Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

BioShock: Infinite'e Derinlemesine Bakış


 
     2K Boston adıyla ilk Bioshock oyununu geliştiren 2K Games'e bağlı Irrational Games uzun süredir gizli bir proje üzerinde çalışıyordu. Firmanın yaratıcı yönetmeni ve en önemli ismi olan Ken Levine'in "BioShock'tan çok daha büyük bir proje üzerinde çalışıyoruz" açıklaması dışında bu proje hakkında herhangi bir fikrimiz yoktu.
 
     2007 yılında yapımını tamamladığı Bioshock'tan sonra yeni projesine odaklanan Irrational Games uzun süre sonra üzerinde çalıştığı projesini "Project Icarus" olarak adlandırmıştı, ama hala bu oyunun ne tür birşey olduğu konusunda net bir bilgimiz yoktu.
 
    Sonunda New York'taki Plaza Hotel'da Ken Levine yeni projelerini açıkladı. Bu proje yeni bir Bioshock oyunuydu. Serinin üçüncü yapımı olacak olan bu oyun Bioshock: Infinite olarak adlandırıldı. Oyunun adının konseptine çok uygun olduğunu söyleyebilirim.
 
 
      Geliştiricilerin açıklamasına göre Infinite, ilk Bioshock oyunuyla bağlantılı olacak, ama bu defa deniz altındaki Rapture'da değiliz. 1912 yılının Amerika'sında (Avrupalılar tarafından bir zamanlar Columbia olarak adladırılan ülke) geçecek Infinite'te ana mekanımız balonlar ve pervaneler tarafından taşınan bir yer olacak.
 
     Columbia olarak anlandırılan bu yer demir yollarıyla birbirine bağlı mekanlardan oluşuyor ve tıpkı Rapture gibi insanlar tarafından dış dünyadan ayrı, huzurlu bir yrleşim olması amacıyla inşa edilmiş, ama daha sonra birşeyler ters gitmiş. Ken Levine burasının "ölü doğmuş bir yıldız" olduğunu söylüyor.
 
     Bioshock: Infinite'teki ana karakterimiz Booker Dewitt olarak adlandırılan huzursuz eski bir Pinkerton ajanı ve kendisi Columbia'nın nerede olduğunu (evet burayı da tıpkı Rapture gibi herkes bilmiyor, göklerdeki gizli bir kale gibi) bilen gizemli bir adamla iletişim kuruyor.
 
     Bu şehirde bulunan ve gizemli güçlere sahip Elizabeth adlı (videoda gördüğümüz kadın olmalı) kadını kurtarması teklif edilen Dewitt görevi kabul eder. Videoda da görebileceğiniz gibi Elizabeth'in peşinde Big Dady benzeri bir düşman var ve bu düşman bize de çok büyük zorluk çıkarıyor.
 
 
     Basın mensuplarına özel gösterilen oyuniçi videoyu izleyenler ise sahneleri şu şekilde anlatıyor.
 
    "Yine sağ elimizde silah ve sol elimizde özel güçlerimiz var. Dewitt'i Columbia sokaklarında bir kaldırımda (Arnavut kaldırımı dediğimiz türden) yürürken görüyoruz ve karşısında çökmüş bir çan kulesi bulunuyor. Dewitt, sokağın yukarısında yanan bir apartmanın kapısının önünü süpüren bir kadının yanından geçiyor. Sokakta kuşların gagaladığı ölü bir at var. Columbia garip bir mekan."
 
     Ken Levine'in anlatıtığına göre BioShock: Infinite'in felsefesi Amerikan Dışlamacılığına (Exceptionalism) dayanacak. Zaten bir bakıma Rapture da öyleydi. Columbia'da ırkçılığın da oyunla bağlantısı olduğu söyleniyor. Dewitt sokaklarda yürürken çevrede "İnanç İçin, Irk İçin, Vatan İçin" gibi sözlere rastlayacağız.
 
    Oyunun sadece basına gösterilen demosunda tüfek ve shotgun gibi silahlar kullanan Dewitt ile yine eski oyunlardaki başarılı savaş sahnelerini yaşayacağız gibi görünüyor.
 
    Yine ilk oyundaki mükemmel atmosfer sunacağını düşündüğümüz Bioshock: Infinite'in ilk videosunu buradan izleyebilirsiniz.  Oyunun çıkışı için ise 2012 yılına kadar beklemeliyiz.
 
 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili
Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak bioshock 3 Infinite playstation3 xbox360 2kgames pc Project Icarus fps
Kojima, Bu Haftasonu "Büyük" Bir Şey Duyuracak Uncharted 2 İçin Yeni DLC Paketi 17 Ağustosta
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Denis_Jan_Cole

19.8.2010 11:09:47

0
YHa Bu oyun çok güzel olucak gibi sizce?

Project Scorpio

13.8.2010 09:02:31

0
Ben 2. oyunuda baya beğenmiştim ilk oyundan pek farkı yoktu zaten.

On.E

13.8.2010 01:04:47

0
Helal olsun ne diyeyim 2.oyun çok eleştirilmişti ilkinden farkı yok diye şimdi adamlar resmen seriyi değiştirmişler valla o atmosfer yine verilirse ki olacağından eminim yine klasik bir oyun çıkar ortaya..

Bernhard

12.8.2010 23:18:56

0
Haber güncellendi. 2012'de yılında çıkacak.

BSC Misafiri

12.8.2010 23:12:54

0
ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi varmı?

cReabLe

12.8.2010 23:08:51

0
Büyük cesaret..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
BioShock: Infinite
+ TAKİBE
AL
86 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız