Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cyberpunk 2077 Henüz Pre-Alpha Aşamasında

 
   Cyberpunk 2077 beş yıl önce yayınlanan fragmandan sonra ilk defa E3 2018'de gösterildi ancak görünüşe göre oyunun çıkmasına daha epey bir zaman var.

   Polonyalı websitesi Bankier'e konuşan CD Projekt RED CEO'su Adam Kicinski Cyberpunk 2077'nin şu anda pre-alpha aşamasında yani ilk test aşamasından önceki geliştirme aşamasında olduğunu doğruladı.
 
   Adam Kicinski oyunun pre-alpha aşamasında olması ve final sürümünü yansıtmaması sebebiyle E3 2018 demosunun sadece kapalı kapılar ardında gösterildiğini söyledi ve E3 2018 demosunun oyunun en çok cilalanmış kısmı olduğunu belirtti.
 
   Adam Kicinski oyunun üzerinde 350 kişi çalıştığını ve bu sayının giderek arttığını da ekledi.

   Cyberpunk 2077 PlayStation 4, Xbox One ve PC için geliştiriliyor. Çıkış tarihi açıklanmadı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ResetEra Cyberpunk CDProjekt PC RPG
Battlefield V Kapalı Alfa Yarın Başlıyor The Last of Us Part II'de Ellie Dışında Başka Bir Oynanabilir Karakter Olabilir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MDV

1.7.2018 13:17:55

+1
bu oyunlar Witcher 3 den iyi mi?

Babblebabble

1.7.2018 03:12:38

+2
Gerçekten ben yıllardır bunu anlayamadım.Arkadaşlarım Skyrim için çok baskı yapmıştı uzun süre.2 hatta 3 kere baştan başlayıp denememe rağmen yine de olmadı.Vuruyorum vuruyorum ne doğru düzgün ses çıkıyor, ne sert bişeye/birine vuruyormuşum gibi hissediyorum.Sanki havaya gidiyor.Bu olmadıktan sonra yok Dodge,parry, block falan hak getire deyip çıktım kaç kere.Yok yani olmuyor.Hani hikaye, harita büyüklüğü, rpg öğeleri falan eyvallah da en önemli mekanik gameplay akıcı ve etkileyici olmadıktan sonra ne eylerim geri kalanı ben.Açıkçası Witcher'da hepsini görüyorum açıkçası.Hani kendi serilerini son oyunla yapabilecekleri en iyi hale getirdiler.2-3'de mod atınca zaten daha da mükemmelleşiyor.Daha ne.Lore için de geniş değil diyenler, Sapkowski'nin yazdıklarına baksınlar biraz, kaç kısa hikaye, kaç roman varmış.Neler anlatıyormuş.

sniper23

30.6.2018 11:28:12

0
2020'ye doğru oyun çıkar diye düşünüyorum.

BSC Misafiri

30.6.2018 11:18:37

0
Dragon Age: Inquisition = 2014, Fallout 4 = 2015, Skyrim = 2011... Hiç olmazsa güzel oyun var mı sorusuna cevap verebilecek kadar oyun oynamışız. Witcherdan başka oyun söyleyemiyorsunuz hala işin kötüsü. Size üzülüyoruz sadece, dünyada daha güzel şeyler var, haberiniz olsun diye...

BSC Misafiri

30.6.2018 08:42:52

0
"Hayatında skyrim, fallout, divinity, arcanum, dragon age, baldurs gate (daha bir sürü sayılır) oynamamış ya da "onlar bana göre değil beğenmedim" diyen adamların Witcher 3 için rpg demesi kadar komik bir şey yok. Oyun bir de en iyi customizasyon ödülü almıştı, şaka gibi resmen... maddi rahatlık yok dediğin oyunda 40 milyon dolar reklam bütçesi kullanıldı ki bunun büyük kısmı dünyada en büyük kitleye sahip oyun sitelerine verildi. her gün bizim haberimizi yapacaksın diyorlar, adamlar da 1 ay boyunca her gün haber girip övüyor. Hatta yazacak içerik bulamayınca buradaki gibi "oyun daha alpha aşamasında" gibi haberler görüyoruz. Bana ne yani bundan? Her oyun için bu haber giriliyor mu sanki? Burası da sonuçta o sitelerden besleniyor, direkt olarak firma ile görüşebilenler onlar çünkü. CDPR başka oyunu yokken dünyanın en iyi firması nasıl olabilir bir kere? İşte beyni yıkanan kitlenin papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamasından kaynaklı bu. Keza Kojima için de yapıldı aynı şeyler..." 2015 yılında çıkarak devrim yaratmış bir oyunla 2004 öncesi yıllarda çıkarak devrim yaratmış oyunları karşılaştırdığının farkına var lütfen.2015 yılında çıkıp endüstriyi değistirmek mi zor yoksa 1999 yılında çıkıp endüstriyi değiştirmek mi zor ? Cevabı biliyorsun. :) Saydığın tüm oyunlar bir Blood And Wine etmeyecek seviyede haberin olsun.Bırak şu gereksiz nostaljiyi...Komik oluyorsun.

2K

29.6.2018 21:33:23

0
Her ne kadar insanların Witcher 3 ve firmanın ortaya koyduğu kaliteden dolayı heyecanlanmasını anlıyorum fakat sadece CGI gördük. Oyuncular genelde sanki CGI dışında başka oynanış göstermişler gibi davranıyor. Röportajların çoğunu izledim. Ne kadar büyük olacak, araba sistemi nasıl olacak, binaların, mekanların ne kadarlık kısmına girebileceğiz diye sordukları zaman net bir cevap veremiyorlar ve şu an hala yapıyoruz, sistemi oturtmadık açıklamasını yapıyorlar. En az 2,3 yıl daha gelmeyecektir.

Borderline07

29.6.2018 14:23:02

0
Konuyu takip ediyorum çıktığından beri olaylar büyüdü baya saçma sapan şekilde. Öncelikle abartılıyor demek bu oyun leş nasıl oynuyorlar bu çöpü demek değildir bunu öğrenelim. Oyun çok yükseltiliyor bu bir gerçek evet ilaç gibi geldi çünkü oyunlar iyice para kapma işine döndü zevkten ziyade kimse zaten kötü olduğunu da söylemedi Witcher 3'ün, tetiklenmeden önce dikkatli okusanız sizin için iyi olur. Yabancı sayfalarda bile aşırı abartıldığı için artık bi me-me haline geldi kendileri bile Witcher önerecekler kaçın şakaları yapıyorlar. Şekersiz çay mafyası gibi bu kitle sevmedin mi yerin dibine sokarlar oynama hiçbir şey bilmezsin çöp oyunları (onlara göre) seversin falan, zevkin yoktur. Sürekli dayatırlar oyun önerin Witcher 3 diye. Adam overrated dedi diye hemen BR hayranı falan oldu. Herkesin fikrine saygı duyalım lütfen adam ne yerin dibine sokmuş ne de kötü demiş oyuna ki dese bile toxic olmadığı sürece o onun kendi fikridir saldırmaya gerek yok. Ben bilgisayar sağlam olmadığı için oynayamadım toplamak için uğraşıyorum oynayacağım o zaman merakla bekliyorum heyecanlıyım ama şu kitle yüzünden belki de ilk 5 e sokacağım oyunu hiç sevmeden oynayacağım abartıdan dolayı. Aynı olay Cyberpunk için de yapılıyor ben CDPR'e güveniyorum çünkü uğraşan birkaç geliştiriciden birisi adamlar emek veriyor para uğruna yapmıyor ama 2077 o kadar büyüdü ki özellikle E3teki özel gösterim ile herkes böyle bir şey yok demesi falan şuan herkes aşırı şeyler hayal ediyor oyun çıktığında ne kadar iyi olursa olsun hypeın altında kalma ihtimali var.

veterangamer

29.6.2018 13:51:18

0
Witcher ın combatı skyrimi tokat manyağı yapar, ramazan bitti ya millet içip buraya yazıyor heralde...

Great.Wave

29.6.2018 12:35:15

+2
Witcher 3'ün combatı iyi değil deyip karşısına Skyrim koyanlar neyin kafasında acaba. Skyrim hem hikaye anlatımı olarak hem de combat olarak bomboş bir oyun. Witcher 3 abartılıyor diyenler tüm zamanların en abartılı oyunu Skyrim i övüyor şaka gibi.

BSC Misafiri

29.6.2018 12:19:42

0
Ben de ilk commodore64 ümden beri 25 yıldır oyun oynarım. Hatta masa üstü FRP oynamış, DM'lik yapmışlığım da var. PC'de online oyun sevmem, bütün oynadıklarım tek kişilik oyunlardır. Hatta rahatlıkla 1000 oyunu geçmiştir sanırım (ufak tefek tüm oyunlar, atari vs hepsini sayarsak çok çok rahatlıkla geçmiştir) Herkesin en iyisi tabi ki farklıdır, ama madem merak ediyor bazıları bence en iyi oyunlar şöyle: 1-Bioshock serisi bir kere hikaye olarak gelmiş gelmiş tüm oyunları rahatlıkla tokatlar. Ayrıca oynanışı ve hikaye sunum şekli de gayet keyifliydi. 2-Half life hem zamanının hep ötesinde teknolojiler içermesiyle, hem oynanışıyla, hem hikayesiyle inanılmaz bir oyun. Hala ilk oyunu bile yükler sıkılmadan oynarım, üstelik 20 kere bitirmeme rağmen. 3-Skyrim nakış gibi dokunmuş inanılmaz detaylı bir oyun. Keza fallout 3 de her santiminde bir iz bulunduran, detay sevenler için müthiş ince işlenmiş oyunlar. Ne hikmetse özellikle fallout 3 çok fazla yerden yere vurulmuştu ilk çıktığında. Ama BENCE rpg dünyasına yön verdiler resmen. 4-Son zamanlarda çıkan oyunlardan örnek vereceksek eğer şahsen Shadow of War müthiş bir iş çıkarmış. Oynaması keyifli zaten ancak içerik olarak fazlasıyla veriyor isteneni. Bir tek ACT 4 sıkıyor basit şekilde kale kaybedince falan ama yine de aynı şeyleri yaptırmasına rağmen müthiş derecede keyif verdiren bir oyun. Witcher kötü oyun diyen yok ama şişirildiğini kabul etmeyen bir kitle var. RPG olmayan oyun daha çıkmadan en iyi rpg ödüllerini alacağını garantiledi. Downgrade yemesine rağmen övüldü ki ubisoft yapsa itin bir tarafına sokuluyor. Buglarla çıkış yapmasına rağmen "olsun düzeltirler" dediler ki bethesda yapsa "oyun bug dolu oynanmıyor" deniyor (nedense o bethesda buglarıyla bir tek ben karşılaşmıyorum sanırım)... Yani oyunu şişirildiği açık ve net, bunu kabul etmeyen kitle ise can sıkıyor sadece. Yoksa isterseniz 1000 saat oynayın, keyif aldıktan sonra kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Sadece elinizi vicdanınıza koyup "şu şu yönleri de kötü veya abartılıyor" diyebilin. Başyapıt değil bir kere, olabilmesi için kusursuz olmalı. Dövüş dinamikleri iğrenç bir oyun ve görevlerin çoğunluğu bul, iz sür, öldür şeklinde ilerleyen bir oyun için çok büyük bir itham. Oyun animasyonlarıyla çok güzel iş çıkarmış ki sanırım oyuna bu kadar bağlanılmasının sebebi de bu diye düşünüyorum. Yoksa skyrimdeki aynı görevi alıyorsun, sadece sunumu çok daha güzel yaptı diye başyapıt demek biraz abartı...

İdrak İstimlak

29.6.2018 10:08:28

0
Yahu şu The Witcher 3'ü yere, göğe sığdıramayanlara inanamıyorum, bir de sayın bakalım başka ne oyun var diye soruyorlar. Adam seriyle 3. oyunda tanışmış akıl veriyor. The Witcher serisinin tüm oyunları oynamış, kitaplarını okumuş biri olarak ben özellikle 2. oyunu daha kaliteli, rafine bir yapım olarak görüyorum, bir defa senaryosu kesinlikle daha iyi. Ayrıca seriyi bu hale getiren oyunda bulunan seçimler ve bunların sonuçlarıdır. 3. oyun bu noktada serinin en zayıf halkasıdır. Oyun belki haritasının büyüklüğü, yan görevlerin çeşitliliği grafikleri nedeni ile çok sevilmiş olabilir ama bunların hiç birisi The Witcher 3'ü tarihin en iyi oyunu yapmaya yetmiyor. Daha iyisini soranlar, Star Wars KotoR, Mass Effect üçlemesi, Zelda gibi klasiklere bakabilir. Daha eskiye gitmek isteyenler için Fallout 2, Baldurs Gate, Half Life gibi oyunlara bakabilir. Tabii araya Super Mario'nun muhtelif oyunlarını dalga geçecekleri için eklemedim veya bağımsız yapım Undertale gibi yaşayan efsane haline gelmiş oyunları da, şahsen bir To the Moon'da benim için klasikler arasındadır. Yani isteyen bir dünya oyun var, bu kadar tabulaştırmayın, hatta tüm önerilerimi geçin, gidin The Witcher 2 oynayın, Türkçe çevirisi de var resmi olarak. Bakın bakalım bir "choise & consequence" nedir?

BSC Misafiri

29.6.2018 06:05:25

0
Öncelikle bu kadar agresif yorum geleceğini tahmin etmiştim. Bir oyuna şişirilmiş dediğim için bunu göğsüne alıp adeta karakterine yapılan bir saldırıymış gibi karşılayan birçok kişinin olacağını biliyordum. Açıklamama lütfen izin verin. Ben burada Witcher 3'ün kötü olduğunu söylemedim önceden de belirttiğim gibi W3 gerçekten güzel oyundur fakat son derece şişirilmiştir. 20+ Saat oynamışlığım var fakat o kadar güzel yorum okuduktan sonra bu muymuş dediğimi farkettim. Bizim Türk insanını az çok bilirsiniz, fenomen olan şeylere taparlar. Bunun örneği popülerite olan BattleRoyale oyunlara, CSGO vb arcade oyunlara tapmalarıyla anlaşılabilir. Özellikle genç kesim Twitch Youtube gibi sosyal platformlardan kendilerine idol seçtiği kişilerin bir oyunu beğenmesiyle doğrudan kendisinin de beğeneceğini kafasına kazıyor adeta. Bu böyle böyle ilerledikçe sosyal bir tabu ortaya çıkıyor aksini söyleyen adeta dışlanıyor. Lütfen dediklerimi baş kaldırma sevdalısı, anti popülerizm heveslisi gibi yerlere çekmeyin. Bu arada biri şahsıma hakaret edercesine Battleroyale oyunları hayranı olduğumu falan sanmış nereden bu kanıya vardı bilmiyorum fakat BR türünden nefret ederim 2 maç attıktan sonra iade etmiştim PUBG'yi. Benim burada marjinal olma gibi niyetim yok güzel oyunlara gerçekten güzel derim. Benim yeni jenerasyondan sayılabilecek en sevdiğim oyunlar ise Red Dead Redemption ve Skyrim'dir (Her ne kadar suyu çıkarılmasına karşı olsam da) Şayet bu oyunlara overrated diyen bir çok kişi gördüm bunların da gerçekten haklı sebepleri olduğunu kabul ediyorum. Fakat hiçbir yerde bir oyuna negatif yorum geldiğinde bu kadar köpüren bir kitleyi Witcher 3 kitlesi kadar görmedim. Kusura bakmayın yeni uyandım cümlelerim devrik anlaşılmaz olabilir. Neyse sonuç olarak bence her şeyden önce bir karşı fikir uğruna bu kadar asabi olmak ne kadar doğru onu düşünmenizi isterim. Ben bu oyunu güzel fakat overrated buluyorum. Acaba bu ölümüne fanboy olan kesim bu oyunu Steam'de 50 küsur incelemede "Çoğunlukla Olumlu" etiketiyle ve çoğu kişiden ortalama oyun yanıtını alarak oynasa kaç kişi acaba şu anda olduğu gibi olur onu görmek isterdim. Yine aynı fikri savunanlar gerçek oyunculardır onlara lafım yok ama az sayılamayacak kadar kişi diğer ortalama fikre katılacaklardır. Benim de en başından beri anlatmak istediğim buydu. İlk mesajımda kırıcı olduysam da özür dilerim. Bu tartışmaların saygı çerçevesinde empati kurarak geçmesi dileğiyle herkese iyi akşamlar dilerim :)

jedi39

28.6.2018 23:57:38

0
Witcher 3 çok iyi oyundur eyvallah ama The Elder Scrolls lore olarak bütün oyunları tokatlar. Baldur's Gate, Planescape, wow vb lore olarak 100 roman çıkaracak oyunlar da bu kıyaslamaya dahil. Vazgeçin artık şu iyi bu iyi söylemlerinden oyunu oynayın keyfinize bakın.

Babblebabble

28.6.2018 22:14:30

0
Şaka maka acınası hale geldi piyasa gerçekten.Ben de 20-21 yıldır oynarım, hâlâ ve hâlâ o eski doom’ların, duke’ların, quake, blood vb. oyunların harita dizaynını ve geniş oynanışını ararım.Şimdi ortamı online furyasıyla bitirdiler gerçekten.Artık bu saatten sonra insan gibi içerik ve oynanışla singleplayer oyunlar çıkaran firmalar el üstünde tutulmalıdır zaten.Toplam 800 saatten fazla zaman döktüm üçlemeye ve her anından çok keyif aldım, gerçekten.

BSC Misafiri

28.6.2018 20:06:01

+1
The witcher 3 şişirilmiş oyun diyorsan senin oyunculuğundan şüphe ederim kardeşim sen git cod falan oyna

BSC Misafiri

28.6.2018 20:05:58

0
2077'de çıkacak heralde.

BSC Misafiri

28.6.2018 17:27:08

0
Hocam bu oyunu çok abarttılar umarım patlamaz ellerinde cd project güvenim var ama biraz ? Şimdilik

BSC Misafiri

28.6.2018 16:55:31

+3
Bunun adı anti-popülizm popülizmi. Yani sırf çoğunluğa karşı çıkmak ve kendilerini farklı göstermek için çaba harcayan insanların dahil olduğu kesimdir. Witcher'ın Türkçe'ye çevrilmiş 4 kitabını okudum. Çevrildikçe okuyacağım. İngilizce çeviri önerilmediği için bekliyoruz. Bir sürü RPG oyununda zamanını harcamış, FRP masalarında gezinmiş, fantastik edebiyatla çok haşır neşir olmuş, Drizzt'inden, ASOIAF'a kadar okumuş birisi olarak; Witcher 3'e overrated diyen arkadaşın yüzüne 20lik zar atmak isterim. Yav allah aşkına, bir tarafta her sene freni kopmuş kamyon gibi AC çıkaran firmalar, çalışanlarına istediği gibi davranıyor ve siz hiçbir şey diyemiyorsunuz. Sonra gelip CDPR'a hakaret edebileceğiniz tek bir şeyi de burada dillendirip büyütüyorsunuz. Ben CDPR'dan para almadım. Çalışanı da değilim. Ama bu kadarı da fazla. Witcher serisi her şeyden önce çok güzel bir adaptasyondur. CDPR, bizzat gidip Andrzej Sapkowksi ile konuşmuş, görüşmüş. Yazar da kabul ediyor, serinin çok yardımı oldu satışlara diye. Aynı şekilde kitapların da seriye. Burada daha fazla Witcher 3 övecek değilim. Ama hiçbir zaman internet sitelerinin, içerik üreticilerinin reklamlarıyla bir oyuna, kitaba, filme veya herhangi bir şeye olan sevgim ya da nefretim değişmedi. Gördüğü reklamların fikrini derinden etkilemesine müsaade edecek bir insan da, pek kaliteli bir insan değildir. İsterse PR 70 milyon dolar harcasın, bu oyunu ben beğendim mi? Evet beğendim. Hala aklımda mı hikayesi? Evet. Ben arada sırada girip dağlarında ovalarında at sürüyor muyum? Evet. Hala gidip kontrat alıp oyunun içeriğinden tatmin olabiliyor muyum? Evet. Hala açıp oyunun müziğini dinliyor muyum? Evet. PAX gibi etkinliklerde 1 saatlik seminer düzenlediklerinde CDPR'ı izliyor muyum? Evet. Bu insanlar koskoca bir firmayı temsil ettikleri halde, gittiler Almanya'dan cosplayer aldılar. Adamın emeğini takdir ettiler şimdi de Cyberpunk'ın E3 2018 standına koydular. Pazarlama kaliteli mi? Evet. Oyunun duyurulma şekli rezalet mi yoksa sınırlarını bilen şekilde meraklandırıcı ve tatmin edici mi? Evet. No Man's Sky'da gereksizce şişirildi ama sırf şişirildiği için oyunu seveni görebildin mi? Hayır. Marketing güçlüydü ama oyun rezalet olduğu için insanlar vazgeçtiler. Sen böyle bir şeyi iddia edebiliyorsan hala, senin görüşlerin, yapılan reklamların miktarıyla veya şekliyle kolaylıkla değiştirilebilir demektir. Senin kendi fikirlerin yok mu? Sen Witcher 3 oynamadın mı? Dövüş sistemi yeterince iyi değildir dersin, anlaşılabilir. İşte arada hatalar görüyorum dersin, kabul edilebilir. Ama koca oyuna sırf karşı çıkmak için karşı çıkmak; ne kadar da kötü ve kalitesiz farkedebildin mi? Grafiklerini, oynanışını geçtim; gerçekten oyunlarla bir şekilde minik bağlar kurmuş insanlar; hikayeye odaklandıkları zaman bir şekilde oyunun kötü yanlarını affedebilirler. Ama Witcher 3 için böyle bir şey yapmaya gerek yok. Çünkü Witcher 3'ün oyuna olan tüm bağını sarsacak kadar kötü bir yanı yok. Tüm kitaplarını okuyup coşmuş, ilk oyunu oynayıp kanser olmuş ama yine hikayesini çok sevmiş, ikinci oyunun atmosferini takdir edip; dövüş sistemini pek beğenmemiş birisi olarak; Witcher 3'e overrated, şişirilmiş bilmemne sosyal medya diyen arkadaşlar kusura bakmasınlar ama parazit görevi görüyorlar sadece. Üzerinize kontrat verseler para almadan kesilirsiniz gerçekten.

Uchigatana

28.6.2018 16:28:54

0
Witcher baya dolu dolu bir oyundur.İlk 5 e girer benim sıralamamda.Kitapları da çok beğendim hele ilk kitap baya komik gelmişti Geralt'ın cevapları şakaları falan. Cyberpunk'ta gameplay göstermediğiniz için anladık zaten pre alpha olduğunu.Sanki gameplay göstermişler gibi bir de en cilalanmış kısım demişler.Konuşmayın da yapın oyunu. Witcher kadar başarılı olacağını da düşünmüyorum.(Popülerlik)Gta yanında Rdr neyse öyle olacaktır.Rdryi açık ara sevsem de Gtacı kesim çok.Cyberpunk da Witcher'ın yanında öyle olacaktır.

Antikaruh

28.6.2018 16:00:12

0
Şu "Witcher gelmiş geçmiş en iyi oyun değil" diyenler birde o yorumlarının altına gelmiş geçmiş en iyi oyun onlarca hangisidir, onu da yazsalar da yaptıkları yorumun tartışmanın bir anlamı olsa ... Dur cevaplar gelmeden hemen bir tahminde bulunayım "en iyi oğyunn diyeğğğ bir shey yoktur" Bana işin felsefesi ile gelme, yok türüymüş, yok şu türde şu oyun varmışla falan gelme, ben bu oyunun yaşattıklarının çerçevesinde elma ile armutu bile karşılaştırırım. Neticede her oyun bir deneyim-üründür, ve ben verdiğim paranın karşılığında aldığım ürüne-deneyime bakarım. 19 yıldır oyun oynuyorum ve en büyük hobim ! Ben bu oyunu 51 tl'ye aldım. Bu güne kadar verdiğim para karşılığında; prodüksiyon, hikaye, görsellik, sanat tasarımı, karakterler, sunum ve anlatım biçimi, tür bağımsız verdikleri, türü içinde verdikleri, teması ve kurgusu, ilerleyişi, akılda kalıcılığı, çevremdeki oyuncularla-arkadaşlarla en sık tartıştığım, deneyimlerimizi paylaştığımız, gelecek oyunlarına dair tahminlerde bulunduğumuz, bitince en çok üzüldüğümüz sunduğu oynanış zamanına karşılık sıkma/sıkmama oranı açısından oynadığım açık ara en iyi oyun ! Witcher serisinden sonra da Divinity Original Sin 2 gelir, ondan sonrası bulanık... o zaman türlerine göre, şuyuna buyuna göre tartışmalar arzı endam etmeye başlar işte. Ama Witcher serisi oyun dünyasına çarpılmış bir tokattır, rekabet edecek oyun yok, seviye yok ! Far Cry 5 ve AC:O'yu 2 gün önce bitirdim, 1 dolar verilmez ! MMO'lar öldü, ortalık moba ve battleroyal, survival oyunları kaynıyor, 15 yaşında çocukları takım t-shirt giydirip oyun oynama kavramının içini oydular ... Oyun yapanda açık dünyaya bir birini tekrar eden görevler silsilesini dayayıp sırf sürenin uzaması için çeşitli entrikalar ile oyunları geliştirir oldular, tek kişilik senaryo kasanlar para kaygısı yüzünden oyunları 3-5 saatlik çocuk boyama kitabı kategorisine indirgediler, lootboxlar, kartlar, zarlar, oyun içi satın alımlar, sana rekabet ettirip sürekli para harcatan kumar yuvaları haline getirdiler ... Witcher oyun dünyasına inmiş bir peygamber gibidir. -mecaz- Dolayısı ile CD Projekt Red hakkında bende iyi şeyler okumadım, stajyerlerine yaptıkları, çalışanların çok sıkı disiplinler ve zor şartlar altında çalışmaları, haklarını alamamaları vs vs ... Ama işin o kısmı umurumda değil, ortaya çıkan sonuç ortada ve herkesi kendine aşık etti, bir nefes aldırdı. Bu kadar basit.

BSC Misafiri

28.6.2018 15:55:14

0
Bu neslin sonunda downgrade yiyerek çıkar asıl son halini yeni nesilde görürüz.

furandor

28.6.2018 15:37:13

+6
Witcher 3 tüm zamanların en büyük başyapıtıdır..bunun tersini düşünen art niyetliedir ya da sadece marjinal olma çabasındadır.

Nikomer

28.6.2018 14:58:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Gerçekten bekleneni karşılamayacağını düşünüyorum. Sosyal medyanın etkisiyle zaten şişirilen Witcher 3 ten sonra oyun gerçekten kötü olsa bile sırf bunu sosyal ortamda kabul görmek için reddedecek bir kitle mevcut maalesef. Şimdi Witcher 3 e overrated dediğim için bana hemen kuduranlar olacaktır ama bunun suçluları kendileridir. Witcher 3 e gelmiş geçmiş en iyi oyun deme cüretinde bile bulananların, despot CDPR'i cennetten gönderilen bir elçi sananların gerçekten oyundan anlamadıkları açıktır. Witcher 3 iyi bir oyundur fakat kesinlikle şişirilmiştir. Maalesef Cyberpunk 2077 nin de böyle olacağını düşünüyorum.
Öncelikle kendi hesabından giriş yapıp yazmanı bekleriz böyle yorumları. Gelelim witcher'a. Belli ki withcher 1-2-3 oynamamışsın ve oynadığın varsa da 3. oyunu herkes övdüğü için illegal indirip biraz takılmışsın. Oyunun dünyasına karşı en ufak bilgin yok ve büyük ihtimal witcherların da cadı öldüren avcılar olduğunu falan zannediyorsun. İnsanların witcher serisini sevme sebeplerinden biri hikayede hiçbir karakterin elde patlamamasıdır. Yani karakterlerin bir mentalitesi var ve onun dışına çıkmıyorlar. Verdikleri tepkiler, cevaplar, sordukları sorular, yaptıkları eylemler hepsi birbiriyle uyum içinde ve gram sırıtmıyor buda oyunu gerçekçi kılıyor diğer oyunlara nazaran. Hikayenin kendisine gelirsek evet çok aşan bir hikayesi yok (seri için konuşuyorum) bir abimizin para karşılığı veyahut gönüllü atlattığı badireleri anlatıyor ama bunu olabilecek en güzel şekilde anlatıyor. 3. oyunun hikayesi daha çok baba-kız ilişkisi üzerinden gittiği için o biraz farklı boyutta ve daha duygusal bu yüzden daha güzel diyebiliriz herhalde. Diğer oyunların aksine dlc paketleri daha çok genişleme paketi kıvamında ve herhangi bir story oyunun hikayesiyle yarışabilecek uzunlukta ve güzellikte. Müzikleri hakeza o döneme ve temaya uyuyor, genellikle yerel enstrümanlarla yapılmış olduğu için hiç sırıtmıyor. Oynanış olarak her üç oyun da birbirinden farklılık gösterse de her türlü gideri var. Grafik konusuna gelirsek evet her oyun gibi bu da downgrade yedi (sony ve microsoft baskısı sağolsun) ama oyun çıkar çıkmaz herkes unuttu downgrade olayını çünkü oyunun güzelliğinin yanında hiçbir şeydi. Kısaca toparlarsak insanların babasının oğlu değil CDProjecktRed ama işini hakkıyla yapan aldığı parayı (adamların aldığı para diğer firmalara göre çok cömert bir ücret) hakeden nadir oyun yapımcılarından biri. Tabi sen şimdi diyorsundur "ağğbii otuz liralık oyun nasıl goty yeağğh kesin balondur". Alışmışsınız sığ oyunlara ve hikayesi insan aklıyla dalga geçen oyunlara ki böylesine sığ yorumlar yapabiliyorsunuz.

Borderline07

28.6.2018 14:54:31

0
Bu oyunun duyurusu erken kaçtı sanki.. Özellikle E3'te deneyenler aşırı övünce çıkan oyun beklentileri karşılamayabilir.

wattonx

28.6.2018 14:27:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Hayatında skyrim, fallout, divinity, arcanum, dragon age, baldurs gate (daha bir sürü sayılır) oynamamış ya da "onlar bana göre değil beğenmedim" diyen adamların Witcher 3 için rpg demesi kadar komik bir şey yok. Oyun bir de en iyi customizasyon ödülü almıştı, şaka gibi resmen... maddi rahatlık yok dediğin oyunda 40 milyon dolar reklam bütçesi kullanıldı ki bunun büyük kısmı dünyada en büyük kitleye sahip oyun sitelerine verildi. her gün bizim haberimizi yapacaksın diyorlar, adamlar da 1 ay boyunca her gün haber girip övüyor. Hatta yazacak içerik bulamayınca buradaki gibi "oyun daha alpha aşamasında" gibi haberler görüyoruz. Bana ne yani bundan? Her oyun için bu haber giriliyor mu sanki? Burası da sonuçta o sitelerden besleniyor, direkt olarak firma ile görüşebilenler onlar çünkü. CDPR başka oyunu yokken dünyanın en iyi firması nasıl olabilir bir kere? İşte beyni yıkanan kitlenin papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamasından kaynaklı bu. Keza Kojima için de yapıldı aynı şeyler...
Artık zaten 1 sayısını 2 yaptığın her oyun skill system diye geçiyor ya rpg miş peeh helal güzel yorum

BSC Misafiri

28.6.2018 12:32:11

+1
Hayatında skyrim, fallout, divinity, arcanum, dragon age, baldurs gate (daha bir sürü sayılır) oynamamış ya da "onlar bana göre değil beğenmedim" diyen adamların Witcher 3 için rpg demesi kadar komik bir şey yok. Oyun bir de en iyi customizasyon ödülü almıştı, şaka gibi resmen... maddi rahatlık yok dediğin oyunda 40 milyon dolar reklam bütçesi kullanıldı ki bunun büyük kısmı dünyada en büyük kitleye sahip oyun sitelerine verildi. her gün bizim haberimizi yapacaksın diyorlar, adamlar da 1 ay boyunca her gün haber girip övüyor. Hatta yazacak içerik bulamayınca buradaki gibi "oyun daha alpha aşamasında" gibi haberler görüyoruz. Bana ne yani bundan? Her oyun için bu haber giriliyor mu sanki? Burası da sonuçta o sitelerden besleniyor, direkt olarak firma ile görüşebilenler onlar çünkü. CDPR başka oyunu yokken dünyanın en iyi firması nasıl olabilir bir kere? İşte beyni yıkanan kitlenin papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamasından kaynaklı bu. Keza Kojima için de yapıldı aynı şeyler...

BSC Misafiri

28.6.2018 11:40:30

+1
Witcher 3 şişirildi mi? Bana steam de 142 bin incelemeden %97 alan başka bir AAA oyun söyle.Portal 2 var ama o zaten efsane.Sana göre Pubg heralde. Birde sosyal medya ne alaka asıl medyayla şişen Battle royal oyunları her yerde sponsorluk reklam her yayıncıda bir pubg fortnite. Oyuncuların yıllardır Ac için bağırdıklarını duyuran oyun Witcher 3. Koca Ubi bile Witcher 3 den çok şey öğrendik diyorsa daha konuşmaya gerek yok. Witcher 3 den sonra oyun beğenemez oldum. Bir Blood and Wine ı çoğu oyuna vazgeçrim.Bir başyapıt bana göre. Cyberpunk a gelirsek o oyun ortalığı yıkmassa piyasanın altını üstüne getirmesse burdayım gel her dediğini kabul edeceğim. 350 kişi yıllardır geliştiriyor ve daha yıllar var ve işte CDPR var işte oyun yapımcılığı budur ki Witcher 3 de maddi rahatlıkta yoktu.Cyberpunk yıkar geçerse (ki bence dağıtacak) CDPR de endüstrinin kralı olur her anlamda. Single, Rpg oyunları sevmeyebilirsin ama bu Witcher 3 e çamur atma hakkı vermez.Bide despot demişsin ya iyi güldürdün sabah sabah.Bende bekliyorum son 5 yılın senin için en iyi oyunlarını.

wattonx

28.6.2018 11:15:29

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Gerçekten bekleneni karşılamayacağını düşünüyorum. Sosyal medyanın etkisiyle zaten şişirilen Witcher 3 ten sonra oyun gerçekten kötü olsa bile sırf bunu sosyal ortamda kabul görmek için reddedecek bir kitle mevcut maalesef. Şimdi Witcher 3 e overrated dediğim için bana hemen kuduranlar olacaktır ama bunun suçluları kendileridir. Witcher 3 e gelmiş geçmiş en iyi oyun deme cüretinde bile bulananların, despot CDPR'i cennetten gönderilen bir elçi sananların gerçekten oyundan anlamadıkları açıktır. Witcher 3 iyi bir oyundur fakat kesinlikle şişirilmiştir. Maalesef Cyberpunk 2077 nin de böyle olacağını düşünüyorum.
%100 doğru cdproject ülkeye güzel fiyatlandırma yapıyor ucuza getirtiyor diye ağzımızı açmıyoruzda o combat kadar beni iğrendiren bir şey yok oyunda adam dik durmuyor oyunda ya yuvarlan vur kaç yuvarlan vur kaç dik durduğun an öldün bitti oyun bu kadar kötü combat olurmu bloodborne dark soulsda öyle ama dik durunca ölmüyorsun onlarda

Rapsody_izmir

28.6.2018 09:38:36

0
En çok beğendiğin 3 oyunu yazar mısın bsc kardeşim.

BSC Misafiri

28.6.2018 08:05:36

+3
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Gerçekten bekleneni karşılamayacağını düşünüyorum. Sosyal medyanın etkisiyle zaten şişirilen Witcher 3 ten sonra oyun gerçekten kötü olsa bile sırf bunu sosyal ortamda kabul görmek için reddedecek bir kitle mevcut maalesef. Şimdi Witcher 3 e overrated dediğim için bana hemen kuduranlar olacaktır ama bunun suçluları kendileridir. Witcher 3 e gelmiş geçmiş en iyi oyun deme cüretinde bile bulananların, despot CDPR'i cennetten gönderilen bir elçi sananların gerçekten oyundan anlamadıkları açıktır. Witcher 3 iyi bir oyundur fakat kesinlikle şişirilmiştir. Maalesef Cyberpunk 2077 nin de böyle olacağını düşünüyorum.
Valla hocam piyasada o kadar leş oyun var ki, Witcher 3 insanlara ilaç gibi gelmiştir..

BSC Misafiri

28.6.2018 06:55:58

+1
Gerçekten bekleneni karşılamayacağını düşünüyorum. Sosyal medyanın etkisiyle zaten şişirilen Witcher 3 ten sonra oyun gerçekten kötü olsa bile sırf bunu sosyal ortamda kabul görmek için reddedecek bir kitle mevcut maalesef. Şimdi Witcher 3 e overrated dediğim için bana hemen kuduranlar olacaktır ama bunun suçluları kendileridir. Witcher 3 e gelmiş geçmiş en iyi oyun deme cüretinde bile bulananların, despot CDPR'i cennetten gönderilen bir elçi sananların gerçekten oyundan anlamadıkları açıktır. Witcher 3 iyi bir oyundur fakat kesinlikle şişirilmiştir. Maalesef Cyberpunk 2077 nin de böyle olacağını düşünüyorum.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Cyberpunk 2077
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız