Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eve Online Hacker'lar Yüzünden Kapandı

Eve Online sunucuları 2003'den beri hizmet veriyor.
 
     Yeni bir akım halini alan sanal saldırılar bu sefer CCP'nin uzay MMO'su Eve Online'ı vurdu. Dün gerçekleşen DDoS saldırıları Eve Online'ın ve web sunucularının kapanmasına neden oldu.
 
     CCP, yaptığı açıklamada durumun farkına vardıkları gibi böyle durumlar için hazırladıkları planı uygulamaya koyduğunu açıkladı. Firmanın güvenlik çalışanları ile bu gibi durumlar için hazırlanmış görevliler tüm sunucuları devre dışı bırakarak dışarıdan girişe kapattılar. Yapılan taramalardan sonra hiçbir kişisel bilginin veya hesabın güvenliğini tehdit edecek bir girişim bulunmadığı ortaya çıktı.
 
     CCP, oyunculara durumu yeterince açık olarak anlatamadığı ve sunucuları kapatmak zorunda olduğu için herkesten özür diliyor. Yaklaşık altı saat süren olaydan sonra sunucular yakından gözetlenmeye devam ediliyor.
 
     Epic Games, Codemasters, Nintendo, Bethesda ve Sony'den sonra CCP de hacker'ların saldırılarına maruz kalan oyun firmalarından biri oldu. Bunların dışında Minecraft sunucularına yapılan benzer bir saldırı nedeniyle kısa süreli bir kapanma yaşandı. Fakat Minecraft bu tip saldırıları uzun bir süredir alıyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
EVE Online CCP Atari Namco Bandai MMORPG Bilim Kurgu Uzay Hacker Saldırı
Child of Eden Beğeni Topluyor Nintendo'dan yeni Domain Adresleri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

sniper23

15.6.2011 13:05:40

0
eve online oynuyorum bare 1 gün fazladan verselerdi

ShafakCool

15.6.2011 12:55:01

0
League of Legends'da aynı saldırıdan etkilendi.

Recharged

15.6.2011 12:54:27

+1
Bu aralar saldırılar çokça duyuluyor ve çoğuda başarılı olmuş durumda.Bunlara karşı önlem almak lazım.Beklenmediği bir anda saldırıyorlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
EVE Online
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız