Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dünyanın İlk Sanal Gerçeklik Oyun Merkezi Açıldı


     Bunun olması bekleniyordu elbette ama keşke daha yakınımızda gerçekleşseydi dediğimiz bir haber, Avustralya'dan geldi. Melbourne şehrinde, 400m2 kapalı alandan oluşan "Zero Latency"dünyanın ilk sanal gerçeklik oyun merkezi olarak tarihe geçti.
 
     Neden dünyada bir ilk derseniz, burada sadece sanal gerçeklişk gözlüğü takıp koltuklarda oturarak oyun oynamıyorsunuz. Elinizde silahlar, 400m2 alanda koşturup duruyorsunuz. Çevrede gördüğünüz de tabi oynadığınız oyunun kendisi. Peki bu nasıl oluyor? Tüm mekan beyaz bir grid deseni ile kaplı ve 129 PS Eye kamerası ile donatılmış. Bir seansda toplam 6 kişi oynayabiliyor ve her oyuncu, sırtına Alienware Alpha PC taşıyan bir çanta takıyor ve böylece Oculus Rift DK2 başlıklarını kullanabiliyor.Ne kadar zevkli bir tecrübe olduğunu alttaki videodan görebilirsiniz.
 
     Tesisin sahibi Scott Vandonkelaar, sanal gerçeklik teknolojilerini Oculus Rift'in kickstarter kampanyasından beri takip ettiğini, ama bu tesisi açabilmek için 3 sene beklemek zorunda kaldığını belirtiyor.
 
     Görünen o ki Zero Latency bu tarz eğlence merkezlerinin sonuncusu olmayacak, daha şimdiden ABD Salt Lake City'de The Void adlı benzer bir mekanın açılacağı haberi geldi.

     İstanbul Bakırköy'deki Galleria alışveriş merkezinde, elinizde silahlarla girdiğiniz ve koridorlardan oluşan, sağdan soldan çıkan şeylere ateş ettiğinizi sandığınız benzer bir eğlence alanı vardı. Tabii ki o dönemlerde bırak sanal gerçekliği, muhtemelen laser tag olayı bile yoktu, sadece ucundan ışık çıkan silahlarla eğleniyorduk. (Galleria yıkılıyormuş bu arada :( anılar, anılar...). Bu tarz tesislerin ülkemize de gelmesi dileğiyle.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Engadget zero latency avustralya vr sanal gerçeklik oculus rift
Star Fox Zero'nun Çıkış Tarihi Açıklandı Cinefix'den, Princess Mononoke 8 Bit Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.8.2015 22:06:26

0
oha son paragrafta konuyu çok iyi değiştirdin valla bravo galleria rip

HIGHER

25.8.2015 18:08:35

0
wow very nice

mehmet4428

25.8.2015 16:10:07

0
Böyle bir şeyler açmak lazım acayip para kazanırız.

mehmet4428

25.8.2015 16:08:03

0
Böyle bir şeyler açmak lazım acayip para kazanırız.

fierro35

25.8.2015 14:39:57

0
Bu konuyla alakalı olarak editörlerinizden Talha bey e selamlarımı iletiyorum.O demek istediğimi anlamıştır.Burdan verdiği sözüde hatırlatmak isterim. :) Bizim çalışmalarımız devam ediyor sizede İyi çalışmalar...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız