Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

CD Projekt'ten Witcher Hayranlarına Açık Mektup


     CD Projekt Red'in düştüğü durum gerçekten de insanları garip düşüncelere götürecek cinsten. İlk olarak The Witcher 2'de hiç bir koruma sistemini kullanmayacaklarını açıklayan CD Project Red, son birkaç aydan beri korsan oyunculara karşı adeta savaş açmış durumda.
 
     Daha önce korsan oyunculardan parayı geri isteyen CD Projekt Red'e yönelik tepkiler gelince firmanın CEO'su Rock, Paper, Shotgun aracılığıyla hayranlarına bir mektup yayınladı. İşte mektup;
 
"Aralık ayının başlarında bir hukuk firmasıyla birlikte korsan oyunculara karşı mücadeleyi başlattığımıza dair bir duyuru yayınladık. Buradaki amacımız direkt olarak korsanla savaşmaktı, DRM sistemiyle değil. Hızla yayılan bu duyuru, oyuncular tarafından da geribildirim olarak dönüş yaptı.
 
Toplulukla iç içe olmak, fikir alışverişini beraberinde getiriyor. The Witcher 2 ile birşeyler başardık çünkü ortada ilk oyunu oynayanların bizlere olan inancı ve bizlerim de sizlerle olan ilişkimiz, yıllardır süren çalışmamız vardı. Bu durumda, yaptıklarımız sonrasında sizin desteğinizi hiçe saydığımızı düşünenlerin olduğunu gördüğümüz için üzgünüz. Her ne kadar endişeler olsa da, hayranlardan görüş almaya devam edeceğiz.
 
Konuya gelecek ve özetleyecek olursak, korsanı kesinlikle desteklemiyoruz. Korsan bizi yaralıyor, oyunları yapan insanları yaralıyor, endüstriyi yaralıyor. DRM sistemi kullanmadık çünkü vakit kaybetmek istemedik. Bu sistemin korsanı azalttığını kesinlikle inanmıyoruz. Fakat tüm bunlara rağmen hâla daha korsanlara karşıyız. Oyuncularla olan ilişkimizi asla koparmayacağız, sizi dinlemeye devam edeceğiz. Şimdiye kadar bu işlemi yaptık, harekete geçtik. Fakat sizden bir ricamız var, korsana karşı kayıtsız kalmayın. Eğer bir arkadaşınızı korsan oyun oynarken görürseniz ortadaki emek hakkında kendilerini uyarın, gelecek oyunlarda yapımcıların daha iyi şeyler çıkarmalarına yönelik hatırlatmalar yapın. Çünkü siz onları desteklemediğiniz sürece, yapımcıların yeni projelerle karşınıza çıkması güç olacaktır."
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Witcher : Assassins of Kings CDProjekt PC Xbox 360
Soul Calibur V'in İlk İnceleme Skoru Oldukça İyi The Darkness II'ye ESRB'den "Yetişkin" Damgası
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-BB2CECC18

14.1.2012 02:21:49

0
Ben neden bilgisayarıma oyun almıyorum nedenlerini yazayım. 1-Ülkemizde PC oyunları uygunsuz fiyatlardan satılıyor. 2.İngilizce bilmediğim için fps oyunlarının dışında beni kendine çeken bir oyun yok.Türkçe dublaj değil alt yazı olsa bana yetecek. 3.Oyunu deneyebilmemiz için satın almamız gerekiyor.Oyun fiyatları belli.Beğenmezsem ne olacak? O kadar param çöpe gitmiş olacak. Sen(oyun yapan firmalar) güzel bir oyun çıkar her ne kadar korsan indirilse de bir o kadar da satar.Ps3 ve Xbox360 kadar satmaz belki ama kar yaparsın.

Guest-73181344B

13.1.2012 09:05:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri yerlerinde olsaydım pc çıkartmazdım oyunu konsollara özel yapardım en azından oyunları 1 milyon yerine 2 milyon satardı ve korsan kullanım 3.5 milyon yerine 800 gibi rakam olurdu pc oyuncularında çoğunda EMEĞE saygı yok
Crysis 1 Pc'ye çıkmadan ciddi satış rakamnlarına ulaştı. Ayrıca The Witcher 1 bile sadece Pc için çıkmıştı. Madem PC oyuncuları korsan oynuyor, bu oyunlar'ın nasıl ikincileri geldi nasıl efsaneleştiler. Sayısız örnekler var. Pc'lere laf atmayalım. Havada kalıyor. Oyun dünyasının bel kemiği PC dir. konsol değil...(aynı zamanda PSP ve PS3 kullanıcısıyım...)

lionking334

12.1.2012 23:33:42

0
ben orjinal aldım limited edition sürümünü ing bilmiyenler için oyunceviri ekimi resmi olarak cevirisini yapıyor böyle pc tabanlı ve en önemlisi dlc leri bile ücretsiz veren bir şirket sonsuz destek

stun

12.1.2012 21:52:57

0
ortamkaos 12.01.2012 20:48:53 konsolda korsan olup olmaması onemlı değil.. rakamları önemli ... pc de oyunlar satmıyor oyuzden ama konsolda korsan olsada satıyor... çunku konsolda korsan kullanınca live-psn den mahrum kaldıgınız için.. konsolda korsan pc ye göre çok alçak sevıyelerde

BSC Misafiri

12.1.2012 21:28:21

-1
Pc ye çıkarmaları hataydı.Zaten hatalarını anladılar ve Xbox'a da geliyor oyun..

bilalpunk

12.1.2012 21:17:48

0
korsanın önüne hiçbir zaman geçilemedi ve geçilemez ancak büyük önlemlerle küçük engeller koyulabilir

ortamkaos

12.1.2012 20:48:53

0
beyler ps3 te korsan oyun çalıştırıyor. bir usb alıp 3.55 cfw jailbreak yüklemek.ps3'üm yok.ama NEDEN PC YE YÜKLENİYORSUNUZ LAN BU KADAR !

BSC Misafiri

12.1.2012 20:12:59

+3
Ne kadar çaba göstersenizde PC'de korsan bitmesi çok zor. Oyunları crackleyen bir sürü hacker grubu var. Onları durdurmak çok zor. PC'ye oyun yapıyorsanız korsanıda hesaba katacaksınız. İşte bu yüzden Valve'nin steamde yaptığı gibi oyunlara indirim, iyi bir reklam yapmalısınız. Demosu çıkmayan kendi dilimde oynayamağım oyunu nasıl alayım? Eskiden ne güzel demolar çıkardı. Şimdi yok yok... Ayrıca DRM kullanmakta çare değil.(bkz. ubisoft)

BSC Misafiri

12.1.2012 20:12:33

-4
yerlerinde olsaydım pc çıkartmazdım oyunu konsollara özel yapardım en azından oyunları 1 milyon yerine 2 milyon satardı ve korsan kullanım 3.5 milyon yerine 800 gibi rakam olurdu pc oyuncularında çoğunda EMEĞE saygı yok

Emre_z3

12.1.2012 19:49:20

+2
"Çünkü siz onları desteklemediğiniz sürece, yapımcıların yeni projelerle karşınıza çıkması güç olacaktır." Buna +1000 demek istedim...

Emre_z3

12.1.2012 19:47:56

0
+1000

LimeLight

12.1.2012 19:43:18

-1
Korsan ı engellemek için bosa uğraşıyorlar ,onun yerine gidin oyun yapın.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 2 : Assassins of Kings
+ TAKİBE
AL
72 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız