Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bethesda'nın The Elder Scrolls'u Korumak için Rune 2'yi Sabotaj Ettiği Söyleniyor

 
Açık dünya viking rol yapma oyunu Rune 2 geçtiğimiz yıl 12 Kasım'da Epic Games Store'da çıkışını gerçekleştirdikten bir gün sonra geliştiricisi Human Head Studios kapatıldı ve aynı ekip, Bethesda Softworks çatısı altında tekrar toplanarak Roundhouse Studios adını aldı.

Bunun üzerine Rune 2'nin yayıncısı Ragnarok Games, oyunun çıkışını kasten mahvettiği ve kaynak kodları ile oyuna ait varlıkları kendilerine teslim etmediği için Human Head Studios'a dava açtı. Bu dava şu anda daha da karışık bir hale geldi ve artık Bethesda Softworks ve onun ana şirketi ZeniMax Media'yı da içeriyor.
 
Ragnarok Games, dava dosyasını güncelledi ve belirtilene göre ZeniMax Media, Rune 2'nin Skyrim'e rakip olarak görüldüğü için The Elder Scrolls markasını korumak adına Human Head Studios ile birlikte çalışarak Rune 2'nin çıkışını sabotaj etmiş. Rune 2'nin çıkış sonrasında içerik desteği almamasını sağlamak için kaynak kodlarının ve varlıkların Ragnarok Games'e verilmemesini ZeniMax Media istemiş ve karşılığında da stüdyoyu satın almayı teklif etmiş.

Ragnarok Games, 100 milyon dolar artı geliştirme masrafları, cezai zararlar, avukat ücretleri ve diğer cezalar için tazminat talep ediyor.
 
Bethesda Softworks temsilcisi konu hakkında yorum yapmayı reddetti.
 
Ragnarok Games, geçtiğimiz yıl Human Head Studios'a açtığı ilk davadan sonra oyunun kontrolünü ele almayı başardı ve oyun Studio 369 tarafından geliştirilmeye devam ediliyor. Ayrıca güncellenmiş savaş sistemi, yeni yetenekler, zindanlar, ilerleme ve NPC'lerle birlikte Rune 2: Decapitation Edition 13 Kasım'da Steam'e geliyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Gamer Rune II açık dünya viking rol yapma oyunu Human Head Studios
Epic Games Store Anlaşması Biten Surviving the Aftermath Steam'e Geldi Detroit: Become Human Koleksiyoncu Sürümü Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.10.2020 10:44:21

0
Herkes deli gibi bethesdayı savunmuş yazan apaçık belli. FİRMANIN OYUNU SATIŞA ÇIKMIŞ. ÇIKTIĞI GÜN BETHESDA FİRMAYI KAPATIP FARKLI İSİMDE TEKRAR KURMUŞ. YANİ İLK GÜN PATCHI YAMASI VS BİLE OLMAMIŞ 0 DESTEKLE SÖNDÜRMÜŞLER DAHA SONRA OYUNUN İÇERİĞİNİ VE KAYNAK KODLARINI VERMEMİŞLER????? DÜPEDÜZ SAHTEKARLIK BU. NE AKIL NE MANTIKLA BETHESDA SAVUNULUR ANLAMIYORUM?.

TheNewAtilla

23.10.2020 16:24:58

0
Bende bu oyun neden bu kadar kötü diyordum

BSC Misafiri

23.10.2020 15:30:39

0
oyunu kaç gişi geliştiriyorki masraf olarak 100 m dolar istiyor

Hudson51

23.10.2020 13:39:41

0
Haberi gören güler bence. Hele ki oyunu açıp bakan daha çok güler. Elder Scrolls nere senin AA Rune 2'in nere...

Shovel Knight

23.10.2020 13:25:14

0
işin doğrusu ne bilmem ama iyi reklam olmuş steam çıkışı için, yok skyrim rakibiymis bethesda çok korkmuş fln insanda merak uyandirir haberi okuyanlar açıp oyuna bakacak simdiy
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Rune II
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız