Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EA: Star Wars Battlefront II'den Dersimizi Aldık

 
   Geçtiğimiz yılın kasım ayında çıkış yapan Star Wars Battlefront II içeridiği abartılı mikro ödeme sistemi ile oyuncu topluluğu tarafından büyük bir tepki almış Electronic Arts bu tepkilerden sonra oyun içi ödemeleri kaldırmak zorunda kalmıştı. Buna rağmen Star Wars Battlefront II oldukça fazla eleştiri aldı ve hatta A.B.D, Belçika, Fransa ve daha birkaç ülkede Star Wars Battlefront II incelenerek loot kutularının kumar olup olmadığı ile alakalı soruşturmalar başlatıldı. Tabii bunların sonucu hedeflenen satış miktarına da ulaşılamadı.
 
   Şimdi ise The Verge'e konuşan Electronic Arts baş tasarım yöneticisi Patrick Söderlund Star Wars Battlefront II'den derslerini aldıklarını ve bu hatayı gelecekteki oyunlarda tekrarlamayacaklarını söylüyor.
 
   "Bundan uzaklaşabilir ve hiç olmamış gibi davranabiliriz ya da sorumlu bir şekilde hareket ederek bazı hatalar yaptığımızı, bu hataları düzeltmeye çalıştığımızı ve bunlardan ders aldığımızı kabullenebiliriz."
 
   "Piyasaya çıkmadan önce oyunlarımızdaki parasallaşma, loot kutuları ve diğer şeylerin etrafındaki mekaniği incelemek ve anlamak adına şirket olarak önemli adımlar attık. Oyuncular gelecekte çıkacak oyunlarımız Battlefield ve Anthem'de benzer hataları tekrarlama lüksümüzün olmadığını çok açık bir şekilde gösterdi. Ve biz de aynı hataları tekrarlamayacağız." 
 
   "Oyuncuların şirketi bizden farklı gördüğü kesin. Bu durumda, yönetici ekibin bir üyesi olarak, tüm stüdyoları yöneten kişi olarak, bunları ciddiye almalıyım. Ve bunu tetikleyen şeyi dinlemeye ve anlamaya devam etmeliyiz. Yaptığımız şey konusunda çok dikkatli olmalıyız." dedi Patrick Söderlund.
 
   Bir sonraki Battlefield oyunu Ekim 2018'de, Anthem 2019'un başlarında konsollar ve PC için çıkış yapacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Game Informer Star Wars Battlefront II EA DICE FPS
Team Galakticos, PUBG Takımını Duyurdu! Shenmue I & II $29.99 Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aykut291

18.4.2018 11:51:17

0
Ders almak için sizin gibi yöneticileri işden çıkarıp yerinr başka adamları almaları gerekiyor Şirketin kafa yapısı yıllardır aynı sorun sadece mikro ödeme değil sorun kaliteli Oyun yapamamnız Şirketinizdeki çalışanlar işlerini başdan savma yaptıkları Oyunlardan belli oluyor. Şirketin komple değişime ihtiyacı var bence yoksa balık başdan kokar deyimiyle aynı deavam eder. Şirketi şirkeg yapan çalışanlardır çalışanların kafa yapısıda önemlidir. EA insan kaynakları doğru insanı seçmede yetersiz bence. EA oyun dünyasının en kalitesiz friması.

:::LOSTPLANET:::

18.4.2018 08:40:31

0
Böyle ders aldık dediklerinde genelde daha kötü olur işler.

alito

17.4.2018 21:54:55

+1
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

St Batuhan

17.4.2018 10:37:15

+1
quote:

Orjinalden alıntı: umuli19 Oyun çıktıktan 1 ay sonra oyunu terkettiler. Ne içerik çıkıyor ne doğru düzgün event düzenleniyor. Battlefront 1 içerik azlığı yüzünden eleştiriliyordu, bu oyun ondan da yavan olmuş. Artık dlc falan getireceklerini de zannetmiyorum. EA oyunlarını sadece origin access le oynamak lazım.
Tam tersi bir durum var. Aslında oyun şimdi başlıyor zira uzun bir süre bu hatalarını düzeltmek için uğraştılar. İlerleme sistemini değiştirdiler ve geliştirdiler. Hoş ben loot box'ı da seviyordum ama mtx olarak değil normal creditlerim açısından. Yine de yeni ilerleme sistemi çok daha makul, çok daha güzel. Sezon 2 için çok zaman önce yakında deyip bir türlü getirememeleri üzücü. Yeni içerik açısından 18'nde gelecek skinler ve ewok modu var. Arada Bespin'i geri getirdiler, Jet Pack cargo ile de bunu sundular ve güzel de oldu. Sırada onu da tam teşekküllü getirmeleri var mod olarak. Mayıs başında da yeni sezon bilgileri paylaşılıp Solo filmi ile çıkarılacak sanırım. Tabii asıl beklenti bunca zaman Clone Wars dönemine yönelikti ama pek olmayacak gibi Mayıs düşünülünce :( Oyun kıvama geldi. İçerik anlamında da evet SW için çok tutkun olmayan sıkılıp bırakabilir ama şahsen Kachirho'da HvV, Hoth'da walker indirmesi ve Starkiller Base'de Blast atması zevkli. (Strike'a ısınamadım :( ) Tabii ki en önemli kısmı Fondor'da SFA oynamak... Ah o uzay savaşları daha büyük daha yoğun şekilde ayrı bir oyun olarak sunulsa keşke.

BSC Misafiri

17.4.2018 06:10:16

0
1-2 oyun ile unuttururlar sonra devam :)

BSC Misafiri

17.4.2018 06:10:15

0
God of War mekaniklerini Star Wars'a koysalar efsane olurdu. George Lucas, EA'in 40 yıl düşünüp yapamadığını Kratos Leviathan yaptı

DiyarDilimPırasa

17.4.2018 03:01:08

+1
Anladıkları tek şey; "Bu şekilde para çok kaldıramadık, acaba nasıl yapsa idik daha çok kazanırdık." Kumarhane düzeninin oyun şubesi temsilcileri. Size kim inanır artık..

umuli19

17.4.2018 01:01:51

0
Oyun çıktıktan 1 ay sonra oyunu terkettiler. Ne içerik çıkıyor ne doğru düzgün event düzenleniyor. Battlefront 1 içerik azlığı yüzünden eleştiriliyordu, bu oyun ondan da yavan olmuş. Artık dlc falan getireceklerini de zannetmiyorum. EA oyunlarını sadece origin access le oynamak lazım.

Redunay

17.4.2018 00:44:48

+3
Mikro ödeme yi iptal eder başka bir düzen kurar o parayı yine alır. Eşek adam olur EA olmaz.

kataaay

17.4.2018 00:15:27

+1
EA anladıysa çok sıkıntılı çünkü EA genelde olayları anlamaması gereken şekilde anlayan bir şirket. Kesin bunu da daha fazla mikro ödeme getirelim <3 mantığı ile anlamıştır bunlar zira her oyunda daha da mikro ödeme getiriyor kendileri.

luganoguz

16.4.2018 22:48:48

+4
Napak inanak mı knk ?

Ustanak

16.4.2018 22:06:14

+5
Kesin almışlardır..

deadlight54

16.4.2018 21:59:25

+10
yav he he
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Star Wars Battlefront II
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız