Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bloodborne, Teknik Kısıtlamalardan Dolayı 60 FPS Olmayacak


    PlayStation 4 için geliştirilen Bloodborne'un grafiksel olarak etkileyici göründüğü bir gerçek. Daha önceki Souls oyunlarına benzer bir oynanış tarzıyla karşımıza çıkacak olan Bloodborne, 30 FPS akıcılıkta çalışacak. Son PlayStation Experience'dan gelen açıklamalara bakarsak bu karar direkt olarak yapımcıya bağlı bir şey değilmiş.
 
    Konuyla ilgili konuşan Hidetaka Miyazaki, Bloodborne'un PS4'teki teknik kısıtlamalardan dolayı 60 FPS'de çalışmayacağını, bu yüzden kendilerinin 30 FPS'yi planladıklarını söyledi. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamingbolt Demon's Souls 2 Demon's Souls Dark Souls Project Beast PS4 Playstation 4 RPG JRPG Korku BloodBorne Sony
Lara Croft and the Temple of Osiris'in İlk İnceleme Puanlar İlk Ev Konsolunun Mucidi, 92 Yaşında Hayatını Kaybetti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.12.2014 16:42:47

0
Konsol firmalarının da oyun şirketlerinin de donanım üreticilerinin de gözlerini para bürümüş iken siz burada birbirinize laf atıp duruyorsunuz. Zira Ps4 fiyatı biraz daha arttırılıp her oyunu 1080p 60 FPS ve Quad HD 30 FPS çalıştırabiliyor hale getirilebilirdi. Aynı durum XO için de geçerli. Sürekli grafikler şöyle böyle ya da bu çok pahalı diyeceğinize biraz gözünüzü açın da oyunculuk nereye gidiyor bir bakın. Her ne kadar pc oyunculuğu biraz pahalı gözükse de oyunlar açısından bakıldığında pc daha zengin ancak tabii buna karşılık olarak Sony ve Microsoft da bazı şeyler yapıyor ancak iki tarafın da yaptıkları yeterli seviyede değil bence. Hele Türkiye'de perakendeciler de oyunları gerçekten pahalı fiyatlara satıyorlar ve bu durumda yüksek vergi oranlarının da payı yadsınamaz. Donanım parçaları daha ucuza satılabilecekken ya da daha uzun ömürlü olabilecekken sektörde bir doygunluk yaratmamak için cihazları ya noksanlı çıkarıyorlar ya da pahalıya satıyorlar. Konsol firmaları da oyunları çok pahalıya satıyor.

fallout3x

9.12.2014 15:30:32

+1
ps4 monitorede baglaniyor arkadaslar yani tv masrafi falan yok

pcrex

9.12.2014 13:27:06

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri pc odaklı bir türün yani rpg türünün yıllar sonra bir konsola özgün çıkması ve bu oyunu kitlelerin beklemesi haline getiren pc platformunu ve pc oyunculuğunu o türün oyununun altın da ki yorumlarda eleştirmek bile pc nin ne kadar başarılı bir platform olduğunu gösterir boşuna burada tartışıyorsunuz burada pc ye 7000 tl veriyorsun ama o da oynatıyor 1500tl lik konsol da oynatıyor demek fiata binen birinin bentleye binen birine 2 trilyon veriyorsun ama (eski parayla) o da gidiyor buda gidiyor demesinden gram farkı olmayan ve tartışmaya değmeyecek kadar anlamsız bir savunmadır ve pc de hiç exc oyunlar yokmuş gibi davranıp ta sırf konsolda exc oyunlar varmış gibi davranmak ve yine sırf pc de hala hamchi ile counter oynayanlar kalmış gibi her yerde hile var demek tam anlamıyla zaten pc platformunu bilmeyen ve anlamayan insanların yapabilecekleri bir yorumdur.
kendi yazdıklarım da dahil, şu ana kadar bu durumu özetleyen en iyi yorumu yazmışsın ellerine sağlık. başka sorusu olan :)

AnakinHendrix

9.12.2014 13:15:54

+1
quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

ps4 ü havadan mı oynuyorsun üstüne tv fiyatını da koyarsan aynı paraya denk geliyor hemen hemen. ben de 3 sistem de var yalnız burada konsol sadece exc leri oynanır diğerlerine gerek yok. bu tarz oyunlar zaten makine aldırır insana
Dostum ps4 un harcadigi elektrigi fiyata dahil etmeyi unutmussun hatta tv de elektrik harciyor sonucta su yakmiyor bunlar.

BSC Misafiri

9.12.2014 11:58:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind Kara cuma da 299 dolara PS 4 sattılar ... Büyük ihtimal yılbaşında da öyle olacak.

Hala burada 3000 liraya toplanıpta orta seviye damgası yiyen PC'ler ile kapıştırılıyor.

Açında TS'de Can'a , Macit'e yılların donanımcıları tarafından toplanan sistemlere ve oyunların fps değerlerine bakın. Lafa değil icraata, istatistiğe bakacaksın.

Millet 200 dolara 4k TV satar olmuş , 720p monitörler hala yarım milyar. Gergedan derisinden yapılıyorlar ya ondandır.

Millet'te yüz sıfat yok ki ... Hangi evde TV yok ? Kaldı ki 3000-4000 liraya kasa toplayanlar, konsolu TV harcaması ile teraziye koyup, pc'yi salt iskeleti ile teraziye koymaları ayrı bir kişilik problemi.

Donanımsal açıdan harcamak istediğin vakit PC'nin sınırı yok. Ve bu olmayan sınırlar alt segmentteki fiyatları da baltalıyor.

1.5 yıl önce topladığım PC bir kenarda ölsün diye bekliyorum işte... Ömrü vakti ne zaman biterse. Bildiğin oyunlarla işi bitti. MMO takılıp duruyuroum. He birde flac müzik dinliyorum. Her oyunda stutter, frame skip, çökme-kalkmalardan artık ne göz kaldı ne mide ...

O değil bundan 1 yıl önce görsellerini hala taş gibi çıkartıp masaya vurabileceğim oyunlar makinamda çatır çatır oynandı da 1 yılda ne değişti de bu hale geldi bu cihaz gerçekten anlamak güç ... Bir zamanlar söylenen ama pek mantıklı gelmeyen, oyun firmalarının bilerek ve isteyerek donanım firmaları ile anlaşması gereği çalışabilecek makinaları noksan bırakmaları, bilerek kötü performans verdirmelerine ilişkin komplolar mantıklı gelmeye başladı.
senin kafada ayrı bir kafa olmuş ps4 dolar bazında hesapla pc tl o 3000 tl lik pc dolar bazında 800 doları geçmez

BSC Misafiri

9.12.2014 11:57:15

0
pc odaklı bir türün yani rpg türünün yıllar sonra bir konsola özgün çıkması ve bu oyunu kitlelerin beklemesi haline getiren pc platformunu ve pc oyunculuğunu o türün oyununun altın da ki yorumlarda eleştirmek bile pc nin ne kadar başarılı bir platform olduğunu gösterir boşuna burada tartışıyorsunuz burada pc ye 7000 tl veriyorsun ama o da oynatıyor 1500tl lik konsol da oynatıyor demek fiata binen birinin bentleye binen birine 2 trilyon veriyorsun ama (eski parayla) o da gidiyor buda gidiyor demesinden gram farkı olmayan ve tartışmaya değmeyecek kadar anlamsız bir savunmadır ve pc de hiç exc oyunlar yokmuş gibi davranıp ta sırf konsolda exc oyunlar varmış gibi davranmak ve yine sırf pc de hala hamchi ile counter oynayanlar kalmış gibi her yerde hile var demek tam anlamıyla zaten pc platformunu bilmeyen ve anlamayan insanların yapabilecekleri bir yorumdur.

BSC Misafiri

9.12.2014 09:43:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Yaa neee makara adamlar var televizyon fiyati konusuluyor siz sakamisiniz arkadaslar siz evinizde 7000 tl pc toplayip tüplü tvde hd yayinmi kullaniyorsunuz kardesim pcde online oyun oynama bedava ama ne kadar dürüst ve dogru bir sistem dönüyor birde 7000 tl pcye akitip netde sörf yapiyosun dimi youtube girmek icin paralari bayiliyorsun sana tavsiyem var al bir tablet 6500 tl kara gir
7000 tl pc? aynı kafadan 1 adet istiyorum...

freshmind

9.12.2014 09:09:38

0
Kara cuma da 299 dolara PS 4 sattılar ... Büyük ihtimal yılbaşında da öyle olacak. Hala burada 3000 liraya toplanıpta orta seviye damgası yiyen PC'ler ile kapıştırılıyor. Açında TS'de Can'a , Macit'e yılların donanımcıları tarafından toplanan sistemlere ve oyunların fps değerlerine bakın. Lafa değil icraata, istatistiğe bakacaksın. Millet 200 dolara 4k TV satar olmuş , 720p monitörler hala yarım milyar. Gergedan derisinden yapılıyorlar ya ondandır. Millet'te yüz sıfat yok ki ... Hangi evde TV yok ? Kaldı ki 3000-4000 liraya kasa toplayanlar, konsolu TV harcaması ile teraziye koyup, pc'yi salt iskeleti ile teraziye koymaları ayrı bir kişilik problemi. Donanımsal açıdan harcamak istediğin vakit PC'nin sınırı yok. Ve bu olmayan sınırlar alt segmentteki fiyatları da baltalıyor. 1.5 yıl önce topladığım PC bir kenarda ölsün diye bekliyorum işte... Ömrü vakti ne zaman biterse. Bildiğin oyunlarla işi bitti. MMO takılıp duruyuroum. He birde flac müzik dinliyorum. Her oyunda stutter, frame skip, çökme-kalkmalardan artık ne göz kaldı ne mide ... O değil bundan 1 yıl önce görsellerini hala taş gibi çıkartıp masaya vurabileceğim oyunlar makinamda çatır çatır oynandı da 1 yılda ne değişti de bu hale geldi bu cihaz gerçekten anlamak güç ... Bir zamanlar söylenen ama pek mantıklı gelmeyen, oyun firmalarının bilerek ve isteyerek donanım firmaları ile anlaşması gereği çalışabilecek makinaları noksan bırakmaları, bilerek kötü performans verdirmelerine ilişkin komplolar mantıklı gelmeye başladı.

BSC Misafiri

9.12.2014 02:06:22

0
Yaa neee makara adamlar var televizyon fiyati konusuluyor siz sakamisiniz arkadaslar siz evinizde 7000 tl pc toplayip tüplü tvde hd yayinmi kullaniyorsunuz kardesim pcde online oyun oynama bedava ama ne kadar dürüst ve dogru bir sistem dönüyor birde 7000 tl pcye akitip netde sörf yapiyosun dimi youtube girmek icin paralari bayiliyorsun sana tavsiyem var al bir tablet 6500 tl kara gir

BSC Misafiri

9.12.2014 02:06:01

0
Bu oyunun 30 fps olmasını konsol kullananlar dert etmiyorken,oynayamayacaklarını bildikleri halde bu karayipli mestır reyisler niye bu kadar dert ediyorlar acaba?

TheMuyu

9.12.2014 01:06:47

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Iyi o zaman pc toplarken klavye Mouse mouse pad kulaklık monitor onlarida sayalim. Bana kalırsa oyuncu pc toplanirken yanina 200 den asagi mouse 150 den asagi klavye 50 tl ye mouse pad 150tl ye gamepad almadan bi halt olmaz ama onlari saymanin mantigi yok diye düşünüyorum. Ben harcadım bu parayi pc dede oyun oynuyorum.
Kardes fiyatı artırmak için iyi abartmissin yalnız bari en az 150 TL Ye birde hdmi kablo yazsaydin biz fiyata Göre değil işleve göre ürün alırız olaya bak 200 den aşağı fare olmamış :) Yani bunu ölümüne sahiplenmenin bir anlamı yok benim PC yi de 3400 civarına toplamistim monitör filan dahil tv+ps4 de bana 3000 civarı mal oldu bu olay bu kadar basit ben kendi tecrübemi yazdım yani anladım ps4 ü seviyorsunuz anladım bende seviyorum ama yani biraz mantıklı olun

Mactavish-

9.12.2014 00:59:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

ps4 ü havadan mı oynuyorsun üstüne tv fiyatını da koyarsan aynı paraya denk geliyor hemen hemen. ben de 3 sistem de var yalnız burada konsol sadece exc leri oynanır diğerlerine gerek yok. bu tarz oyunlar zaten makine aldırır insana
Iyi o zaman pc toplarken klavye Mouse mouse pad kulaklık monitor onlarida sayalim. Bana kalırsa oyuncu pc toplanirken yanina 200 den asagi mouse 150 den asagi klavye 50 tl ye mouse pad 150tl ye gamepad almadan bi halt olmaz ama onlari saymanin mantigi yok diye düşünüyorum. Ben harcadım bu parayi pc dede oyun oynuyorum.

cikiacla

9.12.2014 00:57:07

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Attila the Great Konsollarla PC yi kıyaslamak kadar hayatımda saçma bir şey görmedim. Acaba sadece bizim ülkede mi oluyor bu saçma olay ?
bunlar hala para kazanmadığından pcde oyunları bedava oynayınca, ama konsol exc.lerini indirip oynayamayınca içlerinde kalıyo. buraya döküyolar içlerindeki gözyaşlarını.

Mactavish-

9.12.2014 00:56:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

çamur atmak için çamur atmak :) o da güzelmiş. esas çamur atmaya çalışan sen olmayasın. öncelikle benim pc ye döktüğüm para 6-7 bini geçmiştir kabaca ve pc sadece oyun oynamak amaçlı kullanılmaz. pc sayısız amaçta kullanabilirsin. yoksa sen bunu bilmiyor musun. benim için en önemlisi de teknoloji aşkından gelir. konsol ile de uç noktada bir pc yi neden aptalca karşılaştırayım. teknik açıdan aynı fiyat için karşılaştırılabilir ama genel olarak farklı platformlar artıları ve eksileri vardır. benim düşüncelerime göre de sırf oyun oynamaya yarayan bir cihaza 1500 tl vermek ve oyunlarına 100-150 tl fazla para vererek birde üstüne beş para etmez ve bedava olması gereken online servislerine yılda 500tl verecek kadar asosyal değilim. ama özel oyunları için ikinci el alınıp kullanıldıktan sonra satılabilir.
Ben senin ne kadar harcadigini bilemem ve ya ne amacla harcadigini konumuz oyunlara ne kadar harcaniyor. Insanlar konsol parasina 60fps full detay oynamak icin gpu alıyor sen oyun icin imzandaki sistemi dizip burada artistlik yapıp konsol ile pc yi kiyasliyorsan fanboyluktan ote degil bu durum. Eger diyorsan ben sadece oyun icin dizmedim her şeyi yapiyorum o zaman o mevzu ayrı fakat suna dikkat etmiyorsun: Oyun oynamak icin en kotu pc dizmeye kalksak 2 binden başlıyor eli ayagi düzgün pc bana yine deme ben bu pc ile sadece oyun oynamak icin almayacagim ama eger adam simdi bu pc yi diziyorsa daha onceden bir bilgisayarı zaten vardır iyi kötü. Bu saaten sonra para harcayan adam sirf oyun amaçlı harciyordur parasini. O yüzden en f/p cihaz konsol oluyor bu paraya bana exc arti diger oyunlari senelerce belirli standart da oynatiyor mu oynatiyor 400 dolarlık makine icin bu grafikler ve 1080p 30fps gayet süper. 100 150tl muhabbetine girerek bilgisizlik yapma bence o paralari kim veriyor bilmiyorum ama ben konsolda nerdeyse bedavaya bir ton oyun oynadım anlatamicam hiç konsoldaki oyun alim satım esnekligini. Online konusunda haklisin fakat yillik 50tl ye geliyor arkadaşla aldigimiz icin bu paraya hilesiz mp ve verilen oyunlara bakarsak bedava bence.

Hoid

9.12.2014 00:44:17

-1
Yine mi 30 fps birazda şaşırt bizi be SONY 60 fps fealn de sonra 30 çıksın onada razıyız ama bi 60 ı de artık ...

Aaron Paul

8.12.2014 23:51:43

-1
Yeni neslin hakkını veren, 2 firma var; NAUGHTY DOG / ROCKSTAR...

Attila the Great

8.12.2014 22:50:37

0
Konsollarla PC yi kıyaslamak kadar hayatımda saçma bir şey görmedim. Acaba sadece bizim ülkede mi oluyor bu saçma olay ?

TheMuyu

8.12.2014 22:39:28

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Sen çamur atmak için çamur atıyorsun çünkü gidip 2.500 3 bin liralık PC ler ile kapıştırıyorsun makineleri kısacası fanboyluk yapıyorsun. PS1 neyse buda böyle işte senin söylemen gerekmiyor 400 dolarlık makineden 60FPS bekleyip çamur atan sizlersiniz. Bu makine Uncharted Drive Club The Order Bloodborne gibi oyunları 1080P 30FPS de oynatması bile harika bir şey iken gelip burada bir şeyler biliyormuş moduna girmenize gerek yok. F/P oyun deneyiminin adresi konsollardır. Ben bu paraya hem bol oyun görüyorum sistem derdi sorunu çekmiyorum MP oyunlarımı aslan gibi oynuyorum grafiklerde olması gerektiği gibi. Kusura bakmasın kimse ama 2.500 3 bin lira 60FPS oyun oynamak için PC ye o kadar para harcayacak kadar asosyal değilim.
ps4 ü havadan mı oynuyorsun üstüne tv fiyatını da koyarsan aynı paraya denk geliyor hemen hemen. ben de 3 sistem de var yalnız burada konsol sadece exc leri oynanır diğerlerine gerek yok. bu tarz oyunlar zaten makine aldırır insana

pcrex

8.12.2014 22:25:15

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

biz söyleyince konsol düşmanı olduğumuzu düşünüyor oyun sever kardeşlerimiz. buyurun gerçekler değişmez. bunlar da mı oyunu yapmayı bilmiyor.

Sen çamur atmak için çamur atıyorsun çünkü gidip 2.500 3 bin liralık PC ler ile kapıştırıyorsun makineleri kısacası fanboyluk yapıyorsun.
PS1 neyse buda böyle işte senin söylemen gerekmiyor 400 dolarlık makineden 60FPS bekleyip çamur atan sizlersiniz.
Bu makine Uncharted Drive Club The Order Bloodborne gibi oyunları 1080P 30FPS de oynatması bile harika bir şey iken gelip burada bir şeyler biliyormuş moduna girmenize gerek yok.
F/P oyun deneyiminin adresi konsollardır. Ben bu paraya hem bol oyun görüyorum sistem derdi sorunu çekmiyorum MP oyunlarımı aslan gibi oynuyorum grafiklerde olması gerektiği gibi.
Kusura bakmasın kimse ama 2.500 3 bin lira 60FPS oyun oynamak için PC ye o kadar para harcayacak kadar asosyal değilim.
çamur atmak için çamur atmak :) o da güzelmiş. esas çamur atmaya çalışan sen olmayasın. öncelikle benim pc ye döktüğüm para 6-7 bini geçmiştir kabaca ve pc sadece oyun oynamak amaçlı kullanılmaz. pc sayısız amaçta kullanabilirsin. yoksa sen bunu bilmiyor musun. benim için en önemlisi de teknoloji aşkından gelir. konsol ile de uç noktada bir pc yi neden aptalca karşılaştırayım. teknik açıdan aynı fiyat için karşılaştırılabilir ama genel olarak farklı platformlar artıları ve eksileri vardır. benim düşüncelerime göre de sırf oyun oynamaya yarayan bir cihaza 1500 tl vermek ve oyunlarına 100-150 tl fazla para vererek birde üstüne beş para etmez ve bedava olması gereken online servislerine yılda 500tl verecek kadar asosyal değilim. ama özel oyunları için ikinci el alınıp kullanıldıktan sonra satılabilir.

Varni34

8.12.2014 22:15:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

biz söyleyince konsol düşmanı olduğumuzu düşünüyor oyun sever kardeşlerimiz. buyurun gerçekler değişmez. bunlar da mı oyunu yapmayı bilmiyor.

Sen çamur atmak için çamur atıyorsun çünkü gidip 2.500 3 bin liralık PC ler ile kapıştırıyorsun makineleri kısacası fanboyluk yapıyorsun.
PS1 neyse buda böyle işte senin söylemen gerekmiyor 400 dolarlık makineden 60FPS bekleyip çamur atan sizlersiniz.
Bu makine Uncharted Drive Club The Order Bloodborne gibi oyunları 1080P 30FPS de oynatması bile harika bir şey iken gelip burada bir şeyler biliyormuş moduna girmenize gerek yok.
F/P oyun deneyiminin adresi konsollardır. Ben bu paraya hem bol oyun görüyorum sistem derdi sorunu çekmiyorum MP oyunlarımı aslan gibi oynuyorum grafiklerde olması gerektiği gibi.
Kusura bakmasın kimse ama 2.500 3 bin lira 60FPS oyun oynamak için PC ye o kadar para harcayacak kadar asosyal değilim.
altına imzamı atıyorum olayı çok güzel özetlemişsin

David Attenborough

8.12.2014 22:12:30

-1
Bu dandik grafikli oyunu bile 30 fpsde açıyorsa direk konsolu camdan aşağı atın.

BSC Misafiri

8.12.2014 22:02:34

0
Iyide en iyi oyun keyifi 30 fps de oluyor 60 bence cok hızlı ve gerçekçi olmuyor

BSC Misafiri

8.12.2014 22:02:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- Konsollardan caktiginiz yok ki ps3 dede en les oyun 30fps idi gow tlou gibi oyunlarda 30fps idi.
zaten bu konsol işinden tek sen anlıyorsun hoş ne yazdığında anlaşılmıyor da

Mactavish-

8.12.2014 21:45:52

-2
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex biz söyleyince konsol düşmanı olduğumuzu düşünüyor oyun sever kardeşlerimiz. buyurun gerçekler değişmez. bunlar da mı oyunu yapmayı bilmiyor.
Sen çamur atmak için çamur atıyorsun çünkü gidip 2.500 3 bin liralık PC ler ile kapıştırıyorsun makineleri kısacası fanboyluk yapıyorsun. PS1 neyse buda böyle işte senin söylemen gerekmiyor 400 dolarlık makineden 60FPS bekleyip çamur atan sizlersiniz. Bu makine Uncharted Drive Club The Order Bloodborne gibi oyunları 1080P 30FPS de oynatması bile harika bir şey iken gelip burada bir şeyler biliyormuş moduna girmenize gerek yok. F/P oyun deneyiminin adresi konsollardır. Ben bu paraya hem bol oyun görüyorum sistem derdi sorunu çekmiyorum MP oyunlarımı aslan gibi oynuyorum grafiklerde olması gerektiği gibi. Kusura bakmasın kimse ama 2.500 3 bin lira 60FPS oyun oynamak için PC ye o kadar para harcayacak kadar asosyal değilim.

Sir Maximus is BACK

8.12.2014 21:41:25

0
Bunlar henüz 1 yılını dolduran konsolların oyunları gün geçtikçe durum daha iyiye gidecektir.Ama benim için piksel miksel pek de önemli değil açıkçası.

Uzayda Bir Nokta

8.12.2014 20:37:18

0
şu naaalet olasıda ps4 ün parçalarını adam akıllı yapmamışlaar... Ben aldım iyi kötü oynuyorum. ammmaaa buraya bir sürü unityy vaaar bloodborne vaaar uncharted vaaar. Buraya çok güzel oyunlar var. Bu oyunlar bu ps4 de çalışmazsaa nooolur? Amma akşam amma gündüz. Burda. PS4ü oynarkenek. içine adam akıllı bir parça gonmaz mı? Gonmuyor işte buyrun bakın. Ben aldım. Siz almayın....

Rodion Raskolnikov

8.12.2014 20:18:25

+1
Bu nesil, ara nesilden başka bir şey değil. Bir evvelki nesil kadar uzun ömürlü olmayacaklar.Savunulacak tek yanları sahip oldukları exclusive oyunlar ki Sony bu konuda gerçekten başarılı bir firma:)

Mactavish-

8.12.2014 19:49:51

-1
Konsollardan caktiginiz yok ki ps3 dede en les oyun 30fps idi gow tlou gibi oyunlarda 30fps idi.

fallout3x

8.12.2014 19:31:46

-2
1000 liraya ekran karti alip oynayacak oyun bulamamaktan iyidir, 30 fps de gayet yeterli

Straxien

8.12.2014 19:31:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Yeni nesil konsollar tamamen hayal kırıklığı. O kadar goygoy yaptılar oyunlar 1080p 60fps çalışacak diye sonuç? Bir senesi dolmayan konsollarda oyunlar 30fps'de bile stabil çalışamıyor. GTA 5'te fps yerlerde sürünüyor. Bu nasıl iştir yahu? O kadar para verip 1499'a PS4 alıyorsun o da yetmemiş gibi her ay 100 tl plus ödüyorsun üstüne oyunlar yağ gibi akmıyor. Belki dedik diğer firmalar optimizasyonla uğraşmadığı için oyunlar 60fps olmuyor Exclusiveler 60fps olur dedik yine olmadı. The Order 1886 30fps! Driveclub 60fps hedefleniyordu 30fps oldu üstelik bu oyun yarış oyunu yarış oyununda 30fps nedir abi?, Uncharted 4 60fps hedefleniyordu sonra 30fps oldu. Naughty Dog yapacak çok işimiz var diyip üstüne oyun bu halde bile mükemmel gözüküyor demiş. Adamlar şimdide 30fps daha iyi algısı yaratmaya çalışıyor yapmayın etmeyin. 400$'a konsol satmak günümüzde çok mantıklı bir hareket buna bir şey demiyorum ama madem oyunlar ilk senesini doldurmadan 30fps'de bile stabil çalışamayacaktı be kardeşim 450-500 dolar yap daha performanslı donanım koy yeni nesilin hakkını ver.
Öncelikle şunu düzelteyim PSN+ için ayda 100 TL ödenmiyor. Ama diğer konularda haklısın. Çözünürlük neyse de FPS'nin 30 olması bazıları için kötü ama konsolların gelecekleri için daha da kötü. Yani 2 yıl sonra grafikler teknolojiler falan daha da artınca ne olacak yani 720p'ye mi düşürecekler ? Keşke ucuz olsun diye böyle bir donanım koymasalardı.

encuni

8.12.2014 19:29:04

+1
ps5 yada yeni xbox cıkana kadar galiba grafik ilerlemesi pek ilerlemeyecek (ortak oyunlar için söylüyorum)

rcpyksl

8.12.2014 18:58:44

0
30 fpsten aşağı düşmesin başka iyilik istemez

ReflexAction

8.12.2014 18:36:03

+1
ucuz olacak diye yeni nesil konsollar çöp oldu 400 değil 500 dolar verirdik almışken adam akıllı donanım taksaydınız

BSC Misafiri

8.12.2014 18:32:41

0
Yeni nesil konsollar tamamen hayal kırıklığı. O kadar goygoy yaptılar oyunlar 1080p 60fps çalışacak diye sonuç? Bir senesi dolmayan konsollarda oyunlar 30fps'de bile stabil çalışamıyor. GTA 5'te fps yerlerde sürünüyor. Bu nasıl iştir yahu? O kadar para verip 1499'a PS4 alıyorsun o da yetmemiş gibi her ay 100 tl plus ödüyorsun üstüne oyunlar yağ gibi akmıyor. Belki dedik diğer firmalar optimizasyonla uğraşmadığı için oyunlar 60fps olmuyor Exclusiveler 60fps olur dedik yine olmadı. The Order 1886 30fps! Driveclub 60fps hedefleniyordu 30fps oldu üstelik bu oyun yarış oyunu yarış oyununda 30fps nedir abi?, Uncharted 4 60fps hedefleniyordu sonra 30fps oldu. Naughty Dog yapacak çok işimiz var diyip üstüne oyun bu halde bile mükemmel gözüküyor demiş. Adamlar şimdide 30fps daha iyi algısı yaratmaya çalışıyor yapmayın etmeyin. 400$'a konsol satmak günümüzde çok mantıklı bir hareket buna bir şey demiyorum ama madem oyunlar ilk senesini doldurmadan 30fps'de bile stabil çalışamayacaktı be kardeşim 450-500 dolar yap daha performanslı donanım koy yeni nesilin hakkını ver.

nccyp1

8.12.2014 17:56:39

+1
Anlaşıldı ki bu konsollar iyi grafiklerde 60fps oynatamıyorlar.

BSC Misafiri

8.12.2014 17:54:47

0
PS4'un islemcisi XO gore zayif.Saat hizlarinda ve saniye basina dusen operation cycle'da XO 48 iken PS4 islemcisi 16.Yalniz PS4 de cok guclu bir GPGPU var bu zayif islemcinin performansini arttirmak icin.Tabii oyun motorununda GPGPU islemeye programlanmasi lazim.Sasirdigim sey bir ozel oyunda bunu neden kullanmak istemediler veya kullandilarda yinede 60fps'yi yakalamadilarmi? Lakin garip bi aciklama.

halflıfe

8.12.2014 17:41:49

+2
benim merak ettiğim şimdi bu nesilde konsol bazın da konuşuyorum örneğin 2 sene sonra oyunlar yine mi aynı görüntü kalitesiyle çıkacak yoksa kasmaması için çözünürlük mü düşecek daha bismillah 1 sene olmadan konsollar sos veriyor bence de 30 fps problem değil gayette akıcı fakat işte 2 sene sonra görüntü kalitesi detaylar arttıkça ne olacak yoksa yeni konsollar mı çıkacak durmadan konsol çıkacak ise bu konsol olayının pc den farkı ne olacak gerçekten çok merak ediyorum not:amacım kimseyi kızdırmak falan değil bu ve başka forumlar da yeni nesil konsolların hep yeni nesle yakışmayacaklarını ve ömürlerinin kısa olacağını iddia den biri olarak ve Hidetaka Miyazaki nin düşüncesi de beni doğrular şekilde olduğundan yazdım sadece

ReflexAction

8.12.2014 17:41:45

0
anlaşıldı uncharted da 30 fps olacak.Sony nin bunu normal birşeymiş gibi insanlara gösterme çabası başladı arkadaşlar bu bilinç altından sanki 30fps sanki standart bir değermiş gibi kabul ettirmeye çalıştırıyorlar

pcrex

8.12.2014 17:30:37

-2
biz söyleyince konsol düşmanı olduğumuzu düşünüyor oyun sever kardeşlerimiz. buyurun gerçekler değişmez. bunlar da mı oyunu yapmayı bilmiyor.

emretor23

8.12.2014 17:29:07

0
Çok bir sıkıntı olmaz zaten,muhteşem grafik yönünden oyun..

alike03

8.12.2014 17:25:47

+3
Aaa gercektenmi bizde mümkündü ama inadina 30 fps yapacaksiniz saniyorduk. Hey Allahim ya. Sanki söylemeseler bilmiyorduk.

drLightman

8.12.2014 17:17:06

+1
şimdi aynı şey xbox one da olduğunda (900p ve 720p gibi) haber öyle gözüküyo ki sanki asında 900p v? 30 fps hepsinden iyisi başka bi'şeye gerek yok.(oyun 900p ama gayet akıcı ve harika falan filan) ama ps4 te olduğunda TEKNİK KISITLAMA diye kabartılıyo. oyun en çok beklediğim oyun. harika olacağına inanıyorum :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bloodborne
+ TAKİBE
AL
26 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız