Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Call of Duty: Modern Warfare'in Cross-Play Detayları

 
Bildiğiniz gibi Call of Duty serisinin yeni oyunun çıkışına az bir süre kaldı. Call of Duty: Modern Warfare'e bu yıl tüm platformlar arasında cross-play özelliği ekleniyor. Bu demek oluyor ki PS4, Xbox One ve PC sahipleri oyunun multiplayer modunu birlikte oynayabilecekler. Oyunun cross-play özelliğinin deneyip test edileceği cross-play açık betası ise 19 Eylül'başlayacak.
 
Activison kendi blogunda yayınladığı yazıyla oyundaki cross-play'in nasıl işleyeceği konusunda insanları bilgilendirdi. 
 
Oyunun cross-play özelliğinden yararlanmak istiyorsanız; oyunu oynadığını platformdan bir COD hesabı açmanız gerekiyor. COD hesabı açtıktan sonra sizin seçeneklerinize göre platformları ayırmadan COD sosyal ağı üzerinden oyuncu arıyor. Cross-play'in en merak edilen konularından biri ise FPS türündeki bir oyunu Fare-Klavye ikilisinin Kontrolcü'ye üstün gelmesi durumu. Oyun bunun için size seçenek sunuyor. Eğer konsolunuzda fare-klavye kullanıyorsanız oyun seçeneklerini ona göre ayarlayıp fare-klavye kullanan diğer oyuncularla oynayabilirsiniz. Ya da kontrolcü kullanıyorsanız ve fare-klavye ikilisine karşı oynamak istemiyorsanız, seçeneklerinizi ona göre seçip sadece kontrolcü kullananlara karşı oynayabilirsiniz. "Ben zoru severim." deyip kontrolcü kullanırken karşınıza gelen düşmanın ne kullandığını önemsemiyorsanız, ayarları ona göre seçip herkese karşı savaşabilirsiniz. Kısacası oyun haksızlık olmaması için her türlü şeyi yapıyor ve aynı zamanda sizleri özgür de bırakıyor. 
 
Call of Duty: Modern Warfare; 25 Ekim'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasya sürülecek.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Polygon Call of Duty: Modern Warfare Activision Infinity Ward
Daymare: 1998 İnceleme Puanları Eski Bir Amerikan Askeri, Call of Duty'nin Yeni Oyunu Hakkında İlginç Açıklamalarda Bulundu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

kataaay

19.9.2019 15:24:55

+1
Zaten klavye mouse ile oynayacak olanlar gamepad ile oynamak isteyenin sunucusuna giremiyor. Gamepad kullanıcısının kendisi eğer klavye mouse ile oynayanlar ile oynamak istiyorsa ancak o zaman klavye mouse kullanıcıları ile eşleşiyor gamepad kullanıcısı.
quote:

Orjinalden alıntı: RaiTrQ Peki konsolda klavye mouse la oynayan sırf gıcıklık yada k/d kasmak için gamepadle oynanan server a girse nolucak? Bunu sistem algılasada izin vermese olmaz mı sadece gamepadle oynayanlara bu seçenek sunulsun

HORTDAN

19.9.2019 14:14:56

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: JESKO Bu iş iyice rezil bir hal aldı artık online fps de oynanmaz oldu bu klavye ci tayfa yuzünden.</blockquote> Şaka mı bu? FPS klavye + mouse ile oynanır. Gamepad dövüş, spor, araba yarışı ve 3. kişi bakış açısına sahip macera oyunları içindir.
Ne alaka hocam yok artık ya dslkfjdaslkfjalk kendim bildim bileli konsolda FPS oynarım controller ile ve gayet de keyif alıyorum. Bırakın şu ''FpS kLaVyE mOuSe iLe OyNaNıR Yeaaa'' kafasını artık 2020 ye giriyoruz max 2009 da bitmesi lazımdı bu saçma algıyı

RaiTrQ

19.9.2019 12:46:47

+1
Peki konsolda klavye mouse la oynayan sırf gıcıklık yada k/d kasmak için gamepadle oynanan server a girse nolucak? Bunu sistem algılasada izin vermese olmaz mı sadece gamepadle oynayanlara bu seçenek sunulsun

BSC Misafiri

19.9.2019 12:19:33

0
saat kaçta cıkıcak bekliyorum hala cıkmadı yaaaaaaaa aldık okadar !!!!!!!!!

kataaay

19.9.2019 10:52:18

0
Yorum yazan çoğu arkadaş ya okuduğunu anlama yetisinden yoksun ya da başlığı okuyup, içeriği okumadan sazan gibi atlayıp yorum yapıyor. Adamlar isteyen gamepad ile diğer gamepadli oyunculara karşı oynayabilir diyor bunda anlaşılmayan durum ne ? isteyen klavye mouse ile klavye mouse kullanan ya da gamepadde kendine güvenen kişilere karşı oynar, bunda anlaşılması zor olan kısım ya da kötü olan şey nedir ? Rekabetçi bir ortam var işte, isteyen istediği şekilde istediği rakip türüne karşı oynasın size batan nedir, sizin istediğiniz biçime dokunmadan seçenekleri çeşitlendiriyorlar.

BSC Misafiri

19.9.2019 09:53:46

+1
quote:

Orjinalden alıntı: JESKO Bu iş iyice rezil bir hal aldı artık online fps de oynanmaz oldu bu klavye ci tayfa yuzünden.
Şaka mı bu? FPS klavye + mouse ile oynanır. Gamepad dövüş, spor, araba yarışı ve 3. kişi bakış açısına sahip macera oyunları içindir.

GT_55

19.9.2019 09:37:29

0
Ben pc'de bile fps'leri gamepad ile oynuyorum. Gamepad ile fps oynamaya ps1'de medal of honorla başladım ve öylece devam ediyorum. Tabi multiplayer oyunlarda, mouse ile oynayanların avantajı oluyor ama öyle ezilmiyorum oynarken. Ne yapayım klavye mouse ile oynamıyorum. :)

BSC Misafiri

19.9.2019 09:29:08

0
quote:

Orjinalden alıntı: Frantic22 konsolda klavye-fare kullanan kendine oyuncuyum demesin. yeteneksizler ordusu.
Aim assist kullananın hiç mi suçu yok? Klavye mouse kullanan en azından kendi emeğiyle imleci hedefe doğrultuyor.

Guest-97901DBF5

19.9.2019 09:15:30

0
cosplay diye okudum ve dedim ne alaka tekrar baktım cross-playmiş :D

Philipp_Plein

19.9.2019 06:34:45

+1
Bu iş iyice rezil bir hal aldı artık online fps de oynanmaz oldu bu klavye ci tayfa yuzünden.

Frantic22

19.9.2019 00:21:29

+5
konsolda klavye-fare kullanan kendine oyuncuyum demesin. yeteneksizler ordusu.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Call of Duty: Modern Warfare
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız