Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Crackdown'ın Yıkılabilir Oyun Alanı ve Cloud Teknolojisi İddialı Duruyor


       Xbox One'a özel olarak geliştirilen Crackdown'ın en ilgi çeken noktasından birisi de %100 yıkılabilir olan oyun dünyası. Hesaplama için Microsoft'un Cloud teknolojisini kullanan yapımın yıkılabilir çevresi yayınlanan uzun bir oynanış demosunda gözler önüne seriliyor.
 
       IGN üzerinden yayınlanan bu oynanış videosunda Dave Jones, bizlere Crackdown'ın yıkılabilir çevresini tanıtıyor. Demo, çok güçlü olmayan sıradan bir silahlar duvara ateş etmemizle başlıyor. Görebileceğimiz gibi duvara ateş ettikçe o bölge hasar almaya başlıyor ve daha sonra deliniyor. Bu durum oyunda farklı stratejiler geliştirmemize yardımcı olabilir. Örneğin saklandığımız yerdeki duvara delik açarak keskin nişancı tüfeği ile hedeflerimizi gizli bir şekilde indirebiliriz.
 
       Daha güçlü bir silaha geçip daha güçlü bir yıkım yapmaya geçen yapımcı ekip daha sonra oyunun Cloud sistemini tanıtıyor. Bildiğiniz gibi oyunun yıkımlar üzerinde gerçekleştirdiği fiziksel hesaplamalar Cloud teknoloji sayesinde online olarak gerçekleştiriliyor. Firma bu oyun alanındaki binaların farklı sunuculara bağlanarak ayrı ayrı hesaplandığını dile getiriyor. Videoda farklı renkteki binalar farklı sunucuları temsil edildiği dile getiriliyor.
 
   
        Cloud sistemi oyunda yıkım yaptıkça yani sistemin hesaplama kapasitesini zorladıkça işleme geçiyor. Videonun sol üst köşesinde görebileceğini gibi Xbox One'ın kapasitesi aşıldığında birinci Cloud sunucusu devreye giriyor. Bu Cloud sunucusunun kapasitesi dolduğunda da ikincisi... Sistem bu şekilde dinamik olarak yeni Cloud sunucuların destek almaya devam ediyor. Ekip sistemin gücünü göstermek için oyunda etrafa bomba saçmaya başladığında Xbox One'ın yanında 10 Cloud sunucusunun devreye girdiğini görüyoruz.
 
       Gösterilen bu teknoloji demosunun oldukça etkileyici olduğunu ve bu derece bir yıkımın oynanış açısından oyunculara eğlenceli deneyimler yaşatacağını söyleyebiliriz. Demonun oyunun alfa öncesi sürümüne ait olduğunu hatırlatalım. Bahsettiğimiz 17 dakikalık teknolji gösterimini aşağıdan izleyebilirsiniz. Oyunun Gamescom videosunu halen izlemediyseniz Türkçe altyazılı olarak aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 


Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ign.com Crackdown Crackdown 3 Microsoft Xbox One Action Open World
Cities: Skylines'ın Yeni Eklenti Paketiyle Gece Hayatına Giriyoruz Battefield 4'e Gece Operasyonlarına Odaklanan Yeni Bir DLC Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

8.8.2015 00:17:28

0
Serinin ilk oyununu oynamıştım, ikinciyi oynamak kısmet olmadı fakat ilk oyunda da bu tarz çizgi roman estetiği olan grafikler ile aşırı eğlenceli bir oyundu. Açıkçası bu grafik tarzını bozmadan her yeri yıkılabilir yapmaları iyi olmuş yine eğlenceli bir oyun olacağa benziyor.

psxsp

7.8.2015 12:06:52

+1
SONY BUNUDA BEĞENDİ :d

1094ali1094

7.8.2015 02:48:36

0
Yıkılabilirlik çok etkileyici duruyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crackdown 3
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız