Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Çin Hükümeti Fortnite, PlayerUnknown's Battlegrounds ve Yedi Oyunu Daha Yasakladı

 
Geçtiğimiz yıl Steam topluluk sayfasını yasaklayan Çin Hükümeti bu sefer de 9 çevrimiçi oyunu ülkede yasakladı.

Çin Hükümeti, 20 oyunu incelemesi için Çevrimiçi Etik Kurulu'nu görevlendirmişti ve yapılan inceleme sonucunda 11 oyun üzerinde düzenlemeler yapılması ve geri kalan 9 oyunun ise direkt olarak yasaklanmasına karar verildi.
 
Yasaklanan oyunlar ve sebepleri şu şekilde:

PUBG: Kan
Fortnite: Kan ve kaba davranışlar
H1Z1: Kan ve kaba davranışlar
Alliance of Valiant Arms: Kan ve kaba davranışlar
Ring of Elysium: Kan ve kaba davranışlar
Paladins: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması, kan ve davranışlar
Free Fire Battlegrounds: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması, kan ve kaba davranışlar
Knives Out: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması, kan ve kaba davranışlar
Quantum Matrix: Kan, kaba davranışlar ve uygunsuz sohbetler
 
Üzerinde düzenlemeler yapılmasına karar verilen oyunlar ve sebepleri şu şekilde:
 
Arena of Valor: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması, rütbelere göre şekillenen ödüllendirme sistemi ve tarihi değerlerin istismar edilmesi
League of Legends: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması, rütbelere göre şekillenen ödüllendirme sistemi ve uygunsuz sohbetler
Blade & Soul: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması ve uygunsuz sohbetler
Chu Liu Xiang: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması, uygunsuz sohbetler ve oyun görevlerinin kötü niyetli unsurlar barındırması
Overwatch: Yanıltıcı tanıtım görselleri, uygunsuz sohbetler
Diablo: Oyun görevlerinin kötü niyetli unsurlar barındırması ve uygunsuz sohbetler
World of Warcraft: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması ve uygunsuz sohbetler
Westward Journey: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması, uygunsuz sohbetler ve tarihi değerlerin istismar edilmesi
Code: Eva: Rütbeye göre şekillenen ödüllendirme sistemi ve tarihi değerlerin istismar edilmesi
The Legent of Mir 3: Uygunsuz sohbetler
Swords of Legends Online: Uygunsuz sohbetler

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Donanım Haber
Shadow of the Tomb Raider'ın İkinci DLC'si ‘The Pillar’ 18 Aralık'ta Çıkacak PS4 Sistem Yazılımı Güncellemesi 6.20 Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

16.12.2018 13:44:23

0
world of warcraft ne alaka şimdi pugb fortnite ve lol anlarımda wow olması saçma olmuş

Mion

14.12.2018 14:19:51

0
quote:

Orjinalden alıntı: alsndnz <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: kataaay İdeolojik ya da kültürel bilgi düzeyi yerlerde herhalde ya da seni çinli arkadaşların ağır trollemiş olmalılar. Yurt dışında görebileceğin iletişime geçebileceğin her çinli vatandaşın komünist parti ile güçlü bağı ve çıkar ilişkisi olması gerekiyor. E şimdi böyle bir durumda bu insanlar niye gelip sana hükümeti kötülesin. İlginç açıkçası.... &lt;blockquote class="quote"&gt;&lt;i&gt;quote:&lt;/i&gt;&lt;br&gt;&lt;br&gt;Orjinalden alıntı: alsndnz helal olsun cin hukumeti diyor yasak bi cozum mudur ? hangi cinli gencle konussam su anda basimizdaki yaslilar yuzunden bu salak hukumet duruyor diyor.&lt;/blockquote&gt;</blockquote> Kuzey kore cinin alt ulkesi okeyde cin kendi vatandasina kuzey kore muamelesi cekmiyor abartiya bak. Ideolojik kulturel bilgi duzeyiyle ne alaksi var oda alakasiz tabi. Ben muhabbet ettigim insanlardan duyduklarimi aktardim burda. Neyse isin ozu low quality bait. pubgde hilecilere kudurup burda millete salca olma.
Birde ne dediğin anlaşılsa! Keşke Türkçe yazsaydın!!!

BSC Misafiri

13.12.2018 21:15:38

0
World of Warcraft: Kadın karakterlerin aşırı ön plana çıkması ve uygunsuz sohbetler Hangisi SS atın külliyen yalan para alacak oyun firmalarından vergi...

Funder

13.12.2018 11:50:21

0
Darısı başımıza :)

BSC Misafiri

13.12.2018 11:03:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: alsndnz
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: alsndnz helal olsun cin hukumeti diyor yasak bi cozum mudur ? hangi cinli gencle konussam su anda basimizdaki yaslilar yuzunden bu salak hukumet duruyor diyor.</blockquote> Hocam hangi mahallede yaşıyorsuz? Elinizi sallasanız çinliye mi denk geliyor valla merak ettim ondan soruyorum :)
Swietego Rocha 9'da oturuyorum kahveye beklerim.
Ooo yakınmış atlar gelirim Sivas Temeltepeden qanqa

BSC Misafiri

13.12.2018 10:49:07

0
Kan ve kadın bahane gibi geldi. Daha çok online kısmı olan oyunları banlamışlar bence de iyi yapmışlar. Kurtulun şu pubg-fortnite bağımlılığından online oyunların çoğu sürekli oynama ister. Farkında olmadan zamanınızı kaybediyorsunuz.

alsndnz

13.12.2018 05:46:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: alsndnz helal olsun cin hukumeti diyor yasak bi cozum mudur ? hangi cinli gencle konussam su anda basimizdaki yaslilar yuzunden bu salak hukumet duruyor diyor.</blockquote> Hocam hangi mahallede yaşıyorsuz? Elinizi sallasanız çinliye mi denk geliyor valla merak ettim ondan soruyorum :)
Swietego Rocha 9'da oturuyorum kahveye beklerim.

alsndnz

13.12.2018 05:42:26

0
quote:

Orjinalden alıntı: kataaay İdeolojik ya da kültürel bilgi düzeyi yerlerde herhalde ya da seni çinli arkadaşların ağır trollemiş olmalılar. Yurt dışında görebileceğin iletişime geçebileceğin her çinli vatandaşın komünist parti ile güçlü bağı ve çıkar ilişkisi olması gerekiyor. E şimdi böyle bir durumda bu insanlar niye gelip sana hükümeti kötülesin. İlginç açıkçası.... <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: alsndnz helal olsun cin hukumeti diyor yasak bi cozum mudur ? hangi cinli gencle konussam su anda basimizdaki yaslilar yuzunden bu salak hukumet duruyor diyor.</blockquote>
Kuzey kore cinin alt ulkesi okeyde cin kendi vatandasina kuzey kore muamelesi cekmiyor abartiya bak. Ideolojik kulturel bilgi duzeyiyle ne alaksi var oda alakasiz tabi. Ben muhabbet ettigim insanlardan duyduklarimi aktardim burda. Neyse isin ozu low quality bait. pubgde hilecilere kudurup burda millete salca olma.

BSC Misafiri

13.12.2018 05:35:46

+1
Yasaklar sorun doğurur yasaklarla hiçbir yere varılamaz yasaklar hayatı karanlığa boğar daha iyi bir gelecek için seçimlerimizi bizim yerimize karar veren devletler yok olmalı

BSC Misafiri

13.12.2018 05:35:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: alsndnz helal olsun cin hukumeti diyor yasak bi cozum mudur ? hangi cinli gencle konussam su anda basimizdaki yaslilar yuzunden bu salak hukumet duruyor diyor.
Hocam hangi mahallede yaşıyorsuz? Elinizi sallasanız çinliye mi denk geliyor valla merak ettim ondan soruyorum :)

kataaay

13.12.2018 02:14:00

0
Keşke şu olayı geçen sene ya da öncesinde yapsalardı. PUBG ve birçok oyun bu Çinli psikopat hileci insanlar yüzünden oynanmaz hale gelmişti. Adamlar kutu düşüreceğiz diye türlü türlü oyunlar deniyorlardı. Sonunda bunun önüne yapımcı firma geçmese bile çin hükümeti dolayılı olarak geçmiş oldu.

kataaay

13.12.2018 02:12:53

0
İdeolojik ya da kültürel bilgi düzeyi yerlerde herhalde ya da seni çinli arkadaşların ağır trollemiş olmalılar. Yurt dışında görebileceğin iletişime geçebileceğin her çinli vatandaşın komünist parti ile güçlü bağı ve çıkar ilişkisi olması gerekiyor. E şimdi böyle bir durumda bu insanlar niye gelip sana hükümeti kötülesin. İlginç açıkçası....
quote:

Orjinalden alıntı: alsndnz helal olsun cin hukumeti diyor yasak bi cozum mudur ? hangi cinli gencle konussam su anda basimizdaki yaslilar yuzunden bu salak hukumet duruyor diyor.

alsndnz

13.12.2018 00:31:42

+1
helal olsun cin hukumeti diyor yasak bi cozum mudur ? hangi cinli gencle konussam su anda basimizdaki yaslilar yuzunden bu salak hukumet duruyor diyor.

RealArek

12.12.2018 23:07:22

+1
Fortnite Kan ve kaba davranışlar şaka mı bu kan mı var oyunda ben mi görmedim.

BSC Misafiri

12.12.2018 21:56:35

+2
Helal olsun Çin hükümetine bütün çöpleri banlamışlar.

BSC Misafiri

12.12.2018 20:31:09

0
En iyisini yapmislar.

BSC Misafiri

12.12.2018 20:24:03

+2
Pubg: Kan :D Gerisin okumaya niyetli değilim :) La bunlar qukae 3'ü manhunt'ı ilk çıktığı zamanlar hangi etiketi ekleyip engelledileri acep? Quake: Camış, Manhunt:Şiddetli mavi poşet kullanımı diye falan mı?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız