Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Doom 4'ün İlk Hali Call of Duty'e Benzediği İçin İptal Edildi


    Geçtiğimiz günlerde E3'te gösterilen Doom, id Software'in ikinci Doom 4 projesiydi. Oyunun duyurusundan önce gizliden gizliye bir Doom 4 projesi üzerinde çalışan firma bunu iptal etmiş, yeni oyunu da yeniden başlangıç olsun diye sadece 'Doom' adıyla duyurmuştu. Bethesda'dan Pete Hines, Doom 4'ün neden iptal edildiğiyle ilgili konuştu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Hines, "Ortaya çıkan oyundan mutlu değildik. Oyuncuya Doom oynadığı hissini vermediği için bu projeyi kenara atıp baştan başlama kararını verdik. Yapımcı ekipte de bazı değişiklikler yaptık. Doom'un bu hale gelmesi yapımcı ekip için kolay olmadı. Harika bir iş ortaya çıkardılar." sözlerine yer verdi.
 
    Pete Hines, "Gözlerinizi kapatıp 'Call of Doom' ya da 'BattleDoom' diye bir oyunu hayal edin. İşte ilk proje de öyle bir hale sahipti. Oynanış ya da atmosfer olarak Doom'u andırmayan, sadece Doom markası altında duran bir oyundu. Yeterince hızlı değildi, kopuk bir dövüş sistemi vardı. Oyun piyasadaki diğer FPS'lere çok benziyordu." cümleleriyle beraber iptal edilen oyunu anlattı.
 
    Eğer daha önce izlemediyseniz iptal edilen Doom 4 projesinin bir videosuna aşağıdan bakabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak polygon Doom Doom 4 id Software FPS Playstation 4 Xbox One PC
Batman: Arkham Knight'ın PC Sürümü Geçici Süreliğine Satıştan Çekiliyor! Warren Spector: "Sanal Gerçekçilik Aletleri Sadece Geçici Bir Heves"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.6.2015 23:00:06

+1
Hala yeni DOOM u sırf aksiyon yüklü diye beğenmeyenler var Serious Sam e benzetenler var yapmayın komik oluyorsunuz :D Arkadaşlar, DOOM zaten klasik shooter oyunudur aksiyon oyunudur run and shoot oyunudur. Korku oyunu değildir, ilk iki oyunu oynamamış olanlar lütfen yeni DOOM hakkında saçma sapan yorumlar yapmasın. Komik yahu.. Oyunun mucitlerinden Carmack bile 3. oyun için GELMESİ GEREKEN DOOM değil demişti. Tekrar söylüyorum gerçek DOOM, 93 te çıkmış oyun ve devamında gelen DOOM 2 Hell On Earth tü. Son oyuna dönecek olursak, efsane küllerinden doğuyor gerçek DOOM geliyor.. Ön sipariş için beklemedeyiz.

Fuusrodah

25.6.2015 15:43:50

-1
Yuh be.. Yukarıdaki ilk doom 4 videosunu yeni izleme fırsatım oldu resmen CoD + Mass Effect FPS modu. İyi ki böyle gelmemiş. Şimdiki hali de şahane ve süper değil ama bundan çok çok daha iyi. İzlemeyenler için: https://www.youtube.com/watch?v=ljpBwguIqos

iamburak

25.6.2015 13:43:40

+1
Bu oyun da fena durmuyor aslında. Cehenneme dönen bir dünyada savaşmak güzel bir deneyim olabilirdi başka bir isim altında oyunu geliştirip çıkarabilirler bence. Doom konusuna gelince ben de Doom serisini üçüncü oyunla tanıdım sonrasında eski oyunlara baktığımda çok farklı bir oyun gördüm. Quake serisini de üçüncü oyunla tanımıştım eski oyunlarına baktığımda onun da farklı olduğunu hatta Doom ile Quake'in neredeyse aynı olduğunu gördüm. Benim fikrime gelecek olursak Doom 3 benim açımdan her ne kadar özünden uzak bir oyun olsa da fazlasıyla hoşuma giden bir oyundu çünkü atmosferi gerçekten iyi şekilde tasarlanmıştı. Doom 3 aslında daha dar alanlarda daha az yaratıkla devam eden eski Doom oyunu gibiydi. Biraz daha yavaşlatılmış, biraz daha korku eklenmiş ve atmosfer olarak tavan yapmış bir oyundu. Çok farklı görünse de içinde hala ilk oyunların bazı ilkelerini barındırıyordu. Bu gösterdikleri Doom 4 ise tamamiyle kopmuş bir oyun olmuş ve doğal olarak iptal edilip tekrardan projeye başlanmış. Şimdi gösterilen Doom ise ilk 2 oyunun yeni nesilde tekrardan hayat bulması gibi bir şey olmuş. Hala daha korku öğeleri barındırıyor ancak aksiyona ve hızlı oyuna odaklanmış bir halde. Ben şahsen bu halini de beğendim ama ID Software'den tekrar bir korku yapmasını istemiyorum değil özellikle Doom 3 gibi. Merak etmeyin ne yaparlarsa yapsınlar asla ve asla Quake 4 kadar büyük bir hayal kırıklığına uğratamazlar. Normalde bir oyunu sevmesem de bayağı bir ilerledikten oyunu anladıktan sonra silerim ama Quake 4'te ilk 10 dakikadan sonra çıkıp bu muymuş Quake 4 diyip oyunu silmiştim. En azından öyle bir tecrübe yaşatmayacakları kesin.

34sem

25.6.2015 13:35:53

-1
rezillik :P

vipersix

25.6.2015 12:40:28

0
battledoom ismi güzel aslında

Megathrone26

25.6.2015 11:51:29

+1
Elbetteki renkler ve zevkler tartışılmaz.Lakin gerçek Doom buysa ben doomu hiç sevmemişim meğersem. Halbuki Doom 3 en çok sevdiğim oyunlar arasındaydı. Ben doomu hep korku gerilim tarzı bir oyun olarak bildim. Bu yeni doomda bildiğin ana karakter bir süper asker. Halbuki ben çaresizliği iliklerimize kadar hissettiren oyunları seviyorum bundan dolayı Doom 3. E3 te canlı olarak izledim ilk o kaskı kafasıma taktığında işte benim oyun dedim sonra noldu habire üatüne gelen yaratıkları vur vur vur yine vur. Ne korku var ne gerilim. Cidden serious samdan hiçbir farkı yok ben öyle gördüm. Bu benim şahsi düşüncem...

Return to Monke

25.6.2015 11:41:13

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Megathrone26 Açıkçası yeni doom u da beğenmedim ben. Korku yok hep aksiyon. Doom dediğimde aklıma korku gelirdi. 3. Oyunı defalarca bitirmiştim yeni oyun bilfiğin serious sam olmuş
Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz. Fakat adamlar ilk 2 Oyunu reboot yapmaya karar vermişler. Doom 3'ün gerçek Doom'la bir ilgisi yoktu.

Megathrone26

25.6.2015 11:32:52

0
Açıkçası yeni doom u da beğenmedim ben. Korku yok hep aksiyon. Doom dediğimde aklıma korku gelirdi. 3. Oyunı defalarca bitirmiştim yeni oyun bilfiğin serious sam olmuş

xLordRealx

25.6.2015 09:36:24

-1
Doom'un daima kapalı mekanlarda geçen bir oyun olması gerektiğini böylelikle kavramış olduk.

Nevfel

25.6.2015 09:33:01

+2
Bunu da ayrı bir oyun olarak çıkarın gitsin bence o kadar yapmış adamlar. Doom dışında bir marka olarak çıkarılabilir.

BSC Misafiri

25.6.2015 08:40:55

0
Romero bu işin içinde mi

silverygt

25.6.2015 07:53:42

0
Allah razi olsun sizden..

RedTurkei

25.6.2015 05:10:08

0
Hakikaten şöyle bi alıc gözle baktım resmen Cod la bire bir aynı sunumda

BSC Misafiri

25.6.2015 04:46:32

0
Call of Doom ıyy Düşman Başına
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Doom
+ TAKİBE
AL
41 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız