Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Death Stranding PlayStation 4 Özel Oyunu Olmayabilir

 
Kojima Productions'ın açık dünya aksiyon macera oyunu Death Stranding PlayStation 4 özel oyunu olmayabilir.

Death Stranding PlayStation.com resmi websitesi üzerinde PlayStation 4 özel oyunları arasında yer alıyordu fakat bu birkaç gün önce değişti. Artık PlayStation.com'da PlayStation 4 özel oyunlarını arattığınızda Death Stranding'in ismi görünmüyor.
 
Oyunun kapak tasarımında da diğer tüm özel oyunlarda olan ‘Only on PlayStation’ ibaresi bulunmuyor.
 
Zaten Hideo Kojima çok önce yaptığı bir açıklamada PC'ye de yer olduğunu belirtmişti fakat PC versiyonunun o zamandan bu yana hiç resmi bir şekilde konuşulmaması kafalarda soru işaretleri oluşturmuştu.

Henüz kesin bir açıklama olmasa da oyunu PlayStation 4 çıkışından bir süre sonra PC'de göreceğiz gibi duruyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG24/7 Hideo Kojima PlayStation 4 Sony Death Stranding
Ninja 1.000.000 Aboneyi Geçti Square Enix Gamescom 2019'a Getireceği Oyunları Duyurdu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MerTheGamerTR

21.8.2019 16:08:22

0
Oyunun PC'ye çıkması için 2 ihtimal var. 1- Adamlar Decima motorunu PC için taaa 2016'dan optimize etmişlerdir. Bu yüzden PC'ye çıkarırken sorun yaşamazlar. (bu bence düşük bir ihtimal) 2- Adamlar oyunu başka bir motor ile baştan tasarlayıp kodlar PC için. (Bu bence olabilecek bir şey). Ayrıca Decima motorunun direkt olarak Sony'ye 1. Parti olarak bağlı olması 1. seçeneğin olma ihtimalini daha düşürüyor. 2. seçenek daha muhtemel gibi.

Locke Lamora

11.8.2019 21:58:14

0
ps fanboyları direk oyunu kötülemeye başlamış bakıyorumda. zaten bu bebelerin amacı oyun sevmek kaliteli oyuna kavuşmak değil "bi tek bende olsun taammmı" kafasını yaşayabilmek. yoksa oyun herkese açıldığı anda kötülemeye başlamaları bundan.

ozi_41

9.8.2019 08:35:37

+1
Bana ps3 dönemi sony e aynı bu şekilde "TOPRAĞI BOL OLSUN" temennide bulunan forumdan sınırsız ban yiyen birini hatırlattın hey gidi günler

Hudson51

8.8.2019 19:17:16

0
Kojima ilk tanıtımlar zamanında da PC'e baya sıcak bakıyordu hatta çıkartmak istediğini de belirtmişti. Ama burada önemli olacak olan Epic'in işe girip girmeyeceği. %18 kesinti baya iyi ve Kojima da buna soğuk bakmayacaktır. Ayrıca bir bunun bir de Red Dead Redemption 2'nin PC'e gelmesini istiyorum ve görünen o ki zamanla gelecekler...

A r c h A n g e L.

8.8.2019 10:02:27

0
Büyük ihtimal bu ibare olacak gibi duruyor. :))) "Also available on PS5"

thanatos13

8.8.2019 09:23:49

+3
sony exclusive olunca: ooooo goty geliyor pc ye de geliyor haberleri çıkınca: exc olmasın zaten oyun balon ya siz var ya, neyse

BSC Misafiri

8.8.2019 04:45:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri switch mi ???? 144p 15-20 fps’de oynarsın kardeş
İleride Switch pro gibi birşey çıkarırlarsa neden oynayamasın oynar tabi.
Bu yüzyıl sonunda falan olabilir dediğin, doğru :D

BSC Misafiri

8.8.2019 04:45:04

0
Kaliteli oyunlar her pc'ye gelmeli ben 15 yıl önce oynadığımı bugün bile oynarım yeter ki gazoz olmasın efsane olsun

A r c h A n g e L.

8.8.2019 00:30:57

0
O zaman "Concrete Genie" de PS4'e özel oyunu olmayabilir çünkü Exc. Listesinde yok. :)) Ama Kutusunda "Only on Playstation" yazıyor. Bana kalırsa gamescom'da herşey belli olur zaten "Seslendirmeler son bulmuş bitirmişler" Oyunun Gold olduğunu 1-2 hafta içinde Kojima paylaşır twitter üzerinden.

rick dangerous

7.8.2019 23:43:55

0
Tabi canım Insomniac gibi Sony hareminde nesiller boyu cariyelik yapmış bir firma, Sunset Overdrive, Spyro gibi oyunlarını Xbox'a çıkarmadı zaten. Kojima abla da Sony'nin hareminden kaçacak anlaşıldı

ibo-wan

7.8.2019 23:40:23

+2
Burada ve dünyanın her forumunda Kojima'nın şişirilmiş bir balon olduğunu düşünen çok büyük bir güruh var. Burada oturup Kojima'nın kim olduğunu, neler yaptığını filan uzun uzun anlatmaya gerek yok. Böyle düşünen arkadaşları bu adamın bu işi kaç senedir yaptığını, nerelerde çalıştığını bir incelemeye, sonrasında da tüm MGS serisini baştan sona bir oynamaya davet ediyorum. Eğer hala bu adamın boş olduğunu düşünüyorsanız bunun tek açıklaması o tarz oyunları sevmemeniz olarak açıklanabilir. Önce bence onun en zayıf (kimine göre en güçlü) noktasına değineyim, hikaye. Kojima'nın hikayeleri aslen biraz süslenmiş Kurtlar Vadisi'nden hallicedir. Çok fazla karakter ve çok fazla metin vardır, kitap okumaktan beter yapar adamı. Bir de gereksiz fantastik karakterler girer filan işin içine, iyice karışır. Gereğinden fazla konuşmalar vardır ve bu yüzden başlayan insanların yarısı oyunu bitirmeden kapatır. Fakat bu demek değildir ki hikayeler kötü, hayır kesinlikle, hikaye anlatımı bence her zaman Tom Clancy'den iyi ama Dan Brown'dan biraz kötüdür (bazısına göre ikisinden de iyidir) Yani bu seviye de gayet yeterlidir birçok insan için. Sonrasında en ama en güçlü noktasına değinelim, oyun oynanışı ve oyunun atmosferi. Bu konuda dünyada en iyileri zamanında Konami'de çalıştılar, Silent Hill ilk 4 oyun (the room sonuncudur) Team Silent tarafından yapıldı ve burada çalışan bazı level designerlar ile prodükterler aynı zamanda Kojima ile MGS oyunlarında da çalıştılar. Bazı oyunları tartışılır fakat 2. ve 4. oyunun (son oyun da belki) oyun oynanışı, atmosferi, oyunun genel olarak kalitesi, böylesi bir kalite özeni, her görsel ve mekanik detayın 10 kez düşünülüp yapıldığını gösterir size oyuna zaman verdikçe. Dünyada bu kaliteye ulaşan oyunlar sadece sayılı bazı konsol exclusiveleridir. Bu adamlar dünyanın en muhteşem atmosferli oyununlarını yapmakta ustalardı, tabi o günlerden sayılı adam kaldı Kojima'nın elinde, ama o kadar iyi bir direktör ki Kojima yine o kaliteyi ve atmosferi yaşatacak bize. Hiçbir şey anlamasak dahi senaryodan, resmen dayak yemiş gibi etkilenerek kalkacağız yine oyunun başından her seferinde. Anlamak için 3-4 kez oynamak isteyeceğiz. Benim asıl üzüldüğüm konu, bu adam, Kojima, dünyanın EN İYİ KORKU OYUNUNU yapmak üzereyken amk Konami'si tarafından ihraç edildi ve proje iptal edildi. O oyun dünyanın en muhteşem oyunlarından biri olacaktı. Biz ilk SH ve MGS'yi oynadığımızda, tabi o zamanlar bu iki oyun grubunun birbiri ile ilişkili olduğunu bile bilmeden şöyle derdik; "eğer Kojima bir korku oyunu yapsa Team SH ile, dünyanın en iyi oyunu olurdu" diye. Ve bunu elimizden aldı Konami. Benim tek ümidim bu oyunun ciddi korku öğeleri barındırması, inşallah korkutur da düşündürürken.

RealArek

7.8.2019 23:17:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Sony bırakmaz bunu çünkü Microsoft gibi değiller ancak exc oyun diye diye ölüp bitenler 2019 yılıdna çıkacak yek exx gözüylr bakılan Death Stranding'in bile exc olmadığı haberi çıkıyor buna ne diyecekler bilemiyorum. Naughty Dog'a bakıyoruz en son oyununu 2016'da çıkarmış, daha ortada yeni oyun yok. Gow, Spider Man var ee bunlardan artık yeni nesile anca oyun çıkar o da kimbilir ne zaman. Sony bu nesli bence "iyi marka" algısıyla götürdü exc oyun sanıldığı kadar çok etkili olmadı bence.
Zamanında özel oyunlar ps 3 kurtardı sen düşün artık bide adamlar özenle çalışıp 4-5 yılda 1 oyun çıkarıyo o yüzden ses yok hane bide last of us 2 kim yapıyodu dur söliyim naughty dog son olarak şunuda söliyim zaten death stranding time ex diye biliyorum.

Philipp_Plein

7.8.2019 23:04:28

+1
Sony den cacık olmaz bu saatten sonra en bomba ex leri bile PC ye çıkıyor sırf para için. Ne diyelim toprakları bol olsun.

Guest-AEF248198

7.8.2019 22:33:29

+3
Sony bırakmaz bunu çünkü Microsoft gibi değiller ancak exc oyun diye diye ölüp bitenler 2019 yılıdna çıkacak tek exc gözüylr bakılan Death Stranding'in bile exc olmadığı haberi çıkıyor buna ne diyecekler bilemiyorum. Naughty Dog'a bakıyoruz en son oyununu 2016'da çıkarmış, daha ortada yeni oyun yok. Gow, Spider Man var ee bu firmalardan artık yeni nesile anca oyun çıkar o da kimbilir ne zaman. Sony bu nesli bence "iyi marka" algısıyla götürdü exc oyun sanıldığı kadar çok etkili olmadı bence.

Persona_Non_Grata

7.8.2019 21:46:50

+5
Kojima production ne zaman Sony nin 1'st party stüdyosu oldu? Sen merak etme öyle bir aptallığı ancak microzort yapar Sony nin elinde Naughty Dog, Santa Monica, Guerilla, Sucker Punch gibi oyun fabrikaları varken sen rüyanda sidik yarıştırırsın Sony ile

Philipp_Plein

7.8.2019 21:37:42

0
Sony de Microsoft gibi ex işlerini bırakıyor herhal

Guest-AEF248198

7.8.2019 21:32:49

0
Quantic Dream'in oyun satışları bana göre düşüktü Pc'ye getirerek en akıllı hamleyi yaptılar bence Xbox'a da getirmeleri gerekiyor. Bir çok ünlü aktörün oynadığı bu oyuna bir sürü masraf yapılmıştır ve sadece Ps4 çıkarttığın zaman satışlar istenileni vermezse büyük sıkıntı olur. Uncharted 4 bile en nihayetinde 15 milyon satmış. Uncharted 4 oyununu söylememin nedeni daha geniş kitkeye hitap edebilmesinden dolayı, Death Stranding ise daha kısıtlı bir kitleye hitap edecektir. O zaman yapacağın şey bir süre Ps4'de sattırırsın biraz zaman sonra Pc'ye geçersin ben olsam Xbox'a da getiririm. Üçüncü parti firmaların oyunlarını tek platforma getirmesi bence yanlış bir politika.

BSC Misafiri

7.8.2019 20:51:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri switch mi ???? 144p 15-20 fps’de oynarsın kardeş
İleride Switch pro gibi birşey çıkarırlarsa neden oynayamasın oynar tabi.

Metal-Gear

7.8.2019 20:43:45

+2
Başından beri PS4 time exc olacağı kesindi, sadece konuşulmuyordu. Daha ilk duyurulduğu zamanlarda bu söylenmişti zaten. Şu an PS4'e özel diye PC'den bahsedilmemesi normal. Artık oyun PS4'e özel durduğu süre zarfında "oyun şöyle kötü oyun böyle balon kojima şöyle beceriksiz" diye bir muhabbet döner. Yüksek puanlar gelirse "rüşvet yedirmişler" diye de bir muhabbet eklenir üstüne. Sonra oyun PC'ye duyurulduğu gün "arkadaşlar sistemim yeterli olur mu?" muhabbetine geçilir ve o kıvranmalardan eser kalmaz, aynı Quantic Dream'in oyunlarında olduğu gibi. Muhabbet platforma göre şekil değiştiriyor...

BSC Misafiri

7.8.2019 20:33:40

+3
switch mi ???? 144p 15-20 fps’de oynarsın kardeş

BSC Misafiri

7.8.2019 20:31:29

0
Umarım bir numaralı konsol Switch için de port edilir de her yerde takılırız artık yeahhh :))))

mehmetalpertr

7.8.2019 20:16:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Frantic22 <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: mehmetalpertr &lt;blockquote class="quote"&gt;&lt;i&gt;quote:&lt;/i&gt;&lt;br&gt;&lt;br&gt;Orjinalden alıntı: Frantic22 olmasın zaten. pc ve xbox kullanıcıları da görsün balon nasıl olurmuş. bunu sadece biz ps4 kullanıcıları yaşamasın.&lt;/blockquote&gt; Hideo Kojiima ve Balon !!! İlginç !!! Yaş kaç kardeşim ?!!</blockquote> 11 olacağım eylülde.</blockquote> Allah bağışlasın.
Amin. Amin.. Maşallah..

BSC Misafiri

7.8.2019 20:03:26

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Frantic22
quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalpertr <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Frantic22 olmasın zaten. pc ve xbox kullanıcıları da görsün balon nasıl olurmuş. bunu sadece biz ps4 kullanıcıları yaşamasın.</blockquote> Hideo Kojiima ve Balon !!! İlginç !!! Yaş kaç kardeşim ?!!
11 olacağım eylülde.
Allah bağışlasın.

Frantic22

7.8.2019 19:43:57

+1
quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalpertr <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Frantic22 olmasın zaten. pc ve xbox kullanıcıları da görsün balon nasıl olurmuş. bunu sadece biz ps4 kullanıcıları yaşamasın.</blockquote> Hideo Kojiima ve Balon !!! İlginç !!! Yaş kaç kardeşim ?!!
11 olacağım eylülde.

mehmetalpertr

7.8.2019 19:18:43

+4
quote:

Orjinalden alıntı: Frantic22 olmasın zaten. pc ve xbox kullanıcıları da görsün balon nasıl olurmuş. bunu sadece biz ps4 kullanıcıları yaşamasın.
Hideo Kojiima ve Balon !!! İlginç !!! Yaş kaç kardeşim ?!!

İdrak İstimlak

7.8.2019 19:10:32

+4
Kojima'nın stüdyosu Sony'nin 3. parti stüdyosudur, zaten maddi ve teknik destek aldılar. Nihayetinde süreli olarak exc. kaldıktan sonra, PC'ye gelmesi kadar doğal bir şey yok. Burada 1. parti denilen, Sony'nin kendi yaptığı, dağıttığı oyunlardan PC'ye gelen var mı, asıl ona bakın.

Deswaaa

7.8.2019 19:09:54

+2
Zaten pc ve ps4 için çıkıcaktı exc olucağını kim söyledi

Lord Melkor

7.8.2019 19:05:44

+2
Ben time ex diye biliyordum.

Rcp272

7.8.2019 18:58:21

+1
Sony falan tepmedi.En başta anlaşmada da Kojima pc ye çıkarcam demiş.Geliştiriciler anlaşma yapıldıktan sonra sızdırmışlardı.Özel oyun falan değil olsa şimdiye Sony sokuştu gözümüze.Tek sorun oyunda kullanılan motorun haklarının Guerrilla Games de olması ki kendileri Sony'nin ilk party geliştiricileri yanlış bilmiyorsam.Motorun hakları Sony de.Nasıl bir anlaşma yaptılar bilmiyoruz.

BSC Misafiri

7.8.2019 18:56:38

+1
quote:

Orjinalden alıntı: stun sony nasıl böyle bir exc fırsatını teper ben onu anlamadım ? adamlar exc üzerine daha çok yoğunlaşıcaklarını söylediler , bu nesli de sırf exc oyunları sayesinde kazandılar kojimayı alıyorsun bünyene istediği gibi çalışıyor ama oyun exc olmuyor ? ilginç
El oğlu acımaz hocam.. Basar parayı alır oyunu. El oğlu çirkeflik yapar gider şirket alırsa sen göre o zaman cümbüşü.. Santa monica'yi Valve alıyormuş hayal edebiliyor musun :D Ufff :D

BSC Misafiri

7.8.2019 18:56:30

+3
Anlaşılan oyun an itibari ile eleştirilmeye başlanacak:)))

TheNewAtilla

7.8.2019 18:48:57

+2
Epic parayı basar alır. Büyük kavga çıkar valla ahaha:D

BSC Misafiri

7.8.2019 18:38:02

+1
Bakalım oyunu nasıl öveceksiniz :D Epic için gelirse 6 ay sonra kötü olur fanboylar için.. Oyuncular için iyi haber tabii

Frantic22

7.8.2019 18:35:01

0
olmasın zaten. pc ve xbox kullanıcıları da görsün balon nasıl olurmuş. bunu sadece biz ps4 kullanıcıları yaşamasın.

BSC Misafiri

7.8.2019 18:32:04

+4
Aman gerçek çıkmasın yoksa ağlar fanboylar.

stun

7.8.2019 18:23:08

0
sony nasıl böyle bir exc fırsatını teper ben onu anlamadım ? adamlar exc üzerine daha çok yoğunlaşıcaklarını söylediler , bu nesli de sırf exc oyunları sayesinde kazandılar kojimayı alıyorsun bünyene istediği gibi çalışıyor ama oyun exc olmuyor ? ilginç

Megathrone26

7.8.2019 18:21:41

+6
Umarım PC ye gelir. Türkçe Altyazılı olacak mı peki oyun? Çünku türkçe dahi olsa kafa karıştıcı olacağı kesinken ingilizce hiç mi hiç anlaşılmaz :(
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Death Stranding
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız