Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games PS5'in Sistem Tasarımında Bir Başyapıt Olduğunu Söylüyor

 
Epic Games mühendislik başkan yardımcısı Nick Penwarden, resmi PlayStation dergisine verdiği röportajda PlayStation 5'e övgüler yağdırdı.

Nick Penwarden tarafından belirtilene göre PlayStation 5 sistem tasarımı konusunda bir başyapıt.
 
"PlayStation 5 sistem tasarımında bir başyapıt. Sadece programlama ve grafik performansında büyük bir sıçrama değil aynı zamanda depolama ve veri sıkıştırma teknolojisi açısından yeni tür oyunlara ve deneyimlere yol açacak olması ile devrim niteliğinde."
 
Epic Games baş teknoloji yöneticisi Kim Libreri "Yeni nesil grafikler ve işlem gücü oyunları daha sürükleyici hale getirmekle birlikte aynı zamanda tamamen dinamik ortamlar ve ışıklandırma, gelişmiş fizikler ve yapay zeka ve zengin multiplayer deneyimlere yol açan tamamen yeni oyun konseptlerine olanak sağlayacak."
 
PlayStation 5 noel döneminde piyasaya sürülecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 5 ps5 playstation next gen
Bulmaca Platform Oyunu Vesper PC için Duyuruldu Diablo II 20. Yıl Dönümünü Kutluyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aykut291

1.7.2020 08:44:32

+1
Bu adamlar mühendis bu işi yapan adamlar bunu söylüyorlarsa vardır bildiği Heryer bizim Ülke değil bu adamların birilerini yalamaya ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum.

nietzsche55

30.6.2020 22:05:57

0
Yoksa bazı exclusiveler epic'e mi geliyor

smartboy38

30.6.2020 20:50:49

0
İşin içinde para,zaman,imkan,istek vs. gibi birçok etmen var dediğin gibi.Firmaların da asıl amacı kâr etmek.Kimi online kimi single,herkes gidişata göre stratejini gözden geçirip ona göre hamle yapıyor.Microsoftun da sony yolundan gidip stüdyolar alarak hikayeli oyunlara biraz yönelmesi iyi.Rekabet iyidir birbirlerini daha çok kamçılasınlar da bize de daha çok el emeği göz nuru oyunlar gelsin.

Philipp_Plein

30.6.2020 18:38:57

+1
Epic games ağır Sony yalakasıdır anlaşılan yine maaşlar yatmış.

Cpt. Miller

30.6.2020 17:25:56

0
Kesinlikle, grafik ve efekt detayları üst seviye olan bir oyunda ortalama 60fps ve üzeri yeterli gelir. BFV gibi multiplayer bir oyunun bile fazla yüksek sistem istediği söylenemez. Yani herşey oyun motoruna bağlı. Yeni nesil konsolların çıkması iyi oldu. Birkaç sene içinde gerçekten emek harcanmış oyunlar görebiliriz.

BSC Misafiri

30.6.2020 16:37:14

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka Dediğin doğru olsa şu an MS en güzel oyunları yapıyor olurdu başardı parayı. O işler öyle olmuyor. Sony bir yere kadar atıyorum zarar eden bölümüne kar eden bölümden para aktarabilir ama bir yerden sonra olmaz kapatır gider. Burda asıl olan sahip olduğun firmalardan biri sana geldiğinde şu oyunu yapmak istiyorum diye senin eski deneyimlerini de kullanarak o işin tutup tutmayacagini bilmek ve sonrasında firmaya karismadan işini yapmasına müsaade etmek. Bakin MS ye yaptığı iş piyasada kim yükseldi ise yazılımdan gelen gücünü ve orda ki çözüm olan büyük balık küçük balığı yutar motyosunu kullanmak . O oyun sektöründe yemedi. Gitti Minecraft i aldi. Yani şimdi bunu düşünmek için harwerd falan bitirmeye gerek yok ancak kojima ayrıldığında hemen ona bir studio açıp gel ya bana da bağlı kalma vs istediğin şeyi yap demek uyanıklık tır. Yada parkur öğelerinden kendini Xbox oyununda kanıtlamış Spiderman firması insomniac games e sunset driver Dan sonra Spiderman I yaptırıp önce test Edip sonra almak zekiliktir. Yoksa git rockstar I al bunu para ver bende yaparım.
Kardeşim Microsoft için exc. olay işin tuzu biberiydi. Xbox çıktı çıkalı vizyonları çoklu oyuncu oyunlarıdır. Tek kişilik oyunları 2'inci plandaydı. Bu tutumları o kadar işledi ki kullanıcı profillerine, kitlelerine. Sonunda yaptıkları, çıkardıkları tek kişilik oyunların satışları dahi düşmeye başladı çünkü kitleleri tek kişilik oyunlarla çok ilgili değildi. Yıllarca multipye güvendiler ve exc. yatırım yapmadılar ama ters tepti. Çünkü rakipleri de online yatırımını arttırdı ve ellerinde ki avantajı kaybettiler. Para çözüyor bu işleri birde vizyon. Sony exc. oyunlarını bir reklam aracı olarak kullandı, kullanıyor. Microsoft'un ise anca kafasına dank etti stüdyo işlerine girdiler. Sony için oyun bölümü büyük önem taşırken Microsoft için aynı değeri taşımıyordu fakat batırmakta istemiyorlar çünkü pazar büyük. Micro vizyonsuz yöneticilerin kurbanı.

Kasatka

30.6.2020 15:52:54

0
Dediğin doğru olsa şu an MS en güzel oyunları yapıyor olurdu başardı parayı. O işler öyle olmuyor. Sony bir yere kadar atıyorum zarar eden bölümüne kar eden bölümden para aktarabilir ama bir yerden sonra olmaz kapatır gider. Burda asıl olan sahip olduğun firmalardan biri sana geldiğinde şu oyunu yapmak istiyorum diye senin eski deneyimlerini de kullanarak o işin tutup tutmayacagini bilmek ve sonrasında firmaya karismadan işini yapmasına müsaade etmek. Bakin MS ye yaptığı iş piyasada kim yükseldi ise yazılımdan gelen gücünü ve orda ki çözüm olan büyük balık küçük balığı yutar motyosunu kullanmak . O oyun sektöründe yemedi. Gitti Minecraft i aldi. Yani şimdi bunu düşünmek için harwerd falan bitirmeye gerek yok ancak kojima ayrıldığında hemen ona bir studio açıp gel ya bana da bağlı kalma vs istediğin şeyi yap demek uyanıklık tır. Yada parkur öğelerinden kendini Xbox oyununda kanıtlamış Spiderman firması insomniac games e sunset driver Dan sonra Spiderman I yaptırıp önce test Edip sonra almak zekiliktir. Yoksa git rockstar I al bunu para ver bende yaparım.

BSC Misafiri

30.6.2020 15:30:51

0
quote:

Orjinalden alıntı: smartboy38 Aynen,mesele eldeki malzemeyi sonuna kadar kullanıp ortaya bir sanat eseri çıkarabilmek.LOU2,RDR2,GoW tarzı hikayesi grafiği enfes oyunlar pek çıkmıyor,çıksa da 4-5yılda bir,çoğu firmanın önceliğiyse milletin cebinden parasını en kısa nasıl alırım derdinde.O yüzden grafikler de hikayeler de yerinde sayıyor.Bu piyasada gene tek umudumuz PS5.Nesil sıçraması yaparsa Sony yapar.
Hepsinin meselesi milletin cebinden parasını en kısa nasıl alırım. Sony sadece oyun şirketi değil. Bu sektörde ki Microsoft ve Sony dışında kalanların büyük çoğunluğu oyun dışında bir iş yapmıyor gelirleri oyun yani. Çoğunda Sony'nin ND için yaptığı gibi bol para ve zaman ayıramaz, imkanda sağlayamaz bugün Ubisoft ve bilimum stüdyo ND şartlarına sahip olsa tozu dumana katarlardı. Bu işler parayla dönüyor arkadaşım. Stüdyo'ya dersen bu oyun 2 yıla çıkacak onlarda ona göre yapar tabi.

smartboy38

30.6.2020 14:43:01

0
Aynen,mesele eldeki malzemeyi sonuna kadar kullanıp ortaya bir sanat eseri çıkarabilmek.LOU2,RDR2,GoW tarzı hikayesi grafiği enfes oyunlar pek çıkmıyor,çıksa da 4-5yılda bir,çoğu firmanın önceliğiyse milletin cebinden parasını en kısa nasıl alırım derdinde.O yüzden grafikler de hikayeler de yerinde sayıyor.Bu piyasada gene tek umudumuz PS5.Nesil sıçraması yaparsa Sony yapar.

BSC Misafiri

30.6.2020 14:07:52

0
Cihazın mühendisliğini bilmem ama Sony güzel reklam yaptı, global da durum nedir habersizim ama Xbox tanıtıldı bir iki hafta çok konuşuldu PlayStation ın tanıtımı olmadan konuşmalar başladı ve hallen de konuşuluyor, haftada bir Xbox haberi geliyorsa bu sayı Playstation için 10, önemli olan insanların kafasın da güzel bir algı oluşturmak ve Sony bunu çok iyi yaptı. Not: Para yediriyor diyen insanlara cevabın rakibi de yedirsin pepenin masum dünyası değil burası insanlar sonuca bakar oraya nasıl ulaştığına değil.

Vict0ry

30.6.2020 13:52:41

0
Pubg, Fortnite gibi bedava oyunlar oyun sektörünü bitirdi. Grafik ve kalite olarak ileri gidilecek diye beklerken 20 yıl geriye gidildi oyun kalitesinde. Aslında iyi de oldu gibi. Ama önceden PC kaldırmadığı için oynayamadığım oyunlar olurdu üzülürdüm şimdi o kalitede oyun yok.

Kasatka

30.6.2020 11:38:19

0
Sen söylenenlere hyplera pek 100 yüz kanma oyun dünyası da siyaset dünyasına benziyor menfaati olan olduğu şeye milleti hypleyip duruyor. Abanma konusuna gelirsek abanmaninda bir bedeli var. Yüksek giderler. Atıyorum 300 kişilik bir ekibi 5 yıl bir oyun için çalıştırıyorsun ama bu bir tek firma çalışanları ve firma sahibi ile kalmıyor bir sürü oyundan anlamayan iş ortakları olaya sadece normal olarak para gözüyle baktıkları için bunu yapan firma çok çok az. Firmaya ne istersen yap sana güveniyorum diyen firma sahibi şirketler çok az o yüzden bir gow rdr GTA gibi olamıyorlar sirketler. En son çıkan re 3 remakeyi oynadın mı bilmiyorum oyun resmen katledilmiş. Teknik anlamda oyun çok iyi ancak zaman kisitlamasina maruz kaldığı ve çoğu şeyi bir kaç ay da tamamlanip piyasaya sürüldüğü o kadar belli ki.

smartboy38

30.6.2020 11:11:07

0
Ben gördüğümü söyledim hocam.İnşallah ahan da tam bir ps5 oyunu diyebileceğimiz oyunları görmek için 3 yıl kadar beklemeyiz.Ki ps5in oyun geliştiricileri açısından şu ana kadar ki en en verimli en kolay sistem olduğu da daha önce hep söyleniyordu.Her oyunun grafiğine hikayesine bir LOU2,RDR2 kadar detaylı abansalar zaten gözler gönüller bayram eder.Özetle şu sistemde yapılanları görünce yeni nesilde ilerideki aaa veya bazı exc.oyunlarda bu grafik değil gerçek dedirttirebilirler onu dedim.Tabi bu tarz oyunları görebilmek için dediğin gibi ne kadar sabredecez orası muamma

BSC Misafiri

30.6.2020 11:01:26

0
Yaa moruk neyi Tartışıyorsunuz, Yeni nesil oyunlarda 4K 30 - 2K 60 Fps verecek işte..Pro'su gelirse 4K 60 Fps olayına Tam girersiniz..Ben 1080p TV'imde oynayacağımdan her türlü 60Fps alacam..Hiç Fps oranını düşünme derdim olmayacak..

BSC Misafiri

30.6.2020 11:01:16

0
epic sony ile anlaşması var sanırım sürekli öve öve bitiremiyor halbuki güç olarak xbox ps5ten üstün onun için iki kelime etmiş mi zaat!

-OdATA-

30.6.2020 10:30:22

0
Sistem tasarımında başyapıt ise artık 60 fps versin bir zahmet. Böyle övüyorsunuz sonra sorunca yok idare et kardeşim diyorlar.

BSC Misafiri

30.6.2020 09:59:04

0
Konsol fanboyları yine doluşmaya başlamış. 60 fps isteyenleri eleştirmeye. Biri çıkıp konsolu övüyorsa sorarlar tabi 60 fps mi çıkacak oyunlar. Yoksa traş yapma dersin. Lakin fanboylar az ile yetinmeye alıştığından çok şaşırtmıyorlar.

Geldimmigordun

30.6.2020 09:40:11

+4
Ya şu cs gocu tayfa fps ile kafayı bozmuş Fps kimsenin umrunda değil Sistem kaynakları daha önemli şeyler için harcanmalı mesela animasyonlar mesela fizikler mesela etkileşim

daquied

30.6.2020 09:23:41

0
30 fps 30 fps lafı dönüp duruyor. Arkadaşlar aldığınız bir konsol 3A oyunları 30 fps oynatabiliyor ne yapsın. Almayın konsol falan o zaman çok mu lazım. Yada 30 fps diye yakınmayın anlamıyorum vallahi :)

Kasatka

30.6.2020 09:11:10

+1
Hocam o öyle olmuyor ama. Laat of us 7 yıllık PS4 un en son sonucu. Yani şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki 4k çözünürlük harici last of us 2 nin kalitesine Sony exc lerden bile ps5 in ilk 3 yılında yaklasabilecek oyun olacağını sanmıyorum. Teknik anlamda last of us u diğer oyunlardan ayrı tutmak lazım çünkü firma varını yoğunu ortaya koyup öküz gibi oyuna odaklanmış minimum 5 yıl uğraşılmış bir oyun ve bunu oyunun her saniyesinde.senin suratına çarpıyor. Mesela örnek Resident evil 7 I oynadık güzel ama last of us 2 de sıradan yüzlerce evden binadan biri bile re 7 I oluşturan tek malikaneye neredeyse kalite anlamında eşit

Gkn89

30.6.2020 09:05:00

0
60 FPS ve üstü fan club kurunda üye olalım. Ya da 30 FPS lanetleyenler kulübü de olur.

BSC Misafiri

30.6.2020 08:34:23

0
Oyunları sistemin el verdiği maksimum değerde üretebilirler. Hem yeni nesil gibi gözüküp hem 60 fps çoğu oyunda veremeyecek ps5 bu kadar basit.

BSC Misafiri

30.6.2020 08:34:16

0
Gördük baş yapıtı sunumda. Gösterilen her oyun bu neslin cilalı hali hemde çoğu 30fps. Paralar yatmış.

BSC Misafiri

30.6.2020 08:33:55

+1
Sony exclerini bir süre sonra epic store'a getirsin diye yalamıyorlarsa başka da bir şey bilmiyorum.

IcyTea Lemon

30.6.2020 08:32:28

0
Cunku grafigi kokluyorlar. Zaten 30fps e alismis millet konsolda, grafigi kokleyeyim 30fps de stabil oynasin diyor, gorsel solen sunuyor yani. Pc de neden limit yok cunku bi ton pc speci var, grafik koklenmis olsa bile bazi pc lerde 60fps oynayabiliyorsun, limitlemenin bi mantigi yok herkesin pcsi ayni degil ama herkesin konsolu ayni. Soyle bir sey de var, herkes fps e daha cok onem veriyor ama risk almak istemiyorlar sanirim, 60fps vermesi icin baya bi downgrade gerekiyo bu sefer millet grafikler o kadar da guzel degil diyecek. Bak TLOU ya, story iyi olsa herkesten 95-96 puan alirdi, kimin 30fps umrunda? Kimsenin, herkes uuu grafige bak diyor. Devler icin sebebi bu kadar basit.

smartboy38

30.6.2020 02:46:59

+2
Şu sıralar Last of us 2 yi oynarken diyorum ki adam haklı dağılın.Ps4pronun bu gücüyle bile enfes bir ortam atmosfer grafik yaratmışlar.Bunda bunu yapanların ps5te artık grafik ötesi bir gerçekçilik yapamaması için hiçbir sebep yok.Unreal engine 5 demosu da ileride olabilecekler için az da olsa ipucu verdi.

Slim Charles

30.6.2020 02:20:57

+1
Epic bir kiyak daha gecip ps5 dagitsa.

:::LOSTPLANET:::

30.6.2020 01:22:20

0
2021 daha bir kötülükle gelecekmiş gibi.Ps5 ve series x çiksa bile üretimleri aylarca aksayabilir.Tehlike çanlari çalıyor.

xenferious

30.6.2020 00:54:06

+1
Ya killzone duyurmadı sony her yerde yazacam bunu. gıcık oldum.

Proprietor

30.6.2020 00:48:07

0
60 fpsi sıkıntısız çalıştırabilse neden 30 fps çıkarsınlar oyun devlerinin bize garezi mi var öylee olsa pcdede 30 limitlerdi

IcyTea Lemon

30.6.2020 00:39:52

+1
Sony neyin parasini yediricek, epic zaten para icinde yuzuyor. Aralarinda para yoktur da muhtemelen oyun mevzusu vardir. Tahmin ediyorum epic games ps5 exc oyun cikaracaktir ue5 ile. Gosterdikleri ue5 tech demo zaten efsaneydi, o tarz bi oyun gelistirseler mis. Edit: 30fps diyenler var, ps5 zaten 60fps destekliyor olacak, fpsi limitleyen oyunun devleri, konsol degil.

Kasatka

30.6.2020 00:15:45

+5
10.3 tflofs gücünde bir baş yapıt. Onu söylemeyi unutmus üstelik yük altında yüzde on kayıpla 9.4 tflospluk bir başyapıt. Eğer 9.4 Luk cihazı baş yapıt olarak nitelerken 12 Lik cihazı nereye koymanız gerekiyor ? Bunu Sony fanı biri olarak soruyorum ve diyorum ki epic yavrum tamam partner anlaşması imzalamissin anlaşılan çok bilindik bir Sony oyunu sadece epic için çıkacak ama bu kadar da belli etme ya.

Guest-7FA365660

30.6.2020 00:02:51

+10
Zaten en dikkat çekici nokta : "resmi PlayStation dergisine verdiği röportajda PlayStation 5'e övgüler yağdırdı." adam RESMİ PLAYSTATION dergisine gelecek konuşacak ve xbox daha harika yaw diyip sonrada RESMİ PLAYSTATION dergisinde yayınlanacak Flash tv yi de geçti

BSC Misafiri

29.6.2020 23:52:15

0
bu yalakalığın tek sebebi olası bir playstation a özel oyunların pc ye gelme ihtimali başka hiç bir şey değil yanlız epic gemes şunun bir türlü farkına varamıyor Steam yetişkin olmuş evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuş ama epic games daha kundağa sarılı sürekli altına yapan beşikteki bebek Steam a yetişmesi için daha çoook yol kat etmesi lazım...!!!

RaiTrQ

29.6.2020 23:53:01

+2
Mutlak tayfa böyle konulara asla uğramazlar

BSC Misafiri

29.6.2020 23:46:25

0
Başyapıt ama 30 fps ...

BSC Misafiri

29.6.2020 23:46:24

0
geçiniz bu boş lafları önce icraat...

ajapai

29.6.2020 23:38:58

0
Her neyse işte.Sonuçta en ağır ps fanlarının bile son 4-5 yılda sahip olamayacağı bişey.

zeoce

29.6.2020 23:33:25

0
Tlou2 için bir şey diyemem fiyatından dolayı almadım henüz belki ileride alabilirim. Ben last of us remastered için konuşuyorum.

TheNewAtilla

29.6.2020 23:31:51

0
Kirazoglu tlou2 için animasyonlari çok hızlı diyordu.

Broon

29.6.2020 23:25:57

+1
Ortak iş yapacaklar demek ki. Aksi halde benzer sektörlerde olan bir firma yetkilisinin başka sektördeki iki firma arasından birisine bir övgü de bulunması mantıklı gelmiyor.

zeoce

29.6.2020 23:04:52

+4
Garip bir üslubun var dalga geçer gibi konuşmaya gerek yok insan gibi bir konuda tartışıyoruz parası olan pc de alır ps 5 de xbox x de alır. Buyur link: https://www.youtube.com/watch?v=dxBV_EHJe3Q&feature=youtu.be 60fps olarak oynayamıyorum ben last of us remastered ı beni rahatsız ediyor. 30 a aldığımda daha keyif alıyorum.

BSC Misafiri

29.6.2020 22:50:12

+1
Ah kafasız Microsoft. Sana kendi tarihinin en iyi üç exclusive oyununu yapan firmayı elinde tutmayı becerebilseydin şimdi seni övüyorlardı.

BSC Misafiri

29.6.2020 22:50:01

0
Şirketler birbirini övüyorsa vardır bir olayları. :D Böyle numaraları yemek için kelimenin tam anlamıyla saf olmak lazım. Ne büyük anlaşmalar dönüyorsa artık. O kadar güçlüler ama gelin görün çoğu yine 30fps çıkacak. Işık gölge lafları ile alelemi enayi yerine koymaya çalışıyorlar.

BSC Misafiri

29.6.2020 22:49:37

0
Yaw hehe her dönem ayni muhabbet

zeoce

29.6.2020 22:50:19

0
Eğer oyun düzgün bir şekilde yapıldıysa ve 30 fps e göre yapıldıysa örneğin last of us gibi 30 yukarısı oyunu daha kötü bir hale getiriyor.

speederly

29.6.2020 22:30:19

0
4k işi olmayaydı iyiydi 30 fps lere düşmez inşallah. yada seçenek sunsalar 60 1080 kilitlese yeter.

rambocuk

29.6.2020 21:57:01

0
Umarım bu baş yapıt da artık 30 FPS tarih olur, ps5 i her türlü alacaz exc oyunları yüzünden ama umarım dediğin gibidir

Aldueren

29.6.2020 21:42:07

0
Yeni nesil konsol aldıracak bir oyun göremedim şu ana kadar. Duyurulan oyunlar arasından bir tek Horizon Forbidden West ilgimi çekti. Onun da çıkış tarihi belli değil. Beklemekte fayda var.

kruezberq

29.6.2020 21:34:34

+1
Adamlar her türlü satacak yine

dark dragon

29.6.2020 21:29:11

+7
Sony para yedirmiş diyen tipler gelir şimdi

BSC Misafiri

29.6.2020 21:27:09

+2
hep birlikte göreceğiz. Bu sefer boş sözlere karnım tok. Önce göstereceksin, ondan sonra beğenirsem alacağım. Yok öyle süper böyle über .. yemezler

BSC Misafiri

29.6.2020 21:27:08

+22
kimse bedavaya başka bir markayı cilamaz, epic bu aralar ps5i baya baya cilalıyor.

Zebercet

29.6.2020 21:25:06

0
Getirin su konsol exlerini be.

Metal-Gear

29.6.2020 21:23:54

0
Bunu söyleyen kişiler hep saldırıya uğradılar.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız