıl olduğuna biz karar verebilir ve yapacağımız hamleleri burada oldukça değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor, bu deneyimi kendine göre özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyor.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz stratejiyi ve taktiği uygulamaya çalışır, bu taktiklerle beraber kendi planlamalarınızı yapabilir ve böylece diğer oyunculardan farklı sistemlerle beraber yer alabilirsiniz. Elbette burada farklı robot türleri bulunuyor, bu robotlarla beraber istediğinize ekibinize dahil edebiliyor ve böylece düşmanların üzerinden gelmeye hazırlanıyorsunuz. Bunun dışında orijinal oyunda yer almayan ancak yeniden yapım sürümü içerisinde yer alan birçok özelliğin de burada olduğunu aktarabiliyoruz, bu sayede oyunda güzel bir şekilde yer alabilir ve siz de oyunda güzel bir deneyimle beraber sıra tabanlı taktik savaşlar içerisinde bulunabilirsiniz.
 
 
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı robot türleri bulunuyor ve bu mecha temalı yapım içerisinde elbette kendi sıra tabanlı dövüşümüzü istediğimiz şekilde özelleştirebilir ve aynı zamanda manzara özelleştirme seçenekleriyle beraber de orijinal yapının burada korunduğunu aktarabiliyoruz.
 
Orijinal yapı bir yanda korunurken diğer yanda ise tüm bu özelliklerin daha da gelişmiş sürümlerinin burada olduğunu aktarabiliyoruz. İşte bu şekilde yer aldığımız süre boyunca yoğun strateji içerisinde kendimizi bulabiliyoruz, derin ve kapsayıcı bir simülasyon unsurlarının burada olduğunu aktarabilir. Diğer taraftan rol yapma unsurlarının ön planda olduğunu ve kendi hamlelerinizle beraber değişkenlik gösteren bir yapının olduğunu da aktarabiliyoruz. Öte yandan oyunda ilgi çekici bir hikaye ile beraber karşılaşabilir ve yukarıda bahsettiğimiz gibi yoksul bir halkı tekrardan yukarılara çıkarmak için burada elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
OCU askeri olarak karşına çıkan Ash karakteri burada elbette ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Savaş içerisinde yer aldığı süre boyunca hayatta kalmayı başaran bu karakterle beraber ilerlemeye başlıyor ve Devrim ordusu olarak nitelendirilen bir grup içerisinde kendisine buluyor. İşte burada istila edilen ülke içerisinde hayatta kalanlarla bir takım oluşturabiliyorsunuz ve ülkeden kaçmak amacıyla beraber de farklı ve kaotik durumlar içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapı ile beraber bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise kendi ekibinizi oluşturarak bu zorlu ortamdan çıkış yapmayı bekliyorsunuz.

Kaotik sistemlerin bulunduğu ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz yapımında yukarıda bahsettiğimiz gibi ilgi çekici hikayenin yanı sıra farklı bölgelerin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu bölgeler içerisinde elbette farklı ortamların bizi sunduğunu, arka plan temasının değiştiğini ve diğer düşman türlerini de ön plana çıkardığını aktarabiliyoruz. Her bir düşman türünün burada ilgi çekici karakterleri ve aynı zamanda zayıf yönleri bulunuyor. Elbette onlara karşı nasıl hamle yapacağımıza tamamen biz karar verebiliyor ve kromatik bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu bölgeleri keşfedebiliyor ve eşyaların sahibi olabiliyoruz.
 
 
 
Bu eşyalarla beraber istediğimizi gerçekleştirebiliyor, devrim yapan grubun arkasındaki sırları açığa çıkarabiliyor ve bu sırlarla beraber burada yeraltı dünyasında elbette sızma girişiminde bulunabiliyoruz. Büyük bir komplonun olduğunu keşfettiğimiz yapımda elbette yeraltına doğru ilerledikçe burada daha fazla gizemin olduğunu aktarabiliyor ve ilgi çekici detayların burada ön plana çıktığını söyleyebiliyoruz. İşte bu noktada ilk çekici ortamlar elbette oyuncuları oyunda tutan unsurlar arasında bulunuyor. Uyumlu güzel bir yapıyla beraber karşılaşabilir ve burada yeniden yapım sürümü içerisinde farklı karakterler arasında geçiş yaparken o güzel deneyimi hissedebiliriz.

Diğer taraftan oyunda 3 farklı karakterin olduğunu aktarabiliyoruz ve bu karakterler arasında geçiş yapma olayı da burada yer alıyor. Öte yandan bu karakterlerin bakış açıları ile beraber hikayeleri ilerlemeye çalışıyor ve bu karakterlerin neler yaşadığını bizzat gözlerinden deneyimleyebiliyoruz. İyi ile kötü arasındaki basit ikili denge arasında kaldığımız bu yapımda yapacağımız hamlelerle beraber iyi bir karakter olmaya çalışıyorum veya tamamen kötü bir karaktere doğru evrilebiliyoruz. Kendi dünyamızın ötesine geçen bir dünya görüşünü ortaya çıkarmaya çalıştığımız ve ilgi çekici bir hikayenin de yer aldığı yakından hikayelerin nasıl geliştiğini nasıl değiştiğini ve karakterlerin de bu hikayede nasıl yer aldığını bizzat görebiliyoruz.
 
Karakterler arasında Lisa ve Thomas adlı iki karakter daha bulunuyor, yukarıda bahsettiğimiz gibi bir diğer karakter ise Ash olarak karşımıza çıkıyor. Güncellenmiş görsellerin ve sıra tabanlı taktik savaşlarının en gelişmiş versiyonu olan bu yeniden yapım sürüm içerisinde elbette bir takım değişikliklerin olduğunu da aktarabiliyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici 3 farklı karakter arasında geçiş yapabiliyor ve gelişme sistemlerle beraber de buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Açıklanan detaylara göre yeniden yapım süreci içerisinde farklı farklı teknolojik desteklerin olduğunu aktarabiliyoruz ve bu sayede daha akıcı ve size belirli bir deneyim elde edebiliyoruz. Örneğin, ortaya çıkan bilgilerle beraber güncellenmiş görsellerin burada olduğunu aktarabilir ve görsellerin elbette düzenlenmesi ve yeniden oluşturulması bir hayli önemli çünkü oyuncular günümüzde daha yüksek kaliteli grafikleri ve animasyonların olmasını bekliyor ve aynı zamanda bu şekilde oyunda yer almayı bekliyor ve böylece eski sevgililerin günümüze uyarlanması belki de yıllar alabiliyor.
 
Ancak bu şekilde oyuncuların dikkati bir hayli çekiliyor. Bunun dışında orijinal sürümde olmayan ancak yeniden yapım süreci içerisinde olmayı bekleyen yeni özelliklerin burada olduğunu aktarabilir ve bu yeni özelliklerin neler olduğu konusunda da geliştirici ekip bizi sürprizlerle karşılamaya hazırlanıyor. Dolayısıyla burada aslında yeniden yapım süreci içerisinde az bir bilgiye sahibiz ve oyun çıktığı zaman elbette tüm bu detayları deneyebilecek ve en iyi deneyimle beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanabileceğiz.
 
İşte bu noktada oyuncuların dikkati bir hayli çekilmeye hazırlanıyor ve geliştirici ekip burada çeşitli geliştirmeleri bizlere sunmayı hedefliyor. Aynı zamanda burada geliştirmelerle beraber yeniden canlandırılmış klasik tadını çıkarmaya hazırlanıyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var.

Çeşitli komploları ortaya çıkarabileceğimiz ve bu komplolarla beraber gizemli unsurları ön plana çıkarmaya hazırlanabileceğimiz yapımda geliştirilmiş yükleme hızlarının da olduğunu aktarabiliriz. Bu yükleme hızı ile beraber birçok yeni özelliklerin yanı sıra oyun sırasında yakınlaştırma yapmak ve daha ayrıntılı incelemek için serbest kamera seçeneği ve daha fazlası bize sunulmak isteniyor. Serbest kamera bakış açısıyla beraber elbette istediğiniz gibi harita içerisinde yaklaşabiliyor, uzaklaşabiliyor, kendi karakterinizi burada görebiliyor, modern oyun içi efektlerle beraber karşılaşıyor ve yenilenen film müzikleri ile beraber de oyuna kendinizi kaptırmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Bunun dışında yeni ve renklendirilmiş kamuflaj seçeneklerinin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
Ek olarak, oyun 30 Nisan 2024 tarihinde çıkışını gerçekleştirecek ve şu anda ücretsiz olarak deneyebileceğiniz bir demo sürümü mevcut durumda. Yine bu demo sürümüne Steam sayfası üzerinden ulaşabilir ve demoyu indir butonuna tıklayarak doğrudan elde edebilirsiniz. Böylece oyuna kısa süreliğine deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza ve bekleyip beklemeyeceğinize de karar verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Dragon's Dogma 2 İçin 8 GB'lık 4K Doku Paketi Yayınlandı VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi'nde İlk Finalist Fire Flux Oldu!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız