Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dontnod ekibinin yeni oyunu Harmony: The Fall of Reverie bizlere neler sunuyor?

 
Dontnod Entertainment tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan macera, hikaye, görsel roman oyunu Harmony: The Fall of Reverie, 8 Haziran'da geliyor. Yakın bir geleceği konu alan bu görsel roman niteliğindeki yapım içerisinde kendimizi önemli seçimler yaparken bulabilecek ve bu seçimlerle beraber hikayenin gidişatına dokunabileceğiz. Bunun yanı sıra seçimlerin yer yer daha zorlu bir şekilde karşımıza çıktığını deneyimleyebilecek ve bu kapsamda birazcık düşüncelere dalabileceğiz.
 
Görsel roman niteliğinde yer alan bu yapım, türünün tüm özelliklerini bizlere aktarıyor ve bu kapsamda karşımıza sürekli olarak farklı atmosferlere sahip görseller çıkarıyor. Siz de biliyorsunuz ki görsel olarak niteliğinde yer alan yapımlarda arka planda gerek animasyonlu manzaralarla gerekse düz bir şekilde karakterlerin konuşmasıyla karşılaşabiliyoruz. Görsel roman niteliği her oyuncuya ne yazık ki hitap etmiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda sürekli olarak diyalog okumak ve farklı karakterlerle etkileşime girmek gerekiyor. Bu oyun içerisinde de seçimler çok önemli arz ettiğinden dolayı geliştirici ekip diyalog kısmına çok önem vermiş durumda. Dolayısıyla oyunda yapabileceğimiz ve yapacağımız her seçim çok önem arz ediyor ve bu kapsamda hikayenin gidişatı tamamen değişebiliyor.
 
 

Hikayenin gidişatının değiştiği oyunlar genellikle oyunculara farklı deneyimler sunuyor ve her oyuncu bu yapım içerisinde farklı bir sonuca varabiliyor. Dolayısıyla birden fazla sonu ve önemli seçimleri ile karşımıza çıkan bu tarz yapımlarda birden fazla oyun oynama imkanımız bulunuyor. Oyun içerisinde kısaca hikayeden bahsetmek gerekirsem: Yakın bir gelecekteyiz, burada ana karakter Polly’nin yaşadıklarını esas alıyoruz. Bu karakterimiz yurt dışına çıktığı esnada annesinin kaybolduğunu öğreniyor ve tekrardan memleketine dönmek için yani evine dönmek için biletini alıyor. Geriye dönüşte hem annesini bulmak hem de neler olduğunu öğrenmek için burada birçok zorluklarla karşılaşıyor. Bu kapsamda karşısına dev bir şirket çıkıyor ve bu dev şirketin buralardaki yapılanmasına şahit oluyor ve aslında bu dev şirket buradaki nüfusun kontrolünü ele geçirmek için çeşitli hamleler ve propagandalar yapıyor. İşte biz de burada devreye giriyor ve hem bunların arka planında yer alan kötü emellerin ortaya çıkarmak hem de kaybolan annemizi bulmak için büyük bir mücadele atılıyoruz diyebilirim.
 
 

Bu tarz hikayeler aslında birçok oyuna konu olmuş durumda ve arka planda yer alan bu mega şirketler aslında hikayenin özünü oluşturmakta. Bu tarz hikayelerle beraber birçok oyunu deneyimledik ve gördük. Bu oyunda da bu konu işleniyor ve bizlere farklı bir şekilde aktarılmaya çalışılıyor. Elbette her oyunun kendine özgü hikaye örgüsü ve yapısı bulunuyor. Dolayısıyla bu oyunda da farklı bir hikaye yapısı karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde bu kapsamlı yapacağımız seçimler çok önem arz ediyor. Bu seçimlerle beraber hikayenin gidişatına da okunabiliyor, bu kapsamda farklı karakterlerle tanışabiliyor ve bu karakterlerle de aramıza iyi tutabiliyoruz. Aramızı iyi tuttuğumuz karakterlerle beraber daha fazla ipucuna sahip olabiliyor, bu şirketlerin arka planında yer alan kötü planlarını daha hızlı bir şekilde açığa çıkarabiliyor ve bu konuda kendimize bazı güvenceler sağlayabiliyoruz.
 
 

İnsanlığın kaderinin tehlikede olduğu bir temayı bizlere aktaran bu yapım içerisinde iki farklı karakteri kontrol ediyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde Polly ve Harmony adında iki karakter bulunuyor ve bu iki karakteri de oyun içerisinde deneyimleyebiliyoruz. Bu kapsamda iki farklı karakterle beraber değişik seçimler yapabiliyor, farklı maceralara atılabiliyor ve iki farklı dünya bizleri bekliyor. Oyunda bu iki farklı dünya içerisinde yeni bölgelere adım atabiliyor, yeni bölgeleri keşfedebiliyor ve daha fazlasını bu macerada gerçekleştirebiliyoruz. Kritik seçimlerin yer aldığı ve bu seçimlerle beraber gidişatımızı değiştirebileceğimiz yapım içerisinde bazı önemli noktalar aslında kaydediliyor diyebiliriz ve bunlar da günlük şeklinde karşımıza çıkıyor. Yaptığımız bu seçimlerin sonucunu görmek için elbette ilerleyen zamanları bekleyebiliyor ve hikayeyi daha da ilerletmeye çalışıyoruz. İnsanlığın kaderinin bizim elimizde olduğu bu yapımda birçok karakterle beraber tanışabiliyor ve bu karakterlerle beraber yolumuza devam edebiliyoruz.
 
 

Bir yandan siyasi olayların döndüğü diğer yandan ise yönetime el koyma çabasına giriş yapmaya çalışan şirketlere göz attığımız bu yapım içerisinde her bir karakterin farklı kişiliği ve becerisi bulunuyor. Dolayısıyla burada farklı karakterler karşımıza çıkıyor ve bu karakterlerle beraber etkileşime geçerek onlardan çeşitli bilgiler alabiliyoruz. İki farklı dünya içerisinde farklı olaylar meydana gelebiliyor ve bir işin arka planını görmek için dünyalar arasında geçiş yapabiliyoruz. Bir yandan insanlığı kurtarmaya çalışırken diğer yandan ise büyük komploların içerisinde bulduğumuz bu oyun içerisinde kendi yolumuzu çizmeye çalışıyor ve bu karmaşaya tamamen bir son vermek için ilerlemeye koyuluyoruz.
 
Renkli bir sanat stiline sahip ve ilgi çekici grafiklerle karşımıza çıkan bu yapım içerisinde elbette arka planda renkli atmosferler de bizleri bekliyor. Bu renkli atmosferlerle beraber el yapımı çizimlerle beraber karşılayabiliyor, farklı animasyonlarla beraber karakterlerin hareketlerini görebiliyor ve tamamen renkli bir dünyaya kendimizi bırakabiliyoruz. Oyunun gerek çizimleri gerekse grafikleri oyuncuların dikkatini çeken türden. Dolayısıyla hem grafik hem de sanat stili bakımından oyuncuları tatmin edecek türde bir yapım.
 
 

Oyunda elbette bir yandan bu çizimlerle beraber kendimizi atmosferlere ve animasyonlara kaptırırken diğer yandan arka planda olmazsa olmaz çeşitli müzikler yer alıyor. Ünlü besteciler tarafından yapılan bu müzikler sayesinde kendimizi atmosfere daha da kaptırabiliyoruz ve o cıvıl cıvıl atmosferin içerisine kendimizi dahil edebiliyoruz. Müzikler eşliğinde karşımıza çıkan bu karakterlerin her birinin kendine ait kişilikleri ve yapısı bulunuyor. Bu yapılarla beraber de onlarla diyaloglara girebiliyor, ikili diyaloğa girdiğimiz her bir karakterle beraber de farklı bilgiler öğrenebiliyoruz. Canlı bir dünyanın bizlere aktarıldığı bu yapım içerisinde sürekli olarak kendimizi diyalog içerisinde bulabiliyor ve bu diyalogları okumak tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyun genel itibarıyla bu tarz özelliklerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz görsel roman oyunlarından hoşlanıyorsanız ve daha çok çizgi tarzı grafikleri seviyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
 
 
Oyunun ayrıca şu anda Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü de mevcut. Bu ücretsiz demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını deneyimleyebilir, oyunun temellerini öğrenebilir ve oyunu satın alıp almayacağınıza bu demo sürümü ile beraber karar verebilirsiniz. Dolayısıyla oyunların  demo sürümleri varsa almadan önce muhakkak denemenizi tavsiye ederim.
 
Harmony: The Fall of Reverie oynanış fragmanı 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Harmony: The Fall of Reverie
Korku oyunu Shame Legacy için dikkat çekici oynanış fragmanı yayınlandı MotoGP 23 önümüzdeki ay geliyor! Üst düzey bir yarış deneyimi sunmayı hedefliyor!

BSC Misafiri

11.5.2023 10:11:21

0
Dontnod adını duyunca heyecanlanmam ile birlikte görsel roman tarzını görmemle heyacanımın yok olması bir oldu...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız