Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dragon’s Dogma II için 5 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı

 
 
Serinin devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan aksiyon rol yapma oyunu Dragon's Dogma II için yeni oynanış videoları yayınlanmaya devam ediyor. IGN tarafından yayınlanan yeni içerik yaklaşık olarak 5 dakikalık bir süreyi kapsıyor ve burada Trickster sınıfı ön plana çıkıyor.
 
IGN tarafından yayınlanan yeni oynanış videosu Trickster sınıfına odaklanıyor
 
 
 
IGN tarafından yayınlanan video içeriğinde çeşitli karakterler ön plana çıkıyor. Bunun dışında oyunun resmi web sitesinde Trickster hakkında birtakım detaylar ön plana çıkıyor ve şunlar aktarılıyor: “Trickster karakterleri, bir nevi düzenbaz olarak oyun dünyasındaki yerini alıyor ve düşmanları kandırarak onları alt edebiliyor. Kendini klonlayarak düşmanlara karşı savaştırma becerisi de bulunuyor.”
 
Beklenen oyunlar arasında yer alan Dragon's Dogma II fantastik bir dünyayı bizlere sunuyor. Oyun, 22 Mart tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun PC sürümü Steam platformu üzerinden yayınlanmayı bekliyor. Oyunun ayrıca Steam platformu üzerinde ön siparişleri açık durumda. 50 dolarlık bir fiyatı etiketine sahip.
 
Oynanış videosu
 
 
 

 
Oyun hakkında 
 
Dikkat çekici içerikleriyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde açık dünya yer alıyor. Bu açık dünyada farklı düşman çeşitliliği bizlere sunuluyor ve açık dünyada ortadan kaldırmamız gereken ilgi çekici düşmanlar bizlere sunuluyor. İlgi çekici içerikleriyle ve hikaye unsurlarıyla beraber bizlere sunulmaya hedefleyen devam oyununda gerçekten de oyuncuların dikkatini çeken ve kendisine hikaye kaptıracak çeşitli görevler bizlere aktarılıyor. Bu görevleri yerine getirerek elbette ana görevlerden ilerleyebiliyor, diğer taraftan ise yan görevlerden de kendinize farklı uğraşlar içerisinde bulabilirsiniz. Oyunda farklı karakter sınıfları yer alıyor ve karakter sınıflarıyla beraber kendinize özgü bir saldırı planı ve savunma planı oluşturabiliyorsunuz. Bunun dışında kendinize özgü becerileri oyun içerisine dahil edebiliyorsunuz. Bu becerilerle beraber elbette her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü oyunda gerçekten de karakterinize özgü çeşitli becerilerle beraber ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.

Oyunda farklı farklı karakterler karşımıza çıkıyor ve bu karakterlerle beraber istediğimiz şekilde etkileşime geçebiliyoruz. Bunun dışında onlardan çeşitli görevler alabiliyor ve bu görevleri layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Diğer taraftan oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor, bölgelerdeki manzaraların nasıl değiştiğini tanıklık edebiliyor ve aynı zamanda burada farklı düşmanların bizlere sunulduğunu deneyimleyebiliyoruz. Oyunda deneyimimizi özelleştirebileceğimiz rol yapma unsurları bizlere sunuluyor. Gerçekten de üst düzey bir rol yapma deneyimiyle beraber bizleri sunumu hedefleyen yapımda serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor. Hikaye odaklı bir yapı olması nedeniyle elbette birçok oyuncunun tercih edeceği ve uzun yıllardır rol yapma türü açlığı çeken oyuncular için gerçekten de ön plana çıkan yapımlar arasında bulunuyor. Zaten oyun uzun süredir geliştirme aşamasında yer alıyor ve aynı zamanda yayınladıkları fragmanlarla beraber hayranları heyecanlandırıyor. Öte yandan oyun oldukça fazla beklenen projeler arasında bulunuyor ve hem serinin hayranları hem de yeni oyuncular bu oyunu bir hayli bekliyor diyebiliriz.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca siz de göreceksiniz ki kendinizi açık dünya içerisinde kaybedecek ve aynı zamanda fantastik unsurlarla beraber buradaki yeniliklere alabileceksiniz. Uzun süredir beklenen serinin yeni oyunu içerisinde keşfi açık güzel bir fantastik dünya bizleri bekliyor. Burada aynı zamanda yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilgi çekici düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak için karakterlerimizin becerilerinden faydalanabiliyoruz. Ortaya çıkan ekran görüntüleri ve fragmanlardan da anlayabileceğiniz gibi oyunda karşımıza ayılar, aslanlar, akbabalar ve daha fazlası geliyor. Daha çok hayvan odaklı bir düşman çeşitliliği ile beraber karşılaştığımız yapımda vahşi doğa içerisinde kendimizi hayatta tutmaya çalışıyor ve aynı zamanda kendimize daha da güçlendirmeye başlıyoruz. Seviye sistemi ile beraber aynı şekilde kendi becerilerimizi arttırabiliyor, yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve burada gerçekten de kendimizi özelleştirebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Örneğin oyunda istediğimiz şekilde uzak menzilli veya yakın menzilli silahları kullanabiliyor ve bu tarz saldırı ve savunma komutlarına dilediğimiz şekilde gerçekleştirebiliyoruz.
 
Elbette bu oyun içerisinde ve bu oyun özelinde kendinize özgü saldırı planlarınızı, saldırı stilinizi ve er vermek istediğiniz becerilerinizi tamamen siz seçebilir ve kendi oyun tarzınızı ve stilinizi burada oluşturabilirsiniz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor diyebiliriz. Çünkü yapabilecekleriniz burada oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor. Bir oyuncu örneğin yay ve ok sistemini kullanırken, diğer bir oyuncu ise yakın dövüş sistemlerine odaklanarak kılıç dövüşü ile beraber düşmanları alt etmek isteyebiliyor. Hal böyle olunca istediğiniz şekilde kendinize özgü bir saldırı stili ortaya koyabilir, diğer taraftan kendinizi farklı şekillerde zırhlarla donatabilir, farklı donanımlarla beraber de kendi karakterinizi güçlendirebilirsiniz.
 
 

Gerçekten de ilgi çekici detaylarla ve içeriklerle beraber bizlere sunulması hedeflenen yapımda yer aldığımız süre boyunca uzun uzun maceralara atılabilecek, bu görevleri yapmak için elimizden geleni yapmaya koyulacak, görevleri yaptıktan sonra da ilgi çekici donanımların ve silahların sahibi olabileceğiniz oyunda bu görevleri kovalayarak elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu görevlerin üstesinden gelmeye başlayacaksınız. Ancak oyuna alıştıktan sonra elbette zorlu görevler bir nevi bizlere daha normal veya kolay bir şekilde karşımıza çıkabilecek. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca oyunun kontrollerini ve karakter becerilerini oldukça odaklanmanız gerekecek ve böylece oyunda kısa sürede ilerleme sağlayabileceksiniz.

Oyunda yolculuğumuz sırasında elbette maceradan maceraya koşabiliyor ve bunun akabinde ise başka oyuncuların bizlere eşlik ediyormuş gibi bir hissiyata kapılabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda canlı bir dünyanın yer aldığından bahsedebiliyor ve yanımızda yapay zekaların da olduğundan söz edebiliyoruz. Oyunda kılıç ve yay kullanımının dışında, yukarıda da bahsettiğimiz gibi çeşitli beceriler elde edebiliyor ve istediğiniz şekilde farklı sınıflara ait özelliklerle beraber düşmanların karşısına çıkabiliyorsunuz. Bunun dışında çeşitli büyüler yapabileceğiniz asaları elinize alabiliyor ve bunlarla beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz farklı farklı saldırı çeşitleri ve savunma stilleri bulunuyor. Bunları oyunda uygulamak ve hangi tarzı yönelmek istediğiniz tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde diğer taraftan elbette üst düzey grafikler ve animasyon tarzı bizlere sunulmak isteniyor. Bu tarzla beraber elbette serinin devam oyunu gerçekten de yeni teknolojilerle beraber bizlere gelmeyi bekliyor. Bu destekler ile beraber elbette serinin devam oyunu içerisinde yüksek grafiklerle beraber karşılaşabiliyor ve yeni oyunla beraber de seri bir nevi daha canlı bir hale getirilmek isteniyor diyebiliriz.
 
 

Açık dünyası içerisinde yer aldığımız ve bu açık dünyayı dilediğimiz gibi keşfettiğimiz bu yapımında yapay zekanın oldukça önemli olduğundan söz edebiliriz. Çünkü oyun içerisinde gerçekten de yapay zekalı karakterlerin karşısına çıktığını, bu tarz düşman çeşitliliğinin son olmadığını ve daha fazlasının bu oyun içerisinde yer aldığını aktarabiliyoruz. Oyunlar içerisinde yapay zekanın kullanımı ve yapay zekanın gerçekten de güzel işlemesi gerçekten önem arz ediyor. Çünkü bazı oyunlarda bu yapay zekanın oldukça kötü çalıştığını ve diğer karakterlerin tuhaf hareket ettiğini genel olarak biliyoruz. Eğer açık dünya içerisinde bu tarz yapay zekaya sahip karakterler doğru şekilde hareket etmezse, yanlış şekillerde bizlerin karşısına çıkarsa ve bizleri gerçekçi bir deneyimle beraber karşılaması elbette ne yazık ki oyuncular tarafından sevilmeyen bir durum ortaya çıkabilir. Dolayısıyla bu tarz mekaniklere ve sistemlere geliştirici ekiplerin oldukça dikkat etmesi gerekiyor. Ancak bu devam oyunu içerisinde yer alan yapay zekadan oyuncular bir hayli umutlu.
 
Oyun içerisinde karakterimizi dilediğimiz gibi özelleştirebilir ve kişiselleştirebiliyoruz. Böylelikle diğer oyunculardan daha farklı olabilir ve kendi stilimize oyuna dahil edebiliyoruz. Oyunda dış görünüşümüzden görevlerimizin bizlere sunduğu içeriklere, bunun dışında görev yaklaşımına nasıl karar vereceğimize kadar farklı farklı unsurlar bizlere sunuluyor ve özgürlükçü bir deneyimle beraber buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Oyunda diğer taraftan meydan okuyabileceğimiz tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapı bizlere sunuluyor. Bu yapı ile beraber yukarıda da bahsettiğimiz gibi aksiyon ve rol yapma unsurları bir hayli ön plana çıkıyor. Zaten oyunun özünde ve türünde tamamen bu detaylar bulunuyor. Bu detaylarla beraber açık dünya içerisinde kendimizi kaybedebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralardaki manzaraları ortaya çıkarabiliyor, sürekli olarak ekran görüntüsü alarak arka plan görüntümüzü değiştirebiliyor, gece ve gündüz döngüsünün olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 

Bu tarz açık dünya oyunlarında elbette gece ve gündüz döngüsü oldukça önemli. Çünkü oyunda ilerleyişin ve gelişimin temeli bu tarz mekaniklerle beraber karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda gerçekçi bir sistemin oyunda olması gerekiyorsa bu tarz döngülerin olması şart diyebiliriz. Bazı oyuncuların bu tarz detayları oldukça dikkat ediyor ve bu tarz detaylar olmayınca elbette o yüzden bir hayli soğuyabiliyor. Dolayısıyla oyundaki gece ve gündüz döngüsünün bir hayli güzel işlediğinden ve bu döngüyle beraber hem kendimizi daha da geliştirebileceğimizden hem de görevleri tamamlayabileceğimizden bahsediliyor.

Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyerek irili ufaklı düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve bunları ortadan kaldırarak onlardan çeşitli kaynaklar elde edebiliyoruz. Bunun dışında oyunda patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları ile beraber oyunda istediğimiz şekilde düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Zorlu bir patron savaşıyla karşılaşabilir ve aynı zamanda burada kendi becerilerimiz ve hünerlerimizi ortaya koyabiliyoruz. Patron savaşları bildiğiniz üzere oldukça zorlu bir savaş sistemini bünyesinde barındırıyor ve devasa düşmanları bizlerin karşısına çıkarıyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu patronları ortadan kaldırmak için çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmaya çalışıyor ve onları ortadan kaldırmak için de elimizdeki silahları ateşleyebiliyor veya yakın dövüş silahını kullanıyorsak onun üzerine doğru gidebiliyoruz. Buradaki hareketler ve saldırı stilleri ve hatta savunma tarzları tamamen bize göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu hareketlerimize beraber düşmana nasıl saldırdığını öğrenebiliyor ve aynı zamanda o saldırılara karşı gelerek doğrudan saldırıya geçebiliyoruz. Oyunda ilk etapta patronların nasıl saldırdığını öğrenmek ve ona göre bir savunma stili oluşturmak oldukça önemli diyebiliriz.
 
 

Oyun içerisinde aramızdaki bağı geliştirebileceğimiz ve tek oyunculuğu deneyim içerisinde arkadaşlık kurabileceğimiz bir sistem yer alıyor. Bununla beraber bizlere eşlik edecek çeşitli karakterler yer alıyor ve bu karakterler gerçekten de ön plana çıkan yapay zeka sistemini bünyesinde barındırıyor. Oyunda diğer taraftan kendi karakterlerimizi özelleştirebiliyor, donanımları değiştirebiliyor ve saldırı stillerini kendi ekibimize göre ayarlayabiliyorsunuz. Bunun dışında [Steam sayfası üzerinden üzerinden diğer oyuncularla çeşitli anlaşmalar yaparak iki karakteri kendi ekibinize dahil edebiliyor ve bu sayede ekip arkadaşlarınızı takas edebiliyor veya diğer oyuncularla beraber değiştirebiliyorsunuz. Bu da gerçekten oyun içerisinde yer alan ve aynı zamanda bizlere ilgi çekici olarak gelen yeni mekaniklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu mekaniği kullanırsınız veya kullanmazsanız elbette bu sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösterebiliyor.

Oyun içerisinde aynı zamanda farklı kasabalar bulunuyor. İçerisinde canlı bir ortamın bizlere sunulduğundan bahsedebilir ve diğer taraftan ilgi çekici bölgelere doğru ilerleyerek bu kasaba dışına çıkabiliyoruz. Açık dünya içerisinde zorlu içerikler ve tehlikeler bizleri bekliyor. Buraları araştırarak ve soruşturarak ilgi çekici hikayenin sırlarını açığa çıkarabiliyoruz.

Beklenen dev oyunları arasında yer alan bu yapım 22 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi oldukça ilgi çekici bir dünya bulunuyor ve bu dünya içerisinde yapacaklarımız kalıcı olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve serinin bir hayranıysanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunu ayrıca Steam sayfası üzerinden üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu ryo aksiyon macera
Yeni Indiana Jones Oyununun 2024 Yılı İçerisinde Geleceği Bildiriliyor PUBG: BATTLEGROUNDS 27.2 Güncellemesi Rondo Haritasını Yepyeni Bir Boyuta Taşıyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dragon's Dogma II
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız