Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom'un Hacklenmesi Sonucunda 16 Bin Kişinin Kişisel Verileri Çalındı

 
Capcom geçtiğimiz Kasım ayında Ragnar Locker adlı bir fidye yazılım çetesi tarafından hacklendi.

Japonyalı şirket ilk başta sadece 9 mevcut ve eski çalışanın kişisel verilerinin çalındığını ve maksimum 350.000 kişinin bundan etkilenmiş olabileceğini açıklamıştı. Bugün yapılan açıklamaya göre bu sayının 16.415 olduğu tespit edildi. Etkilenmiş olabilecek kişi sayısı da 390.000'e çıktı.

16.415 kişiden 3.248'i iş ortakları; 9.164'ü eski çalışanlar ve ilgili taraflar; 3.995'i mevcut çalışanlar ve ilgili taraflar. İsimler, posta ve e-posta adresleri, telefon numaraları ve insan kaynakları bilgileri ele geçirilmiş.

Kişisel veriler dışında şirkete ait satış raporları, finansal bilgiler, oyun geliştirme belgeleri, iş ortaklarıyla ilgili diğer bilgilerin çalındığı belirtildi.

Kredi kartı bilgilerinin etkilenmediği tekrar ifade edildi. Tüm online işlemlerin üçüncü parti bir servis sağlayıcı tarafından gerçekleştirildiği için Capcom bu bilgileri dahili olarak tutmuyor.

Capcom bu yaşananlardan dolayı özür diledi ve olayı soruşturmak ve güvenliğini geliştirmek için Japonya ve ABD'deki yetkililerle birlikte çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN US
Migros Espor Turnuvası 2. Sezon Şampiyonları Belli Oldu! Migros ve Espor Kulüpler Birliği İş Birliğini 2021 Yılında Da Sürdürecek!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız