Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Electronic Arts Son Yılda Ne Kadar Kazandı?


    Electronic Arts'ın mâli 2013 yılı sona erdi ve firmadan finansal yılla ilgili raporlar yayınlandı. Electronic Arts, son yılında finansal açıdan neler yaptı?
 
    Yayınlanan raporlara göre EA, dijital satışlar ve mobil sektörün katkısıyla birlikte sene içerisinde kâr yaptı. Belirtilenlere göre Electronic Arts, son çeyrekte 323 milyon dolarlık net kazanç sağladı. Firma, bir önceki senenin aynı döneminde 400 milyon dolarlık net kazanç sağlamıştı.
 
    Electronic Arts'ın net kazancını tüm seneye yaydığımızda ise en yüksek gelirin dijital satışlardan geldiğini görüyoruz. Paylaşılan bilgilere göre EA, sene içerisinde dijital satışlardan 453 milyon dolarlık net kazanç elde etti. Firmanın tüm kolları ise sene içerisinde 1.2 milyar dolar gelir elde etti. 
 
    Dijital sektörün haricinde firmanın başarılı olduğu bir diğer nokta da mobil oyunlar oldu. Real Racing 3'ün iOS sürümü çıkışından bu yana 30 milyon kez indirildi ve günlük 2.5 milyon adet aktif oyuncusu bulunuyor. The Simpsons: Tapped Out isimli mobil oyun ise çıktığı günden bu yana Electronic Arts'a 50 milyon dolar kazandırdı
 

Bu haberin bağlantısı
URL
electronic arts ea finansal rapor mobil oyun dijital satış
Origin'in Üye Sayısı 50 Milyona Yaklaştı Sony, PS4 İçin Free to Play Oyun Geliştiriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Sir Maximus is BACK

8.5.2013 20:59:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: MDV En çok kazanan oyun firması herhalde. Birde EA batsın diyenler vardı
aynen,her alanda oyun yapıyorlar ea batsa,ne oynayacaklar acaba çok merak ediyorum? çok kaliteli yapımları da var,çok tırt yapımları da.Bi BF3'e bakın,bi Dead Space 3'e mesela. Ama her zaman; 1-Rockstar 2-EA

Stackalloc

8.5.2013 11:45:21

+1
En çok kazanan oyun firması herhalde. Birde EA batsın diyenler vardı

syndicatedynamics

8.5.2013 11:38:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: botoks yavv.oyunları da çoğu vasatın üzerine zor çıkıyor.ubisoft bence çok daha kaliteli oyunlar yapıyor.
real racing i s3 te oynuyorum arkadaşımın tablettede oynamıştım fakat o kadar güzel gözüken başka 3d oyun hiç görmedim.

oxlayer

8.5.2013 02:35:27

-2
yavv.oyunları da çoğu vasatın üzerine zor çıkıyor.ubisoft bence çok daha kaliteli oyunlar yapıyor.

- The Stig -

8.5.2013 01:57:26

0
ea yeni nesilde çok daha iyi işler yapmalı.. şimdiki nesilde ismini olumsuz etkileyecek bir çok oyun yaptı/yaptırdı.. son zamanlarda iyi işler yapma yolunda bakalım 2010-12 yılları arasında yaptığı yanlışlardan ders alacak mı? zaman gösterecek!

BSC Misafiri

8.5.2013 01:20:21

0
EA sadece 1 yılda ne paralar kazanıyorsun ama Dead Space 3 beklediğin kadar satmadı diye bi efsane oyun serisini bitiriyorsun.Böyle bi oyun serisinin kıymetini bilemedin yazık bee.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız