Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Crytek Grafik Mühendisi: PS5, Xbox Series X'ten Daha İyi

 
PlayStation 5 ve Xbox Series X'in teknik özelliklerine baktığımızda Microsoft'un yeni nesil konsolu daha önde gibi duruyor fakat Crytek'ten Ali Saheli öyle düşünmüyor.
 
Crytek'in grafik mühendisi Ali Saheli, İranlı website Vigiato ile gerçekleştirdiği bir röportajda PlayStation 5'in Xbox Series X'ten daha iyi olduğunu dile getirdi.
 
"Geliştiriciler, en yüksek performansa ulaşabilmek konusunda PlayStation 5'in kodlaması en kolay konsol olduğunu söylüyor. Yazılım açısından PlayStation 5'te kodlama yapmak oldukça basit ve konsolun geliştiricileri özgür kılan çok sayıda özelliği var. Genel olarak, PlayStation 5 daha iyi bir konsol diyebilirim."
 
Hangi cihaz daha iyi diye sorulduğunda da "Hiç kuşku yok ki, kesinlikle PlayStation 5. Ben bir programcı olarak PlayStation 5'in çok daha iyi bir konsol olduğunu söylüyorum ve Xbox Series X'in PlayStation 5'ten üstün olduğu bir tane avantaj sayabilecek programcı bulabileceğinizi sanmıyorum." şeklinde yanıt verdi.
 
İki konsol da bu yılın son aylarında piyasaya sunulacak. Net çıkış tarihi ve fiyat bilgileri henüz paylaşılmadı.

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 5 ps5 playstation next gen
Saints Row: The Third Remastered PS4, Xbox One ve PC için Duyuruldu Hava Savaşı Oyunu Jet Lancer 12 Mayıs'ta Switch ve PC için Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

drk_m

9.4.2020 16:24:39

0
Adam programlama yani oyun yazma anlamında PS daha iyi demiş. Çünkü daha az uğraştırıyor programcıyı. Kullanıcı açısından X Box maaleseg Ps yi geçiyor. Polemiğe gerek yok.

souledge

9.4.2020 00:44:32

+1
Ex içerik ve kütüphane tarzı oyun sistemi yeni nesilde donanımın önüne geçecektir. not :one x kullanıyorum.

Persona_6

8.4.2020 19:36:44

+1
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Okeanix

8.4.2020 19:22:29

0
En playstation fanboyları bile Xbox daha iyi bir cihaz olduğunu biliyor, kimsenin yalan söylemesine gerek yok.

Everset.

8.4.2020 14:53:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: saimertug Konsoldan pek anlamam ama teraflop olayı yanıltıcı. AMD senelerdir tf değeri, nvidia modellerine göre daha yüksek kartlar çıkartıyor. Ama pratikte nvidia tepede. Ne dediğimi anlamak isteyen rx vega 64 ile gtx 1080 karşılaştırmalarına bakabilir. Vega 64 12 tf, gtx 1080 9tf.
vega 64 1080 ti a yakın artık driverlarla beraber durumu düzeldi

Redshift

8.4.2020 08:27:33

0
Yeni crysis çıkarsalar daha iyi böyle açıklamaları kimse dinlemez adam prgram yazaması kolay olduğu için ps demiş

Metal-Gear

7.4.2020 23:55:40

0
Önemli değil, şimdi bahsettiğin tarzda bir ordu olacaksa işin mantığı tıpatıp söylediğin gibi olurdu zaten. Hatta kalabalık bir orduyu aynı anda ekranda göstermek istesek 2-3 farklı modeli yüzlerce kere kopyalayıp sadece her bir model için renk, boy, rotasyon ve animasyon karelerinde rasgelelik verir işi çözeriz. Böyle de yapılıyor zaten bu tip sahneler. Hani öyle bir kalabalığı göstermek için 100 tane fil modelleme gerek yok tabii ki. Ancak benim sorundan anladığım şey şuydu: 100 tane birbirinden bağımsız, farklı kıyafetlere sahip ve farklı suratlara sahip, her yönüyle yeniden dizayn edilmiş ayrı ayrı karakterler tasarlamanın alacağı vakit ne olur? Bunu öğrenmek istiyorsun diye düşündüm. Tiplemeleri değiştirmek sureti ile aynı tabanda yeni benzerler elde etmek farklı bir şey. Bunu yapmak o kadarda uzun sürmez. Yani aynı zombinin suratında ifadesel değişikliklere gitsem gene kurtarır. Mesela iki gözü açık bir zombi modelledik diyelim, aynı zombiyi alıp 1 gözünü kör yapıp bir kolunu da kopmuş yaparsak, kıyafetinin de rengini değiştirip biraz da sündürürsek farklı bir zombi gibi gözükecektir. Bu mümkün, genelde böyle yapılıyor zaten, bu şekilde olduğu zaman ikincisini yapmak ilkini yapmaktan çok daha kısa sürüyor elbette. Bunun için procedural asset oluşturma yolları bile var hatta. RE3 zaten ap açık aceleye gelmiş bir oyun, bölüm çıkartmalarından dahi belli. 2'nin üzerine inşa edilmiş, tüm mekanikler 2 ile aynı, haliyle zombileri de diğerinden alıp belki biraz yamalayıp direk yapıştırmışlar. Hatta şöyle bir tüyo vereyim, önceki oyunda mevcut olan 3D ortam kurulumu ve animasyon kurulumunu, yeni oyundakine senkronlayarak hiçbir şeyi değiştirmeden yapıldığı bile oluyor bazı şeylerin. Far Cry Primal bunun iyi bir örneği. FC Primal'ın haritası, FC4'ün haritası ile tamamen aynı, tek fark ağaçlar, kayalar, bitki örtüsü falan farklı. Terrain tabanı aynı, bir ağacı kaldırıp yerine diğer ağacı koyuyor sadece. Sahne kurulumu ise aynı kalıyor. Renk ve ışık biraz değişince sanki yeni bir haritaymış gibi görünüyor ama oysa ki değil. İşte RE3'te de benzer bir durum söz konusu olmuş.

rick dangerous

7.4.2020 23:41:33

+1
MAAŞLAR YATMIŞ

Kasatka

7.4.2020 23:32:38

0
Hocam cevap icin tesekkurler. Tamam ilk FIL i yaptin ve 3 haftani aldi. Ben sana desem ki bana bir fil ordusu yap duz ovada cok gurultulu bir bicimde gecsinler ve her fil azda olsa RENGI de olsa farkli olsun. Bu ordu (ukalaliga girmiyordur insallah) ilk fil yapimindan daha kisa surur gibi. Soyle soyleyim. Street fighter 2 ilk ciktiginda bence baya bir ugrasilmistir. Her karakter her karakterin skilleri her karakterin teknigi vs teknik ve estetik anlamda ama bir Street fighter Alpha yeni karakterler disinda pek ugrastiri olmamistir cunki cogu sey yani taban ellerinde mevcut her sey sil bastan degil. Sizin yukarda hollanda icin hazirladiginiz model okey ilk sefernde ugrastirmistir ancak o yaratigin turevlerinde bir kac ekleme ve cikarma ile sure en az 10 da 1 e iner gorusundeyim (tahminim yani meselaa turevinden) Gelelim zombilere. Iki tane zombi cesidi var male fmale. Ilk kadin ve erkek zombiyi yaptiktan sonra iyi codlanmis bir algoritma ile sistem bile (son masseffec de ki sistem gibi ama orda sanki biraz sorunluydu) kendi cesitli zombilerini olusturabilirdi. Evet re 2 ve re3 ayni zaman diliminde geciyor ancak re 2 buyuk oranda polis istasyonunda oldugu icin genezombi polis temali olabilir ancak re 3 sehirde geciyor yani sokaktaki her tur insandan zombi modellemesi olmasi gerekirdi. Neyse oynadik gecti ama beklentimi alamadim bir re fani olarak. Ben kendim isin kolaya kacildigi gorusundeyim. Bakalim bundan sonra bir dino crisis 2 yada code veronika gelir insallah. RE 8 de fps olmasin lutfen re evrenine aykiri .

orcnd

7.4.2020 22:38:41

0
ben ses olayını çok merak ediyorum. umarım çok başarılı olur ve pc piyasasında da benzer çözümler gelir.

-OdATA-

7.4.2020 20:45:55

0
yok o açıdan düşünmedim. Oyun grafik bakımından güzel oluyor ama hep senaryo zayıf kalıyordu Playstation markası altında senaryosu da güzel olur zaten en geç 1 sene sonra pc ye çıkar. Şuan Crytekin ekonomik durumu da pek 3A Crysis yapacak gibi değil birinin yaptırması lazım.

Guest-82AD9505E

7.4.2020 20:41:19

0
Neden keşke? Bilgisayara çıkması mı rahatsız ediyor?

gamer-x

7.4.2020 20:08:51

0
Nintendo firması hep bu kavgaların dışında 2 sinin toplamından fazla konsol satıyordur baksan enterasan bir durum taktir etmek lazım

TheNewAtilla

7.4.2020 19:50:53

0
Dediğin gibi microsoft xbox 360dan beri geliştiriciler için güzel bir imkan sunuyor. Şuanda altlarinda 15 stüdyo var. Yarısından fazlası ue4 ile oyun geliştiriyor. Zannetmiyorum ki geliştiricinin işini zorlastirsinlar. 16 gddr6 belleğin sadece 3 gb kısmı sistem için. Geri kalan 10+3 gb artık işin teknik kısmı nasıl olur bilmem ama yeter diye tahmin ediyorum. Bu kadar gpu farki varken ps5’in gerisinde kalirlarsa epic fail olur

Persona_6

7.4.2020 19:34:56

+1

Metal-Gear

7.4.2020 18:48:44

+3
@TheNewAtilla, Öyle zaten hocam donanım geliştirme sürecinde yapımcı ihtiyaçlarını araştırıyorlar. Sony'den Mark Cerny dünyayı gezmiş en çok neye ihtiyaç duyuyorsunuz diye örneğin, Microsoft da aynı araştırmayı muhakkak yapmıştır. Sadece ihtiyaçları hayata geçiriş şekilleri donanım mühendisliğine kalmış. Sen bu haberde gereksiz yere heyecanlı ve saldırgan bir tavır sergilememişsin kimseye karşı, o yüzden belli ki zihnin açık. Bundan ötürü biraz uzun yazacağım muhabbet etmek için sıkıntı olmazsa. Şimdi söylenmesi gereken şu: Sony ve Microsoft paşa paşa geliştiricilere esnek bir optimize alanı sağlamalıdır. Yoksa geliştiriciler paşa paşa oyunlarını optimize etmiyorlar maalesef, en azından her zaman etmiyorlar. PS3 daha güçlüyken X360 daha verimli oyun oynatıyordu örneğin. PC'ler canavar gibiyken bazen konsolda düzgün çalışan oyunlar leş gibi optimizasyon ile PC'ye çıkabiliyor örneğin. Ben bu işin içerisindeyim mesleki olarak, çoğunlukla yabancı ülkelerdeki geliştirici gruplardan 3D Assets, 3D ortam veya görsel efekt işleri alıp teslim ediyorum. 3D çevre siparişlerinde parametreleri expose edilmiş shader programlamasına kadar her şeyi istiyorlar ve iki farklı ekip aynı nitelikte bir çevre istediği zaman, her ikisinin de bana verdiği teknik kısıtlamalar birbirinden farklı oluyor. İşte bu farklılık, kullandıkları oyun motorundan tutun hedefledikleri fps değerine kadar çok fazla değişkene bağlı olarak değişiyor. Bana projelerini anlatıyorlar, hedefimiz bu, teknik kısıtlamalarımız bu, buna göre hazırlayın diyorlar. Çoğunlukla Unreal Engine 4 üzerinden çalışıyoruz (aşağıda Kasatka'nın sorusunu yanıtlarken bir örnek çalışmama değindim), yoğun bir mail trafiği, bazen baş ağrıtan bir geribildirim süreci yaşıyorum ki emin olun işler bu tip forum ortamlarında tartışıldığı kadar düz mantık yürümüyor oyun geliştirirken. Örneğin adamların bana verdiği teknik / optimizasyon odaklı kısıtlamalara uygun şekilde işi yapıp teslim ettiğimde, 4 gün sonra dönüş yapıp "biz hedeflediğimiz ölçütlerden istediğimiz verimi alamadık, ücretinizi esnetelim bize şu - şu - şu parametreler ile yeniden düzenlemeye gidin" diye dönüş yapıyorlar. Bunu çok yaşadım. Yani yapımcı ekip finale yakın zamanlara gelene kadar ne elde edeceklerini tam kestiremiyorlar "bazen", işte bu yüzden forumlarda yapılan sidik yarıştırmaları öylesine düz mantık ve bilgiden belgeden öyle uzak ki akıl tutulması yaşarsınız. Hani kalp doktoru olmadan kalp ameliyatı üzerine muhabbet etmeye benziyor şu tartışmalar. Benim XSX'e karşı fikrimce, Microsoft'un yeni DX kütüphanesi, SSD'den ayrılan süper hızlı sanal bellek, VRS gibi özellikler yapımcılara çoğu zaman yeterli esnekliği sunacaktır, Microsoft eşşek değil RAM'i 2'ye bölüp bunu verimli kullandıracak bir yazılım kütüphanesi geliştirmeyecek kadar, mutlaka verimli kullanım imkanı sunmuşlar zaten. Sony ise bunu donanımsal bir yol ile çözme kararı almış. Söz konusu kimi geliştiricilerin iddiaları ise birinin diğerinden daha esnek olduğu yönünde. Ama hangisi iki konsolda da enine boyuna çalışma fırsatı buldu ki şimdiye kadar? İşte bu yüzden söylenilen her şey havada kalıyor biraz. Hani bu iş, işinde ne kadar pro olduğunla alakalı değil, kağıt üzerindeki değerler ile masada birebir çalışırken elde edeceğin sonucu tecrübe etmenle ilgili. Ben bunu aşağı yukarı her gün yaşıyorum. @Kasatka, hocam sormuş olduğun sorunun cevabı sadece modellemenin süresi ile ilgili değil, hedeflenen grafiksel gerçekçilikte ne kadar fazla optimizasyon istedikleri ile de alakalı. Benden bir süre önce geliştirdikleri bir oyun için zombi benzeri yaratık modellemesi isteyen bir grup oldu, Hollanda'da oyun geliştiren bir gruptu. Normalde ben karakter tasarımcısı değilim ama konsept planlanmışsa yapmadığım bir şey de değil, şu aşağıdaki zevk için yaptığım Zombi Fil çalışmasını Artstation'da paylaştıktan sonra dikkatlerini çekmiş, benzer bir çalışma istemişlerdi benden. Kıyafetli bir karakter yapacağım zaman, kıyafet simülasyonları ile çalıştığım için çıplak bir karakter yapmaktan daha kısa sürüyor. Ancak çıplak bir karakterin vücut anatomisini Sculpt etmek gerektiği için daha uzun bir iş haline dönüşüyor. Şu zombi filin kıyafeti yok örneğin, hayvanın derisini olduğu gibi Sculpt etmek gerekiyordu, dolayısıyla 3 hafta kadar uğraştım. Bahsettiğim geliştiricilerin bana ilk gösterdikleri konsept tasarım şu aşağıdakiydi. Aynını değil, zombi filin formuna daha benzer tarzda bir düşman karakter modeli için ne kadara anlaşırız dediler. Teknik kısıtlamalarını sordum, hangi platformları hedefliyorlar, hangi oyun motorunu kullanacaklar vs. Biraz müzakere edip anlaştık. Bu formlara sahip bir karakter, kıyafetsiz olarak yine 3 haftamı almıştı. Sonrasında gelen geri bildirimler ile optimizasyon için kimi değişikliklere gittik, + birkaç gün daha eklendi bu süreye. Şimdi 100 adet birbirinden farklı zombi isteseler aylar sürer. Açıkçası 100 zombi ile ard arda uğraşmak istemezdim ki karakter işlerini ücreti için yapsam da pek keyif almıyorum yaparken. Sadece karakter değil çevre üzerinden de örnek vereyim ki asıl işim zaten bu tip çevresel Assetler üzerinedir, bir 3D çevre yapacağım zamanda eğer 3A oyun görsellerini hedefliyorsak şayet, büyüklük olarak detaylı bir Tuvalet sahnesini oynanabilir biçimde hazırlamakta 2 hafta civarı zaman alıyor. Şu projemdeki Gameplay'de bir WC sahnesi var, ortalama 2 haftada bitirmiştim. Beklenmedik teknik sorunlar ile süre biraz esniyor. BSC'de haber yapmışlardı sağolsunlar belki görmüşsündür bilmiyorum. WC'ye dakika olarak 2:30'da giriyorum oynarken: Örnekleri direkman çalışmalar üzerinden veriyorum ki ne tip şeylerin ortalama ne kadar zaman aldığını anlaman için. Resident Evil 2'de var olan karakter ve Assetleri 3'ün Remake'inde yeniden kullandıkları doğru, RE3 zaten çok erken çıkmış olan bir yapım. Normalde bu boyutta bir proje için ya daha fazla zaman lazım ya da ekibinin iş gücünü 2 - 3 katına çıkarman lazım, ama ekibi genişletmeyip süreci de kısa tutmak için hem bölümleri eksiltmişler hem de 2. oyun için özenle hazırladıkları Assetleri yeniden kullanmışlar anlaşılan o ki. Yeniden pek çok zombi yapmak da zaman alan bir iş, eski zombileri kullanmak çokta mantıksız değil bu noktada. Hatta yanlış hatırlamıyorsam RE 2 ve RE 3, hikaye olarak aynı zaman diliminde eş zamanlı şekilde geçiyordu. Yani sokaklarda 2'de gördüğümüz zombileri görüyor olmamız mantıksız sayılmaz bu açıdan, belki bu yüzden de aynı cinsleri kullanmış olabilirler tabi.

Celonfix

7.4.2020 18:22:01

0
Burada ikiside AMD. Sizin dediğiniz Nvidia-AMD donanımsal olarak farklı. Nasılki x86 ve arm farklı mimariler ve doğrudan karşılaştırmak doğru olmuyorsa Nvidia ile Amdyi karşılaştırmakta doğru değil. Xboxın GPUsunda 56 işlem birimi (CU) mevcutken Ps5te 36 işlem birimi mevcut. Yazılımla ne yapılırsa yapılsın aradaki donanımsal güç farkı çok fazla. Xboxı rx 5700xt, Ps5i rx 5600 olarak düşünün; Ne kadar sürücü çıkarsa çıksın rx 5600ün rx 5700xtyi geçmesi mümkün değildir.

saimertug

7.4.2020 17:43:53

0
Var aslında. nvidia'nın önde olma sebebi yazılım uyumu-desteği...

Persona_6

7.4.2020 16:42:48

+2
Efsane bir kapak [:'(]

okusluk037

7.4.2020 16:22:26

0
Şimdi diyelim yeni bir marka ps sen ve xboxdan kat kat üstün özelikler çıkaran konsol yaptı gidip bu konsolu mu alırsınız yoksa markalaşmış konsolu mu

Celonfix

7.4.2020 15:09:01

0
İkiside AMD gpu kullanıyor farkındaysanız. Verdiğiniz Amd-Nvidia örneğinin en ufak alakası yok bu konuyla.

Persona_6

7.4.2020 14:46:43

+1
Göz yaşları sel olmuş konuda

pilotaFerrari

7.4.2020 14:42:52

+2
Millet şu Sony yüzünden az kaldı grafik mühendisi olacak. Yahu eskiden çıkacak derlerdi biraz konuşurduk çıkardı alırdık ona göre karar verirdik hangisi iyi hangisi kötü. Şimdi çıkmadan yok şu tflop olacak yok şu darboğaz yapıyor yok şu komponentin başı ağrıyor yok bilmemenin yazılımı daha güzel yok o fps şu çözünürlük. Ey gidi PS2 meydanı kimlere bıraktın.

Sıfır__Sıkıntı

7.4.2020 13:21:25

+1
Ağam eğlenir bizimle ??????

mementopolis

7.4.2020 13:11:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: Source Cihazlar çıksın anlarız o zaman hangisi güçlü. <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/ok.gif" align="middle" border="0" alt="">
Xbox 360 ile Cell islemci gibi olacak bu dönemde :D

GarçonBlanc

7.4.2020 12:56:10

0
Bu tarz köken belirlemede doğduğu yere bakılır, firma Sony olduğundan Kaliforniyalı demek abes kaçar. Sony, Sony'dir bu yüzden de Japon olarak kabul etmekte bir saçmalık yoktur. Not: Alakam pek yok ikisiyle de.

Shingeki

7.4.2020 11:54:46

0
atari o kadar kötü oyun yapmiş ki oyunları satabilmek için forumlardan şirketlerden yorumcu satın almış kötü oyunlarını forumlarda kötüleyen insanlara karşı siz ne bilirsiniz harika oyun gibi yorumlar yaptırmış satın aldığı iki tekno dergiside iyi yorumlar yapıp oyun puanı 9 olarak belirlemiş ve oyun da batmış o firmalarda batmış ! yani sony de burda atari yolunda gidiyor veriyor bazılarına PARA güzel yorumlar yap diyor sonynin özel firmaları dışında 3 parti firmaları sony özel oyunlarıyla aynı seviyede grafiği iyi yapamıyor ee nerede en iyi kodlama konsolu demek ki doğru değil xbox x ile pro daki RDR 2 oyunundaki grafikleri farkları çözünürlük farkları belli olmuyor muydu ! ve ps ve xbox mimarisi pc mimarisi değilmiydi ikisi ben mi yanlış biliyorum iki farklı mimari yok aynı mimari var ! ve xbox 4k 60 fps verebilirse pc kullanıyorum diyen kitle de xboxı alacaktır zaten aldığı 15 firma ve eski firmaları katarsak xbox tarafında çok ex oyun geleceği belli ama kalitesi bir gow bir spiderman bir lstofus ile aynı olur mu konsol çıktıktan sonraki süreçlerde görecez. ya geçen ps4 çıkışında da aynı muhabbet vardı firmların satın alınan elemanları böyle açıklamalar yapıyordu ! :D :D

Source

7.4.2020 11:54:26

0
Cihazlar çıksın anlarız o zaman hangisi güçlü.

Kasatka

7.4.2020 11:49:20

0
Hocam en doğrusu . Ben bu nesile pro ile girmiştim çünkü ana exc oyunları 3. Yılından sonra çıkmıştı ama benim düşüncem Sony şu an donanımla hyoe arkasına alan Microsoft un havasını almak için exc takvimi öne çekmiş olabilir . Yani cihazın ilk yılında bile en az bir iki exc görebiliriz bu yönden donaninda geriye dusmesi eğer dediğim akılla hareket ederlerse iyi bir şey.. Sana birde farklı bir soru sorucam hocam iznin olursa . Teknik konulara hakim oldugun için. Diyelim ben re3 remake de directorum ve sende baş grafik tasarimcisisin. Sana zombi yüz modellemesi görevi verildi. Atıyorum 100 farklı zombi yüz ve kıyafet modlemesi ne kadar zamanını alır ? RE 3 remake yi oynadinsa bilirsin re2 de ki modelleri hiç eklemeden aynen alıp kullanmışlar ya bir tane bile farklı modelleme yok. İnan bu saç sakal vs ekler yok arkadaş.

TheNewAtilla

7.4.2020 11:17:47

+4
Ramin ikiye bölünmüş hızlı kısmı 10 gb. Bu tamamen oyun için ayrılmış bölüm. Bence bu yeterlidir çünkü xboxin altinda 15 tane oyun stüdyosu var, heralde bu adamlara sormuşlardir yeter mi diye. Bu studyolar genelde ya kendi oyun motorlarini ya da unreal engine 4 kullaniyor. Bence bu noktada yine cry engine cuvallayacak gibi. Tabi günün sonunda hepsi paşa paşa oyunlarını xsx için optimize edecekler. Biz oyuncuları etkileyecek bir durum olmaz. 512 mb ramli x360’da, 4 gb ramli nintendo switch’de ne oyunlar çalışıyor. 10 gb yetsin bir zahmet.

ayseyilmaz35

7.4.2020 10:21:00

0
PSyitek geçerim ya

BSC Misafiri

7.4.2020 10:19:56

+1
la adam daha güçlü dememiş ne bu tantana?sadece kodlamak xbox'a göre daha kolay demiş.Ha bu demek değil ki xbox'a oyun yapmak çok zor.Sadece biri daha kolay yapmaya olanak sağlıyor hepsi bu.Bunun avantaj sağlayıp sağlamayacağını konsollar çıkınca görürüz.

BSC Misafiri

7.4.2020 09:54:14

0
Yorumları okudum, gördüm ki kimsenin bildiği hiçbir şey yok. Rakamlara takılıp yorum yapıyorlar. TFLOP'un işleyişini bilmeden yüksek rakamın avantaj olduğunu düşünüyorlar. Yazılım ve donanım düşündüğünüz gibi çalışmıyor. Biraz otomotive benziyor, yapılan işe göre sunulan rakamların değerleri farklı sonuçlar çıkarıyor. Örneğin bir Formula 1 aracının v6 1000 beygirlik motoru bulunurken bir Bugatti'nin v12 1200 beygir motoru mevcut. Bugattinin max hızı 400km iken Formula 1 araçlarının saatteki maz hızı 340km. Şimdi virajlı bir yarış pistini yazılım olarak düşünün ve bu donanımları o pistte yarıştırın. Rakamlara göre Bugatti kazanır değil mi?? Öyle değil işte.

strategen

7.4.2020 09:26:54

+1
Tflops tek başına, performansı ifade edemez. Performansa etki edecek daha onlarca faktör var. Aksini iddia etmek, "2 GHz işlemci, 3GHz işlemciden kötüdür", veya "4 GB ekran kartı 2GB'lıktan daha iyidir" demek gibidir.

JustInCase

7.4.2020 09:21:04

+2
O değilde birkaç keredir çeşitli firmalardan çeşitli geliştiriciler aynı şeyi söylüyor. Bakalım zaman geçtikçe bu açıklamalar artacak mı. Bunlar doğru ya da yanlış olabilir ancak dikkatimi şu çekiyor eğer bu konsollar çıktıktan sonra gelecek olan testlerde çözünürlüklerde falan bir fark olmazsa, veya optimizasyon ayağına ps5 az farkla bile fazladan verimlilik sunarsa ortaya çıkabilecek tabloyu hayal edebiliyor musunuz? Hani bir geliştiricinin kurduğu cümle bile bu derece olay oluyor madem bir de dedikleri doğru çıkarsa yaşanacak dramayı siz düşünün. Yapımcılar birer birer bombayı bırakıyor beyler, bakalım kimin suratına patlayacak.

BulaBaba

7.4.2020 07:52:03

+1
Bir kez daha insanımızın IQ'su yerlerde, bir kez daha Türkçe'de okuduğunu anlamada eksi net. Başlığa aldanıp, içeriği okumadan yorum yazmak nasıl bir gaflettir? Adam PS5 daha güçlü demiyor. Adam, PS5'e söz geçirmesi daha kolay diyor. Bu cihazların bir dili var gençler. Bilgisayar diline kim daha yakınsa onun konsolu daha optimize çalışır çoğu zaman. Bu geçen nesilde de böyleydi. PC İngilizce konuşuyor farz edin. Xbox Series X İspanyolca, PS5 de Almanca. Almanca ile İngilizce kardeş dil. İspanyolca kuzen. İngilizce'den Alamancaya çeviri İspanyolcaya oranla çok daha basit. Dolayısıyla Geliştiriciler daha az uğraşacak optimizasyon konusunda. Geçen nesil PS3 X360'tan bariz şekilde daha güçlüydü ancak PS3 Çince, X360 Fransızca konuştuğundan X360 neredeyse tüm multi platform oyunlarda çok daha iyi performans sergiledi. Gelecek nesil iki konsol da dil konusunda şimdiye kadarki en iyi yerlerde olacak. PS5, dil konusunda Xbox'a göre bir gıdım daha iyi bu kadar. Burada savaş vermenin manası yok.

BulaBaba

7.4.2020 07:35:29

0
quote:

Orjinalden alıntı: okusluk037 Trflops nedir bilip bilmeden konuşmayın geliştiriciyi ilgilendirir oyuncular arasındaki farkı anlayamazlar kaliteyle görüntüyle alakası yoktur hemen güç üzerinden yorum yapmayın ps4 1.84 trflops xbox one x 6 trflops ama görüntü aynı özel oyunlarda daha iyi
Varan iki. daha ilk sayfada iki tane alıntı yapmak durumunda kaldım. Diğer sayfaları okumayacağım :/ Hocam, göz doktoruna gidin.

BulaBaba

7.4.2020 07:32:14

0
quote:

Orjinalden alıntı: bersgurs Adam daha güçlü dememiş ki geliştiriciler için daha iyi demiş. Konsolda başarılı düzgün çalışan bir oyunu olmayan firmanında bunu söylemesi garip.
Yorumları okuyup geçecektim de hocam, bu adamlar 2013 senesinde 1000 dolardan satılan Titan X'i baz alarak geliştirdikleri Crysis 3'ü 2005 senesinde çıkan, 2013'te en ucuz versiyonu 200 dolardan satılan makinede neredeyse aynı kalitede uyarlayabilmiş adamlar. PS3 versiyonu gotham gibidir, ona göre aldanmayın.

Metal-Gear

7.4.2020 04:57:33

0
Benimde konsol tercihim PS5 olur yine. Xbox'ı deneyimlemek için alıp kullanırım bir süre ancak devam etmem çünkü multiplatformlar için PC kullanıyorum her zaman. PS4'ü exc oyunların sayısı kadar açtım onun haricinde yatıyor sürekli. PS5'i de en fazla exc oyunlarının sayısı kadar kullanırım, eğer çıkışı ile birlikte sağlam bir Exc gelmezse 1 - 2 yıl sonra piyasanın gazı geçince alırım. RTX 3 serisi gelince bir Nvidia ekran kartı güncellemesine gideceğim sadece.

sakarya01

7.4.2020 02:45:46

+1
Öfff yav kardeş alın evinize oynayın yav bu konsolların mühendisleri sizin kadar dert etmez böyle insanın enerjisini emen tartışma olamaz [url=https://hizliresim.com/UcORIV] [/url]

smartboy38

7.4.2020 02:17:26

+5
Tweetleri silse bile görüşünü belli etmiş sonuçta.Buralardaki boş fanboy yorumlarından ziyade yabancı uzman analistlerin yorumları ve değerlendirmeleri daha objektif ve buna göre konsollar arası ciddi bir grafik farkı görülmeyeceği az çok belli hocam.Son olarak da 60 fps veremese bile çoğu kişi exclusive oyunları için gene ps5e akın edecek,ps5 alan adam xboxun nerdeyse pcye de çıkan bütün oyunlarını da oynayacak,ama xbox alan adam lou2 ve ghost of tsushimayı geçtim daha adını sanını duymadığımız ps5teki birçok harika exclusivelerden mahrum kalacak,bu kadar basit,kaliteli exclusive oyunlar olmasa isterse 50 tflop olsun kimse gidip de oyunları daha pahalı satan playstationa yönelmez.

porsux

7.4.2020 01:53:13

+1
geçen nesil xboxın yoluna girmişlerdi, tutmayınca birde böyle deneyek dediler heralde. adam gibi bir yere kapak atmadıkları sürece beli doğrultamaz crytek onlarıda anlayabiliyorum. bu nesli bomboş geçtiler.

bersgurs

7.4.2020 01:53:34

+2
Adam daha güçlü dememiş ki geliştiriciler için daha iyi demiş. Konsolda başarılı düzgün çalışan bir oyunu olmayan firmanında bunu söylemesi garip.

okusluk037

7.4.2020 01:45:51

0
Bizim insanımız hemen daha iyi teknik özelliklerli aletlerin daha iyi olduğunu sanır iyi özelik koymak önemli değil onu iyi kullanabilmek gereksiz yere daha fazla özelik eklersen onun fiyatı alım gücü dahada artar anca onu parası olan insanlara satarsınız alt tarafı oyun oynuyorsun hackerlık yapmıyorsn

saimertug

7.4.2020 01:38:15

+1
Konsoldan pek anlamam ama teraflop olayı yanıltıcı. AMD senelerdir tf değeri, nvidia modellerine göre daha yüksek kartlar çıkartıyor. Ama pratikte nvidia tepede. Ne dediğimi anlamak isteyen rx vega 64 ile gtx 1080 karşılaştırmalarına bakabilir. Vega 64 12 tf, gtx 1080 9tf.

okusluk037

7.4.2020 01:36:23

+2
Trflops nedir bilip bilmeden konuşmayın geliştiriciyi ilgilendirir oyuncular arasındaki farkı anlayamazlar kaliteyle görüntüyle alakası yoktur hemen güç üzerinden yorum yapmayın ps4 1.84 trflops xbox one x 6 trflops ama görüntü aynı özel oyunlarda daha iyi

keskin_art

7.4.2020 01:20:15

+1
Berbat bi çakma aciklama hersey net sony 9.2 xbx 12 bu kadar basit

okusluk037

7.4.2020 01:10:54

+2
Şimdi xboxcular takmış tflops a xboxda yeni olan ne var ps5 de kontrolcu yeniliği ses yeniliği ssd yeniliği xbox sadece güce yönelik işler yapıyor alıcının gözünü boyuyor 10 tflops la 12 tflops arsında çıkacak fiyat farkı nı görünce görecem ben xboxcuları PlayStation markalaşmış xbox pc desek aynı özel oyun yok bişey yok o oyunları pc de herkez oynar güc önemli ama icraat yok kullanmyı bilmiyorlar kağıt üzerinde güçlü karşılaştırın bakalım çıkınca xbox mu ps mi pc ne xbox kolu al al sana xbox hemde para vermeden torrnetle indir mis

Guest-FD3E26E25

7.4.2020 01:05:00

+3
Crytek neden olduğu yerde sayıyor işte kanıtı. Birde mühendis olacak, teknoloji cahili olsan anca şu yorumu yapabilirsin.

Kasatka

7.4.2020 01:01:45

+2
Ben fanim herkes bilir ama iyinin faniyim. Ben gidip yine ps5 alicam Ben yine gidip PS exc leri alicam ama evelemeye gevelemeye gerek yok Xbox series x , overclock lu ( Oda son dakika da düşünülmüş bir şey cihazın ısınmasına nasıl yansıyacak nasıl bir soğutma ile gelecek bakalım çünkü son dakika 10.3 e yükseltilmiş cihaz) ps5 den yüzde 30 daha güçlü. Kendinizi de paralasaniz bu değişmeyecek. Kelime oyunu yapmaya gerek yok komik oluyorsunuz.

Kasatka

7.4.2020 00:38:35

+1
Arkadaslar adam bir oyuncu olarak değil bir yapımcı olarak cevalamis. Yani demiş ki cihaz bizi ugrastirmiyor. Bu su demek. Yaşlı dışi olmayan bir dedenin kuzu kaburga hiç iyi değil ben domates çorbasını daha güzel buluyorumla eşdeğer.

Locaste Siarnaq

7.4.2020 00:38:33

0
Sony paraları yatırmış.

MERNEPTAH

7.4.2020 00:28:41

+1
9.2 TFLOPS ile 12 Teraflops

xbr

7.4.2020 00:19:22

0
Demek istediğim basit aslında beygir gücü yarıştırmayın kağıt üstü çokta önemli değil...Gerçek hayat testi çok farklı Kağıda bakan birisi derki Lamborghini toz yutturur 400Kg+Hp+Aerodinamik avantajı kağıt üzerinde Skyline Gtr pert... peh peh peh... Farz edelim bu adam yalancı,yine oyunlar bir çıksın öyle bakalım o Tf ler ne işe yarayacak Hatta daha önemlisi o Tf ler sadece Halo+Forza da işe yarayacaksa bol şans... Ama ben Ms in bu seride ders alıp en az 10Exc yapacağına inanıyorum...

BekirTemel

7.4.2020 00:18:10

0
bilemiyorum altan bilemiyoru

Guest-AEF248198

7.4.2020 00:09:08

+1
O yüzden mi Xbox One 900p verirken Ps4 1080p veriyordu? Ayrıca örnek alakaya maydanoz örneği.

xbr

7.4.2020 00:06:38

+4
Burada xbox fanları kafayı ellerindeki tek veri olan Tf ile bozmuşlar... Düz mantık Tf daha yüksekse daha iyi grafikleri olmalı Size bir soru sorucam cevabı bilin bakalım!!! 2010 model modifiyesiz Nissan Skyline Gtr yine 2010 model Lamborghini Gallardo Superleggera örneği bunun için çok uygun Nissan yaklaşık 400kg daha ağır ve yaklaşık 30 beygir daha güçsüz Lamborghini ye göre bilin bakalım hangi araç daha hızlı Herşey kas demek değildir onu nasıl kullanacağınız çok daha önemli...

Guest-AEF248198

7.4.2020 00:06:24

0
Kardeş yorumları okumuyorsun herhalde adam twitleri silmiş falan diyorlar. Ayrıca o dönem bu adam Crytek'te çalışmış mı bilmiyoruz. Boş muhabbetler, Ssd'nin tek farkı yükleme süreleri ve kaplamalardaki gecikmelerin düşmesiyle alakalıdır onun dışında oyun yüklendikten sonra bazı oyunlardaki ufak fps farkları haricinde fps farkı yok, oyun geliştiriciler için kolaylık sağlanmışsa onu ben bilemem daha ortada konsolun tasarımını göremedik bile. Konsolların çıkmasına gerek yok ortada olan teknik özelliklerle ne olup ne biteceği az buçuk bellidir. 30 fps saçmalığına devam edeceklerse bu sefer insanların tercihi her zaman daha yüksek kalitede daha fazla fps vereni tercih eder.

smartboy38

7.4.2020 00:00:48

0
Sene 2007,13 sene önce crysis oyunu çıktı.Merak eden açsın youtubedan en yüksek grafik ayarlarında oynanan bu oyunu izlesin.Şu an bile zirveye oynayabilecek grafiği 13 yıl önce yapabilen firmada çalışan grafik mühendisi böyle konuşuyorsa ciddiye alınmalı.Xboxın çok güçlü olduğu zaten ortada ama ps5in de hakkı yeniyor.Gerçi bunun tartışılmasına da gerek yok.Konsollar bi çıksın zaten ak mı kara mı belli olacak.

Psxx

6.4.2020 23:45:54

0
https://www.mtcgame.com/tr-TR Xbox oyun alacaklar bu siteye baksın çok uygun a geliyor bazen rdr2 120 TL te almıştım son çıkan assasıns 100 TL almıştım yanın da bütün ek paketleri ve assasıns 3 hediyeydı reklam için yazmıyorum gerçekten ben hep buradan alıyorum ve çok uygun oluyor bazen

Psxx

6.4.2020 23:41:58

+1
Kardeş Xbox oyunları daha uygun https://www.mtcgame.com/tr-TR Bu siteden alışveriş yaparsan su an

detanaoq

6.4.2020 23:41:11

+1
istediği kadar iyi olsun xbox sex daha mantıklı seçim olur...

general4242

6.4.2020 23:22:23

0
Bahsettigi Xbox korsan mı ?

Guest-AEF248198

6.4.2020 23:16:11

+1
Aynı mimaride 10 tflopsluk parçanın 12 tflopsluk parçayla aynı olduğunu söyleyen insanın bilgisizliği "dünya düz diyenle" aynı seviyededir. Bunun tartışılacak bir tarafı yok.

smartboy38

6.4.2020 23:08:56

+4
Büyük firmalardan bunun gibi oyun gelişticiler ps5in xboxtan nerdeyse performans anlamında farkının olmadığını hatta bazen daha önde olabildiği yönünde tweet atıyor.Bu forumun ps5 ana konusunda,konu sahibi oyun geliştiricilerin anlık tweetlerini çevirerek paylaşıyordu isteyen konuya girip de bakabilir.Burdakilerin oynayacağı oyunu bizzat yapan adamlar nerdeyse performans farkının olmadığinı söylüyor,forumun dâhi ergenleri de ps5 9.2 tflopmuş,bizim çikolopsumuz 12 hahaha diye gülüyorlar,size mi güvenek yoksa yıllaaar önce bugünlerdekinden bile daha kaliteli grafikle çıkan crysis'i yapabilen şirketteki grafik mühendisine mi güvenek

WhyNot?

6.4.2020 22:39:52

+2
Boşuna laf anlatmaya çalışma buna.

19952020

6.4.2020 22:30:15

+1
Crysis 4 ne zaman çıkacak en son prophet nano giysiyle yüzüne birle?mi?ti crytek yeni konsollara çıkarıyorsa bunu yapması lazım

OMEGALUL

6.4.2020 22:26:14

+3
Arkadaşlar bir karar verelim artık. 1 hafta önce playstation store indirimleri kaldırdı diye sony tü kaka olmamış mıydı, microsoft'cu olmamış mıydık? Hepimiz playstationları sokakta parçalayıp xbox almayacak mıydık, şimdi tekrar sony tarafına mı geçtik? Nerenin fanboyu olacağımızla ilgili bir açıklama yapılsın pls.

selvetarm

6.4.2020 22:17:56

+2
performans olayını bilmem ama playstation store fiyatları bu haldeyken ve karşısında gamepass gibi bir olay varken ps5 beyin gücüyle oyun oynatsa gidip ps5 almam. türkiye şartlarında ben önce uygun olmasına bakarım.

Guest-AEF248198

6.4.2020 22:17:50

+2
Biz Xboxcı değiliz sadece ucuza oyun oynatan, cebimize hitap eden kimse o taraftayız.

aterikasedi

6.4.2020 22:11:52

+1
oo paralar yatmış

TsubasaXP

6.4.2020 21:55:20

+3
Crytec mi kalmış, taraflı yorum yaptığı belli. İki platforma oyun geliştiren birisi böyle açıklama yapamaz biraz mantık lütfen. Matematik yalan sözlemez. 12 > 9.2 TF

ilkerk88

6.4.2020 21:50:39

+3
forumdaki benzinciler vs dizelciler psciler vs xboxcular ayrıca androidciler ve ioscular takımlar kurulsun korona belası bitince halısaha maçı turnuva yapak.

Rektangular

6.4.2020 21:37:40

0
Başta ram konusunda ps4 daha avantajlı ancak daha sonraları xbox daha iyi olacak öyleyse. 6binden aşağı gelmeyeceği için ağlayarak uzaklaşacağım ben konsollardan

ebavamqko

6.4.2020 21:27:22

+3
eee bu xbox ı daha yavaş yapmaz... ama paylaşımda sony fanları series x dumb vs yazmışlar. herhalde bu adamlar ps4 ün nasıl çalıştığımı bilmeyenler. ben ondan da bahsettim. bekleyip sonyi görücez. resmi lansımanda kelime oyunları vs yaptılar ama dahası da gelecek [&:]

Venomstr

6.4.2020 21:26:04

+6
Kardeş yaşın mı küçük yoksa internet kullanmayı mı bilmiyorsun? Bak RDR 2, PSN'de 18 Mart'a kadar zaten 28 Euro'ya düşmüş. Xbox'ta ise 31,5 Euro'ya düşmüş. İndirime girdiği tarihler aynı olmaz. Bu basit mantığı da mı bilmiyorsun? Burada bile kendi kendini fail etmişsin. PS4'te daha ucuz. PSN indirimleri genel olarak Xbox'tan daha iyidir. Bir şey yazıyorsan yazdığın şey doğru olsun. https://psdeals.net/de-store/game/1636529/red-dead-redemption-2 https://xbdeals.net/de-store/game/396656/red-dead-redemption-2

ebavamqko

6.4.2020 21:23:35

+2
burada açılmışı var kardeş. iki konsol arasında 1 yıl var ve farka bak ... fark 1.3 tflop. aha bu yeni nesilde ise 4 tflop olacak.

Metal-Gear

6.4.2020 21:22:11

+2
Hani ben Xbox'a laf mı ettim kardeş? Konuyla alakalı bilgi verdim üstelik microsoft'un yeni xbox'da sunduğu araçların güzelliğine değindim. Sen bir fanatik olarak yapman gerekeni yap ve diğer fanatiklere yap xbox propogandanı. Beni ilgilendiren bir şey yok bu tip şeyler sizin işiniz. [:'(]

ebavamqko

6.4.2020 21:21:14

+1
kapasite kapasite. konumuz geriye dönük oyunlar oynayabilme ve gamepass olayı ile fiyat avantajları. amerikan alman ayrımı olduğunu bilmiyordum. ben googledan arattım direkt bu çıktı. lakin alman xbox store"da da fiyat 30 euro ... sony de 70 euro ... hala mı savunuyorsun?

requizm

6.4.2020 21:10:04

+3
Keşke habercilik böyle olsa.

Guest-AEF248198

6.4.2020 21:07:54

+2
Minecraft deyip aklınca dalga geçen tipler Ps 4'ün tüm exc oyun satışlarını toplasanız bir Minecraft kadar satmıştır. (176 milyondan fazla)

Soner_o7

6.4.2020 21:06:21

0
Çıksın da aradaki farkı görelimciler ağırlıkta. Bu demektir ki PS5 oyunlarında efsane downgrade ler bizi bekliyor alıştık zaten.

RaiTrQ

6.4.2020 21:04:29

+1
Tek bu değil ki bundan ayrı 4-5 oyun yapımcısı daha aynı yorumu yaptı. Peki senin sony nin sunumda söylediği değerleri söylememen çok mu akıllı işi kendini kandırıyorsun

ebavamqko

6.4.2020 21:02:55

0
hakikatten varmış ama sanırım 10gb tı oyunlara 560gb ile ayırırken, ses dosyaları, kodlar, dataları bu 6 lık kısımda saklayacaklar. o zaman nesi daha yavaş yapmış? ps4 de tek çekirdek ve 2 gb ram zaten o saçma ara yüz için kullanılıyor. ps5 de o zaman böyle bir olay olacak. bence siz xbox a laf edeceğinize ps4 den edinilen birikim ile sony den üstü açılmamaış bilgilere fazla aldanmayın.

equasezy1

6.4.2020 20:58:22

0
money talks

FCKöln

6.4.2020 20:54:16

+1
Boşu boşuna nefesinizi zorlamayın,böyle şeyler geçen nesilde de yaşandı ama sonuç hiç değişmedi. CD Projekt gibi bir firma bile Xbox One’ın gizli güçleri olduğunu be zamanla açılacağını söylemişti. Peki sonuç ne? Çıkan TW3 PS4 de 1080p,XO da 900p çıktı. Buyrun kaynak. https://www.complex.com/pop-culture/2013/11/microsoft-xbox-one-hidden-power

Venomstr

6.4.2020 20:49:21

+4
Mesajımla alakasız şeyler yazma. Yazmadığım şeyleri de yazma. Bu arada yazdıklarının çoğu yanlış. USA fiyatıyla Avrupa Euro fiyatını kıyaslamışsın. Yurt dışında fiyatlar standart. Aynı yani. 1- Almanya'da ikisi de 70 Euro. 2- PSN Store'da oyunları aratabiliyorsun. Sayfa sayfa gezmene gerek yok. Konuyu değiştirmeden yazdıklarıma net cevaplar verirsen trollük yapmamış olursun. https://www.xbox.com/de-de/games/red-dead-redemption-2 https://store.playstation.com/de-de/product/EP1004-CUSA08519_00-REDEMPTION000002

ebavamqko

6.4.2020 20:42:44

+1
yok bu cevap almak içindi. şimdi bu ps4 oyunu olacak iken ... ms ise geriye dönük yüzlerce oyun sunuyor ... bu bile ayrı bir olay ve sudan ucuza fiyatla bunu yapıyor. buyur bak https://store.playstation.com/de-de/product/EP1004-CUSA08519_00-REDEMPTION000002 RDR 2, 70 euro sony ps4 de ( ki adamların sitesi de leş gibi. direkt oyunu aratamıyorum. sayfa sayfa gezmek zorunda kalıyorum sırf daha fazla oyun satma istekleri yüzünden bu bana zorla yaptırılıyor ) birde one x de fiyatına bakalım https://www.xbox.com/en-US/games/red-dead-redemption-2 XBOX tarafında ise RDR2 25 euro ! yahu hala mı bu paragöz sonyi savunacaksınız ? sen söylesene lou2 yi ps4 de oynamayacak mıydın ? pro bile çıkardılar. ne oldu o iş mesela ? topu topu iş yapan 3 4 excl oyunu vardı sony"nin? birde bazıları burada utanmadan fan boylukla suçluyorlar. babamızın şirketimiymiş vs. gülüyorum. savunmayın şu adamları. kanımızı emdiler! serverları berbat. ara yüzü berbat ... diğer uygulama kütüphaneleri de leş gibi. ve hala savunuyorsunuz ? anlayamıyorum cidden.

Metal-Gear

6.4.2020 20:38:53

+6
İranlı eleman trolledi mi trollemedi mi beni pek ilgilendirmiyor ama söz konusu bilgi doğru zaten. Split gddr6'nın bir parçası diğerinden düşük band genişliği sunuyor: Memory Bandwidth 10GB at 560GB/s, 6GB at 336GB/s Bu yazılımcılar için bir eksi midir artı mıdır işin o kısmı Microsoft'un geliştiriclere sunacağı araçlara bakar. XSX'de yenilenmiş bir DirectX kütüphanesi + bunu peak noktada değerlendirebilen bir sanal bellek var SSD'den ayrılmış. Mantıklı yani yüksek ve düşük band genişliğe sahip bölünmüş modüllerin olması. Niye mantıksız olacakta?

Venomstr

6.4.2020 20:34:55

+4
Mesajımda böyle bir şey mi yazıyor? PS4 oyunları indirilip oynanabilir yazmışım zaten.

ebavamqko

6.4.2020 20:34:29

+1
olmayan görüşmeyi sözüm ona çevirip sonycileri tollemişler ama hayal aleminde yaşayan biz mi oluyoruz ?

ebavamqko

6.4.2020 20:33:25

+3
kardeş böyle bir görüşme yok... https://twitter.com/man4dead/status/1246924333047578626 aha sözüm ona tweet bu ... kaldırmışlar. adam bu yılın sağlam trollerinden birini yedirmiş sonyci arkadaşlara. gddr6 ram mödüllerinden biri daha yavaş diğeri nasıl daha hızlı olabilir ? mantıklı mı?

kataaay

6.4.2020 20:26:01

+2
Crytek Microsoft tarafından kullanıp atılmış bir firma. Ryse Son of Rome oyunu ve sonrasındaki süreçte Microsoft yüzünden neredeyse batacaktı bu adamlar. Bundan dolayı objektif bir değerlendirmeden ziyade Microsoft'a kinlerini göstermeleri olası. Sony gibi zırt pırt online sistemi çöken bir firmanın Microsoft gibi Windows vs. birçok yazılıma sahip bir firmadan daha iyi kodlama koşulları sunması bana pek mantıklı gelmiyor. Ki kendisi bu açıklamayı yaparken kod yazma konusunda yaşadığı avantajları da belirtmeyerek şüpheyi iyice artırıyor.

BlackTower_35

6.4.2020 20:26:17

+4
Bir zamanlar Neogaf daki troller e de böyle inanmıştınız. 13 TF diye. :)) Adamlar hergün trolledi sizi. Şimdide bu trollere inanıyorsunuz. İnanmak doğanızda var galiba..

-OdATA-

6.4.2020 20:25:23

0
ve sony Crytek'i satın alır , Crysis exclusive olur Edit: keşke

xb-treck

6.4.2020 20:23:09

+1
quote:

Orjinalden alıntı: xb-treck Adam iranlı, ps4 japon, xbox abd menşeili..
Mesajıma ek olarak şimdi fark ettim İran'lı web oyun sitesiymiş..Bu o iyi bu kötü olarak demiyorum, ABD'nin Korona mücadelesi için destek olmayı teklif edip art niyetli diye kabul etmeyen İran'dan bahsediyoruz.Adam gidipte abd menşeili xbox daha iyi varın onun yaşayacağı sıkıntıları siz düşünün.

Clavicus Vile

6.4.2020 20:23:03

+7
Playstation Japon değil artık. Sony tüm SIE yönetimini California'ya taşıdı. Japonların konsol üzerinde etkisi yok neredeyse.

speddy12

6.4.2020 20:09:48

0
Gene herkes burda boş boş birbirini yiyor.çıkınca görürsünüz ne olduğunu istiyen istediğini alır Sony yada Microsoft size para mı veriyor sanki?

mementopolis

6.4.2020 20:09:53

+6
4k minecraft 120 fps titriyorum şuannn

ebavamqko

6.4.2020 20:09:34

+1
https://twitter.com/man4dead/status/1246924333047578626 bak kardeş. burda iranlı bir stroll"un gazına gelmiş yazıyorsuuzç. bir çok kişi rezil oluyor. bahsi geçen tweet falan yok silinmiş yani! belli adam trollük yapmış ... Allah"ın torlunun konsunu kaynak diye gösteren sitede suç aslında (amerikan sitesine sözüm). yalan haber kaldırılması lazım. sony bunlardan da mı medet ummaya başlamış sony e sağlam tokat geliyor ... dediğim gibi alıglar ve yalan dolanlarla bu iş olmaz. insanları yani kendi kullanıcı kitlesini salak yerine koyuyor sony bu yaptığı algılar ile.

RaiTrQ

6.4.2020 20:08:33

+3
O 9.2 değil 0.92 dir adamlar o kadar kör ki ne sony sunumunda kendi açıkladığı değerleri söylüyor ayrıca yattığı yerden oyun geliştiricisi olan adamın yorumuna sallıyor evet kral sensin en iyisi xbox git yastığında ağlamaya devam et

Venomstr

6.4.2020 20:08:12

+2
PS Now'da PS4 oyunları indirilebiliyor. İnternete gerek yok.

ebavamqko

6.4.2020 20:05:44

+3
bende ps3 ve ps4 vardı ben bilmiyordum gamepass olayını hatta xbox a klavye ve fare takıldığını da bilmiyordum. ulan adamlar üstüne önceki serilerden oyunları vermişler. gow oynıycam tüm serilerini mesela. sen ise psnow denilen saçmalık ile internet üzerinden takıla takıla oynarsın artık... faiş fiyatlarla. ısınan borozan gibi öten bir sistemle. iranlı troll sizleri fena kandırmış yalnız. yahu rem modülleri aynı GDDR6 biri nasıl daha hızlı olruken diğeri daha yavaş oluyor? hadi donanım bilginiz yok, mantığınızda mı yok?

Fearless_tr

6.4.2020 20:04:19

0
Ben bögle xbox fanboyu görmedim arkadas babasinin firmasi olsa bu kadar savunmaz :)))) Yalniz son zamanlarda psn'deki kopmalar grup chatten atmalar canimi skmaya basladi iyice keyfimi kacirmiyor degil playstation yavastan.Bir hafta sonu oyun oynamak istiyorsunuz oda kopmalar download hizlarindaki sacmaliklar ugras dur.Paranla rezil oluyorsun.

mementopolis

6.4.2020 20:04:28

0
Zaten ilk cikan Konsolardan ( özellikle ben) medet umuyorum... Mutlaka revisyonlu olanlar cikacaktir veya yeni sürüm.

mementopolis

6.4.2020 20:02:12

+3
O yüzden "Pc + Ps4" Sony fanboylari bilmiyor mu Pc'de gampass almayi :D

ebavamqko

6.4.2020 20:01:37

+1
google da ara ... rdr 2 de koyduğu fark yüzünden şu anda piyasada one x bulunmuyor. talebi görünce fiyatlar 5000 liralara çıkmış. kendinizi kandırmaya devam edin. orada bellek farkı dedğili muhtemelen solid state lere erişim hızı. yoksa GDDR6 16 GB ram var series x de ...

ebavamqko

6.4.2020 19:59:28

+2
akradaşlara xbox one ile ps4 pro arasında RDR2 veya son çıkan COD ekran görüntü kalitesi farklarını koyabilirsen bence susturacaksın bunları :) konuşmaya devam edecekler.

Guest-AEF248198

6.4.2020 19:54:27

+5
Biz Gamepass'le yüzlerce oyun oynarken sen 7 yıldır ha çıktı ha çıkacak denilen Last of Us 2'yi beklemeye devam et. PC'de de oynasan konsolda da oynasan Microsoft'a para kazandırıyorsun. 12 tflop gücündeki ekran kartının fiyatını da biliyorsundur. Anca varsa yoksa God of War falan muhabbeti yapın. Playstation kafede gider oynarız niye Playstation alalım bana Playstation almak için bir tane neden söyle? Exc oyun deme 4-5 oyun hariç yüzüne bakmadım bunları zaten kiralama yöntemiyle ya da kafelerde oynarız. Ayrıca Days Gone, The Order, Driveclub gibi vasat-ortalama, kamera ve kontrol sorunları olan last Guardian deme de sonra (Ps 4 ikinci el alıp oynayıp sattım bu arada).

BSC Misafiri

6.4.2020 19:50:09

+12
Sadece kağıt üstünde xbox üstün gibi duruyor. Gerçegin ne olduğunu geliştiriciler söylüyor zaten. Ps4 exclusive oyunlarından da kimin üstün olduğunu gördük grafik olarak. Xbox one x güçlü olsada çok satamadı.

BSC Misafiri

6.4.2020 19:50:01

+1
yüksel aglama

BSC Misafiri

6.4.2020 19:49:58

0
Valla s..dik yarıştırmaya gerek yok. Hangi yönler size ağır basıyorsa ona göre değerlendirip alın yeni konsolunuzu. Şu bir gerçek sony özel oyun anlamında çok iyi, xbox ise hizmet anlamında çok iyi gamepass bir nimet. Ben 1 sene almayacağım konsolları. 1 sene sonraki özel oyun, hizmet ve tutumlarına göre alicam. Şuan nintendo switch, ps4 ve xbox one var zaten.

128MilyarDolar

6.4.2020 19:43:42

+6
Anlat anlat bitiremediğim OLMAYAN OYUNLARI PS5 e çıkacak bir GOD, Last of us, Uncharted ı gördükleri zaman yüzlerinde ki ifadeyi merak ediyorum. Düşünsene 5-6 bin lira para verip konsol alıyorsun ama PC de ne varsa onu oynuyorsun ekstra tek bir oyun yok

Hoid

6.4.2020 19:41:56

0
Oyunlar düşük güçteki alete göre yapılıyor ilk başta arada pek fark olmaz yıllar geçtikçe xbox da oyunlar daha iyi gözükmeye başlar. Ancak PS5'in öyle uzaktan seyredeceğine pek inanmıyorum belki çıkışında belki de 5-6 ay sonra PS5 PRO yu çıkartabilirler zaten iyice öldü bu bir tane konsol çıkartalım 7 sene gitsin olayı. Ancak işte bu dönüşümü hızlı bir şekilde yapmazlarsa aralarında pek grafik farkı olmuyor. Misal XBOX ONE X 6 tf mi ne gücü vardı ama nesilin sonuna doğru çıktı yapımcılar da ona göre özel bir çaba göstermedi. Kaldı ki MS kendisi de göstermedi, zaten malumunuz EXC oyun yok. Bu gelenekleri devam edecek gibi görünüyor. Bakalım ölmezsek bu virüsten dolayı çok ilginç günler bizleri bekliyor

mementopolis

6.4.2020 19:37:26

0
Microsoft duyduklarina soke olmusdur

BlackTower_35

6.4.2020 19:37:10

0
Arada uçurum var işte grafikte, performans ta herşey de. Ps4 le one x i bir tutuyor :)

Guest-AEF248198

6.4.2020 19:34:52

+1
Senin ki her şeyi silip kayıplara karışmış diyorlar.

aykut291

6.4.2020 19:34:51

0
Lafa değil Oyun videolarına ve testlere bakarım.Bakalım görecez artık hangisi daha iyi.

BSC Misafiri

6.4.2020 19:26:45

+14
sadece bu geliştirici değil, 4-5 geliştirici daha Ps5 in en rahay oyun geliştirilecek konsol olduğunu söylüyor. Buradaki xbox kullanıcıları daha iyi bildiklerini sanıyorlar.

BlackBeasT

6.4.2020 19:25:24

+2
Yabancı haber kaynaklarında ki yorumlarda İranlı Ali sonrasında Tweetlerini silmiş, hatta çeviriyi yapan Twitter hesabı'da silinmiş.. Çeviriyi yapan hesap ulaşılmaz durumda... https://twitter.com/man4dead/status/1246924333047578626 Bilinmeyen kişiler tarafından mail yada telefonuna mesaj gönderilmişde olabilir.. Ah be Alim Kaynak: https://getpopularnews.com/video-games/engineer-crytek-ps5-is-much-better-than-xbox-series-x-gpn/

Guest-AEF248198

6.4.2020 19:24:23

0

BSC Misafiri

6.4.2020 19:22:32

0
Kimse dediğini anlamamış adam diyorki kodlama kolay ps5 'le istediğimiz grafiklere cikariz amd grafik kartlarında traflops değeri olarak bazı kartları yüksek ama nvidia düşük traflops ekran kartıyla fark ariyo amd ye ps5 alınır xbox deyil

gamer-x

6.4.2020 19:18:55

+5
Büyük resimi gören bir kullanıcı 😁

mementopolis

6.4.2020 19:18:48

+6
12Tflop bu boru mu Gelistirici 12Flop'u gördügünde felegini sasirdi nede olsa (yersen) :D o yüzden Ps5'te gelistirmek daha iyi diyor . hadi donanim bilgimiz yok :D ya haberdeki ve ondan önceki gelistiricilerin ps5'e olan övgüleri nedir oyun gelsitrimrkle ilgili olan :D

gamer-x

6.4.2020 19:17:08

+3
Microsoft 32 gb ram 5 tb ssd koysada cihaza unuttuğu birşey var bilin bakalım nedir nedir

dark dragon

6.4.2020 19:14:59

+25
Xtroller sinirlenmiş biraz, sen kendini ne sanıyorsun ey İranlı crytek’de grafik mühendisi oldun diye forum donanım’ın yetkili ve etkili kişilerinden daha mı iyi bileceksin.

gamer-x

6.4.2020 19:13:46

+11
Ağlama duvarına dönmüş burası hahahahah

Guest-AEF248198

6.4.2020 19:11:30

+2
Oyunsuzlukta oluyor sanırım git bir Gamepass al da oyun oyna biraz Pc'de de var Gamepass malum Microsoft yağdırdıkça yağdırıyor, ayrıca donanım forumunda yazıyorsunuz bu konularda bilgisizliğinizi bu kadar belli etmeyin insanları güldürmeyin.

Guest-AEF248198

6.4.2020 19:09:01

+4
Donanım forumunda yazıyorsunuz akıl alır gibi değil ya ciddi ciddi Ps5'in daha güçlü olduğunu söyleyenler var.

PrensMişkın

6.4.2020 19:03:35

+2
PlayStation 5 4999 TL olarak gelse alınabilir ama gel gör ki şu an ps4 slim 4999 TL!!!!

Psxx

6.4.2020 18:55:19

0
Sony böyle ucuz numaralara gerek yok. Sony senin ne olduğunu da biliyoruz gençler pek bilmez ama tek basına olsan oyuncuların vay haline. Güç olarak bakacak olursak ps5 güçlü olacaktır ara da ufak farklar olabilir hangisi sizi hitap ediyorsa onu almak lazım ben ps4 Xbox öne den güçlü olmasına rağmen Xbox öne almıştım sonra ps4 aldım sonra ps4 pro aldım ama hep Xbox ama daha kullanışlı geldi daha rahat ama sız PS tarafı daha kullanışlı geliyorsa bence ps5 tercih edin aralarında çok bir fark olmaz

FCKöln

6.4.2020 18:55:54

+2
Bence bu herif bu “dar boğaz”olayını bi tarafından uydurdu. PS5’in SSD ile mucizeler yaratacağı konusuda bana tamamen peri masalı geliyor. Yaptığı açıklamaya bakın,XSX deki kilitli saat hızlarını dezavantaj olarak görüyor,36CU makine maximum performansda çalışabilecekken,daha geniş GPU çalışamazmış. Zaten ResetEra da ki bazı geliştiriciler,bu röportajın tamamen dikkat çekme istenmesinden başka bişey değil dediler ve orada konu kilitlendi.

Hoid

6.4.2020 18:47:42

+2

Wayward Son

6.4.2020 18:44:59

+1
Son kullanıcıya gelene kadar, hele bu konuda bilgi yoksa yalnızca rakamlar üzerinden mastürbasyon yapıyorlar. Ben, SSD'nin PS5 için ciddi işe yarayacak bir gelişme olduğunu düşünüyorum. SSD'yi yalnızca hızlı depolama olarak kullanmak yerine farklı anlamlarda faydalanmak çok mantıklı. Eğer o meşhur soğutma problemini hallederse Sony, işi kotarır. PS4 Pro'nun uçak gibi takılmasından sonra açıkçası o anlamda korkmuyor değilim. Series X ise darboğaz vs. konularını bir şekilde çözecektir. Belki son bir hamle ile, belki erteleme ile (corona) ve belki de Series adının altını doldurup yeni bir model ile hallederler. Önemli olan, Ms, oraya 1. parti olarak ne çıkaracak? Yoksa multiplatformda uçurum olmayacağını herkes biliyor ve deneyimledi. Hem PS5'in SSD'si ve kodlama alanındaki yetenekleri, hem de SX'in gücünün anlamı özel oyunlarda görülür. Elbette bu tek bir yapımcının yorumu. E3 falan olaydı da göreydik bunları.

xb-treck

6.4.2020 18:44:51

+13
Adam iranlı, ps4 japon, xbox abd menşeili..

BSC Misafiri

6.4.2020 18:44:13

+6
Xboxx dünyanın en iyi konsolu ama yediği fark ortada 4k minecraftçıları piste alalım oynasınlar

BSC Misafiri

6.4.2020 18:44:11

+2
İşte crytek bunlar yüzünden batıyor. Sen oyun yap oyun bırak lafı

BSC Misafiri

6.4.2020 18:44:01

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Metal-Gear Açıklamanın tamamında niye böyle dediğinin detaylarını paylaşmış: https://www.gamepressure.com/newsroom/crytek-engineer-ps5-is-much-better-than-xbox-series-x/zb1a90 Şöyle diyor: Xbox'ın komponentleri arasında darboğazlar olduğu için 12 tflops gibi bir güce sadece ideal şartlar altında ulaşmak mümkün.Bunun en iyi örneği konsolun RAM çözümüymüş, Xbox One'da da yaptıkları bir hata varmış: RAM'i 2 parçaya bölmüşler, bunlardan biri yüksek band genişliğine sahipken diğer değilmiş. Bunun dezavantajı ise kodlamada şuymuş: toplamda ram'in hızlı olan parçasına koymak istedikleri şeylerin (verilerin/paketlerin) sayısı, bu bölümlenmiş hızlı parça için fazlaymış. Bu da kodlama da sıkıntılara yol açıyormuş. Bu noktada eğer eğer 4K desteklemek isterlerse bu da bambaşka bir hikayeye dönüşecekmiş. Yani GPU'ya ramlerden giden veri miktarı bir darboğaz vesilesi olacakmış anlattığına bakılırsa. İşin özeti: 12 Tflops'u kullanmak için GPU'ya tam erişim lazım, bu tflops isimli işlem gücü GPU'da başlıyor, ama oraya gidene kadar programlama açısında yolda tıkandıklarını ifade ediyor kısaca.
Peki Xbox bunu görememiş mi ya da geliştiricilerle hiç masaya oturmamışlar mı?

FCKöln

6.4.2020 18:41:40

+36
Salla salla gelsin. Kuyruğu sıkışınca,Herif bütün tweetleri kaldırdı ve röportajın içeriğini kabul etmediğini açıkladı. Burada anlatılanların hepsi platform fanı bir adam tarafından masal şeklinde anlatılmıştır. Komediye bakın PS5,36CU işe max.performansda çalışabilecek iken 52CU XSX de asla performans maximize edilemezmiş. XSX’in kilitli saat hızları aptalcaymış,split RAM hataymış.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Metal-Gear

6.4.2020 18:34:03

+41
Açıklamanın tamamında niye böyle dediğinin detaylarını paylaşmış: https://www.gamepressure.com/newsroom/crytek-engineer-ps5-is-much-better-than-xbox-series-x/zb1a90 Şöyle diyor: Xbox'ın komponentleri arasında darboğazlar olduğu için 12 tflops gibi bir güce sadece ideal şartlar altında ulaşmak mümkün. Bunun en iyi örneği konsolun RAM çözümüymüş, Xbox One'da da yaptıkları bir hata varmış: RAM'i 2 parçaya bölmüşler, bunlardan biri yüksek band genişliğine sahipken diğeri değilmiş. Bunun dezavantajı ise kodlamada şuymuş: Toplamda ram'in hızlı olan parçasına koymak istedikleri şeylerin (verilerin/paketlerin) miktarı, bu bölümlenmiş parça için fazlaymış. Bu da kodlama da sıkıntılara yol açıyormuş (darboğaza yani). Bu noktada eğer 4K çözünürlüğü de desteklemek isterlerse bu da bambaşka bir hikayeye dönüşecekmiş. Yani GPU'ya ramlerden giden veri miktarı ile alakalı bir darboğaz varmış anlattığının en basit hali bu. Pratikte ne kadar doğru olur şu an için bilmek zor ama oyunlarda her şey grafik programlama değil. Performansı sömüren en büyük etken oyunlardaki 3D ortamların bütünü. Bu da işlem gücü ile alakalı bir şey. Şu an için şartlar eşitlenecekmiş gibi bir atmosfer var. Göreceğiz ne olacak.

Manhunt Three

6.4.2020 18:28:54

+3
quote:

Orjinalden alıntı: BlackTower_35 Yav he he.. Birisi şuna 9.2 TFLOPS ile 12 Teraflops arasında ki farkı açıklasın..
Ps4 1,84 TFLOPS, Xbox one x 6 TFLOPS. Aradaki grafik farkına bak.

by_endless

6.4.2020 18:18:19

+39
Ulan herkesin desteklediği bir şeyi nasıl sevebilirim diye düşünüyorum da harbi zor ya. Yedi düvel birleşmiş hepsi sony'nin sırtını sıvazlıyor. İnadına xbox fanboyu olucam yeter bu ne ya :/ mafya mı lan bunlar rezil donanımlarıyla herkes alkış tutuyor bunlara?

BSC Misafiri

6.4.2020 18:02:20

+1
Bunu diyen de bir iranlı.

BSC Misafiri

6.4.2020 18:02:14

0
Valla tek bir kişiye değil, bir kaç uzmana bakmak gerekir. Dar görüşlü olmamak lazım. En iyi kim çıkıştaki incelemelerden görürüz.

BlackTower_35

6.4.2020 17:59:03

+15
Yav he he.. Birisi şuna 9.2 TFLOPS ile 12 Teraflops arasında ki farkı açıklasın..

RocK__StaR

6.4.2020 17:56:14

0
Muhtemelen ertelenecek konsol çıkışları çıktığında görürüz artık hangisinin kaliteli olduğunu

Philipp_Plein

6.4.2020 17:56:53

+9

Yeniada

6.4.2020 17:50:08

+3
Ortalık karışır....
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız