Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

FIFA 15'ten Share Play Özelliği Kaldırıldı


    Sony'nin sürüm güncellemesiyle beraber PlayStation 4'e sunduğu paylaşım özelliği Share Play, birçok oyuncunun ilgisini çekmişti. Farklı yerdeki iki oyuncuyu internet aracılığıyla adeta aynı odaya toplayan Share Play, önemli oyunlardan birisinin desteğini kaybetti.
 
    Gamespot'un haberine göre EA Sports FIFA 15'ten Share Play özelliğini kaldırdı. Daha önce oyunun çıkışında bu özellik destekleniyordu. Hatta Sony, basına özel gerçekleştirdiği Share Play tanıtımında FIFA 15'i kullanmıştı. Şimdilik konuyla ilgili bir açıklama yok.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
FIFA 15 Spor Futbol EA Games EA Sports PC PS3 PS4 Xbox 360 Xbox One Wii U Vita 3DS Xbox One
Planetside 2'nin PS4 Betası Bu Seneye Yetişecek Ubisoft Yeni Oyunlarında Daha Fazla Test İmkanı Sunacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Virtual Reality

18.11.2014 19:56:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sony her oyuna Shareplay koyabileceğini sandı. Sen kimsin ki ya hükmettiğini sanıyor oyun piyasasına oh iyi oldu. Burnu iyice havalarda fazla satıldı diye.
Sony'nin dik duruşu olmasaydı, aldığın kutulu oyunu bile başka bir konsolda kullanamayacaktın. Böylece takas veya ikinci de satma işlemi yapamayacaktın. Xbox One ve PS4'ün tanıtıldığı E3 fuarının her anını canlı yayında seyrettim. Microsoft oyuncuları mağdur edecek o kadar saçma sapan teknolojiler il donattığı Xbox One'ı tanıttı, Türkiye saat ile sabah 06:00 da da Sony sahneye çıktı ve bizim konsolumuz da oyuncuyu üzecek hiç kısıtlama yok diyerek PS4' ü tanıttı. Bizde kutulu oyununuzu arkadaşınıza verebilirsiniz diye, Step 1 Step 2 şeklinde, Microsoft'a gönderme yapan bir video yayınladı. Yani ikinci el piyasası devam ediyor dedi. Üstüne, dijital oyunlarda playstation game sharing olayına hiç dokunmadan devam ettirdi. Dijital bir PS4 oyununu iki kişi ortak alabiliyor. Tıpkı PS3 de olduğu gibi, Sony PSN Plus hizmetinde bedava oyun vermeye devam edeceğim dedi. Önümüzdeki ay PS4 kullanıcılarına AAA oyunlar vermeye başlıyor. Microsoft da tık yok. Tüm bunları yapan firmaya, burnu havada diyorsun. Adamlar resmen konsol oyunculuğunu kurtardı. Burnu havada olan Microsoft du ve Sony, Microsoft'un gazını aldı. Xbox One kullanıcıları ikinci el oyun alıp satabiliyorlarsa, takas yapabiliyorlarsa, bunu Sony'nin E3 fuarındaki dik duruşuna borçlular. Sony kanadında burnu havada olan birileri varsa, oda, Sony Türkiye yetkilileri, Sony Türkiye'nin burnu resmen havada USA Playstation Store ve Playstation Game Sharing olmasa, konsolu camdan aşağı atarım. Sony Türkiye'nin fiyat politikası, inanılmaz saçma ve enayi yerine koyuyor.

BSC Misafiri

17.11.2014 18:18:29

-2
Sony her oyuna Shareplay koyabileceğini sandı. Sen kimsin ki ya hükmettiğini sanıyor oyun piyasasına oh iyi oldu. Burnu iyice havalarda fazla satıldı diye.

Aragonit.

15.11.2014 18:25:27

0
Zaten kullanamıyorduk ki :D

Virtual Reality

15.11.2014 12:59:58

0
Bu işte Microsoft denen, kan emici ultra kapitalist şirketin parmağı yoksa adam değilim.

gamerasi

14.11.2014 22:28:05

0
Tipik EA hareketi.

BSC Misafiri

14.11.2014 20:47:01

+2
@atillathegreat Merhaba arkadasim. Bu ozellik su an sadece PS4 icin Sony tarafindan ozel sunuldu. Microsoft Xbox konsolunda bu ozellik yok. Hatta ekran goruntusu alip onu paylasmak bile yok. Sorunu Sony'e aramamak lazim. Ps4 satislarinin 2 kat fazla olmasi Sony'nin bu tur uygulamalar ile daha fazla kitleye hitap etmesini sagliyor. Sony icin para olayi degil biraz daha itibar ve pazar ve reklam odakli diyelim. Ama tabi Microsoft gibi hala satis rakami yerine dagitilan rakamlari aciklayan ve firmalara buyuk paralar verip onlari kendi konsoluna gore daha ozel optimizasyon yaptirip oyunculari degilse sadece kendi markasini dusunen bir firmanin piyasada olmasi hos degil. Su an oyun piyasasi ve oyunculara yonelik hamle yapan sirketler Steam ve Sony. Bunun disinda ne Xbox nede PC tarafinda Microsoft oyuncular icin cabalamiyor. Sadece ceplerine odakli dusunup piyasayi bozuyor. Ama herzamankinden daha buyuk bir ilgi var. Sony PS4 ve PC kanadinda Steam uzerine. Oyuncular cevaplarini en iyi sekilde veriyorlar. Ps4 satislari ve PC uzerinde Steam satislari boyle devam ettikce Ubi ya da EA gibi Microsoft parasi ile ozel isler yapip oyuncularin tepkisini cekmeyi goze almaktansa bu platformlarda daha basarili isler yapmayi tercih edeceklerdir. Kacinilmaz son malesef bu. Tesekkurler cevabin icin ayni fikirde olmasakta.

Project Scorpio

14.11.2014 19:51:39

-2
Bu habere ancak çekilir beyler.

Attila the Great

14.11.2014 18:39:14

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Oyuncu dostu ve dusmani firmalar bir bir ortaya cikiyor.
Ea FIFA ismini kullanip gelecek tepkileri absorte edebilir ancak oyuncular cogu vazgecilmezden de cok kolay vazgecebildiklerini gecmiste gosterdi.

Ea nin MS nin kankisi oldugunu bilmeyen yok.
Soyle dusunun. Bir firma var ki paraya tapiyor para icin yapmayacagi sey yok ancak nedendir ea access i rakibinin yarisi kadar satan karsi firmaya getirip digerine getirmiyor (cokta fifi aslinda) Neden diye sordunuz mu kendinize hic ?
Buyuk firmalarda duygusallik yoktur, anlasmalar vardir.
Buyuk firma kar nerdeyse ordadir. Babasi dahi olsa yarisi kadar satmis bir firmaya iki kati satmis bir firma duruken arka cikmaz. Sizce neden MS ye arka cikiyor ???
Microsoft bu özelliğin kendisinde olması için mutlaka anlaşma yapmıştır.Burada önemli şu rakibine göre 2 kat satmış bir firma paraya kıyıp neden böyle özellikleri kendi kullanıcılarına sunmuyo? Niçin kullanıcılarına bu tarz kıyaklar geçmiyo? Bence sen sorunu Sony de ara.

Uncy

14.11.2014 17:19:12

+1
3. parti firmalar kapatabiliyorsa bu özelliği ne anlamı kaldı ki. Üstüne üstün 3.parti firmalar (EA,Ubisoft) burdan nasıl para kırabılırız diye düşünüyorlardır.

Guest-8FB5351A6

14.11.2014 16:24:13

0
pekte gerekli değil fıfa 15 te shareplay

BSC Misafiri

14.11.2014 15:52:31

+2
Merhaba arkadaslar. Biraz once dedim PS4 konsolumda ve Fifa 15 Share play calisiyor. Haberi yapan kaynaklarin bircogu zaten update etmisler haberi. Su an teknik nedenden dolayi bazi hesaplarda sorun var ama direk olarak bir engelleme soz konusu degil. Neogaf uzerinden bircok kullanicida bunu onayladi. NPD raporlari ve Xbox One satis husrani uzerine cesitli yabanci kaynaklarin ortaligi kirletme cabalari deniyor. Ayrica Cod Modern Warfare icin gelecek yama ile share play desteklenecegide belirtilmis durumda. Habere eklemek istedim.

BSC Misafiri

14.11.2014 15:22:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: bayezid1907
alıntı:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Sony'nin bir kez daha rezil olması


sendeki Sony kompleksi senin gözünü kör etmiş, okuduğunuda anlamıyorsun anladığım kadarıyla, ne yazıyor bak orada Ea sports kaldırmış o özelliği. Sony gibi büyük firmalar sen rezilsin deyince rezil olmazlar merak etme.
Adamı rahat bırak, bırakda kendi kalitesini düşürmeye devam etsin.

alemburda34

14.11.2014 14:45:44

0
Belki bir sorunla karsilastilar daha sonra destek tekrar gelebilir zaten bir sure sonra ea aciklama yapmak zorunda kalacak.

bayezid1907

14.11.2014 14:33:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus Sony'nin bir kez daha rezil olması
sendeki Sony kompleksi senin gözünü kör etmiş, okuduğunuda anlamıyorsun anladığım kadarıyla, ne yazıyor bak orada Ea sports kaldırmış o özelliği. Sony gibi büyük firmalar sen rezilsin deyince rezil olmazlar merak etme.

F355 Challenge

14.11.2014 14:23:48

-2
COD'da da yoktu, sadece EA'yle alakası yok. Share Play ölü doğdu.

Kasatka

14.11.2014 14:19:13

+1
Oyuncu dostu ve dusmani firmalar bir bir ortaya cikiyor. Ea FIFA ismini kullanip gelecek tepkileri absorte edebilir ancak oyuncular cogu vazgecilmezden de cok kolay vazgecebildiklerini gecmiste gosterdi. Ea nin MS nin kankisi oldugunu bilmeyen yok. Soyle dusunun. Bir firma var ki paraya tapiyor para icin yapmayacagi sey yok ancak nedendir ea access i rakibinin yarisi kadar satan karsi firmaya getirip digerine getirmiyor (cokta fifi aslinda) Neden diye sordunuz mu kendinize hic ? Buyuk firmalarda duygusallik yoktur, anlasmalar vardir. Buyuk firma kar nerdeyse ordadir. Babasi dahi olsa yarisi kadar satmis bir firmaya iki kati satmis bir firma duruken arka cikmaz. Sizce neden MS ye arka cikiyor ???

bayezid1907

14.11.2014 14:13:51

0
iyi olmuş, kesin adamlar yenilince maç sırasında güçlü birine devrediyor kontrolü, bu da tabi sıkıntı yaratmış olabilir.

michael01

14.11.2014 14:13:14

0
Sony'e b.k atmaya gelen olacak ama bence ea verdi bu kararı millet oyunu almadan arkadaşıyla oyunu oynayabiliyordu.Bu sayede oyunu almak zorunda bırakacaklar.Psnden alıp kardeşlikle oynarsın ona bir şey demek ama kutulu alan için kötü oldu
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
FIFA 15 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
50 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız