Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Darksiders Serisi Yeniden Yapılabilir


     Crytek'in yaşadığı olumsuz gelişmelerden sonra iki alt stüdyosunu kapatmıştı. Bunlardan biri Homefront: The Revolution'ın geliştirici firması Crytek UK, diğeri ise Hunt: Horrors of the Gilded Age'ın geliştiricisi Crytek Austin yani eski adıyla Vigil Games.

     Crytek Austin, aslında Vigil Games ekibinin tamamı. THQ'nun iflasından sonra bu iki stüdyoyu Crytek satın alarak bünyelerine eklemişti. Bu sayede Homefront'un isim hakları ve Darksiders'ın yapımcıları da Crytek'e geçmişti. İşte o zamandan itibaren Darksiders serisi son bulmuştu.

     Crytek'in Vigil Games'i satın almasından sonra Crytek Austin olarak firma hayatına devam etmişti ancak Crytek bünyesinden de ayrılmasından sonra şimdi de yeni adıyla Gunfire Games olarak hizmete başladı. Birkaç Vigil Games çalışanı Gunfire Games'i şekillendimek için Crytek Austin'den ayrıldı. Bu yeni şirket Darksiders serisine yönelmeyi düşünüyor. Vigil Games'in kurucusu yani Crytek Austin'in başındaki isim olan David Adams: Polygon'a verdiği röportajda, yeni stüdyoyu şekillendirmeye çalıştıklarını belirtti. Kopan yetenek göçü hakkında da konuşan Adams şunları söyledi: "Olan bitenden dolayı bağımsız bir stüdyo kurmayı düşünüyordum. İnsanlar ayrılmaya başladığı anda bu fikre kapıldım. Bir oyun yaparken en önemli element birlikte çalıştığınız insanlardır. Dünyadaki en iyi 12 oyun yapımcısını bulup bir odaya kapatsanız bile size iyi bir oyun veremeyebilirler" dedi.

     Adams'ın dediğine göre kendi stüdyosu ve Crytek arasındaki sağlıklı iletişim eksikliği de ayrılışına zemin hazırladı. Bu Gunfire Games adındaki küçük stüdyonun bütün çalışanları Vigil'den geliyor. Adams ve iş arkadaşları Crytek'i Hunt oyununun yapımınını ortasında terk etti. Adams'ın dediğine göre Gunfire olarak yeni bir Darksiders oyunu yapmak yeni stüdyonun seçeneklerinden biri. Gunfire aynı zamanda yeni bir Darksiders oyunu olacaksa telif haklarını elinde tutan Nordic Games ile bir arada hareket edilmeli.

     Stüdyonun en son üzerinde çalıştığı Hunt: Horrors of the Gilded Age isimli oyunun yapımı Crytek Frankfurt'a aktarılmışken, yeni stüdyosu ile Darksiders'ın isim haklarını sonradan eline alan Nordic Games ile ortaklık yaparak, Darksiders serisini yeniden yapmayı düşündüğünü belirtti.
 
    Nordic Games'in Wikipedia sayfasına baktığımızda duyurulmamış proje olarak Darksiders 3 yer alıyor. Bakalım gelişmeler ne yönde olacak.
 
     Sizce de oyun dünyası için mahşerin dört atlısını yeniden görme zamanı gelmedi mi?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameInformer darksiders darksiders wrath of war thq vigil games darksiders 2
Diablo III: Ultimate Evil Edition PS4'te 58 GB Büyüklüğünde Olacak Destiny'nin Betasındaki Karakterler Oyunun Tam Sürümüne Aktarılamayacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Jedi_masterr

9.8.2014 22:43:10

-2
Bir suru saglam h&s varken hic gerek yok yapilmasin

warsavas97

9.8.2014 22:41:07

0
En sevdiğim oyunlardan biri bulmacaları olsun konusu,karakterleri vs god of war a benzediği için başlamışltım oyuna iyiki başlamışım :D devamını bekliyoruz umarım eski oyunların tadını verebilirler

alito

9.8.2014 18:34:31

0
Nordic Games'in can sıkıntısından para harcayıp Darksiders markasını satın aldığını sanmıyorum. Mutlaka bir planı vardır ve 3. oyun gelecektir tabiki ama umarım eski Darksiders geliştiricileri oyunu yaparlar.

asaltek

9.8.2014 16:34:19

+1
böylesine muhteşem bir serinin, crytek in eline kalmamış olması bence çok güzel oldu. Büyük ihtimal çok güzel grafikli ve içi saman dolu bir darksiders 3 önümüze koyulacaktı.

PHO3N1X

9.8.2014 16:15:53

0
Yeni bir DarkSiders oyunu gelsinde bir an önce reboot veya 3'cü oyun farketmez.Yalnız 3 oyun olsa daha bir mutlu olurdum.

BSC Misafiri

9.8.2014 14:25:52

+1
bu seri benim en çok sevdiğim serilerden birisi ilk oyunun yeri başka ikinci oyunun yeri bambaşka eminimki 3. oyundada çok farklı bir tat verirler.. çok isterim çıkmasını

BSC Misafiri

9.8.2014 14:25:40

0
Crytek in iflasi yakindir onune gelen ayriliyor o yuzden Ryse i PC ye getirdiler az da olsa bisiler gelsin diye

Dictattor

9.8.2014 13:04:03

0
Reboot yapacaklarına, Üçüncü oyunda yeni bir atlıyı evreni de değişitirp istedikleri gibi modellesinler...

ankara

9.8.2014 13:01:34

0
İnş. Crytek bir an önce finansal krizi atlatır

Reul

9.8.2014 12:01:11

+1
seri tamamlansa keşke başka bir şey istemiyorum

BSC Misafiri

9.8.2014 09:17:13

0
homefront için crytek e cok uzulmustum güzel oyuna benziyordu inş darksiders 3 cıkarsa 1 ve 2. oyunun havasını yakalar.

orfur

9.8.2014 06:07:16

0
Anlaşılan yukarıda birileri Darksiders 3'ün yapılmasını istiyor Consil mi acaba

alito

9.8.2014 05:49:22

+1
Üçüncü atlıyla (Fury yada Strife) macera zamanı bence çoktan geldi. Bir an önce duyursunlar artık, helak olduk beklemekten.

Tiny Titan

9.8.2014 05:47:17

+1
Oyun haklarını nordic games aldığında üzülmüştüm açıkcası şuan işin içine vigil games in dahil olması çok iyi oldu umarım diğer oyunların kalitelerini aratmayacak seviyede bi oyun olur.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız