Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Bulut Sistemi Oyunların Geleceği Değildir"

Nintendo, Wii U gibi konsollarla oyun dünyasına yenilik getirme peşinde

      Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren "Cloud" yani "Bulut" tabanlı oyunculuk konusunda Nintendo piyasadaki çoğu firmadan farklı düşünüyor. Yeni nesilde veya önümüzdeki yıllarda PC endüstrisinde Bulut sisteminin yükseleceğini düşünenlere karşı Satoru Iwata şu açıklamayı yaptı.
 
    "Bulut sistemi ile yapabileceğiniz güzel şeylerin yanı sıra yapamayacağınız şeyler de vardır. Biz Bulut tabanlı sistemin oyunculuğun geleceği olduğunu düşünmüyoruz. Oyunlar için geliştirilmiş konsollar yok olmadığı bir gelecek için sıkı çalışmaya devam ediyoruz. Bizim için oyun platformlarını birleştirmek, onları tek bir platform haline getirmek değil, benzer oyun geliştirme mimarisine sahip olmalıdır. Bunun anlamı birden fazla platformun olabileceğidir."
 
     Nintendo'nun oyun dünyasındaki tecrübesi hiç kuşkusuz tartışılmaz. Microsoft ve Sony'den daha eski bir geçmişe sahip olan bu şirketin geleceğe yönelik fikirleri de (bazen ciddi hatalar yapsalar da) oldukça önemli.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Wii U Konsol Console Cloud Gaming Bulut Sistemi
Super Mario 3D Land 8 Milyondan Fazla Sattı State of Decay Tamamlanmak Üzere
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.2.2013 09:09:45

0
İnternetten yarım saatlik aramayla olmuyor bu işler malesef. Bir de acındırmış kendini, sokakta dayak yerim falan filan. Madem araştırdın verileri yayınla da bilelim. Neymiş Square Enix varmış sadece Japonya'da. Global bir düzende yaşıyoruz artık. Sony, Gaikai'yi satın aldıysa demek ki takip ediyor bu işleri. İlla Japonya'da böyle bir servisin olması gerekmez. Sanki Nintendo başkanı Japonya'nın köyünde yaşıyor. Sen Türkiye'de nasıl bu konularda bilgi sahibiysen, adamlar da Japonya'da bilgi sahibi. Hem Satoru Iwata'nın danışmanı diyerek nazikçe! aşağılamaya çalış, sonra da nezaketten bahset. Hadi canım oradan.

Curtius

4.2.2013 01:31:04

0
Bence önce siz seviyeli tartışmayı öğrenin. Şuraya düşüncelerimi yazdığıma pişman ettiniz, bir tek küfretmediğiniz kaldı aileme. Onu da PM'den yapabilirsiniz hadi benden size izin. Boş konuşmaya gelince, Google'da yarım saatlik "Cloud and Gaming" ve türü kelimeleri inceleme sonucunda Japonya'dan 1 tane bulut sistemi ile atak gördüm o da Square Enix'ten. Sizde Iwata'dır danışmandır savunun durun. Adamlar sizden önce o sistemlere geçmek için harcamaları gerek paranın derdinde. Acaba bunu kaç kişi kullanır, ne kadar kar ederiz onun peşinde siz hala tecrübe,yaş, mmo diyosunuz. Ya önce bir Bulut Oyun nedir onu bi bakın siz, bir önce siz onu araştırın. Hangi şirketler, hangi ülkeler bu konuda ne kadar atak yapmış bir görün. Sonra anlayacaksınız benim demek istediğim ile sizin söylediklerinizin ne kadar farklı olduğunu. Bu konuda daha fazla da cevap yazmayacağım, sokakta mimlenip dayak yemekten korkuyorum.

BSC Misafiri

3.2.2013 23:58:02

0
Curtius; Bir şey bildiğini sanıp da boş konuşmak bu olsa gerek. Japonya'nın neresi zayıf online oyun konusunda. Bütün uzakdoğu ülkeleri MMO ile yatıp kalkıyor, şunun dediğine bak hele. Ayrıca adam Nintendo başkanı olmuş, muhtemelen senin yaşından daha uzun süredir bu sektörde, ayrıca işinin uzmanı binlerce eleman çalıştırıyorlar. Oyun pazarının en çok konsol (ev ve el konsolları) firması olmuşlar, sen kalkıp bilgileri yetersiz diyorsun. Git kumda oyna en iyisi... Senin bilgin, Satoru Iwata'nın unuttuğuna yetişmez yahu. Doğru düzgün nedenleri açıklamak yerine, "onlar bilmez, japonyada gelişmemiş bu işler" diyeceğine destekli yorumlar yap.

aykut291

3.2.2013 21:39:33

0
Bulut Teknolojisi iyi gibi gözüksede aslında iyi değil en azında bizim için iyi değil. yani Türkiyedeki internet altyapısı ve hızları inceleyecek olursanız ve bulut teknolojisi bir oyun oynadığınızı düşünün lagdan ve takılmadan geçilmez heralde die düşünüyorum.

Curtius

3.2.2013 17:08:45

0
Siz bulut sistemi ile konsollarınızda multiplayer oyun oynamayı bir sanıyorsunuz herhalde. 50 Milyon konsol satmak ile Online tecrübe kazanılmıyor. Japonya Online tecrübe konusunda en zayıf ülke o yüzden Nintendo'nun online tecrübesini PS3 ile aynı olduğunu düşünmeniz bile, PS3'ün online konusundaki yetersizliklerine bir örnek. Ben bulut sistemi savunmuyorum. Artıları var eksileri var kimi sever kimi sevmez. Ancak tecrübe olmadan, bu konuda pişmeden firmaların bu tür yorumlar yapması yersiz ve gereksiz. Nintendo'da bunu yapıyor, fanboy damgası yemeyin boşuna.

BSC Misafiri

3.2.2013 16:54:16

0
bulut tam bir şaçma sistem videomu oynuyon oyunmu oynuyon

BSC Misafiri

3.2.2013 16:54:02

0
Pek bir bilgim yok bu konuda bir arkadas bana bulut sistemini anlatabilir mi?

bozcan

3.2.2013 16:44:43

0
bulut sistemi singe player da problem çıkarmaya bilir ama iş online oyuna dönünce pingler falan filan ohoooo

otorobot

3.2.2013 16:39:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: Curtius Online tecrübesi sıfır olan bir firma. Bu konuda söz hakkına pek sahip değiller bence.
bi yürü git ya! nasıl bir oyuncusun sen? nintendo babaya nasıl tecrübesiz dersin!? Satoru Iwata emin olmadan konuşmaz! sen buluta güven kazıklasınlar seni, sonra aynı şeyi söylemeyeceksin.

alemburda34

3.2.2013 16:15:54

0
Hele şükür akıllı biri çıktı. Geniş bant ne kadar yaygınlaşsada bulut sistemin her türlü trafiği çıkmaza sokacağına eminim. Şuan yük altında olmadığı için sorun olmuyor fakat eğer çok aşırı bir ilgi olsaydı eminim ki birçok iletişim altyapısı sıkıntıya düşmemek için bulut sistemin yogunlaştığı platformları engellemeye başlayacaklar en basitinden daha smart tvlerin bile birkaç bölgede engellendiği duyduk ki bunlar bulut sisteme göre devede kulak.

WiiSmash

3.2.2013 16:10:45

0
adam haklı beyler ilk defa benim gibi düşünen bir firma

Sir Maximus is BACK

3.2.2013 16:09:37

0
Değil tabi,en başından beri söylüyoruz!

alsndnz

3.2.2013 14:33:44

0
Curtius@
quote:

Orijinalden alıntı: Curtius Online tecrübesi sıfır olan bir firma. Bu konuda söz hakkına pek sahip değiller bence.
oyunlarındaki ve konsollarındaki online sistemler ps3 deki ile aynı sony - nintendo konsollarının birbirinden pek farkı yok heleki wii unun online sistemi gayet iyi bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen(not: sony ve nintendo konsollarını kullanıyorum) . ayriyetten nintendo bu sektörde köklü bir firimadır bu zamana kadar oyuncudan anlayarak geldi paso grafik koyup satmaya çalışarak değil mario kart 7 oynuyan insanlara gidip online sistemini sorarsın insanlar o kadar zorluyorki 999999 Vr yapan insanlar var (her yarış en fazla 1. olsan 60-70 geliyor oratalama). O da değil bu insanların bu işlerden anlıyan danışmanlarıda var kendileride zaten senden daha iyi biliyorlar büyük ihtimalle bulut sistemine bende karşıyım konsola dokunmadan oyun kutusunu açmadan cd takmadan video açıp kumanda alıp oynamak aptalca . Hem bulut için para vericem bir alete onu televizyona bağlıycam sadece stream edecek başka hiçbir donanımı yok aletin stream ediyor sadece stream edeceği şeyi evime getirebilecekken niye stream ettiriyim ? Benimle durması daha mantıklı değil mi ? Cloud teknolojisi enayilikten başka bişey değil.

Curtius

3.2.2013 13:31:55

0
Online tecrübesi sıfır olan bir firma. Bu konuda söz hakkına pek sahip değiller bence.

syndicatedynamics

3.2.2013 12:53:07

0
http://www.youtube.com/watch?v=xopxusKADcI

syndicatedynamics

3.2.2013 12:44:18

0
onlive.com u ziyaret etmeseydim aynı lafı söylerdim.

MiyopBey

3.2.2013 11:48:58

0
Free to Play olmasında.Nerdeyse oldu ama,yinede bi umut :/

Crynet

3.2.2013 11:26:47

0
Bunları Duymak Güzel :)

Xaerk

3.2.2013 11:21:31

0
Yürü be!!!
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız