Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Blizzard ve Valve'den Konsol Üreticilerine Öneri

Eminim bu fikire hayır diyen çıkmaz.

     PC oyunculuğunun en zor zamanlarında bile desteğini esirgemeyen iki büyük şirket Blizzard ve Valve, konsollar hakkında Develop'a konuştu. Blizzard'ın kurucularından Frank Pearce ve Valve'in kurucusu Gabe Newell, konsol üreticisi şirketlere bazı önerilerde bulundu.
 
     Oyun endüstrisinin iki devinin kurucuları, Sony, Microsoft ve Nintendo'nun, konsollar arasındaki engeli kaldırmalarını önerdi. Newell ve Pearce, böyle bir olayın, endüstriyi ileri bir adıma götüreceğine inandıklarını açıkladı.
 
     Konu hakkında Frank Pearce, "Bu üç platform arasında bağımsız bir bağlantının kurulması, iyi bir yöntem olabilir." açıklamasını yaptı. Valve kurucusu Gabe Newell, bu üç şirkete, "Müşterilerini internetten uzak tutmanın yolunu aramak yerine, interneti konsollarda daha kullanabilir hale getirmeye çalışmalılar." önerisinde bulundu. Ayrıca Gabe Newell, devam ettikleri yolun mevcut konsolları çıkmaza götürdüğünü de ekledi.
 
     Frank Pearce, "Modern oyunculukta oyuncuların, kimle, nerede, nasıl isterlerse o oyunu oynaması gerekli. Bir çok oyun tecrübesi, bir platformla sınırlı kalıyor. Gelecek planlarımız adına, Blizzard olarak bu tür şeyleri düşünmeliyiz." dedi. Pearce sözlerinin devamında, böyle bir şeyin oyuncular için de eğlenceli bir deneyim olacağını ekledi.
 
     Bana sorarsanız Gabe Newell ve Frank Pearce iyi bir noktaya değinmişler. Böyle bir proje sonrası konsollarda MMO oyunlarının yaygınlaşacağını da kabul edebiliriz. Zirâ meşhur MMO'lardan Runescape'in yapımcısı, oyunlarının çapraz platform kurulmaması gerekçesiyle konsollara gelemediğini açıklamıştı.
 
      Bu arada hatırlayacağınız üzere Valve, PC ile PS3 arasındaki bağlantıyı Steam üzerinden Portal 2 aracılığıyla kurmuştu. Gabe Newell, PS3'deki Steam servisine daha fazla yapımın geleceğinin müjdesini verdi. Ünlü MMO'lardan EVE Online'ın yapımcısı CCP Stüdyolarının yeni oyunları Dust 514'e PS3 ve PC bağlantısı için Steam servisiyle ilgilendiklerini açıkladı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Develop PC PS3 Xbox 360 Wii Valve Blizzard
FIFA 12'yi Usta Biri Oynarsa (Oynanış Videosu) Dragon Quest X'in Tamamı için Online Olmanız Şart
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

=ROAcH=

6.9.2011 00:08:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: wisla bencede haklılar dice de pc oyunculugunu destekliyor yavaş yavaş firmalar pc ye tekrar yönelicek zaten konsollar tamamen para tuzağı benimde konsolum var ama pc ye çıkmayan oyunları oynamak için yoksa ne yapıyım konsolu
bende aynı sebepten aldım konsolu

BSC Misafiri

5.9.2011 22:23:45

0
wisla arkadaşım haberle alakasız birşey söylüyosun adamlar oyunları konsollarla ve pcyle beraber online oynasınlar diyolar sen gelmişşin dice,pc oyunculuğu yükselicek,konsollar para tuzağı fln diosun bi haberi tüm ayrıntılarıyla oku öle yorum yazz

BSC Misafiri

5.9.2011 22:23:35

+4
Bu microsoft kadar saçma bir şirket görmedim. Kendi ürettiği PC'ye oyun desteği vermiyor. Xbox ile PC'yi çapraz platform yapmıyor. Halbuki ikiside ona ait ikisinede aynı önemi vermesi gerekiyor.

avatar78

5.9.2011 21:57:00

+1
El konsollarına da bir oyun çıkarsanız? Valve ve Blizzard'a sesleniyorum, oyunlarınızın grafikler çok değil, psv ve 3ds'de çok güzel çalışabilir eğer optimize edilebilirse.

crossmatch

5.9.2011 21:46:27

0
Konsol da sadece oyun oynanır. İnternet Multi için gerekli ve yeterlidir. Ha illede bir öneri olucaksa eğer, konsolun donanım değişikliği kullanıcıya bırakılabilir. Tıpkı pc donanımları gibi. Yani konsola özgü ekran kartları, işlemciler vs vs. Gerçi bunu yapmak da riskli iş. Sonuçta Ps yi Ps die alıyoruz xbox ı xbox die.

M3rett0

5.9.2011 21:44:58

0
Vallaha battle.net ile steamı birleştirseler harika olur yada basitçe Blizz oyunlarını Steam'da satın yine battle.net kullansın...

M3rett0

5.9.2011 21:43:52

0
Vallaha battle.net ile steamı birleştirseler harika olur yada basitçe Blizz oyunlarını Steam'da satın yine battle.net kullansın...

Metodiev35

5.9.2011 21:19:00

0
Steam gibi digital satış platformları hem uygun fiyata (kampanyalar indirimler gibi) oyunlar sunuyor hemde aktiviteler yapıyor.Mesela Pc de bir çok oyun için düzenlenen liglere katılabilir ve ucundaki ödül için daha bir şevkle oynayabilirsiniz.Konsollarada bu ayrıcalıkları tanırlarsa hem PC oyuncuları kazanır hemde Konsol oyuncuları.Sadece konsollara gelen oyunlar bilgisayarlarada gelir ve ilgi artar.

Frozen Grenadier

5.9.2011 21:12:06

0
konsolla uğraşcaklarına önce blizzard oyunlarını steame ekletsin

wisla

5.9.2011 21:10:43

+1
bencede haklılar dice de pc oyunculugunu destekliyor yavaş yavaş firmalar pc ye tekrar yönelicek zaten konsollar tamamen para tuzağı benimde konsolum var ama pc ye çıkmayan oyunları oynamak için yoksa ne yapıyım konsolu

Donquixote Doflamingo

5.9.2011 21:03:33

-1
Adamlar haklı beyler tartışmaya gerek yok.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız