Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom: "Gelecekte Bütün Oyunlar Sosyal Olacaklar"


    Günümüzde oyunların gitgite daha fazla sosyal içeriğe sahip olduğunu görüyoruz. Özellikle yeni nesil konsollarla birlikte sosyal içeriklerde patlama yaşanacağını öngörebiliriz. Capcom da gelecekte bütün oyunların sosyal altyapısının olacağını söylüyor.
 
   Geliştiriciler sosyal oyun derken mikro ödemeler gibi sistemleri veya kart oyunlarından bahsetmediklerini şu sözlerle vurguluyorlar.
 
   "Biz sosyal oyunculuğu oyuncular arasındaki iletişimi kolaylaştıran unsur olarak görüyoruz. Tabi para kazanma ve oyun içi elementler de buna dahil. Bu bakış açısından, bütün oyunların temel olarak sosyal içeriğe sahip olacağını düşünüyoruz. Yeni nesil ev konsollarında kullanıcılar tıpkı mobil ve PC platformunda olduğu gibi gittikçe daha fazla birbirilerine bağlanıyorlar. Bizce gelecekteki oyunlar sosyal içerikleri zorunlu kılacaklar"
 
     Bakalım bu sosyal oyunculuk isteği sadece firmaların iştahını kabartan bir para kazanma mekanizmasına mı dönüşecek, yoksa gerçekten de asıl amaç oyuncuları birbirine yaklaştırmak mı olacak?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak worldsfactory Sosyal Oyunculuk Xbox One PS4 Capcom PC Mobil
DA: Inquisition'dan Yeni Bir Sanatsal Çalışma Wake Up Call PC için Özel Olarak Geliyor (Video)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Sir Maximus is BACK

13.1.2014 14:02:14

-1
doğru demiş. artık tek başına bişey yapmanın zevki yok.

Sir Maximus is BACK

13.1.2014 14:00:43

-1
doğru demiş. artık tek başına bişey yapmanın zevki yok.

BlackBeasT

13.1.2014 11:49:48

0
PC'de o türden sosyal içerik sizin istemenizle değil, kullanıcı isteği ile olur. Mobilde micro ödeme 1 yere kadar kabul edilebilir. Oyun bedava reklamdı microydu yapımcı kazansın diyebiliyorsun... Oyuna tam para öde, DLC ve Micro ödeme istemek ayıptır. Karşıda ki kişiyi tepside portakallı kaz gibi düşünmekten farksız...

Gabe Logan

12.1.2014 20:35:49

+1
Yeterki mobil platformlara dokunmasınlar. DRM zorunluluğu mobil platformlarda çok sıkıntı yaratıyor. Haksızmıyım?

ankara

12.1.2014 15:47:37

0
Valve hariç bütün oyun firmaları paragöz oldu.Şuan Korsanı kimse sevmiyor ama korsan ortadan kalkınca oyun firmaları bütün kullanıcıları Ödtürür

BSC Misafiri

12.1.2014 13:55:14

0
Capcom: "Gelecekte Bütün Oyunlar Sosyal Olacaklar" Tabi bu sosyal içerikten ne anladığınız bağlı. Tabi bu sosyal içerikten ne anladığınızA bağlı.

Kazumatr

12.1.2014 13:24:33

+1
Suna gelecekte yspicaklarim icin alt yapı hazırlıyorum demiyorda oyle olacakmis. Bende şunu soyluyorum capcom böyle devam ederse batacak iflas edecekmis. Sanki böyle aciklama yapicak bende enayiyim hemen oyuna para verip birde diger iceriklere paravercem sanki. Adam gibi oyun yapan azaldi eskiden yeni kiyafet veya ozellik acmak icin oyunu hard modda veya herhangi bir gorevi yapmak gerekiyordu simdi para verin acalim diyen bir karaktersiz firma oldu.

einhander

12.1.2014 12:31:38

0
sosyallıgımız o kadar azkı sosyalsızlıkten öluyoruz kurtar bızı capcom

Nightmare_00

12.1.2014 10:26:09

+4
Paragöz Capcomdan inciler devam ediyor.Bu gidişle ve bu kafayla batmanız kaçınılmaz.Onimusha-Dino Crisis gibi klasikleri devam ettirmeyen Resident Evil gibi bir oyunu özünden koparan Capcom'un bu tarz açıklamalarına alışmak gerekiyor artık.Son olarak bu konuyu ne kadar ciddiye aldıklarını ve gelecek gördüklerini Deep Downdan da anlayabiliyoruz.

OldGamers86

12.1.2014 09:30:22

+4
Para için Resident Evil gibi bir seriyi çöplüğe çeviren firmadan da daha azı beklenemezdi. "Oyuncuları yolmak için ne mümkünse yapacağız." demenin başka bir şekli bu olsa gerek.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız