Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Black Mesa, Source 2 İle mi Geliştiriliyor?

 
    İlk Half Life oyununun yeniden yapılmış hali olan Black Mesa adına geçtiğimiz günlerde bir duyuru gelmişti. Oyunun Steam sürümünün satışa çıkacağıyla ilgili yapılan duyuru, projenin resmi forum sayfasında da yer aldı. Forumda konuyla ilgili mesaj yazan oyunun baş yapımcısının yazısında yer alanlar, akıllara Valve'ın yeni oyun motoru Source Engine 2'yi getirdi.

your-name-here isimli oyun yapımcısının mesajı şu şekilde;

"Oyunun ücretsiz sürümünden çok şey çıkarmayacağız. Black Mesa'nın ücretsiz sürümü, Source 2013'e port edilecek. Kalite, hemen hemen geçen sene yayınladığımız oyunla eşdeğer olacak.

Steam Greenlight'ta ilgi görüp onay aldıktan sonra, başka bir oyun motoruna geçmemiz istendi. Şimdilik anlaşmalardan dolayı bu oyun motorunun adını söyleme yetkimiz bulunmuyor. Yeni oyun motoru, ücretsiz olanlarda yapma imkanını bulamadığımız şeyleri bize sunuyor.

Black Mesa'nın her iki sürümünün de kodlarını açık hale getirmeye, oyunu modlanabilir yapmaya çalışıyoruz. Ama bunun için önce Valve ile konuşmamız gerek."

Bu haberin bağlantısı
URL
Half Life Black Mesa Black Mesa Source PC
Ücretsiz Super Mario 3D Land Kampanyası CoD: Ghosts Satışları Yeni Nesilde Bir Numara
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

*Meteora*

21.11.2013 19:44:19

+1
Nasıl bir motor olacak bilemem ama eğer valve,ilk motor çıktığında getirdikleri devrimi yeniden yaşatmak istiyorsa source 2 çok farklı bir motor olmalı.

BSC Misafiri

21.11.2013 09:17:26

0
Cidden heyecanlandım uzun zamandır. Böyle haberler yoktu iyi oldu source 2 ile yapılacağını zannetmiyorum belki kaplamalar falan değişir modellerin detay seviyesi iyileştirilir vb saygılarımla

Master_Evil

21.11.2013 00:38:19

0
yeni l4d'e yatişir anca

iamburak

21.11.2013 00:28:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: *Meteora*

Bence black mesa'yı Prototip olarak kullanmaları fena olmaz.
Güzel fikir aslında Ama ne kadar güvenli olur onu bilemem

*Meteora*

21.11.2013 00:25:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: iamburak Daha Valve yeni grafik motoruyla kendi oyun çıkarmadan başkasına bu desteği sağlayacağını sanmıyorum
Bence black mesa'yı Prototip olarak kullanmaları fena olmaz.

RISC64

20.11.2013 23:57:34

0
Valve zaten yeni motor ile oyun geliştiriyor. Adının illa source 2 olması gerekmiyor. Dota 2 de Team Fortress da CS:GO da yeni motorun nimetlerinden yararlanıyor valve. Oyun motorlarını herzaman bir paket haline düşünmeyin. source 2 geldi soucre 1 gitti şeklinde değil bu iş. Ellerinde sürekli geliştirilen bir oyun motoru var. Kimi zaman temelde kimi zaman yüzeysel değişikliklere gidilerek motor sürekli geliştiriliyor. Muhtemelen Duyuracakları ilk oyun ile birlikte yeni motorun ismide lanse edilecektir. Eğer black mesa ekibinin bahsettiği motor gerçekten soruce 2 ise yakın zamanlarda Valve oyun duyurabilir.

iamburak

20.11.2013 23:11:08

0
Daha Valve yeni grafik motoruyla kendi oyun çıkarmadan başkasına bu desteği sağlayacağını sanmıyorum

Mütercim Bey

20.11.2013 23:06:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: muratr03 Source 2 ile Source 1in yapısı aynı olacak kesinleşti öbür türlü 6 yıllık bir uğraşı çöpe atıp tekrar başlamaları imkansız, Bence compile edip geçircekler yeni motora. :)) Bide şu var her türlü source 2ye geçiyorlar .
Çünkü source 1 le altyapısı tek aynı olabilecek motor source 2 olabilir gidipte cryengine 3 olacak hali yok ya
Aslında orada demek istediğimi tam anlatamadım ama şöyle diyeyim, Hammer Editor ile harita yapmak büyük işkence, ancak Cry Engine'deki gibi daha basit bir sisteme geçerler mi diye düşünüyorum. Geçseler çok iyi olurdu aslında. Hammer 3.4 ile 4.0 arasındaki farklar gibi veya daha büyük farklar olabilir.

muratr03

20.11.2013 22:04:56

0
Source 2 ile Source 1in yapısı aynı olacak kesinleşti öbür türlü 6 yıllık bir uğraşı çöpe atıp tekrar başlamaları imkansız, Bence compile edip geçircekler yeni motora. :)) Bide şu var her türlü source 2ye geçiyorlar . Çünkü source 1 le altyapısı tek aynı olabilecek motor source 2 olabilir gidipte cryengine 3 olacak hali yok ya

Mütercim Bey

20.11.2013 19:55:49

0
Kısa süre sonra Steam'de göreceğimize göre oyunu, pek de Source 2 olacağını sanmıyorum. Valve daha açıklamadı bile resmi olarak Source 2yi. Sadece Gabe Newell'in "Evet!" dediğini biliyoruz, dahası yok. Diğer yandan da niye bu motoru açıklama yetkimiz yok diye bir açıklama yaptılar ki diye düşünmeden edemiyorsun. Ek bilgi: Source ile Source 2 altyapı olarak benzer olursa - ki öyle olacağını tahmin ediyorum - haritaları(bölümleri) aktarma olayı sadece "compile" sürecinden ibaret olacaktır, bu da bir kaç günde bütün haritaların bitirilmesi anlamına gelir. Tabi haritalar üzerinde bir değişiklik yapmaya gerek görmedilerse, bence gerek yok, zaten kaplamalar ve detay seviyesi oldukça üst seviye bir mod.

*Meteora*

20.11.2013 19:31:16

0
Tüm oyunu source 2 ile yeniden yapmaları çok uzun sürer. Source 2 ile geliştirilme ihtimali var derken,oyuna eklenecek bölümler mi yoksa oyunun tamamımı source 2 ile yapılacak?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Black Mesa Source
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız