Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

DS ve PSP'nin Ömrü Bitiyor

 
Artık vakit doluyor, avcumuzdaki el konsollarının miladı sona eriyor. Dolayısıyla yakın bir süre içinde Nintendo ve Sony yeni el konsollarını duyurmaya hazırlanıyorlar. Yeni el konsolu diyince, bu PSP 2 veya DS 2 demek oluyor, artık sizde benim gibi DSi, PSP 4000, GO vs. gibi sonu gelmeyen yeni modellerden sıkılmış olmalısınız.
 

Bilhassa önümüzdeki E3'de 2 devin yeni konsollarını duyuracağı tahmin ediliyor. Belki de sadece spekülasyondan ibaret olan bu düşüncenin gerçek olmasını ummaktan başka şansımız yok gibi görünüyor. Şu sıralar Nintendo'nun harıl harıl DS2 geliştirdiğini biliyoruz. En azından bu teoriye şimdilik en yakın firma Nintendo görünüyor.

Peki DS2 ile ilgili bildiklerimiz neler? Şimdilik en önemli özelliğinin iPhone'da olduğu gibi hareket algılama yeteneğinin bulunacağı oluyor.

"Şimdiye dek çalıştığım en iyi şey. Size sadece "tilt" özelliğinin olduğunu söyleyebilirim, iPhone'unkine benziyor, ancak çok daha fazlasını başarıyor."

Bunlara ek olarak DS2'de titreşim özelliği de bulunabilir. Nintendo'nun 2005 yılında satın aldığı titreşim patentine göre öncelik olarak stylus'da olması düşünülen titreşimin konsolun içine yerleştirilmesi gerektiğine karar verilmiş.
 
Patentin yazılı metinlerine bakıldığında çok sıradışı bir işleyişe sahip olacağı görülüyor. Titreşimin ekrana bastırdığınız kadar etkili olacağı yazıyor ve metinde bu konu şöyle açıklanıyor:
 
"Düşman bir karakter ekranın derinliklerinde, (arkalarında) olduğu vakit, ona dokunarak hasar veren oyuncuya az titreşim verilecek, eğer düşman ekranın ön saflarındaysa, ona dokunulduğunda oyuncuya çok fazla titreşim verilecek" deniliyor.
 
Titreşim konsoldan stylus'a, oradan da oyuncunun parmaklarına ve avucuna kadar hissedilerek oyundaki etkiyi daha derinden sağlanması amaçlanıyor. Umarız DS2'de bu özelliği görebiliriz. 
 
 
 
PSP2'ye gelirsek, henüz hakkında pek bir kanıt veya bilgi yok, ama Sony'nin PSPGo'yu yeniden çıkarma gibi bir planları var. Bunun anlamı ya fiyat indirimi, ve ek Go özellikleri olacak ya da Go bambaşka bir konsol yani PSP2 olarak huzurlarımıza sunulacak demek oluyor. "Daha fazla yeni model istemiyoruz Sony" dediğinizi duyar gibi oldum...
 

Her ne olursa olsun bu sene ki E3 çok heyecan verici geçecek, En azından 1 yeni konsol duyurusu bekliyoruz. Şu anda buna en yakın DS2 görünüyor. Bu arada konsolların ömrü mü kısalıyor nedir?
 
 
Not: Resimler gerçek değildir

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ds2 psp2 sony nintendo
Motorstorm 3 Geliyor! Final Fantasy VII Remake'i Göremeyeceğiz
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Rain-Man

22.2.2010 12:47:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan. Şu ana kadar PSP ve DS gelişim gösterse de tarzları konseptleri kısıtlıydı bakalım umarım boyut atlarlar. Şey gibi sanki , cep telefonları konuşmak için kullanılıyordu bir dönem sadece , mp3 playerlar vardı bir dönem müzik için sadece , fotoğraf makineleri ayrıydı , depolama birimleri ayrı (usb bellek - taşınabilir hdd vb) . Bunların hepsi tek çatı altında toplanıyor bilgisayarlar telefonlar oyun konsolları filan hepsi bir araya geliyor küçülerek , teknolojinin bu denli ilerlemesi çok güzel :D

lambshit

22.2.2010 02:19:57

0
eğer sony psp2 yi yapacaksa 2.analog ve l2+r2 tuşlarınıda ekleyerek ps2'nin oyunlarının (aynı ps1 oyunlarında olduğu gibi) cihazda oynanabilmesini sağlamalı ayrıca sixaxis sisteminide entegre etmeli ve bunu başarırsa ds'nin satış rakamlarını yakalayabilir ama ps2 hala ciddi satış rakamlarına ulaşıyor bu yüzden bunu yapması çok zor görünüyor. Bunu yapması klasik ps2'yi öldürmesi anlamın gelir

LeVO

22.2.2010 00:06:00

0
çok güzel bir konuya değinmişsin mertcan, :) teknoloji küçüldükçe cebimizi giriyor dediğin gibi...

Mertcan.

21.2.2010 23:39:54

+1
Şu ana kadar PSP ve DS gelişim gösterse de tarzları konseptleri kısıtlıydı bakalım umarım boyut atlarlar. Şey gibi sanki , cep telefonları konuşmak için kullanılıyordu bir dönem sadece , mp3 playerlar vardı bir dönem müzik için sadece , fotoğraf makineleri ayrıydı , depolama birimleri ayrı (usb bellek - taşınabilir hdd vb) . Bunların hepsi tek çatı altında toplanıyor bilgisayarlar telefonlar oyun konsolları filan hepsi bir araya geliyor küçülerek , teknolojinin bu denli ilerlemesi çok güzel :D

Guest-0245653D0

21.2.2010 21:16:30

0
evet kısalıyor
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız