Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

C.Yerli: "Crysis 3'le Boy Ölçüşebilecek Oyun Yok"


     Grafik kalitesi denilince akla ilk gelen serilerden biri olan Crysis, yeni oyunuyla birlikte önümüzdeki aylarda çıkışını yapacak. Crysis 3'ün çıkışı öncesi Cevat Yerli'den ortalığı kızıştıracak bir açıklama geldi.
  
    Yaptığı açıklamalarda Crysis 3'ün grafik kalitesinden söz eden Yerli, "Crysis 3 ile birlikte bu kez gerçekten konsolların sınırlarını tükettik. İnanın bundan bir adım daha ileriye gidemezdik. PS3 ve X360 üzerinde Crysis 3 ile boy ölçüşebilecek herhangi bir oyun yok. Gerçi şu dönemde çıkan çoğu oyun teknik olarak Crysis 2'nin yanına bile yaklaşamıyor. Ben işin sanatsal tarafından bahsetmiyorum, sanat öznel bir ifadedir." açıklamalarını yaptı.
 
    PC konusuna da değinen Cevat Yerli, "Herhangi bir zamanda Gears of War veya Halo gibi oyunlarla kıyaslama yapabiliriz. Detay seviyesi konusunda Crysis 2 ile birlikte büyük adımlar atmıştık. Crysis 3 ile bu adımlara bir yenisini daha ekliyoruz. Tabii işin PC kısmı, en az iki adım daha ileride." eklemelerinde bulundu.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
crysis crysis 3 crytek cryengine cevat yerli electronic arts fps
Söylenti: PS4, 2014 Baharında Çıkacak Hotline Miami Ne Kadar Sattı?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

24.10.2013 19:10:24

0
Yukaıda chnograr isimli arkadaş crysisi cevat i yerden yere vurmuşun neyin ne olduğunu bilmiyorsun sinir ediyorsunuz adam i xboks360 in teknolojisi sı farklı ps3 farklı pc farklı bu adam yıllarını vermiş hepsinde de ayrı ayrı kalitesini göstermiş hem konsol da hem pc de olağan üstü üstelik türkçe üstelik türk av vatan in evladı gözlerini aç biraz piyasada ki hiçbir oyun ne görüntü ne hikaye bakmımdan geçemez crysis i belki biraz farcry yada Banttlifild..... Önce cihazları bi tani bi öğren hepsinde ayrı ayrı format i var hepsine ayrı ayrı format yapmış oyunda pc yada ps3 yada x360 hepsinin bi sınırı var anlamaya çalıs biraz.

BSC Misafiri

27.2.2013 13:08:53

0
geçen gün crysis 3 oyununu aldım 4 gündür kurmayı deniyorum ama olmuyor ilk önce dvd den winrar dosyası olarak geldi öyle kurmaya çalıştım olmadı aktivasyon kodu istiyor kod da internette yok daha sonra deamon tools litle ile kurmaya çalıştım ama bu sefer de programı kullanmayı bilmediğimden dolayı oyunu kuramadım lütfen biri ban yardım etsin e-posta adresim: funakruf-_-@hotmail.com

Team NINJA

21.12.2012 01:01:32

0
BSC Misafiri oha amma post kasıyon be adam.61bin tane msj ın nasıl oldu şimdi anlaşılıyo.10tane msj yazmışsın ard arda ne iş hocam hayırdır kendinlemi konuşuyosun ?

BSC Misafiri

20.12.2012 00:47:32

0
7 yıllık konsollara pc de yakın diyen zihniyeti şiddetle kınamak istiyorum FOW yerlerde , tessellation sıfır texture desen ne oldugu belirsiz çözünürlük 720p sabit 30 fps sınırı uzun loading sureleri 0x AA varsa 2x FXAA gölge su yansıma ışık gibi detayların low olarak algılayabilceğimiz konsollaraın nası pc ye kafa tuttugunu çözemiyorum arkadas konsolda oyun oynarken insanın bası agrıyo yemin ederim yaa bulanık gosterio bulanık hala gelmiş konsollar soyle grafik var diyolar dicek bişi yok yani...... exc oyunlarınızla size mutluluklar diliyoruz alın tepe tepe oynayın ama konsol pc ile aynıdır yok daha iyidir demeyin artık graik acısından pc tokatlar arkadas kabul edin sunu yaw ps4 de cıksa xbox 720 de cıksa fark etmez pc herzamn bi adım onde olcak bunu bilin artık konsolun graik ustunlugu herzamn sınırlı bi zaman surecinde kalır cunku upgrade edemessin ama pcde bu olanak var nerdeyse 2 ayda bi yeni parcaların cıktıgını dusunun hala gelmiş konsol iyi diyolar dicek bişi yok bunlara

EmuMaster

15.12.2012 14:44:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri emumaster bi kısa kes ya görüntü kirliliğinden başka bir şey değilsin işin gücün saçmalamak.
Buyur sen zırla Bi b.k bildiğiniz yok opengl'den directx9-10-11'den zerre çakmayan adamlar.Donanımı belli konsolu savunan pc'den iyi olmasını uman adamlara laf anlatıyom doğru hata bende.Ne haliniz varsa görün. Yabancı hayranı batı taklitçisi ülkesinin adamını her fırsatta yeren ama ülkesinin ekmeğini yiyen şakşakçılar sizi. Yıkıl gözüm görmesin.

BlackBeasT

15.12.2012 10:02:38

0
o PS3 exc oyunların 3.55 kmeaw cfw yanında 2.elde ucuz PS3 ve aldığın 320gb HDD PS3 oyunlarını dolum yaparak mı oynadın yoksa satın alarak mı? PC'de korsan'dan gem vuruyorsun....PS4 çıktığında sen o HDD yüklediğin PS3 oyunlarını en az 5 yıl oynamay devam ediceksinde hemen bitirme oyunları PS4 hacklenmense o feyk üyeliklerinde BSC ve DH forumunda nasılsa olmıycaksın.... @LawLess437 PS3 oyununa para verdikleri yok ya takas yada CFW ile hdd alıp gidiyorlar 5tl listeden istedikleri oyuna USB hdd atıyorlar....yazdıklarına bakıyorsun başkarın yorumlarından aklıda kaldığınca yazıyor... Basit hesap PS3 oyunu 120tl ,3 sene'de 50 oyun alsa 6000tl para yapar hade ortalama 5000tl yapalım, bunda PS3 alıp 50 oyuna 5000tl para vericek gelir varmı yok ...3.55 kmeaw cfw ile Full HDD 2tblık PS3 oyunları bedava oynar bu anasını kılıklı veletler burda PS3 orjinaldan bahseder...

BSC Misafiri

15.12.2012 00:06:12

-1
emumaster bi kısa kes ya görüntü kirliliğinden başka bir şey değilsin işin gücün saçmalamak.

stun

14.12.2012 18:54:12

-1
adam bağırıyor ben oyun yapmıyorum sanatsal yönünü kastetmiyorum diye... grafık mı yapıyorsun :? ondada usta değilsin malesef...

EmuMaster

14.12.2012 11:46:24

-1
Arkadaşlar şu hayo döyt (halo 4) diye yırtınanlar.Şu hikayeyi bi anlatsana kardeşim.Ne anladıysan.Ben bilmiyorumda birde ben karar vereyim hikayesi iyimi kötümü ;). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ bir başkası gelmiş uncharted halo vs vs silip süpürür diyor.Yavru biz o oyunları çıktığı gün oynadık.Ayrıca çıkmayan bir oyun oynanamaz last of us'tan örnek vermişin ondan dedim. Cevat yerlinin başlıktaki haberi teknoloji olarak hiç kimsenin yapamadığını yaptık demesidir.Atmosfer veya hikaye değil.3 kuruş para verip aldığın konsolu 3.55 kmeaw cfw tabanlı konsolunda veya ixtreme 2.0 olan sürekli ban yeme tehlikesi olan konsolunda korsan oyunlar oynayıpta gelip burda yaygara çıkarma. 7 yıllık konsol pc'ye yakın grafik vermiyor.Konsol odaklı oyun geliştiriliyor diğer platformlara port yapılıyor.Buda piyasanıın konsol piyasasının olduğu yüzündendir.Bunu başka forumda veya başka bir yerde deme sana bi tarafı ile güler millet. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Son olarak bir ps3 kullanıcısı olarak şunu söylüyorum.Last of us detay kalitesi olarak uncharted 3'ü yakalayamayacak bir oyun.Uncharted 3'ten mo cap ve yüz teknolojisi olarak ilerde ama çevre tasarım olarak geride bir oyun olacak. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cyayşiş üş muyti beybat hikaye yoh cefo ayca gonuşuyon neyde hikaye? fıjıfjıfjıfjıfjıfjfıfjfıfıfjıjfı

obantr

13.12.2012 22:54:37

0
Battlefield 3 - Crysis 3'e 10 basar ve ayrıca HALO 4'de 10 basar neyin tartışmasını yapıyoruz. HALF-LIFE serisi hepsine bin basar orası ayrı... Crysis'te MP araç yok Crysis'te CO-OP yok Crysis'te MP haritalar küçük Crysis'te SP hikaye çok iyi değil HALO 4 ve BF3 MP Geniş Harita Özellikle oyuncu sayısı ve silahlar BF3 CO-OP Hikaye HALO4 özellikle

atsuma

13.12.2012 21:01:48

0
bu adamların derdi oyun yapmak değil,grafik yapmak CRYSIS 3 motorunu satmak.hala neyi tartışıyonuz anlamıyorum.adamların zaten senaryo gibi bir iddiaları yok.iddalı oldukları yön grafik ve oyun motoru.

Guest-BB2CECC18

13.12.2012 20:42:39

0
PC için konuşursak alternatif fazla yok.3 tane adam akıllı fps oyunu var.Cod , Bf ve Crysis serisi. Daha fps oyunlar sayabiliriz far cry , medal of honor gibi.Bu oyunların hepsi aynı.Benzer silahlarla ülkeler arası savaşta rol üstleniyorsun.Ama Crysis serisi farklılık getiriyor.Multiplayer modları farklı , hikayesi farklı , insan değil uzaylı öldürüyoruz , özel giysimiz ve mükemmel grafikleri var.Sırf bu yüzden devamının gelmesi gereken bir seri.Crysis 2 Türkçe dublajlı ve 70 TL'ye kutulu olarak ülkemizde satıldı.Bazıları hala gelmiş bir Cod olamaz diyor.Sen 5 senedir değişmeyen oyuna her sene 120-130 TL bayılıyorsun. dovakin1907 ; ben ailemle tv başında film izlemeyi tercih ediyorum.Ayrıca pc den de çok daha fazla zevk alıyorum.İnternette olan işlerim veya oyun oynarken rahatça geçiş yapmaktan çok haz alıyorum.Tabi işin birde mmorpg yanı var.Sende konsolda Diablo oynayamıyorsun.Wow , GW2 , Rift vb oyunları oynayamıyorsun.Adam çıkmış teknik açıdan en iyi oyun diyor ordan biri atlıyor assassin creed daha iyi diyor.Nediyonla değişik? Ülkemin insanı akıllanmadıkça her platformda böyle kavgalar çıkacaktır.Crysis'in değerini Türkçe dublaj olmayınca anlayacaksınız.Ama iş işten geçecek.

BSC Misafiri

13.12.2012 19:22:12

-2
doğru söylemiş... dandiklik konusunda kimse baş edemez

BSC Misafiri

13.12.2012 16:03:12

0
Evet grafik olarak Crysis 3 çıktığında liderliği alacak geri Hitman Absolution'dan şuanda en iyi grafik detaylısından Hitman de var. Amaaa hikaye derse Crysis serisinin hiç bir oyunu ilk 10 a giremez. The Elder Scrolls V Skyrim varken AC III varken CoD varken(fanı değilim ama inkar etmiyorum MW ve MW 2 deki hikaye tekrar tekrar oynatıyor.) Crysis ilk 10 a giremeeeez.

dovakin1907

13.12.2012 15:59:17

0
Konsollardaki exclusiveleri sen yakalayamazsın bile cevo bu dandik seri ile. Crysis bir Uncharted , God of war, Halo, Killzone , The last of us eder mi? bunları siler süpürür diyen bu oyunları ya oynamamıştır yada gözlerinde bozukluk vardır. Pc cilere de lafım , kardeş sen daha Red Dead Redemption oynayamıyorsun, gta 4 için 1 sene bekledin, gta 5 için imza kampanyası düzenledin, yazık sana ki firmalar pc oyunlarını konsollardan port ediyorlar, çünkü adamlar pc nin satmayacağını biliyorlar sebep? sebep sensin korsan oyun alırsan sana üvey evlat muamelesi yaparlar. 7 yıllık dediğin konsollar neredeyse yakın grafik kalitesi sunuyorlar bakınız far cry 3, skyrim, batman vs, pc kadar değil evet o kadar da olacak ama senin o gtx 680 in uçurması lazım grafikleri ama işte oyun firmaları konsollardan port ettiği için senin ağzına bir iki parmak grafik balı çalıyorlar sende gelip burada konsolculara laf atıyorsun. benim grafik kartları ile kurulum ile, yok windows a geri dönme gibi sorunlarla işim olmaz, 6 senedir takarım oyunu konsola arkama yaslanır oyunumu oynarım , sen de iki büklüm bir elde fare diğeri klavyede kambur olursun :)

BEKOKOBE35

13.12.2012 01:23:53

0
Crysis 1 e berbattı diyen arkadaşımz seriyi tersten oynamış herhalde 2 deki sınırlı oyun berbattı bence.Cevat yerli de Gears of war ve Halo gibi oyunlarla kıyaslama yapabiliriz demiş Eğer grafiğini Halo 4 kada müthiş yaparsan belki olabilr.Uc 3 ü canlı canlı görmemiş diyen arkadaşım ben canlı canlı gördüm sen de bir Halo 4 ü canlı canlı görüver

rambocuk

12.12.2012 22:19:57

0
u3 ü canlı canlı görmemiş herhalde :)

Chalrie Keley

12.12.2012 21:44:08

0
İnşallah gene sadece grafik oyunu olmaz adam gibi senaryo ve MP istiyoruz Crytek

galaksi546

12.12.2012 20:13:51

0
tribüne oynamayın

BSC Misafiri

12.12.2012 19:17:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: DevilAttack :D Bana göre Hitman:Absolutıon'ın rakibi yok.
bi tek şey soracam daha önceki hitmanleri oynadınmı

diamondpunch

12.12.2012 19:14:18

0
Crysis güzel seridir ama daha iyi bir sürü oyun varken böyle demesi biraz saçma.

BlackLead

12.12.2012 19:06:19

0
su uzay saçmalığını bırakıp insan yapsalar asıl düşmanlarımızı işte o zaman favorim oyunumsun benim.Ama yok ney uzaylıymış falanmış bırak bunları crytek ya.

TheDcdy

12.12.2012 18:49:18

0
Bence dikkat çekmeye çalışan bir insanın söyleyeceği laf. Oyunun her yeri grafik olsa n'olur? Grafiği abanıyorsun yapay zeka düşük oluyor, senaryo sıkıntısı oluyor. Neyse ilerleyen zamanda herkes görecek gerçeği.

FERFEROS

12.12.2012 18:32:37

0
Her şey grafik değil.Oyunun senaryosu üzerinde çalışılması lazım.Sunum şeklinden midir nedir bir türlü sevemedim bu seriyi.Yine de umutluyum 3 oyundan.

DevilAttack

12.12.2012 17:57:52

+1
:D Bana göre Hitman:Absolutıon'ın rakibi yok.

elmariacci

12.12.2012 17:40:03

-1
crysis1 berbatti bence mekanlar falan hiç güzel değildi.crysis2, 1'e gore daha iyiydi.Call of ya da Assasin's gibi bizi kendine bağlamali.Özellikle Assasins.

BSC Misafiri

12.12.2012 17:34:32

0
allahda seni güldürsün cevat sabah sabah iyi güldürdün valla beni ya :)

BSC Misafiri

12.12.2012 17:34:13

0
cevat yerli önce türkiyeye rusyayla yarışacak bir fiyat belirlesinde öyle görelim.. Gerisi hikaye benim için

AutumnRain

12.12.2012 17:12:43

0
Birileri diyor senaryosu çok kötüü .s.s Adam grafik açısından bakmış biliyorsunuz umarım.Uncharted falan demeyin cryengine 3 mi daha gerçekci Uncharted'in grafik motoru mu ?

a_e_b

12.12.2012 16:55:29

0
yalnız bir nokta kaçırılıyor bence çünkü pc'nin gücünüün tam olarak kullanılmamasının asıl sebeplerinden biri konsollara verilen önem (gerçekten öylemi orasını bilemem) dışında nvidia ve amd faktörleri de var sonuçta burda kimse grafik tasarımcıları için önerilen sistem gerksinimine gtx680 yazmıyor. ayrıca oyunla ilgili çok ciddi eleştiri var fakat bana göre oyunun türkçe çıkması alınması için yeterli bir sebep.

Opricnik

12.12.2012 16:39:34

-1
quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster İlk önce haberi gördüm dedim inşallah samet konuksal değildir.Korktuğum başıma geldi oymuş.Bizim magazin editörü olacak yazarımız yine yaptı yapacağını ve sansasyon yaratacak bir başlıkla ortalığı birbirine kattı.Helal olsun sana samet bravo yazarım benim Haberleri sürekli magazin niteliği taşıyan merlin bile aynı haberi nasıl yazmış hadi hep beraber okuyalım. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Videogamer'a konuşan Cevat Yerli, oyunun çok iyi gittiğini ve var olan platformlarda "%1'inin bile" kalmadığını açıkladı. Konu hakkında Yerli, şu şekilde yorum yaptı: "Konsollarda teknik açıdan Crysis 3'ten daha iyi gözüken bir oyun olmayacak, bu kadar net. Kaldı ki çoğu oyun teknik açıdan Crysis 2'nin bile yanına yaklaşamıyor. Ben burda sanat tarzından bahsetmiyorum, sanat tamamen göreceli bir şey, lakin Xbox 360 ve Playstation 3'te Crysis 2 için yaptıklarımızı bugüne kadar henüz başka bir oyunda görmedim." "Bu savaşı istedikleri an Gears of War ve Halo'ya kadar götürebilirim. Nitekim bizim oyun içine koyduğumuz veri miktarı ve detay seviyesi inanılmazın da ötesinde. Crysis 3 ile de konsol tarafında bunu bir seviyeye daha taşıyoruz lakin PC hala iki seviye ileride." Oyunun PC versiyonunda yapılan en üst seviye işin, yeni nesil konsolların grafik yeterliliğine rakip olacağını belirten Yerli, sözlerine şu şekilde devam etti: "Zaten bu yüzden iki senen önce Crysis 3'ün hali hazırda yeni nesil için hazır olduğunu belirttik. Üstelik bunun yeni nesil konsolun donanım özelliklerini bilmeden söylemiştik, lakin bizim şimdiye kadar yaptığımızdan daha fazlası olmayacaktı ki bunun da epey doğru olduğunu gördük." Yerli'nin bu sözlerine bakarak, kendine, oyununa ve firmasına inanılmaz güvendiğini söyleyebiliriz. Ama üstüne basa basa tekrarladığı "teknik açıdan" lafı da kafamızda soru işareti bırakmadı değil. Sanıyoruz ki Yerli kardeşler, "hikaye zinciri, oyun akışı vb." şeylerden daha çok, teknik açıdan ilerlemeye çalışıyor. Detayları takip edeceğiz. Crysis 3, her ne olursa olsun bomba gibi geliyor olacak. Buna hiç şüphemiz yok. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Şimdi samet benim beklediğim tam tersiydi.Merlin karıştıracak ortalığı derken BSC karıştırdı hakikaten şimdi 21 aralıktı kıyametti gök taşı yağmuruydu biraz inanmaya başladım.Hani aslında burdaki üyelerde ve misafirlerdede suç yok asıl suç yazarda.Adamlar zaten çekişmek istiyor sen veya başkası yazıyı öyle bir çeviriyorki "heeedeee"'ler "hödöööööö"'ler havada uçuşuyor.Yaptığınız entellikle yorumlarsak hiç etik değil benim tabirimce yorumlarsak işinizin hakkını vererek olduğu gibi çevirip yazın. Bu site kadar Cevat yerli düşmanı üyelere sahip yemin olsun başka bir site yok.Sorun neden acaba????Rant uğruna yanlış iş yapmayın hemşerim. Diğer konuya gelelim. Şimdi arkadaşlar ps3 de oyun oynayan ps3 sahibi biri olarak şunu söyleyeyim.256 mb ram ile bu adam size crysis 2 ve crysis 1'i stabil bir şekilde yapıp türkçe oynattımı? Oynattı değilmi? Şimdi gelelim haberin içeriğine.Evet benimde ps3 ve x360'da şahit olduğum üzere bu iki konsolun en iyi grafikli oyunlarından birisidir crysis 2.Yani haberde adam yalan söylemiyor.Şakşak çekmiyor ****a yani doğru olan şeyi olduğu gibi söylüyor. Ubisoft'un yaptığı gibi ps3'e 20 fps basan çöp cry 3 çıkarmıyor. Önceki mesajda arkadaşında dediği gibi firmalar tutup sıfırdan senin konsoluna opengl oyun yazmaz.Maliyetle uğraşmaz.Ha ps3 üzerinden geliştirir x360 ve pc'ye port yaparlar.Çünki yapılacak en akıllı hamle bu. Şimdi diyeceksin "ama killzone 2-3 yapılıyor yeaaaaaaaaaaaa" Killzone 2-3 exc bir oyun ve opengl olmak üzere yazılmış olmasın sakın? Bak sana yemin ediyorum.Eğer sony open gl kullanarak ps3'e özel bir oyun yapmasını istesin crytek'ten ne o naughty dog ne santa monica nede guerilla games bu adamların çıkacağı grafik ve teknoloji kalitesini çıkamaz. Neye dayanarak söylüyorum ben bunu?2007'deki cryengine 2 ile yapılan crysis ve cryengine 3 ile yapılan crysis 2 ve crysis remade oyunlarına dayanarak ve bu oyunların ps3'de mükemmel performans sağlamasına dayanarak konuşuyorum. Şimdi hikaye meselesine gelelimmi? Crysis 2 hikayesi eleştirildi millet sığır gibi takip edip papağan gibi aynı şeyleri söylüyor. Rage bir kaplama kusurlu çıkdı aynı şekil. Call of duty oyun motorunu her oyunda geliştirmesine rağmen yemediği küfür kalmadı o oyun motorunun.Ama senelerdir kullanılan unreal engine 3 ile yapılan oyunların bahsi geçmedi.Daha sayarımda gerek yok yazıyı kısa tutmaya çalışıyorum. Crysis 2'nin çoğu oyuna basacak hikayesi var.Şimdi hadi kıyaslayalım? Call of duty'nin düzmece senaryosumu iyi crysis 2'nin bilim kurgu senaryosumu? Bak aslanım ben bu hayatta az bir şey gerçekleri görebildiysem.Amerikan askerleri kahraman değildir gaddardır barbardır.Tecavüzcüdür sömürücüdür katildir fitnedir fesattır.Yani hayatta price diye kahraman bir asker yok ghost soap diye dünyaya barış getirecek kurtaracak askerlerde yok. Al sana yalanın kralı?Delilmi istiyorsun bak ortadoğuya konuş. Şimdi diyeceksin "ama o kurgu yaaa" Tamam medal of honor warfighter örnek veriyim.Gerçek hayat hikayesinden alıntı dediler.Sence gerçekmi doğrumu söylediler oyunlarında?Ortadoğuya bakınca ben pek bi gerçeklik görmüyorumda. Şimdi bu kadar şeye alınmadın kızmadında crysis 2'nin olmayan uzaylılar üzerine pek tatmin etmeyen (gerçi benim adıma güzeldi millet neresini beğenmedi anlamadım) senaryosumu dert oldu? Senelerdir blizzard'ın yapımcısı o kadar türkiyede oyunu sattı ama 1 tane türkçe oyunları çıkmadı yüksek fiyattan zart diye sattılar yapımcılarına küfretmedinde.Cevat yerli türkçe oyun yapıp kampanya ile uygun bir fiyata satınca hikayesini bahane edip neden küfür ettin? Senin aldığın ps3 bendede var.Senin aldığın x360 bendede varDI.Senin aldığın pc'nin alası bende var. Konsoldan port yapılan oyun bırakta pc'de biraz iyi biraz cilalı olsun. Sizin haberiniz yok ama yapımcıların hepsi küfür ediyor şuan konsollara.Bunuda ben istemeyerek söylüyorum ama gerçek bu.Çünki agni's philosophy (yanlış yazmış olabilirim) samartian vs vs renderleyecek sistemlere sahipken open world oyunları adamlar 512 mb ram ve 256 mb ramlere sığdırmak zorunda kalıyorlar.Ondan sonra yapımcı bir şey deyince aldığı konsola toz kondurmuyor yapımcıya ver yansın ediyor. Yazık aslanım yazık.Sen oyuncusun o yapımcı.O konuşacak yanlış söylediği bir şey olursa uyaracaksın.Ki haberde çarpıtma dışında bir yanlışlık yok adam çok doğru konuşmuş. Ayrıca Uncharted 3 hayranı olarak şunu söylüyorum.Geçen last of us traileri izledim.Rahat bi 10 kere izlemişimdir.Arka planları inceleyin bildiğin çöp grafik.Uncharted 3 bile 1.000.000.000 basar o oyunun çevre tasarımına. Ha bu arada biz bu piyasada şakşak uğruna "konsol versiyonu pc versiyonundan daha iyi olacak" diyen yapımcılarda gördük. Selametle
crysis çoğu oyuna basacak hikayesi var diyorsan oyun oynamayı bırak banane Türkçe oynattıysa lan 256 mb ram TR oynama ne alaka hem ? TR olması oyunu güzel veya kötü yapmaz Crysis 2 oynamamışsın sanırım 20 fps'nin babası ondandır aç ps3'te 15 fpsye bile düşüyor far crye laf atıyor bide sen oyundan anlamıyorsun hayatında zelda nedir halo nedir mgs nedir bilmemişsin crysis cod geçin onlardaki hikayemi be

TheBladeRunner

12.12.2012 16:37:58

0
"Zaten bu yüzden iki senen önce Crysis 3'ün hali hazırda yeni nesil için hazır olduğunu belirttik. Üstelik bunun yeni nesil konsolun donanım özelliklerini bilmeden söylemiştik, lakin bizim şimdiye kadar yaptığımızdan daha fazlası olmayacaktı ki bunun da epey doğru olduğunu gördük." insallah dedigi dogrudur da adam piyasada rezil olmaz.Baskasinada kalmiyor adamin bi gun once soyledigi ile ertesi gun soyledigi bir birine ters.Yeni konsollarin dusuk donanilarla gelicegini ve Crysis 3 un pc versiyonu yeni konsollarin grafik kalitesine es ve hatta daha ustun oldugunu belirtmeye calisiyor. UE4,FOX;LUMINOUS adamin soylediklerinin tam tersini ispatlar nitelikte Cevat Yerli ye gore bu oyun motorlari yeni nesiller tarafindan destelkenmeyecegi.Cunku gosterilen demolarda soyledikleri seyin tam tersi bi durum cokdan olusmus durumda.

aydogdu1453

12.12.2012 16:22:44

-1
Cevat Yerli sonuna kadar haklı.CryEngine emsalsiz bir grfik motorudur.Unreal gibi ruhsuz-basiretsiz değil.Hadi bakeem gpu üreticileri amd-nvidia uncharted tadında ve grafik olarak aşmış oyunları ne zaman piyasa da görürsek o zaman üst düzey gpularınıza belki alınabilir olarak nitelendirebilirim. CryEngine Alayına gider.

SSFR

12.12.2012 16:17:59

0
İtiraf edelim artık, bu cihazların suyu gerçekten ısındı. Sonuçta C. Yerli'de bir geliştirici ve Crysis gibi grafiksel devrim yaparak piyasaya çıkan oyunun başındaki isim. Bunu da belirteyim, ilk Crysis mükemmel bir oyundu. Sonrasında gelenler benim için öldü zaten. Üst düzey grafikler ama hikayenin içi boş. Ama kabul etmelisiniz, Cryengine 3 gibi bir grafik motorunu günümüz konsollarına kadar optimize ederek sizce birazcık da olsun takdiri hak etmiyor mu? O da bir insan sonuçta, mükemmel değil. Göz önünde olan biri olması, 4/4'lük bir insan olacağı anlamına gelmez. Evet, çok konuşan biri C. Yerli. Ama hiç değilse yeni bir şeyler üretmek için çabalıyor, çalışıyor. Burada kendisini eleştirenler masasının başında nutellasını yalarken o insanlar orada ortaya bir şeyler koymak için azim gösteriyor. COD serisi PS3 çıktığından beri aynı grafik motorunu kullanıp, yeni bir şeyler üretmek için kılını kıpırdatmayıp övgüler alırken, bu adam ''Yeni nesil nerede kaldı, elimizde geliştirilecek çok şey var.'' diye açıklama yapıyor ve olumsuz eleştiri alıyor. İnsanoğlu böyle de ikiyüzlü işte.

Jedi_masterr

12.12.2012 16:01:05

0
konsolda crysıs 2 ne grafık sunduki 3 ne sunacak geç bunları cevatt

iamburak

12.12.2012 15:49:36

0
Oyun gelsin birde biz görelim bakalım

EmuMaster

12.12.2012 15:03:34

0
İlk önce haberi gördüm dedim inşallah samet konuksal değildir.Korktuğum başıma geldi oymuş.Bizim magazin editörü olacak yazarımız yine yaptı yapacağını ve sansasyon yaratacak bir başlıkla ortalığı birbirine kattı.Helal olsun sana samet bravo yazarım benim Haberleri sürekli magazin niteliği taşıyan merlin bile aynı haberi nasıl yazmış hadi hep beraber okuyalım. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Videogamer'a konuşan Cevat Yerli, oyunun çok iyi gittiğini ve var olan platformlarda "%1'inin bile" kalmadığını açıkladı. Konu hakkında Yerli, şu şekilde yorum yaptı: "Konsollarda teknik açıdan Crysis 3'ten daha iyi gözüken bir oyun olmayacak, bu kadar net. Kaldı ki çoğu oyun teknik açıdan Crysis 2'nin bile yanına yaklaşamıyor. Ben burda sanat tarzından bahsetmiyorum, sanat tamamen göreceli bir şey, lakin Xbox 360 ve Playstation 3'te Crysis 2 için yaptıklarımızı bugüne kadar henüz başka bir oyunda görmedim." "Bu savaşı istedikleri an Gears of War ve Halo'ya kadar götürebilirim. Nitekim bizim oyun içine koyduğumuz veri miktarı ve detay seviyesi inanılmazın da ötesinde. Crysis 3 ile de konsol tarafında bunu bir seviyeye daha taşıyoruz lakin PC hala iki seviye ileride." Oyunun PC versiyonunda yapılan en üst seviye işin, yeni nesil konsolların grafik yeterliliğine rakip olacağını belirten Yerli, sözlerine şu şekilde devam etti: "Zaten bu yüzden iki senen önce Crysis 3'ün hali hazırda yeni nesil için hazır olduğunu belirttik. Üstelik bunun yeni nesil konsolun donanım özelliklerini bilmeden söylemiştik, lakin bizim şimdiye kadar yaptığımızdan daha fazlası olmayacaktı ki bunun da epey doğru olduğunu gördük." Yerli'nin bu sözlerine bakarak, kendine, oyununa ve firmasına inanılmaz güvendiğini söyleyebiliriz. Ama üstüne basa basa tekrarladığı "teknik açıdan" lafı da kafamızda soru işareti bırakmadı değil. Sanıyoruz ki Yerli kardeşler, "hikaye zinciri, oyun akışı vb." şeylerden daha çok, teknik açıdan ilerlemeye çalışıyor. Detayları takip edeceğiz. Crysis 3, her ne olursa olsun bomba gibi geliyor olacak. Buna hiç şüphemiz yok. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Şimdi samet benim beklediğim tam tersiydi.Merlin karıştıracak ortalığı derken BSC karıştırdı hakikaten şimdi 21 aralıktı kıyametti gök taşı yağmuruydu biraz inanmaya başladım.Hani aslında burdaki üyelerde ve misafirlerdede suç yok asıl suç yazarda.Adamlar zaten çekişmek istiyor sen veya başkası yazıyı öyle bir çeviriyorki "heeedeee"'ler "hödöööööö"'ler havada uçuşuyor.Yaptığınız entellikle yorumlarsak hiç etik değil benim tabirimce yorumlarsak işinizin hakkını vererek olduğu gibi çevirip yazın. Bu site kadar Cevat yerli düşmanı üyelere sahip yemin olsun başka bir site yok.Sorun neden acaba????Rant uğruna yanlış iş yapmayın hemşerim. Diğer konuya gelelim. Şimdi arkadaşlar ps3 de oyun oynayan ps3 sahibi biri olarak şunu söyleyeyim.256 mb ram ile bu adam size crysis 2 ve crysis 1'i stabil bir şekilde yapıp türkçe oynattımı? Oynattı değilmi? Şimdi gelelim haberin içeriğine.Evet benimde ps3 ve x360'da şahit olduğum üzere bu iki konsolun en iyi grafikli oyunlarından birisidir crysis 2.Yani haberde adam yalan söylemiyor.Şakşak çekmiyor ****a yani doğru olan şeyi olduğu gibi söylüyor. Ubisoft'un yaptığı gibi ps3'e 20 fps basan çöp cry 3 çıkarmıyor. Önceki mesajda arkadaşında dediği gibi firmalar tutup sıfırdan senin konsoluna opengl oyun yazmaz.Maliyetle uğraşmaz.Ha ps3 üzerinden geliştirir x360 ve pc'ye port yaparlar.Çünki yapılacak en akıllı hamle bu. Şimdi diyeceksin "ama killzone 2-3 yapılıyor yeaaaaaaaaaaaa" Killzone 2-3 exc bir oyun ve opengl olmak üzere yazılmış olmasın sakın? Bak sana yemin ediyorum.Eğer sony open gl kullanarak ps3'e özel bir oyun yapmasını istesin crytek'ten ne o naughty dog ne santa monica nede guerilla games bu adamların çıkacağı grafik ve teknoloji kalitesini çıkamaz. Neye dayanarak söylüyorum ben bunu?2007'deki cryengine 2 ile yapılan crysis ve cryengine 3 ile yapılan crysis 2 ve crysis remade oyunlarına dayanarak ve bu oyunların ps3'de mükemmel performans sağlamasına dayanarak konuşuyorum. Şimdi hikaye meselesine gelelimmi? Crysis 2 hikayesi eleştirildi millet sığır gibi takip edip papağan gibi aynı şeyleri söylüyor. Rage bir kaplama kusurlu çıkdı aynı şekil. Call of duty oyun motorunu her oyunda geliştirmesine rağmen yemediği küfür kalmadı o oyun motorunun.Ama senelerdir kullanılan unreal engine 3 ile yapılan oyunların bahsi geçmedi.Daha sayarımda gerek yok yazıyı kısa tutmaya çalışıyorum. Crysis 2'nin çoğu oyuna basacak hikayesi var.Şimdi hadi kıyaslayalım? Call of duty'nin düzmece senaryosumu iyi crysis 2'nin bilim kurgu senaryosumu? Bak aslanım ben bu hayatta az bir şey gerçekleri görebildiysem.Amerikan askerleri kahraman değildir gaddardır barbardır.Tecavüzcüdür sömürücüdür katildir fitnedir fesattır.Yani hayatta price diye kahraman bir asker yok ghost soap diye dünyaya barış getirecek kurtaracak askerlerde yok. Al sana yalanın kralı?Delilmi istiyorsun bak ortadoğuya konuş. Şimdi diyeceksin "ama o kurgu yaaa" Tamam medal of honor warfighter örnek veriyim.Gerçek hayat hikayesinden alıntı dediler.Sence gerçekmi doğrumu söylediler oyunlarında?Ortadoğuya bakınca ben pek bi gerçeklik görmüyorumda. Şimdi bu kadar şeye alınmadın kızmadında crysis 2'nin olmayan uzaylılar üzerine pek tatmin etmeyen (gerçi benim adıma güzeldi millet neresini beğenmedi anlamadım) senaryosumu dert oldu? Senelerdir blizzard'ın yapımcısı o kadar türkiyede oyunu sattı ama 1 tane türkçe oyunları çıkmadı yüksek fiyattan zart diye sattılar yapımcılarına küfretmedinde.Cevat yerli türkçe oyun yapıp kampanya ile uygun bir fiyata satınca hikayesini bahane edip neden küfür ettin? Senin aldığın ps3 bendede var.Senin aldığın x360 bendede varDI.Senin aldığın pc'nin alası bende var. Konsoldan port yapılan oyun bırakta pc'de biraz iyi biraz cilalı olsun. Sizin haberiniz yok ama yapımcıların hepsi küfür ediyor şuan konsollara.Bunuda ben istemeyerek söylüyorum ama gerçek bu.Çünki agni's philosophy (yanlış yazmış olabilirim) samartian vs vs renderleyecek sistemlere sahipken open world oyunları adamlar 512 mb ram ve 256 mb ramlere sığdırmak zorunda kalıyorlar.Ondan sonra yapımcı bir şey deyince aldığı konsola toz kondurmuyor yapımcıya ver yansın ediyor. Yazık aslanım yazık.Sen oyuncusun o yapımcı.O konuşacak yanlış söylediği bir şey olursa uyaracaksın.Ki haberde çarpıtma dışında bir yanlışlık yok adam çok doğru konuşmuş. Ayrıca Uncharted 3 hayranı olarak şunu söylüyorum.Geçen last of us traileri izledim.Rahat bi 10 kere izlemişimdir.Arka planları inceleyin bildiğin çöp grafik.Uncharted 3 bile 1.000.000.000 basar o oyunun çevre tasarımına. Ha bu arada biz bu piyasada şakşak uğruna "konsol versiyonu pc versiyonundan daha iyi olacak" diyen yapımcılarda gördük. Selametle

BSC Misafiri

12.12.2012 14:52:10

0
atma cevat din kardeşiyiz

TheBladeRunner

12.12.2012 14:42:51

0
@Alemburda34 usenmek ile ilgisi yok @CoolMnaiac 1.evet seni tanimiyorum 2.beni ilgilendirmez. 3.evet haklisin ama konusmalarindan yanli oldugunu cikardim. 4.zaten soylemek istedigim de buydu 5.konsol firmalari oyun yapimcilarina para odemezler.Konsollar uzerinde satilan her oyundan her platforma ayri oyun firmalari vergi gibi kucuk meblalar oder. 6.pc-konsol tartismasi degil amacim bazi gercekleri soylemek ve Cevat Yerli gibi piyasada biribiriyle zit demecler veren bi adamin sozune inanilmasi gerektigin vurgulamak. 7.burda yazdiklarimi dogruladin. 8.daha once bana neyi anlatmissin hic seninle diyalogum olmadi.KAPISS??? Ne icin kapis???

alemburda34

12.12.2012 14:21:04

0
@TheBladeRunner Üşenmeden yazdığın için tebrik ediyorum :D

BlackBeasT

12.12.2012 14:20:38

0
[8D]Fanboycuk diyen tartışma adabını bilmeyen seni nasıl ciddiye alıp neden cevap veriyim, 1.Beni tanımıyorsun ama fanboy diyebilme hakkını kendinde buluyorsun.(hiçbir tartışmadama yaşı ne olursa olsun kimseye fanboy demedim) 2.PS2'den sonra oyun konsolunda oyun oynamaktan vazgeçtim 3.PC'de oyun oynamayı tercih etmem beni fanboy yapmaz. 4.PC her zaman gelişmekte olan platform ama hale DX9 oyunları oynuyoruz 5.PS3;OGL kullandığıdan exc oyunları dışında 3.parti firmalardan OGL altyapısı ile oyun gelmez.Sony 3.party firmaya ayrıten para ödemedikçe DX hazır kütüphanesi varken OGL'de her objeyi 0'dan tasarlayıp zaman ve para harcamaz... 6.Benimle neyin tartışması içine girme çabasındasın 8 yıl olmuş hale Konsol-PC tartışması yapmak istiyorsun 7.Son mesajı tam okumadım buna gerek duymadım,son pragrafda PC ile konsol oyunu kıyasmalamı istemişsin ,Oyun yapımcısın tembelliğini PCye birebir port olmuş oyunları mı karşılaştırıyım ? 8.Cevap vermiyorsam geçmişde bunları cevabını uzun uzun yazdım saten aynı şeyleri yazma gereği duymadığımdam KAPİŞ

TheBladeRunner

12.12.2012 13:46:43

0
@CoolMnaiac "Not:Hesabında feyk anlamadım sanma" galiba daha once birinede fanboycuk olmussun ama maalesef o kisi ben degilim ikinci hesap acmak gibi bi gereksinim duymuyorum soylediklerimin ben olarak her zaman arkasindayim. "o gpular anca modlanıp oyun konsolunda iş yapar PC için medya hızlandırmak için dahi kullanılmaz...yeni PC toplayan 7800gtx arar " ok kabul ediyorum ben pc donanimlarindan bi halt anlamiyorum ama sen yazilandan da bisey anlamiyosun ben o gpu lari zamaninin iyi gpu lari diye ornek gosterdim.Bugun pc toplayan adam zaten bu gpu lari piyasada dahi bulamaz.Donanim dan anlamadigimi verdigim isimlerden cikarmissin:))) neyse oyle olsun. Senin ne pc donanimlarindan ne de konsol donanimlarindan ozellikle konsol donanimlarindan ve fiyatlandirmalarindan hic ama hic haberin yok yaw.Konsollar iyi donanimlarla gelirse sana su fiyata satacaklarinami inaniyosun diyosun.Benim bildigim konsollarin maliyetleri tuketiciye yansitilmaz hatta ve hatta maliyet fiyatinin altina satilan konsollar olmustur:ps3 vita.Adamlara baska yerlerden gelen paranin haddi hesabi yok b ata sozu var bilinmi? Kaz gelicek yerden tavuk esirgenmez Bu yazdiklarima karsilik veremeyip senden sadce bi cevap istedigim soruya:Bu kadar guclu donanimlara ragmen bana konsol versiyonuyla kiyaslayamayacagim bir pc oyunu goster diyorum ses cikmiyor.Cevap veremeyincede bittimi,bye yeni mostar in ile basarilar diyosun

Fantasticoo

12.12.2012 13:04:47

0
Cevat Yerli doğru söylemiş bencede...

BSC Misafiri

12.12.2012 11:50:22

-2
cod var

Sen Aydınlatırsın Geceyi

12.12.2012 11:42:07

0
Her şey grafik değil. Bkz The Walking Dead.

aCAN.v7

12.12.2012 11:26:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: electro77 Oyun çıkmadan böyle konuşunca genelde oyun fos çıkıyor.
aynen katılıyorum .. cevo sen değil oyunun konuşsun :) son olarak TheBladeRunner arkadaş sana da katılıyorum .. işlerine gelene inanıyorlar kendi çaplarında kötülüyorlar işte .. senin pc ne kadar güçlü olursa olsun o pc çıkan oyun konsol portu ise o pc bir işe yaramaz .. ama dikkat yeni nesilde yaramaz .. ps3 den bahsetmedim ..

seyfi8935

12.12.2012 11:24:19

0
Biride Sormuyorki aga grafik iyi güzelde senaryo oynanış nasıl.şu robotları ne zaman bırakıp bildiğin insan yapacaksınız..

electro77

12.12.2012 11:10:54

+3
Oyun çıkmadan böyle konuşunca genelde oyun fos çıkıyor.

saint42

12.12.2012 11:03:23

0
bence adam hakli daha gecen gune kadar turkce oyun diye salya sumuk agliyorlardi niye bizden biri iyi bisey yaptiginda ihanet edip destek olacagina kostek oluyor ayrica pc konusunda hakli ps3 cikali kac yil oldu bilgisayar gibi upgrade yapilabiliniyormu ? kac senelik islemci ve grafik kartini kullaniyor bilgisayarda ise tamamen onu acik surekli upgrade yapilabilir.

TheBladeRunner

12.12.2012 10:46:40

0
@CoolMnaiaC yapma yahu oyle diyorsun yani ama konusmadan biraz arastir bence.8 yillik donanimlari aktuel donanimlarla kiyaslarsan hayal kirikligi yaratabilir.Gelistirme tarihlerine bak 2005 kullandiklari gpu lar 1900XT ve 7800gtx bunlar ne zamn zamanin en ise yaramaz gpu lar oldular biri aciklasin :))).Bul bul degilm arkadasim o yuzden otmuyorum.Gercekleri duymak incitiyorsa orasini bilemem. Yeni nesiller icin gosterilen grafikler 7670 ile calisacagini ben hic sanmiyorum konsol dahi olsa.Bir ara neo gaf da bir ps4 haberi cikdi kendinizi yediniz be kardesim olurmu oyle sey kimse inanmadi ama 7670 li haberlere bal gibi inaniyorsunuz bide utanma sikilma olmasa o bile fazla diyeceksiniz yuhhh

alemburda34

12.12.2012 10:36:55

0
Çok iddalı konuşmuş detay seviyesini ne kadar yükseltecek bakalım umarım iyi bir optimizasyondan geçer.

yani0606

12.12.2012 08:49:03

0
Korku iyi haber!

Cpt. Miller

12.12.2012 08:28:53

0
Crysis 2 için de iddialı konuşuyorlardı.

BlackBeasT

12.12.2012 08:09:46

0
@TheBladeRunner Yok yok ööle deel şimci bağa bah .. 7850 son zamanda yazmamın nedeni birisi PS4'de 7850+ üzeri gpu olucak diyor.7850 gpu olarak keşke kullansalar'da HD7670'den bahsediliyordu.7850 gpu dahi beklemiyorum ,benim bildiğimi yazdığımı bana karşı yeniden yazmayın..PS3 exc oyunları PCyi hoplatırmışda ,oyun konsolun exc oyunu olmak zorunda satmak adına ticari işler bunlar Konsol üreticisinin Casper gibi ucuz parçalardan PC toplayan firmadan ne farkı var? ucuz parçaları alır arada al benisi olsun diye CPUyu yüksek tutar gerisi 1000lik PCyi 2000tl'den satar.Konsol üreticisin yaptığıda buna benzer donanımcıdan ucuz parçalar için anlaşır optimize edilir.Oyun Konsolun bu optimize edilmiş parçaların iletişim daha farklı olduğu için minimum parçalar ile orta düzey PC gücünü verebiliyor. Hea stun hea nasıl etkileci konuşmuş (yorum yapmış) sanırsın bülbül bülbül

BSC Misafiri

12.12.2012 08:01:17

+1
hala ilk çıkardıkları far cry ın üzerine oyun yaptıklarını ddüşünmüyorum.

stun

12.12.2012 02:37:39

0
thebladerunner etkilendim ..iyi konuşmussun

SOLID SNAKE

12.12.2012 01:25:35

0
Yok tabi.

TheBladeRunner

12.12.2012 01:24:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC Türk kafası değil mi her yerde ker koşulda belli ediyor.EA yalandan BF3 konsol ver. için HD pack diye saçmalık yayınladı konsol oyuncularından gık yok, Cevat YERLİ benim oyunum alayına 10 basar dediğinde ,senin TÜRK olarakyapıcağın helal olsun doğru diyor olucak dingil 500tl oyun konsolu almış Crysisi PC ile aynı görselimi istiyorsun alırsın bekle ,birde kendini özel hissetmek istiyorsun hade janem 7850 daha üstü gpu kullanıcak olan yeni nesil oyun konsollarında oynarsınsınız.1000tl para vercek 7850 daha üstün gpu ile oyun oynayacak , öyle enayi göster 1 sortide biz basalım...
arkadasim cikarin su fanboy gozluklerinizi.Hic bir platform babanizin oglu degil ya veya hangisi size para veriyor? Iyi olan bir seyin hakkini verin kimseden spoiler almadan once belirteyim pc oyuncusuyum yaninda ps 3 de var ve donanimim yanilmiyosam eger bu oyunu 1080p 30fps nin ustu cok rahat verir.Gercekleri konusalim piyasa konsol uzerinden gidiyor sendeki pc cok iyi donanimli dahi olsa oyun konsol portu oldugu icin veya ustune bi kasik yag bal eklendigi icin donanim gucunun pek de bi anlami kalmyor.Pc donanimlarinin hakiini veren tek oyun maalesef kimse gosteremez. Donanim olarak pc me yaklasamayacak dahi ps 3 un ex oyunlari pc deki oyunlarin %95 ini hoplatir ziplatir bu bir gercek. Yeni nesiller hakkinda assagilayici gibi konusmussun.Bu konsollarin tam donanimi ancak e3 de belli olur ve o zamana kadar da bir suru dedikodu cikar iyi kotu.7850 ve ustu gpu diyorsun assagiliyorsun konsoldaki 7850 pc deki gtx690 dan saglam optimizasyonlarla birlikde performansi 10 gomlek yukarda olur.Gosterilen demolara bakin tek kelime ile CGI ve yine durust konusmak gerekirse uzun yillar pc de o grafiklerin ustu biseyler beklemiyorum cunku o kalitede grafiklerden yukarsi gercek yasama girer. Inaniyorumki yeni nesiller geldikden sonra Sayin Yerli pc lere karsi atip tutmaya baslayacaktir bakin gorursunuz.

oyuncu11790

12.12.2012 01:07:18

+1
Beyler firmanın dağıtıcı kısmına EA geçtiğinden beri bakışım değişti nedense yerli kardeşler daha fazla ön plana çıkma hırsına kapıldılar gerekli gereksiz oyun hakkında iddialı demeçler veriyorlar bence sakıncalı EA agresif reklam politikası yüzünden beklentiyi yükselterek çok fazla oyun ve serisi harcadı , fark etmemek elde değil resmen firma tuhaf şekilde resmen görselliğe abanarak seri üretim oyunlar peşine düştü umarım yerli kardeşler piyasada uzun süre tepede kalacak işler yapar ancak EA hızlı yaşa genç öl mantığı bu firmanın ismini basitleştiriyor. Türk olmam bu seriye duygusal bakmamı sağlıyor ancak piyasanın geri kalanı daha acımasız moh serisine ne oldu ? hepimiz gördük nfs ne halde biliyoruz EA hızlı sonuç almak için çabalıyor

BlackBeasT

12.12.2012 00:51:23

+2
quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Multiplayer modlarının codun çakması olması iyi bir şey.Hem Black Ops 2 gibi multiplayer modların olacak hemde mükemmel grafikler.Daha ne isterim. Lag sorunu yaşamadım , hile başlarda çok vardı sonra azaldı.(hilesiz oyunmu varla?) Üstüne basa basa PC diyorum sen gitmiş bana Halo öneriyorsun. Bu saygı çerçevesindeki yorumumun sonlarına yaklaşırken biraz kabalaşacağım.Senin atarın kime ufaklık hayatında aldığın ilk oyun , git oyna multi nasıl olur öğren diyorsun? Ne dedim de sana dokundu bu kadar? Beyin bedava diye yormayın bu kadar.
@Opricnik yazım tarzına bakılırsa imla kuraları 0 , yaş olarak'da mesajında anlatmak istediğini kelimelere dökerken küçük 1 kardeşimiz sanırım 8-9 yaşlarında tahminen yada belli yaşı geçmiş ama kelime dağarcığı kapasitesi full oyun konsolunda oynuyor muhtemelen çünkü oyun oynamanın ucuz yolu 600tl ,oyun yapımcılarıda hem ucuz hemde para getiren platform varken bu çocukların şımarması normal... Bu durumda @Opricnik dikkate almaya gerek varmı hayır

Guest-BB2CECC18

12.12.2012 00:34:22

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

he kesin güzel multisi codun çakması perkler killstreakler çöp gibi haritaları . lag sorunları hile sorunları sen multi oynamamışsın hayattında sanırım ilk aldığın oyun budur da hayatında. git halo borderlans bf cod oyna multi nasıl olur öğren
Multiplayer modlarının codun çakması olması iyi bir şey.Hem Black Ops 2 gibi multiplayer modların olacak hemde mükemmel grafikler.Daha ne isterim. Lag sorunu yaşamadım , hile başlarda çok vardı sonra azaldı.(hilesiz oyunmu varla?) Üstüne basa basa PC diyorum sen gitmiş bana Halo öneriyorsun. Bu saygı çerçevesindeki yorumumun sonlarına yaklaşırken biraz kabalaşacağım.Senin atarın kime ufaklık hayatında aldığın ilk oyun , git oyna multi nasıl olur öğren diyorsun? Ne dedim de sana dokundu bu kadar? Beyin bedava diye yormayın bu kadar.

BlackBeasT

12.12.2012 00:13:18

-1
Türk kafası değil mi her yerde ker koşulda belli ediyor.EA yalandan BF3 konsol ver. için HD pack diye saçmalık yayınladı konsol oyuncularından gık yok, Cevat YERLİ benim oyunum alayına 10 basar dediğinde ,senin TÜRK olarakyapıcağın helal olsun doğru diyor olucak dingil 500tl oyun konsolu almış Crysisi PC ile aynı görselimi istiyorsun alırsın bekle ,birde kendini özel hissetmek istiyorsun hade janem 7850 daha üstü gpu kullanıcak olan yeni nesil oyun konsollarında oynarsınsınız.1000tl para vercek 7850 daha üstün gpu ile oyun oynayacak , öyle enayi göster 1 sortide biz basalım...

aCAN.v7

11.12.2012 23:50:04

0
bende tartışmaya katilim bari :) cevo çok haklısın en en iyisin senden büyük yok bari böyle diyelim de adamı tatmin edelim yoksa yine sürekli konuşacak .. crysis 2 tamampc de çok iyi olabilir yani kendini övecek bir çok şey bulabilirsin de konsolda hiç bir şey yapmadın başaramadın.. ben konsolda her şeyi ile mükemmel bir sürü oyun sayabilirim ama içinde crysis 2 yok .. tamam crysis 3 oynayacağım .. ama bu kadarda konsolda inanılmaz şeyler ortaya koymuş gibi konuşman tamamen saçmalık..birde hep aynı sözler konsolların sınırlarını tükettik .. crysis 2 tüketmiştin ama biz crysis 2 de ortada bir şey göremedik . artık tüketde bizde kurtulalım sende ..

Guest-97901DBF5

11.12.2012 23:48:58

0
Crysis serisini ve CryEngine 3'ü çok severim ama Crysis ile bir tek oyun boy ölçüşebilir o da, konsollarda da PC'de de O da Half-Life serisinden başkası diildir arkadaş.

GwynBlade

11.12.2012 23:31:08

0
Görende crysis 2 konsolda en iyi görünen fps sanacak Bir kerede hype yapma be cevat..

CommandPrompt

11.12.2012 23:17:04

+1
Fanboylar dolmuş yine,adam "konsollar çok ilerde o kadar iyi ki oyunlar yetişemiyor" dese,bu adam mesih derler.. Konsollara sahip biri olarak,artık bu neslin sonun geldiğine ve PC'lerin başı çektiğini düşünüyorum.. Ama bu konsollara para verdim diye yada siz elinizde patlıcak diye korkunuzdan,bu gerçekleri söyleyen adamları kovan 10.köy olmaya gerek yok... Ki senaryo kötü değil, "sıradan". Ki oyundan,kulağımdan gitmeyen replikler var.. Bizim milletimizin huyudur,iyi işler yapan vatandaşını itmek.. Elalem,hemşerisi ortaya s*çsa oh mis der. Bizimki Mona Lisa yapsa,bizim hemşeri "gülüyo mu ağlıyo mu,bu ne la vesikalık gibi" der..

aykut291

11.12.2012 23:07:20

-1
Last of Ous Çıktığında Görürüz Cevat demesiyle olmuyo bu işler.

Jedi_masterr

11.12.2012 22:56:39

-3
boş boş konusmuş yine şuan konsolların en ıyı grafıgı halo 4 te ve crysıs 3 halo 4 ü grafıkte geçemez..senaryodan multıplayerdan falan bahsetmıyorum zaten hiçbir oyun halo yu yakalayamaz..

BSC Misafiri

11.12.2012 22:51:00

0
far cry'ı yaptığında türk diye gururumuz olarak gördük ama şu anki para hırsı resmen içten içe kemiriyor adamı hayır yani anlamadığım bunun zaten malikanesi ferrarisi vardır daha ne istiyon arkadaş yav

BSC Misafiri

11.12.2012 22:50:31

0
hı hı, mutlaka öyledir...

BSC Misafiri

11.12.2012 22:50:28

0
ulan adamı burada yerden yere vuruyonuz ama eminim 10 tanenizin 8'i korsanını da alıp bitiriyor da, ne iş gençler???

BSC Misafiri

11.12.2012 22:50:04

-1
20 tane oyun sayabilirim konsolda olup Crysis serisinden güzel olan.

BSC Misafiri

11.12.2012 22:49:53

+1
Doğru söylüyor 2011 yılında bf3(ama bf3 ten daha iyiydi) hariç hangi oyun crysis 2 nin grafiğini kotarabildi?

BSC Misafiri

11.12.2012 22:49:40

0
Oyunda jöle kafalı yaratıklar var usta jelibonya bildiğin ne yapayım grafiği bana hikaye lazım duygu lazım oyuncu yaş ortalaması küçük değilki grafik grafik diye tutturdu gidiyor cevat abimiz.

BSC Misafiri

11.12.2012 22:49:23

0
ne zaman yeni bir bomba oyunun trailer ı falan gösterilse (last of us) ötmeye başlıyorsun cevat efendi

BSC Misafiri

11.12.2012 22:49:20

0
Bu adama Naughty Dog'u örnek gösterir, o aptal motorundan bahsederdim burda ama Crysis 3 de satışa çıktığında aynı 2 gibi 2 milyona bile ulaşamayacak bunu bildiğim için hiç kasmıyorum. Crysis oyun piyasasında konuşulmaya değer bir oyun değil, Crytek de konuşulmaya değer bir firma değil.

BSC Misafiri

11.12.2012 22:49:15

+1
delinin biri atmış kuyuya taşı hiçkimse çıkaramıyor :D oyunun oynanışı değil hikayesi kötü. yoksa oynanışı her oyuna bin basar. görünmezlik hissiyatı filan hepsi crysis2 de süperdi. bilgisayarım kaldırmadı diyemiyorsunuzda oyunu kötülüyorsunuz. zaten kötüleyenlerin çoğu sistemi kötü olan oyuncular ve ps3 sahipleri. Bu oyunun Türkçe gelmesini çok isterim. uc3 oynadım ama okadarda + sı yok. sony nin para kazanmak için bir şirketle anlaştığı bir oyun işte. o çöl sahnesi bilmemne nanesi diye dolanıp durmayın. adamlar yere 2-3 particle(partikül) koymuş adamda üstüne basınca kum gibi görünüyor :D:D:D resmen rezalet ya. bir türlü unutamadılar şu oyunu :D tabi yılbaşı hediyeleri ya :D neyse işte bu oyun mükemmel boş boş konuşanlara bakma cevat baba hadi çıkar oyununuda oynuyalım.

BSC Misafiri

11.12.2012 22:48:59

0
adam haklı şimdi bir crysis hayranı olarak şunu söylemek istiyorum OYUN SADECE GRAFİK DEĞİLDİR.... (NE OLURSA OLSUN YİNEDE OYNAYACAM)

BitirimAbi

11.12.2012 22:43:46

0
Cevat Yerli biraz daha mütevazi olmalı. Crysis 2 içinde çok büyük konuştular sonuç hüsran.

Mütercim Bey

11.12.2012 22:35:29

0
Grafik olarak evet, hiç bir oyun o seviyede değil. Ancak biraz da konuya odaklansalar ve özellikle de sorunsuz bir MP deneyimi yaşayabilsek çok iyi olacak.

Master_Evil

11.12.2012 22:30:55

0

by_t

11.12.2012 22:28:49

0
kkkkk acil destek kuvvet lazım tekrar ediyorum acil destek lazım ağır konsol pc kapışması ve oyun çarpışması var derhal destek kuvvet lazım

Opricnik

11.12.2012 22:23:47

-2
quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437 Şu yorumlara bakarsak oyun inşaAllah Türkçe dublajı geçin Türkçe alt yazılı bile gelmez.Böyle insanlara(insan demeye dilim varmıyor ama..) değer vermeyeceksin.PC'nin hakkını veren nadir oyunlardan birisi.Bu yüzden PC kullanıcıları Crysis serisini baş tacı yapmalıdır.Oyun multiplayer ve grafik olarak çok güzel.Hikayede biraz sıkıntılar var onuda görmemezlikten gelebiliriz.
he kesin güzel multisi codun çakması perkler killstreakler çöp gibi haritaları . lag sorunları hile sorunları sen multi oynamamışsın hayattında sanırım ilk aldığın oyun budur da hayatında. git halo borderlans bf cod oyna multi nasıl olur öğren

kaplan3461

11.12.2012 22:20:28

+1
ben crysız 1 oynadım 2 yı de oynadım ps3 dekı crysız 2 goruntu bıraz daha kotuydu pc de o oyunu hem pc de hem ps3 de bıtırdım cevat kardeşimiz zaten oyunun pc ye daha ağiırlıklı yanı ana platfrom pc dı herhalde ıyı olur 3 de oyle olcak engıne 3 oyun motoruda ıyı olabılır zaten oyun motorlarında bı rekabet var ama ana platfromun ps3 veya x box olduğu oyunlara bakmak lazım bence bı turke yakışmamiş konuşması diger konsolları hıc gormeden ukalaca konuşmuş ,o gormediği beğenmediği oyunlar ıcın sırf konsol alan var.

Guest-BB2CECC18

11.12.2012 22:14:31

0
Şu yorumlara bakarsak oyun inşaAllah Türkçe dublajı geçin Türkçe alt yazılı bile gelmez.Böyle insanlara(insan demeye dilim varmıyor ama..) değer vermeyeceksin.PC'nin hakkını veren nadir oyunlardan birisi.Bu yüzden PC kullanıcıları Crysis serisini baş tacı yapmalıdır.Oyun multiplayer ve grafik olarak çok güzel.Hikayede biraz sıkıntılar var onuda görmemezlikten gelebiliriz.

mexican23

11.12.2012 22:00:30

0
Oyun motoru yapmak, oyun yapmak değildir. Crysisten özgünlük ve içerik olarak kat kat üstün bir çok oyun var. dier yandanda reklamın iyisi kötüsü olmaz :)

TrFatal1ty

11.12.2012 21:58:27

0
unreal engine 3 grafikleri daha iyi oldugu için değil daha düşük sistem ihtiyacı olduğu için cryengine 2 den daha çok tutuldu

MovieClipS

11.12.2012 21:57:50

0
Burda Cevat Yerliye laf atanlar Cevat Yerliyi gördüğün de fotoğraf çektirmek isteyenler arasında 1.sırada :)

RISC64

11.12.2012 21:49:14

0
Boş boş konuşan arkadaşlar var. Ancak Cevat Yerli cidden haklı. Teknik anlamda Crysis serisi aynı zamanda Cryengine hep sektörün temsilcisi, yol göstereni ve lideri olmuştur. Bulunan yeni teknolojileri ilk olarak hep crysis ile gördük. Ekran kartlarımızın Upgrade noktasını Belirleyen oyun oldu . Adama hak vermemek pek objektif bi yorum olamaz

Project Scorpio

11.12.2012 21:48:31

0
Yürü be Cevat kim tutar seni Dünya'nın en iyi grafiğini sen yapıyorsun adamım benim.

Tall Man

11.12.2012 21:43:07

0
Cevat abimiz öyle diyorsa öyledir...

thepunisherWZ

11.12.2012 21:43:01

0
Örümcek beyinliler doluşmuş gene. Cevat Yerli'nin daha tevazu sahibi olarak yaklaşmasını isterdim ancak gene de Crysis 3'ün muazzamlığı yadsınamaz. Herkesin anlayabileceği bir kulvar değil tabi ki söz konusu olan.Türklerin olmasını geçtim bu oyun, oyun dünyasının gururu.Crysis ile yaklaşılamaz bir başarı elde etmişlerdi zamanında.Son oyunları çıtada Crysis kadar atlama göstermese de kolay kolay unutulacak oyunlardan değiller.

Narowal

11.12.2012 21:41:13

0
Bence de...

TheBladeRunner

11.12.2012 21:38:02

0
ohhoooho Cevat Bey yine konusmus "konsollarin sinirlarini zorladik ustune oyun olamaz pc versiyonu da en az iki adim onde" bnce buyuk yalan;bu adamin sozune inanan biri kaldimi acaba bence adamim sozu sektorde dahi gecmiyor.Bizde bi ata sozu vardir yarasi olan gocunur diye bence Cevat Bey in yarasi var.UE4 gosterildi bizim motor cok daha guzel dedi grafik dedi UC3 resmen eline verdi yorum sizin!!

cengizhan1903

11.12.2012 21:37:32

0
BÜYÜK KONUŞMUŞ CEVAT REYİZ

TR4J3D1

11.12.2012 21:28:59

0
the last of us çıksında öyle konuş CEVAT bakalım hangisi daha iyi.

Zebercet

11.12.2012 21:28:52

0
gta serileri falan noluyor o zaman arkadaş tam bir ergenmiş bu cevat yerli ya

kaplan3461

11.12.2012 21:26:58

0
cevat yerli doğru bıraz daha geliştırmiş olabılr crysız 3 diğer oyunları hıc bakmamiş cıkcaklara bı bakıp ona gore konuşsaymiş .

emre_012

11.12.2012 21:25:40

0
iyi paketlenmiş ama içeriği boş bir oyun olacağına eminim. grafiği herşey sananlar için söylüyorum. dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyunu n64e çıkmış legend of zelda oot dir. bu neslin n iyisi ise wiiye çıkmış mario galaxydir. daha sı yok.

Walter Hartwell White

11.12.2012 21:22:53

0
Adam gibi senaryo olması lazım.

Opricnik

11.12.2012 21:22:21

+1
ne boş adam bu cevat . c3'te bir halta benzemiyor crysis 2 'nin ek paketi alsınlar 10 kişiye satarlar anca. crysis 2 ne olduiğunu gördük yallah cevat

ilkermurat

11.12.2012 21:09:29

-1
bırak bu işleri oyun yapmayı oyundan anlayan insanlar yapsın sen oyun motoru yap ona sözüm yok ama oyun yapma illa yapacaksanda boşboş konuşma anca boş kabadayılık seninki kimin ne olduğunu ne yaptığını biz bilmiyormuyuz Ea le çalışacağına Rockstardan feyz almayı dene

Uncy

11.12.2012 21:06:00

+1
Doğru ...

dovakin1907

11.12.2012 21:05:24

+1
grafik olsa ne olur hikaye adam gibi olmadıktan sonra, uncharted 2-3 gibi hikaye ve grafiği yakalasan yeter, ama hikayen zayıf cevo.

BSC Misafiri

11.12.2012 21:01:03

0
Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim Cevat. EA beynini kemirmiş. Üzüm üzüme baka baka kararır.

ChronoGear

11.12.2012 21:00:13

+1
Birisi su soracagim soruyu cevat yerliye bir sorsa keske acaba surati ne hale gelir. Simdi bizim mevcut konsollarimiz icinde PS3, Microsoft`un Xbox 360 konsolundan cok daha iyi bir teknolojiye sahip. Ama kolay bir teknoloji degil. Bunu PS3 ozel oyunlarin grafik kalitesinde rahatlikla gorduk. Hicbir Xbox 360 oyunu grafik olarak PS3 ozel oyunlari ile kiyaslanamadi kiyaslanamazda. Peki Cevat kardesim. Sen Xbox 360 uzerinde calisan bir oyunu aynen PS3`de calistiriyorsan demek ki PS3 teknolojisini sonuna kadar kullanmiyorsun demek. Cunku normal sartlarda bu oyun eger teknolojiyi sonuna kadar kullaniyorsan PS3`de daha kaliteli gorunmek zorunda degil mi? Daha fazla islemci gucun yok mu senin PS3`de? Daha fazla depolama alani yok mu BluRay icinde? Peki sen bunlari kullanmayip oyunu Xbox 360 uzerinde calisacak seviyede yapiyorsan nerede teknoloji farki ve nerede senin limitlerin? PC`de sinirsiz ekran karti GPU ve RAM var orda farki konusturuyorsun PC`de oyunlar AYNA gibi gorunuyor puruzsuz detayli ve daha canli buna sahit oluyoruz. Peki konsol ayaginda bu iki konsol arasinda bariz teknoloji farki varken sen neden dusuk seviyedeki konsola oyunu yapip ondan daha fazla potansiyeli olan PS3`un nimetlerinden faydalanmiyorsun? Dur ben soyleyeyim hemen. Cunku Sony`den para bekliyorsun. Cunku hersey para uzerine kurulu. FarCry ve Crysis ilk ciktiginda parayi degilde biraz daha oyunculugu ve teknolojiyi dusunen sen ve senin sirketin artik tamamen para amacinda devam edip oyunculuga ve oyunculara verdigin hicbir yenilik yok. Turk olman evet gurur verici ama bizde Turkuz. Ve bizi biz yapan haksizlik ve yanlisin hep karsisinda durmamizdir. Sen su an 70 milyon satmis Playstation 3 kitlesine haksizlik ediyosun. Kusura bakma babamizin oglu olsan haksizlik ettigin surece karsinda bu tip yorumlar bulursun aynen twitter`dan belirttigim gibi direk senin sayfana...

BSC Misafiri

11.12.2012 21:00:11

+1
Daha ilk oyunun üstüne çıkamadılar.Benim Kişisel Görüşüm. MasterTech

Rylets

11.12.2012 20:55:27

+1
Hehe.Şimdi ayıp olmasa güzel bir siteye yollandıracaktım.Senaryo ve oynanıştan naber ?.Grafik yapmak istese NOtch bile yapar önemli olan düzgün yapmak

AyNaR

11.12.2012 20:45:10

-1
Bence de Grafikler cok guzel ama Oyun Bi ciksin ondan sonra =)

desiremusic

11.12.2012 20:37:25

+3
Grafik olarak öyle ama senaryosu çok salakça bu yüzden hiç bi oyununu bitirmedim daha.

Ablet

11.12.2012 20:36:44

-4
Bu adam küfürü haketmiyorda ne ya :s crysis 2 de deaynısını diyordu :S
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crysis 3
+ TAKİBE
AL
259 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız