Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

David Cage, Yeni Nesil Konsollarla İlgilenmiyor


     Heavy Rain ile birlikte Playstation 3'ün gücünü adeta gözler önüne seren Quantic Dream ve David Cage, geçtiğimiz aylarda yayınladığı Kara teknoloji demosuyla birlikte de alkışları toplamıştı. Bu nesilde bu kadar iyi işler çıkaran David Cage, gelecek nesile pek de ilgili değil.
 
     Develop'a konuşan Heavy Rain'in yapımcısı David Cage, "Açık sözlü olmak gerekirse, yeni nesil konsolların teknolojisini takip ettiğim söylenemez. Eğer birisi çıkıp PlayStation 3'le 5 sene daha devam edeceğimizi söylese, bu fikre karşı çıkmam. Sanırım benim ismimin geçtiği yer işin yaratıcılık kısmı, teknolojik kısmı değil." sözlerini söyledi.
 
     Daha önce de David Cage, yeni nesile ihtiyaçlarının olmadığını ve PlayStation 3'le yapılacak şeylerin daha ileri uçta olduğunu söylemişti. Görüldüğü gibi, gerçekten de bu nesilin henüz bitmediğini savunan yapımcılar var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Heavy Rain Quantic Dream Sony PS3 Adventure
Diablo 3'ün Konsol Durumu Hala Belirsiz ZeniMax Şimdi de "Dragonborn"u Satın Aldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

29.5.2012 03:30:40

0
yazık ettiler güzelim oyunu pc ye daha iyi grafiklerle ve daha büyük topluluk ile tanıştırmadıkları için bence tabi...

BlackBeasT

21.5.2012 12:06:53

+2
Sony önüne PS4 sdk koysun ohh yaların diyicek başka sanşı va rmı? varsın ilgilenmesin Cage haklı olduğu nokta oyun hazırlamakta kullandıkları oyun motorları zaman geçtikçe konsolara iyi adapte ettiler ,oyun konsollarını donanım gücünü daha etkili kullanıyorlar 2 sene sonra yeni nesil konsollar ile 6 yıl içinde geliştirdikleri yada modifiye ettikleri oyun motorları ya yeni ev oyun konsollarına adapte edicekler yahut yeni motorlar üzerinde çalışıcaklar buda zaman ve çalışma gücü kaybına sebep olucak

Gamer-sense

21.5.2012 03:17:28

+3
Siz adamın dediği şeyi anlamamışsınız.David Cage'i yeteri kadar tanımıyorsunuz ve diğer oyunlarına bir göz atmamışsınız demektir. ''Eğer birisi çıkıp PlayStation 3'le 5 sene daha devam edeceğimizi söylese, bu fikre karşı çıkmam'' Heavy Rain grafik bakımından her ne kadar önde olsa da adamın yaptığı oyunlar daha çok sunuma dayalı.Kendi oyunlarında etkileşimli ortam ya da fizik motoruyla uğraşmaya fazla ihtiyaç duymadığı için kullandığı platformun gücünü görsel kalite için daha rahat kullanabiliyor.Grafikleri yeterli kıldıktan sonra, film tarzında sunumuyla, hikayesiyle,karakterleri ile oyuncuyu kendine çekecek oyunlar yapmak istiyor.Kendisi zaten bunu oyunlarının ''making of '' videolarında bunu açıkca belli ediyor.Yani adam Ps3 ü kendi yapmak istediği oyunlar için yeterli görüyor.Ama bu böyle devam eder mi?Tabii ki etmez, elinde sonunda yeni nesil üzerine projelere başlayacaktır.

turbo-powwer

21.5.2012 02:58:58

0
Ne hikmetse kimse ilgilenmiyor...

addidas_85

21.5.2012 02:51:56

+1
Şurada yorum yapanların 3 de 2si liseli. Kusura bakmayın ama son çıkan balonların hepsi grafikten değil oynanabilirlikten patladı, siz kalkmışsınız yok aa bb af bilmem neyden bahsediyorsunuz, tamam herkes 1080p hatta benim beklentim 4k gelecek nesilden ama böyle grafik olup içi boş olacaksa gelmese de olur :-\

onrsvnc

21.5.2012 00:58:21

+1
adam teknolojide yenilik istemem eskisiyle devam edelim diyo bu düşüncede olanların başına neler geliyo açıklamaya veya yorum yapmaya gerek yok sanırsam

BSC Misafiri

21.5.2012 00:39:51

0
o yuzden 720p devam david cage ;)

BSC Misafiri

21.5.2012 00:04:39

+2
Kara tech demo pekte etkileyici değildi bence zaten. Tamam işlenen hikaye güzeldi de vasat bi kısa animasyon film gibiydi. Sanırsın adam bana ps3te bi real-time samartian render etmiş onun rahatlığıyla böyle artiz artiz konuşuyo.. Epic games sektörün geri kalanı gibi tembel davranmıyor mesela, yeni neslin kapısını aralıyor.. Helal olsun valla ne donanımcılar yetişebiliyor adamların hızına nede aynı kulvarda rekabet ettikleri yazılımcılar. Adamlar Açık açık belirtmesede artık yeni mimarilerin döneminin geldiğinin sinyalini veriyor, ama piyasanın geri kalanı ya oralı olmuyor, yada inat yapar gibi aksi yönlü demeç veriyor. Hem mevcut konsolları potansiyellerinin üzerinde zorlamakta pek iyi bi fikir deflğil bence, benim bir x360 3k yüzünden bir ps3üm de ylod arızasından gitti(aynı şey sayılır 2si de başarısız soğutmanın sonucu) Yani "crysis3'ün konsollar için geliştiriminde çok çaba sarf ettik ve teorik olarak yapılması mümkün olmayan şeyleri pratikte başardık" gibi demeçler veren bi arkadaş vardı. Bunlar da komik zaten hepimizin konsolları 3er5er yıllık vardır garantiden çıktı bu cihazlar. Ne diyorum ben ya konudan fazla saptık.

aygun61

20.5.2012 23:37:14

0
Tabiki dediği şey doğru ama bence hayal gücü ile daha iyi grafikler birleşince çok daha iyi olur. Örneğin; PS2'ye Heavy Rain çıkmış olsaydı PS3'teki Heavy Rain kadar etkileyici olurmuydu?

stun

20.5.2012 23:10:05

-4
pc ye çıkmıyor ya :D nasıl da patlamış:D adam niye zorlanıyorsun diyor :D ps3 tekı kara sunumunu görmedin heralde :D heavy rain hem oynanış hem senaryo bakımından yaratıcıydı.. kararlarına göre şekıllenıyordu... ve oynanışıda çok değişik ve hoştu..

waltran

20.5.2012 22:43:29

-5
madem donanım ve teknoloji kısmı önemli değil de neden oyunlarını ps3 ve çıkartıyorsun ? yaratıcı fikirleri ortaya dökebiliyorlarsan ps one da yeterdi o zaman, hadi kontrolcü önemli olsun wii'ye yap ozaman... sen o donanım ve teknoloji olmadan o yaratıcı fikirlerini biraz zor dökersin hayata! varya ayar oluyorum şu yaptıklarına ha. daha iyi donanımda rahat rahat çalışmak varken ne diye zorluyorsun ki yıllanmış konsolu, sınırları belli işte... başka bir alana harcadıkları gücü alıp başka alana veriyorlar sonra grafiklerde şunu yaptık bunu yaptık bunu yarattık yahu makinanın sınırı belli yaptığın şeyde sınırlı senin, madem o kadar yaratıcısın pcye yap oyunlarını, teknoloji edit: karayı izledim. bomboş sahnede tek bir karakter olursa tabi ki kaliteli render gibi görünür... oda 720p ve 30fpsdir ha . komik.

avatar78

20.5.2012 22:35:19

0
PS3'e bir şeyler geliştirmeye başlamışlarsa yeni konsolun gelmesini istemezler tabii.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Heavy Rain
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız