Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Discord Oyun Mağazası Gelir Dağılımını 90/10 Şeklinde Değiştiriyor

 
Discord, 2019'dan itibaren uygulayacağı yeni gelir dağılımı planı ile daha fazla geliştiriciyi mağazasına çekmeyi planlıyor.

Yapılan duyuruya göre, 2019'dan itibaren geliştiriciler oyunlarını Discord oyun mağazasını kendileri yayınlayabilecek ve oyunun gelirlerinin %90'ı geliştiriciye gidecekken, sadece %10'u Discord'a gidecek.  

Valve uzun bir süredir Steam'de yayınlanan bir oyunun gelirlerinin %30'unu alıyor. Epic Games geçtiğimiz haftalarda açtığı oyun mağazası ile bu gelir dağılımı %88'e %12 yaparak oldukça dikkat çekti. Şimdi de Discord daha da agresif davranarak gelir dağılımı %90'a %10 yapacak.
 
Discord oyun mağazası Ağustos 2018'de açılmıştı ve Steam'de ve diğer birçok dijital oyun mağazasında olduğu gibi Discord mağazasında da oyuna biçilen fiyatı verip satın alabiliyorsunuz. Bunun dışında bir de abonelik sistemi var. Şu anda kütüphanesinde 60'tan fazla oyun bulunan ve zamanla yeni oyunların eklendiği Nitro adı verilen bu abonelik sistemi aylık $9.99, yıllık ise $99.99.

Mağazanın dikkat çeken bir diğer özelliği ise, Epic Games'in de yaptığı gibi, bazı oyunların PC'de kendi mağazasına özel olması. Örneğin Sinner: Sacrifice for Redemption, At Sundown, King of the Hat, Minion Masters tam sürümü ve Bad North oyunları Ağustos 2018'de Discord mağazasında çıktı ve Steam, GOG gibi diğer PC platformlarına yaklaşık olarak 90 gün sonra gelecek.
 
Discord oyun mağazasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Niche Gamer
Platinum Games'in Geliştiridiği RPG Granblue Fantasy: Relink için Yeni Fragman ve Oynanış Videosu Final Fantasy XV Episode Ardyn – Prologue Teaser Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

betadragon

17.12.2018 23:03:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: White Death Steamin tekel olmasından niye bu kadar memnunsunuz.
Sürekli hesap açmak hiç hoş değil ayrıca adam oradan alıyo sen başka yerden alıyosun oynayamıyısun birlikte.

Lynex

17.12.2018 21:27:45

+1
Rekabet arttı ortalık kızıştı Herkes müşteriyi kendine çekme peşinde Steam için hiç hayırlı şeyler değil şu çöp oyun konusuna bir el atması lazım . parayı veren istediği oyunu yayınlayabiliyor ve bu mağaza sayfasının aşırı kötü oyunlarla dolmasına neden oluyor.

White Death

17.12.2018 18:46:27

+3
Steamin tekel olmasından niye bu kadar memnunsunuz.

BSC Misafiri

17.12.2018 14:27:11

+2
quote:

Orjinalden alıntı: alsndnz funny valentine'in first napkin olayi geliyor aklima hep. Ilk degilsen bu sektorde hic bir zaman tutmayacaksin. Steamde 200 tane oyun var tek tikla acip oynuyabiliyorum, arkadaslar, ozel oyunlar, vs vs. Steam varken gidipte baska yerden oyun almak benim icin torrentten indirmekten farksiz. Kisacasi bunu cozmedikten sonra isterse 1 liraya satsin butun oyunlari.
1 liraya satarsa sen gitmesen bile büyük bir çoğunluk gidecektir.

KortX

17.12.2018 12:00:19

+2
Ben de tek platform olsun yanlısıyım. Elimde bir sürü hesap oluyor yoksa. Ancak Steam'ın daha da iyileştirmeler yapması gerekiyor eğer bu sektörde tutunmak istiyorsa ki bence Steam'ın arayüzü falan daha iyi. Yani aslında bu tip platformların çıkması belki Steam'i batırmaz ama oyuncuları daha iyi konuma taşıyabilir diye düşünüyorum. Burada tek karşı olduğum şey her firmanın kendi platformunu kurmaya kalkması. Yani 3-5 tane olsa tamam da Discord'un, Epic Games'in ayrı ayrı platform açıp oyun satışlarına başlamaları, bu işin de ileride suyunun çıkacağını gösteriyor.

alsndnz

17.12.2018 09:30:53

0
funny valentine'in first napkin olayi geliyor aklima hep. Ilk degilsen bu sektorde hic bir zaman tutmayacaksin. Steamde 200 tane oyun var tek tikla acip oynuyabiliyorum, arkadaslar, ozel oyunlar, vs vs. Steam varken gidipte baska yerden oyun almak benim icin torrentten indirmekten farksiz. Kisacasi bunu cozmedikten sonra isterse 1 liraya satsin butun oyunlari.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız