Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

DayZ'nin Satışları 1 Milyonu Geçti!


    PC oyuncuları, bu dönemde Steam'in Early Access servisi sayesinde oldukça önemli oyunlara sahip oldular. Starbound, Rust ve DayZ, örnek olarak verebileceğimiz isimler arasında. 1 milyonu geçen Starbound'un ardından, başka bir milyonluk haber de DayZ için geldi.
 
    Bundan tam 28 gün önce, 16 Aralık'ta piyasaya çıkan DayZ'nin Alpha sürümü, gün itibariyle 1 milyonluk barajı geçti. Oyunun yapımcıları aslında ilk başta ilk 3 ayda 250.000'lik satışı hedefliyordu. Ancak PC oyuncuları alpha, bug demeden DayZ'ye yoğun bir ilgi gösterdi. Twitter üzerinden oyunun yapımcısı Dean Hall, "4 haftada 1 milyonluk satış... 'Ölen' PC oyunculuğu için oldukça fazla." sözlerine yer verdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
FPS Zombie Aksiyon Multiplayer
Nintendo, Ay Sonunda Yeni Etkinlik Düzenleyecek Magic: The Gathering Film Oluyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MiyopBey

16.1.2014 16:30:31

0
Klavye + mouse ile oyunda kullanılabilecek yaklaşık 53 tuş var fakat karman çorman olan gamepad ? Çok tuş olması fazla kabiliyet verebilir oyunda, iyi birşey mi kötü birşey mi tartışılır ama karman çorman olan klavyedir. Peki tarafsızsın madem "4 saatlik oyun ömrü boyunca analog analog x, analog analog üçgen üzerine kurulu olmayan oyuna" derken ne demek istedin? Sen gerçekten tarafsızsındır belki, yanlış anladıysam özür dilerim. Ama o kadar çok PC fanatiği, grafik delisi çocuk varki. PC'yi Steam'i ölümüne savunup, hiiç bir kötü yanları yokmuş gibi davranıp oyun dünyasını çok kötü yerlere götürüyorlar. En ufak eleştiri kabul etmeyip, konsollara konsolculara giydiriyorlar. Oyun oynamak çok sevdiğim bir hobim olduğundan dolayı bu duruma hem sinirlenip hemde üzülüyorum.Böyle giderse yavaş yavaş hikaye modlarının kalmadığı, bütün oyunların internetten stream yoluyla oynandığı bir döneme gidicez. PC'de korsanın fazla olduğu bir gerçek. Çünkü çok kolay. Dayz çok satmasının sebebi bence, çok popüler ve online bir oyun. Online oyunun korsanı, single oyunlardaki gibi aynı olmuyor. Diablo 3'ün konsol ağırlıklı olmasının ve single oynarken bile online olunmasının sebebi PC'de korsanın çok olması.

George_Costanza

16.1.2014 05:55:30

0
Konsol yada konsolcu umurumda bile değil ki laf sokayım isteyen bilgisayarında oynar isteyen konsol alır oynar isteyen gider sanal bebek oynar ba-na-ne, bu bir. Soruna gelince en basitinden Diablo 3 hüsranını örnek vereyim bu konuda. Tamamen konsolda oynatılabilmek için dizayn edilmiş ve sadece pc ile çıkış yapan ve yıllarca beklenen bir oyun. Sonuç ne biliyor musun koca bi hüsran. Tüm oyun m1 m1 m2, oyunu konsola adapte edeceğiz gamepadle oynatacağız diye okadar yavan bi hale sokmuşlar ki oyuncuların oynanışa yönelik şikayetlerinin hemen hemen bütün kaynağı buradan geliyor. Düpedüz konsol için yapılıp da pc exc çıkış yapan efsane diye adlandırılan bi serinin yıllar sonra gelen devam oyunu, çakallığa bakar mısın? O yüzden benim neredeyse tamamen farklı platformlar baz alınarak yapılmış yada farklı platformlardan devşirme oyunlara verecek param yok zaten hallerini görüyoruz 3-4 ay sonra yitip gidiyorlar, sen tutup tamamen asıl hedefi pc olan ama insanlara konsol exc olarak gösterilen ve klavye mouse baz alınmış zilyon tane hotkey bulunduran bi oyunu çıkart bakalım konsola özel olarak ne oluyor. Sonra uncharted şu kadar sattı diye haber çıkar sen de yazarsın altına karman çorman gamepadle oynaması işkence olmayan kaliteli oyun çıkınca konsol oyuncusu nasıl da sahip çıkıyor diye. Hangi platforma oyun yapıyorsan onun hakkını vereceksin ve gördüğümüz gibi dayz'de adamlar hakkını vermiş ve tabi oyuncular da onlara hak ettiklerini vermiş bu da bi nevi her yerde pc=korsan diye gezen tiplere güzel bi cevaptır. Yoksa elin sonysiyle microsoftuyla ne alıp veremediğim olacak manyak mıyım ben para verdim aldım veya kullanıyorum diye diye bi firmanın veya platformun fedaisi gibi körü körüne savunucusu, diğerlerinin de düşmanı olayım. Pc fanatiği değilim ama pcde oyun oynamayı tercih ediyorum ve keyif alıyorum misal cs bf mouse ile oynarken speedrunners brutal legend oynarken gamepad takıyorum gayet de seviyorum çünkü oyunların baştan ne olduğu ne için yapıldığı belli. Company of heroes gibi gmod gibi Wow gibi sevdiğim oyunlardan vazgeçememekle birlikte koltuğa yayılıp koca tvde saatlerce god of war oynamanın fifa atmanın, kinect partyde eğlenmenin tadını da iyi bilirim. Konsolcu pcci oyuncu sizin gibi olunuyorsa eğer, ben bunlar değil de oyun oynamayı seven biri olarak kalmayı yeğlerim. Şu her eleştiride ucundan kıyısından konsola dair herhangi iki kelime görünce aşırı savunmacı hale gelmeseniz daha güzel olacak her şey yazdığım şey nerelere çekildi de konu bu kadar sakız oldu. Sığ konusuna gelince birdahaki sefere iki kelam etmediğin insanlara böyle laflar etmeden önce kendince bi boy ver de sığı derini daha iyi anlarsın.

KortX

14.1.2014 23:26:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: ogiwan <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: KortX<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: ogiwan<br> <br> <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: KortX<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: drfree1<br><br>Arma 2 nin korsanini oynayazsiniz gtx titan olsa bile kasar cunku icindeki kopya korumasi cok iyi hazirlanmis <br><br>Dayz korsani diye bisi yok sacmalamayin multi oyunlarin<br>Korsamimi bulamazsiniz ornek olarak bf4 veya bf3 verilebilir<br><br><br>1 milyon satmasida harika olmus adamlar cabalarinin karsiligimi aldilar. Arma serisi genelde az satardi bu modsayesinde arma unlendi</blockquote><br><br>Online oyunlarda korsan oynanabiliyor. Hatta bi ara arkadaşımda crackli Killing Floor vardı (hemde bende orjinaldi) Tunngle üstünden oynamıştık bilip bilmeden konuşmayın.</blockquote><br><br>Bebe Ruhi senin tunggledan oynadığın LAN bağlantının aynısı gidip online serverlara bağlanabiliyor musun sen o korsan oyunla.Bilip bilmeden konuşmayın yazmış bide 2 dolarlık oyunun korsanını zaten anca arkadsınla oynarsın.</blockquote><br> <br> Ne alaka saçma konuşma 2 dolarlık oyun dediğin cod gibi 60 dolarlık oyundan iyi. Kaldı ki o sadece örnekti...<br> <br> Normal serverdan ne farkı var. Ha oyunun serverine bağlanmışsın ha o servere... Sanki oyunun serveri dediğinde lag olmuyor. Hem ben arkadaşa korsanla multiplayer oynanmıyor cevabına karşılık cevap verdim. Saçmalama lütfen oku ondan sonra yaz.</blockquote><br><br>Zeki arkadsım ben oyuna bir laf mı ettim? oyunu ilk cıktıgı zaman alan biriyim cokda begenerek oynarım ama sen şimdi o oyunu tungle dan oynadıgın zaman multiplayer oynamıs sayıyorsun dimi kendini? bukadar adam neden orjinal oyuna para veriyor? Bir sen akıllsın zaten .
Arkadaşım 1.si ben orjinal oyuna karşı değilim. Ama şunu da bil, ha Tunngle'dan oynamışsın ha normal serverden... 2.si sen 2 dolarlık oyunun korsanını anca arkadaşınla oynarsın derken ne kastettin? Burda bir aşağılama görüyorum.O yüzden öyle bir cevap verme ihtiyacı duydum. Sakın yanlış anlama korsanı savunmuyorum. Amacım sadece korsan ile de multiplayer oynayabildiğini söylemek. Sonuçta birileriyle online oynuyorsun... Bana hala ordaki oyuna online mı diyorsun falan deme. Sonuçta bi servere bağlanıp birileriyle oynayabiliyor musun? Evet. O zaman online oynamış oluyorsun. Uzatmanın da anlamı yok.

BSC Misafiri

14.1.2014 21:47:35

+2
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam Sen birde kendine oyuncu diyorsundur. Sığ adam. Bıktım bu "PC fanatikleri"den.Sürekli konsollara, konsollculara laf sokma ihtiyacını neden duyuyorsunuz acaba? Neyin acısı bu?
Dinime küfreden bari müslüman olsa...

ogiwan

14.1.2014 17:17:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: KortX
alıntı:

Orijinalden alıntı: ogiwan

<blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: KortX<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: drfree1<br><br>Arma 2 nin korsanini oynayazsiniz gtx titan olsa bile kasar cunku icindeki kopya korumasi cok iyi hazirlanmis <br><br>Dayz korsani diye bisi yok sacmalamayin multi oyunlarin<br>Korsamimi bulamazsiniz ornek olarak bf4 veya bf3 verilebilir<br><br><br>1 milyon satmasida harika olmus adamlar cabalarinin karsiligimi aldilar. Arma serisi genelde az satardi bu modsayesinde arma unlendi</blockquote><br><br>Online oyunlarda korsan oynanabiliyor. Hatta bi ara arkadaşımda crackli Killing Floor vardı (hemde bende orjinaldi) Tunngle üstünden oynamıştık bilip bilmeden konuşmayın.</blockquote><br><br>Bebe Ruhi senin tunggledan oynadığın LAN bağlantının aynısı gidip online serverlara bağlanabiliyor musun sen o korsan oyunla.Bilip bilmeden konuşmayın yazmış bide 2 dolarlık oyunun korsanını zaten anca arkadsınla oynarsın.


Ne alaka saçma konuşma 2 dolarlık oyun dediğin cod gibi 60 dolarlık oyundan iyi. Kaldı ki o sadece örnekti...

Normal serverdan ne farkı var. Ha oyunun serverine bağlanmışsın ha o servere... Sanki oyunun serveri dediğinde lag olmuyor. Hem ben arkadaşa korsanla multiplayer oynanmıyor cevabına karşılık cevap verdim. Saçmalama lütfen oku ondan sonra yaz.
Zeki arkadsım ben oyuna bir laf mı ettim? oyunu ilk cıktıgı zaman alan biriyim cokda begenerek oynarım ama sen şimdi o oyunu tungle dan oynadıgın zaman multiplayer oynamıs sayıyorsun dimi kendini? bukadar adam neden orjinal oyuna para veriyor? Bir sen akıllsın zaten .

MiyopBey

14.1.2014 15:38:26

-4
Sen birde kendine oyuncu diyorsundur. Sığ adam. Bıktım bu "PC fanatikleri"den.Sürekli konsollara, konsollculara laf sokma ihtiyacını neden duyuyorsunuz acaba? Neyin acısı bu?

Gabe Logan

14.1.2014 13:57:50

+1
Bu oyun çok canlar yakacak! İnanılmaz bir potansiyeli var. Alpha da bu kadar kaliteliyse kim bilir tam sürümde neler neler olacak...

Quirah

14.1.2014 13:01:00

+6
quote:

Orijinalden alıntı: _BEDIRHAN_ teşekkürler biz ölü pc cilere oyun yaptığınız için. ölüye oyun yapan at kafaları sizi... oyunu geciktirdi bide şekil yapıyo.
Oradaki ironiyi anlamak gerçekten bu kadar zor mu?

KortX

14.1.2014 12:56:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: ogiwan <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: KortX<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: drfree1<br><br>Arma 2 nin korsanini oynayazsiniz gtx titan olsa bile kasar cunku icindeki kopya korumasi cok iyi hazirlanmis <br><br>Dayz korsani diye bisi yok sacmalamayin multi oyunlarin<br>Korsamimi bulamazsiniz ornek olarak bf4 veya bf3 verilebilir<br><br><br>1 milyon satmasida harika olmus adamlar cabalarinin karsiligimi aldilar. Arma serisi genelde az satardi bu modsayesinde arma unlendi</blockquote><br><br>Online oyunlarda korsan oynanabiliyor. Hatta bi ara arkadaşımda crackli Killing Floor vardı (hemde bende orjinaldi) Tunngle üstünden oynamıştık bilip bilmeden konuşmayın.</blockquote><br><br>Bebe Ruhi senin tunggledan oynadığın LAN bağlantının aynısı gidip online serverlara bağlanabiliyor musun sen o korsan oyunla.Bilip bilmeden konuşmayın yazmış bide 2 dolarlık oyunun korsanını zaten anca arkadsınla oynarsın.
Ne alaka saçma konuşma 2 dolarlık oyun dediğin cod gibi 60 dolarlık oyundan iyi. Kaldı ki o sadece örnekti... Normal serverdan ne farkı var. Ha oyunun serverine bağlanmışsın ha o servere... Sanki oyunun serveri dediğinde lag olmuyor. Hem ben arkadaşa korsanla multiplayer oynanmıyor cevabına karşılık cevap verdim. Saçmalama lütfen oku ondan sonra yaz.

George_Costanza

14.1.2014 12:48:21

+2
Alphası ayda 1 milyon sattıysa alanı da yapanı da alkışlayacağız yapacak bir şey yok. Pc oyuncusu kendini düşünen, tüm oynanışı 4 saatlik oyun ömrü boyunca analog analog x, analog analog üçgen üzerine kurulu olmayan oyuna ve yapımcıya nasıl güveniyor ve daha tamamlanmaktan çok çok uzakta olan bir ürüne nasıl sahip çıkıyor herkes görmüştür umarım :)

_BEDIRHAN_

14.1.2014 12:47:09

0
teşekkürler biz ölü pc cilere oyun yaptığınız için. ölüye oyun yapan at kafaları sizi... oyunu geciktirdi bide şekil yapıyo.

BSC Misafiri

14.1.2014 12:06:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: drfree1 Arma 2 de yok dedim crack sayarsak cod 2 de csde var left 4 dead de var birsuru oyunda var ama arma nin sistemi saglam anlaminda dedim sen ne sacmaliyorsun?

Bf4 ve bf3 ornegini saglam sistemi olan oyun olarak ornek verdim sizin oynadiginiz oyun bagimsiz gelistirici oyunu.onemli oyunlari oynayamazsin crack i yok hemde zaten onlinesine crack cikanlari ya eski yada iyibir kaliteye sahip degil.

Bf3 e cikti noldu 2 haftaya ea halletti kisaca bok oynarsin
adamlar isteseler bf4 ü de korsan yoldan oynatır , onlar crack ı yapıyor ordan burdan dolana bakıyor uğraşmıyorlar yani.

ogiwan

14.1.2014 12:05:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: KortX
alıntı:

Orijinalden alıntı: drfree1

Arma 2 nin korsanini oynayazsiniz gtx titan olsa bile kasar cunku icindeki kopya korumasi cok iyi hazirlanmis

Dayz korsani diye bisi yok sacmalamayin multi oyunlarin
Korsamimi bulamazsiniz ornek olarak bf4 veya bf3 verilebilir


1 milyon satmasida harika olmus adamlar cabalarinin karsiligimi aldilar. Arma serisi genelde az satardi bu modsayesinde arma unlendi


Online oyunlarda korsan oynanabiliyor. Hatta bi ara arkadaşımda crackli Killing Floor vardı (hemde bende orjinaldi) Tunngle üstünden oynamıştık bilip bilmeden konuşmayın.
Bebe Ruhi senin tunggledan oynadığın LAN bağlantının aynısı gidip online serverlara bağlanabiliyor musun sen o korsan oyunla.Bilip bilmeden konuşmayın yazmış bide 2 dolarlık oyunun korsanını zaten anca arkadsınla oynarsın.

BlackBeasT

14.1.2014 11:34:53

+2
Ölen PC platformun oyuncuları zombie olarak DAYz'de...

KortX

14.1.2014 11:16:12

0
Tunngle'a bakarsan Arma II DayZ Mod serverleri de görürsün. Ha yeni çıkan DayZ var mı daha bilmiyorum.

syndicatedynamics

14.1.2014 11:11:54

0
Arma 2 de yok dedim crack sayarsak cod 2 de csde var left 4 dead de var birsuru oyunda var ama arma nin sistemi saglam anlaminda dedim sen ne sacmaliyorsun? Bf4 ve bf3 ornegini saglam sistemi olan oyun olarak ornek verdim sizin oynadiginiz oyun bagimsiz gelistirici oyunu.onemli oyunlari oynayamazsin crack i yok hemde zaten onlinesine crack cikanlari ya eski yada iyibir kaliteye sahip degil. Bf3 e cikti noldu 2 haftaya ea halletti kisaca bok oynarsin

KortX

14.1.2014 11:02:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: drfree1 Arma 2 nin korsanini oynayazsiniz gtx titan olsa bile kasar cunku icindeki kopya korumasi cok iyi hazirlanmis

Dayz korsani diye bisi yok sacmalamayin multi oyunlarin
Korsamimi bulamazsiniz ornek olarak bf4 veya bf3 verilebilir


1 milyon satmasida harika olmus adamlar cabalarinin karsiligimi aldilar. Arma serisi genelde az satardi bu modsayesinde arma unlendi
Online oyunlarda korsan oynanabiliyor. Hatta bi ara arkadaşımda crackli Killing Floor vardı (hemde bende orjinaldi) Tunngle üstünden oynamıştık bilip bilmeden konuşmayın.

syndicatedynamics

14.1.2014 10:29:32

0
Arma 2 nin korsanini oynayazsiniz gtx titan olsa bile kasar cunku icindeki kopya korumasi cok iyi hazirlanmis Dayz korsani diye bisi yok sacmalamayin multi oyunlarin Korsamimi bulamazsiniz ornek olarak bf4 veya bf3 verilebilir 1 milyon satmasida harika olmus adamlar cabalarinin karsiligimi aldilar. Arma serisi genelde az satardi bu modsayesinde arma unlendi

Ahayri

14.1.2014 09:05:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam Böyle populer bir online oyunun satması normal. Korsan imkanı olsaydı nasıl olurdu merak ettim.
Korsan imkanı var zaten.

ultraslan06GS

14.1.2014 05:27:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri güzel gönderme yapmış :) bir tanede ben yapayım... Dayz nin konsol versiyonunu torrent sitelerinde bulamayınca oyunu Pc için satın aldık.
Bu oyunun korsanını torrent'te bulduğunu varsayalım nasıl oynayacaktın merak ettim doğrusu .:/

MiyopBey

14.1.2014 04:56:06

-4
Böyle populer bir online oyunun satması normal. Korsan imkanı olsaydı nasıl olurdu merak ettim.

BSC Misafiri

14.1.2014 03:38:30

0
güzel gönderme yapmış :) bir tanede ben yapayım... Dayz nin konsol versiyonunu torrent sitelerinde bulamayınca oyunu Pc için satın aldık.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
DayZ
+ TAKİBE
AL
209 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız