Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

DICE, Battlefield 4'ün 'Netcode' Problemleri Üzerinde Çalışıyor


    Battlefield 4'ün problemleri, çıkış dönemine oranla epey azalmış durumda. Ancak yine de oyuncuların 'Netcode' problemleri olarak adlandırdığı sorunlar, oyunda yer alan hataların büyük kısmını oluşturmakta. Battlefield 4'ün geliştiricisi DICE, Netcode hatalarıyla ilgili kendine bir yol haritası çizmiş görünüyor
 
    Belirtilenlere göre firma, gün itibariyle 'Netcode' çatısı altında toplanan oyun içi sorunları düzeltmek için kolları sıvamış durumda. Peki nedir bu sorunlar? Size yüzü dönük bile olmayan bir kişiden saliseler içerisinde headshot yiyerek ölmüş müydünüz? Ya da canınız %100 gözüküyorken birden bire öldüğünüzle ilgili ekran karşınıza çıkmış mıydı? Heh, işte bu tip sorunlar Netcode problemlerinden kaynaklanmakta. Oyuncuların iddia ettiklerine göre DICE'ın kodladığı Battlefield 4 yazılımında bir problem bulunuyor ve gecikme seviyeniz ne derece olursa olsun istemediğiniz sahnelerle karşılaşıyorsunuz.
 
    Bu problemlerin hepsini tek tek yazmaya gerek yok diye düşünüyorum. Zira bazı YouTube kanalları konuyla ilgili birçok videoyu ele almış durumda. Bunlardan birine aşağıdan bakabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
DICE EA games battlefield 4 PC PS3 PS4 Xbox one Xbox 360 FPS
Söylenti: Dishonored II, E3 Fuarında Geliyor Söylenti: Batman: Arkham Knight, Gün İçerisinde Duyurulacak!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Lod0ss

5.3.2014 03:15:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: ankara

Sen oyunu oynadığına eminmisin bu oyunda hata çıkması normal adamlar tamamen farklı bir grafik ortaya koydular. Bu tarz hatalar normal
http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/AsphyxiaXTC/ 445 saat oynamışım. Yetmez mi? Grafiği batsın. Bu sorunlar zaten hep Frostbite 3 saçmalığından oldu. Oyunu adam gibi oynatamadıktan sonra grafik olmuş olmamış kimin umrunda?

redspawn

4.3.2014 18:24:31

0
Aynen karsilastim. Kanasla sorti donuk beni yere serdi. Bir anlam veremedim. Hata iste. Ekleyin oynuyalim . tekkursun27

ultralisan

4.3.2014 12:56:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bf4 bf severleri oyundan soğutmak için yapılmış bir oyundur,oyunun çıkışı bir felaket,kendisi tam bir saçmalıktir,oyunda adam gibi tek haritalar bf3 haritaları onlarıda one ye göre ayarlamışlar herhangi bir şeye yaklastigimizda bildiğin mozaik nesneler,birde bu yumda flaer ne ise yarar anlamıyorum uçuyorsanız ve biri kilitlendiyse o roketleri yiyeceksiniz başka yolu yok.en son caspianda oynuyorum adam anti air le a noktasında ben rus basesinden dikey vaziyette yükseliyorum orda bana kilitlenebiliyor flaer attım flaerin ise yaşadığı o nadir anlardan birisini yaşadım ama eleman tekrar iki tane yolladı flaer tekrar aktif olmadan adam o mesafeden vurdu ve helikopter ters döndü bende buda tüyü olsun diyerek çıktım.yok piyade oynayayim desen orda ne olduğuda yukarıda yazıyor...oyunu sanki dersim codcuya vermişler al sen bunu sabote et demişler sanki.artık 3 te takılıyorum huzur var.
Senin dediğin Active Radar füzeleri onları Heli farkedemiyor, bomba dibine kadar gelince sistem anlıyor oyunluk bir olay değil yani füzenin yapısı öyle.

tony redgrave

4.3.2014 10:58:23

+1
Oyunun çıkmadan bir 6 ay kadar daha uğraşılması gerekiyordu.O 6 ay dolmak üzere.Suçu bu kadar acele ettiren EA'de arayın.Oyun şu anda çok rezil bir durumda değil.Tickrate en son çare olmalı netcode problemlerinden sonra.Sorunlar hakkında bu kadar açık olduğu için DICE'a teşekkür ediyorum.

BSC Misafiri

4.3.2014 09:42:20

0
Bf4 bf severleri oyundan soğutmak için yapılmış bir oyundur,oyunun çıkışı bir felaket,kendisi tam bir saçmalıktir,oyunda adam gibi tek haritalar bf3 haritaları onlarıda one ye göre ayarlamışlar herhangi bir şeye yaklastigimizda bildiğin mozaik nesneler,birde bu yumda flaer ne ise yarar anlamıyorum uçuyorsanız ve biri kilitlendiyse o roketleri yiyeceksiniz başka yolu yok.en son caspianda oynuyorum adam anti air le a noktasında ben rus basesinden dikey vaziyette yükseliyorum orda bana kilitlenebiliyor flaer attım flaerin ise yaşadığı o nadir anlardan birisini yaşadım ama eleman tekrar iki tane yolladı flaer tekrar aktif olmadan adam o mesafeden vurdu ve helikopter ters döndü bende buda tüyü olsun diyerek çıktım.yok piyade oynayayim desen orda ne olduğuda yukarıda yazıyor...oyunu sanki dersim codcuya vermişler al sen bunu sabote et demişler sanki.artık 3 te takılıyorum huzur var.

ankara

4.3.2014 09:26:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: By Asphyxia Allah belasını versin.

Güzelim seriyi resmen bok ettiler. BC1 BC2 BF3 inanılmaz keyifli neredeyse hata olmayan oyunlardı.

Bunlar ileri gideceğine geri gidiyor.

150 lira oyuna ver 120 lirada premium a ver karşılığında saç baş yol. Haram olsun.
Sen oyunu oynadığına eminmisin bu oyunda hata çıkması normal adamlar tamamen farklı bir grafik ortaya koydular. Bu tarz hatalar normal

BSC Misafiri

4.3.2014 01:09:06

0
battlefield 3 ve 4 yapısı gereği laglı bir oyun. yani pinginiz ne kadar düşük olursa olsun, codda ki gibi hareketlerinize seri şekilde tepki alamıyorsunuz

BSC Misafiri

4.3.2014 01:09:01

+1
Aynı şey COD oyunlarında var. Birisi karşınıza çıkınca hemen yere yatarsınız böylece ölme oranınız büyük oranda düşer. Çoğuna sorsan neden olduğunu bilmez ama açıklaması tam anlamda bu delay olayı, karşındaki yere yattığı halde sizde ayakta görünür adamı vurduğunuzu zannedersiniz ama sunucuda boşa ateş ettiğiniz görünür. mw2 ile gelen commando perki ile sınırsız koşmayı alanlar kapalı alanlarda sürekli herkesi bıçaklardı sebebi yine bu siz adamı aniden görüp 3-5 mermi sıkarsınız ölmez çünkü sunucuda çoktan köşeyi dönüp sizin önünüze kadar gelmiştir ama sizde uzakta görünür ve ateş edersiniz killcam izleyincede hiç ateş etmediğinizi görürsünüz. insan olarak 30ms-50ms gibi sürelere tepki vermek sizin için imkansız olsada çoğu düzgün oyuncu bu süreleri fark eder. Fps oyunları min 100 tickrate sunucu ile hazırlanmazsa ve 30ms üzerinde pingle oynuyorsanız o oyunun anlamı olmaz. 90ms ile BF oynuyorum lag yok diyenler %100 casual oyunculuğa girer belirtmeden edemedim. Ayrıca bu olay videoda dendiği gibi sadece BF4'te olan bişey değil önceki oyunlarında böyleydi düzeltecek olsalar 5 senede düzeltirlerdi.

BSC Misafiri

4.3.2014 00:41:51

0
Bunlar BF3'te de vardı yeni olan bişey değil. Oyunu almama nedenlerimden biride buydu. Adamı görür görmez saklandığınız halde ölüyordunuz. ...Casual...Arcade...

BSC Misafiri

4.3.2014 00:41:48

-3
By asphyxia aklimdan gecenleri bire bir yazmişsin..

Lod0ss

4.3.2014 00:25:06

-7
Allah belasını versin. Güzelim seriyi resmen bok ettiler. BC1 BC2 BF3 inanılmaz keyifli neredeyse hata olmayan oyunlardı. Bunlar ileri gideceğine geri gidiyor. 150 lira oyuna ver 120 lirada premium a ver karşılığında saç baş yol. Haram olsun.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield 4 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
191 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız