Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

BioShock Infinite'in Kapak Tasarımı İçin Açıklama

 
   Irrational Games ve BioShock Infinite'in önemli ismi Ken Levine, geçtiğimiz hafta gün yüzüne çıkan ve bilhassa sıkı BioShock hayranları tarafından tepki gören kapak tasarımı için bir açıklamada bulundu.

   Kapak tasarımını son derece klişe bulan ve oyunun sahip olduğu dünya göz önüne alındığında kapağın bu neslin popüler shooter türü oyunlarına benzetilmeye çalışıldığını düşünen oyunculara ithafen Ken Levine şu sözleri dile getirdi:
 
"Dışarı çıkıp ufak bir tur attık. Oyuncu olan ama oyun dünyasını da çok yakından takip etmeyen insanlarla bir söyleşi gerçekleştirdik. Onlara 'BioShock'u duydunuz mu?!' diye sorduk. Pek çoğunun haberi dahi yoktu."
 
   Bu noktada Levine oyunları salata sosuna benzetiyor. Bazı oyuncuların gündelik olarak oyunları takip etmediğini, iş açısından bakıldığında bu kitlenin de market için son derece önemli olduğu hatta oyun endüstrisini ayakta tuttuklarını dile getirdi. Uzun lafın kısası BioShock Infinite bilen, büyük bir arzuyla bekleyen kitle yanısıra kısa sürede milyonlar satan Call of Duty gibi oyunları tercih eden kitleler de elbette iş açısından bakıldığında müşteri konumunda.
 
"Salata sosu kullanırım ancak özenli bir araştırma içine girmem, haftalık olarak takip etmem.  Yani yeni bir sos raflarda yer ederse, haberim olmaz. Kimin yaptığı, nasıl yapıldığı gibi detaylar beni ilgilendirmez. Bazı oyuncular için oyunlar da işte böyledir. Veya filmler, veya Tv şovları. Bunu da göz önünde bulundurmalıyız. Bilgisi olmayan oyuncuların, oyun basınını takip etmeyen insanların ilgisini çekmek istedik. Kutu tasarımına bakarak tercih yapan kitleler açısından çekici olacağını düşündük."
 
    Açıkcası milyon dolarların döndüğü bir iş sektöründe Ken Levine ve ekibini suçlamamak gerek. Emek harcanarak ortaya çıkarılan hayal gücü ürünü dünyalar kimi zaman adından bile söz ettiremezken, bunun karşısında kendini tekrar eden jenerasyon shooter oyunları milyar dolarlara ulaşan hasılat elde ediyor. Haliyle yapımcılar bu kitleleri de etkilemek için böyle bir girişimde bulunuyor.
 
Hatırlatalım, Ken Levine alternatif bir kapak tasarımını da müjdeledi!
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameSpot bioshock 3 Infinite playstation3 xbox360 2kgames pc Project Icarus fps
Prime World'un Açık Betası Başladı South Park: TSoT'un Kapak Resmi ve Yeni Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

EmuMaster

11.12.2012 12:58:32

+1
Vay be adamlar bi kapak yayınladı sanki vatanı milleti sattılar.Bioshock 1-2 oynadım.Hayranı falan değilim ama harikulade oyunlardır ikiside. Adam oyuna cesaret gerektiren bir adım attı ve suyun altında geçen oyunu gök yüzüne taşıdı.Bu olay benim açımdan güzel bir şeydir.Ama bu gökyüzü olayı şu kapak olayı kadar tepki görmediya vallaha hayret billaha hayret.

emre_012

10.12.2012 22:28:42

0
bu işlerin kolay olduğunumu sanıyorsunuz. sadece kapak için bu kadar eleştiriliyor. sadece bir kaç satır kodun bile büyük özenlerle yazıldığı ve oyunun büyük paralar harcanarak oluşturulduğunu göz önünde bulundurursanız daha iyi olur.

BSC Misafiri

10.12.2012 20:26:54

0
Bu adamlar kafayı yemiş sanki kapak üzerinden oyun oynuyosun alıp yükle at bi kenara sanki dahane iş kapta değil oyunda insanların bunu düşünmeleri lazım.

Cemlat

10.12.2012 19:58:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: paradoksumsu Para için uğraşıyoruz demiş adam resmen.
Adamların öpücük için mi uğraşmasını bekliyorsunuz ? Gayet mantıklı adamların düşüncesi

BSC Misafiri

10.12.2012 19:40:43

+1
Ulan herif gayet mantikli bi aciklama yapmis soyldiginiz seye bak.. Bende bi bioshock hayraniyim ve zaten hayraniysaniz,kapagina bakmazsiniz.. Herif de hayrina is yapmiyo adamin gelir kaynagi bu bizde musteriyiz tabiki ilgi cekmeye calisicak..

op.55 no.1

10.12.2012 19:31:15

0
Geçenlerde oyun sanatmı değil mi tartışması olmuştu işte oyunlar bu yüzden sanat değil.Mükemmel bir ilk oyundan sonra ilkine göre kötü ama genede iyi bir ikinci oyun geldi şimdi de tahminlerimce ilk iki oyuna göre kötü ama yinede piyasa oyunlarından iyi bir oyun gelecek bir dahaki oyun cod tarzı bir şey olabilir.Ancak oyun sanat olsaydı bu tür bozulmalar görmeyecektik hangi ressam tablosunu ergenlerin sevdiği şekle uyarlamaya çalıştı bu zamana kadar.Yani uzun lafın kısası oyunlar sanat değil çok para kazandıran programlardır.

sarjaleti

10.12.2012 18:59:37

0
Para için uğraşıyoruz demiş adam resmen.

Frozen Grenadier

10.12.2012 18:41:28

+1
İnsanlar kafayı yemiş kapak fotosuyla mı oynayacaksınız arkadaşım derdiniz ne???? Oyun içeriğini bıraktınız şimdi kapağı kötü ben almam modundasınız

BSC Misafiri

10.12.2012 18:30:47

0
kısaca fanatik oyuncular bitarafımızda değil biz acti gibi oyuncuları dolandırıp para kazanmak istiyoz diyor yav arkadaşım ozaman aynı oyun motoruyla başka bi aksiyon oyunu yap isteyene aksiyon kakala istemeyen içinde oyunun atmosferini bozma

AutumnRain

10.12.2012 17:20:36

0
İnceden COD'a ...

AyNaR

10.12.2012 17:19:44

0
Oyunun kapak tasarimi bence hakiketen güzel ve Bioshock İNFİNİTE-nin havasini göz önüne alirsak Gök Yüzünde gecen bir oyun icin cokda uygun vede önceki oyunlarinda kapak tasarimlari Sualtindaki bi şehirde gectiyini hiss etdiriyor Kisaca oyun farkli ve kapak tasarimida farkli =) Haber icin ayrica Tşekkürler =)

alito

10.12.2012 17:18:04

0
bu hareketler Bioshock ruhuna hiç yakışmıyor. bende yapımcılarına, madem derdiniz daha fazla para kazanmaktı, neden ilk iki oyunda sanatsal bir iş yaptınız? diye bir soru sormak isterdim.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
BioShock: Infinite
+ TAKİBE
AL
86 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız