Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

CoD Serisi İçin Toplamda 500 Kişi Çalışıyor

Call of Duty: Modern Warfare 3'ü Infinity Ward geliştiriyor.
 
   Activision, bugün yaptığı açıklamayla Call of Duty serisine kendilerini ne kadar adadıklarını göstermiş oldular. Acti, şu anda 4 veya 5 stüdyonun Call of Duty serisi için çalıştığını söyledi. Toplamda 500 personel Call of Duty serisi için emek sarfediyormuş.
 
    Activison'dan Dave Stohl'un yaptığı bu açıklama sonucu firmanın Call of Duty serisinin yapımının hızlı olması için büyük emek sarfettiğini görmekteyiz. Call of Duty serisi için çalışan firmaları saymak gerekirse:
 
* Infinity Ward
* Treyarch
* Sledgehammer
* Beachhead (Call of Duty Elite)
* Demonware (Call of Duty oyunlarının servisleriyle ilgileniyor.)
 
   Gerçekten kalabalık bir yapımcı kadrosu ile Call of Duty hayatına devam ediyor. Böyle bir serinin de kıymeti bilinmeli.

Bu haberin bağlantısı
URL
yapımcı kadrosu Call of Duty: Modern Warfare 3 MW3 Activision Sladehammer Infinity Ward PC PS3 Xbox 360 Wii DS FPS
A Game of Thrones'un Çıkış Tarihi ve Görüntüleri PES 2012'nin İlk Demosu Xbox 360'a Çıkmayacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.9.2011 23:47:11

0
Bakın 6 sayfanın neredeyse 6'sını da okudum. Bilincim açıldığından beri oyun oynarım. Her iki tarafın da neyin davasını güttüğünü anlamış durumdayım. Oynadığımız oyunlarda hikaye atmosfer önemli değil kasmayın bunlara gidin mario oynayın diyen kişi de halt etmiş. Yok öyle birşey. Ha mario oynanmaz mı diyorum? Oynanır tabii mario candır. Ama bazı insanlar zaman geçirmek için gider sokakta top oynar, bazıları gider televizyon izler bazılarıysa kitap okur biz ise oyun oynamayı tercih etmiş insanlarız. Oyunlarla bu kadar içli dışlı olmanın sonucu oyunlara safi eğlencenin yanında (bakın yanında diyorum haricinde demiyorum) başka anlamlar da eklemişiz. Yeri gelmiş okuma ihtiyacını eskiler Planescape Torment'le yeri gelmiş yeniler ve eskiler Deus Ex'le kapatmış. O yüzden oynadığımız oyunun bir felsefesi olması bizim için önemli bir husus. Oyunu malak gibi oynayıp, her ara sahnede escape'e 20 civarı kez basana, yeri geldiğinde kendini dünyadan soyutlayıp oyuna odaklanmayana, oynadığı oyundan keyif almasının yanında ciddiye almayana ben oyuncu demem kimse kusura bakmasın. Oyunda herşey önemlidir. Kimse grafik önemsizdir senaryo önemlidir diyemez. Sadece grafik benim için ikinci planda ben atmosfere bakarım diyebilir. Kimse bunu veya tersini yargılayamaz. Ancak iyi bir oyuncunun oyunun grafiklerine önyargılı olmaması gerekir. Kaçımız Diablo II yi yıllarca oynamadı? Bana sorarsanız oyundaki önem sırası: sunum > hikaye > detay > amosfer ve tarz sahibi grafikler > sesler ve müzikler şeklinde olur. Ama seslendirmeleri güzel olmayan bir oyundan aldığım zevk ciddi anlamda körelir ama oyunu oynamam diye bir kenara bırakmak hem oyunculuğa hem de oyunun arkasındaki emeğe saygısızlık olur. Dip Not: Deus Ex Human Revoluiton bulunmaz hint kumaşıdır. Grafikleri yüz animasyonları hariç sorunlu değildir. Ben oyun oynamayı severim ve becerebilirim diyen herkese gözüm kapalı tavsiyemdir. Oyundan alınan zevki azami seviyeye çekmek için karanlık bir oda + kaliteli bir kulakık + iyi bir ingilizce şarttır. Deus Ex çon şanssız bir döneme denk geldi, kapıda çok büyük rakipleri var. GOTY olmayabilir ama oyunun notu yüreklerde her daim 9.5 - 9.6'dır. Deus Ex kötü diyenlere sözüm yok. Gitsinler ellerini yüzlerini yıkayıp bir daha denesinler.

On.E

9.9.2011 21:08:56

0
500 kişi iki stüdyo zaten oyun dışı işlerle ilgileniyor Treyarch'ı saymayalım zaten ayrı bir ekip IW'nin en önemli personelleri gitti ki IW isim olarak duruyor bana kalırsa sadece yeni takviye vs. geldi ama boş sonuçta yaratıcı gitti IW'nin artık üretken olamayacağını yeni oyunun 2 stüdyo takviyesiyle çıkmasından anlıyoruz zaten..Activision geçsin bu işleri yani..

BSC Misafiri

9.9.2011 13:54:26

0
arkadaşlar modern warfare 3'te craig fairbrass yine başka bir karakteri seslendiriyormuş :D cod 4 : gaz cod 6 : ghost cod 8 : wallcroft ayrıca diğer seslendirmenlerde var kaynak http://www.imdb.com/title/tt1937113/

Faunus

8.9.2011 15:44:41

0
Cod'un ne gercekcilik kaygisi var ne baska bir sey, bu oyunun amaci EGLENMEK ve bunu gayet iyi bir bicimde veriyor.

Babblebabble

8.9.2011 05:51:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: Faunus Oyun motoru daima bir gereklilik degildir, Source motoru cok mu yeni sizce?
Call of Duty serisi hile Half Life serisinimi karşılaştırıyorsun

sanerdk

8.9.2011 02:27:05

+2
Herşey grafik değildir... Minecraft bile 2 milyon a yakın satıyorsa bu herşeyin grafik olmadığının kanıtıdır.

Wayward Son

8.9.2011 00:57:27

0
Üstüne gelen adamlardan bahsediyorum ben de. Aynı şekilde durduk yere konsola bok atan dangozlardan bahsediyorum. Ortalık bunlardan geçilmediği için herkes birbirini aynı kefeye koyabiliyor. Aynı şeyleri düşünseler de.

bloodTime

8.9.2011 00:35:46

0
valla yeri geliyor 4 5 konsol oyuncusu 3 4 misafir üstüme geliyor bu doğal...pc oyuncuların pc oyuncuları konsol oyuncuların birbirini savunması doğal cunku aynı şeyleri görüyorlar.... zaten ben seninle son mesajlarda tartışmaya başladım... konsol oyuncularını yeri geliyor destekliyorum biri cıkar uncharted 2 en iyi oyun seçildi çok iyi oyun derse desteklerim cunku okeyfi bende yaşadım ,biri çıkar konsolda daha fazla oyun cıkar diyorsa desteklerim... burda öyle bi durum varki ,sanki konuşulmak için konuşuluyor....

Wayward Son

8.9.2011 00:27:25

+1
''konsol oyuncuları yeri gelir grafik der atmosfer der yeri gelir bunlar beni ilgilendirmiyor der bırakınız bu ayakları .......... '' Bu yorumu sen yapmışsın bloodtime, benim yorumdan sonra. Çözünürlük haberinde hatırlarsan.Ve farkndaysan ben orda lag'den yakındım. Online oyunda neyleyim süper grafiği dedim. Bir anda da dansöz ilan edildim. Ondan sonra da Excc '' konsol oyuncusu nokta atışından ne anlar'' diye bir şey yumurtlamış. Az önce aşağılamaktan dert yanan adamlar şimdi birden melek oluverdiler. Az önce ''kişisel zevki'' savunan adamlar bence biraz tutarlı olsunlar :) Madem grafik dışında başka öğelere de önem veriyorsunuz, ''704 piksel mi:S büyük ekranda uzaktaki adamı ağaç sanarım bu kalitede'' gibi yorumlar yapmayacaksınız. Hell77 gibi tahrik edici cümleler kurmayacaksınız Konsolcuları sinirlendirecek şekilde piksel hesabı yapıp birbirinizi desteklemeyeceksiniz. Ben karşınızda durmayayım da nerede durayım? Önce laflarımı çarpıtma, sonra da herkesi aynı kefeye koyma.

bloodTime

8.9.2011 00:04:26

0
omar2425 bc2'de 7 8 saattir heralde cod gibi...

bloodTime

8.9.2011 00:00:14

0
cevaplar ortada ,demogoji nerde... ''herşey grafiktir diyen'' bi kesimle tartışmıyosun,senin sonradan savundugunu savunan ''grafik herşey değildir'' diyenlerle tartışıyosun...üstüne grafik önemi değildir deyip ardından grafik önemlidir ama diğerleri de önemlidir diye sonlandırıyosun... exc'e cevap verıyosun ama exc'te bunu savunuyor...ne demek istediğini anlamak zor... ayrıca DEHR goty adayı olabilir ama goty olamaz...goty adaylıgından bahsetmedim zaten...ve tekrar ediyorum grafikleri iyi olsaydı rakipleri karşısınıda şansı yükselebilirdi... yanlış anlamassın umarım burda grafik önemlidir diyorum sadece, herşey grafiktir demiyorum...

omar2425

7.9.2011 23:57:05

0
boodtime demek istediğim senaryo süresine laf atma lütfen.

Wayward Son

7.9.2011 23:55:36

+1
Ayrıca millet bir hataya düşüyor. COD serisinin grafikleri eskidi diyor ki Cod motorunda garip bir yapaylık var. Adını koyamadığım. Silah seslerinde mi yoksa vuruş hissinde mi belli değil ama bir tokluk hissi noksanlığı var. Cilalı grafik sunacaklarına önce adam gibi tok bir oyun yapsınlar. Çok eminim; süper grafikleri olsa da yine aynı garip oynanışa sahip bir COD'a bir çok kişi ''woooow'' diyecektir. Olay oynanabilirlikte değil yani, grafik olsun gerisi boş. Da bu oyunun tek sorunu grafik değil, sorun orda.

Wayward Son

7.9.2011 23:51:02

+1
Demagoji konusunda senden alasını da görmedim bloodtime. Orda ne dediğim gayet açık, çelişki yok, cevabını exc'e yazdığım kısımda alacaksın. DEHR gibi bir oyuna GOTY olamaz demek büyük hata. GOTY adayları arasına kesinlikle girmelidir. Sağlam rakipleri olacak tabi özellikle Skyrim. Ama en azından aday olmalı. Ego tatmini? Konsol oyuncularına '' zuhahahah 1080p bile göremiyorsunuz'' demek ne tatmini peki? O masumane bir ''takılma'' mı oluyor? Excc ben zaten grafikten zevk alan adamların tümüne laf etmiyorum. Ben de sistemimde güzel grafik göreyim isterim,kim istemez. Grafik önemli değil dediysek bana You are Empty gibi leş grafiklerle gelmeyin yani. Ama son zamanlarda teknoloji demosu yapıp adına oyun denmesinden son derece şikayetçiyim. Senin burda tartıştığın adamların bazıları Gow'u över ama sorsan Kratos kim bilmezler. O derece yani, rastladım ordan biliyorum. O yüzden de bebe dedim çünkü adamlarda '' iyi oyun = iyi grafik'' mantığı var. Milletin ayıla bayıla oynadığı Crysis'ten (özellikle ilk oyun) zerre hazetmiyorum ki gördüğüm en iyi grafikli oyundur kendisi '' GRAFİK MODLARIYLA BERABER''. Oyun konusunda da platform ayırt eden biri değilim. Sadece steam hesabımda 400'e yakın oyun var dersem zaten anlarsın. Hala Winuae ile Amiga oyunları oynayabiliyorsam (Amiga'm da canlı canlı duruyor ayrıca), sistemimde envai çeşit emulatör varsa grafikten önce başka şeylere bakıyorum demektir.

bloodTime

7.9.2011 23:47:51

0
omar2425 neden sordun mw serisi bc2'den senaryo olarak daha iyidir mi diyeceksin,sorun buysa haklısın daha iyi..... uzunluk olarak cod serisiyle eşit öyle hatırlıyorum....

omar2425

7.9.2011 23:44:14

0
BC2 nin senaryosu kaç dk dı Allalh için birisi söylesin...

hell77

7.9.2011 23:43:44

0
excc noldu ben hala ''grafik önemli değildir'' diyenlerdenim Evet grafikler önemlidir ama Wayward Son( bu cümleler sana ait) senin uykun gelmiş kanka yat uyu sen;) bende yattım bby.

bloodTime

7.9.2011 23:31:09

0
Wayward Son ne dediğin belli değil arkadaş,demin grafik önemli değil diyosun şimdi önemidir ama filan falan diyosun... burdakiler salak değil grafikten 10 alıp diğer özelliklerden 5 puan alacak oyunu desteklesin...öyle bi oyun yok zaten piyasada.... kendi egonu tatmin etmek için saydırıp duruyosun deminden beri... ben grafik manyagıyım bununla övünürüm,grafik manyagı olmam oyunların senaryosunu atmosferini beğenmemem anlamına gelmez...yanlışınız burda...

_EXcCc_

7.9.2011 23:27:08

0
Ben mod yapıyorum demedim ki nerden çıkarttın şimdi fazla havalara girdin ayrıca:) Başkaları adına konuştum ,aslına bakarsam crysis 1 gta 4 modları ile ilgilenen biriyim de ''Zamanında Gow'u Killzone'u öven bebeler ztn sadece grafiklerini övdüler farkındaysan'' Yukarıda ki cümle senin ,burdan sadece grafiklerle ilgilenenlere bebe demişsin gibime geldi ,ki demek istediğin o beynim sulanmadı yani. Sen insanları neden kendin gibi görüyorsun ?senin zevk almadıkların başkalarının en büyük zevki olabilir.Bu onların bebe veya oyundan anlamaycağı anlamına gelmez.

Wayward Son

7.9.2011 23:19:09

+1
Excc 3d Max, mod falan diyorsun, ''üreten'' gibi konuşuyorsun... Ürettiğin ne var görmek isterdim :) Sanki çooook mod yaparmış gibi gelip ahkam kesmeyin burda. Benchmark yapmak bilgili olmaksa bi yerimle gülerim sana. Ne var yani, örneğin Crysis'e ultra grafik modu kurup ta süper grafiklerle oynamakta ? Maddiyat işi sadece. Al sağlam bir PC gör süper grafik. Çok zor bir şey değil. Ya da '' zevk'' gerektiren bir şey değil. Güzel grafik herkese güzel geliyor çünkü. '' Ben Crysis'i 2000 küsür çözünürlüklerde oynuyorum, ben çok zevkliyim, bilgiliyim aman tanrıııım'' demek mi ''işi bilmek'' oluyor :) ? Kabul o grafikleri yaratıp optimize etmek işkence gibi bir iş. Ama sen yaratmıyorsun, sen tüketicisin. O yüzden herkesin güzel dediği şeye güzel demek pek te bilgili olmak olmuyor :) Ayrıca ben nerde '' grafiklere önem veren bebedir'' demişim. Beyniniz sulanmış sizin '' BEN BİLİYORUM!!!'' psikolojisi yüzünden. Asıl bir oyuna '' bu oyun kötü, çünkü grafikleri'' kötü demek zevksizliğin daniskasıdır işte. Bilgisizlik, cahillik odur. Hikaye, oynanabilirlik, içerik, sunum, arayüz, senaryo, atmosfer gibi şeyler daha önemlidir.Evet grafikler önemlidir ama grafikten 10 alıp diğer özellikleri 5 olan bir oyundansa; grafikten 6 alıp diğer özellikleri 8-10 olan bir oyun tercihimdir.

hell77

7.9.2011 23:06:21

0
orfur 07.09.2011 19:47:33 Millet grafik delisi mi olmuş alla alla .Oyun yavaşlamasın diye en düşük graifkte mi oynarsın vay anassını,grafikten önce renk paletimi gelir bababaXD .Nerde buluyosunuz bu lafları helal olsun size. _EXcCc_ Bu sitede ciddi ciddi ölü taklidi yapması gerekenler var.

_EXcCc_

7.9.2011 22:59:38

+1
quote:

ya beyler tamam bf3 mw3 rakip oyunlarda şu grafiğe takmayın bu kadar sanki hepinizde GTX580AMP Sli varda full detay oynicaksinız Bf3'ü biraz karşı tarafa saygı gösterin bu arada cod fanboyu değilim bf serisini daha çok severim....
Ölü takllidi yap istersen .Sinir olduğum şu lafı kullandırdın ya bana helal olsun gtx 580 sli miş hehe .Konsol oyuncusu yok edildi tatatata=)

bloodTime

7.9.2011 22:52:05

-2
bf fanboyu değilim bi kere geçiceksin onu...zamanında mw2'yi rüyamda görem biriydim... blackopsa boşuna 80 lira veren biriydim...artık mw3'ten ümitsiz biriyim... 6 saat için cebinden 100 lira çıkaran demişsem sp mw3 ,bf3 mp diyenlere lafım... bu sitede insanları tanımadan etmeden ne çok konuşan var böyle...oyundan anlamıyor muş yok grafik bebeleriymiş... dünya sizin etrafınızda dönüyor sanki...kendimizi anlatmak için bu sitede sayfalarca yer lazım...ne gerek var... ben huzur bozuyorsam muhatab olmaszın,sende huzur bozmamak istiyosan nick al da kimle konuştugumu bileyim,4 5 kişiymiş gibi üstüme gelmediğini bileyim en azından... harbi olmak batıyor bazılarına....

BSC Misafiri

7.9.2011 22:45:42

0
@bloodTime Oyuncu felan değilsin sen birader.''sen 6 saat için cebinden 100 lira çıkaracaksan bilemem.''Bu nasıl bir tabir ? 20 milyon kişi safmı peki ? Anladık BF fanboyusun.Ama atıyorsun,ölçülü at.Bir oyunu zorla sevemezsin,ama saygı duymalısın.Heleki o oyunu milyonlarca kişi harita paketlerini bile sömürerek oynuyorsa.Son zamanlardada yorumlarına dikkat ediyorum,konsol sevenlere ve Cod sevenlere sataşmadan edemiyorsun.Sitenin huzurunu bozuyorsun.Git PC ile ilgili veya BF ile ilgili sitelerde kişisel görüşlerini göster.Burda en fazla görüntü kirliliği.

BSC Misafiri

7.9.2011 22:45:31

0
MW3 ü yapanlar profesyonel bir ekip, bu işte uzmanlar ancak aynı şeyi BF3 için söylemek zor...

BSC Misafiri

7.9.2011 22:45:06

0
ROUND 9237123681 FIGHT !!

BSC Misafiri

7.9.2011 22:45:03

-2
ya beyler tamam bf3 mw3 rakip oyunlarda şu grafiğe takmayın bu kadar sanki hepinizde GTX580AMP Sli varda full detay oynicaksinız Bf3'ü biraz karşı tarafa saygı gösterin bu arada cod fanboyu değilim bf serisini daha çok severim....

BSC Misafiri

7.9.2011 22:44:52

-1
MW3 çıktığında herkesin ağzı açık kalacak ama önce BF3 ü görüp "way be o kadar abarttılar balon çıktı" diyeceğiz beyler merak etmeyin...

bloodTime

7.9.2011 22:35:43

0
yok yeterli değil siteler boşuna 90 98 gibi grafik puanı verdi...bi bk bilmeden konuşma her seferinde...

stun

7.9.2011 22:27:51

-1
bloodTime 07.09.2011 21:22:59 rdr goty oldu .... rdr grafıklerde çok mu iddalıydı :? benım şuanki goty adaylarım... l.a noire, ac:revelation,deux ex :hr ,uncharted 3 ..

_EXcCc_

7.9.2011 22:22:30

0
Wayward Son Diyorum ya sayenizde grafik manyagı olduk diye ,merak etme oyunların grafikleriyle değil herşeyiyle tatmin olan biriyim,moleküllerine inip formülünü çıkarıyorum desem kendimi tam manasıyla ifde etmiş olurum,eminim senin o 20 senede öğrenemediklerin ps ps2 ve şu zamana kadar ki oyunlardan tecrübe etmişimdir. Grafiklere önem verene bebe demek ,mod 3d max ve grafiklerle alay etmek demektir bu zevktir ,sen bu kişilere göre zevskzi ve bilgisiz bi oyuncusundur.Senin diğerlerini zevskzi görmen gibi.Uncharted 'ı beğendiğin için fanboy diyemem,oyun her karesiyle iyi . Grafik önemlidir ses önemlidir hikaye önemlidir atmosfer önemlidir :) önemlidir yani.GRAFİK MANYAĞI OLDUK SAYENİZDE!

AnimalFarm

7.9.2011 21:53:39

0
beyler hiç kavgaya gerek yok ikiside güzel oyun

Wayward Son

7.9.2011 21:48:45

+1
excc noldu ben hala ''grafik önemli değildir'' diyenlerdenim. Sitenin %80'i gibi oyunlarla 5 sene önce tanışmadım, 23 senedir oyun oynuyorum. Pes'in (ISS) doğuşuna da, SWOS'a da, Lost Vikings'e de, Core'a da, Last Ninja'ya da, Hired Guns'a da tanıklık ettim. O yüzden evet diyorum ki ''grafik önemli değildir''. Zamanında Gow'u Killzone'u öven bebeler ztn sadece grafiklerini övdüler farkındaysan. Ara videoları geçtiler, içeriğe bakmadan haldır huldur oynadılar. İyi bir FPS nasıl olmalıdır, GOW'un türe getirdiği yenilikleri falan farketmediler, düşünmediler. Sadece grafik dediler. Ki her iki oyunu da çok severim. Ama öyle bir milletiz ki, çocuklar net kafede GOW oynuyorlar, '' Messiii Messiii'' sesleri eşliğinde. Doğal olarak adam sadece oyunun grafiğine maruz kalıyor. Ne ses efektlerinden bahseder, ne hikayeden, ne de atmosferden. Sonra bu adamlar yüzünden biz ''Uncharted'' dediğimizde '' konsol fanboy'' oluyoruz. Elmayla armudu karıştırma yani. Burda bir grup grafiğe önem vermiyorsa cidden işi anladıkları için vermiyordur. Ve evet Deus Ex'in en azından GOTY adayları alınması şarttır. Ki grafikleri de kötü diyenlere tokat atarım karşımda deseler, kendilerine gelsinler diye. Görsel açıdan inanılmaz doyurucu oyun, her köşede bir detay var, bir emek var. Yağmurlu havada saçaklardan damlayan sulara kadar düşünmüş adamlar, daha nolsun. Bunun gibi bir sürü detay var Texture kalitesi düşük olabilir kabul, ama içi boş Crysis yerine bunu tercih ederim. Her şey full'de, gayet akıcı bir şekilde oynadım oyunu. Gram kasmadı. Özellikle sokak aralarındaki atmosfere hayran kaldım. O mazgallardan çıkan dumanlar, o spot ışıkları. Muazzam cyberpunk atmosferi. Daha ne isterim... Cod konusuna gelirsek, bu kafayla isterse 5000 kişi çalıştırsınlar; yine bu oyun arcada havasından çıkamaz. BF serisi gerçeklik konusunda tokat manyağı yapar COD'u. Teknik detaylara zaten girmiyorum. Savaştaysan araç ta olacak, yıkılabilir çevre de olacak, geniş arazi de olacak. Tek köşeye pusup önüne geleni indirmek = fantezidir. Lan onu geçtim, gerçekçiyim diyen oyunda zombinin işi ne!?!

BSC Misafiri

7.9.2011 21:26:32

0
@eXelanc3 bende evimde ''ğizzalarımı'' yiyorum

BSC Misafiri

7.9.2011 21:26:06

0
Copdegrace isimli sahis adamin tepesini arttirma oynamicaz iste lan anlama sorununmu var yavsak?

BSC Misafiri

7.9.2011 21:25:54

0
ee öyle bir kaç kişinin üstüne fazla yük binmeyip herkes kendi işini rahatça görürse ortaya daima mükemmel oyunlar çıkar :D

BSC Misafiri

7.9.2011 21:25:38

+1
500 kişi ile harikalar yaratıyor adamlar. BF3'ü 5000 kişi yapsa gene boş...

bloodTime

7.9.2011 21:22:59

0
deux şu haliyle goty olamaz.iyi grafiği yoksa bi oyun goty olamaz evet. bi oyun yılın oyunu seçilecekse herşeyiyle en iyi olmalı video game avards'în yılın oyunu seçtiklerine bi göz at ... assassins creed'di de karıştırma ,düşünmeden karşılaştırma yapıyosun... assassins creed ilk oyunundan son oyununa kadar kendini her yönden geliştirdi.... cod'un bf3 gibi rakibi olsaydı bu kadar eleştirilmezdi bu yüzden rakibi olmayan asassisin creedi kenarda tut... cod'un neredeyse tüm mp'lerini oynadım bc2'nin oynanışından aldıgım zevki alamadım bu hantal kelimesi de öyle abartılı değil ,cod eksileriyle bc2 artıları birbirini nötrler öyle söyliyim sana... codu eleştirenler dönek değil akıllı ,tepkili...sen 6 saat için cebinden 100 lira çıkaracaksan bilemem...

BSC Misafiri

7.9.2011 21:12:06

0
@bloodTime Ne yani Deus Ex şu haliyle GOTY olamaz mı ? İyi grafiği yoksa bir oyun Goty adayı olamaz diyorsun yani.Oldu canım dağılalım biz o zaman.Cod'un ana geliştiricisi IW'ın %90 ı ayrıldı firmadan gittiler,ne sandınız Asssassin's Creed 1 ve 2'nin arasındaki kadar bir fark olacağınımı sandınız ? Ha belki vardır,videolara bakarak boşboş konuşuyor fanlar.BF3 harika olacak,eyvallah.Ama oynamadığınız oyuna laf etmeyin.Ayrıca Cod birçok oyuncuya daha çok hitap ediyor.BF serisinin oynanışı çok hantal,Killzone gibi yani.Cod seri bir oyun ve bireysel yetenek gerektirir.Zaten seneye hayvanımsı bir Cod oyunu gelecek,dönekler tekrar Cod'a dönecek orasıda olayın ayrı boyutu haydi iyi kavgalar.

_EXcCc_

7.9.2011 20:54:30

0
Grafik önemlidir diyenlerden değilde grafik önemli değildir diyenlerden sıkıntı geldi.Zamanında hep derdi bazı oyuncular,god of war 3 en iyi grafikli oyundur,kilzone 2 en iyi grafikli fps oyundur.Resimlerle crysis vs yapardınız ne oldu da artık grafik önemli olmamaya başladı .Ben buna inanmıyorum arkadaşlar bu tamamen psikolojik kabullemediğiniz bazı meseleleri yapmacık tavırlarınızla savunmaya çalışıyosunuz. Sayenizde grafik manyağı oluverdik ama aslında durum bundan ibaret değil,grafik herşeydir diyenlerden değilim elbet ama grafik önemli değildir diyenler de bi SUSUN artık!!!!

bloodTime

7.9.2011 20:28:33

+5
örnek olarak portal 2'yi vermek çok sacma ,orda mesele zaten grafik değil sizin savaşıcagınız patlatacagınız heycan duyacagınız mekan yok ,heryerde grafik önemli değildir zaten ... deus ex'in de yeterince iyi grafikleri vardı...bu örnekte saçma...deus exc'in graifkleri çok daha iyi olsaydı rahatlşıka goty adaylarına girebilirdi...bu da işin diğer bi boyutu... burda uzun zamandır aynı motoru yapan bi oyundan ve tonla para kazanan firmadan bahsediyoruz,karşısında da bf3 gibi bi rakip var ve doğal olarak codû eleştirmek hakkımız... cod'u eleştiren yıgınla insan var ve buna karşı cıkan '' herşey grafik değildir ,grafik önemşi değildir ,grafik cod'un tarzı değildir'' diye savunan oyuncular mevcut,tüm paylaşım sitelerinden ,oyun sitelerinden ,okur puanlarından yüksek puanı alan bf3 iken cod'u enteresan savunmalarınız boşa...

TangoEchoKilo

7.9.2011 20:19:43

0
Grafık bencede onemlı degıl ornegın portal ın grafıklerı ahım sahım degıl ama eglencelı bır oyun ve mıllet oyunu alıyor oynuyor eglenıyor.ben deus ex human oynuyorum sahsen grafıklerı ahım sahım degıl ama adamlar yapmıs eglencelı ve grafıgıne bakmıyorum oynuyorum ha crysıs 2 de aldım grafıklerı muhtesem ama multı playerde hantal buldum eglenemedım ve oynamadım oyunu.olay budur eglenıyormusun kardesım ? o zaman oynarsın.ve ayrıca objektıf olun her zaman fanboy olmayın.Call of Duty benım gozumde hoş bır oyundur.bu oyun agırlıklı pıyade catısması uzerıne dayalı bır oyun yani tank,f-16 yok

bloodTime

7.9.2011 20:13:29

0
ya bu senaryo ne ayak beyler ,size eğlence vericek oyunun kendisidir ,ne yapıyoruz filmmi izliyoruz,grafik tabiki önemlidir goty olan hangi oyun grafiksel anlamda kötüydü....bana savaş amotsferi versin MP içerik versin...oyundan keyif alayım... soap mac tavish ne olacak gost olacak mı acaba derken yıpratıyosunuz kendinizi sanki marioda senaryo var ,CS'de senaryo var. senaryo önemli de bu kadar saçma abartılara girmeyin... cod kendini geliştirmezse eski cod olamıcak ,bu gelişmeyle de GRAFİKTEN başlamalı....

Chidori

7.9.2011 19:48:00

-2
Single player için mw3 alırım ardından bf3 ile multiplayer akarım

orfur

7.9.2011 19:47:33

0
@hell77 cod ne sesleriyle nede grafikleriyle o hileci küçücük haritalı mp'siyle övünemediği için sp ile övünüyor:D.senarist tutup oyunun senaryosunu yazmak çok mu zor :D. yazık bu oyunculuğa. Sen yaz öyleyse o senaryoyu hem ne zaman milet böyle grafik delisi oldu grafik mühüm diğil bence ben bir oyunu sırf yavaşlamasın diye en düşük grafik ayarlarında oynarım o yüzden grafikten önce renk paleti gelir oyun motoru sadece directx te sayfalarca kod yazmamayı sağlar tabi bu bf3 ün bu sene daha kötü olacak menasına gelmez umarım bf de bu sene müthiş bir senaryo çıkarır cod2 deki gibi bir senaryo olsa oda olur bakıcaz ve görücez

hell77

7.9.2011 19:03:51

+1
Aslında ACTİVİSİON'un haberlerine bakarsanız MW'DEN beri grafikleri hakkında yorum yapmıstır .Övünmüştür ama artık grafik deyince rakibi bf3 aklına geldiğinden geri adım atıyor.Hadi bakalım siz oyuncular da activision'un bu korkak tavırlarına eşlik edip 5 saatlik senaryosu için fanboyluk yapın. eksileyen hiç çekinmesin zamanla o eksiler gözünüze girecek. COD'un eski prestijini kazanması dileğiyle:D by by

hell77

7.9.2011 18:54:38

0
cod ne sesleriyle nede grafikleriyle o hileci küçücük haritalı mp'siyle övünemediği için sp ile övünüyor:D.senarist tutup oyunun senaryosunu yazmak çok mu zor :D. yazık bu oyunculuğa.

EbonyIvory

7.9.2011 18:47:34

-3
Cod serisi hiçbir zaman grafikleriyle ve oyun motoruyla övünmedi , single player senaryosunu 50 tane battlefield cıksa genede yakalayamazlar , hele multiplayer akıyo ...

hell77

7.9.2011 18:32:15

-3
Ekim ve Kasımda çok iyi oyunlar geliyo .Cod'u alırım oynarım 5 6 saat sonra çöpe veya indirirm ,o kadar oyun içinde para verılmez.

Faunus

7.9.2011 18:22:09

0
Oyun motoru daima bir gereklilik degildir, Source motoru cok mu yeni sizce?

Mext

7.9.2011 18:20:20

0
@1 @2 @3 Eminim MW3 çıkınca oynamayacaksınız .

Kenan0172

7.9.2011 18:19:36

+8
500 kişiden bir oyun motoru çıkmıyor mu şimdi :P

Ayrton Senna da Silva

7.9.2011 18:07:40

0
Hiçbişey değişmiyor ama 500 kişi çalışıyor ofiste oturup ğizzalarını yiyorlardır

SineBirYan

7.9.2011 18:07:10

+1
Her şey adam sayısı ile olsaydı <_<
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Call of Duty: Modern Warfare 3 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
311 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız