Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bu Neslin Kazananı Kim Oldu? Xbox One vs PlayStation 4

 
Bildiğiniz gibi bulunduğumuz neslin yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Son konsolların çıktığı tarihten bugüne kadar hatta bundan sonra da uzun zaman boyunca tartışıldığını ve tartışılacağını biliyoruz. Bu tartışmanın da bir sonucu var gibi durmuyor ancak hep birlikte yavaş yavaş geride bıraktığımız nesildeki konsollardan, kim kazanmış gibi duruyor bakalım. PC'yi ve Switch'i bu konuya dahil etmiyoruz. Konumuzu ise 3 başlıkta inceleyeceğiz. Giriş kısmında konsolların ilk çıktığı dönemi, gelişme kısmında oyunların en yoğun şekilde çıktığı zamanı ve sonuç kısmında da bugünden 2020'nin son çeyreğine kadar olan zaman dilimlerini inceleyeceğiz.
 
Giriş
 
İki konsol da 2013 yılının Kasım ayında piyasaya sürüldü. İkisinin de çıkış oyunları yetersiz olduğu için bu konu hakkında açıklama yapmaya gerek yok. Teknoloji olarak baktığımızda ise şu an bile çok farkları olmayan konsollar. 
 
Kontrolcülere baktığımız zaman Xbox, zaten gayet kusursuz olan klasik kontrolcüsünü hafif geliştirerek çıkarttı ancak PS4 genel tasarımı korusa da kullanışlı olma açısından oldukça büyük hamleler yaptı ve PS3'ün konforsuz kontrolcüsünden bizleri kurtardı.
 
Oyunların tanıtım sunumlarına baktığımızda ise Xbox'ın, "paranız yoksa almayın" tarzı açıklamaları ve daha birçok, oyuncuların sevmediği şekilde açıklamaları yüzünden oldukça eleştirilmişti. PS4'ün ise daha arkadaşça olan tavrı gayet olumlu dönüşler almıştı. Ama bu durumun Xbox için olumsuzluğu o kadar da uzun sürmedi ve gerekli adımlar atılarak PS4'ün politikasına benzer bir politika izlendi.
 
Gelişme
 
İki konsol arasındaki farkları en net görebildiğimiz zaman dilimi. İki konsolun da çıkış oyunları hatta ilk yıl içerisinde çıkarttığı oyunlar gerçekten oldukça yetersizdi. Ama yavaş yavaş duyurulan oyunlar, konsol sahiplerini neler beklediğini göstermeye başlamıştı.
 
Ubisoft, EA gibi şirketlerin genel olarak her iki konsol için de oyun çıkarttığını biliyoruz. Burada konsolları öne çıkartan durum PC gibi donanım olarak zengin bir makineye para vermeyip daha az para vererek temel amacı oyun oynamak olan bir makine satın almak. Ubisoft gibi firmaların yaptığı oyunları konuşmaya gerek yok çünkü her platform için çıkıyor. Burada konsolları öne çıkartan nokta özel oyunlar. Her iki markanın da kendine ait özel oyun markaları gayet kaliteli ve yarıştırmaya gerek yok ancak bu nesil içerisinde çıkarttığı oyunları karşılaştırabiliriz.
 
Öne çıkan oyunlara baktığımız zaman fark ediyoruz ki PS4'ün oyunları daha kaliteli ve çeşitli. Xbox'a baktığımızda Forza, Gears ve Halo dışında pek bir şey göremiyoruz ve onlar da genel olarak serideki diğer oyunların altında kalan yapımlar. Herkes Xbox tarafından daha fazla oyun beklerken Xbox daha güçlü bir konsol çıkartmaya karar verdi ve konsola özel oyun devrini kendi markası için kapattı. Xbox'a çıkan oyunlar artık PC'ye de gelecekti. Zaten Xbox'ın kendine özel oyunu neredeyse yok gibiyken bir de böyle bir hamle yapıp konsolun da daha güçlüsünü tanıtınca insanlar şaşırdı. Xbox One X gibi sadece oyun oynanan bir makineye daha fazla para isteyerek gereksiz bir hamle yaptılar. Xbox One X'e verilen paranın üstüne bir miktar daha para koyup aşağı yukarı aynı bir PC alabilir ve gündelik işlerinizi de halledebilirdiniz Xbox One X almak yerine. Evet aynı şeyi Sony'de yaptı ama PS4'te gayet güzel oyunlar bulunuyordu ve sadece daha yüksek kalitede oynamak isteyenler için Pro'yu çıkarttı.
 
Konsollar çıktığından beri Sony'nin özel olarak geliştirdiği oyunlardan en az bir tanesi yılın oyununa adayken Xbox görüntü kalitesinin iyiliği konusunda ısrarcı olmaya devam etti. Bunun sonucunda ise gözle görülür bir satış sayısı farkı oldu. 
 
Bu aşamada Xbox'ın daha önde olduğu bir nokta vardı o da EA Access. Aylık belirli bir ücret ödenerek EA'nin kendi yaptığı oyunları oynayabiliyorduk. Sony'de bu tarz bir hizmetin olmaması oyuncular için büyük bir kayıptı. Ayrıca Xbox'ın geriye uyumluluk sistemi çok mantıklı ve güzel bir sistemdi. Xbox One konsolundan önce çıkan bazı oyunları eğer daha önce aldıysanız tekrar satın almadan oynayabiliyordunuz. 
 
Sonuç
 
Yeni nesil konsolların duyurulması ile birlikte bu neslin sonuna yavaş yavaş geliyoruz. Aşağı yukarı 1 yıl kaldı yeni konsollara. Buradan sonra henüz duyurulmayan bir yeniliğin veya yapımın geleceğini sanmıyoruz. Büyük ihtimalle yeni konsollara yatırım yapacaklardır ancak PS4'ün kozları henüz bitmedi. 
 
Death Stranding, The Last of Us Part II gibi büyük merakla beklenen yapımlar hala çıkmadı ve Sony bu oyunların PS4'e geleceğini net bir şekilde söyledi. Xbox tarafında ise bu kadar büyük ilgiyle beklenen bir yapım bulunmuyor.
 
Yeni nesil konsollara bakacak olursak Sony çok fazla bir şey açıklamadı ama Microsoft özel oyunlar konusunda fazlasıyla çalıştığı ve daha fazla oyun geleceği hakkında söz verdi. Umarız iki konsol da çok güzel şeyler yapar rekabet artar ve oyuncular kazanmış olur.
 
Bu nesli kimin kazandığının kararını ise sizlere bırakalım. Sizce güzel bir nesil miydi? Konsolunuzdan memnun musunuz ve sizce bu neslin kazananı kim oldu? Açıkça görüyoruz ki bu neslin kazananı oyuncular değil.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Konsol Savaş Kazanan Xbox One Microsoft Sony PS4 En iyisi Hangisi
Crackdown 2'yi Geliştiren Stüdyo Bilinmeyen Bir Rockstar Games Oyunu Üzerinde Çalışıyor Death Stranding'in Kaplayacağı Alan Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

godmorgon

15.12.2019 16:55:53

+1
Cem reis tercihini xbox'tan yana kullandiysa. Xbox bu neslin kazananıdır bro.

Erkka

15.12.2019 16:47:26

+3
Yav dur allahını seversen diego zaten ortalık karışık

godmorgon

15.12.2019 16:46:01

+3
Yeni nesilde xbox, play station'u tokatlayacak gibi duruyor .

BlackTower_35

15.12.2019 15:00:02

+3
Ben bu nesilde 2013 den 2018 e kadar sadece ps kullandım. 2018 de yanına xbox one x de koydum. Değişiklik aradım kendimde farklı bir deneyim aradım. Pişman mı oldum kesinlikle hayır. PS3 neslinde de hem PS3 ü hem X360 ı full nesil yan yana kullandım.. Napayım sadece ps kullanıp 9 sene Last of Us çıkmasını mı bekleyim? Veya 10 sene gow mu bekleyim? Kendime sınır koymuyorum asla.. Xbox ın da kendine göre artı yanları söz konusu. Her ne kadar bu nesilde exclusive bakımından zayıf kalsada bir çok yönden kendini sevdirdi bana.. Ne ps fanıyım ne xbox.. Sadece milleti kendi yöntemleri ile kışkırtan konsola çamur atan bin tane anlamı olmayan şeyler gelip yazanlara karşıyım okadar.. Arının biraz size tavsiyemdir.

İdrak İstimlak

15.12.2019 14:35:36

+1
Bir konsolu sadece aksiyon, macera oyunlarını seven insanlar almıyor. Bunun içinde senin bir üst mesajında yazdığım gibi sadece PES ve Fifa oynamak için alan da var, sadece Gran Turismo oynamak için de alan. Ve Sony tüm türlerden en azından bir tane exc oyun sunuyor. Bunu da göremeyecek kadar kör değilsin herhalde? Bu rakamlar makulun de üstunde muazzam satış rakamlarıdir. Tüm dünyanın bildiği bu gerçekler yerine kendi kafanda kurduğun gerçekler üzerine bir gerçeklik inşa etmeye kalkarsan, işte böyle göçer fikirlerin...

Guest-AEF248198

15.12.2019 14:29:26

0
180 milyondan fazla satmış Ps3 ve Ps4'de Last of Us gibi öve öve bitiremedikleri benim hiç beğenmediğim oyun 15 Haziran 2018 tarihli haberlere göre 17 milyon satmış. Evet bu benim yorumlarımı destekliyor zaten.

İdrak İstimlak

15.12.2019 14:23:37

+2
18 milyon satmış oyun, 14 milyon, bunlar aman aman satışlar değil mi? Yahu senin övdüğün konsolun, o müthiş diye lanse etmeye çalıştığın bazı oyunları 1 milyon barajını geçemedi. Sen dünyayı Türkiye den ibaret sanıyorsun ama o beğenmediğin Switch bile kaç yıl geriden gelip, tokadı Xbox in ağzının üstüne yapıştırmadı mı? Boşuna burada algı kasmana gerek yok, kimin ne yaptığını dünya görüyor ve kaliteyi ödüllendirir. Xbox in yeri burada 3.luk. Emin ol bir başka konsol daha olsaydı onun da gerisine düşerdi...

Guest-AEF248198

15.12.2019 14:13:36

0
Şu an Ps4 kullanıyorum konsolu açasım yok One X gibi muhteşem bir cihazı satarak hata etmişim. Xbox bu neslin kazananıdır bazıları gibi 400 küsür tl'den oyun satmak yerine, servislerle oyuncuları desteklemesi en azından biz Türk oyuncularına çok ucuza orjinal içerikli oyun oynatmasından dolayı oyuncuların gönlünde yer tutmuştur (Xbox'da o fiyatlardan oyun satıyor o konuyu dibine kadar da eleştiriyorum bazıları merak etmesin). Muhtemelen yeni nesil de oyuncuların nereye gideceği az çok belli oldu. Özellikle bizim piyasada insanlara Xbox'ı anlattıkça bazıları ciddi manada bu konsolu almadığına pişman oluyor çünkü adam oyun oynayamıyor ki, takaslamak zorunda kalıyor bu sefer de ileride tekrar oynamak istediği zaman tekrar almak zorunda kalıyor, oyunun piyasası düşmeden çabucak bitirip takaslamak ya da satmak zorunda kalıyor. Pes 2020 mesela Gamepass'e gelmiş sen bir Ps cafeye git çok nadir exc oyun ya da aksiyon oyun oynayan görürsün ama herkes Pes oynar. Şimdi sen bu Pes oynayanlara Gamepass'i anlat bak Xbox'a geçiyorlar mı geçmiyorlar mı o zaman daha net görürsün. Exc oyun satış rakamlarına da bakınca zaten exc oyunun aman aman satışlarının olmadığını da görüyoruz.

İdrak İstimlak

15.12.2019 13:51:02

+1
Hocam hemen mesajımin üstünde bir mesaj var, evet bunlara cevap vermek şart değil ama ne diyor bu üye; memnuniyet oranlarına bakın, satış rakamları yetmez. Arada bu tip mesajlar görünce cevap veriyorum, mesele kavga çıkartmak falan değil, forumda yeni biri değilsiniz, benim bu tip seviyesiz cevaplar vermeyeceğimi bilirsiniz. Anlamadığım konu şu, ben foruma bilgi almak, bilgi paylaşımı yapmak ve arada eğlenmek, gülmek için giriyorum. Bazılarına bu dert olmuş, sanki bunlardan izin almamız gerekiyormuş veya herkesin mesaj kotası varmış gibi. Bu tip mesajları gördükçe daha da yazasım geliyor açıkçası.

Persona_6

15.12.2019 13:24:24

+1
Evet en iyi telefon iphone, millet koyun mu gidip android alsın , en iyisini tercih ediyor ki bu ksdar çok satıyor.[:'(]

Dark-Samurai

15.12.2019 13:23:28

0
[8D][:'(][8D]

zartzurt456

15.12.2019 13:21:10

+2
senin bu yaptığın koyun pisikolojisi :D millet alıyorsa iyidir abi ciaz demek gibi bişey oluyor :D iphone ve android kavgası gibi iphone çok satıyor sa en iyi telefon o der gibi oluyor senin bu yaklaşım. senin gibiler yüzünden playstation un kaderi nintendo gibi olacak gibi duruyor. beli başlı bazı marka oyunlarn 10 çeşit versiyonu ile güçsüz ciazlara çıkarmak ve diyer oyunları konsoldan dışlama devrine doğru gider bu tavır nintendo bile vaz geçti bu politikadan ve nintendo swich e diyer firmalarında oyunarını port etmeye başladı. böyle fanboy luk ile anca kendinize zarar veriyorsunuz.

Persona_6

15.12.2019 13:20:16

+2
Bir 70 milyon fark yiyecek yeni buzdolabı pardon hoparlör bizim uykularımızı niye kaçırsın lan ?

BlackTower_35

15.12.2019 13:19:27

0
Kendimi bildiğim sürece sıkıntı yok hocam :)

Dark-Samurai

15.12.2019 13:17:46

0
Bir playstation sever olarak senden ümidi mi kesmedim umarim dogru yolu en kisa zaman da bulursun.

Dark-Samurai

15.12.2019 13:09:02

0
Her yorumun birbirinden degerli. Her yorumuna %100 katiliyorum. Bu ara da bize yazmaya firsat vermiyorsun. [:'(]

Max_Kolesne

15.12.2019 13:04:09

+1
Hocam kusura bakmayın ama kendi kendinizle kavga ediyorsunuz artık konuda. 3 gündür yazı yazılmayan bir konuya aynı şeyleri tekrar tekrar yazmanın ben bir manasını görmüyorum.

İdrak İstimlak

15.12.2019 09:38:35

+6
Çok sattı ama diye başlayan cümlelerin ne kadar samimiyeti var tartışılır. Biri memnuniyete bakar, diğeri servislere bakar, biri hangisi az ses çıkartıyor ona bakar. Cidden bu tarz önerilerin sonu gelmeyecek, birileri Xbox One'i birinci ilan etmek için, bahaneler aramaya devam edecek. Yahu bu kadar insan almış, yetmemiş, konsola çıkan oyunları 10, 12, 18 milyon satmış, yetmemiş insanlar memnuniyetini ifade etmiş ama bu bazılarına yetmiyor. Biri çıkıyor gidin memnuniyet araştırması yapın diyor, biri geliyor anırırcasına olmadık şeylere kalitesiz bir ifade ile gülüyor. Cidden nasıl bir kafa bu abicim, insanlar neyin kafasını yaşıyor? Yahu övdüğü konsolda, ovmekten yere göğe sığdıramadığınız oyunlardan bazıları bir milyon bile satamamisken 18 milyon satan oyuna kemcirmek nedir, taparcasına sevdiğin konsolun 2.5 katından fazla satan konsol hala deli gibi satiyorsa, bu neyin çabasıdır? Nesli kabul etseniz de, etmeseniz de PS4 eze eze kazanmış, oyuncuların birinci tercihi olmuştur. Yere göğe sığdıramadığıniz konsol da zaten 3. duruma düşmüş, oyuncuların en ufak bir ilgisinin olmadığı ortaya çıkmışken, lütfen abuk sabuk önermelerle insanları meşgul etmeyin...

Zooe

15.12.2019 08:32:12

0
4k değildir o 4k olsa duramassın (920p)

Zooe

15.12.2019 08:22:53

+1
Hayat sadece Matematik değildir.Yüzdelik hesaplanır Eğer hesaplanacaksada ,Ps4 kullananların kaçı memnun Vs xbox alanların kaçı memnun ..

Persona_6

12.12.2019 21:04:42

0
Çocuğum yok. O lafın gelişiydi, yoksa çocuğumun rızkını kesmem tabiki. Herkesin kendi görüşü tabi hocam. [:'(]

TsubasaXP

12.12.2019 20:40:08

+3
Xbox her zaman ikinci planda kalsın ben razıyım, kullanıcı dostu oluyor. Eğer oyunu çıktığında oynamam diyorsan oyuna para vermiyosun gamepass sayesinde. Gamepass yokken gold ile AAA oyunlar verdi Ps tetris verirken. Playstation sağlam marka Xbox oyuncu dostu. Rekabet her zaman iyidir gelsin yeni nesil.

alican88

12.12.2019 18:27:10

+2
Cocugun varmi hocam? Siz ps5 alabilirsiniz ben dusunmuyorum simdilik..saydiginiz oyunlar icinde bloodborne yi cok sevdim ve platinledim digerlerinide standart bitirip gectim..spidermani bitirmedim bile yarim biraktim..bu 7 yillik ps neslinde 3-4 oyun ilgimi cekti bitirip gectim..sizin yasadiginiz haz ile benim yasadigim haz farkli oyuzden o konuda tartismamiz pek mantikli degil :)

Persona_6

12.12.2019 18:04:32

+1
Ben switch i mario odyssey için aldım. Yoksa assassin's creed witcher 3 için switch alan 1 kişi yoktur dünyada. Özel oyunlar konsol satışlarından 1 numaralı faktördür. O yüzden 2 yıllık switch 6 yıllık xbox one ı geçti.

Persona_6

12.12.2019 18:00:27

+3
Yılda 2-3 tane 9-10 saatlik oyun için konsol alınmaz mı? Ben bloodborne için , spider man için, last of us için god of war için çocuğumdan keser yine o konsolu alırım. Bu oyunların yaşattığı hazzı her sene birbirinin kopyası oyunlardan sen alıyorsan buyur devam et Ps5 i alma.[:'(]

Dark-Samurai

12.12.2019 17:57:29

+1
Aynen hocam sen dogrusunu bilin. [:'(] Zelda bile manyak bir oyun izlediklerim ve duyduklarim kadari ile. Ah be nintendo, konsol cikarmasaydi şu guzelim oyunlarini playstation da daha da iyi grafiklerle oynasaydik. Adamlar o konsola bile zelda gibi detay manyagi oyun yaptilar.

İdrak İstimlak

12.12.2019 17:19:37

+4
Switch'teki Gamepass ta 5.90 mis hocam, adamlar Gamepass la costular bir kere... Yalnız böyle şakalar yapıyoruz ama bu sarkazmı gerçek sanacak üyeler muhakkak olacaktır. Yahu switch bu kadar niye sattı, sadece mobil olduğu için mi, yoksa kaliteli exc. oyunları için mi? Hem de o neredeyse PS3 kıvamındaki gücü ile. Yani millet güce, servise, online yeteneklere falan bakmıyor, oyun varsa, alıyor, geçiyor...

Dark-Samurai

12.12.2019 15:26:16

0
Switch de gamepass var ondan dolayi ps4, xbox ve ps5 ten fazla satacak.

alican88

12.12.2019 13:11:17

+2
Bende bir xbox kullanicisi olarak soylemeliyimki bir tarafi ovecem diye onur tarafi itin bir tarafina sokmaya gerek yok..bu nesil xbox kazandi diyen yok zaten..gerek satislarla gerekte exc.basarisiyla nesli ps4 ezici bir ustunlukle kazandi..lakin bu demek degildir xboxtaki gamepass ve ea accesi kucumseyeceksin..gayet bal gibide mukemme bir sistem ve suan xbox a bu hizmet guzel kazandiriyor..girelim bakalim ps formlarina kac yuz kisi metro exodus,devil may cry ve pes20 ye ne paralar verip almis??? Ayrica bu sadece bir ornek...bu oyunlar gibi onlarca AAA mevcut gamepass te ve 3 ayligi bir paket sigara parasinin bile yarisi...5,90₺ ye 3 ay boyunca pes20 ve bircok aaa oyunu oynayabilecegin bir sistem mi var ps de yada switchte?? Evet nesli kaybetmis olabilir xbox ki en basta yaptiklari hatalarin haddi hesabi yok ama ondan sonra hezimetin verdigi gazla gelistirdikleri servisler suan en oyuncu dostu servisler..suan xboxin servislerine ne ps yetisebilir nede nintendo yetisebilir..gelinen son noktada xbox,servisleriyle oyuncu dostu bir konsoldur..illa exc diyorsanda "SAHSEN" yilda 2 kez 9-10 saat oynacagin oyun icinde konsol alinmaz..es,dost en kotu 1 hafta konsol kiralar oyubu yalayip yutarsin zaten..

-OdATA-

12.12.2019 11:59:50

+1
iyi de ev konsolu değil el konsolu. en başarılı ev konsolu ps2. ondan sonra şuan ps4 var. wii ev konsolu evet ama 3. konumuna düştü.

dark dragon

12.12.2019 09:54:10

+1
ps2'yi geçemez hiç biri satış açısından

zed

12.12.2019 08:41:54

+5
"4K Bluray okuyucu Xbox One S'den beri var öbür tarafta" Bluray'i geliştiren zaten Sony. Ps3'de bluray kullanılırken Xbox 360'da hd-dvd kullanıyordu. Microsoft bu dönem konsol rekabetini büyük hezimetle kaybetmiştir net. Konsola özel oyunları Pc ye çıkararak da iyice sıvamışlardır.

İdrak İstimlak

12.12.2019 07:41:03

+5
Aynı bakış açısıyla Xbox'ta bir çok konuda PS4'ün yolundan gitti diyebiliriz. Neslin başındaki bir çok olumsuz politikalarından vazgeçtiler, ikinci el oyun, devamlı online olma zorunluluğu, exc. oyunlar yapmak için stüdyolar almaları, Kinect'ten vazgeçmeleri, hatta oyun bölümü liderlerini bile değiştirmeleri hep PS4 kanadının başarısı sonrası gelmiş kararlar. Bu açıdan bakınca da, Sony başarılı olmuş diyemez miyiz? Ancak ben yine bunları bir kenara koyup, oyun pazarında hala en önemli öğenin oyunlar olduğunu söylüyorum, oyuncuların servislerden ziyade o platformdaki oyunlara baktıklarını, oyun satış miktarlarının, konsol satışlarının bunun kanıtı olduğunu, bu yüzden neslin en başarılı konsolunun PS4 olduğunu ifade ediyorum. Switch'in, PS4'ten daha fazla satabilmesi için de, önümüzdeki nesil konsolların karşısında Nintendo'nun ne kadar dayanabileceğine bakmak lazım. Henüz PS4'ten daha fazla satabilecegi kesin değil bence...

gyulanemeth

12.12.2019 01:54:02

+9
Hocam burada kimse Xbox One PS4'den çok sattı demiyor ki neden dönüp dönüp PS4 daha çok sattı diyorsunuz? İnsanlar Xbox'ın hizmet ve servisleri daha iyi, gelecek nesildeki standartları yine Xbox belirledi diyor. Yoksa Xbox geçen nesilde de satışlarda Wii ve PS3 ardından üçüncü olmuştu. Ama o zaman da Xbox'ın servis ve hizmetleri daha iyiydi. PS kullanıcıları Live Gold ayarında bir online tecrübe için bir nesil bekledi adeta, ancak PS4'de yetişebildi Xbox'a. Sony kendi mimarisine elveda dedi x86 tabanlı mimariye geçti. Şimdi yine öyle oluyor. Gamepass gibi abonelik sistemleri, geri uyumluluk, cross-platform gibi hizmet ve servisler için PS tarafında yine yeni nesli bekliyoruz. PSNow falan yeni yeni hazırlanıyor, EA Access'e çok geç izin verildi, cross-platform için yıllarca ayak diretildi. Şuna röportaja bir bakın: ( https://www.wired.com/story/exclusive-playstation-5/ ) PS5'e 4k Bluray okuyucu gelecekmiş, yeni dualshock haptik titreşimli olacakmış bu sayede granturismo oynarken asfaltı toprağı ayrı ayrı hissedecekmişiz çok müthiş deneyimmiş falan filan. 4K Bluray okuyucu Xbox One S'den beri var öbür tarafta. Xbox kolları on yıldır haptik titreşim kullanıyor. Bi Xbox kolu alıp Forza oynasınlar PS5 beklemeye gerek yok asfaltı hissetmek için. Çıkışında aldım PS4'ü, yıllardır bir arpa yol gitmedi. PS 3.5 olarak kaldı. Çok satmak elbette her firmanın temel amacı, ama çok satan konsolu kullanmak oyuncuya ne kazandırıyor onu da bir düşünmek lazım. Sonuçta Recep İvedik de her yıl milyonlar izleniyor..

Max_Kolesne

12.12.2019 01:06:15

0
Hocam Switch kendi neslinin sonunda PlayStation 4’ten de, Xbox Scarlett’den de, PlayStation 5’ten de daha fazla satmış olacak çok büyük ihtimal. Wii’den sonra gelmiş en başarılı ev konsolu şu an Switch satış hızı açısından.

İdrak İstimlak

12.12.2019 00:11:17

+3
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Ya arkadaşlar yapmayın lütfen, an itibari ile 3. sıraya düşmüş bir konsolu neslin galibi ilan ederek bizimle dalga geçmeyin. Bakın insanlar doğruyu söylüyor diye saldırıyorsunuz, hakaretler ediyorsunuz ama bu yaptığınız da hakarettir.

Dark-Samurai

11.12.2019 15:33:34

0
Neyse noktayi koyalim artik. Edit : mesajlari yonetim siliyor.

zartzurt456

11.12.2019 15:29:52

0
billete laf atıp sonra msj silmekte ayrı bir olay. millete hakaret ediyorsun sonra msj larını siliyorsun. troll yapcak başka konu bul. sen böyle davrandıkça millet de senin anlıyacağın dilden konusur insanca konuşmaktan anlamıyorsun senin bildigin dilden konuşalım o zaman , hebele hupele ps4 bam bam çuf uf exc hippi holay prp pr huüele hepele çifi fi kel youtuber çüf çüff...

Dark-Samurai

11.12.2019 14:56:03

0
Eski uyeydim cizdiler beni.

-OdATA-

11.12.2019 14:43:45

+7
biri 100 milyon, diğeri 40 milyon satmış kazanan xbox diyorlar bu cümleye bile fanboy derler abi yapmayın. tam tersi olsaydı ps4 diyene gülerdim. kıyaslanacak bir şey kalmamış ki.

BlackTower_35

11.12.2019 14:34:34

0
Foruma 2012 yılında üye olmuşsun Xbox 360 zamanını nereden hatırlıyorsun dostum? Bırak millet neyi severse sevsin illa ps4 veya illa xbox alacak oynayacak diye bir kaide yok.. Xbox unda kendine göre artıları var playstation ın da var.. Bunu kavgası bitmez hiçbir zaman..

zartzurt456

11.12.2019 14:32:47

0
fazla youtube bakma derim :D enes batur uda takipten çıkar bence fazla izleme onu

Dark-Samurai

11.12.2019 14:20:35

+1
Ne amacla sordugunu anladim. Şu xboylarin kenetlenip birbirlerine avukatlik yapmalarina bayiliyorum. Xbox 360 zamani da oyleydi simdi de oyle. Ne soyleyeceksen açık açık soyle cekinme.

pirate19

11.12.2019 14:04:56

+1
Yaşın kaç dostum

zartzurt456

11.12.2019 12:15:07

0
mor renk güzeldir tabsiye ederim.

sata90

11.12.2019 11:49:48

+1
Sunulan hizmetlere bakıldığında xbox'un öne geçtiğini düşünüyorum. 185 TL'ye 15 aylık gamepass ultimate ve 65 TL'ye 12 aylık ea access alarak 12-15 ay boyunca oyunlara para vermeden kardeşlik sayesinde yarı fiyatına bir çok oyunu oynuyorsunuz. Bu oyunlar arasında pubg, rocket league, minecraft, forza horizon, gears, metro, halo gibi son derece başarılı oyunları oynayabiliyorsunuz. PS tarafında ps now gibi bir sistem var ama henüz türkiye'de yok. Ps now olsa da ayrıca psn plus istiyor şu an için. ayrıca ea access de yıllık 169 tl. Evet satış sayısı daha az/daha çok olabilir ama bu kullanıcı açısından kazananı değil hangi şirketin daha fazla kar elde ettiğini gösterir. God of war, uncharted 4, last of us gibi oyunlar gerçekten başarılı oyunlar ancak fiyat/performans açısndan değerlendirme yapıldığında sunulan hizmetler xbox'u türkiye şartlarında öne geçiyor. en basit hesaplama ile ps'de rocket leauge oynamak isteyen kişinin şu an 180 tl psn plus ve 90 tl oyun için ödeme yapması gerekiyor.

Erkka

11.12.2019 10:32:32

0
Kingdom Come: Deliverance, AoE, FH4, Metro Exodus, Outer Worlds, Hellblade.. Say say bitmez. Bunlara çöp diyen adamı gerçekten muhatap almak çok üzücü olur. Zaten beni alıntılamış, cevap vermeyince mesajını silmiş bu gamepass oyunlarına çöp diyen arkadaş. :)

snakefatih

11.12.2019 09:55:53

0
5₺ ye gamepass alıp PC de gears 5 i bitirmiştim. Gamepass çöp diyen oyundan anlamıyordur

ozi_41

11.12.2019 08:48:29

+2
Evet xbox için serin hikaye bak bak serinle
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

gorkem0707

10.12.2019 11:19:35

+1
Bir bilgisayar oyuncusu olarak x box one s aldim idaretten yeni x box bekliyrm one s ile konsola aslismaya calisiyrm . Aklimi ... Keske daha oncede alsaymisim gayet basarili ve e.karti ram derdi olmadan 4k oyun oynuyorum acayip guzel 1tb 1 gunde 700 gb doldurdum oyun fiyatlari makul . 65 tl verip ea games de rahatca takiliyrm 1 sene daha ne olsun klavye mouse destegi de var 28 oyunda .

Evren7

10.12.2019 09:02:46

+6
Türkiye ve Japonya'da ps olabilir ama dünya genelinde xbox. one x ps4 pro'yu katlar 4k grafik konusunda. fanboyluk yapmıyorum. her iki cihazı da zamanında kullandık.şu an için kral one x

BlackTower_35

10.12.2019 02:10:47

+1
Gamepass ps de olsa kainatın kralı yaparlardı. Xbox da olduğu için çöp yapıyorlar. İnşallah artık ps ye de gelir şöyle bir hizmette yaralanırız herşeyden çok isterim ps ye gelmesini..

zartzurt456

10.12.2019 02:02:46

+9
gamepass a çöp diyen tayfa ps4 de 600tl oyunlara :D camdan ekmek banan tayfa :D:D:D

Kim Kitsuragi

9.12.2019 22:25:23

+1
nintendo

pirate19

9.12.2019 22:17:57

+3
Herşeyi bokla da gamepassi de boklama be bilader. Komik bile değil

Erkka

9.12.2019 17:28:00

+5
2009-2013 arası konsol forumları çok daha güzeldi. Atışmalar daha tatlı dille yapılırdı ve trollüğün bile bir sınırı vardı. Şimdiki çocuklar, arkadaşlar bir ürüne sahip olunca onun avukatlığını yapmaya başlamış. Bu nesli PS cephesinin aldığını düşünüyorum. Doğruya doğru. Ancak Gamepass'te çöp oyunlar var diyen adamın da yorumunu ciddiye almam, siz de almayın. Bunlara cevap vermezseniz, ilk ona buna sataşırlar, sonra sessizce uzaklaşırlar. Adamlar 3-4 ayda bir 1 lirayla 10 lira arası bir fiyat belirleyip sürekli bu(Gamepass) servisi satıyor. Gelecek nesilde böyle olur mu bilemem ama şu anda bu servisi gerçekten açıp kullanan, oyun bakan arkadaşlar eğer oyunlara çöp diyorlarsa, en yakın göz veya ruh sağlığı hastanesine gitsin.

Max_Kolesne

9.12.2019 16:55:22

0
Başlık tam patlamış mısır alıp izlemelik yahu. Ps4 bu nesilde başarısız oldu diyen mi ararsın, Game Pass oyunları çöp diyen mi ararsın her şey var. Neyse ki bu insanlar futbol ve otomobil genelde takılmıyorlar, bir de oralarda cevap yazsalar forum iyice çekilmez hale gelirdi

gyulanemeth

9.12.2019 15:44:34

0
Bakın bundan bahsediyorum. Sırf cevap vermek için cevap veriyorsunuz. Gamepass oyunları kendisine has değil ki? Outer Worlds, Wolfenstein II, DMCV, Metro Exodus gibi bildiğimiz oyunlar. Bunları gamepass ile de oynasanız aynı oyun, satın da alsanız aynı oyun. Şimdi DMCV'i 5 liraya gamepass ile de oynasanız Metacritic puanı 88, 500 lira verip alsanız da Metacritic puanı 88. Gamepass ile oynayınca oyun niye kaliteden uzaklaşsın? DMCV aynı DMCV, et aynı et, bi yerde yahni daha pahalı fark bu.

Football Always

9.12.2019 15:42:30

+1
Pc var arada işlerimi hallediyorum, hiçbir oyunu beni çekmiyor, çünkü mouse ağırlıklı fps ve rpg türü bana hiçbir şey ifade etmiyor. Ds4 bağlayıp futbol oyunu da oynadım, konsol konforunu ve o rakipleri, o keyifi bulamıyorum, tercih meselesidir bu ve benim tercihlerim açık/net şekilde playstation exclusive lerinden yana, konsol oyunculuğundan yana

gyulanemeth

9.12.2019 15:36:30

0
Çok basit şeyler anlatıyoruz aslında ama insanlar niyeyse onur şeref meselesi haline getirip sidik yarışına çeviriyor hemen. Çocukluğunu atari salonlarında da geçirsen argümanların yanlış. 1. PC oyuncuları konsol exclusivelerinden mahrum kalıyor demişsin; konsol oyuncuları da pc exclusivelerinden mahrum kalıyor. Age of Empires mı oynuyorsunuz diye sormuşsun, evet arada oynuyoruz. 2. Kaliteli uç noktadaki oyuncular konsolda oynuyor demişsin bu işin profesyonelleri PC'de, turnuvaları da PC ile yapılıyor: https://en.wikipedia.org/wiki/Esports#Tournaments Sadece maliyet ile ilgili iddian doğru, ona da itiraz etmedik zaten.

Football Always

9.12.2019 14:51:21

+2
Neydi bu çoban salatası mı? Ben sana hangi platformda ne oynadığını sormadım ki, bana göre oyun dediğin oyun konsolunda oynanır, onu yazdım, ki online server lardaki oyuncular hep kaliteli, uç noktada oyuncular. Pc de PES oynadım herkes leblebi gibi goller yiyordu en basiti. Ha sana göre de konsol dediğin tost makinesidir, bir başkası da konsolu bulsa bomba ihbarı üzerine karakolu arar, ne olduğundan haberi yoktur ama gelir burda yorum yazar. Ben bu işlerin içinden geldim, bu oyun muhabbetine okulu zor bitirmiştim, ilkokulda okuldan kaçıp simit harçlıklarıyla jeton alan, jetonlu atari salonlarının tozunu yutmakla başlayıp, kara kutu, micro genus, Sega mega drive 2, playstation serisi ve pc, neyin ne olduğunu iyi bilirim, bana bişey anlatmaya kalkma hiç

gyulanemeth

9.12.2019 14:31:07

0
Yahu arkadaş elli defa cevap verildi hala şu yazılıyor. Exclusive her yerde var. Konsol oyuncusu sayılırım ben, daha önce de yazdığım gibi Xbox da PS4 de var bende ve genelde bunlardan oynuyorum. PS4 exclusivelerin hemen hepsini oynadım. Ama exclusive dedin mi PC hepsini tokatlar. Sadece Total War serisi PS4 ve Xbox exclusivelerini üst üste koyar sallar. O beğenmediğin Age of Empires’dan konsollarda bir tane yok. Eşi benzeri yok. Oysa ortalık Uncharted; God of War klonu dolu. Tamam konsollar daha ucuz, daha konforlu, daha ulaşılabilir, daha istikrarlı. Ben de o yüzden %90 konsollarda oynuyorum. Ama allah aşkına konsol exclusive ve PC kelimelerini aynı cümlede kullanmayın. PC’nin en güçlü yanı bu.

deadlight54

9.12.2019 14:00:03

+5
Xbox mı kazandı? Şakaysa komik ciddiyse daha da komik. Bir Xbox kullanıcısı olarak söylüyorum ki PS4 Xbox'ı paspas etti paspas. Hiç kimse de yok en güçlü konsol var, yok gamepass var, yok EA Access var diye saçmalamasın. Gamepass'i de EA Access'i de kullandım gayet güzel servisler ama bu nesili nasıl xbox kazanmış oluyor? Satışlarda PS4 fark atıp tur bindirdi Xbox'a, exc. oyun konusuna hiç girmiyorum bile. Bu nesilin galibi PS4'dür hiç kimse maval okumasın. Xbox'ı kurtaracak olan Gamepass veya EA Access değil, exc. oyunlardır. Gelecek nesilden tek istediğim bu iki firma dibine kadar rekabet etsin, ben kazanayım.

zartzurt456

9.12.2019 13:31:21

+1
xbox kazandı.konu kilit.(nokta)

pirate19

9.12.2019 13:22:26

0
Ne boş tartışma dönüyor yav. Tartışma bile değil sidik yarışı

Football Always

9.12.2019 13:19:51

+1
Yıl olmuş 2020. Hala oyunculuğu oyun konsollarında değil de yerli araba parasına oynamaya çalışanlar var, hem de konsol exclusive lerinden mahrum şekilde... 10.000tl üstü para verip rpg-fps mi oynuyorsunuz? Age of Empires falan mı? Konsol online server içindeki oyuncu kitlesi çok başka

İdrak İstimlak

9.12.2019 12:44:14

+4
Yapılan her düzgün açıklamaya, şuursuzca saldıran birileri var ve bu kişiler ortaya konan fikirlere karşılık düzgün bir cevap vermiyor, veremiyor. Bahsettikleri linç işini görüyoruz ki, bizzat kendileri WhatsApp gruplarında organize olarak yapıyorlar. Suçladıkları kişilere de şu, şu kişiler bu işi yapan kişiler diyemiyorlar. Tekrar soruyorum, bu konuda benim organize ettiğim ve buraya gelip, sizin deyiminizle "mal, mal" yorum yapan kişiler kimdir, nerede organize oluyorlar? Açıklama bekliyorum, bildiğinizi iddia ettiğiniz ciğerimizde ne var? ...

SacredDivinity

9.12.2019 12:35:09

+4
Oyuncu olmayanların xbox demesi normal

Dark-Samurai

9.12.2019 12:21:18

+3
Millet calismaktan zaman bulupta doya doya oyun oynayamiyor, birazcık zaman bulsa da ps4 te ki efsane olmus exclusive leri oynuyor o da yetiyor. Olsa olsa dediginiz gamepass servisi zibilyon tane kaliteli oyunlardan uzak olan bir servisten baska birsey degil. Atalarimizin dedigi gibi "Ucuz etin yahnisi olmaz"

Philipp_Plein

9.12.2019 12:20:25

+2
Serin hikaye reis.

ozi_41

9.12.2019 11:56:20

+6
Neslin kazananı açık ara ps4 sonra switch hatta switch in başarısı muazzam adamlar kaç sene sonra çıkmasına rahmen xbox ı yakaladılar satışta. Bu zamana kadar çıkan bütün xbox ları aldım ama bu nesil son. Bir daha almam. Dünyanın en güçlü konsolu diye tanıttıkları konsolun lansmanında adamlar 4k minecraft gösterdi rakibi god of war gösterirken Ellerindeki sağlam studioları kaçırdılar remedy bungie gibi Yeni ip yapmayı bırak ellerindeki fable alen wake gibi oyunların devamı bile gelmedi. Halo halo forza forza geow geow anca Bunlarda artık pc de var pc topla geç daha iyi

Erkka

9.12.2019 10:52:54

+1
Düzgün yorum okumaya geliyoruz, işiniz gücünüz atışmak ya. Özellikle şu konudan bu arkadaşları banlasalar keşke de mesaj yazamasa kendileri.

Dark-Samurai

9.12.2019 10:36:11

+4
Bir daha ki sefere yorum yazarken ayık kafayla yaz olur mu.

Persona_6

9.12.2019 10:29:05

+1
Exclusive oyunlarla Ps4, Gamepass ile xbox kazandı. Kaybeden yok.

İdrak İstimlak

9.12.2019 08:18:49

+1
Hocam buraya salınanlarla kimi kast ediyorsunuz, genel olarak PS4 ile ilgili olumlu şeyleri yazan ve bahsettiğiniz üsluba sahip tek kişi benim, diğer taraftan Xbox ile ilgili bayağı benzer şeyler yazan kişiler var. Sizin dediğinizden ben bir şey anlayamadım, bahsettiğiniz bensem, bu konuya çağırdığım kişiler kim, ben değilsem bu bahsettiğiniz Xbox kullanıcıları kim? Ayrıca nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz, bildiğinizi iddia ettiğiniz şeyi kimden duydunuz ve neye dayanarak iddia ediyorsunuz, merak ettim?

zartzurt456

9.12.2019 00:58:10

0
ps4 pro şu an lag ve blur ve 25fps konsolu oldu. bazıları hala anlamış değil sony resmen mileti 4k konsol diye kandırdı ilk çıktıgı vakit. aynı olayı ps5 dede yapacaklar artık sony devri bitti şirket batarlarda şu an ps5 olayı tutmaz ise bu nesilde sony diye bir şirket kalmıyacak.

Max_Kolesne

9.12.2019 00:45:27

0
Hocam Xbox zaten 3 sene Game Pass uyeligini neredeyse hediye ederek sizin gibi pek cok kisiyi kendisine bagladi bile gelecek nesil icin. Microsoft kesinlikle bu nesildeki hatalarını yapmamaya kararlı gözüküyor, oyuncuları karsilarina almanın sonuclarini cok net gördüler bu neslin basında.

Guest-AEF248198

9.12.2019 00:30:30

0
Zaten bu şekilde devam ederse Ps 5'de Sony baya zorlanacak çünkü karşısında bu sefer bu nesildeki gibi bir Microsoft olmayacak.

agahefendi10

8.12.2019 23:18:06

+3
Daha geçenlerde

MrVader

8.12.2019 23:17:24

+3
Ps4 ün exc dışında bir albenisi yok diyen felan olmuş ne bekleniyoki çamaşır felanda mı yıkasın makine..100 milyon civarı satmış cihaza karşı Xbox savunmak çılgınlıktır ps4 açık ara farkla kazanmış ve yatırımcısınada oyuncusunada kazandırmıştır...

oup59

8.12.2019 22:15:33

+2
Illa ki birisinin kazanmasina gerek yok. Oyle bir tartisma oluyor ki sanki her nesilde tek hakkimiz var. Exclusive oyunlarini oynamak isteyen Nintendo ve PS4 alir, oyun Pc kurmak istemeyen/ihtiyac duymayan Xbox ve Gamepass alir ve oyunlarini oynar.

BlackTower_35

8.12.2019 21:40:23

0
Hakkımızda WhatsApp grubunda mal mal konuşanlar var. Buraya salanlar var.. Troll Clubu sizi.. Ciğerinizi biliyoruz sizin..

besttrr

8.12.2019 20:26:47

+2
Ps4 tartismasiz galip. Geçen jenarasyonda her ne kadar xbox 360'ın kirmizi isik fiyaskosu olsa da bence 3. Neslin kazanani acik ara xbox 360'dı. Online oyun kavramina sonyden cok daha hizli ve iyi sekilde adepte olmustu ve gamepad cok daha iyidi. 4. Nesilde online oyun ve gamepad noktasinda fark kalmadi. Hatta belki bir tik daha iyidi sony. Exclusive oyunlarla ezdi geçti sony. Ayrica ilk xbox one gerek tasarim gerek donanimsal ozellik gerekse o disardaki adaptoruyle direk kaybetmisti zaten. One S çıkmasaydı tutunamazdı bile. One S kurtardı xbox'ı bu nesilde. Pro gamerlar için xbox one x yine tutunmayi basardi. Ama bunlar kaybedilen savasta onuru yitirmeme hamleleri olarak kaldı.

İdrak İstimlak

8.12.2019 19:58:39

+3
Gayet efendice ve düzgün üslupla yazılmış mesajlarımı stalk'larken, karşına çetin biri çıkınca foruma küsen, sessizliğe gömülen kendinsin. Seni o duruma düşüren kişiyi tanımam, seni, senin üslubunla bu duruma düşürmüş olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ayrıca o ikinci elle ilgili ifade ettiğin cümleleri ben kurmadım, asla da öyle bir cümle kurmam. O yalanı sana her kim ilettiyse, gelsin benimle yüzleşsin. Ayrıca sırf bunu yazarken benim biriyle iletişim halinde olmamı eleştirirken, senin de kimlerle iletişim halinde olduğunu bir nevii itiraf etmişsin. Forumda geçirdiğim vakit, yazdığım mesajlar beni ilgilendiriyor, sana veya bir başkasına sorup, izin alacak değilim. Bu işin belli standartları mı var, yoksa hep 12- 13 yaşındaki online arkadaşlarınızı avuttuğunuzdan, bu yaş skalası üstündeki insanların yanıtları ağır geliyor diye mi böyle yazıyorsun? Şu forumda bugüne kadar mesaj yazdığım en düzeysiz üyelerden birisin, öyleki cevap veremediğin durumlarda, insanların özeline kadar girecek seviyelere düştün, bir de burada millete ahlak dersi veriyorsun. Sağdan soldan, hakkımda duyduğun, özel hayatıma ilişkin lafları konu eden birinin verdiği ahlak dersine bak, hizaya gel.

Ziromen

8.12.2019 19:44:56

+1
Bu neslin ilk yarısında önceki nesilde oynadığımız oyunları bize ikinci kez sattılar onları oynadık, ikinci yarısında ps4 özel oyunlarıyla vites arttırdı, xbox da geri kalmamak için arkadan yandım anam diye bağırarak gelmeye çalıştı ama nefesi yetmedi, neslin başındaki salak çıkışlarını gamepass ile özür mahiyetinde telafi etmeye çalıştılar, aradanda nintendo switch ile kafayı çıkarttı, nesli ps4 ezici bir üstünlükle kazandı, bu neslin özeti benim için böyle.

rick dangerous

8.12.2019 19:40:46

+1
Copy/paste değil güzelim hepsini izledim rahat ol Küfürbaz Haydo çırağını çağırıp, saçma sapan hakaret ettirmekten başka birşey yapamıyorsan neden muhatap alıp, hakaret eden adama cevap yazayım?????? Kendin bile o kadar ufaldın ki; Game of Thrones'un, kurgu gereği babası (sadece ilk sezonlar'da) bilinmeyen John Snow karakterine p*ç çağrışımı yaparak rezil, yerin yedi kat dibinde bir mizah seviyesine inerek hiç bir anlamı, mantığı olmayan SNOW ismini takmaya, yakıştırmaya çalışırsan seni adam yerine koyup neden muhatap alayım? Bizzat kendi ağzınla, o aptal lakabı kullandın ayıptır, kaç yaşında adamsın birde Küsmek gibi şeyler, forumda çocuk gibi herkese sataşan, forumda yatıp kalkıp, herkese cevap yetiştirme gayesiyle nefes alan kişilere mahsustur. Foruma ayda yılda bir giriyorum. Seni daha da muhatap almam, yine çırağını çağırıp, saçma sapan hakaret ettirebilirsin watsapp'tan haber verip. İkinci el bölümünde konsol ilanı açtığımda bile, gıcık oluyorum bu adama diye ilanını baltalamam gerek dediğine kadar biliyorum rahat ol[:'(] Biraz özel oldu arkadaşlar kusura bakmayın, yöneticilere şikâyet ettiğim halde hiç bir aksiyon alınmıyor o yüzden serzenişte bulundum. Birde fikirlerimiz savaşsın derler orada burada Ayıp gerçekten.

İdrak İstimlak

8.12.2019 19:25:33

+2
Bak hala anlamıyorsun, ben kalite single player oyunların filmlere benzediğini, competetive oyunların da dizilere benzediğini söyledim. Her iki kendi içinde bir tür. Seveni var, sevmeyeni var. Gamepass gibi servislerin, film sektöründeki diziler gibi yapımları oyun dünyasına getireceğini, zamanla kaliteli oyunları da öldüreceğini söylüyorum. Buradan nasıl o copy/paste ettiğin dizilere laf ettiğimi çıkarttın? Dizilere karşı değilim, aynı online oyunlara karşı olmadığım gibi, hatta isteyen DLC satsın, mikro ödeme koysun. Ben dizileştirilen filmlere karşı olduğum için, aynı içine mikro ödemelerin, zoraki online modların basıldığı, son dönemdeki kıl, tüy toplanan açık dünya oyunlara karşıyım. Yalnız geçen sefer küstüğün gibi yine küseceksen, baştan söyle, boşa efor sarf etmeyelim. Malumun olduğu üzere, o olaydan sonra foruma mesaj yazman aylar sürdü, tekrar böyle bir yıkım yaşamanı istemeyiz değil mi?

rick dangerous

8.12.2019 19:16:04

+1
Steven Spielberg idealist bir insan değil (o kadar aç gözlü ki; George Lucas'ı bile yoldan çıkarttı Indiana Jones serisini mundar etti, üstelik 3-4 milyar dolar gibi servete sahip olduğu halde) tamamen duygusal bir durum söz konusu ve Hollywood'un genelinde bu durum hakim. Geçen sene düşük bütçeli Netflix yapımı Rome filmi Oscar'a aday olunca, 700 milyon dolarlık Black Panther filmi de adaydı ve komik bir manzara çıktı ortaya. Bütün büyük aktörler, dizilere kayıyorlar şu dönem, çünkü temiz ve düzenli bir likit mevzu bahis burada! Henry Cavill'in Witcher'da oynaması Jason Mamoa See'de boy göstermesi, Marvel gibi dinamo filmlerin aktörlerne dönemsel örnekler teşkil etmektedir. Game of Thrones Battlestar Galactica House MD Dexter Prison Break The Sopranos Breaking Bad True Detective Spartacus Mr. Robot The Wire Hannibal Sherlock The Oz Fargo Aklıma gelmeyen daha nice diziler var ki; tek başına 10 Hollywood filmi gücünde. Dizileri ve gamepass'i küçümsemek hiç akıllıca değil. Konu oyun fiyatları olmadığı gibi, dizi film de değil Comprende?

İdrak İstimlak

8.12.2019 19:02:53

+1
Yalnız şu da var, bir önceki nesil Xbox paralı online ve eleştirdiğimiz MS türevi olumsuz şeyleri getirdi, bu nesil Sony bunları taklit etti. Kesinlikle yanlış bir uygulama, önümüzdeki nesil bu Gamepass işini de cılkını çıkartırlarsa Sony ile hiç bir alakam kalmaz. Ben daha saf, kökenlerine bağlı klasik oyunculuğu seviyorum. Bu düzeni devam ettirdiği sürece Nintendo'ya, olmazsa PC'deki bağımsız oyunlara devam ederim. Senedimiz yok nihayetinde Sony'ye. Ama cidden durun ve söyle bir bakın, oyunlar neydi, ne oldu, nereye gidiyor ve MS'un bu gidişatta bir öncülüğü var mı bir düşünün? Buna okey'seniz sizin bileceğiniz iş, benim durduğum nokta ortada...

Philipp_Plein

8.12.2019 18:58:49

+1
İşte gerçekleri gören bir gamer. Tebrikler kardeş kör fanlara ışık oldun XBOX DEFENCE FORCE diye buna derim.

İdrak İstimlak

8.12.2019 18:58:00

+3
Geriye dönük uyumluluk kimin umrunda, yapılan araştırmalar kimsenin pek umrunda olmadığını gösteriyor. Xbox oyuncuları 4.5 aylık dönemde sadece 23 dakika kullanmış bu sistemi ve bunun sayesinde en geniş kütüphane Xbox'ta mı oluyor, yapmayın lütfen? https://kotaku.com/data-shows-xbox-gamers-arent-using-backward-compatibili-1795892978 Son iki yıldır en güçlü cihaz olmasına rağmen oyuncuların neden Xbox'a rağbet etmediğini nasıl açıklayacaksınız?

Philipp_Plein

8.12.2019 18:56:06

+1
Yahu bir insan neden PS4 alır çözebilmiş değilim? Yıl da 50 oyun bitiren adamın oynadığı 47 oyun multiplatform zaten ve bunları gercek 4K da açan ya da cok daha ucuza oynatan tek konsol One X. Hatta bu oyunların bazılarını game pass ile bedava oynuyor adamlar. Kalan 3 oyun ex desek bunların 2 tanesi PC ye de duyuruldu zaten(Detroit ve Death Stranding) yani koca Sony 2019’u Days Gone ile kapattı adamlarlar Microsoft kafasında hızla ilerliyorlar böyle devam.

gyulanemeth

8.12.2019 18:55:08

0
Buna katılıyorum. Gamepass modelini çok sevdim, Xbox’a geçmemdeki temel etkenlerden biri. Ama PS Exclusivelerini de çok severim. Çoğunu da arşivlik aldım kutulu. Ancak PS exclusivelerin Gamepass modeli ile birlikte işlemesi mümkün değil. Yeni nesilde PS’i bu yöne zorlayıp böyle exc oyunların sonunu getirmelerinden çekiniyorum açıkçası. MS’in mikro ödeme, paralı online gibi başka pis icatları da oldu daha önce. Sony de MS’u takip etmekte geri kalmadı hiç. Gamepass gibi bir sistem getirecekler illa ki, PSNow oraya doğru geliyor ama umarım exc oyunlarını bu sistem dışında tutup eskisi gibi yapmaya devam ederler.

İdrak İstimlak

8.12.2019 18:51:07

+1
Mesajımı yazarken Roma ve Irishman sorusu bekliyordum ama bu filmlerin hiç birisi ve daha önce ve bundan sonra yapılacak herhangi Netflix filminin bir Godfather, 12 Angry Man, 2001 Space Odyssey olamayacağını da gayet iyi biliyoruz. Spielberg gibi bir çok baba yönetmen bunu dile getiriyor, Copolla'nın neden bu işe girdiğini de anlamış değilim.

gyulanemeth

8.12.2019 18:48:13

+5
Sayfalarca süren tartışmanın sürekli tekrar düşmesi şunu gösteriyor, PS4’ün exclusive oyunlar dışında hiçbir numarası yok. Onda da geçen sayfalarda bir arkadaşın önerisiyle son on yılın en iyi on oyununa baktığımızda Nintendo exclusivelerinin hem sayısı daha çok hem de puanları daha yüksek olduğunu görüyoruz. Yani exclusivelere bakacaksak kazanan Nintendo. Geri kalan her alanda Xbox’ın üstünlüğü var: - Açık şekilde daha güçlü alet, konsolda alabileceğiniz en iyi grafik kalitesi onda. - Geri uyumluluk sayesinde hem daha geniş hem daha çeşitli bir oyun kütüphanesine sahip. RDR2 de var burada GTAIV de Mass Effect de. Üstelik bazıları 4K. - Daha iyi hizmet ve servislere sahip. Gamepass benzeri olmayan bir servis. - Cross-platform desteği ile oyuncu kitlesi daha çeşitli. Xbox exclusive oyunlarının çoğunu PC kullanan arkadaşlarınızla da oynayabiliyorsunuz. Windows 10’da Xbox iki tuş uzağınızda: Win+G. - Play Anywhere desteği ile exc oyunların büyük kısmını ve diğer oyunların bir kısmını ek ücret vermeden PC’de oynayabiliyorsunuz. Birinde başlayıp diğerinde devam edebiliyorsunuz. Evinizde bir PC varsa bir sürü oyunu tekrar almadan ikinci bir Xbox’a ihtiyaç duymadan coop oynayabiliyorsunuz. - Donanım desteği daha geniş. Şu an Xboxta çalışan tüm aksesuarların yeni konsolda da çalışacağı kesinleşti. Sony tarafından bir açıklama yok henüz. Bakalım PS5 çıkınca yedek Dualshocklarımız yine çöp olacak mı.. Sonuçta tüm bunları üst üste koyunca şöyle bir görüntü çıkıyor ortaya; exclusiveler için Nintendo geri kalan herşey için Microsoft.

Max_Kolesne

8.12.2019 18:41:48

0
Hocam filmlerde sonuç ortada diyorsunuz da, Netflix bu sene oscar için en güçlü filmleri çıkaran platform. Geçen sene Roma, bu sene the Irishman ve Marriage Story oldukça güçlü filmler.

İdrak İstimlak

8.12.2019 18:36:47

0
Ben MTC'ye kimsenin kefil olacağını düşünmüyorum, sonuçta key'leri nereden temin ettiklerini bilemeyiz. Kaldı ki, burada konuşulan oyun fiyatları, üçüncü kanallardan kaça mal ettiğiniz değil. Gamepass benzeri sistem zaten şu anda PS ekosisteminde mevcut. Stream ederek oynuyor, kendi sisteminde de oyunu indirirerek oyuna erişebiliyorsunuz ve evet gelecek nesilde Sony'de bu işe girecek. Ama bunu Sony yaptı diye savunacak değilim, bunu Sony'de yapsa oyuncular için kötü bir iş, başkası da... Bugün bir Netflix gerçeği var, Steven Spielberg yakın zamanda nasıl eleştirdi bu sistemi. Netflix yapımlarının kalitesizliği, film dünyasına ne getirdiyse, oyun servisi sistemi de aynı kalitesizliği getirecektir. Ha ben film izlemem, dizi hastasıyım diyorsan bu hizmet güzel ama filmlerde sonuç ortada. Oyun sektöründe de, kaliteli oyunlar film ise, Fifa, CoD gibi oyunlar dizidir, kapiş? Bu arada Outer World'u kim, hangi konuda gömmüş, merak ettim, yazar mısın kim olduğunu?

rick dangerous

8.12.2019 18:22:20

+3
Koca bir jenerasyon bitti ve bir kişiye bile kazık atmadığı ve insanlara ucuz oyun tedarik etmekten başka bir suçu olmadığı halde, MTC ne idüğü belirsiz oldu. Daha amiyanesi var ama, meyva veren ağacı taşlamak diyelim kibarca. MTC kardeş, PS oyunu satmayınca, arkandan mundar diyorlar habarın ola Geçen jenerasyon Zavvi gibi yerlerden, 60 günde takipsiz kargo ile allaha emanet PTT ile ucuz PS3 oyunu getirip yere göğe sığdıramayanalar, oyun çıkar çıkmaz saniyesinde dijital kodu yollayan firmaya tü kaka diyor. Şuraya yazıyorum; önümüzdeki jenerasyon gamepass çakması bir uygulama PS için hayata geçirilmezse bende birşey bilmiyorum. Trophy bile Achievement takliti lan, onu yapanbunu da yapar. Eğreti EA ACCESS gibi olur ama Not: Daha dün Outer World'ü başka konularda gömen adamlar şimdi başka türlü konuşuyor

İdrak İstimlak

8.12.2019 18:05:11

+2
Bu kadarcık birikiminle, ancak bu kadar "sözde" bir mesajla, mesajıma cevap verebiliyor olman cidden çok acı.

TsubasaXP

8.12.2019 18:05:05

0
Gamepass öyle bir hizmet ki, resmen bizim gibi ekonomik gücü zayıf ülkeler için çıkmış gibi. Bedavadan biraz pahalıya yüzlerce oyun var. Çıktığı günden beri sürekli kampanya yapılıyor 5 - 6 lira gibi fiyatlara sürekli yeniliyoruz.

Guest-AEF248198

8.12.2019 17:58:23

0
"Buna rağmen kararlı bir şekilde oyunculara destek veren firmalar Steam ve Sony." https://forum.donanimhaber.com/fahis-playstation-store-fiyatlarina-hayir-ps-store-bindirimleri--135304674

İdrak İstimlak

8.12.2019 17:46:13

0
Hocam onlar zaten 2A bağımsız yapımlar, mediocre tamamı ile farklı bir kavram. Zaten kastettiğim o oyunlar değildi, Ninja Theory ve Obsidian'ın duyurdukları ve halen yapımı devam eden oyunları. Bence kendi kategorilerinde sizin dediğiniz her iki oyun da, kaliteli oyundur...

Max_Kolesne

8.12.2019 17:41:12

0
Hocam “mediocre” dediğiniz oyunlar Hellblade ve Outer Worlds mü?

İdrak İstimlak

8.12.2019 17:24:33

0
Hocam iyidir, kötüdür ben bilmem, bildiğim ve ifade ettiğim şey şu, bunlar 3. parti satıcılar ve hiç bir garantiniz yok. Hadi siz bunu kabul edip alıyor, keyifle oyununuzu oynuyorsunuz ama buradan hareketle birinin çıkıp, "Ohh yeaghh Xbox bu nesil az sattı ama bizi ucuz oyuna doyurdu, ben hep MTC'den 50 liralık oyun alıyorum" derse, bu cevabı da vermek elzem oluyor. Mesele kesinlikle kişisel değil, zaten kimsenin sevdiği bir şeyi eleştirmekte haddimize değil. Mesele bu tip şeylerden hareket ederek burada saçma sapan savunmalar yapan insanlar, sizi tenzih ederim...

mg3

8.12.2019 17:22:23

+2
xboy fanlari kabul edin artik sony bu nesil mikiyi ezdi darmadun etti hem ex oyunlar anlaminda multi oyunlarda ps4 de encok satan platform zaten miki gamepasslan az cok kicini toparladi ki herifler bosuna okadar firmayi satin almadi twitten bas bas bagiriyorlar scarlette bol ex oyunlar yapacagiz diye gerci evinde iyi bir pc si olan xbox exleri her turlu oynacak amaa xbox fani olan eli mahkum sevsede sevmese ps5 alacaak ex oyunlri icn.

BlackTower_35

8.12.2019 17:16:27

0
Mtc iyidir hocam.. Ne üdüğü belirsiz bir durumu yok.. Yıllardır insanlar alış veriş yapıyor tek sorun yaşayana denk gelmedim.. Onlar da kodları Microsoft dan alıyor zaten sorun yok..

İdrak İstimlak

8.12.2019 17:13:27

+2
Tek tek cevap vermeyeceğim, cevabım geneledir... Birincisi Türkiye pazarı bir çok firmanın umrunda bile değil, açıkçası adamlar haklı da, en kral oyun 100K satabiliyor. Buna rağmen kararlı bir şekilde oyunculara destek veren firmalar Steam ve Sony. Steam'in fiyat politikası malum, PNS'de her hafta çok güzel indirimler var ve 2-3 aylık oyunlar bir çok defa yarı fiyatına satıldı. MTC gibi neyi idiğü belirsiz üçüncü taraf olan satıcılara ancak bizim gibi ülkelerde bazı oyuncular bel bağlıyor, yarın kimse bu firmanın Türkiye'de satış yapmayacağına garanti veremez, kaldı ki MTC'ye gelene kadar dışarıda bir dünya ucuza oyun satan bu tarz üçüncü parti satıcılar var. Kimse de zamanında G2A'dan alınan key'lerin Ubisoft tarafından silindiği gibi bir durumun başına gelmeyeceğini iddia edemez. Bu tip durumlarda tek referans resmi store'larda satılan oyunların fiyatlarıdır ki, PSN fiyatları yıllardır genel olarak Marketplace fiyatlarından daha uygundur. İkinci olarak kimsenin nerede, ne amaçla, hangi konsolda oyun oynadığı, kimseyi ilgilendirmez. Burada kendince ortaya konulan gerekçelerle, aslında olmayan bir şeyin savunulmasıdır, benim karşı çıktığım şey budur. Yıllardır esRAM, DX12, sözde süreli exc. oyunlar gibi bir çok şeyi delice savunan ve sonra haksız çıkanların savundukları saçma dayanaklar gibi. Oyuncunun birisinin maddi durumu el vermiyordur, Gamepass almıştır, eyvallah ama aynı oyuncu çıkıp, sadece buna dayanarak en kral sistemin bu olduğunu, oyunculuğun geleceğinin burada olduğunu savunuyorsa, orada adama dur derler. Defalarca dediğim üzere kısa vadede Gamepass oyuncunun lehine bir durum gibi görünse de, orta ve uzun vadede kalitesiz oyunculuğu besleyen bir sistem olacaktır. İşte Ninja Thory ve Obsidian'ın MS çatısı altında çıkartacakları ilk oyunlara bakın. Eskiden kaliteli oyunları ile tanıdığımız bu firmalar şimdiden Gamepass'ın ruhuna uygun, tamamı ile "mediocre" sayılabilecek yapımlarla karşımıza çıktılar. Tabii bu sistemle oyunların kalbine yerleştirilecek bol DLC'li, mikro ödemeli, paralı online'ı destekleyen yapımlarla kalitesizliği beslemeye devam edecekler. Kısa vade belki oyuna doyacaksınız ama ilerde oynamak için zevk alacağınız adam gibi oyun bulamayacaksınız, savunduğunuz sistem tam olarak bu... Üçüncüsü batıda "console seller" diye nitelendirilen oyunlar belki 50 milyon, 60 milyon satmaz ama beraberinde kendisi ile 2-3 milyon konsol sattırır. Ve satılan her konsol beraberinde diğer oyunları da, sattırır, zamanında zararına satılan ve bol bol exc. oyun çıkartılan, sonra deli gibi kar eden konsolların sırrı budur. Bu arada ucuza aldığınız her oyunun karşılığı olan o konsol exc. oyunlar da, dünyanın her yerinde olduğu gibi, ülkemizde de, ikinci elde satılabiliyor ve alınabiliyor. Şahsen arşivci biri olarak ne dijital, ne de kutulu aldığım hiç bir oyunu satmama rağmen, maddi olarak her oyuna ulaşamayan bir çok insan bu şekilde 20-30 lira gibi bir maliyetle istediği oyunu oynayabiliyor. Kardeşlik meselesi, dijital oyunların ayrı hesaplarla alınıp satılması, Playstation'un daha geniş bir kitleye sahip olması nedeni ile insanların bunu, Playstation platformunda daha rahat yapabildiğini de not olarak düşelim. Dördüncüsü, evet exc. oyunlar konsol satışlarının en temel işi. Bakın dünyaya, hangi konsol daha fazla satıyor, hangisi tercih ediliyor, ortada. Switch gibi bir konsol bile exc. oyunları ile 2.5 yıl geriden gelip, Xbox One'ın satışlarını resmen eze eze geçmiştir. Siz kabul etseniz de, böyle, etmeseniz de, hatta sizi geçtim, yahu MS bile bunu söylüyor, yoksa bunca stüdyoyu neden aldı adamlar, tabii ki exc. oyunların öneminin farkına vardıkları için. Son olarak şunu da gayet iyi anlıyorum, exc. oyunları önemsemeyen bir kitle muhakkak var. Bu oyuncular kesinlikle rekabetçi oyunlara, 4K native oyun deneyimine değer veren oyuncular. Ben bu oyuncuların neden Xbox One X'i tercih ettikleri gayet iyi anlıyorum ve samimi olarak bu arkadaşlara hak veriyorum. Sonuçta herkes bizimle aynı beğenilere sahip olmak zorunda değil. Ancak uzun zamandır burada bitmek bilmeyen tartışmanın temelinde alamadığı oyunlar nedeni ile maddi olarak altından kalkamadığı bu zevki tatmin etmek uğruna güzel işlere çamur atılması. Şunu iyi anlayın; oyun dünyası Türkiye'den ibaret değil. Orada milyonlarca oyunun ve konsolun satıldığı bir pazar var ve bu pazar kuralları koyuyor. Türkiye'deki şartlara bakarak, dünya geneli bir sonuca varmak kadar saçma bir olay olamaz. Ama sırf durumunuz bu diye örneğin ilerde sizi zevksizliğe boğacak Gamepass gibi bir servisi savunmanız da ayrı bir saçmalık oluyor, kusura bakmayın. Edit: Şunu da ekleyelim, burada dursun... Remastered Station diye suçladıkları konsoldan daha beter durum övdükleri konsolda var. Yahu Geçen nesil bu MS değil miydi ilk Halo'yu remaster eden, daha sonra remaster'ın remaster'ını da bu nesil konsollara getiren, GeoW'un ilk oyununu çıkartan? Zaten ellerinde bir iki tane oyun var, onları da nesilden nesile habire remaster edip duruyorlar.

rick dangerous

8.12.2019 16:57:05

0
Bu ülke'de store'dan sadece mecbur kalan, çaresiz insanlar alışveriş yapar Yahut, azimli gamer taşı deler mottosuyla; Endonezya, Hindistan gibi store'lardan nasıl alışveriş yapılacağı hakkında-enerjisini başka yere harcasa senelik doktorluk branşını bitirebilecek sonuç doğurur halbuki-çabalar MTC akaaar

BlackTower_35

8.12.2019 16:24:34

0
Evet orası öyle ben store fiyatlarını kastettim kardeşim.

rick dangerous

8.12.2019 16:20:48

0
GAMEPASS, torrent'ten hallice vallahi Çıkar çıkmaz yapıştırıyorsun P2'yi ve 3 günde bitirip, 10₺ zararına çıkarıyorsun elden. 10-20₺ civarı güncel oyun oynuyoruz daha ne olsun başkan?

BlackTower_35

8.12.2019 16:12:55

0
Cebe hitap eden hangisi ise insanların oraya kayması kadar doğal bir şey yok. Yaşadığımız ülkenin durumuna bakarsak herşey ortada.. Ps yada xbox babamın şirketi değil hiçbiri.. Hepsinin Allah belasını versin.. Bir oyun olmuş 500 600 TL hala mal gibi savunuculuk yapıyoruz.. Bazen pc toplayıp torrente abanasım geliyor aga ama konsol alışkanlığı buna engel oluyor..

Guest-AEF248198

8.12.2019 16:12:43

0
Neden Xbox bu neslin kazananı olduğunu aşağıda ki linklere bakarak anlayabilirsiniz. Cebiniz ile zevkinizin arasına sıkışmayın abi, para kazanmanın zorluğunu bilen en uygun fiyata piyasada oynayabileceği en iyi oyunları hangi konsolda oynayabileceğinin farkındadır zaten, tercihini de yapmıştır. https://www.microsoft.com/tr-tr/p/ea-access/CFQ7TTC0K5DH/0004?activetab=pivot%3aoverviewtab https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP5679-CUSA15082_00-PSEAA12M00000000

Max_Kolesne

8.12.2019 15:59:27

+2
Arkadaşlar satışlara bakınca tabii ki rakamlar ortada. Ancak, geçen gün 3 senelik sınırsız oyun olanağı sağlayan Game Pass Ultimate için toplam 540 lira, yani $93 dolar civarı bir şey ödedim. Yeni oyunların tanesi $59. Kısacası, Microsoft şu an iki oyun fiyatından daha düşük bir fiyata 3 sene sınırsız oyun imkanı sunuyor. Bu servise birinci parti oyunların ilk günden oyunculara sunulacağı garantilendi. Bence bu oyuncular açısından kaçırılmaması gereken bir fırsat. Ayrıca, Microsoft’un gelecek nesil için ne kadar istekli olduğunu da gösteriyor. Exclusive oyunlar önemliyse yanına da ucuza bir Ps4 almak zor değil, neslin sonundayız, konsollar oldukça ucuzladı. Dolayısıyla, oyuncular olarak tartışmanın çok bir anlamı yok, iki konsolun da avantajlarını kendimiz için kullanmalıyız.

rick dangerous

8.12.2019 15:32:07

+4
Belli başlı oyun serileri vardır; bunlar nerdeyse ben orada olurum reis! Misal From Software firmasının burnuna, kim geçirirse halkayı, beni de kulağımdan çeker oraya gitmeye mecbur kılar. Hiç bir konsol'da ciddi RPG yapımcısı kapaklamaya niyeti olan yok. Bütün RPG ve izometrik hack 'n' slash oyunlarını mütemadiyen 4K oynuyorum one x ile. Durup dururken Remastered Station almaya ne hacet? Bir de Sony cephesinde, oyun fiyatlarının rakibinden çok çok daha avantajlı olduğunu savunan güruh vardı. MTC diye bir sitenin varlığından haberdar değiller sanırım!! Şimdi bakalım: MTC'de sudan ucuz oyunlar bir koldan GAMEPASS ile güncel beleş oyunlar diğer koldan Rakipten 3/1 fiyata, 1/3 katı içerikle EA ACCESS öteki koldan. Komşu'da 1080, evde 4K akarken. 10 sene Last of Us bekleyip, single için ayrı 400 küsur, Multi için allah bilir bilmem kaç küsur ödeyeceğin meçhul bir durum söz konusu. Sırf alışkanlık ve marka takıntısı yüzünden, bir gram kendini geliştirmekten imtina eden Apple firmasının telefonuna bile kayıtsız şartsız 10.000₺ üzeri para ödemekle, SONY cihaz kullanıyorum demek aynı şeydir türk insanının gözünde benim için, 80'li yıllardan beri.

Gunpower-storm

8.12.2019 14:59:00

0
...

BlackTower_35

8.12.2019 14:21:00

0
İzle izle :) Daha çok izlersin.. Sinema dan farkı yok zaten..

premiumbeyin

8.12.2019 13:33:47

+1
Bu neslin kazananı tartışmasız eski psn müdürü mustafa oldu.

İdrak İstimlak

8.12.2019 12:46:48

+4
Oyun oynamak her ne kadar eğlence işi olsa da, insanlar zamanla belli türdeki oyunlar içinde kaliteli yapımlara yöneliyor. Bu kiminde zamanla gerçekleşirken, kimisinde hiç bir zaman gerçekleşmiyor. Oyun ne kadar zevk işi ise, o kadar da maddiyatla alakalı bir olay. Cebi ile zevkleri arasına sıkışmış birinin oyunlar ve oyun kültürü hakkında ahkam kesmesi kesinlikle çok komik oluyor. İşin daha kötüsü, insanın söylediği yalanlara inanması...

Guest-AEF248198

8.12.2019 12:21:04

+6
Bu neslin kazananı Xbox alan oyuncular oldu. Gamepass, Live gibi online servis, Xbox kontrolleri gibi sayacağımız yığınla güzel özelliği barındıran Xbox bu neslin kazananı oldu. Satış rakamlarında geride olmasının hiçbir önemi yok, önemli olan oyuncuya ne sunduğundur. Ps kanadına bakıyorsun Gow, Uncharted 4, Spider Man dışında bana hitap eden gerçekten kaliteli diyebileceğim exc oyun yok. Üstelik The Order gibi kötü oyunlar da var. Last of Us'ı saymıyorum o eski nesilde kaldı onu da beğenmedim zaten, ikinci oyun çıksın bakarız. En son Horizon oyununa baktım ama konsol aldıracak kalitede oyun değil zaten Pc de bu tipte oyun olarak çok karşılığı var. Özellikle son 1 yıldır Microsoft'un yaptığı atılımlar çok güzel ve bu yeni nesilde de tahmin ediyorum devam edecek. Bende şu an Ps4 var muhtemelen satarım ve yeni nesilde Xbox alır devam ederim. Exc oyun abartılarına da bakmayın arkadaşlar en nihayetinde 15-20 saatte bitiyor ve siz yine multiplatform oyun bakıyorsunuz ki, exc oyun satışlarına bakın 100 milyondan fazla satmış konsolda 40-50 milyon satmış exc oyun görmedim. İlk tercihiniz cebiniz olsun her zaman.

YshtolaRhul7017

8.12.2019 11:59:26

+1
Pro sahibi olarak ps4 ezdi geçti diyorum.

İdrak İstimlak

8.12.2019 11:52:19

+3
Hocam benim en çok sevdiğim iki nesil 5 ve 6. nesildir. O dönemde çıkan oyunlar hala yaşıyor, eski oyuncular hala o dönemin ne kadar güzel olduğundan bahsediyor. PlayStation'un o dönem rakibi yoktu, adamlar hala aynı çizgide devam ediyor. Ayrıca memory kart uygulaması 360 zamanı da vardı, daha kötüleri rekabet var dediğimiz dönemde geldi. Sonuç olarak ben MS un pazarı yanlış yönlendirdiğini, zarar verdiğini savunuyorum. Ayrıca hala PS4 un gücü sayesinde nesli kazandığını savunanlar Xbox One X in 2 yıldan fazladır piyasada olduğunu unutuyor galiba. Neslin başındaki 2 PS4 e karşılık satılan Xbox One sayısı 1 di. Şu anda bu oran 2.5/1 olmuş, bunun güçle falan alakası yok.

ReflexAction

8.12.2019 11:38:25

0
çıkış oyunlarının ikisinide bitirdim ben sony de elle tutulur killzone da başka ne vardı ki onunda metası düşük ayrıca pazardan çıkmaları kimsenin yararına olmaz sony tekel kalsa böyle olurmuydu ? zamanında memory card olsun vitaya sattıkları hafıza kartları olsun onlarında ne kadar çirkinleşebileceğini biliyoruz

3K1X

8.12.2019 11:37:05

+1
Benim gibi sadece FIFA,Bf,Nba gibi oyun oynayanlar için kesinlikle Xbox.Joystick yeter

zartzurt456

8.12.2019 11:29:30

+5
millet youtube izlediği 2. sınıf youtuber ların ikide bir ps4 exc demesi ile sanki ps4 exc ler ile öne geçti zanediyor bu nesilde ps4 kazanmasının tek sebebi xbox oyunları düşük çözünürlük ve performansta ve fiyatının 100$ daha pahalı olması ile kaybetti. exc ler konsol satırıyor diyenlerde boş yapıyor god of war 10milyon sattı diyolar konsoln 150milyon geri kalan 140milyon oyunu oynamadı demek oluyor. hala youtube bazı kellerin sony Türkiyeden aldığı sponsorluk ile yaptıgı viral reklam çalışmasının parçası oluyor. adamlar gözümüze baka baka yalan söylüyor para için yavaş yavaş bitti bunların devride bitecek.para ile markaların algı yapan kesim kaybedecek.

Urahara0

8.12.2019 11:10:35

0
Bloodborne, Persona 5, Uncharted 4 gibi oyunlar ps tarafında bana yetti Halo gibi bir seriyle tanıştığım ve daha önce psde para vermek istemediğim için almadigim oyunları oynattığı için gamepass li one x beni neslin sonunda güzel bir tat ile kapattırdı Yeni nesilde fiyatına göre yeni xbox veya pc toplarım. Nasıl olsa oyunlar ve pass var. Yeni kasa uygun fiyat olursa tabi ki Xbox alırım. Ps5 i de kesin alırım zaten Ghost of Tsushima var daha ne olsun PS4 oynamadığım excler var daha iyi kalitede oynarım Bence ikisi de bu nesil sonunda kazanan oldu tabi ki oyun tarafından bakarsak ps bir tık önde

komenyus123

8.12.2019 11:06:44

0
Ps4 çatur çutur ezdi tabiki xbox zorunlu internet, sadece kinetc ile satılması, 2.el oyun desteği olmamasıyla bu yarışı baştan kaybetti sonra işleri biraz düzeltse de ps4 exclusivelerle ezdi bu sefer gamepass falan hikaye daha ucuz ve avantajlı çıkış yapan bir de excleri sağlam olan konsol daima kazanır xbox 360 tan daha pahalı çıkış yapan ps3 başta xbox a eziliyordu ps3 exclerle toparladı

İdrak İstimlak

8.12.2019 11:02:36

+3
Çıkış oyunları meta puanları ortada, başarılı diyebileceğimiz sadece Sunset Overdrive vardı, artık o oyun da Sony'nin malı. Arkasın arkaya yaptıkları Forza'lar dışında Xbox'a dair başarılı tek bir şey kalmadı bu nesil için aklımda. Zaten o kadar kötü bir nesil geçirdiler ki, adamlar ne zamandır satış rakamlarını bile aciklayamiyorlar. Geçen nesil her hafta şu kadar sattık diyen bir firma MS. Anlayışları, pazara egemen olma çabaları konsol pazarında kara bir leke, en kısa zamanda bu sektörden ellerini ayaklarını çekmeleri en büyük temennimdir.

ReflexAction

8.12.2019 10:40:22

0
Xbox one çıkış oyunlarına olarak daha güçlüydü ps4 ilk sene yattı benim fakat gerek tasarım gerek güç gerekte exclusive olarak sonradan ps4 ün gerisinde kaldı saçma sapan kinect i zorunlu tutacaklarına adam akıllı exclusive yapmalılardı.

rick dangerous

8.12.2019 10:32:23

+2
Ne yaman topic çıktı bu. Derbi izler gibi, çekirdek çitleyerek izliyorum

İdrak İstimlak

8.12.2019 10:24:13

+5
PS4 ve ortalama bir PC si olup ta, Xbox oyuncularının oynayabildigi bir oyunu oynayamayan var mı? Cunki tüm bu oyunlar bu iki platforma takır takır geliyor. Hatta Xbox in üç beş oyunu vardır koca nesilde PS4 e gelmeyen. Ancak böyle bir kombinasyon yerine Xbox ve PC sahibinin kaçırdığı onlarca PS4 exclusive oyunu oluyor. Xbox in bir avantajı olmadığı için insanlar hala saldirircasina PS4 ve Switch alıyor, Kasım ayı satışlarına bakın, millet oyunlar iicn hangi platforma ağırlık vermiş. Burada görünen tek şey Xbox in, exc. oyunlar altında ezildigidir. Aldıkları studyolara da Gamepass in ruhuna uygun niteliksiz oyun yaptiracaklarindan önümüzdeki nesilde de kaybetmeye mahkumlar...

Berlin93

8.12.2019 10:06:54

+3
Cod, fifa ve bf ile sana mutluluklar. Gow, lou ve uncharted gibi oyunlara da aha öyle el sallarsın artık.

Philipp_Plein

8.12.2019 08:23:44

+4
Yeni nesilde Oled tv+ Scarlett+ game pass akar. Eve sokulacak en son konsol PS5 olur herhalde

BlackTower_35

8.12.2019 07:49:50

+4
Ben orada Crackdown 3 ü savunmadım sizin çöp tabirinize karşı çıktım. Her oyunda bir emek vardır alın teri vardır senin çöp demen için çıkmaz hiç bir oyun.. Sen eğer çöp diye nitelendiriyorsan çöp olan oyun değil sensindir senin oyun kültürün çöptür.. Ağır kayaya ben değil sen çarptın.. Şimdi birine fanboy damgası vururken 10 kez değil 100 kez düşün bu sana bir nasihat olsun.. Malefes bu forum senin gibi çöplerle dolu çok üzülüyorum. Kalite namına hiç bir şey bırakmadınız..

Venomstr

8.12.2019 07:44:24

+2
Crackdown 3 oynadım, saçma sapan kalitesiz, ciddiyetsiz, cıvık, çocuk oyunu olmuş. Mobil oyun gibi. Hani diyorsun ya özel oyunlar benim için önemsiz diye. Niye Crackdown 3'ü bu kadar savunma gereği duydun? "Sende bırak retroyu hiç bir şey yok.." demişsin. Bak tekrar söylüyorum sert kayaya çarptın. Tüm konsollar ve PC var bende. Ağır retrocuyum. Kıskançlık ve nefret sana fayda sağlamaz.

BlackTower_35

8.12.2019 07:40:46

0
Bugün baktığında Ps ex i olan Last Guardian ı kimse sevmedi.. Yerden yere vuruldu betona gömüldü. Ama ben aksine bayılarak oynadım o oyunu. Sevmeyene de saygı duydum sesimi çıkarmadım, çıkarmaya da hakkım yok.. Senin gibi asla kimse olmasın Allah korusun..

BlackTower_35

8.12.2019 07:30:42

+1
Ps4 özel oyunu çıkınca nefret neden kusayım sen rahatsızmısın? Aksine satın alıp oynuyorum.. Gerçekten sende bir şeyler var.. Sadece ex oyun düşüncesi ile konsol almıyorum okadar. Çıktığında alıp oynuyorum okadar.. 1996 da ps ile başlayan sürveni olan bir adama xbox fanboyu damgası vuracak kadar küçülmüş birisin.. Senden nefret ediyorum yemin ederim.. Nasıl bir kişiliksin sen anlamadım.. Daha öncede sana söyledim yine söylüyorum iyi dinle... Ps hayatıma 1996 da xbox hayatıma 2018 de başladım ve şuan ikiside mevcut elimde.. Bu da senin tabirin ile xbox fanboyu oluyorum deme? Evinde xbox olan herkes xbox fanboyu veya bir oyunu seven oynayan biri xbox fanboyu.. Yeter kardeşim bukadar laftan anlamayan biri olamaz gerçekten inanmakta güçlük çekiyorum. Crackdown 3 sen sevmemiş olabilirsin sevenlere oynayanlara saygı duymak zorundasın bu her oyun için geçerlidir.. Eğer eski bir oyuncu olsaydın bugün Crackdown 3 ü heryerde gömeceğine oynayanlara laf atacağına açıp oynardın.. Sende bırak retroyu hiç bir şey yok..

Venomstr

8.12.2019 07:21:00

+1
Yahu senin oyun kültürün ne ki, laf atıyorsun? Bende tüm konsollar (PS, XBOX, Nintendo, PC) hepsi var. Büyük ihtimalle senin Nintendo'dan bile haberin yok. Sizin gibi kıskanç değiliz. Hayatta kendimi kısıtlayamam. Kıskanç insanları da sevmem. Ayrıca konuyu niye değiştiriyorsun? PS4'ün her özel oyunu çıkınca nefretini kusup giden sen değil misin? Hani özel oyunlar senin için önemli değildi? Crackdown olayında niye gözün döndü? Çılgına döndün? Bu arada mesajını editlemişsin. Sert kayaya çarptın. Çünkü retro benim işim, en yanlış kişiye çattın bu konuda. Hepsini döneminde oynadık ve şuanda bile hala hepsine bayılıyor ve oynuyorum.

BlackTower_35

8.12.2019 07:14:51

+1
Ne oldu sıkıştın bakıyorum köşeye :) Sıkışınca fanboy damgası vurmak senin işin alem biliyor bunu. Ben ağır xbox fanboyu olsam evimde ps den eser olmazdı Ve Xbox u da gidip 2018 yılında almazdım :) Senin çöp diye nitelendirdiğin oyunların biz fazlasıyla kötülerini oynadık.. O sebeple senin fanboy demen hiç bir şekilde kaale alınacak bir şey değil. Sen bugün açıp 90 ların 2000 lerin oyunlarını oynyamazsın çünkü onların eserini dahi görmemişsin sonuç olarak Crackdown a ona buna çöp dersin.. Akabinde oynayanlara Fanboy damgası vurursun.. Bu senin eşsiz bir mesleğin.

Venomstr

8.12.2019 07:05:57

+1
Kardeş ağır XBOX Fanboysun. Crackdown olayında bile gözün döndü. Her PS4 özel oyunu çıkınca nefretini kusup gitmesini biliyorsun. Yemezler. Bildiğin PS’den nefret ediyorsun.

BlackTower_35

8.12.2019 06:52:20

0
Ağlamak sana mahsus bir şey. Hiç bir oyun için ağlamadım. Crackdown 3 ü de severek oynadım bitirdim. Size göre her oyun çöp. Takmışsın bir çöp gidiyorsun. Senin zihnin ağlamak olarak algılamış benim anlatmak istediğim farklı bir durum. Ama bunu anlayacak kapasite yok o da ayrı bir konu. Biz comodore lardan geldik sega mega drive kardan geldik Crackdown 3 bize çöp gelmez ondan 40 kat daha kötü oyunların içinden geldik. Senin gibi gözümümüzü ps4 le açmadık bilemezsin sen. Senin oyun kültürün buna aşikar olamaz.

Venomstr

8.12.2019 05:22:48

0
Crackdown 3'e çöp dediğimizde niye ağlamıştın? Açıkla hele.

gyulanemeth

8.12.2019 00:23:07

+3
Xbox-PS tartışması bazı arkadaşlarda garip bir gerilim yaratıyor. Birini namus gibi savunup öbürüne kişisel husumet güdüyorlar çok ilginç bir durum. Halbuki ikisi de oyuncak altı üstü. Nasıl bir kimlik ilişkisi kuruyorsunuz ki bu oyuncaklarla böyle fanatik bir bakış açısı kazanıyorsunuz? 6-7 yıl her gün kullandım PS4’ü, çok severim kendisini. Ama öbür tarafta geri uyumlulukla eski favorilerimi (RDR misal) 4K oynayabileceğimi, Gamepass ile yüzlerce oyuna ulaşabileceğimi falan gördüğüm anda gözünün yaşına bakmadım attım bi kenara. Yarın PS daha iyisini yapsın bu sefer Xbox toz toplar. Babamızın oğlu değil ya bu adamlar. Siz siz olun, sadece PS4 ya da sadece Xbox kullanan fanboyların görüşlerini çok ciddiye almayın.

İdrak İstimlak

7.12.2019 22:25:58

+1
Galip olmasını falan geçtim DLC, mikro ödeme, paralı online gibi işleri hayatımıza sokan bir firmadan bahsediyoruz. Adamların hayırlı tek bir işini görmedim, kazanması bu şartlar altında zaten pek olası değil, marka değeri yerlerde sürünen bir firma.

melkor23

7.12.2019 22:10:42

+3
Xbox markasının galip geldiği bir nesil var mı ki?..

emre00

7.12.2019 21:48:44

0
Kazanan tabi ki Playstation ama Xbox da neslin başında yaptığı çoğu hatadan vazgeçti ve sonlara doğru yaptığı hamleler ile kaybettiği/kazanamadığı oyuncuların bir kısmını geri kazandı.

İdrak İstimlak

7.12.2019 21:21:22

0
Senin gibileri sokaktan mi topluyorlar, bu üslup, iticilik?.. Geç şöyle kenara, sen adam vurmaya, açık dünya oyunlarda kıl, tüy toplama devam et, tamam mı paşam?

iaaynaci

7.12.2019 20:19:52

+2
Ne anlatıyonuz la siz. Oynayın işte oyununuzu devam edin millete muhalefet olup durmayın.

Outlaw-E

7.12.2019 19:22:25

+2
Böyle bir yalan, hemde inanarak, hayret verici..

BlackTower_35

7.12.2019 18:02:10

+3
Hocam ben kendi düşündüklerimi aktardım. Ex oyun için konsol tercih etmiyorum etmedim bu zamana kadar. Genelde multiplatform oyuncusu olduğum için olabilir bu. Hiçbiri babamın şirketi değil hiçbirinden bir çıkarım yok öveyim veya laf söyletmeyim. Ben 8 10 saatlik ex oyun için kendimi feda etmem ömrümden ömür gitmesine müsade etmem. Ps içinde xbox içinde aynıdır bu farketmiyor. Yaşım 38 birda ki Last of Us u belki 47 yaşında göreceğim veya gow u, Halo yu Gears Of War ı vs vs.. O sepeple benim için hepsi anlamsız.

Dark-Samurai

7.12.2019 16:43:22

0
Aslin da her oyuncunun dedigin gibi olmasi lazim sonucta keyif almak icin oynuyoruz. Ama iste insaniz her turlu duygu var.

Max_Kolesne

7.12.2019 16:33:21

+2
Hocam biraz fazla tutkulu gibisiniz bu konuda :) boşverin, kafanıza takmayın, iki cihaz da insanların keyif alması için üretiliyor sonuçta. Oyununuza bakın, sinirinizi bozmayın :)

Dark-Samurai

7.12.2019 12:23:23

+4
Hadi ordan. Xbox yada pc mi akilli tercih. Ps4 teki bir exclusive i pc de tam optimize ve akici calistirman icin en az 5000 tl lik ekran karti alman lazim bak pc alman lazim bile demedim. Muhahahaaaaaaa

Dark-Samurai

7.12.2019 11:49:12

+3
10 puan 10 puan 10 puan [:'(] Sony rakibini bu nesil her yonden gömdü resmen. [:'(] Bu ara da oyunlar hakkin da ki yorumlarini begeniyorum. Takip ediyorum seni.

Dark-Samurai

7.12.2019 11:27:25

+1
Bir lafiniz bir lafinizi tutmuyor. Bazi firmalar 2 sene de bir oyun cikarinca tu kaka oluyor her sene oyun cikarirsan boyle kotu olur deniyor simdi de sen gelmissin beklerken gencligim gidiyor diyorsun. Sony bazi exclusivleri hic olmassa 5 yada 6 sene de death stranding 3 sene de vs. cikiyor ve kalite kokuyor. Rockstar 10 sene de anca red dead 2 yi cikardi. 7 sene oldu daha gta 6 yi cikaracak. Bos bos yorum yapmayin bi zahmet. Edit : Dediklerine aslin da ben de hak versem de sony en son kotulecegin firma.

Max_Kolesne

6.12.2019 22:59:54

0
Bu nesli net PS4 kazandı. Ancak, en son One X hamlesi ve sonrasında insanlara 3 sene neredeyse bedava fiyatına Game Pass ultimate vererek Microsoft sonraki nesile şimdiden güzel yatırım yaptı. Şahsen ben exclusiveleri oynamak için bekleyip üç sene boyunca bedava oyun oynamayı tercih ederim. Şu an elimde iki konsol da var; ancak Game Pass üyeliğim sayesinde büyük ihtimal Playstation’ı elden çıkaracağım. Switch ise hepsinden çok farklı bir cihaz. Switch kendi neslinin sonunda büyük ihtimal Ps4 satışlarını da Ps5 satışlarını da sollamış olacaktır.

pirate19

6.12.2019 22:34:25

+1
One Xte ben native 4K görüntümü alayım da varsın kazanan ps4 olmuş olsun

gyulanemeth

6.12.2019 22:31:16

+2
Üşenmedim Metacritic'ten son on yılın en iyi on oyununa baktım. İki tane Switch (Legend of Zelda, Super Mario Odyssey) bir tane Wii (Super Mario Galaxy) ve bir tane PS (Last of Us) oyunu var. Sadece exc kalitesine bakacaksak neslin kazananı Switch olmuş görünüyor. Persona ve Spiderman hariç ana akım PS4 exclusive'lerinin hepsini oynadım, exc üzerinden koparılan fırtınayı bir türlü anlamadım. Çoğu çok iyi oyunlar tamam. Ama hiçbiri eşsiz ya da benzersiz değil, benzerleri olan oyunlar. Yani Bloodborne çok iyi ama Dark Souls serileri de iyi. Uncharted iyi ama Tomb Raider oyunları da fena değil. God of War çok iyi ama DMCV de çok iyi. Eşsiz exc oyunlar arıyorsak onun yeri PC zaten. Total War, Crusader Kings, Starcraft gibi serilerin eşi benzeri başka hiçbir yerde yok, konsolların esamesi okunmaz PC exclusivelerin yanında. Buyrun IGN'den bu senenin en iyi PS4 exclusive adayları: https://www.youtube.com/watch?v=_974KVCOtng Şimdi bu oyunlar öyle oyunlardı ki Xbox'ta doğal 4K varken düşük çözünürlükte RDR2 oynamaya değdi, Xbox'ta Gamepass 5 lira iken Metro Exodus, DMCV, Outer Worlds gibi sayısız oyuna yüzlerce lira vermeye değdi diyen varsa söyleyecek bir şey yok zaten. Bu sene 25 saat Days Gone, 5 saat Detroit oynadım ben PS4'de o kadar, toz topluyor — Edit: Şimdi farkettim son on yılın en iyi on oyunundan Xbox One’da oynayabilecekleriniz PS4’den fazla afsfswfwsds. PS4’de 4 oyun (RDR2, GTAV, Skyrim, Last of Us) Xbox One’da 5 oyun (RDR2, GTAV, Mass Effect 2, Skyrim, RDR) oynayabiliyor.

İdrak İstimlak

6.12.2019 16:12:22

+1
Oldu paşam, başka emriniz? Bak yeni açılmış son on yılın en iyi oyunları listesi var, orada hangi konsolun kaç oyunu var öğren, öyle gel tamam mı paşam?

iaaynaci

6.12.2019 15:50:06

+5
Kalite ve oyuncuyu memnun etme derken? Aklın sana kalsın. PS4 oynuyorsan oyna, onun dışında gereksiz yorumlar yapma.

Mell88

6.12.2019 15:40:13

0
Ne kadar kazık da olsa kaliteyi taktir etmek lazım. Tabii ki de Ps4.

aykut291

6.12.2019 15:37:50

+1
Tabikide Ps4 her yönüyle.Ps4 de birsürü kaliteli Oyun oyadık.Yani Ms exc olayını çözmesi gerek öteki türlü nie tercih ediyimki?Zaten ona çıkan oyunlar Ps4 de çıkıyor sattıran oyunlar exc oyunlar yoksa gider pc toplar herkez napıyim ps4 ben God of War Uncharted 4 Days Gone Horizon Bloodborn yani bunların hepsini oynattı bu konsol en önemlisi bu yok Xbox online iyiymişmiş yok Jiytic iyiymişmiş geç bunları Oyun olmadan bir hiç benim için.

gyulanemeth

6.12.2019 15:00:56

0
Bu firmalar ticari kurumlar, finansal başarı elbetteki birinci amaçları. Bu yüzden kim kazandı sorusu kim daha çok sattı sorusundan bağımsız değil tabi ki. Microsoft’tun felaket başlangıcı Sony’e büyük fırsat verdi ve satışlarda açık ara öne geçtiler. Ancak neslin ikinci yarısında (Pro ve X çıktıktan sonra) MS tarafının ivme kazandığı ortada. Asıl paranın cihaz satışından değil de abonelik gibi hizmetlerin satışından geldiği düşünülürse Gamepass sayesinde MS’un Xbox One’a ticari başarısızlık olarak baktığını söylemek kolay değil. Satışlar daha çok firmaları ve hissedarları ilgilendiren bir konu tabi. PS4’ün daha çok satmasının PS4 kullanıcına anlamlı bir katkısı yok. PS4 daha çok satıyor diye PS4’e geri uyumluluk, Gamepass, cross-platform özellikler falan gelmiyor örneğin. Hatta tam tersi oluyor, satışlardan memnun olan Sony yenilikler konusunda ayak diriyor, EA Access gibi işin buraya gittiği açık olan sistemleri konsoluna sokmamaya çalışıyor, Gamepass gibi yöntemlere uzak duruyor, crossplatformdan kaçıyor. Burada Sony kazansa da kaybeden oyuncu oluyor. 6 yıldır PS4 kullanıyorum tek bir taş koymadı üstüne Sony. Haliyle evde eski nesil konsol muamelesi görüyor makine özellikle son bir senedir. Ara konsollar çıktığında nesil bitmiş olsaydı kazanan açık şekilde PS4 oldu diyebilirdik ama şu an iki konsol arasında adeta nesil farkı varken bunu söylemek doğru olmaz.

İdrak İstimlak

6.12.2019 12:45:21

+2
Zaten neslin birincisi açık, net belli, bence ikinci kim asıl onu tartışmak lazım. Switch mi, yoksa Xbox mi? Asıl soru bu ve bence cevabı gayet belli, 2.5 yıl geriden gelip öne geçmiş switch, exc oyunlarının kalitesi konuşuyor. Satışlara da yansımış, oyunlarının aldığı ödüllere de...

Armageddom751

6.12.2019 11:44:56

+1
Doğru orada da kardeşlik var ama Türkiye’de yaygın değil Xboxta kardeş bulmak cidden zor iş ama Ps çok daha yaygın o manada söyledim. Xbox daha kaliteli olabilir ancak Türkiye de tercih edilmiyor. Bunun için Türkiye pazarı Xbox için zor. Farklı birley yapması lazım kalitenin dışında ki millet Ps yi bırakıp Xboxa geçsin. Çoğunluk Ps tercih ettiği için ve kardeşlik konuşunda kardeş bulmak daha kolay olduğu için Ps tercih ediliyor. Hatta forum Xbox kardeşlik ve Ps kardeşlik sayfalarına bakın aralarında biri 1000 küsür sayfa yorum varken Pste 6000 küsür sayfa yorum var. Yani Psin tercih edilmesi biraz da kullanım sayısı ile alakalı. Xboxın bunu kırması için farklı bir proje ile gelmesi lazım. Ki Xbox Türkiye pazarında son yıllara kadar reklamını bile görmek zordu. Ps kalitesinden değil yerleşmiş kullanıcı sayısından dolayı Türkiye’de açık ara önde. Siz Türkiye’de Xbox Cafe gördünüz mü varsa da çok azdır. Ama yığınla Ps cafe var. Xboxın Türkiye’de atılım yapması ciddi bir proje olmadığı sürece çok zor.

Miex

6.12.2019 10:48:15

+2
Şu düşünceyle bakıyorum olaya, exclusive konsol sattırır olayı tam bir geyik. PS'in exclusive oyunlarını oynamak istediğimde her seferimde bir iki günlüğüne konsolu ödünç aldım bir arkadaşımdan, yani asosyal biri olmadığınız sürece konsol alma sebebi falan değil. PS4 - Xbox One zamanı, PS4 bütün oyunlarda daha performanslıydı ve beni cezbediyordu. One X çıktıktan sonra, ki müthiş bir olarak çıktı. Üstünlük One X'indir. Game pass'in de yardımı oldu. One X bu fiyata gerçekten çoğunlukla 4k ya da 4k'ya yakın oyun oynatabilen bir cihazdır. PS4 pro'nun tam bir sahtekarlık olduğunu altını çizerekten bence teknolojiden üç beş gram anlayan biri için Xbox One X mantıklı çözüm olarak gözüküyor.

pirate19

6.12.2019 10:38:01

+1
Kardeşilik xboxta da var

Armageddom751

6.12.2019 08:41:00

+1
Xbox'ın Türkiye pazarına girmesi gerçekten çok zor. Ps Türkiye'de yeni nesil oyunları oynayabilmenin ilk başvurulan adresi eğer sağlam bir pc sistemi yoksa. Fiyat olarakta gayet makul ve dijital olarak alış-satış imkanlarınız çok fazla.Bu faydaları hiçe sayıp kimse xbox almayı tercih etmeyeceği için xboxın işi çok zor Türkiye özelinde. Her ne kadar gamepass ile 100lerce oyunu bedava oynabilme şansım olsa bile ps store da indirim ile oyun almayı tercih ederim. Sonuçta oyun sınırsız olarak benim olacak. Diğerinde kiralıyorsun. Bu bana mantıklı gelmiyor. Ben oyunu bitirip bırakanlardan değilim tekrar tekrar oynamayı tercih edenlerdenim. Bu yüzden Ps benim için daha tercih edilir. Ps store da her ay indirim oluyor oradan almak çok daha mantıklı. Ayda 5 lira vermektense sevdiğim oyuna 80 lira vermeyi tercih ederim. En önemli artısı kardeşlik ile oyunlar çok daha ucuza geliyor ve kitlesi çok fazla. O yüzden ben Ps taraftarıyım. Bu sebeplem bence Türkiye özelinde bu neslin kazananı Ps olmuştur. Bunun Xbox tarafından çok cazip bir proje ile Türkiyeye gelmediği sürece değişeceğini sanmıyorum. Gamepass ile oynayacağım 20 oyun için ben xboxı tercih etmem ben zaten kardeşlik ile o oyunları 6-7 aylık gamapass ücreti ile satın alabiliyorum. bu Xboxı tercih edilir kılmaz daha cazip birşey olmalı ki Xbox Türkiye pazarına girebilsin.

sagropa

5.12.2019 21:20:43

0
İki konsol da ilk etapta çuvalladı ve yeni versiyonların çıkmasıyla birlikte Playstation bence bu nesli önde bitirdi. Sağlam exclusive oyunlara sahip olduğu için. Çünkü Xbox One X daha güçlü olmasına rağmen satışlar çoğunlukla gerideydi. Nedeni ç, işte özel oyunlara sahip olmaması idi. Ama bu durumu Game Pass sistemi ile gidermeye çalıştı. Yeni nesilde özel oyunların ne kadar önemli olduğunu anlayan Phil Spencer ekibi, her 3 ayda bir özel oyunun çıkacağı taahhüdünü verdi. Ama yine söylenenlere göre Yeni Xbox'ın PS'den güçsüz olduğu ve Ps'nin çok güçlü olduğu yönünde. Güzel firmalara sahip PS, yeni nesilde de bence böyle güçlü konsolla yine önde başlar, önde bitirir. Yalniz bu nesildeki gibi konsol versiyonları arası güç farkları olan cihazlar görmeyiz.

MERNEPTAH

5.12.2019 16:26:06

0

İdrak İstimlak

5.12.2019 09:37:39

+7
Ticari başarı manasında da, kalite manasında da, oyuncuyu memnun etme manasında da bu neslin galibi açık ara PlayStation 4'tür, aksini söylemek akıl dışı bir eylemdir...

mertvontrier

30.11.2019 17:29:27

0
Kazanan insanlık!

_botturgec_

30.11.2019 12:12:09

+2
Benim seçimimi tamamen oyuncu grubunun olduğu yer belirliyor. Örneğin fifa oynuyorum, büyük çoğunluk hangi platformda ise orada olmak mantıklı geliyor. Kaldı ki Türkiye özelinde ikinci el, özellikle bizim forumun digital alışveriş başlığı beni hep Ps4'e yönlendiriyor.

_Yetimoğlu_

30.11.2019 11:53:49

+8
Kazananın kim olduğu önemli mi, mühim olan biz kullanıcıların kazanması. Kullanıcı bir konsoldan ne bekliyor, muhim olan bu. Ex. oyun sevenler ps4 alsın evet, ama sadece bu kadar ps4 ün olayı. Öncesini bilmiyorum ama son dönemde xbox tarafı müthiş kampanyalar yaparak kullanıcıların aklını çelmeyi başardı bence. Benim gibi konsola çok fazla zaman ayıramayan, arada bir girer fifa atarım, biraz shooter, biraz rpg oynar keyfime bakarım diyen insanlar için ps4 lüks bence, zira xbox tarafı bunu uygun fiyatlarla sağlıyor. hayatı boyunca pc kullanan biri olarak konsola hep gereksiz bakmışımdır. yaklaşık 1 ay önce xbox one s aldım eksikliğini duyduğum tek şey simülasyon oyunları. Game pass ultimate gibi servisleri kampanyalar ve kardeşlikle çok ucuza getirip, fifa 20 gibi bir oyuna 80 tl civarı bir fiyata sahip olmak felan güzel şeyler. Son olarak da şunu söyleyim, 500 dolara xbox one s kalitesinde bir pc toplayacak olsam pc alırdım yine ama olmuyor. en kötü 1080p oyun oynayacak ekran kartı fiyatına one s almak daha mantıklı. Benim açımdan kazanan xbox.

BlackTower_35

30.11.2019 10:16:33

+4
Playstation Exclusive leri iyi olabilir. Ama 8 10 yılda bir çıkan Last of Us ve God of War için ne kadar tercih edilir kişiye kalmış bir şey. Ben playstation alırken exclusive oyun düşünüp almadım bu zamana kadar. Çünkü o oyunları beklerken yılları gidiyor insanın gençlik gidiyor resmen. Ben oyun oynamak için konsol alıyorum exclusive oynamak için değil. Playstation alırken aa şu ex oyunu çıkacak 3 5 yıl yıl sonra deyip konsol asla almam. Aynı zamanda bu xbox içinde geçerli bir durum. Yeni jenerasyonda Scarlett de alabilirim PS5 de alabilirim. Duruma göre bakacağım. Henüz karar vermiş değilim. Beni exclusive oyunlardan ziyede kendine çekecek unsurları göz önünde bulundurarak karar vereceğim.

Football Always

30.11.2019 10:11:53

0
Online futbol ve diğer online oyunları oynamak için bile ps4e geçmiş birçok oyuncu gördüm, hepsi youtube yayın yaparken online oyuncu kitlesinin kalabalık oluşundan ve kaliteli oyuncu kesiminin playstation server larında olduğundan falan bahsediyor

Football Always

30.11.2019 10:06:47

0
Lotodan geçen gün 36 yerine 37 yazsam, 20 yerine 21 yazsam şu an milyonerdim

Babblebabble

30.11.2019 06:16:51

0
İnternetten baktım biraz ama bulamadım, gamepass alırsak önceden çıkmış gp oyunlarını da oynayabiliyor muyuz? Eğer öyleyse çok şahane olur.20 yıldır hep pc’deyim ama son sıralar biraz kabak tadı vermeye başladı bana.Özellikle şu satış platformu kavgaları vs. nereden neyi indireceğimi şaşırdım.Bir de “güzel” pc de hep göreceli kalıyor, şimdi hâlâ her oyunu 1080p, high ayarlarda 60 fps oynuyorum ama bazen ayarlar, driver, optimizasyon ve performans sorunlarıyla uğraşmaktan gına geliyor. Yeni çıkacak project scarlett da dediklerine göre xbox1 ve 360’da dahil tüm eski oyunları da oynatacakmış.PS özel oyunları bir yana özellikle sırf bu gamepass ve geniş geriye uyumluluk için yeni xbox değer mi acaba

Okeanix

30.11.2019 05:43:48

0
Güzel bir PC'niz varsa PS4 almak daha mantıklı. Ben sadece konsol istiyorum, oyunu PC'den oynamam diyorsanız tartışmasız Xbox, Gamepass ile ucuza tonlarca oyun oynayabilme ve kaliteli bir konsol olması vs. var

westberlin

30.11.2019 05:05:46

+4
Xbox 360, One, One S ve PS1-2-3-4 kullanmış(Şu an sadece PS4'üm var) biri olarak, bu nesilde gönüllerin şampiyonu X Box diyorum. Gerçekten efsane atılımlar yaptılar, hâla zaman zaman PS4'ü satıp Xbox alsam mı diyorum (Gamepass olayı için). PS4'e dönmemin sebebi EXC oyunlar ve dijital alım-satım olayında büyük kitlesi olması. Xbox ülkemizde yaygınlaşsa ve adam gibi EXC çıkarsa ezer geçer.

Babblebabble

30.11.2019 02:55:57

0
Kuzenin PS4'ü ile birkaç oyun bitirmek dışında konsol denemem hiç olmadı.Ama bu yeni nesilde aklıma değişik fikirler gelmiyor değil. Gelen de şu : Yeni nesilde hem X hem PS alıp PC'yi kenara yatırmak.Büyük bir ihtimal performans açısından ikisi de iyi olacak zaten.Normalde PC'ye çıkan oyunları Mic'in %110 vereceği KBM desteğiyle X'te oynarım, diğer eski PS4 ve yeni PS5 exclusive'lerini de PS5'te oynar geçerim gibi çılgın bir fikrim var.Ne kadar mantıklı bilemedim ama

gyulanemeth

30.11.2019 01:56:15

+10
Kazanmaktan ne anladığınıza göre değişir bunun cevabı. Daha çok satmaksa tartışmasız şekilde kazanan PS4. Ancak Microsoft'un 1 dolara 3 aylık Gamepass dağıtmasına, 1 dolara 3 yıla kadar ultimate yükseltmesine falan bakılırsa Microsoft'un derdinin başka olduğu görülüyor. Microsoft konsol anlayışını baştan aşağı yeniden dizayn ediyor ve bu konuda Sony'i adeta duman ediyor. İki konsol da, PC de var bende. PS4 hiçbir yenilik getirmedi koca nesil boyunca. PS3'ün daha iyi grafiklisi olmaktan öteye geçmedi. İşte sıkıntı şu, Sony bir nesil daha yapamaz bunu. MS oyunun kurallarını öyle güçlü kurdu ki Sony'nin istemeye istemeye de olsa mecburen MS'un kuralları ile oynamaktan başka çaresi yok artık. Mesela bu nesile "geri uyumluluk oyunları çok oynanmıyor zaten" diye başladılar, şimdi PS5'in PS4 oyunlarını çalıştırmaması söz konusu bile olamaz, eşek gibi getirecekler bunu. EA Access konusunda aylarca direndiler, "bu sistemlerin faydası düşük" dediler tükürdüklerini yaladılar sonunda EA Access'i PS4'e de getirdiler. Gamepass ortalığı yıkınca sessiz sedasız PSNow oyunlarına indirerek oynama seçeneği eklediler. Cross-platform konusunda işi sürekli yokuşa sürdüler yine de yeni oyunlara patır patır cross-platform seçeneği geliyor. Zaman değişiyor, PlayStation olduğu yerde sayıyor. Xbox kullananlar neden bahsettiğimi anlayacaktır; PS4'le Xbox One arasında hizmetler bakımından nesil farkı var adeta. "Bilgisayarı olan arkadaşım youtube'dan GranTurismo izliyor" goygoyu ömrünü doldurdu. Bakın RDR2 PC'ye çıktı da ne oldu? Konsollar değer mi kaybetti RDR2 PC'ye çıkınca? PS fanları God of War PC'ye çıkmıyor diye sevinirken Xbox kullananlar cebinden ekstra para çıkmadan, ikinci bir Xbox almak zorunda kalmadan çıktığı gün coop Gears 5 oynuyor biri PC biri Xbox'tan. Ne büyük şirketler zamanı yakalayamadığı için yok oldu gitti. Sony çok dikkatli olmalı.

Football Always

30.11.2019 01:14:39

+4
Bir arkadaşım geçen yıl 11000tl pc topladı, hala ufak tefek upgrade ediyor arada ve masrafı hiç bitmiyor, sürekli bazı parçaları nette satışa koyup üzerine nakit ekleyerek upgrade etmeye devam ediyor. Geçen gün youtube a girmiş part part Türkçe Uncharted serisini izliyordu, Gran Turismo online yarışlara bakıyordu

burnas

29.11.2019 20:55:13

0
Bu neslin kazananı ps4 elbette ama gelecek çok karışık. Bu konuyu artık tartışmaya gerek yok. geleceğe bakalım. Switch, stadia, apple arcade derken çok esnek ve mobilize platformlar daha fazla ilgi çekmeye başladı. Çok farklı senaryolarla karşılaşabiliriz. Özellikle batılı ve uzakdoğu ülkelerinde teknolojiye ulaşmak fazlasıyla ucuzlamışken.

Guest-E87629FD5

21.10.2019 22:48:10

0
Bu iş yapar işte

Rektangular

21.10.2019 22:39:21

0
Xbox oyunları mobilden de oynanacakmış. Xbox controller olması yeterli. Evdeki xboxtan yayın şeklinde olacak sanırım merak içindeyim detayları öğrenmek lazım.

BlackTower_35

21.10.2019 22:20:30

+1
Ben gelecek nesilde 2 konsolunda çok iyi bir çıkış yapmasını istiyorum her yönden. Gerek oyunlar gerekse donanım bakımından ikiside güçlü olarak çıksınlar. Ve aynı şekilde nesli devam ettirsinler. Rekabet artsın kızışan rekabette bunun faydasını biz görelim.

İdrak İstimlak

21.10.2019 22:08:49

+2
Gocunma, harclikta vereceğim...

zartzurt456

21.10.2019 22:07:52

+1
fortnite mı ? minecraft damı?

İdrak İstimlak

21.10.2019 22:06:15

+1
Gel bayramda yanıma, elimi her öpene şeker veriyorum.

zartzurt456

21.10.2019 22:02:03

0
bu yeni nesil harbi tablet nesli oldu iyice yazık...

İdrak İstimlak

21.10.2019 21:58:23

+1
Akıl yaşta değil, baştadır...

zartzurt456

21.10.2019 21:56:14

0
yaş kaç ?

İdrak İstimlak

21.10.2019 21:53:55

+3
Oyun konsolları ile bu nesilde tanışmış olanların ahkam kesmesi ne kadar komik değil mi?

Guest-E87629FD5

21.10.2019 21:29:56

0
Kesinlikle kardeşim.

zartzurt456

21.10.2019 20:53:56

+1
hayatında sadece 1 konsol olup 2-3 ikinci el oyunlar ile mutlu olan bir kesimin gelip hüloo ps4 ezdi geçti demesi kadar fanboyluk yoktur.

zartzurt456

21.10.2019 20:49:31

0
peki

İdrak İstimlak

21.10.2019 20:39:20

+1
Zartzurt kardeş ciaz diyerek ne demek istedin?

Guest-E87629FD5

21.10.2019 20:15:12

+1
Tek bildiğim neslin kaybedeni Mutlak.Sıfır. Mesajlarının %90'ı provokatif Xbox fanlığı üzerine, gel gör ki PS4 sahibi. İşte bu gerçekten acınası bir mağlubiyettir.

zartzurt456

20.10.2019 14:12:02

+1
bu nesilin kaybedeni korsan hackli ciaz kulanan nesil oldu :D xbox hack lenmedi ps4 hack lendi ama hack lenen ciaz sahipleri çogu yine günceledi ciazları devir öyle bir hale geldiki oyun piyasası online yok ise oyunlarda tat bile vermemeye başladı. her iki şirkete bir önceki konsolardan daha çok kar etigi aşıkar gibi bişey

Gunpower-storm

20.10.2019 11:20:10

+1
Bu neslin kazananı oyuncular olmuştur. Xbox TR resmen boykot edercesine VPN ile satın alım yaparız diyince Xbox'a 1 senelik satışını gösterdiği gibi geri çekti Gold Live zammını. PS bu konuda bir şey yapmadı ama arada yaptığı ufak ufak zamlarla Xbox'un çok önüne geçti fiyat olarak. Fiyatta Epic Store PC açısından kesinlikle konsolları havada karada geçer seviyede. Her iki konsolunda kendi özellikleri var. Şu bunu ezer diye bir şey yok. Farklı türlerde oyun oynamak gibi bir fikrim olsa PS4 Pro alır exclusive oyunları bitirir satar ve One X ile 4K Native-Upscaled oyunlarımı oynardım. Sonuçta 14 aylık Gold Live-Gamepass+PC Gamepass P2 olarak 90 TL. Bunlarla beraber PS4'te olmayan Gears serilerini, FH-FM serilerini ve HALO serilerini bitirir, diğer oyunlarda PS4 Pro'dan daha iyi output alarak oynarım + Toxic olmayan bir community ile oynarım. Konuyu PS fanları basmış, son cümlelerimden bana sövecekler kesin. Bunların hiçbirisi benim fikrim sayılmaz, kullanan arkadaşlar forumdakiler ve iki konsolu birden kullanmışlardan söylüyorum. He soruya gelirsek, her iki şirkette edemeyeceği kadar kâr etti. Sony'nin Xbox'tan fazla kâr ettiğini düşünmüyorum. Satış sayısının önemli olmadığını düşünebiliriz. 200$'a aldığın makinenin 1 senelik üyeliği+1 AAA oyunu 120$ ise ve oyuncuların geneli 4-5 AAA oyunu oynayan 3-4 yıllık oyuncular olduğunu düşünürsek makinenin önemsiz olduğunu söyleyebiliriz.

BlackTower_35

19.10.2019 22:33:36

0
One X cidden kral cihaz. Gece karanlığında bile sesi duyamazsın.

BSC Misafiri

19.10.2019 18:23:07

+2
Bu nesilde en çok oyun ve grafik ödülünü PS4 aldı. Satışlarda da fark atarak tarihi yazdı. Sony E3'e katılmayınca bile ciddi bir boşluk yaşanmıştı. Oyun Dünyasının kanı PS. Xbox'ı Nintendo da geçti nakavt oldu.

BSC Misafiri

18.10.2019 12:11:52

0
tabii ki ps4 kazanacak

İdrak İstimlak

18.10.2019 11:46:09

0
Fan sesi ve gamespass için şahsen fazladan oynayacağım exc oyunlardan vazgecemem doğrusu. Sonuçta Xbox taki her oyun ps4 te oynanabilir, olmayan ve kalitesiz devam oyunları ile usandiran bir kaç oyun da zaten pc de oynanabilir.

classlord

18.10.2019 11:17:13

+2
Ps4 pro sahibiyim . Soylediklerinin altina imzami atarim. One x den sasmayin. Oyun oynamayi cok seviyor ve vakit ayirabiliyorsaniz one x den baskasini dusunmeyin bile. Ancak benim gibi yasiniz 35+ ise fazla oyun oynamiyorsaniz sadece exlusive ler yetiyorsa pro yeter

ultrAs28

17.10.2019 18:52:22

+5
1.nesil ps4 ve xbox one x e sahibim. Arkadaşlar hayatında TEKNOLOJİ market hariç xbox'da oyun oynamamış veya kullanmamış kişiler boş yorum yapıp başlığı doldurmasın. Aklınız var ise gidin xbox one x edinin veya bekleyin yenisini edinin. Gamepass ve EA access zaten başlı başına yeterde artar. Bilmem kaç tane oyun oynadım xbox'da para verdiğim 3 oyun var Destiny 2 Battlefield 5 Borderlands 3 BF5'de ea access'da bedava oldu PStore'da 350TL ye satılan BF5'i xbox'da sadece ve sadece 112TL'ye aldım hemde çıktıktan 1 hafta sonra. Ben güç performans a bakarım exc. oyunlar eyvallah güzel de o kadar paralar verip alıp oynamam bir kere hayvan gibi çıkan FAN sesi yok. İnsan xbox one x e alışınca korkuyor acaba bunun fanı çalışmıyormu diye.

LuffyBey

17.10.2019 01:42:27

0
benim oyun içinden menüye geçince kilit oluyor direk , çay falan içiyorum o arada

wither

17.10.2019 01:37:29

0
Ben de 2 TB hd takmıştım düz Ps4 ün içine.Belki de store da kasmasının sebebi budur. Yine de saçma bir durum.

LuffyBey

17.10.2019 01:00:08

0
benim ilk sürüm cihaz baya kasılıyor , 2tb harici var sebep olamaz tek başına herhalde

TheNewAtilla

17.10.2019 00:45:57

0
Kimse switchden bahsetmemiş. 2.5 sende 37 milyon adet sattılar

BlackLead

16.10.2019 23:22:07

0
exc oyunlarıyla, satış rakamlarıyla vesaire çok net bu nesli kazanan ps4 oldu ama xbox tarafında ki gamepass olayı muhteşem bir şey. xbox'ın azıcık aklı varsa bu gamepass sistemini bir sonraki nesilde daha da geliştirir/genişletir ve adam akıllı exc. oyun çıkarırsa önümüzdeki nesil işler kızışabilir. sonuçta microsoft geçen aylarda bünyesine pek çok oyun stüdyosu kattığını açıklamıştı ki önemli stüdyolardı bunlar. insanlar artık oyunlarda da netflix benzeri abonelik sistemini kullanmak istiyor, gayet iyi talep var bu yönde. ps4'ün zorunlu plus'ından millet ilallah etti. avrupalılar bile oyunların tırtlığından dem vuruyor çoğu ay.

Ziromen

16.10.2019 20:41:59

0
Açık ara ps4 kazandı, xbox one bu nesile başlarken standartları belirlemeye çalıştı ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Hangi akla hizmet oyun konsolunu uydu cihazı diye tanıtırsın, yine iyi toparladı ama e3 konferanslarında telefon oyunlarını xbox one exclusive diye tanıtmasa daha güzel olacak.

mg3

16.10.2019 18:12:56

0
Bu nesilde ps konsol piysasisini xbox markasina dart etti neredeyse hala xbox basarili oldugunu savunanlar var miki bu nesil en az ps4 konsolu kadar satis yapsa ve basarili olsyadi xbox live ve game pass pc ye hayatta getirmezdi bu nesil ezildikleri icin pcye yonelmek zorunda kaldilar Bir ara miki konsol departmanimi kapatma hatta xbox markasini satmayi bile dusunuyordu. miki bile anladi konsolu konsol yapan ex oyunlar oldugunu babasinin hayrina satin almadi okadar firmayi gerci yeni nesil xboxa cikacak tum ex ler pcye cikmaya devam edecek iyi bir pcye sahip olan oynayacak tum oyunlari malesef bizim ulkemiz ekonomik durumuna gore game pass iyi bir secenek ama avrupali amerikalisi bizim gibi dusunmuyor heriflerin evinde cok iyi donanimli pc var yanina birde ps4 cakiyor xboz exlerini pcde rahat ust grafiklerde oynuyor e bu adam niye xbox aldin zaten pcsinde daha iyi grafiklerlen o oyunlari oynuyor

zed

16.10.2019 15:52:30

+2
"Playstation markası çok iyiye gitmiyor" kişisel fikrinize saygı duymakla beraber gerçeği yansıtmadığını belirtmem gerekir. Aşağıdaki 30 Temmuz 2019 tarihli yazıyı okumanızı tavsiye ederim. https://www.theverge.com/2019/7/30/20746712/sony-playstation-4-sales-100-million-milestone Bir konsolu konsol yapan sadece donanım değil, amacına uygun olarak tüketiciye sundukları, yani oyunlardır. Playstation markasının bugünlere gelmesini sağlayan sahip oldüğu özel oyunlarla beraber geniş oyun kütüphanesidir. Zaten bu başarısını da satış rakamlarından görebilmek mümkün.

Afonso54

16.10.2019 15:27:53

+3
Xbox, Microsoft firması için hobi gibi bir şey ancak PlayStation neredeyse Sony markasına Sony yapan konumda emin olun Microsoft aa PS 100 sattı biz 50 sattık hadi ağlayalım tarzında takıldığını sanmıyorum Microsoft gibi dev firmanın buna ihtiyacı yok. İstese bir sürü özel oyunda çıkartırdı ancak hiç bulaşmadılar hatta Xbox özel oyunlarını PC'ye sürdüler. Amaçları Xbox ve PC'yi tamamen cross platform yapmak Xbox'ı hem konsol hem pc olarak kullanılmasını sağlamaktır. Sony PS'a köpek gibi muhtaçtır ancak Microsoft'un Xbox'a muhtaç olduğunu sanmıyorum. Bu jenerasyonun galibi tabiki PS'dir ancak ezdi geçti bunlar hikaye PS o gamepad ile kimseyi ezip geçemez bu 1 ikincisi bizim gibi dar gelirli ülkedelerde Gamepass özelliği olan bir kurum karşı tarafı(normal şartlarda) ezer geçer. EA Access'i daha yeni yeni gören PS platformu onuda 170 tl'ye alabiliyorken Xbox tarafı senelik 65 TL'ye buna kavuşuyor. Ayrıca bazı oyunlar Klavye - Mouse desteği sunuyor. RDR2 gibi tarihin en büyük atmosferine sahip oyunu hem PRO'da hem X'te deneme şansım oldu. X cidden aşağılama seviyesinde ezip geçiyor. Playstation tarafı GOW gibi Spiderman gibi Last Of Us gibi güçlü yapımlarla ve Playstation markasının çok eski olması insanların tarihin en büyük konsolu olan Playstation 2 alışkanlığını bırakamaması sayesinde satış rakamlarında ikiye katladı. Playstation markası çok iyiye gitmiyor Playstation sadece Playstation 1 gibi 2 gibi devrim konsolların ekmeğini yiyor.

BSC Misafiri

16.10.2019 14:25:26

+1
PS4 oyunları satışları başarılı oldu bir çok yönden PS2'yi bile solladı. Xbone gelmiş geçmiş en çok hayal kırıklığı yaratan konsol oldu. Ara konsol da çok pahalı ve kısa ömürlü oldu etkileyemedi artık herkes PS5'i konuşuyor bekliyor.

F355 Challenge

15.10.2019 19:55:23

0
Samsung 55NU8000.

zartzurt456

15.10.2019 18:38:42

0
sony o zaman ikinci el oyu n alıp oynuya bilirsiniz demişti herkez alışladı filan :D işin sonunda ne oldu DLC olayı hesap aktif oluyor oldu ve oyunu kutulu sürümleri alsan bile oyun dlc siz yarım yamalak kaldı. ve 2. el alsan bile DLC almak zorunda kaldı. bu olay full dlc li oyunlardada aynı kutulu versiyonda dlc içerigi kod olarak 1 kere kulanıyorsun. kısacası sony da büyük bülöf yaptı ilk başlardam

# Ace #

15.10.2019 18:13:37

+2
Konsola özel oyunları bile ps4'dün lider olması için yeter. Xbox one tarafı Tv Tv Tv, drm dayatmalarını bile oyunculara sunmuş ama ağzının payını alıp rezil olmuştur. Yinede gamepass ve Xbox one x kısmı ile beni kendilerine çektiler bu nesli ps4 alsa bile bundan sonra ki daha rekabetli geçeceğini ümit ediyorum. Bu nesli özetleyenler kısaca bunlar. Xbox one Ps4

NaBuSe

15.10.2019 17:34:40

+3
Satışlara bakarsak ps4 kazandı. Ve tabiki ilk önce satışlara bakacağız. 2 kat daha fazla müşteriye ulaşmak önemlidir. Özel oyunları oldukça iyiydi ps tarafında xbox sonlara doğru gamepass ile çok iyi bir atak yaptı ama bu nesilde iş işten geçti artık. Sony Xbox sayesinde gamepass gibi bir şey sunmak zorunda olduğunu anladı Xbox da özel oyunsuz konsol satmanın zorluğunu gördü. Kazanan biz olalım da birbirlerini yesinler.

wither

15.10.2019 16:22:24

0
Madem kimse Ps4 store da dolaşırken hız sorunu yaşamıyor eleştirimi geri alıyorum o zaman , benim Ps4 sorunlu heralde.Xbox tarafında arayüzde de indirmede de sorunum yok çünkü.

ygrkmklnc

15.10.2019 15:01:53

+1
Hocam 2 gündür aynı şeyi yazıyorsunuz ama siz söyleyince tekrar denedim. PS4 ana menüsünden plus menüsüne girip last of us'ı kütüphaneye eklemem 25 saniye sürdü. Daha sonra 2 defa yuvarlağa basıp diğer oyuna girip kütüphaneye ekle demem de 10 saniyemi aldı.

İdrak İstimlak

15.10.2019 14:42:15

+4
Ben cidden PSN Store veya PSN le ilgili bu nesilde sorun yaşamadım, sizin bahsettiğiniz sıkıntılar sanırım internetinizle ilgili, menü hızı için de internet kablonuzu çekin ve sorunun kaynağını kendiniz görün. Xbox One in arayüzü ciddi manada karışık ve yavaş, bir önceki nesilde çok iyiydi ama. Bu nesilde bir şeyi bulmak o menüler içinde eziyet gibi. Kullanıcı arayuzunun sade ve kullanışlı olması tercih meselesidir, bunu sadece ben değil Xbox fani olan insanlar dahi kabul ediyor, işin spor takımı tutma gibi bir durumla alakası yok.

zartzurt456

15.10.2019 14:29:54

0
tüketim çağındayız. her sene yeni telefon modeli her sene yeni pc ekran kartı derken son dönemde 6 ayda bir telefon çıkmaya başladı. ekran kartlarıda öyle 2080 çıktı ardından super ler çıktı. seneyede büyük ihtimal 2080 super ti filan çıkaracaklar. bu böyle gider ps5 yada yeni xbox çıktıktan 3-4 yıl içinde yine güçsüz kalacak ve yine aynı ara format konsol kesin çıkaracaklar.çünkü 4k 60fps 4k 120fps diyolar saçmalık yani :D 4k 60fps için en az adam akılı 1500$ pc bile zar zor veriyor. yeni nesilide 1000$ üstü fitat ile çıkaramayacakları için çıktıktan 3-4 yıl sonra aynı X pro muhabeti yine olacak.

BlackTower_35

15.10.2019 13:47:34

0
Standart ps4 ve Xbox one ın ömrü 2016 da bitti. Pro ve one x çıkmasaydı yeni jenerasyonu 2017 de çıkarmaları lazımdı. Allahtan çıktı ki kurtardılar 3 sene daha. İnşallah yine aynı hataya düşülmez.

wither

15.10.2019 13:18:02

+1
Xbox ara yüzü yağ gibi akarken , Ps4 de plus ın verdiği 2 oyunu kütüphaneye eklemem 1 saat sürüyor son dönemlerde , sayfa açılmıyor hata veriyor vs.İki konsola da sahibim , 25 mb net var.Adamlar o kadar şımardı ki arayüz berbat durumda ve ilgilenmiyorlar. Sony e böyle toz kondurmamaya devam ederseniz , gamepass tarzı muhteşem bir sistemin benzerini ps5 e getirmeyi düşünmezler bile. Ps4 exc. leri muhteşem olsa da konsolun bir eksiği varsa eleştirmek lazım , futbol takımı tutmuyoruz.Nasıl Xbox ı nesil başındaki saçmalıklarıyla gömdüysek , exc. oyun kalitesiyle gömdüysek , Ps4 ve Sony e de dokunulmaz muamelesi yapmamak lazım, müşteriyiz biz şirket hissedarı değil.

Loukas

15.10.2019 11:59:54

0
Ben hem Ps4 Pro hem de Xbox One X kullanıcısı olarak tarafsız bir şekilde kendimce yorumlamak istiyorum. Bu nesilin galibi ezici bur üstünlükle tabiki rakibinin büyük payı ile Sony oldu. Sony rakibinin hatalarını güzel ve akıllıca değerlendirdi. Xbox One Ex oyun konusunda ps4 den güzel başlamıştı fakat phill spancer den sonra bu durum hızla değişti. Xbox one X ve gamepass ultimate ile mukemmel işler yapsa da microsoft maalesef tam toparlayamadı. Sonuç olarak 50milyon uzeri satış bu kadar olumsuzluğa rahmen büyük başarı. Rakibi 100milyon üzeri satış ile harikalar yarattı orası ayrı. Xbox One X harika bir konsol gamepass ile daha da harika oluyor biraz haddinden fazla haksızlık yapıldığını düşünüyorum xbox'a. Sony artık şu ps4 arayüzünü değiştirsin o basitliğe ne kasıyor arkadaş ,az fırlatmadım gamepadd i sinirden ps4 üstüne. Yeni nesil de ps5 tarafımdayım şuanlık tabi yeni xbox'ı görelim bir.

Hypnosis.

15.10.2019 11:35:30

0
Benim bilgisayarım çok eskimişti ve oyun oynayamaz hale gelmiştim artık tamamen yeni bir bilgisayar almalıydım. Sadece orta seviye ekran kartlarının fiyatlarının 2000 lira civarı olduğunu görünce konsolları araştırmaya başlamıştım, ps4 pro ve xbox one x benim için fiyat/performans açısından mükemmel görünüyordu. Ama ps4 aldığımda oyunlara para yetiştiremeyeceğimi gördüm halbuki xboxta gamepass diye tam da hayalini kurduğum bir abonelik sistemi vardı. Youtube videolarında grafik anlamında da xbox one x in üstünlüğünü gördüğümde xbox almaya karar verdim. Kararımdan emin olamasam da xbox almıştım. Şu an kardeşlikle aylık 7 liraya gamepass ultimate kullanıyorum, resmen bedavaya o kadar güzel oyunlar oynayabiliyorum ki doğru kararı verdiğimi de anlamış oldum. İşin özeti benim gibi hem fiyat/performans cihazı arayıp hem de bütçe dostu oyun oynamayı isteyenleri xbox one x son derece mutlu etti. Eğer para benim için problem olmasaydı yanına da ps4 pro alıp gow, spider-man, last of us gibi oyunları tabiki oynamak isterdim ama bulunduğumuz ülkede ekonomik durum maalesef ortada, önümüzdeki nesil playstation gamepass gibi bir abonelik sistemi getirmezse yine xbox ile devam edeceğim. Zaten artık yeni jenerasyonda grafik farkının gözle bile görülebileceği sanmıyorum, kriterleri belirleyen farklar dijital servisler olacaktır. Herkes için kazanan farklı ama benim için bütçe dostu ve grafik anlamında fiyat/performansın zirvesinde olan xbox bu neslin sonunun kazananıdır. Bu arada xbox fanboyu falan değilim çocukluğum ps1 ile geçmişti o kadar güzel anılarım var ki playstation ın yeri bende her zaman ayrıdır.

evo_4

15.10.2019 11:28:31

+5
Ya ama gamepass şahane hebele hubeleciler gelmis yine. Duyan da Gamepass'i babasının hayırına bu kadar ucuz verip oyun yelpazesini geniş tutuyor sanar. Birincisi kendi exclusive oyunları para vermeye çok da değecek oyunlar değil. Ikincisi zaten Sony'den aldığı ağır darbe sonucu oyuncuları gamepass ile kendisine çekmek zorunda oluşu. Bu neslin kazananı tabi ki Sony.

kaand12@

15.10.2019 11:05:30

0
Ps4 ortalığı duman etti bildiğiniz. Millet oyun bilgisayarı alamadığı yada toplayamadığı için xbox alıyor. Birde yanına ps4 çakıyor. Yoksa kimsenin aman her konsolu alayım fantezisi yok. İnsanlar en azından oyun oynamak için bir aletim olsun diye xbox aldı. Ancak en iyi oyunlar da ps4 e çıktı. Fark burada. Kazanan bariz bir şekilde Sony tarafı olmuştur.

zed

15.10.2019 10:49:29

+3
Satışlarda önde olması kazandığı anlamına gelmiyor mu zaten? Yılda 3 tane dediğiniz oyunlar her yıl GOTY adayı.... Xbox da o da yok. Microsoft'un Xbox ve Pc yi birleştirmesi sonucu Xbox'ı satıp Ps4 ve Pc ile devam ediyorum kafam rahat.

İdrak İstimlak

15.10.2019 10:14:19

+2
Yahu MS yazılımda önde diyorlar da, Twitch desteği çok sonradan geldi, diğer sosyal medya entegrasyonu var mı, yok mu hala bilmiyorum, oyun görüntülerini kayıt için çok komik süre kısıtlamaları vardı, hala aynı mı onu da bilmiyorum, zaten arayüzü resmen arap saçı gibi ve çok ağır, bu mudur yazılım devi MS un uzmanlığı? Lütfen bir şey yazarken düşünerek yazın, aklınıza gelen her şey doğru bilgi olmayabiliyor bazen...

BSC Misafiri

15.10.2019 08:34:34

0
quote:

Orjinalden alıntı: Basarrrr Ps 1 ve 2 yi kullandim. Xbox 360 ciktigi zaman benim icin degisim zamani gelmisti. Xbox kolunun ne kadar rahat kullanimi oldugu hala aklimda. Son nesilde ps4 sahip oldugu oyun cesidi ile benim icin tekrar one gecti. Her ne kadar xbox kolunu hala ozlesemde benim icin bu donem Psnin onderliginde gecmistir.
Al işte aynı benim kafa.. akarı yok kokarı yok. Fanlık yok boyluk yok. Ne iyi ise neyde çeşit varsa orada.

BSC Misafiri

15.10.2019 08:34:10

0
quote:

Orjinalden alıntı: F355 Challenge Benim açımdan Xbox kazandı. PS4 de Xbox One da ilk çıktıları bir sene içinde aldım ama ikisini de elimde tutmadım çünkü yeni nesil konsol sıfatını haketmeyen vitaminsiz aletlerdi, direk sağlam bir PC topladım. En son Xbox One X aldım ve hala kullanıyorum. Oyunları 60 FPS açması olsun native 4K yetenekleri olsun benim için neslin kazananı Xbox One X. Özel oyunlara çok anlam yükleyen biri değilim zaten istediğiniz kadar övün siz de zamanınızın yüzde 90'ında multi-platform oyunlar oynuyorsunuz. Ha çok eksiklik hissedersem alırım bir PS4 oynarım hepsini, satarım sonra da, bu forumun çoğundan fazla para kazanıyorumdur PS4 sahibi olmama sebebim para değil, gerek görmüyorum. Xbox One X niye kazandı? -Native 4K ya da ona çok yakın çözünürlük sundu oyunlarda. -60 FPS verdi, sabit veremediği oyunlarda da açığı Freesync desteğiyle kapattı sonuç olarak akıcı bir deneyim sundu (55 inch Freesync destekli bir TV kullanıyorum). -Medya player olarak çok iyi iş çıkarıyor. Kodi gibi bir mucizeyi destekliyor, 4K bluray destekliyor. TV ile bütünleşik çalışması çok iyi televizyonumun kumandasiyla Xbox'ı çok rahat kontrol ediyorum. -Gamepass denen müthiş şey de hepsinin üstüne pastanın çileği oluyor. Zaten almıştım 2021'e kadar gamepass, üstüne bir ay ultimate pass aldım hepsi ultimate pass'e döndü. Artık çok büyük yapımlar dışında single oyun almaz olduk, hepsi eninde sonunda geliyor gamepass'e, yanına da BF, Fifa falan atıyorsun, kafa rahat. EA access denmiş ilk mesajda ama asıl olay gamepass'de. First party oyunlar direk geliyor zaten, Gears 5'i çıktığı gün oynadık Sony yapıyor mu bunu? - Xbox One X teknoloji harikası gibi hissettiriyor, TV ünitesinin altında ufacık yerde duruyor, native 4K RDR 2 oynatırken fan sesi çıkarmıyor alet. Soğutması sessizliği falan herşey on numara. Hem ufacık hem güçlü hem de adaptörü içinde, konsol dediğin böyle olur PS4, Xbox One gibi gürültülü, sıcak çalışan, üstüne bir de güçsüz aletler 2010'lu yıllarda kabul edilebilir gibi değil. Yeni nesilde yine aynı haltı yerler güçsüz konsollarla gelirlerse yine PC toplayıp ara konsolların gelmesini bekleyeceğim.
Hocam TV modelinizi yazabilir misiniz?

Philipp_Plein

15.10.2019 06:25:27

+9
PS sadece satışlarda geçmiştir. Donanım, yazılım, dijital servisler xbox açık ara önde kapattı. Yıl da fazladan 3 tane oyun çıkıyor PS4’e başka da bir artısı yok. Millet AAA ları xbox da en iyi grafiklerle bedava oynarken, kimileri de 439₺ ex lere veriyor.

rick dangerous

15.10.2019 05:10:01

+1
Alican, Spiderman'i tanrı statüsüne taşıyan insanlar var forumda, dikkat et dostum. Lezbofus'ı kim bilir nereye taşırlar.

zartzurt456

15.10.2019 03:53:19

0
sony böyle özel oyunlarda inat etmeye devam ederse yeni nesilde kaybeder gibi duruyor. xbox tarafında microsoft PC ye çok çnem vermeye başladı ve oyunları PC getiriyor. ve böyle giderse bazı büyük oyunlar hiç beli olmaz sadece pc ve xbox için çıkma ihtimali artıyor. yeni nesilde microsoft bence kesenin ağzını açacak ve fortnite ninja ya yaptığı gibi para basarak büyük oyunları sadece pc ve xbox tarafına çıkartacak gibi duruyor sony yine aynı kafa ile giderse özel oyun ve crosssave crossplay gibi olayları desteklemem demesi durumda kaybeden taraf olacak gibi duruyor. sony zati büyük bir ekonomik kıriz içinde son 5-6 yıldır playstation ve telefon kamera tarafı olmasa toshiba gibi batacaktı şirket microsoft para ile bastırmaya kalkarsa yeni nesilde sony nin işi çok zor böyle ben ben ben demeye devam etiği sürece...

The_Rahip

15.10.2019 03:01:34

+4
İlk Xbox'dan beri Xbox markasını kullanmış biri olarak diyebileceğim; Ps4 açık açık Xbox'a tecavüz etmiştir.Yeni başlayacak nesildede Xbox cephesi aynı kafada giderse yine tecavüz kaçınılmazdır.

suÇ

15.10.2019 02:20:29

0
Kazanan bellide kaybeden biz olduk.adam gibi oyunlar oynamadan ps5'i cikartacaklarmis.konsol yerine oyun yapin kitlik var!

MertMeteAlp

15.10.2019 02:08:30

+1
Yıllardır pc oyucusuyum. Xbox one s aldım. 1 ay dan sonra evde yatıyor. Steam in gözünü5seveyim. Bu ne kardeşim ona para buna para

classlord

15.10.2019 02:01:28

+2
Xbox gamepass te golu yeni nesilde atacak . Suan ultimate alan insanlar 3 senelik aliyor . Yani cogu insan 2022 ye kadar xbox da kalacak . Aslinda xbox muthis bir hamle yapti . Ozellikle ulkemizde . Ps tarafi halen uyuyor. Xbox one x ve ultimate uyelik ile cok ps kullanicisini cekti ve 2-3 sene kendine bagladi. Gears 5 zaten muhtesem bide halo iyi gelirse mukemmel olur. Yeni nesil dede tr kullanicilarinin xboxda devam edecegini dusunuy orum. Psnin bu nesilde kazanmasinin tek nedeni god of war 4 Gow ve last of us cikar ps bombos . Diger ex lerden her platformda var zaten. Ps yi genellikle neftlix icin aciyorum. Bide subatta acicagim last of us 2 icin

gyulanemeth

14.10.2019 23:39:24

+6
Ana platformu Xbox olan ama hem PS4 hem de PC kullanmaya devam eden birisi olarak fikrimi yazayım; Bu neslin kazananı PS4 oldu. Xbox'ın kötü başlangıcı, daha zayıf olması, Kinect gibi gereksiz girişimler yüzünden PS4 aldı yürüdü. Açık ara daha fazla sattı, rakip baskısı olmayınca exc oyunlar için acele etmedi, harika bazı oyunlar çıkardı, bu oyunların etinden sütünden fazlasıyla faydalandı. Ama neslin sonuna geldiğimizde büyük goller attı Xbox tarafı PS'e. Gamepass iş modeli çok çok başarılı oldu. PS yeni nesilde Xbox'ın açtığı yoldan yürümek zorunda. PS Ne kadar inat etse de EA Access konusunda teslim oldu; PSNow'u geliştirmeye çalışıyor. Yeni nesilde bir tür abonelik programı sunmak zorunda. Böyle bir abonelik sistemi PS exc oyunları ile kafa kafaya zıt. PS Xbox'ı Xbox'ın oyununda yenebilecek mi göreceğiz önümüzdeki nesilde. Bu neslin kaybedeni PC oldu. 25 yıldır oyun oynarım, ilk kez PC platformunda stardartları böylesine konsolların belirlediğini gördüm. Ara konsolların da çıkışıyla (Pro ve X) ilk kez nesil sonuna gelmemize rağmen konsol ve pc arasındaki teknolojik fark açılmadı. Şu an konsolda olmayan tek teknoloji ray tracing. Xbox 360, Ps3 neslinin son senesinde PC teknolojisi almış yürümüştü. BF3'ün Xbox360\PS3 versiyonu ile PC versiyonu arasındaki uçurumu bugün BFV'in konsol ve PC versiyonları arasında görmek mümkün değil.

Guest-E87629FD5

14.10.2019 23:04:09

+4
Alican, o saydığın iki oyun Xbone'da olsaydı, yani bu kadar imkansız bir hayal gücü kuralım, konsola Tanrı diye taparlardı 😆👍

Kartal Göz

14.10.2019 22:37:47

+1
Yazıyı hazırlayan arkadaş yanlış anlamasın ama çok boş bir yazı olmuş. Hem etkili bir başlık atmaya çalışmış buna karşın hem yazıda aşırı derecede mütevazı olmaya çalışılmış hem de çok yüzeysel bilgiler verilmiş. PS4 ezdi geçti denmesini beklemiyoruz ama PS4 öne geçti bile diyememişsiniz. Kısaca bomboş bir yazı.

alican88

14.10.2019 22:23:05

+1
"Güzel" kelimeside goreceli dostum..sana gore "guzel" gelen bir oyun bana gore kotu olabilir..ornek vermem gerekirse yeni god of warin kalitesi tartisilmaz lakin bana gore "guzel" bir oyun degildi mesela..spidermaninde ayni sekilde kalitesi konusunda tartimaya girmem ama %60 tan sonra ayni seyleri tekrar etmekten sıkılıp birakmistim..

TakemasterTR

14.10.2019 21:59:19

0
Epic Games Store, D2D, GOG, UPlay, Origin gibi platformları atlamışsınız. Ayrıca bir ekleme: •Konsolların, özellikle Xbox'un malzeme kalitesi, boyut ve tasarım artısı vardı. Ancak PC tarafında çoğu kasa markası daha kaliteli malzeme ve daha iyi endüstriylel tasarıma sahip ürünler ortaya koymaya başladı. Cooler Master'ın Mini Tower kasaları buna yerinde bir örnek.

ozi_41

14.10.2019 21:44:18

+4
Hocam kısaca bu neslin özeti
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

İdrak İstimlak

14.10.2019 21:16:09

+2
Aslında multiplatform olması da yeterli değil, alırken kuru ekmek kemirtmeyen türünden fiyatlara veya Gamepass te sunulmasına bakıyor arkadaş...

Guest-E87629FD5

14.10.2019 21:11:10

+4
Güzel oyunları çok aramıyor, multiplatform yetiyor demek. O da bir tercih

İdrak İstimlak

14.10.2019 21:05:30

0
Forumda Xbox One seven bir uyenin gördüğüm en mantıklı ve güzel açıklaması idi. Böyle sevene kim ne diyebilir, onemli olan sizin beklentilerinizi karşılaması.

Metal-Gear

14.10.2019 21:00:06

+1
Zaten en önemlisi senin için kazananın kim olduğu. Genele bakıldığında kimin kazandığı bir başarı ölçütüdür ama başarıyı kişisele indirdiğin zaman, kişinin neyden daha çok keyif aldığı önemli. Örneğin ben CoD oynamayı Counter oynamaktan daha çok severim genel olarakta belki bu öyledir, ama Counter oynamayı daha çok seven biri için kazanan CoD değildir. Başkalarının beğenilerine saldırmadan "bence, benim için" demeyi bilen kişileri çok az görüyoruz artık.

F355 Challenge

14.10.2019 20:53:56

+5
Benim açımdan Xbox kazandı. PS4 de Xbox One da ilk çıktıları bir sene içinde aldım ama ikisini de elimde tutmadım çünkü yeni nesil konsol sıfatını haketmeyen vitaminsiz aletlerdi, direk sağlam bir PC topladım. En son Xbox One X aldım ve hala kullanıyorum. Oyunları 60 FPS açması olsun native 4K yetenekleri olsun benim için neslin kazananı Xbox One X. Özel oyunlara çok anlam yükleyen biri değilim zaten istediğiniz kadar övün siz de zamanınızın yüzde 90'ında multi-platform oyunlar oynuyorsunuz. Ha çok eksiklik hissedersem alırım bir PS4 oynarım hepsini, satarım sonra da, bu forumun çoğundan fazla para kazanıyorumdur PS4 sahibi olmama sebebim para değil, gerek görmüyorum. Xbox One X niye kazandı? -Native 4K ya da ona çok yakın çözünürlük sundu oyunlarda. -60 FPS verdi, sabit veremediği oyunlarda da açığı Freesync desteğiyle kapattı sonuç olarak akıcı bir deneyim sundu (55 inch Freesync destekli bir TV kullanıyorum). -Medya player olarak çok iyi iş çıkarıyor. Kodi gibi bir mucizeyi destekliyor, 4K bluray destekliyor. TV ile bütünleşik çalışması çok iyi televizyonumun kumandasiyla Xbox'ı çok rahat kontrol ediyorum. -Gamepass denen müthiş şey de hepsinin üstüne pastanın çileği oluyor. Zaten almıştım 2021'e kadar gamepass, üstüne bir ay ultimate pass aldım hepsi ultimate pass'e döndü. Artık çok büyük yapımlar dışında single oyun almaz olduk, hepsi eninde sonunda geliyor gamepass'e, yanına da BF, Fifa falan atıyorsun, kafa rahat. EA access denmiş ilk mesajda ama asıl olay gamepass'de. First party oyunlar direk geliyor zaten, Gears 5'i çıktığı gün oynadık Sony yapıyor mu bunu? - Xbox One X teknoloji harikası gibi hissettiriyor, TV ünitesinin altında ufacık yerde duruyor, native 4K RDR 2 oynatırken fan sesi çıkarmıyor alet. Soğutması sessizliği falan herşey on numara. Hem ufacık hem güçlü hem de adaptörü içinde, konsol dediğin böyle olur PS4, Xbox One gibi gürültülü, sıcak çalışan, üstüne bir de güçsüz aletler 2010'lu yıllarda kabul edilebilir gibi değil. Yeni nesilde yine aynı haltı yerler güçsüz konsollarla gelirlerse yine PC toplayıp ara konsolların gelmesini bekleyeceğim.

TsubasaXP

14.10.2019 20:46:15

+1
Bu nesil Ps4 tokatladı, geçen nesil Xbox360 çok iyiydi. Bakalım yeni konsollar nasıl olacak.

BSC Misafiri

14.10.2019 20:16:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: HaciTTOR Vallahi kimin kazandığı umrumda değil. Kazanan benim. Oyunsever olarak hem ps4 pro hem de sağlam bir Pc sistemine sahibim. Xbox oyunları da pc ye geldiği için kaçırdığım oyun olmuyor. Üç platformun oyunlarına da erişebilmek ana amaç (Pc, Ps4, Xbox) Not: Cemu'dan da Zelda Breath of Wild'i bitirdim.
Aynen qanqa da yeni nesilde konsol işi bize zor gibi. Ha pc de değil anormal vergiler eşliğinde çöp olan para birimimiz ile çok ama çok zorlanacuh..

Basarrrr

14.10.2019 20:15:29

0
Ps 1 ve 2 yi kullandim. Xbox 360 ciktigi zaman benim icin degisim zamani gelmisti. Xbox kolunun ne kadar rahat kullanimi oldugu hala aklimda. Son nesilde ps4 sahip oldugu oyun cesidi ile benim icin tekrar one gecti. Her ne kadar xbox kolunu hala ozlesemde benim icin bu donem Psnin onderliginde gecmistir.

keremec

14.10.2019 20:14:14

0
Game Awards 2018 GOTY adayları ve kazananı.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Bu da Steam Awards 2018 GOTY adayları ve kazananı.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

HaciTTOR

14.10.2019 19:18:05

0
Vallahi kimin kazandığı umrumda değil. Kazanan benim. Oyunsever olarak hem ps4 pro hem de sağlam bir Pc sistemine sahibim. Xbox oyunları da pc ye geldiği için kaçırdığım oyun olmuyor. Üç platformun oyunlarına da erişebilmek ana amaç (Pc, Ps4, Xbox) Not: Cemu'dan da Zelda Breath of Wild'i bitirdim.

Max_Kolesne

14.10.2019 18:48:17

+4
Xbox One'dan yillar sonra piyasaya cikan Nintendo Switch gecmek uzere Xbox One satislarini

Guest-E87629FD5

14.10.2019 18:47:23

+4
Beyefendi, saydığınız müthiş hizmetlerden birisi imzamda. 300.000.000.000 cloud Server, dx12, DRM, zorunlu online, esram, exclusive Tomb Raider, Scalebound, Crackdown ve 4K Minecraft with RTX, Xbox One'ı çok çok öne geçirmiştir. Bu hizmetleri göz ardı mı edelim, görmemezlikten mi gelelim? Rakamlar ortada ve Xbox One'dan yana [:'(]

TakemasterTR

14.10.2019 18:37:49

0
Bu nesilde bence PC kazandı. Neden derseniz: •Görüntü kalitesi her zaman üst düzeydi. 2014 yılında alınan i5 4670K ve GTX970 içeren orta seviye bir PC dahi günümüzde 1080P Ultra 50FPS oyun oynatabiliyor. PS4 mü? 1080P Medium 30FPS. •Modlama artık herkesin kullanabileceği hale geldi. Steam Atölye bu konuyu çok geliştirdi. Aynı şekilde bilgisayardan biraz anlayan herkes kendi modunu yapabilecek duruma geldi. •Yükseltilebilme olanakları gelişti. Artık bilgisayarlar her yıl soket değiştirmiyor. 2016 yılı sonunda alınam bir PC'yi şu an bile yükseltme şansınız var. •Hile koruma sistemleri gelişti, artık hile tam olarak engellenemese de önü alınabiliyor. •PS4'ün Exclusive oyun saltanatı neredeyse bitti. Exclusive oyunlar teker teker PC'ye çıkmaya başladı, hem de çok uygun fiyatlarla. Üstelik simülasyon, FPS ve strateji oyunları için PC daha uygun bir platform. •Bilgisayarın kontrol sistemleri de gelişti. Örnek vermek gerekirse, Aimpad teknolojili mekanik klavyeler ile tuş basışınızın seviyesini algılayabiliyor (R2-L2 tuşları gibi). Ekrana sonradan takılabilen ekonomik dokunmatik algılayıcılar vasıtasıyla MOBA ve strateji oyunlarında dokunmatik ekranın nimetlerinden yararlanabiliyorsunuz. TrackIR ve benzeri cihazlarla bilgisayar sizin haraketlerinizi algılayabiliyor. •Bilgisayardaki oyun fiyatları daha ucuz. HER NE KADAR TASVİP ETMESEM DE korsan artısı var. •Bu bir klişe olsa da yazıyorum. Bilgisayarı başka işlerde de kullanabiliriz, örneğin ders çalışmak (!).

İdrak İstimlak

14.10.2019 18:34:51

+3
Benim asıl merak ettiğim esRAM, DX12, Cloud Computing, süresiz exc oyun Tomb Raider, Crakdown, Scalebound, 4K Minecraft, Minecraft RTX gibi harikaları neden dile getirmediğiniz. Bu tip başarılı projeleri de konuşmak lazım...

R.Romanoviç

14.10.2019 18:12:21

0
Xbox a özel oyun kaldımı ki. Forza gow hepsi pc ye geldi. Dolayısıyla ps4 2 adim önde

Guest-E87629FD5

14.10.2019 17:59:33

+3
Bu neslin kazananı Xbox One sahibi oyunculardır, zira Microsoft sayısız özel oyunu kullanıcılarına sunarak başka bir cihaza mahkum etmemiştir. En az 300 küsür özel oyun sayabilirim Xbox One için. Nesile kötü başlamasına rağmen, doğru adımlar ve stratejilerle Xbox öne geçmiş ve hatta büyük fark atmıştır.

BSC Misafiri

14.10.2019 17:56:39

+1
quote:

Orjinalden alıntı: erco35coast ps3 vs xbox360 dönemine göre 2 cihaza da daha az oyun çıkmıştır. Çıkan oyunlara bakıldığında genelde beğenilen oyun sayısı ve exclusive olarak Ps4 bir adım önde denilebilir. ama bana göre ilk versiyonlar full HD için yetersizdi ve Fiyaskoydu resmen... Bu savaşın kazananı yok bence...
PS4'e çıkan oyunların %99'u Hala FHD çalışıyorr...Bence en rezili Xbox one'dı...

yaratıc1KLAVYE

14.10.2019 17:49:40

0
Haklısın,ben de seninle aynı fikirdeyim.

erco35coast

14.10.2019 17:02:08

0
ps3 vs xbox360 dönemine göre 2 cihaza da daha az oyun çıkmıştır. Çıkan oyunlara bakıldığında genelde beğenilen oyun sayısı ve exclusive olarak Ps4 bir adım önde denilebilir. ama bana göre ilk versiyonlar full HD için yetersizdi ve Fiyaskoydu resmen... Bu savaşın kazananı yok bence...

kaan0101

14.10.2019 16:25:57

0
Kim kazanmış umrumda değilde benim kazandığım kesin ,en son ortak olarak aldığım oyun div2 idi çıktığında yaklaşık 1 senedir oyuna doğru düzgün bir para vermedim microsoft sayesinde ,uygun fiyatlı ultimate ide uzattım 2024 e filan , gelecek nesilde de micronun böyle devam etmesini temmenni ediyorum , hatta ps5 daha önde olsun ki microdan daha iyi şeyler görelim , gelecek xbox konsolunuda belirli bir zaman geçtikten sonra alırım. exc. oyun benim için bir tercih sebebi olmadı hiç, ps4 slim pro aldım bir zamanlar exc. olarak oynadığım tek oyun unc4 oldu oda serinin hatrına , genelde zamanımı multiplatform oyunlarda geçiren biriyim iş güç aile derken single oyunlara zaman kalmıyor , akşamları arada girip arkadaş ortamı ile 2,3 bf cod vari oyun oynadıkmı yetiyor. Ps nin ülkemizde çok tutlmasının sebebi iyi pr çalışması ve Tr dil desteğidir geri kalanı hikaye

BABAHAKKI

14.10.2019 16:11:10

0
Şahsen nintendo fanıyımdır ama diğer konsollarıda beğenirim. Özellikle Xbox arkadaşlarımda var ve zevkle oynamışlığımda vardır. Bu nesilde ise hayatimda ilk defa PS4 aldim. Gecen sene fifa 19 ve 2. joystickle beraber 280 euro ya bulunca kacirmayayim dedim ve aldim. Ardindan The last of us 17 euro , God of war 18 euro , assassins creed odyssey 20 euro ve unchartered a thiefs end 18 euro ya aldim. Fiyatlar gayet uygun oldugu icin ve bu oyunlarda tarzima uygun oldugundan ps4 ile guzel vakitler gecirdim. Herkesin bahsettigi Microsoft sacmaliklari ortadan kalkarsa ilerde bir de xbox alirim ve 3 konsollada keyfime bakarim. ps4 xbox rekabetinin galibi bence de malesef ps4.

BSC Misafiri

14.10.2019 16:05:36

0
Rekabet biz oyunculara yarar. Gereksiz fanboyluğun lüzumu yok. Yok sony batar yok ms batar vs boş boş yorumlar bunlar. Bu nesli oyun anlamında açık ara ps4 , servis ve hizmet anlamında xbox kazandı bence(ea access & game pass). Sunset overdrive da iyi oyundu (spiderman'ı yapan abiler). 2020 de Ms'un oyun yönünde Sony'i örnek alıp cıvık cıvık amerika kitlesine hitap eden online temelli oyunlar yapmaması lazım.

-OdATA-

14.10.2019 15:54:37

+3
microsoft xbox one ile herkese büyük bir ders verdi. bir konsol nasıl pazarlanmaz ve nasıl yapılmaz. game pass ile paçayı kurtardı.

BSC Misafiri

14.10.2019 15:26:57

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Thejoker58906 Bu iki video açıklıyor zaten soru bile değil bu
Xbox videosunu izledim gözümden yaş geldi hocam. Sağ ol bu gün hiç gülmemiştim sayende oldu :D

Thejoker58906

14.10.2019 15:11:30

+6
Bu iki video açıklıyor zaten soru bile değil bu

BSC Misafiri

14.10.2019 15:10:48

0
Neslin Kazananı Diye Birşey Yoktur Herkese Göre Değişir Bende Xbox One S Var Ben Konsolumdan Memnunum Arkadaşımda Ps4 Slim Var O da Memnun Yani Kazanan Oyuncular Boş Boş Sidik Yarıştırmayın

BSC Misafiri

14.10.2019 15:10:29

0
quote:

Orjinalden alıntı: Vanity Fair Gençler hangisini alırsa onun fanboyu oluyor ne yazıkki. Bende ikiside var, PS4'ü üç kere açtım. Last of us, Detroid ve God of War oynarken... PS'ün bir eksiği yok ama 4k ve gamepass sistemi ile rekabet edemiyor, konsol oynamak deyince akıma xbox geliyor sadece. Eğer gamepass sistemini ve 4k oyunları denemediyseniz bence çok şey kaçırıyorsunuz. Tabiki Last of us 2 gibi oyunları da sabırsızlıkla bekliyorum.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Hocam ne güzel halınız varmış..

BSC Misafiri

14.10.2019 15:10:13

0
quote:

Orjinalden alıntı: besttrr Ps4 açık ara önde başladı yarışa ancak xbox one s ile beraber bu fark kapandi. Ancak hic bir zaman oyunlardan yana sony'e yaklasamayam xbox bu neslin kaybedini oldu. 360 zamaninda heycan veren gears of war, halo, forza serilerinin heycani kalmadi. Uste bir sey koyamadi oyun yonunden microsoft. Boyle devam ederse yeni nesilde de sampiyon sony olur.
RDR 1 kıyas vidyosunu izleyip x360 aldım bende. Oha lan ne fakr var öyle vs diyordum :) Sonra seve seve GoW 3, Heavy Rain, Beyond, unc vs leri için PS3 aldım :) Geçen nesil pişman değildim ama geçmişe dönsem yanına bile yaklaşmazdım x360'ın :) Bu nesil 3 yıldan fazla bekleyip tamam dedim ve çıktıktan 1-2 ay sonra pro aldım kafam çoook rahattı. Taa ki bizim ülke şahlanana dek.. Dolar uçtu, kan emici TR PSN bizlere düşman oldu mertlik bozuldu. Yeni nesil konsollara el süreceğimi sanmıyorum. Çoook uzun bir süre.

BSC Misafiri

14.10.2019 15:10:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: Renji Abarai ya çok politik bi cevap olucak ama bende iki kolsolda var one x ve ps4 slim olarak ikisininde tadı ayrı ben ikisiylede çok keyif alarak kullandım ve oynadım cihazları. bana göre ben kazandım
Bu ne hocam Sinan Engin gibi ne şiş yansın ne kebap hesabı :D

besttrr

14.10.2019 15:00:21

0
Ps4 açık ara önde başladı yarışa ancak xbox one s ile beraber bu fark kapandi. Ancak hic bir zaman oyunlardan yana sony'e yaklasamayam xbox bu neslin kaybedini oldu. 360 zamaninda heycan veren gears of war, halo, forza serilerinin heycani kalmadi. Uste bir sey koyamadi oyun yonunden microsoft. Boyle devam ederse yeni nesilde de sampiyon sony olur.

Vanity Fair

14.10.2019 14:49:56

+1
Gençler hangisini alırsa onun fanboyu oluyor ne yazıkki. Bende ikiside var, PS4'ü üç kere açtım. Last of us, Detroid ve God of War oynarken... PS'ün bir eksiği yok ama 4k ve gamepass sistemi ile rekabet edemiyor, konsol oynamak deyince akıma xbox geliyor sadece. Eğer gamepass sistemini ve 4k oyunları denemediyseniz bence çok şey kaçırıyorsunuz. Tabiki Last of us 2 gibi oyunları da sabırsızlıkla bekliyorum.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BlackTower_35

14.10.2019 14:25:36

0
Bu neslin kazananı Sony olabilir de kaybedenin oyuncular olduğu kesin..

ezgiturali

14.10.2019 14:20:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Giriş gelişme sonuç güzel bi yazı ortaokula falanmı gidiyorsunuz hani öğrenemedinizmi yazı yazarken bunların yazılmayacağını. ??
hahahaha kardeşim soru eklerini bi ayır noktalamaları bi doğru kullan sonra eleştir yazıyı

Renji Abarai

14.10.2019 14:17:44

+2
ya çok politik bi cevap olucak ama bende iki kolsolda var one x ve ps4 slim olarak ikisininde tadı ayrı ben ikisiylede çok keyif alarak kullandım ve oynadım cihazları. bana göre ben kazandım

BSC Misafiri

14.10.2019 14:09:53

0
PS4 oyunlarıyla fark attı tarih yazdı. Xbox bu nesilde de GOTY alamayarak sonuncu oldu...

BSC Misafiri

14.10.2019 14:08:55

0
Sony kazandı , ancak Xbox çok iyi hamleler yaparak farkı kapattı. Oyunlarını (belki de gelecek nesilde işletim sistemini{Windows}) Microsoft'un dominant olduğu PC'ye taşımak akillicaydi. Geriye dönük uyumluluk PS4'ten daha çok exclusive'i olmasını sağladı diyebilirim.

BSC Misafiri

14.10.2019 14:08:51

+1
Ghost of tsushima' da var....

BSC Misafiri

14.10.2019 14:08:27

+1
Kazanan Sony tabiki. Microsoft servis tarafında daha iyi olabilir fakat oyun konsolu bu ve buna oyun yapmayı öğrenmen lazım Microsoft. Saçma sapan interaktif uygulamalar ile uğraşacağınıza konsolun amacına hizmet edin.

BSC Misafiri

14.10.2019 14:08:17

0
Giriş gelişme sonuç güzel bi yazı ortaokula falanmı gidiyorsunuz hani öğrenemedinizmi yazı yazarken bunların yazılmayacağını. ??

BSC Misafiri

14.10.2019 14:07:56

0
Tabii ki PS4 ve Switch bu neslin kazananları. Xbox'ı konsoldan saymıyorum zaten. PC ve Wii U'ya da bu neslin pek çok kaliteli oyunu gelmedi. Multiplatform oyunlar için en iyi platform her zaman PC olacak ama exclusive konusunda PS4 ve Switch lider.

BSC Misafiri

14.10.2019 14:07:15

0
Öncelikle ps4 pro aldım ve en güçlü konsol çıkınca onu satıp one x aldım.Gamepass olayı mükemmel.Oyun almadan oyun oynatan tek cihaz xbox.EA Accsess daha yeni ps gecti.One X hem güçlü hem 4K bluray 3D bluray oynatabiliyor.Bu arada 4K bluray video satın almak bile 2,500tl.uzun lafın kısası xbox satmadı belki ama ps kat kat daha iyi bir cihaz emin olun buna.

BSC Misafiri

14.10.2019 14:07:07

0
quote:

Orjinalden alıntı: classlord Ps fais fiyat politikasi nedeniyle icimdeki oyun oynama hevesini 2 sene once bitirdi. Suan ps de kalma nedenim God of war ve last of us. Bunlarin disinda benim icin ps bir hic . Ama xbox tarafi one x le beraber muthis atak yapti. Gamepass basli basina efsane cogu oyun turkce Sadece aaa oyunlar degil. Sliyer the spire denen bir oyun yapmislar 60 saat oynadim . Mukemmel bir kart oyunu hemde turkce. Badnorth turkce nefis bir strateji. Ama ps tarafinda hersey pahali . Hala nasil bizim ulkemizde insanlar psde kaliyor anlamiyorum. Herkes benim gibi seneryolu oyun mu seviyor ki
Fifa 20 580 lira standart,Ghost recon breakpoint standart, Call of duty 550 lira, TLOU 2 kadar emek olmadığı halde.Üzerinde parasal ve zaman olarak bolca emek olduğu halde en uygun fiyatlar PS özel oyunlarında.Bu nedenle PS tarafına faiş fiyat politikası demen yanlış zten bu söylemlerinizin aşırı olduğu zamanlarda ucuz oyun satıyor diye ceza aldılar daha da hala akıllanmamışsınız....Ekonominin bozukluğundan herşeyi kaça aldığımızdan haberiniz yok sanırım, dışarı çıksan para...

BSC Misafiri

14.10.2019 14:07:02

0
Bu soruya bi yerimle gülerek cevap veririm. Net Sony. Sebebi de SADECE EXC GAMES sadece bu. Başka sebebi yok. Onlineı hebele hübele yok mozambik psn çoh eyi vs geçin bunları. EXC oyunları buraya taşıdı.. Yoksa ben salak mıyım pro ve onex çıktığı zaman gidip donanım olarak daha zayıf olan pro alayım?

BSC Misafiri

14.10.2019 14:06:57

0
quote:

Orjinalden alıntı: zartzurt456 xbox one x den sonra kazanan xbox tarafı oldu. biriler şimdi saldırır ps4 de özel oyun var filan diye konsol da oyun oynuyanların %10 sadece bu özel oyunları oynuyor geri kalan %90 kesim her iki ciazada çıkan oyunları oynuyor. illa konsol kulanacam diyosan xbox one x şu an iyisi o ps4 de öyle 2. el ucuz özel oyun ları oynayıp kaldırmak için kulanırsın olur biter.
Sony konsol satışları sayısı ile sony exc oyunlarının kutulu ve dijital satış rakamları hiç de öyle demiyor %10 ne demek biliyon mu hocam acep? Aga ezdi geçti işte geçen nesil gibi olmadı vs bile atamadılar. sony direkt brutality yaptı 8. nesilde. Mici ders alır da umarım 9. nesil çetin savaşlı bol cepheli geçer :D Neden mi? rekabet bize yarar :D

BSC Misafiri

14.10.2019 14:06:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: Rogue Agent valla onlar kazandi biz tavuk gibi yolunduk. 300 lirayi bi oyuna basacak keriz avına çıktı her ikiside. sattım geçtim ps4ü kafam rahat onun parasiylada bi guzel pc ye upgrade yaptım. allah cpy ve codexten razı olsun ne diyim.
Hocam şu yaptığın final hangi inançta var :D Keriz olmayım derken hunharca kul hakkına girmişin.

BSC Misafiri

14.10.2019 14:06:41

+2
Özgür hocam, yazın on numara olmuş zevkle okudum.

BSC Misafiri

14.10.2019 14:06:23

0
Switch bu seneye oyunları ile damgasını vuruyor fakat yazı 2013 çıkışlı iki konsolu konu alıyor. Kabul etmek lazım. Ps4 aldı götürdü. Xbox ise çok kötüydü.

BSC Misafiri

14.10.2019 14:06:10

0
quote:

Orjinalden alıntı: C-TRanger Demek ki büyük konuşmamak ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekiyormuş.
Aaahahahah DH-BSC ifşa timi gene yapmış fatalitysini :D

İdrak İstimlak

14.10.2019 13:51:49

+2
Ben şunu kabul etmekte zorlanıyorum; deniliyor ki, Sony tek kalırsa bu oyuncular için kötü olur, rekabet olmaz. Yahu 6. nesilde PlayStation 2 tüm rakiplerini ezip geçerek, tarihin en başarılı konsolu olmadı mı? Bakın bakalım o dönemi yaşayan oyuncular hayatlarının en güzel oyunlarını, o dönemde oynadıklarını söyleyecektir. Kesinlikle Sony bu pazarda MS olmadan cok daha güzel işlere imza atar, elimizde 6. nesil gibi bir nesil var.

osimdioyuncu

14.10.2019 13:15:31

0
Benim için açık ara PS4 olmuştur.

ygrkmklnc

14.10.2019 13:10:31

+1
Herkes oyun fiyatlarının pahalı olmasından bahsetmiş ama bu bizim gibi parası değersiz ülkeler için böyle. Avrupalı, Amerikalı, Japon oyuncu dışarıda yediği iki veya üç yemek parasına oyun alabiliyor. O yüzden onlar için game pass çok da büyük bir avantaj değil.

oyuncu11790

14.10.2019 13:06:46

0
Microsoft, konsol savaşına zaten sıkıntılı başladı. Üstüne Sony tarafı akıllıca hamleler yaparak, bu nesilde ciddi üstünlük sağladı. Muhtemelen microsoft tarafı, ciddi hamleler yapacaktı fakat baktı ki bu nesilde olan oldu fazla hamle yapmadılar. En büyük hamleleri donanım bazında oldu, fakat oyun olmayınca donanımında pek çekiciliği olmadı. Microsoft önümüzdeki nesilde de benzer hataları yaparsa, sony için gayet karlı bir dönem olur. Microsoft tarafı atak yapmalı, hatta sony'den daha etkili olmalı ki rekabet bize yarasın.... İyinin hakkı verilsin fakat rekabet her zaman olsun, yoksa piyasa herhangi birine kalırsa mahvederler ortalığı :)

Hoid

14.10.2019 13:05:06

0
Neslin kazananı XBOX GO HOME .

RocK__StaR

14.10.2019 12:47:03

0
Ps4 exc oyunları switch ile karşılaştırılmalı switch yeni bir konsol olmasına rağmen exc oyunları xbox exc oyunlarını geride bırakır

RaNCeR91

14.10.2019 12:37:04

0
Bu konuyu tartışmaya bile gerek yok.Sony altından girdi üstünden çıktı.Xbox x nature 4k oynattığıyla kaldı.Microsoftun classic saçma sapan politikaları devam ettigi surece xbox tarafı hep sönük kalıcak.Demekki neymiş bir konsoldaki en önemli şey sadece güç degilmiş.Bunu herkes net bir sekilde anlamiş oldu.Oyun olmayan konsolu millet napsin.Koskoca microsoft şunu idrak edemedi.Resmen elleriyle verdiler üstünlügu.Sony i tebrik etmek lazim.Adamlar coil whine ı umursamadilar dandik malzeme kullandilar sonuç deli gibi ps4 satisi.Fan sorununu çozemediler sesli çalışdı sonuç deli gibi ps4 satisi.Adamlar resmen rekor kırdılar.İşi bilene saygı duyacaksın yapacak birşey yok.Ps tarafinda ne var dünya kadar kaliteli oyun var.Xbox ın elinde ne var sadece ps4 pro dan daha guclü bir makina ve gostermelik bir kaç oyun.O kadar da olsun.Adamlar belkide xbox x ile şimdilik sadece altyapı ve itibar olusturmaya calismislardir..Belki gelecekte stratejileri oyun odaklı olur.O zaman işler degisebilir.Ps tarafinin eli armut toplamayacak tabi buda var.

classlord

14.10.2019 12:30:08

0
Bende suan ultimate uylelik var . 370 tl ye 2 sene ultimate uyelik yapabiliyorsun. Tum oyunalari one x de oynuyorum. Ultimate sayesinde hem online hemde single . Xbox vedigim paraya gram acimiyorum. Ps tarafinda sadece konsol var . Last of us ve god of war icin bekliyorum.

TheLuBu

14.10.2019 12:14:23

0
Yazının ' PC'yi ve Switch'i bu konuya dahil etmiyoruz.' cümlesinden sonra okuma gereği duymadım.

FyKy

14.10.2019 12:02:26

0
Son yıllardaki her oyunun online olması sebebi ile insanlar konulu oyunlara hasret kalıyor. Buna da en iyi cevap veren PS4 oluyor maalesef. Xbox da exc konusunda atılım yaparsa gamepass sistemi ile birlikte yeni nesilde durumları eşitleyebilir. Fiyat politikası konusunda haklısın ama çok sık indirimler oluyor. Şu ana kadar hiç bir oyunu ilk çıktığında almadım. Bir süre sonra kesin indirime girdi. XBOX maalesef geride kaldı ama bunu kendileri istiyor sanırım. Böyle mutlular galiba.

alican88

14.10.2019 11:58:07

+1
Oyuna ayirdigim zamanin %95 ni xbox ta geciriyor olsamda bu neslin galibi acik ara playstation dur..xbox in tanitimindaki "tv tv tv tv" cigirtkanligi basarisizligin bas sebeplerinden biridir..umarim yeni nesilde bu sefer hata yapmaz miki..

classlord

14.10.2019 11:53:45

0
Ps fais fiyat politikasi nedeniyle icimdeki oyun oynama hevesini 2 sene once bitirdi. Suan ps de kalma nedenim God of war ve last of us. Bunlarin disinda benim icin ps bir hic . Ama xbox tarafi one x le beraber muthis atak yapti. Gamepass basli basina efsane cogu oyun turkce Sadece aaa oyunlar degil. Sliyer the spire denen bir oyun yapmislar 60 saat oynadim . Mukemmel bir kart oyunu hemde turkce. Badnorth turkce nefis bir strateji. Ama ps tarafinda hersey pahali . Hala nasil bizim ulkemizde insanlar psde kaliyor anlamiyorum. Herkes benim gibi seneryolu oyun mu seviyor ki

FyKy

14.10.2019 11:46:59

+1
ayrıca satış rakamları da üstünlüğü gösteriyor; 6 yılda; XBOX - 41 milyon cihaz PS4 - 91 milyon cihaz satmı resmi açıklamalara göre.

Rogue Agent

14.10.2019 11:45:51

0
aradaki fark şu ki ps plus sana seçim şansi tanimiyor ne verirlerse onu aliyosun ve aynisi xbox liveda da mevcut. gamepasste neyi istersen onu oynayabiliyorsun. elmayla armutu kiyaslamak gibi birsey gamepass ve psplus

Rogue Agent

14.10.2019 11:42:44

0
valla onlar kazandi biz tavuk gibi yolunduk. 300 lirayi bi oyuna basacak keriz avına çıktı her ikiside. sattım geçtim ps4ü kafam rahat onun parasiylada bi guzel pc ye upgrade yaptım. allah cpy ve codexten razı olsun ne diyim.

FyKy

14.10.2019 11:40:49

0
Donanım olarak kesinlikle xbox daha iyi. Zaten bu aşikar. Ama gel gelelim exclusive oyun dendiğinde konsol aldıran oyunlar yapıyorlar. Çıkmışları saysam bir dünya çıkacakları saysan bir dünya. Adamlar Last of us 2 yi bile PS4 e çıkarıyor. Gamepass sistemini de kötülemiyorum zaten. Ama benim ilgimi çekecek ekstra bir oyun bulunmuyor.

RaiTrQ

14.10.2019 11:35:57

+3
Gene birisi rüyalara dalmış elinde tlou ile gow kalmışmış at gözlüklerini çıkarında bakın adamlar hala yeni ipler exc.ler duyuruyor sadece donanımla olsa one x ile aynı mı satardı pro az akıl fikir ya. Konsol sattıran en önemli etkenlerden birisi exc. dir bitti gitti ne girişte ne one x den sonra kazanamadı ms ağlayıp durmayın

classlord

14.10.2019 11:31:11

+2
gamepass denesen bu sözleri söylemezsin. söyle diyim . xbox kırılsa . hicbir konsol sahibi konsolunu kırdırmaz. gerek yok cünkü ayrıca one x şuan dünyanın en iyi konsolu . pro da kullanan biri olarak söylüyorum.

classlord

14.10.2019 11:28:21

+1
tabiki xbox . gamepass ile müthiş bir üstünlük kazandı. suan türkiyede bile birçok insan yeni nesilde xbox da kalacaktır. bedavadan biraz daha pahalı fiyata son çıkan oyunları oynuyorlar. metro oxodus, gears 5 , dmc 5 , forza 4 v.b....... sonynin 2 tane silahı kaldı biri last of us diğeride god of war bunlar bile konsolu kurtarmaya yetmeyecek özellikle bizim gibi kur kurbanı olan ülkelerde . ayrıca xbox ın müthiş ötesi müşteri hizmetlerinide unutmamalı. sorgusuz sualsiz en ufak sorunda birebir değişim yapıyorlar

FyKy

14.10.2019 11:27:41

+7
PS4 tabi ki. Tartışılacak bir şey yok diye düşünüyorum. God of War, Last of Us, Uncharted bile konsol aldırır insana. Ben çok geç aldım PS4'ü yeni yeni oynuyorum bu saydığım oyunları hepsi ayrı şaheser oyunlar gerçekten. Çok geç kalmışım. XBOX almak için beni çeken hiç birşey yok. Gamepass falan deniliyor ama PS plus da gayet güzel oyunlar veriyor.

C-TRanger

14.10.2019 11:25:54

+50
Demek ki büyük konuşmamak ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekiyormuş.

wither

14.10.2019 11:02:22

0
Ps4 kazandi tartismasiz ama sirf onyarginiz yuzunden gamepass i gormezden geliyorsunuz.Neredeyse bedavaya her ay 8-10 oyun oynuyoruz.Ps4 un yanina 2. el bir one s almak en ideal cozum bu nesil.Hesap al sat yapmak istemeyen oyuncu icin en ucuz cozum xbox , yoksa ps4 exc leri cok cok iyi olsa da 470 tl ye exc oynamak anlamsiz malesef. Ayrica ps4 arayuzu berbat durumda son donemde , ps plus in verdigi 2 oyunu kutuphaneye eklemek 1 saat suruyor , sayfa yuklenmiyor , hata veriyor , acilmiyor vs. Adamlar o kadar havaya girdi ki bunu bile duzeltmiyor.

BeautifulSwitzerland

14.10.2019 10:57:57

0
Yazık konsol köylüleri kendi arasında yarışıyor

Yusuf_Ozkan

14.10.2019 10:28:41

+6
Ps4 ezdi geçti Xbox ı

Spider-Man

14.10.2019 10:23:58

+13
İsterse PS4 720p, Xbox 8K oynatsın; Last of Us, Uncharted, God of War, Quantic Dream oyunları(PC de var ama Xbox'da yok sanırım) ve en önemlisi de Spider-Man oynayamadıktan sonra ne yapayım öyle konsolu. Daha benim için olmazsa olmaz değiller diye yazmadığım + henüz çıkmamış oyunlar da var. Kazanan net bir şekilde PS4'tür bana göre.

mu5tafa

14.10.2019 10:19:28

+2
Kazanan ps4 ama Xbox daha cazip Türkiye için. Gamepass ultimate bile tek başına yeter. Aylarca yetecek oyun var. En son metro ex ve dmc 5 eklendi. Daha ne olsun. Ha yurt dışında yaşasam, para derdim olmasa ps4 derdim.

aykut291

14.10.2019 09:59:36

0
Bana göre ps4 sebebi özel Oyunların kalitesi ve birçoğu Türkçe çıkması tabiki.

ygrkmklnc

14.10.2019 09:37:39

+3
Sayılara nereden baktınız bilmiyorum ama https://www.vgchartz.com/yearly/ adresinde PS4'ün Xbox'dan çok daha fazla satmaya devam ettiği görünüyor. Genel olarak 50 milyon adet xbox'a karşı 100 milyon PS4 satışı olunca da oyun satış adetlerinde de çok büyük bir fark oluyor ve Sony buradan da çok büyük kar ediyor.

burnas

14.10.2019 09:31:50

+1
Kazanan tabiki Sony, finansal açıdan zaten satabildikleri tek ürün olan PS4 ten iyi para kazandındılar.Ps4 sahibi olarak benim açımdan en büyük avantaj exclusive oyunlar değil çok uzun süre psn üyelik ücretinin xbox live ücretinden düşük olması, ve online oyunlarda kendi arkadaşlarımla yada yeni Türk oyuncularla tanışıp oyun oynama fırsatıydı.Handikap ise geriye uyumluluk olmaması.Açıkçası Microsoft yeni konsolda Türkiye de daha çok satış yaparsa bende Xboxa geçerim sırf geriye uyumluluk sebebiyle.

cagcag06

14.10.2019 09:30:58

0
Ikisinide uzun sure kullandim. Sony bu nesil önde. Başlarda olmasa da aslında su an icin xbox gayet iyi. Ama onyargi oluştu artık xbox'a karşı. Sony daha kredi kartı işini bile halledemedi. Gecmisten gelen alışkanlıklardan dolayi ekstra satışı var ps4'ün. tıpkı pes serisi gibi. Ayrica ps4 gamepad cok kullanissiz. Neredeyse 4 nesildir ayni gamepad'i cikariyorlar. En belirgin konu exclusive oyunlar. O da görecelidir.

snakefatih

14.10.2019 09:28:26

0
PC ye de çıktı

FCKöln

14.10.2019 09:26:50

+1
Valla kazanan belli: Sony fakat MS"a da helal olsun. Bu kadar olumsuzluğa rağmen,tahminen 50m üstü konsol sattığı konuşuluyor ve doğru olduğunu düşündüğünüzde inanılmaz bir başarı. Konsolun tanıtımı,rakibi karşısında yetersiz bir donanıma sahip olması akabinde 100$ daha pahalı olması ve ilk duyurdukları drm saçmalıkları ile Sony'e bu nesli altın tepside kendi elleri ile sundular. Esasen,ilk iki üç yıl içinde kanımca Xbox tarafı,exclusive konusunda çok daha başarılı idi amma ve lakin o aralar insanların tek konuştuğu şey 900p vs 1080p idi. Oyun kalitesi kimsesnin umurunda değildi. Adamlar her ne kadar güzel oyunlar çıkarlarsa da,ne konsol sattı ne de oyunları satabildi donanım muhabbeti yüzünden akabinde onlarda çareyi,oyunları PC de daha fazla satabilme umudu ile buraya yöneldiler. OneX çıktı,harika bi konsol ama Sony bu sefer platformunu cidden kaliteli yapımlar ile doldurdu ve daha sonra OneX'in donanım gücü önemsiz kaldı. İnsanlar bu sefer de güçlü--güzel ama oyun yok dedi Uzun lafın kısası: Sony bu nesil hiç uğraşmadan rakibinin saçmalıkları yüzünden nesli,uzak ara önde bitirdi fakat MS'un yağtığı şuanki hamlelere bakacak olursak yeni nesilde olayların çok farklı olacağı...

akilsizadam

14.10.2019 09:14:30

+5
Sony'nin bu nesil epey üstün çıktığı aşikar ancak bu nasıl yazı abi böyle? Tamam güzel bir kaos ortamı yaratacak başlık açmak istemişsiniz de oyun dünyasıyla az biraz alakası olan biri yazsaymış keşke. EA Access'ten bahsedilmiş ama Gamepass'ın adı bile geçmemiş. Xbox One 500 dolar fiyat etiketiyle çıktı, sonra paketten kinecti çıkarıp 400 dolara düşürdüler fiyatı. Biraz daha fazla para isteyerek çıktığını söylediğiniz Xbox One S 300 dolara çıktı ve sürekli indirime girip 200dolar civarına satılan bir konsol. Evet üstüne birazcık daha para verip bir orta seviye ekran kartı alabiliyorsunuz. Bu nesil girişten nasıl gideceğinin sinyalini verdi zaten. İnternet gereksinimi, 2. el oyuna izin vermeme, tv odaklı sunum derken kötü bir izlenim bıraktı zaten Xbox. Sonra 900p 1080p farkından dolayı çok geri düştü. Daha sonra da özel oyunlar Playstation'un üstünlüğünü iyice pekiştirdi ve 2 katı aşkın fark oluştu.

İdrak İstimlak

14.10.2019 08:22:13

+13
Satış rakamları, ozel oyunları, oyuncu dostu uygulamaları ile bu neslin açık ara galibi Sony'dir, rakibinin adı dahi geçmiyor. Hatta MS bu başarıdan dolayı o kadar utanıyor ki, satış rakamlarını açıklamıyor bile.

Kasatka

14.10.2019 08:17:18

+5
Arkadaşlar ben bu sorunun cevabı olarak bişey söyleyeceğim ve hepimizin karnına gülmekten ağrılar girecek. Garanti. Hazır olun. Cevabım kazanan : Xbox. Hahhahahnndjdkmmm muhahhaha zuuhhahahahsh

Bgrn7

14.10.2019 07:59:15

0
Iki firmanın da çeyrek raporlarına baktigim zaman görüyorum ki gelir anlamında xbox ile playstation neredeyse aynı parayı kazandırmış firmalarına. AAA oyunların en çok sattığı Kuzey Amerika, Okyanusya, Batı ve Kuzey Avrupa Bölgelerindeki ülkelerde satışlar kafa kafaya. Xbox One'ın rakamsal anlamda geriye dusmesindeki en büyük sebep Asya ve Orta Doğu pazarları, örneğin sadece Japonya'da 2018 yılında 7.5 Milyon ps4, 6.9 Milyon switch satılırken xbox one 100 bin satabilmiş.

BlackTower_35

14.10.2019 07:50:06

+2
Xbox One X e kadar Sony kazandı. One X yeni nesil ve şimdiki nesil arasında bir güçle oyunların zirve noktası oldu. Özellikle multiplatform tarafında. Her iki konsolada sahip biri olarak ex harici ps açmıyorum. Ps5 e kadar böyle devam eder.. Güç herşey demektir bana göre performans herşey demektir oyunlarda. Ex oyun için konsol tercih etmem multiplatform oyunları çok daha önem arz eder benim için.

EL TURKO

14.10.2019 07:42:57

0
Sony kazandı ancak açık ara değil xbox one s/x çıkmasaydı açık ara olurdu konsol açısından xbox exclusive oyun açısından sony kazandı (birileri sizin verdiğiniz parayı alırken onun fan boyluğunü yapmayın)

Hedysseus

14.10.2019 04:24:43

+20
Bu jenerasyon boyunca E3'ler efsaneydi, ayrıca Sony fuarda olmayınca ne kadar da yavan geçtiğini öğrenmiş olduk. Microsoft tarafı exclusive anlamında zayıf kaldı, yeni ip anlamında çok çok gerideydi, şu anda isimlerini bile hatırlamıyorum, sadece Gears, Forza ve Halo geliyor aklıma. Tamam, hobi olarak yine devam ettirin serileri de, azıcık yenilik getirin yahu. Ubisoft ve EA olmasaydı, Xbox'ın hali ne olurdu acaba?

William Munny

14.10.2019 03:40:01

+11
bu neslin kazananı konsollar ilk duyrulduğunda belliydi, kötü bir e3 lansmanı microsoftun saçma politikaları, oyunculara uyguladığı zoraki dayatmalarla konsol mantığına ters fikirleri işin içine tv yi sokmaları zaten sonun başlangıcıydı , için aslı sonradan fikir değiştirselerde atı alan üsküdarı geçti, Sony rakibine tarihi fark atarak ezip geçti... sonuç itiabariyle giriş geliş sonuç microsoft için tam bir fiyaskoydu, umarım konsol dünyasından tamamen çekildiği günleri görürüz...

Babblebabble

14.10.2019 03:30:04

+4
PC...

zartzurt456

14.10.2019 03:18:03

+23
xbox one x den sonra kazanan xbox tarafı oldu. biriler şimdi saldırır ps4 de özel oyun var filan diye konsol da oyun oynuyanların %10 sadece bu özel oyunları oynuyor geri kalan %90 kesim her iki ciazada çıkan oyunları oynuyor. illa konsol kulanacam diyosan xbox one x şu an iyisi o ps4 de öyle 2. el ucuz özel oyun ları oynayıp kaldırmak için kulanırsın olur biter.

altunuz

14.10.2019 02:51:00

+57
"İnternet gerektirmeyen Xbox mı istiyorsunuz? Var, adı da Xbox 360." diyerek dalga geçmişti adamlar resmen. Her ne kadar arada rekabet olmaması canımı sıksa da Microsoft başına gelen her şeyi hak etti. Özel oyun olmadıktan sonra 8k açan Xbox One dahi yapsan ne olur?

gamerasi

14.10.2019 02:46:18

+1
Oyuncular oldu

aterikasedi

14.10.2019 02:29:05

+8
Forza çıktıı, Halo çıktıı , Gaars of War çıktıı.He bi de Crackdown 3 çıktı.Var mı başka birşey hatırlayan

RaiTrQ

14.10.2019 02:01:34

+46
Kazanan demek az kalır ezdi geçti darma duman etti. 2 ye katladı satışlarda adamlar utançlarından satış rakamlarını açıklamama kararı aldı. Böylesi hezimet görmedi dünya

powersmachine54

14.10.2019 01:56:30

+19
Bu neslin kazananı Sony Playstation 4 olmuştur.Ve bende PS4 Slim var. Konsolumdan çok memnunum. İyiki de PS4 Slim almışım.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız