Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bully Konsollar ve PC İçin Derecelendirildi

 
 
Tayvan Dijital Oyun Derecelendirme Komitesi, okul hayatını özetleyen Bully adlı oyunu PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için derecelendirdi. Bu derecelendirmeler bazı soruları beraberinde getiriyor.
 
Sevilen oyun Bully'nin yeni sürümü oyuncular tarafından bekleniyor
 
 
 
Oyunun Xbox 360 versiyonu yeni derecelendirildi. Ancak haber kaynağı Gematsu bunun bir hata olduğunu belirtti. Çünkü Bully Scholarship Edition'ın mevcut Xbox 360 versiyonu zaten ayrı bir derecelendirmeye sahip durumda.
 
Öte yandan Bully'nin PlayStation 2'ye uyarlanmış bir sürümü PlayStation Store üzerinden PlayStation 4 için şu anda mevcut durumda. Bunun yanı sıra Bully: Scholarship Edition, Steam üzerinden PC için oynanabilir olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla yeni yapılan derecelendirmenin neye işaret ettiği şu an için bilinmiyor.
 
Güncelleme: Rockstar Games tarafından daha önce duyurulduğu üzere Bully, 20 Ağustos'tan itibaren GTA+ üyeleri için kullanılabilir olacak. Yeni derecelendirmelerin bununla bağlantılı olduğu aktarılıyor.
 
 
 
Bully bizlere neler sunuyor?
 
15 yaşındaki bir karakteri kontrol ettiğimiz ve ergenlik çağındaki bir çocukla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda, komik ve garip olayların olduğu bir okulda yer alıyor. Burada yapacağımız hamlelerle beraber hem eğlencenin dibine vurabiliyor hem de zorbalık yapabiliyoruz. Dikkat çekici içeriklerle, yan etkinliklerle ve ana görevlerle ilerleyebileceğimiz yapımda, okulda resmen bir hiyerarşi kurabiliyor ve bu hiyerarşinin tepesine biz yer alıyoruz. İnekleri kurtarabiliyor, buradaki kızlara iyi davranabiliyor, şakalar yapabiliyor, hazırlık öğrencilerini elimizin altına alabiliyor, sporcuları yenebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Kötü bir sosyal ilişki sahibi olduğumuz yapım içerisinde her bir karakterle etkileşime girebilir ve karakterleri en iyi şekilde sorgulayabiliyoruz. Okul ortamında yer aldığımız yapım, ergenliğin komik ve garip anılarına bizlere sunuyor ve burada yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlememizi sağlayabiliyor. Farklı hamleler yapabileceğimiz ve gidişatımıza yön verebileceğimiz yapımda derslere girebiliyor, dersleri sabote edebiliyor ve daha fazla detay ile beraber sinematik bir deneyimle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda tek oyunculu bir yapı yer alıyor ve istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve görevleri yapmak durumunda kalabiliyoruz.
 
Okuldaki öğrencilerle beraber ilerleyebileceğimiz, kendi aramızda bir grup kurabileceğimiz ve arka planda 26 orijinal şarkının yer aldığı yapımda, istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda şarkılara kendimizi kaptırabiliyor ve 26 albüm şarkı içerisinde istediğimiz gibi oyuna doğrudan adapte olabiliyoruz. Ergenlik yıllarındaki saçma ve eğlenceli hikaye içeriğiyle karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde okulun demirbaşlarına meydan okuyabiliyor, onların gururlarını yerle bir edebiliyor, bunun yanı sıra onları rezil ederek elbette daha farklı şekillerde hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Eşek şakalarından inekleri kurtarmaya kadar oldukça farklı etkinliklerin ve eğlencenin yer aldığı yapımda, okulun sosyal hiyerarşisini yönetmek durumunda kalıyor ve burada yapacağımız hamlelerle buranın hakimi konumuna gelmek durumunda kalıyoruz. Oyun şu anda hem PC hem de diğer konsollardaki yerini alıyor ve piyasadaki yerini koruduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlerken, aynı zamanda burada yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verebiliyor ve tek oyunculu bir deneyimle karşı karşıya kalabiliyoruz. 26 şarkılık albüme oyunu satın aldıktan sonra kendi klasöründen ulaşabiliyor ve bu klasörün elbette nerede olduğu Steam sayfasında yazıyor. Oyunu kurduğunuz yerde orijinal soundtrack adlı bir klasör bulunuyor. Bu klasöre giriş yaptıktan sonra burada bulunan şarkıları dinleyebiliyor ve istediğiniz gibi orijinal müziklerin yer aldığı menüye erişim sağlayabiliyorsunuz. Oyunun grafiklerine bakacak olursak, oldukça eski bir yapıya sahip olduğu için günümüzdeki teknolojilerle beraber çok düşük seviyede kalabiliyor. Aynı zamanda bazı sistemlerde oldukça sorunlu bir şekilde çalışabiliyor.
 
Bazı oyuncular oyunda sürekli olarak takılmalar, atmalar ve çok daha fazlasına yer aldığını söyleyebiliyor ve bununla beraber de oyundaki yerinizi almak durumunda kalıyorsunuz; ancak bir nevi zorlanabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber teknoloji sorunlarının ötesine geçecek olursak, oyunda gerçekten de eski bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz ve hem grafiklerin hem çevre dokularının ve çok daha fazlasının göze hitap etmeyecek kadar kötü olduğuna vurgulayabiliyoruz. Ancak oyun çıkışı ile beraber şu ana kadar herhangi bir şekilde yenilenmiş sürümünün olmadığından dolayı, oyuncular ve hayranlar şu anda oyunun yenilenmiş ve yeniden düzenlenmiş sürümünü bekliyor. Çünkü oyun oldukça eski bir yapıya sahip olduğundan dolayı adeta piksel piksel grafiklerle ve dokularla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Durum böyle olunca oyun oldukça eski olduğundan dolayı birçok oyuncu ne yazık ki oyuna geri dönüş yapamıyor ve oyun bir nevi rafa kaldırılmış bir şekilde duruyor diyebiliriz. Ancak diğer taraftan oyunu seven geniş bir kitlenin olduğundan bahsedebiliyor ve oyun genel anlamda çok olumlu etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Oyunun sevilen noktası elbette sunduğu özgürlükten kaynaklanıyor. Çünkü bu tarz detaylar gerçekten de her oyun içerisinde bulunmuyor ve oyun içerisinde yapacağımız hamlelerle gerçekten etkileşim içinde bulunabilir ve kendi etkileşimimizi burada sağlayabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye başladığımız yapımda ana karakterimize en iyi şekilde kontrol edebiliyor ve küçük bir çocuğu kontrol ettiğimizden dolayı zorbalığın ne demek olduğunu ilk etapta burada öğrenebiliyoruz. Zaten karakterimizin tipine baktıktan sonra ne kadar sinir bozucu olduğunu söyleyebiliyor ve kötü işleri burada yapmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Oyunda ilk etapta geniş bir okula adım atmak durumunda kalıyor ve okul içerisinde yer alan öğrencileri istediğiniz gibi zorbalayabiliyor, onları dilediğiniz gibi dövebiliyor, haraç kesebiliyor, şakalar yapabiliyor, onları gıcık edebiliyor ve daha farklı şekillerde öğretmene şikayet edebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde eğlencenin dibine vurabileceğiniz ve zorbalarla karşılaşabileceğiniz bir yapıyla ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Bir yandan kötü hayatın neler getirdiğini öğrenebileceğiniz ve diğer yandan ise yapacağınız her hamlenin oldukça önemli olduğu yapım içerisinde hazırlık öğrencilerinin burada bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Bu öğrenciler ilk etapta burada neler yapabileceğini bilmiyor ve biz de bunları kontrol etmek durumunda kalıyor ve onlara manipüle ederek kendi istediklerimizi yaptırabiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde gerçekçi bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz ve gerçek hayatta da olabilecek sistemlerin ve dinamiklerin bizlere aktarılışını deneyimleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra yine yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde eski bir yapı olduğundan dolayı günümüzdeki teknolojilerde ve sistemlerde zor kontrollerin, sıkıntılı optimizasyonların, takılmaların, atmaların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette oyuna oynamak gerçekten de şans işi diyebiliyoruz. Çünkü bazı sistemlerde oldukça sorunsuz bir şekilde çalışırken bazı sistemlerde ise ne yazık ki oyun belirli durumlarda atabiliyor ve masaüstüne geri dönmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Ergenlik yıllarının konu alındığı yapım içerisinde bir yandan ilerlerken, diğer yandan ise derslere giriş yapabiliyor ve sürekli olarak dışarıda derslere asmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. İstediğimiz kişiye ulaşabileceğimiz ve bulaştığımız kişilerle beraber aramızı kötü yapabileceğimiz yapımda, aynı zamanda kız arkadaşlar edinebiliyor ve onları öpmek için de farklı şekillerde hamleler yapmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de kötü bir şekilde nitelendirebileceğimiz hamlelerin yapılacağını söyleyebiliyoruz ve bunları yaparken de elbette ana karakterin biz olduğunu vurgulamak gerekiyor. Dolayısıyla orada yapılan işleri hiçbir zaman takdir etmiyor ve bu tarz detaylara gerçek hayatta oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve kesinlikle yapmamanızı tavsiye ediyoruz.

Öte yandan oyun içerisinde elbette gruplarla ve öğrencilerle beraber dalaşırken ve onlarla oynarken müdüre yakalanmamız gerekiyor ve bir olay olduktan sonra hemen o bölgeden uzaklaşmanız gerekiyor. Yoksa sizi ispiyonlayabiliyorlar ve şikayet edebiliyorlar. Bu sayede sizin itibarınız düşebiliyor ve şikayet alma oranınızda artış gösterebiliyor. Dolayısıyla burada yapacaklarınız oldukça önem arz ediyor ve yaptıklarınıza ne yazık ki diğerlerinden gizli tutmanız gerekiyor. Çünkü burada pek iyi işler yapmıyor ve zorbalığı ne demek olduğunu ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu doğrudan burada gözlemleyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
VALORANT Champions 2024'te Son 4 Takım Kaldı! Until Dawn Remaster'ın Fiyatı Sızdırıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Jer Aders

20.8.2024 17:13:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri şu oyunun nesini bu kadar abarttılar anlamadım gitti. bence rockstar'ın en kötü oyunlarından birisi. 3 defa denedim üçündede sıkıntıdan patladım
Sen sıkıldın diye oyun abartılmış olmuyor bilesin.

BSC Misafiri

20.8.2024 00:12:51

+1
Dost Kayaoğlu aklına gelmeyen var mı? Bu oyun yüzünden adamı ırkçı diye yaftalamıştı birileri!

BSC Misafiri

20.8.2024 00:12:44

0
şu oyunun nesini bu kadar abarttılar anlamadım gitti. bence rockstar'ın en kötü oyunlarından birisi. 3 defa denedim üçündede sıkıntıdan patladım

BSC Misafiri

20.8.2024 00:11:55

+1
Yolla gelsin efsane oyun

aterikasedi

19.8.2024 18:39:48

0
Rockstar birşeyler deniyor.

BSC Misafiri

19.8.2024 18:19:07

0
Çekilecek dert değil bir ergeni oynamak
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız