Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ed Boon'un Anketine Göre PS5 ve Xbox Series X'in Fiyatı Yeni Nesilde En Önemli Faktör

 
Mortal Kombat serisinin yaratıcısı Ed Boon, oyunculara yeni nesilde en önemli şeyin ne olduğunu sorduğu bir anket düzenledi.

50 binden fazla kişinin katıldığı ankete göre %37.5 oy ile makul fiyat yeni nesil konsollarda en önemli faktör.
 
Fiyattan sonra %30 ile geriye uyumluluk, %19.2 ile daha iyi grafikler ve son olarak %13.2 ile özel oyunlar geliyor.
 
 
Yeni nesil konsolların fiyatları henüz resmi olarak açıklanmadı. Bloomberg'in geçtiğimiz hafta yayınlanan raporuna göre, PlayStation 5'in üretim maliyeti $450 ve Sony Interactive Entertainment pahalı parçaları sebebiyle PlayStation 5'in fiyatını belirlemede zorluk yaşıyor ve Xbox Series X'in yaklaşımını bekliyor. 
 
Mevcut nesli hatırlayacak olursak PlayStation 4 $400 ve Xbox One X Kinect kameralı paket ile $500 fiyattan piyasaya sunuldu. Daha sonra paketten Kinect kamera çıkarılarak fiyat düşürüldü fakat Microsoft bu hamleyi yapmakta biraz geç kalmıştı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot sony playstation 5 ps5 playstation next gen
Wolfenstein: Youngblood 1.0.7 Güncellemesi Switch için Yayınlandı Türk Yapımı Korku Macera Oyunu Curse of Anabelle PC için Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

RaiTrQ

20.2.2020 23:11:42

0
Nintendo ondan çok arkadan gelip ms ye tokat gibi çarptı satış anlamında bu xboylar da burada hala boş yapıyor

BSC Misafiri

20.2.2020 20:21:03

0
Özel oyunların sonda olması ilginç geliyor bize çünkü tr de sony özel oyunları çok ilgi görüyor ama demekki herkes için aynı öbende değilmiş

İdrak İstimlak

20.2.2020 19:36:42

+2
İstatistik bir bilimdir, anket yapmak uzmanlık isteyen önemli bir istatistik alanıdır. Hedef kitle seçimi, örneklem bunun en önemli noktalarından biridir. Ed Boon dediğin yapımcı, competitive multiplayer oyun alanında oyunlar yapan, dövüş oyunları uzmanı birisi. Bu adamın doğal olarak takipçileri de bu tür oyunları seven oyuncular olduğu için, verdikleri yanıtlar da, doğal olarak bu yönde olacağından, exc. oyun konusunda bu oyuncuların bir beklentisinin olmaması normaldir. Twitter'da yapılan bir istatistiğe katılan sayısı ne olursa olsun, kimlerin bu ankete cevap verdiği önemlidir. Sonuç olarak bu anket bir mana ifade etmez. Sadece Mortal Kombat oyuncularının exc. oyunları pek takmadığı sonucu çıkar ortaya, o kadar. Exc. oyunların neden önemli olduğunu öğrenmek isteyenler exc. oyunları çıkartan/çıkartmayan platformların satış rakamlarına bakabilirler...

Guest-AEF248198

20.2.2020 18:56:53

0
Bunların anlamadıkları bir şey var, genelde Avrupa ve Amerika'nın insanı konsolu alır çıkan oyunları oynar geçer ne exc oyuna bakar ne de başka bir şeye. Şimdi diyecekler ki nede Ps4 bu kadar sattı, bunun onlarca nedeni var. Playstation insanların algısına yerleşmiş bir markadır taaa bilmem kaç yılından beri, ikincisi 2013'de reklamını çok iyi yaptılar, bunun için rakibin argümanlarını iyi kullandılar. Bu sefer ne olacak? Microsoft muhtemelen konsolu tamamen tanıtıp E3'de oyun şovu yapmaya başlayacaktı, Sony bu sefer katılmadı bence akıllı bir hamle oldu.

Philipp_Plein

20.2.2020 18:48:22

0
%13 ex oyun Sony ve Nintendo tayfasına kapak gibi anket olmuş. Benim şahsi seçeneğim ise sadece grafik ve performans dır. Ex oyunlara önem vermem oynamasamda olur. Beklediğim bütün oyunları çıktığı gibi day 1 alıp oynadığım için geriye uyumlulukta umrumda değil. Fiyata da bakmam çünkü series x kaç para olursa olsun ilk gün alacağım.

Antikaruh

20.2.2020 18:02:08

+1
Exc. oyunlar sonuç değildir, sonuca giden yolda etkendir. Orada ki seçeneklerin her iki konsolda da olacağı bariz; fiyat bir birlerine yakın olacak, eski nesil oyunlar çalıştırılacak, görsel sıçrama kaçınılmaz ... Geriye ayırt edici ne kaldı ? Exc. oyunlar. İşte burada bir birine yakın iki rakip yok. Microsoft burada fıs. O yüzden o %13 uzun vadede önüne geçilmez bir güç, kar-topu etkisi haline geliyor. Tabi bu ankete göre konuştum. Bu anket nerede yapılmış, kim oylamış, kim yapmış vs vs bunlarda önemli faktörler.

BSC Misafiri

20.2.2020 16:37:23

+1
Ben “YENİ” nesil deniliyorsa yeni şeyler beklerim. Yeni yapay zeka yeni grafik. Fiyat pahalı olmadıktan sonra önemli değil PC’lerin fiyatına bakın

Guest-AEF248198

20.2.2020 14:57:42

0
%67'lik kısım geriye uyumluluk ve makul fiyat istiyor. Burada zamanında (isteyene yorumları şak diye koyarım) Xbox geriye uyumluluk yaparken dalga geçenler iyi baksın bu ankete. Demek ki konsol kullanıcıları oyun oynarken, bu "exc yeağğğ" tayfası da oyunu bitirip başka oyun oynamadığı için kalan vaktini milletle tartışmakla geçiriyor. Exc önemli olsaydı Xbox One 40-50 milyon satar mıydı ya da 180 milyon satmış Ps3 Ps4'de Last of Us 20 milyon satar mıydı?

Berkayselcuk

20.2.2020 14:27:01

+1
4chandaki muhabbete göre ps sistemi 12 tf ye çekmiş, donanım özellikleri xbox in üzerine çıkmış. Makineler çıkana kadar bı şey emin olmamak lazım hiç bi şeyden. Onun dışında bu adamın anketinin altında da ex isteruk ex çok önemlici bir sürü insan vardı. Velhasıl orda da denildiği gibi exciler az ama çok sesleri çıkıyor. Yoksa kalan tayfa fifa cod bf gibi oyunları her sene oynamak için gidip konsol alıyor. Ucuza gelen veya aşinalıklari olan konsolu alıp geçiyorlar belki de.

lohan777

20.2.2020 13:35:39

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri hani ex oyunlar ? demekki neymiş, en önemli şey özel oyunlar değilmiş.
ankete bakacak olursak xbox ile ps beklenen fiyatı verebilirler yani 499 dolar ve diğer husus ise geriye uyumluluk bu konuda en iyisi xbox vermişti ama dedikodulara da bakacak olursak sony tarafıda geriye uyumluluk getiriyor bu sefer rekabet olacak yani biri 100 satarken diğer 40da kalmayacak ve diğer dedikodu ise ps tarafı 9 xbox tarafı 12 tlf ile geleceği söyleniyordu buda gerçek çıkarsa büyük etki yaratır oyuncu dünyasında bizim türkler ex ex diyor ama avrupa öyle demiyor !

BSC Misafiri

20.2.2020 12:28:45

+4
hani ex oyunlar ? demekki neymiş, en önemli şey özel oyunlar değilmiş.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız