Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cevat Yerli: "CryEngine Her Yerde, En İyisi"

Cevat Yerli'nin PS Vita için söyledikleri, gündemi epey oyalayacak gibi gözüküyor.

     Geçtiğimiz günlerde Epic Games'den Mark Rein'in Edge dergisine verdiği röportajda yaptığı "Unreal Engine hâla en iyisi" açıklaması, bir tartışma ortamının oluşacağının habercisiydi. Buna karşılık olarak Crytek'in CEO'su Cevat Yerli, Develop sitesine bir açıklamada bulundu.
 
     CryEngine 3'ün en iyi grafik motoru olduğunu söyleyen Yerli, ulaşabileceği bütün platformlarda kendilerini göstermeyi amaçladıklarını açıkladı. Cevat Yerli, "CryEngine 3, yeni nesil geliştiricilerin tercihi olacak." açıklamasını yaptı.
 
     Cevat Yerli sözlerine, "Şuan dünya üzerindeki -Unity ve Epic dahil- yüzde yüz gerçek zamanlı tek oyun motoru CryEngine 3. İnsanlar "yüzde yüz gerçek zamanlı" kavramını hafife alıyorlar." şeklinde devam etti. Cevat Yerli, "Buna oyuncu bakış açısıyla yaklaşırsak, şuan için CryEngine 3 ile çıkan oyunları Unreal Engine veya Unity Engine ile yapmanız mümkün değil. Biraz araştırınca ulaşacağınız sonuç belli, CryEngine 3 şuan için en iyi grafik motorudur." dedi.
 
     "Oyuncuların bulunduğu bütün platformları destekleyeceğiz." sözünü veren Yerli, yeni gelen donanımlara da değindi. Cevat Yerli, "Wii U için kesinlikle desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Şuan için birşeyler göstermedik fakat ekibimiz bu konuda çalışıyor. Nintendo ile olan bağlarımızla birlikte Wii U'ya daha erkenden erişip daha güçlü işler çıkarmayı planlıyoruz." dedi.
 
     Cevat Yerli Kinect hakkında, "Kinect gelecek teknoloji için büyük bir başlangıç. Dolayısıyla Kinect'i desteklemek bütün şirketler için önemli. CryEngine 3 Kinect'i derinden destekliyor. Kinect'i destekleyen oyun motorları ve şirketler var, ancak 'derinden' desteklemek farklı birşey." açıklamasını yaptı.

     Son olarak Cevat Yerli, "PS Vita gerçekten güzel bir düşünce, ancak biraz geç kalınmış. Sony'i ve düşüncelerini seviyoruz ancak yeni nesil mobil platform ve gelişen tabletler arasında PS Vita zor zamanlar yaşayacak." şeklinde şaşırtıcı bir açıklama yaptı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 Crysis 2 PC PS3 Xbox 360 Crytek Cevat Yerli FPS
Rage'in Silahlarına Yakından Bakıyoruz Microsoft'un ComicCon Listesi Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.6.2012 10:06:21

0
There is a one thing have i hate and many eu peoples hateing from Turkish people , ``Cryengine is Best`` looool guys anyone of you ever worked in big game development company ?? Nooo. Anyone of you know about the Game development exacly ??? Noo.. So why this fucking bullshit talking by yourself for CryEngine is best !! CryEngine is the fucking shit , even unity engine is more flexable and usefull , and one more thing you guys have to know CryEngine is not a Turkish Game Engine. And another question is i will answer to you moron guys , Unreal Engine is Truthly the Best Engine in the world..

avatar78

16.7.2011 21:16:15

0
Diğer yandan Cry Engine mobilde çalışmıyorken, Unreal ise iOS'larda bile harika çalışıyor. Bakınız epic citadel, infinity blade. -Hangisi daha fazla grafik veriyor diye bakmıyorum, güç denilince üstteki misafirin dediği gibi yapay zeka, savaş ortamı, ses vs. her şey devreye giriyor. Bunu da gösterecek olan şey o motorların yaptığı oyundur. Unreal zayıf kalıyor bu durumda, cry ve frostbite bir adım öne geçiyor. (Alice veya bulletstorm'da yapacaklarınız kısıtlıydı, dikkatiniz çekerim-unreal ile yapılmıştır.-

BSC Misafiri

16.7.2011 21:10:59

0
recaus sana katılıyorum aslında bana göre liste şöyle frostbite engine 2 savaş atmosferi bakımından daha iyi cry engine 3 grafk ve çevre etkileşimi konusunda daha iyi unreal enigine 3 de aksiyon anlarında görsel şölenler ve çevre konusunda daha iyi yani firmaların yapmaya çalıştığı oyun satmak oyun yapmak değil çükü eğer oyun yapmak olsaydı bi kere her oyun god of war kadar iyi grafiklere sahip olurdu yada halo nunki kadar iyi bir yapay zekaya yada bulletstorm un ki kadar güzel manzaralara yani firmalar oyun satmak yerine oyun yapmaya yoğunlaşsalar bence daha fazla oyun satarlar

Guest-73181344B

16.7.2011 20:10:55

-1
Crysis 1 deki oyun motoru bile unrealden iyi. En iyi grafikli oyun hala Crysis... varmı Crysis'e rakip gösterilebilecek grafiklere sahip bir oyun...

Megalomanist

16.7.2011 00:41:59

0
HATALI YOLLAMA DÜZELTMESİ; 1. Haddini bil,onlarca oyun motoru kullandım. 2.Sonuna kadar oku,Unity3D kullanıyorum. ( 3 senedir ! ) 3.C# ve Java dillerini biliyorum. ( Java'ya yeni geçtim C#'tan sonra kolay oldu vede javadan sonra C++'a geçip daha geniş motorları deneyeceğim.) 4.HİÇ BİR BİLGİN YOK ! Tamamen atıyorsun,orda ücretsiz bağlama vs. diyorsun ve kendini rezil ediyorsun.DÜŞMANIN SENİ ARAMASI,SENİ BULUNCA BİR FONKSİYONA YÖNLENMESİ,O FONKSİYON BİR DEĞERE ULAŞINCA RELOAD OLAYININ GERÇEKLEŞMESİ,SİPER ALMASI,OTURMASI,EĞİLMESİ,ZIPLAMASI,SENİ GÖRÜŞ ALANI HEPSİ KOD İLE YAPILIR ! Bana bak,liseli olabilirsin ( PANPA ), ancak büyüklerine saygılı olmayı öğrenmelisin.Seni burda rezil ederim,FPS Creator kullanan bir editer'de olabilirsin.AMA bunca senedir bu işin içinde,herşeyi kendim yaparak ilerliyorum BANA KİMSE ÇIKIP SENİN Kİ GİBİ BİR SAYGISIZLIK YAPAMAZ !

Megalomanist

16.7.2011 00:35:39

0
quote:

.TimeLord. @Megalomanist ; belki senin Yapay(!) Zekan anlayamıyor olabilir ama UDK nın içinde yapay zeka dan tut bir sürü ekstra işlem için gerekli araçlar var , üstelik ücretsiz , kullanımı basit ve yelpazesi geniş bir motor... Hiç oyun motoru kullanmamış insanların (senin gibi) burada ahkam kesmesini anlayamıyorum. CryEngine kötü bir motor demedim , aksine çok iyi özellikleri var.Ancak iyi olan şeylere kötü demenize anlam veremiyorum.Görende hepinizi yazılım mühendisi/oyun yapımcısı sanır. Birde şu CryTek ile alakalı bir konu paylaşıldığında cahil insanlar gibi sebepsiz yere savunmayın şunları , babanızın oğulları sanki.......
1. Haddini bil,onlarca oyun motoru kullandım. 2.Sonuna kadar oku,Unity3D kullanıyorum. ( 3 senedir ! ) 3.C# ve Java dillerini biliyorum. ( Java'ya yeni geçtim C#'tan sonra kolay oldu vede javadan sonra C++'a geçip daha geniş motorları deneyeceğim.) 4.HİÇ BİR BİLGİN YOK ! Tamamen atıyorsun,orda ücretsiz bağlama vs. diyorsu

BSC Misafiri

15.7.2011 21:33:36

0
DOĞRU SÖYLEYENİ 9 KÖYDEN KOVARLARMIŞ. ANLAYAN ANLADI!!!

laserion

15.7.2011 21:02:09

0
Unreal Engine Artıları: 1. Her Platformda akıcı ve tatminkar grafikler sunabiliyor. 2. Sistem gereksinimleri düşük olması büyük avantaj . 3. Unreal Engine de oyun yapmak geliştiriciler için daha kolay Unreal Engine Eksileri: 1. Geç yüklenen kaplamalar 2. Tüm oyunlarda aynı renk paleti kullanması (Çok cansız renkler var UE de UE ile yapılmış bir oyunu anlamak hiç de zor olmasa gerek) 3. AA ve AF desteği yok. ( Hatırlarsanız Batman Arkham Asylum da AA ve AF desteği Nvidia tarafından yapılan desteklerle olmuştur zaten ATI kartlarda Batman Arkham Asylum da AA ve AF açamassınız. Ekran kartınız Nvidia olmalı. Benim düşüncem CryEngine 3 için geliştiricilere gerekli destek tam anlamı ile sağlanırsa UE bitmiş demektir.

mnymk

15.7.2011 20:43:35

0
.TimeLord. Arkadaşım nasıl bi yorumdur böyle yahu .Birde at gözlük taktın bize. illaki firmanın başında Türk oldugu için sevilyodur saygı gösterilyodur ama bi gerçek varki dünyanın en iyi motorlarından biri CRYENGİNE 3'tür ve unreal 3 o sıralama içinde değil. şu başlık FROSBİTE 2 vs UNREAL 3 olsaydı emin ol bundan farklı olmazdı.Hell77 arkadaşımız dediği gibi gerçek CRYENGİNE 3 'ün kalite olarak UNREAL3'ten daha iyi olduğudur.Bunu kabul eden ve destekleyen AMERİKA ,AVRUPA ,ASYA AVUSTURALYA kısaca tüm dünyadan insanlar var.İllaki Türk olmaya gerek yok.

hell77

15.7.2011 20:26:37

0
CRYENGİNE 3'ün U3'ten iyi oldugunu söylüyoruz bu gerçektir .nokta. aksini idda ediyosan at gözlüğüne bi ayar çek derim;)

hell77

15.7.2011 20:24:11

0
Wayward Son Bırak Allah aşkına crysis 2'de sadece görsellik mi var.Biz aptal değiliz ya sadece bu yüzden oynayalım.Ya çok zekisiniz ya da bizi sadece grafikler için oynuyoruz sanıyosun. grafiği berbat birçok online oyunla meşgulum merak etme, içeriğe de önem veren biriyim diğer arkadaşlarda en az benim kadar düşünüyodur bunu. ayrıca biz şu zamandan bahsediyoruz yakın gelecekte firmalar ne yapar bılemeyiz.

.TimeLord.

15.7.2011 20:24:03

-4
Ben bu konuyla alakalı ilk defa yorum yapıyorum (en fazla 2.) Bence gerçekleri değil firmanın üst düzey yöneticilerinden birkaçı Türk olduğu için taraflı davranıyorsunuz. At gözlüklerinizi çıkartınız artık.

hell77

15.7.2011 20:19:36

+2
.TimeLord. Babamızın oglu değil gerçekleri söylüyoruz.Bunun cahillikle alakası yok. Burda savunulan CRYENGİNE3'ün UNREAL 3'ten iyi oldugu . Nasıl ki fifa oynanış olarak pes'ten iyi deniyor,nasıl ki bf3 grafik olarak mw3'ten iyi deniyor burda da aynı durum mevcut. Asıl komik olan crytek ve crysis 2 konusu açıldıgında belli başlı kişilerin her seferinde aynı saçma yorumları yapması. biraz kendinize bakında sonra eleştirin milleti.

.TimeLord.

15.7.2011 19:56:12

0
@Megalomanist ; belki senin Yapay(!) Zekan anlayamıyor olabilir ama UDK nın içinde yapay zeka dan tut bir sürü ekstra işlem için gerekli araçlar var , üstelik ücretsiz , kullanımı basit ve yelpazesi geniş bir motor... Hiç oyun motoru kullanmamış insanların (senin gibi) burada ahkam kesmesini anlayamıyorum. CryEngine kötü bir motor demedim , aksine çok iyi özellikleri var.Ancak iyi olan şeylere kötü demenize anlam veremiyorum.Görende hepinizi yazılım mühendisi/oyun yapımcısı sanır. Birde şu CryTek ile alakalı bir konu paylaşıldığında cahil insanlar gibi sebepsiz yere savunmayın şunları , babanızın oğulları sanki.......

Wayward Son

15.7.2011 19:56:09

0
olacağız diye kasıldıklarından eeah dediğim yerler oldu. Oyun = Teknoloji demosu değildir, içeriktir. Sadece görsellik görmek istersem giderim gün batımını izlerim, ayı izlerim yıldızları izlerim deniz kenarında:) Diğer firmaların da elleri armut toplamıyordur herhalde, Yeni konsolların yaklaştığı şu günlerde onlar da bir şeyler planlıyorlardır. Bu yüzden şu an itibariyle geleceği olan bir motor olsa da Cevat'ın dediği gibi en iyi etiketini alabilecek mi, zaman gösterecek.

Wayward Son

15.7.2011 19:50:18

-2
Stalker için henüz açıklanmış bir bilgi yok. '' Rumor'' düzeyinde CE3 muabbetleri yani. Resmi olarak açıklansa bilirim çünkü takip ediyorum:) Sniper Ghost Warrior gelsin hoş gelsin de kimsenin delicesine beklediğini sanmıyorum. Belki ilerde CE3'le hazırlanan daha fazla oyun görürüz ama şu an itibariyle oynayamadığım oyuna benim demem:) Ben zaten CE'nin görselliğine laf etmiyorum. Görsel olarak bir çok motoru geride bırakır (UE dahil), bazılarıyla kafa kafaya gider. Ama söz konusu verimlilikse Source ve UE3 varken esamesi okunmaz (hele Source). Laf ettiğim konu '' En iyi bizim motorrrrrrrrrrrrrr^^'' diye çıkıp duran Cevat Yerli'dir :) Sebeplerini de açıkladım. Son zamanlarda beni en çok eğlendiren FPS Bulletstorm oldu (UE ile yapıldı bilirsiniz). Oyunda amaç eğlendirmekse KZ3'ten de Crysis2'den de daha çok eğlendim çünkü inanılmaz rahat bir oyundu. Gerek espirileri, gerek oynanabilirliğiyle aldı götürdü beni. KZ3 ve Crysis 2 ''top fps'' olmalarına karşın gerçekçi ve karizmatik olacağ

SOLID SNAKE

15.7.2011 19:32:35

0
CryEngine 2 ile neden çok oyun edilmedi: 1.Grafik Kalitesi Çok Yüksek 2.Sadece PC ye oyun ediliyor Unreal Engine 3 ile neden çok oyun edildi: 1.Grafik Kalitesi iyi 2.Konsol ve PC'ye oyun ediliyor Para Kazanmak isteyen Oyun Firması Unreal Engine 3'ü Tercih eder Çünki Hem PC,XBOX,PS3 konsollarına oyun yapacak ve de Herkez PC'sinde Rahatça Oynayabilecek.Bu Sayede Para Kazanacaktır. Ama Hangi Firma Cesaret eder CryEngine 2 ile Sadece PC'ye Çok güçlü bir oyun çıkarmaya ?.ve Zaten Edemedilerde. Ama Şimdi CryEngine 3'ile Bu durum Değişti. Artık CryEngine 3 PC,XBOX,PS3'e Oyun Ediliyor, ve PC de Yüksek Sistem istemiyor. Ben Gears Of War Fanıyım ve UE3 En Sevdiğim Oyun Motorudur. Sadece Objektif Bakıyorum.

Megalomanist

15.7.2011 19:30:18

-1
quote:

.TimeLord. Grafik olarak en iyisi olabilir , bende buna katılmıyor değilim ama yapay zeka da önemli.Cry Engine 3 ile çok iyi yapay zekası olan oyun görmedik..Ne kadar çuvalladıklarınıda Crysis 2 de gördük. Unity ve Unreal yapay zeka konusunda CryEngine den ileride olduğu aşikar.
Bilgisi olmayanın,düşüncesi de olmasın.Sırf bu başlık altındaki saçma yorumlar yüzünden bu üyeliği aldım.Uzaktan izlerdim önceden. Herkes; yok CE3 iyi ama UDK şu şu olarak daha iyi. yok yapay zeka şunda iyi şunda kötü gibi TAMAMEN AHMAKÇA yorumlar yapmışlar. 1.Yapay zeka ile motorun alakası YOKTUR ! Yapay zeka oyunu yapan ekibe kalmıştır. 2. Çoğunuzun işi oyun oynamak,yapmak değil.Oyununuzu oynayın,salak saçma yorumlar yaparak rezil etmeyin kendinizi. 3.Şu iyi,şu kötü demek bizim haddimize düşmez.ELBETTE ELEŞTİRECEĞİZ,ANCAK; bu eleştirmeleri bilgisizce yapmamalıyız. Ben yorumuma gelince; Bana göre Cry Engine; fizik ve efektler olarak önde.Deneme şansım olmadı o yüzden birşe

hell77

15.7.2011 19:24:13

0
Aga benim arkadaşım 9800 gt ile 1280 720 p'de MP oynuyor ve grafikler muhteşem bilirsin anlatmama gerek yok.40 fps'leri görüyor.grafik /optimizasyon harika. CRYENGİNE 3 güzel bi motor ,oyuna çekiyor resmen. Umarım çok daha fazla oyun görürüz. cryengine 2'de kalite olarak çok iyi ama optimize olarak 3. motor gibi kaliteli değil.

SOLID SNAKE

15.7.2011 19:14:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son US Marine'miyim ben oynadığım oyuna bakarım:) Kaliteli olduğunu ben de söylüyorum zaten ama ben kaliteli de ne oldu diyorum? Sen CryEngine kullanan kaç oyun oynadın? Yapsınlar PC Exc. o zaman madem konsollar kaldırmayacak. O da yok. Ee ne işime yaradı CE? Crysis 1 için çok baba modlar vardı mesela. Görsellik tavan yapıyordu ama işte adı üstünde ''Crysis modu''. Ben oyun göreyim bu motorla, süper oyunlar göreyim diyeceğim ki o zaman CryEngine verimli bir motordur. İyi görsellik sağlaması verimli olduğu manasına gelmez. Ayrıca yeni konsollar çıkınca adamlar niye UE3 kullansın akıl var mantık var, UE4 kullanırlar.) FB2 varken zaten başka motora bakacağımı zannetmiyorum:)
UE3 basit ve grafik kalitesi CryEngine 2 kadar olmadığı için Firmalar tarafından tercih edildi.Çünki CryEngine 2 ile bir oyun edip her pc açmaması gibi bir risk var.Anlayacağın CryEngine 2 ile başka firmaların oyun yapıp piyasaya sürmeleri Yürek İster :) Ancak CryEngine 3 öyle değil,Gerçek zamanlı 3 platformada ediliyor ve optimizasyonu süper. STALKER 2,Sniper Ghost Warrior 2 gibi ve daha birçok oyun yapılcak. Ve Zaten CryEngine'nin başka firmaların kullanmasına ihtiyacı yok. CryEngine 1 ile FarCry oynadınmı ?. CryEngine 2 ile Crysis oynadınmı. bunlar yeterde artar. CryEngine 2 ile Piyasaya oyun Sürmek yürek ister ama 3 de Durum değişti. 9600gt Kartım ile ekstrem ayarda 1280x1024 çözünürlükte mükemmel bir şekilde 2 kez bitirdim oyunu :)

hell77

15.7.2011 19:10:44

0
Ya iyi de sen tutturmuşsun u3 gibi yaygın değil ve oyun yok. u3 ile karşılaştıracagın birçok motor yine pasif kalacaktır. daha ne kadar oldu cıkalı ve motorun temelinde yüksek grafik kalitesi yatıyor istediği kadar iyi optimize olsun özellikle zamane konsolları ve sistemleri için yaygın kullanılacak bir motor değil.Zaten farkettiysen 2011'den sonra projelere başladılar.CRYSİS 2 +konsollar ,WİU ,IPHONE ,KİNECT. Adamlar belkide bu teknolojiyi bekliyordur veya şimdiye kadar crysis 2 üzerinde yogunlaştılar.Yargısız infaz yapıyorsunuz resmen. ayrıca yeni nesil konsollarda u3 kullansınlar bakalım derken bu kalitede motoru neden kullansınlar demek istedim sen onu yanlış anlamışsın :)),tabiki u4 kullanıcaklar cunku sistem ona müsait aynen, CE3 gibi.

Wayward Son

15.7.2011 19:03:46

0
US Marine'miyim ben oynadığım oyuna bakarım:) Kaliteli olduğunu ben de söylüyorum zaten ama ben kaliteli de ne oldu diyorum? Sen CryEngine kullanan kaç oyun oynadın? Yapsınlar PC Exc. o zaman madem konsollar kaldırmayacak. O da yok. Ee ne işime yaradı CE? Crysis 1 için çok baba modlar vardı mesela. Görsellik tavan yapıyordu ama işte adı üstünde ''Crysis modu''. Ben oyun göreyim bu motorla, süper oyunlar göreyim diyeceğim ki o zaman CryEngine verimli bir motordur. İyi görsellik sağlaması verimli olduğu manasına gelmez. Ayrıca yeni konsollar çıkınca adamlar niye UE3 kullansın akıl var mantık var, UE4 kullanırlar.) FB2 varken zaten başka motora bakacağımı zannetmiyorum:)

hell77

15.7.2011 18:34:24

+1
proje mi yok ? oyun dünyasını bırak ,250 universite ve amerikan donanması ne? kaç yıllık bu motor ama geldiği noktaya bak. ne yani u3 cok yaygın oldugu için en iyi motor mu oluyor.Biz burda kaliteden bahsediyoruz kullanıştan değil.Gören gözler şahit ki u3'ten çok daha iyi bir motor. konsol donanımları için uygun oldugu için u3 kullanılıyor.yeni konsollar çıksın bakalım u3 ne kadar kullanılıcak.

Wayward Son

15.7.2011 18:28:14

0
CE modlarını biliyorum hatta CE ile Outcast Remake yapıyordu elemanın biri. Gayet te güzel gözüküyordu. Ama sonuçta bunlardan kaç kişi haberdar? Crytek en iyi biziz desin ama UE kadar yaygın bir motor yapamadığı için sonuçta pek te işe yaramıyor. Oyun yapımcılarının kaçta kaçı tercih etti ki CE'yi?

SOLID SNAKE

15.7.2011 17:50:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Belki teknik özellikler olarak CE UE'ye göre daha iyi olabilir. Ama sen Epic Games'in yapabildiği kadar destek verdin mi mod yapımcılarına? Adamlar beğendikleri modların tam oyun yapılmasına ön ayak oldular, destek verdiler, yarışma düzenlediler. ( Ball gibi Haunted gibi). Sen naptın Cevat Yerli? Motor iyi olabilir ama sen bu motoru kullanacak firmalara ve amatör yapımcılara destek veresin ki adamlar şevklensin. Her röpörtajında CE'yi övüyorsun ama daha kendi oyunların dışında CE'yi kullanan adam akıllı bir proje göremedim.
UE zaten iyi bir motor ama sonuçta eskidi ve UE4 gelicek bu Epic Games'inde kabul ettiği birşey.Ve ozaman en iyisi UE4 olacak. UDK ilede Çok oyun çıkmadı, Profosyonel firmalar UE3 ile güzel oyunlar ediyor Ancak Sandbox kadar iyi değil modculara desteği. Git youtube ye Sandbox ile yapılanlara bir bak ve www.crymod.com gir bak derim.

Mactavish-

15.7.2011 17:44:01

0
bu adam ful birşeyler sallıyor dediği hiçbirşeyi takmıyorum oyunlarıda berbat grafik grafik diyor napalım grafiği ağaçların ne kadar güzel olduğunamı bakalım adam gibi bir oyun yap + grafikleride sağlam olsun birşey yok nasıl bir motorsa hiç bir sisteme doymuyor millet parayı yatırıyorda yatırıyor şu oyunda grafikleri fullemek için (-) leri alalım lütfen :)

Wayward Son

15.7.2011 17:19:24

0
Belki teknik özellikler olarak CE UE'ye göre daha iyi olabilir. Ama sen Epic Games'in yapabildiği kadar destek verdin mi mod yapımcılarına? Adamlar beğendikleri modların tam oyun yapılmasına ön ayak oldular, destek verdiler, yarışma düzenlediler. ( Ball gibi Haunted gibi). Sen naptın Cevat Yerli? Motor iyi olabilir ama sen bu motoru kullanacak firmalara ve amatör yapımcılara destek veresin ki adamlar şevklensin. Her röpörtajında CE'yi övüyorsun ama daha kendi oyunların dışında CE'yi kullanan adam akıllı bir proje göremedim.

BSC Misafiri

15.7.2011 16:52:33

0
ADAM HAKLI BEYLER DAĞILIN... :-D

M.T.07

15.7.2011 16:35:53

0
adam haklı cryengine 3 hem konsol hem de pc için iyi bir motor unreal engine'nin en büyük rakibi

crysis8

15.7.2011 16:33:36

-1
CRYSİS 3 YAPACAKLARSA BENCE DİCEDEN YARDIM ALSINLAR VEYA YIKILABİRLİĞİ ARTIN MESELA MAXİMUM GÜÇ Bİ VURUCAN DUVARA DUVAR DAĞALACAK CRYSİS 3 DİCE TASARLADIĞI MOTORU KULLANSIN :D BUDA CRYTEK E ÖRNEK BİR MOTOR OLUR

P@ntera

15.7.2011 15:41:55

0
Cevat Yerli'de Heihachi Mishima'nın gençliği mübarek

androjen14

15.7.2011 15:35:28

+1
crysis 2 yapay zeka olarak sorunları giderilseydi çok güzeldi

BSC Misafiri

15.7.2011 15:22:24

0
bakınız:geow serisi(unreal)

BSC Misafiri

15.7.2011 15:21:42

0
yani açıkcası neredeyse her oyunun -en kötü yapımdan en iyi yapıma- ue3 ile yapılıyor olması sıktı yani neredeyse hemen hemen hepsi aynı grafik görüntüsüne sahip tamam motor kötü değil ama çeşitlilik olmalı cryengine 3 bence güzel bi alternatif olacaktır neler yapabildiklerine ce2 ile gördük crysis 1'in grafik kalitesine daha yeni ulaşıldı desem yanlış olmaz crytek'in tek hatası ce3'ü konsolların kısıtlı memorylerini hesaba katarak onlara göre geliştirmek oldu aslında dice gibi -bf3- dx11 ve dx9 api'e sahip 2 sürüm şeklinde

BSC Misafiri

15.7.2011 15:21:40

0
çoğu kişinin yaptığı yanlış oyun motorlarını modellerin kalitesine -karakter, çevresel objeler vs.- bakarak karşılaştırması çünkü bu başta karakterin sahip olduğu polygon sayısı ve texture çöz. ile alakalı daha sonra ise sanatçı ile ilgili bakılması gereken şey en başta ışığı nasıl simule ettiğidir. sonra level çizimin yeteneğine ve çevresel öğelere -gölge, su, volumetric duman, bulut, fizik- bakmak. ce2 bunlar ile bi tık önde hayır 3 değil 2 evet

BSC Misafiri

15.7.2011 15:21:18

0
en iyisi cryengine 3 ve frosbite 2'dir.

BSC Misafiri

15.7.2011 15:21:05

0
bence unreal teknolojisi üzerine optimizasyon yok...

BSC Misafiri

15.7.2011 15:20:23

0
şu lafında çok haklı cry engine ile geliştirlen oyunlar unreal engine ile geliştirilemez ama unreal ile geliştirilenler cry engine ile geliştirilebilir. en kolay aklıma gelen örnek hiç bir unreal engine kullanan oyunda crysis 2 deki gibi bir sahil (water efekt,ışıklandırma,gölgeler) görüntüsü göremedim şu ana kadar.

mnymk

15.7.2011 15:01:17

0
Yukarıda saydıgım 5 maddeye uygun bir oyun veya firma var mı şuan? Bırakında birkaç hata olsun dimi.Umalımda kendini daha çok geliştirsin ve gerçekten crysis 2 beklentisinde bir oyun olsun.Güzel değil çok güzel bir oyun görelim birdahakine.

mnymk

15.7.2011 14:58:23

-1
CRYSİS 2 eleştirilirken göz önünde bulundurulması gerekenler var. 1-crytek konsollara ilk defa oyun yapıyor.Ve tüm platformlar. 2-Kocaman newyork ,bazen küçücük detaylar dahi aktif,sandbox ve olağanüstü grafikler 3- 7 saatten uzun bir oyun. 4-MP beğenilmemiş olsa da sadece nanosuit özellikleri ve kullanılışı bile birçok mp oyunundan daha detaylı yapılmış. 5- Üç sene içinde yapılmış bir oyun.

SOLID SNAKE

15.7.2011 14:47:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: hell77 Kime ne anlatıyon aga sen ya.Konsolunda sadece oyun oynayan kişi ne anlar sandbox'un zorluğunu.Çizgisel ilerleyişte düşman sandıgın arkasına yat kalk yapıyor sana ateş ediyor ya buna yapay zeka diyorlar.Crysis 2'de 1 -2 hata yapan düşman yüzünden yapay zekayı külliyen eleştiriyorlar.2 3 yama sonrasında o düşman normal zekaya geliyor.
Benimde demek istediğim bu zaten. Daha günümüzde Yapay zeka çok gelişmiş ve Her oyunda kullanılan birşey değil, Bırakında biraz hata da etsin, Önemli olan o riski alabilmek ve okadarını yapabilmek.

_EXcCc_

15.7.2011 14:36:46

0
Frosbite2'nin performansını deneme şansımız olsaydı onu da değerlendirirdik:) Şimdilik cryengine 3 lider diyorum .Açıkçası DX11 yamasını yükledikten sonra bu fikrimi daha çok destekler oldum.

.:SyLaR:.

15.7.2011 14:27:33

0
Bana göre 1-Frostbite Engine 2(bf3 motoru) 2-Cryengine 3 3-Unreal Engine Çünkü unreal engine tamam grafik var ama fizik namına en ufak bişey yok sadece kırılan bir vazo koyarlar o kadar zaten o yüzden performansı o kadar iyi önemli olan frostbite gibi hem performansı hem fizikleri iyi olan bir motor yapmak.

hell77

15.7.2011 14:24:50

0
Kime ne anlatıyon aga sen ya.Konsolunda sadece oyun oynayan kişi ne anlar sandbox'un zorluğunu.Çizgisel ilerleyişte düşman sandıgın arkasına yat kalk yapıyor sana ateş ediyor ya buna yapay zeka diyorlar.Crysis 2'de 1 -2 hata yapan düşman yüzünden yapay zekayı külliyen eleştiriyorlar.2 3 yama sonrasında o düşman normal zekaya geliyor.

SOLID SNAKE

15.7.2011 14:16:49

0
Gene birbirinden çakma özenti laflar toplanmış,Unreal Engine 3' Çok iyi ancak artık eskimeye başladı..Şuan CryEngine 3'ün yanına gelemez. Yapay zeka'ya gelirsek siz hiç bir Sandbox Oyunda yapay zeka yaptınızmı konuşuyorsunuz ?..Çoğu oyunda yürürsünüz düşman geleceği yerde gelir saldırır öldürürsünüz iş biter,Bu size iyi bi yapay zeka gibi geliyor Ama işin aslı öyle değil..Crysis 2'de belli bir alanda A noktasından B Noktasına düşman sürekli yerinizi takip etmek zorunda ve bulunğunuz Noktaya göre çatışır, Script şeklinde iş olup bitmez. Ve Piyasada bunu yapmaya Cesarat edebilen çok az oyun var, Örnek:Halo ve Half-Life. Oynadığınız Çoğu oyunda Crysis 2 veya Halo Kadar Yapay zekamı var zannediyorsunuz ?.Eğer öyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz [:'(]

hell77

15.7.2011 14:03:16

0
avatar78 Neden bu kadar celallendin ki adam bi şey mi dedi sanki? kendi kendine yorum yapıyosun.Orda adam grafikten bahsetmemiş sen akıl var mantık var herşey grafik mi diyosun. Tabletlerin günümüzde iyi yere geldiğini bilmeyen yok ve Vita -tablet seçimi yaparken insanlar birkez daha düşünecek.Cevat yerli de bunu Söylemiş. sen ps3 oyuncususun dimi ?

_EXcCc_

15.7.2011 13:54:56

+2
avatar78 biraz ps vita fanboylugu yapıyorsun sanki:)

avatar78

15.7.2011 13:44:12

-1
Ps Vita çok güçsüz falan der şimdi, gözümden düştü Cevat Yerli. -Tabletler arasında kalacak demiş. Ya akıl var mantık var, her şey grafik mi? Bu adam vitayı incelememiştir bile. bu konuyu tartışıyoruz, vita ana konusu: http://forum.donanimhaber.com/m_49813429/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49813429

Kangar Culeyşıns

15.7.2011 13:32:21

+1
her şey grafik dediysek atari grafikli oyunlar olsun demedik adamlar crysis 2 gibi harika grafikli bir oyun yaptılar ama ben oyunu oynarken eglenmiyorum sanki uzaylıları boş boş vuruyorum

waltran

15.7.2011 13:22:55

0
yapımcıların şu açıklamaları çok çocuksu. madem en iyiyse yapar koyarsın ortaya gösterirsin motorunun gücünü. en iyi bizimki en güçlü bizimki diyorlar yapılan oyunlara bakıyorsun ne adam gibi kaplamalar var ne adam gibi başka birşey siz motoru bütün nimetleriyle kullanmadıktan sonra iyi veya güçlü olsa kaç yazar.

.TimeLord.

15.7.2011 13:01:46

-2
Grafik olarak en iyisi olabilir , bende buna katılmıyor değilim ama yapay zeka da önemli.Cry Engine 3 ile çok iyi yapay zekası olan oyun görmedik..Ne kadar çuvalladıklarınıda Crysis 2 de gördük. Unity ve Unreal yapay zeka konusunda CryEngine den ileride olduğu aşikar.

BSC Misafiri

15.7.2011 13:00:58

0
Ne yani şimdi Crysis2'nin grafikleri Gears of War,Mass Effect,Bioshock veya Batman'dan iyimi ? Kötü demiyorum,ama iyide değil.Ayruca CE3'ü Crysis dışında kullanan tek oyun sanırsam Sniper GW 2.Unreal'ı hafife alıyorlar.

hell77

15.7.2011 12:46:00

0
Vita'ya daha var aga ya .Çok sağlam cihaz para olursa belki bende kaparım bir adet max_style'ye katılıyorum.Herşey grafik değil buna da katılyorum.Sanki yani crysis 2 sadece grafikle gündeme geldi:S bu kadar acımasız olmayın XD

mnymk

15.7.2011 12:41:41

0
vita ne zaman cıkıyordu bu arada :)))

mnymk

15.7.2011 12:40:24

0
''Son olarak Cevat Yerli, "PS Vita gerçekten güzel bir düşünce, ancak biraz geç kalınmış. Sony'i ve düşüncelerini seviyoruz ancak yeni nesil mobil platform ve gelişen tabletler arasında PS Vita zor zamanlar yaşayacak." şeklinde şaşırtıcı bir açıklama yaptı'' Gelecek ay VİTA almayı düşünüyordum umarım cryengıne 3 oyunları da görürüm :) max_style senin gibi düşünyorum:))

usengecherif

15.7.2011 12:37:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BadCompany2 her şey grafik değil crysis 2 den iyi biliyorlardır bunu
bırak allah aşkına ya yıl olmuş 2011 millet gerçekçiliğe en yakını bulmaya çalışıyo kalkmışsın hala herşey grafik değil diyorsun kendini kandırıyosun bence 2011 yılındayız hayvanı grafik kartları mevcut millet sınırları zorlamayı istiyor arkadaş eğer bi oyun yapılıyosa ben her anlamda iyi olmasını isterim o oyuna 100 tl gibi para vericem aman efendim grafik iyi olmasa da olur allah allah ya neden ? illa oyundan zevk almak için bi işinin iyi olmaması mı lazım özetle: piyasada güçlü ekran kartları var ve oyuna bi ton para bayılıyosam ben oyunun her anlamda iyi olmasını isterim .(NOKTA)

recaus

15.7.2011 12:30:37

0
ben frostbite engine 2 diyorum

BSC Misafiri

15.7.2011 12:29:17

0
oyun motoru istediği kadar güçlü olsun oyun olmadıktan sonra bir anlamı yok

hell77

15.7.2011 12:26:28

+1
Gafik /performans oranı en iyi grafik motoru cryengine 3'tür. fthzgr Daha önce unreal motorcuları XD cryengıne 3 hakkında yorum yaptı da o yuzden cevap verme gereği duymuş.Sanırım o haberi okumadın.

rodibas9988

15.7.2011 12:26:13

0
Dice Battelfild 3 nin Geliştiricisi :)

Tenth Doctor

15.7.2011 12:25:00

0
Hak veriyorum.

Kangar Culeyşıns

15.7.2011 12:24:08

0
her şey grafik değil crysis 2 den iyi biliyorlardır bunu

fthzgr

15.7.2011 12:21:54

-7
Cevat iyi adamdır güzel işler başarıyor ama Unreal Engine'a laf atmasını anlayamadım. Cry Engine'la eşit güçte sayılır o motor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crysis 2
+ TAKİBE
AL
243 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız